|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Witam
Mąż mnie dziś wcześnie obudził bo jedziemy do jego chrześniaka, ale dzięki temu zrobił mi śniadanko ![]() Cytat:
A co sądzicie o rożku ? Uwzględniacie go w wyprawce? Nie wiem czy latem nie będzie za gorąco żeby nosić w nim dziecko ... ![]() Mysia fajne zdjęcia
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
martwilismy sie dobrze ze z Zuzulkiem dobrze wszystko )Cytat:
Mysia foty super , fajny reportarz superr wygladaliscie pieknie
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, Lublana, możesz jeszcze raz dać namiary na rożek, który kupiłaś? Też chcę od nich (małpki |
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/szkatulka-skrzynia...020148997.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3020162603 komplet moja mama dorwała wczoraj słoooooodkie do kwadratu body po 5pln w realcu ![]() słodkie co do rożka-chyba kupię..
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam właśnie proste kwiaty, same róże![]() obrączki będą nie ten to inny, głowa do góry tego kwiatu jest pół światu![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
ja rożek kupiłam, bo i tak w spzitalu chcą ale też ze względu na fakt, że pewnie TŻ i rodzinka a może i ja będę się bała na początku malucha wziąść na ręce bez usztywnienia
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee tam, nie jest mi przykro.. raczej się cieszę,bo jego długi nie są moimi ![]() aaaa, mój ostatni sen: idę na wizyte do gina,siadam na fotel a gin mówi "przecież Pani rodzi! nie czuje pani?!" a ja byłam złe że nie zdąże wszystkiego zrobić.. i powtarzałam,że mam czas do maja i nie urodze i już Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-10 o 10:27 |
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Axella ja to Cie dziewczyno podziwiam! Ja bym pewnie gdzies jeszcze przezywala i wylewala zale a ty idziesz do przodu jak czolg
|
|
|
|
#518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wypiłam.Cytat:
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam czasu by przeżywać.. nawet jakbym bardzo chciała.. co to za pogoda.... :< ja chcę mega słońce!!! |
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Małe sprostowanie do grzecznego dziecka ... to działa tylko przy dziadkach, na imprezie nie
Wczoraj co zjadłam kawałek tortu, słodki z masą, to miałam fikołka czy kopniaka. Mąż stwierdził, że po takim słodkim to też by go ruszyło No i kłuje mnie po lewej stronie na wysokości pepka ... wczoraj było troszkę niżej, ale może to gumka od spodni, a teraz wyżej z przerwami. Tak jakby czasami ktoś szpilkę wbił. Może to być rozciąganie się skóry i macicy czy coś poważnego bardziej?
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
axelko pierwsze co to szukałam widomości od Ciebie
No widzisz to, że się mało rusza nie musi oznaczać czegoś złego![]() Moja sie wczoraj taak obruciła , że kopy zamiast na brzuch lądowały ,,do wewnątrz" myślę, że wiecie o co chodzi?? I było ich tylko parę Ale lepiej czasem sprawdzić tylkoże oni w sumie chyba Ci nic nie sprawdzili,,, cała Polska IZba ... Chociaż bratowej nie ruszało sie dziecko 2dni ona oczywiście już łzy itd bo wiadomo, że każda by sie bała a dzidzia?? była tak dziwnie obrócona i lekarka powiedziałą, że mogło sie wygodnie ułożyć i spać.![]() Ja w końcu byłam na tych chrzcinach i nie żałuję ![]() POwiem wam, że tak podniosło humor , że sobie nawet nie wyobrażacie... jak sie siedziz w domu , nikt nie odwiedza ani nic.... pomogło bardzo psychicznie bratowa podniosła na duchu i jadłam takie pyszności.... Oni na dole balangowali a my lezałyśmy i plotkowałyśmy....Mam bardzo fajną bratową O i jaki komplement dostalam: CZY TY ABY NA 100% JESTEŚ PEWNA, ŻE TO DZIEWCZYNKA??? bO TAK WYŁADNIAŁAŚ. MIło mi się zrobiło bardzo
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejscie ![]() ja sie szykuje i jade do kolezanki na herbatke i po ciuszki :P
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia piękna sesja;*
|
#524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień dobry wszystkim
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam moszczenie mojego miejsca spoczynku. Trwało to chyba z 10 min, ale po ułożeniu wszystkich poduszek, w końcu się usadowiłam i nie zamierzam się podnosić przez najbliższy czas. Dzisiaj mam bebzon jak skała, i czuję jak Bartula ciśnie mnie na przeponę, bo ciężko mi normalnie oddychać. Muszę poszukać jakiś technik oddechowych bo do końca ciąży to się uduszę. A na razie nogi trzymam w górze.
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby coś było nie tak to bym sms posłała ![]() musze wymienić telefon na taki ktory pozwoli mi na wizaż ![]() ogolnie moj telefon obsluguje wszyyystkie fora, itd, wizaż też ALE nie moge odpisywać
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
