![]() |
#1681 | |
Rozeznanie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
W promocji do słonka dołączyli dziś jakiegoś dziwnego ptasiora, co siedzi w lesie i wydaje dżwięki. Dziwne takie, ale ciekawe. Zaraz idę go posłuchać. Jak się okaże, że znajdę kwiatka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
I oto, co nam już powoli w trawie piszczy:
![]() Jedno mi nie wyszło, ale to są listki na czarnym bzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Muszę, po prostu muszę się z Wami podzielić dobrym nastrojem i radością.
I od razu zaznaczam, ze nie namawiam Was w żadnym razie na wpłaty. Tylko tak po ludzku chcę napisać o tym co mnie cieszy. Pamietacie chyba, że udzielam się w watku pomocy misji w Zambii? Wpadliśmy na pomysł, żeby zorganizowac dla dzieci w Swięta zabawę i zbieramy fundusze na jedzenie. Teraz w Zambii jest pora sucha i ludzie nie co dzień mają co jeść. Siostra Józefa wszystko na miejscu organizuje a my zbieramy. Jak i na co, to można poczytac tu:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178052. I wiecie co? Mamy juz 460 złotych! Od rana taki mam z tego powodu dobry nastrój, że nawet sobie nie wyobrażacie! Tak się cieszę, że te dzieciaki będą miały radosne Swieta! I mój Maxon też! Serdecznie i radosnie Was wszystkie pozdrawiam i życze dobrego nastroju ![]()
#1684 |
Zadomowienie
|
I ja sie podziele przyjemnym zdarzeniem.
Dzis bylam na rozmowie z szefem (coroczna ocena pracownika),pochwalil ,i dostalam punkty,a co za tym idzie,podwyzke,nie kokosy,ale zawsze!!! Z rok wydusze z niego znowu pare punktow! zeby byla rownowaga,godzine pozniej wyrznelam sie stopa w regal(metalowy),ktory ktos glupio postawil,rozdarlam sie ,zaklelam szpetnie,zazadalam zabrania gruchota,szef powiedzial,ze tez sie dzis malo o niego nie wylozyl,regal przesunelismy. Przyszlam do domu,pilates,prysznic, i czekam na staruszka. pogoda byla piekna,ale zamiast cwierkania ptaszkow siedzialam w pracy i musialam sluchac gdakania babek w pracy.Dlaczego ja nie moge mic osobnego pomieszczenia,dlaczego,dl aczego?Nie znosze trzepania ozorem w trakcie pracy,a moje kolezanki jak nakrecone...Ech,zycie...
#1685 |
Zakorzenienie
|
Cześć, Babygio! Podwyżka, gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Spokojnej nocy Moje Drogie.
Babygia dzięki za takie miłe słowa,,,aż się zawstydziłam,,,,GRatuluje uznania w pracy to ważne czuć,,,że ktos nas docenia,,,, St.Pani wątek się rozkreca,,,,widzisz ![]() Edytowane przez Toogra Czas edycji: 2008-03-02 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wszystkich wiosennie.
Babygia gratulacje. Idącym wcześnie do łózka życze kolorowych snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór Wszystkim!
Zajrzałam na moment w ślad za Robótką żeby się przywitać i zaraz wracam na 50+ i do swoich dzierganek. Poziomka 61 czy my mieszkamy w tym samym kraju? Na mazurach dopiero przebiśniegi kwitną a u Ciebie już zupełnie zielono i kolorowo ![]() Toogro Ależ to wspaniały bukiet , zupełnie taki sam jaki stoi na moim biurku obok komputera i oczy moje cieszy. Starsza pani pozdrawiam serdecznie i zapraszam na pogaduszki na sąsiedni wątek ![]() Życzę miłego wieczoru i wszystkim idącym do łóżeczka kolorowych snów! |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |||
Zakorzenienie
|
Kota, Poziomko - moje Szkociki bardzo dziękują za miłe słowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja spłukałam się w tym miesiącu na potrzebujące psiuty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Szpiegu - bardzo się cieszę, że dołączyłaś!!! WSZYSTKIE PANIE SERDECZNIE POZDRAWIAM I ŻYCZĘ PIĘKNYCH SNÓW ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (choć kto wie, jak tam w Prusach? ![]() carolinascotties Robisz bardzo ładne zdjęcia Poziomko... mam nadzieję, ze to dopiero początek wiosennego albumu Dziękuję ![]() Jeśli tylko będziecie chciały, to mogę słać Wam najnowsze wiosenne donosy ze wsi ![]() Podziękuj Szkotom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój osobisty Szkocik - Uszko - własnie odgryzła nogę swojemu ukochanemu krokodylowi...no coz..pozostaje mi wziąć igłę i nitkę- w przeciwnym razie z krokodyla wypadną białe...włochate flaczki ![]() ![]() Danusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
A ja sobie w końcu przypomniałam co wypada, i po raz pierwszy oficjalnie mówię (piszę
![]() Dobranoc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
Dzieki,kochane,Caro,ja tez niettrunkowa,ale wirtualnie sobie chlapne,a co(tylko nie rano,bo jak nabombana wpadne do pracy to mi zaraz punkty odbierze).
