|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Scheherezade, 3 tygodnie po operacji NIE MOŻNA dźwigać NIC, nie mówiąc już o 9-cio kilogramowym dzieciątku
. Ojej, to naprawdę poważna sprawa ![]() Może po prostu trzeba było poczekać, zrobić operację gdy dzieciątko będzie już bardziej samodzielne, bo przecież nie o to chodzi, by robić z siebie siłaczkę ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Amorcio, nie wiem, jak jest z pracą w Chinach, fizyczni pracownicy na pewno pracują bardzo ciężko i za bezcen, nie mówiąc już o dzieciach, ale ten reportaż mnie rozwalił http://wiadomosci.wp.pl/gid,15307202...i,galeria.html Oni do jakiejkolwiek cywilizacji mają co najmniej sto lat , tragedia, brak słów
|
#572 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Cytat:
dziecko przez 3 tyg głaskałam tylko po głowie a wtedy mianowcie szewki puściłyja naprawdę wszystko rozumiem,Myu rzucił się w oczy post o dźwiganiu bobasa i o rozchodzącym się cycku i pomyślała NA BOGA WARIACI hehale chronologicznie sprawy wyglądały zupełnie inaczej zaś jeżeli chodzi o termin operacji mając w domu malutkie dziecko to absolutnie się z wami zgadzam nie jest to takie hop siup człowiek stara się oszczędzać a tu dziecku tak małemu się nie wytłumaczy że mama jest chora,ale już po ptokach i trzeba sobie jakoś poradzić i przejść okres rekonwalescencji aczkolwiek przyznam oparłam się na radach lekarza,z którym wszystko ustaliłam omówiłam i na pomocy mamy a dzięki temu miałam OGROMNEGO stracha jak przyszło co do czego i dziecko wróciło do domu jak to będzie i czy dam sobie radę , na szczęście daje i wszystko jest ok no oby tak było do końca, jeszcze raz w gwoli ścisłości teraz zdrowam i nierozchodzącam btw pocieszyły mnie tutaj dwie inne mamy które od pierwszych dni po operacji musiały zajmować się swoimi małymi dziećmi więc nie ja pierwsza i nie ostatnia dzieciata i proszę nie odbierać tego jako bagatelizowanie dobrych rady i opinii doświadczonych osób bo tego absolutnie nie podważam a wy dziewczyny na pewno macie rację
Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-09 o 21:07 |
||
|
|
|
#573 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Czy któraś z Was poddała się operacji mając w piersi włókniaka?
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Scheherezade, dokładnie - już po ptokach
. Też mam nadzieję, że wszystko będzie ok
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś przekopałam dom w poszukiwaniu folderu z tymi implantami jaki miałam z firmy Politech- wcięło mi go Szkoda bo chciałam wrzucić Wam jak i co przedstawiciel kilka lat temu pisał o tych implantach- a co inny przedstawiciel pisze teraz. Hihihi kiedyś nie było mowy o implantach dla aktywnych kobiet które uprawiają sport- dla mnie to sieczka marketingowa. Ale będę szukać dalej , to porównanie się pojawi - bo uważam, że będzie ciekawe. Następna sprawa na jaką zwróciła uwagę i Amorcio. A więc piszesz- że z drugiej strony lekarz je poleca więc.... Przypomnę sprawę Pipów i dam przykład. A więc zarówno Pipy i implanty Silimed były stosowane w jednej z klinik Szczecienie (to jeden z przykałdów bo takie kliniki były w całej PL). Jedne i drugie. Jedne i drugie implanty były dopuszczone w Europie do obrotu- miały wszystkie pozwolenia. Jako dwie mało znane firmy miały podobną- niską cenę. To był jeden z powodów, że były refundowane. A więc i kobiety po amputacjach piersi je dostawały. Wszczepiał je w tamtym szpitalu między innymi znany i ceniony lekarz A.K jak i A.K. i M.P. i z pewnością wszyscy inni pracujący tam lekarze. Zresztą pacjentki operowane w Gryficach też miały wszczepiane oba rodzaje tych implantów. I teraz pytanie - czemu lekarze mieli by nie wierzyć lub podejrzewać, że Pipy są dobre skoro miały wszystkie wymagane pozwolenia? Przecież nikt celowo nie proponował pacjentką wadliwych