wczoraj byłam cały dzień poza domem - nie wiem jak ja dałam radę z tym moim brzucholkiem ![]() Nie dam rady Was nadrobić za nic Co robicie w Walentynki? Oby nie to co ten koleś: 65701_468247719890371_260595891_n.jpg
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o niee.... słodki ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- w wiem co jem mówią o stanikach.. w końcu może będzie większa świadomość w tym temacie :/ bo naprawdę już sikam ze smiechu z lasek które nadal twierdzą że A=małe B=większe C=jeszcze większe |
|
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
co do ułożenia dziecka, moje non stop jest tak zwrócone, że kopie w jelita![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- aaaa ![]() znalazłam chyba to czego szukałam ładniejsze niż drewex !!!! i te ściany idealnie grają z tym brązem. no cudo ![]() http://www.projektoskop.pl/gal-68-po...dzieciecy.html tutaj strona producenta ![]() http://pacyga.rtrk.pl/?scid=34684&kw...id=18006358096 co myślicie?
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj pod czytałam Was ale sił na pisanie nie było. Wczoraj sobota więc składy opału działają bardzo krótko..Na ostatnią chwilę udało mi się zebrać te 200zł i zakupiłam 0,5 tony węgla..Potem musiałam to wszystko wnieść do komórki..Dobrze,że chrzesna moja przyszła mi pomóc i sąsiadka z dołu więc jakoś żyję!No a najlepsze,że wczoraj znalazłam mieszkanie. Warunki super!!! W bloku 3 pokoje w tym: jeden większy z balkonem, jeden mniejszy dla chłopców i do jednego się wchodzi z kuchni i to będzie nasza sypialka z Tymkiem ![]() Jest kuchnia oczywiście, łazienka i wc osobno. wyremontowane, płytki , panele, okna plastikowe ![]() 2 piętro więc nie jest źle Nie chcą kaucji![]() ![]() Wymagają jedynie,że jakbyśmy chcieli opuścić to mamy odmalować![]() Czynszu 400-450zł do spółdzielni( ogrzewanie,woda,śmieci,fu ndusz remontowy) i 300zł dla nich. W sumie 700-750zł. Cenowo wyjdzie nam to samo co tutaj. Bo tutaj 550zł mieszkanie,wywóz śmieci 23zł miesięcznie, opał o 2 tysiące na cały rok( podzielić na 12 miesięcy to by było 160zł miesięcznie.) więc wychodzi również tyle samo,ale w bloku,bez palenia,noszenia węgla,mieszkanie w super stanie i przytulniejsze No i najważniejsze umowa na min 5 lat!!!!! a jak będziemy się dogadywać to nawet na 7-10 latWitam w 24tc
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
300 zł za 3 pokoje w Krakowie to tyle za garaż zapłacisz gratulacje to kiedy przeprowadzka?
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie wyjdzie mi to samo co tutaj z tym ,że tutaj prócz wynajmu płaciłam sama śmieci i kupowałam opał , męczyłam się z popiołem,noszeniem węgla itp.Mieszkanko tamto ma ponad 60m ![]() Jest poprostu śliczne!!! No i co najważniejsze dla nas.. okres wynajmu min kilka lat!!! Oni początkowo chcieli to mieszkanie sprzedać za 130 tyś. Ale nie mogą bo co ktoś jest chętny to kredytu nie może dostać.. No i postanowili je wynająć z tym,że już na lata Oni biorą kredyt na inne mieszkanie, mniejsze, ale nie całościowy tylko jakąś minimalną kwotę bo resztę mają. W banku im powiedzieli,że mają go na 100% ale wiadomo,że to chwile zejdzie, potem tamto kupić i się przenieść. Ja mam tu wypowiedzenia 2 miesiące i im też to pasuje Dogadani jesteśmy,mieszkanie nasze! Muszę tylko iść pod koniec lutego bo wtedy mi powiedzą dokładnie termin oddania kluczy i umowa i tak dalej ALe jestem mega szczęśliwa
|
|
|
#535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje mieszkanka i 24 TC
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-10 o 12:04 |
|||
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, że tylko po lewej, zawsze po lewej coś czuję ...Do takiego koloru jeszcze pasuje delikatny fiolet, albo śliwka ... ja mam meble venge a ściany pole lawendy z duluxa i wygląda ładnie. Troszeczkę może i w niebieski zalatuje, ale typowo niebieskiego nie chciałam, nie podoba mi się. Cytat:
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jako kolor to uwielbiam fiolety i wrzosy, ten na zdjęciu jest idealnie dobrany do mebli
|
|
|
#538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i ostatni raz musiałaś tachać węgiel ![]() za 24 tc. Jak tam Tymuś? Co nowego u niego?
|
||||
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski : nie ma tego zlego![]() Cytat:
.. Powiedzial, że jeszcze lampki w oknie zawiesi i będzie mial własny burdel![]() ale nie kazał przemalowywać
|
||
|
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pomyliliście się?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

bo jedziemy do jego chrześniaka, ale dzięki temu zrobił mi śniadanko 

Nie wiem czy potrzebujesz aż 2 grubych kocyków na początek, ale poza tym chyba same potrzebne rzeczy 

matko.. jakie proste.. jakie boskie 

o co chodzi? ja tu ciagle mysle o samej wodzie, herbatce koperkowej, a tu slodkie? hmm...oswieccie mnie.

ktoras z krakowa by sie wybierala na te popoludniu?
klaski : nie ma tego zlego