Sciskam Was i lece,Poziomka,fajne zdjatka robisz,ja tez czasem trzasne troche,lubie robic jak znajde jakies dziwnosci,moze mam zadatki na paparazzi? Caro,moja kocica odgryzla swojej swince ogon,i nim sie bawi,a swintuch lezy.Ej,zwierzyna..... Buzka
#1695 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę o jeszcze.Chociaż namiastkę wakacyjnych klimatów. Cytat:
Cytat:
Pół godziny dzisiaj wertowałam wątek (a może to na innym) bo kołacze mi się po głowie,że Któraś z Was napisała,ze też ma blisko do lasku bemowskiego.Proszę niech się jeszcze raz ujawni. A teraz ![]() ![]()
![]() |
#1696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą myślałam o tym, żeby zaprosić parę wizażanek na, nomen omen poziomki, tylko że do tego jeszcze daleko. Ale w takim razie może będzie jakies Święto Kwitnącej Jabłoni?? Co do "nadmiaru wiosny", to skrzętnie wykorzystałam każdy maleńki spłachetek zieleni (na razie są tylko takie placyki) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Poziomko lubię wieś i jak uda mnie sie wyjechać, to uwielbiam chodzić po łące, polach.Natomiast tu w mieście nie cierpię spacerów,wolę usiąść z jakąś robótką.Może to dlatego też,że w parku często brak ławek, wszystkie zajęte,przez stałych bywalców - emerytów.A jak siedzisz przy nich to zaraz próbują cię wyspowiadać co, gdzie z kim i kiedy.Nie mam ochoty na takie pogawędki z obcymi.Park jest raczej mały ,więc jak przyjedzie wnusia to okrążę go kilka razy w kółko idąc z nią na spacer.Natomiast do lasu jest ode mnie dość daleko i na moje nogi to zbyt daleko.Czasami pójdę na taki daleki spacerek z moją przyjaciółką - ona uwielbia dalekie trasy.Chociaż sama jestem już emerytką i wydawałoby się, że mam dużo czasu - to tak nie jest.
Mam wiele innych zajęcć + wnusie ,która przychodzi po lekcjach do mnie. Oderabia zadania i idzie na następne zajęcia. Edytowane przez robótka Czas edycji: 2007-03-15 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Luba już wiem za co Cię tak lubię.A Ty wiesz?
Poziomko mam rodzinę w Płońsku i kedyś ,zanim zbudowano nową trasę, przejeżdżało się koło Nowego Dworu.Nie zawadziłam czasem o Ciebie pędząc bez opamiętania z v=60 km/h swoim wspaniałym trabantem ? To była dopiero maszyna. Robótko Ty to jesteś tytan pracy.Aż mi wstyd jak pomyślę o moim nieróbstwie.Wnuki daleko, dzieci na swoim,ciągle zaganiane.Najwyżej na niedzielny obiad ich zmuszę (krokietami,zapiekanką z ziemniaków lub zupą grzybową) aby wpadły.A czasu i tak ciągle nie mam.W piątek kupuję gazetę telewizyjną i jak co tydzień mówię zaskoczona: o Boże,znowu piątek. Ps.Luba,nie napisalaś nam jak zakończyły się pertraktacje z Mamą.Pewnie jednak nie przyjechała skoro Ty się wybierasz na święta.Całą Rodziną jedziecie? Cieszysz się?Z powodów o których kiedyś rozmawiałyśmy ciekawa jestem czy mieszkać będziesz u Siostry czy w domu Rodziców
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-03-15 o 18:23 Powód: ps |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Witam kochane Sąsiadeczki
Bardzo miłego wieczorku wszystkim Paniom życzę
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
puk, puk, jest tu kto? NI MA...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak masz rodzinę w Płońsku, to jesteś już skazana ![]() A trabant.... Ho, ho! Ciekawe, czym jeżdzisz teraz. I czy udał się dzisiejszy wypad do lasu. Ja chyba przeholowałam z wiosenką, leżę dziś w wyrku, mam jakieś dreszcze, jakieś cóś drapie w gardziołko (może to chroniczny niedobór alkoholu we krwi ![]() Eh, ciężkie jest życie kobiety wiejskiej Buziaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma to jednak jak wieś. Moim, podreślam moim zdaniem, miasto nie jest dla ludzi. Dobrze się tam czasem wybrać do kina, teatru, knajpki, ale żyć... przerabiałam,nie wrócę. A to, że nie masz czasu będąc na emeryturze, świadczy tylko o tym, że wciąż jesteś młoda i czegoś Ci się chce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero dzisiaj obejrzałam zdjęcia Twoich piesków. Przeeeśliczne. Staram się nie oglądac takich zdjęć, kiedy moja córcia jest na nogach, bo ona chetnie zagląda mi przez ramię i na widok Twoich piesków chybaby zwariowała. A my niestety pieska nie mozemy mieć, bo mój syn jest uczulony na sierść... To jest straszna tragedia mojej córki i mojego męża, bo oni bardzo chcieliby miec psa. Ja też, ale ja staram się o tym nie mysleć, a oni widzę, że ciągle marzą... Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasne, że mamy nie udało się namówić. Niestety to chora, to ją cos bolało, to za daleko... Tyle tylko, ze sie nawisiałam na telefonie i nic z tego ![]() ![]() I powiem Ci, ze sie cieszę, że jedziemy do Polski, jedziemy wszyscy i do mojej siostry ukochanej. Strasznie sie za nia stęskniłam a ona za mna i juz nie mozemy się doczekać spotkania. Własnie jestem w trakcie szału zakupowego, bo wszystkim kupuje prezenty ![]() ![]() Poziomko,ja tez mieszkam na wsi. Tylko nie w lesie a pod lasem ![]() U nas wiosna juz w pełni, ja tylko biegam i zabijam komary. Krokusy juz przekwitły, drzewa zielone, ciepło tak, ze już widuje ludzi w tshirtach. Babygia, gratulacje! Teraz jest fajny czas, premie, podwyżki... ![]() robótko, Ty to strasznie pracowita jesteś, a z tego co czytam to wnusia chyba w Ciebie sie wdała? Toogra, co sie dzieje?! Jak Ci sie żyje w nowych warunkach w pracy? Może to nie tak najgorzej miec towarzystwo w pokoju? Wszystkim życze dobrej nocy, albo dobrego dnia, bo pewnie przeczytacie to jutro... ![]()
![]() |
#1704 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam jeszcze w nocy,bo przygotowałam wnusi kąpiel i poszła spać, a ja czekałam, aż synowa wróci.Teraz jestem zmęczona , ale w swoim żywiole. Nie wiem za kim wnusia przejęła zdolności robótkowe, bo synowa też troszkę umie, tylko nie ma czasu.Woli iść do koleżanki niż np dokończyć daaaaaaaaawno zaczęty sweterek.Poczytuję coście napisały i robię zajączka.
Miłych snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
Widzę, że jestem dziś pierwsza.Miłego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |||
Rozeznanie
|
Witam dziś
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do zwierzaków, to nie chcę sugerować, że mój kot jest nieprawosprawiedliwomyśln y ![]() ![]() Karolinko, obejrzałam spokojniej Twój wątek, szkociaki muszą być odjazdowe. A poza tym zobaczyłam fajną laseczkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Babygia, gratuluje.
Carolina, ja tu z doskoku, wstydze sie bom maloletnia ;P Wczoraj przegladalam psie forum, i bardzo zniesmaczona jestem pewna pania Ela Z. Fu. Normalnie scyzoryk mi sie w szufladzie otwiera... Przedostatni raz bylam na tym forum wlasnie jak zalozyli watek o tej suni, juz wtedy cos smierdzialo :-S Jakos po maluchach na allegro nie potrafilam im zaufac. Najgorsze ze teraz ciezko bedzie komukolwiek zaufac. Każda nowa osoba z ich okolicy bedzie podejrzewana o jakies kontakty z nimi... ![]() Starsza Pani, nick dlatego że lubie tą bajke ![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czym jeżdże?Myśmy rodzina czerpiąca przez cale życie zawodowe zyski z budżetówki. Cokolwiek uda nam sie zaoszczedzić wydajemy na zagraniczne wycieczki.Póki jeszcze wiek pozwala co roku wyjezdżamy zobaczyć kawałek świata.W związku z tym ani mercedesy,ani audia sie nami nie interesują.A skoro one nami nie to my wzajemnie.Szczyt luksusu ,który osiągnęliśmy to Seicento,z którego nawiasem mówiąc jesteśmy bardzo zadowoleni.Na dwie osoby świetne autko. W lesie było tak sobie bo trochę zimno.Ale upieklismy kiełbaske,zerwaliśmy troche gałązek.No i Mama odetchnęła wreszcie świeżym powietrzem. Cytat:
Chcesz się może ze mną zamienić? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.