implantów. Pokazały się na rynku więc pracowali na nich- jak się to skończyło z Pipami wiemy wszyscy. A Dr AK też je kiedyś polecał swoim pacjentką- wymieniam akurat tego lekarza żeby było jasne, że Pipy nie były implantami dostępnymi w szemranych klinikach. Implant Silimed właściwie dopiero teraz wchodzą na rynek- po tym jak zostały dopuszczone w USA. Mamy w PL nowego przedstawiciela który próbuje się przebić z nowym, nieznanym wyrobem. Przebić się przez dwóch potentatów. Najpierw trzeba się przebić do lekarzy- no a potem lekarz musi się przebić do pacjentki. Lekarz dostaną umowy lojalnościowe- a więc pieniądze od każdego sprzedanego implantu. Pacjentki dostana zapewnienie, że dostały ten implant bo ..........(i tu lista marketingowych zalet). Nie mówię, że one są gorsze- chcę powiedzieć, że jeśli jakiś lekarz mam je już u siebie będzie je polecał pacjentką. To chyba normalna kolej rzeczy. Ale na szczęście pacjentka ma WOLNY WYBÓR i sama decyduje. I taka mała ciekawostka. A więc w wykazie nazwisk związanych z przedstawicielem Pipów w PL był jeden ze znanych chirurgów Dziwne, że nikt się tego nie dopatrzył do tej pory Cięcie pod piersią goi się normalnie czemu miałoby goić się dłużej? i dłużej od jakiego? Uwierz mi na słowo- to najlepsze, najbardziej racjonale rozwiązanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wiesz jak się musieli nachwalić żeby opchnąć nie znane implanty po cenie najlepszych na rynkuPotem producent Pipów upadł, właściel siedzi, implanty okazały się wadliwe i szkodliwe a gwarancję można było sobie wsadzić w buty. Lekarze nie działali w złej wierze - i nie odpowiadają przecież za implanty. Całą odpowiedzialność poniosły pacjentki Dlatego chyba lepiej nie eksperymentować.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||||
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! witam się po przerwie. Nie sposób Was nadrobić! Niech jakaś dobra duszyczka poda streszczenie od 01.02.13
![]() Witam nowe dziewczyny, gratuluję nowym cycolinkom
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
Wy czytając z boku macie nerwówkę jak tak można naprawdę to rozumiem chylę czoła
to bardzo dobrze świadczy o adminie i poziomie forum ale teraz pomyślcie jakiego ja mam stracha w d...pce że głowa boli,kombinuję jak koń pod górę jak tu ułożyć dzień żeby maksymalnie wykorzystać obecność męża i zająć dziecko a jak najmniej używać łapek. W miniony czwartek bombardowałam dwóch lekarzy w klinice po raz setny czy aby na pewno nie szkodzę piersiom i dostaję potwierdzenie że jest ok + maksimum ostrożności na do widzenia. Zresztą w pon. znowu mam wizytę i zobaczymy czy wszystko będzie tak pięknie jak doktor zapowiedział z blizną,na pewno dodam zdjęcie i po proszę żebyście doświadczonym okiem obczaiły
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki!!! Jestem nowa na tym forum i bardzo potrzebuje waszych porad! Jestem po porodziej 6.5 miesiaca,moje malenstwo przestalam karmic piersia 1.5 miesiaca temu. Zawsze marzylam o pieknym duzym biuscie, niestety po porodzie( w sumie juz przed
piersi bardzo mi opadly i stracily jedrnasc. Nie mieszkam w Polsce takze myslalam,ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wyslac pare wiadomosci do roznych klinik i zasiegnac opini chirurgow. Po odpowiedzi od T.K. sie zalamalam...napisal,ze prawdopodobnie bedzie potrzebna mastopeksja wraz z implantami co sie wiaze z duzymi bliznami...Chirurg z W-wy L.L. napisal ze napewno beda potrzebne implanty anatomiczne oraz mozliwa bedzie plastyka piersi, za to dr.L.P. z Czech zasugerowal implanty anatomiczne 500cc metoda multi plan Jestem zakrecona i zrospaczona, nie mialam pojecia ze jestem tak ciezkim przypadkiem. Dziewczyny prosze o pomoc!! zaraz wrzuce zdjecia moich nalesniczkow
|
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak CI sie nosi te staniki??
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
A bardzo dobrze
Wygodne są Widziałam Twoje skarby, śliczności!A tym, które się zastanawiają co mam za smieszne zdjęcie w albumie - to stanik do karmienia - z odpiętymi "klapkami"
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio roczek ma,sama śmiga ale potrzebuję się przytulać
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam Ci pomóc I dziękuję za mile spędzony czas
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
hejka ale bede miec nadrabiania
piszcie ,piszcie ))powiem wam o mojej kontroli dr powiedziala ze wszystko ok ze mam o niej zapomniec-nastepnej kontroli nie mam chyba ze bede chciala miec mam jak najwiecej chodzic bez stanika wlasnie zeby te miesnie zeszly moge juz nosic fiszbinyyy blizn nie smarowac na basen juz nie musze chodzic-nie zalecila mi zadnych cw w zwiazku z tymi miesniami ale pozolila juz cw ,biegac i najwazniejsze skakac byle w dopasowanej elastycznej podtrzymujacej cycki koszulce-zakupilam w zwiazku z tym fajny top )i mam 6 stanikow w tym jeden miekki![]()
|
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne piersi robi Pan dr-aż przyjemnie na nie patrzeć. Ale szwy nie są Jego mocną stroną no niestety nie, takie jest moje zdanie. Trudno się goją, dziwnie są prowadzone, zbyt często dziewczynki mają z nimi kłopoty. Dlatego zastanów się nad tą otoczką- bo potem już nie wiele można zrobić I nie wiem czemu piszesz, że na otoczce nie widać i to jest plus? moim zdaniem właśnie widać i to jest minus! a jak już zacznie się paprać to najpiękniejsza pierś może zostać oszpecona. Szew pod piersią nawet jak się brzydko zagoi chowa się w fałdzie- a otoczkę widać jako pierwszą, to najważniejszy i najbardziej widoczny obszar piersi. Cytat:
![]() Ta pani co prowadzi wywiad coś mi się kojarzy z jednym portalem który tu kiedyś linki podsyłał. Nie chce mi się szukać- ale tak mi się coś wydaje że to jedna z tych pań. A ten portal to coś na wzór znanegolekarza troszkę późno- może usuń ten link ze swojego postu. Panie sobie patrona znalały i nakręciły film ![]() Filmik zresztą z małym polotem Typowy, idiotyczny schemat:miesiąc po operacji wracamy do normalności operacja odmienia nasze życie ![]() blizny można usunąć całkowicie ![]() i można bez problemu spać na brzuchu
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
u nas też przeboje dzieci są niemożliwe,dzisiaj obczaiła jak otwieram szafkę gdzie stoi śmietnik i miałam trzy światy
![]() ok pozrdawiam was dziewczyny i lecę odpoczywać to stanowczo nie moja godzina miłego wieczoru
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Kasik ja też byłam na kontroli i tak samo nie muszę się już pojawiać i mogę chodzić już w fiszbinach (ale się boję hahahahaha).
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasik bylas?
|
|
|
|
|
#591 |
|
Przyczajenie
|
Hej.Jestem tu nowa.Szukam po necie informacji o elektro -stymulatorze piersi. Ale cieżko cos konkretnego znaleźć Mój problem to mały i zmęczony biust długotrwałym karmieniem dwójki naszych łobuziaków kochanych. Kupiłam takie cudo tydzień temu http://allegro.pl/duzy-biust-bez-tab...995465333.html no i mam,ale pytam czy moze któraś z was czegoś takiego kiedyś próbowała? Używam stymulatora,ale nie wiem czy nie robie sobie tym jakieś krzywdy.Uczucie gdy pracuje ta maszyna nie jest zbyt przyjemne,po czasie można sie przyzwyczaić.Ciekawi mnie przede wszystkim to, czy to coś działa. Na razie odczuwam lekki ból,ale moze to ,ze jestem przed okresem.
|
|
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hi hi ja najpierw szukam opinii, pozniej sie zastanawiam czy kupic, ewentualnie kupuje ![]() Do tej pory czytalam, ze wszystko co ma powodowac wzrost piersi-kremy, urzadzenia,tabletki to wyciaganie kasy. Jedynie mozna skore ujedrnić ale cycek nie urośnie. Dobrze, ze to nie bylo drogie. I witamy na forum ale tu cycki rosna po implantach jedynie
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zgłaszam do moderacji
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko kg wiecej nie rodzilam a wkladki mam okragle 325 takie c wyszly![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- dziewczyny a jak to jest ja mam piersi dosyc blisko siebie ale jak zaloze stanik to jednak mogly by byc blizej odrobine ale nie sa mozna to zmienic stanikiem??jakim??nie zebym je tak meczyla na codzien ale raz na jakis czas![]() hm poszukuje stanika do pracy czyli zeby nie byl przesiwitujacy![]() ogolnie testuje te ktore kupilam poki co wszystkie po calodziennym noszeniu sa super wygodnickie czulam tylko dyskomfot jak sie w nich zdrzemnelam jak sadzicie takie latanie w nich do pracy jest ok??prace mam raczej fizyczna ,godziny nie okreslone no raczej dluzsze niz krotsze ))dr powiedziala ze moge byle tylko troche sie ruszac a nie ze ubiore fiszbine i stoje 8 h w miejscu ![]() aaa i sorki jesli odpowiem na starszy post oczywiscie tylko z 9 czesci![]()
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bo trzy tygodnie minęły w ten czwartek - więc dwa dni temu A Ty nadal masz szew na ranie- więc nadal dźwigać nie powinnaś. No ale rozumiem, że od dwóch dni masz dzidzię w domku- i teraz będziesz się starała jaj jednak nie nosić. Pisałaś, że ta roczna panna już chodzi- więc w sumie da radę sama w wielu sytuacjach. A Mama musi zrozumieć, że robi to dla siebie i że tak trzeba Co do postów- czasem omijam tylko te nie w temacie resztę czytam sumiennie. I proszę nie bierz do siebie i się nie gniewaj, że Ci tak bezpośrednio napisałam co myślę. My się tu martwimy nawzajem o siebie- razem się cieszymy, razem płaczemy i piszemy co myślimy. Więc jak kupisz brzydki stanik- też się o tym dowiesz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- też już zgłosiłam ten post ![]() Aniko już pędzę do klubu
|
|
|
|
|
#596 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=anika75;39142306]A ja czuję, że to podstępna reklama
. Zgłaszam do moderacji Przepraszam bardzo opinii na ten temat, no i drogie nie było.Czekam na efekty jeszcze parę tygodni jak nic to 100 w plecy ,a może jednak ktoś kupił i podzieli się opinią |
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez dariac31 Czas edycji: 2013-04-12 o 15:42 |
|
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=palestynka;39142580]
Cytat:
W razie co moze da sie przerobic na cos innego, jezeli to przewodzi prad i powoduje takie scisksnie masowanie to, moze na udka sie nada albo posladki ujedrni zawsze to jakis pomysl i straty nie bedzie
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-09 o 22:30 |
|
|
|
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I odnośnie tego marszczenia, bo mi się marszczy przy nachyleniu pod spodem ale od zewnątrz i ja myślałam, że to tak poprostu się dzieje i nic na to nie można poradzić ale może i jednak i ja coś mogę podziałać by temu zapobiegać?
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Amorcio;39142637]
Cytat:
o kurcze - coraz grubiej ludzie kombinują
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

. Ojej, to naprawdę poważna sprawa 
, tragedia, brak słów 

to już inna sprawa. Bez stanika też lekarze pozwalają chodzić- a chyba jest jasne, że po paru msc piersi z pewnością na tym ucierpią.
trudno mi powiedzieć dlaczego musisz mieć taki wywiad. Pan dr chce mieć szersze pole widzenia - i to nie jest naganne. Bo jakby coś wyszło, jakbyś miała świadomość że kiedyś coś może się przydażyć- to mimo, że nie jest przeciwwskazaniem, mogłabyś świadomie podjąć decyzję czy jednak piersi robić.

Ale zawsze może być gorzej- więc już nie narzekam. Jak Cię już nie boli to będzie dobrze