Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 10:18   #271
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Aloffkowa, ja nie zapraszam ani mojego ojca, ani nikogo z jego rodziny, zadnych kuzynek, nawet tych ktore zapraszaly mnie na swoje wesela. Moja chrzestna to jego siostra. Jej takze nie zapraszam na wrsele. Zastanawiam sie jedynie nad wyslaniem zawiadomienia. Uwazacie ze jest sens?
Stary 2013-02-10, 10:22   #272
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Uwaga pisze z telefonu, sorry za literowy. Angel, powinnas postawic jakies granice, bo kurcze, nie mozesz tak myslec jak myslisz, ze pn sie zmieni, ze wazne tylko by byl dobrym ojcem. Jesli nie zajmuje sie niczym w domu, wszystko mu sie podstawia pod nos to i dziecmi sie nie zajmie i nie pomoze ci przy maluchu. A fakt, ze tyljo ty masz zarabiac na wesele a on ms to gdzies juz w ogole mnie rozwala. Jasne, kazdy chce pracowac w zawodzie, ale jak sie nie da to takie czasy ze sie bierze co jest. Angel, wiem, ze i tak od niego nie odejdziesz bo go kochasz i pragniesz slubu, masz juz sukuenke, wiec mozemy tu pisac i pisac a ty i tak nie odejdziesz. ale prosze cie nie popuszczaj, rozmawiaj, argumentuj i stawiaj granice. ja w takuej sytuacji nie zawahalabym sie nawet krzyczec jak by bylo trzeba, ale zdaje sobie sprawe ze to zadne wyjscie i tegonie polecam
miałam się nie wypowiadać z temacie, ale chyba jednak to uczynię. Mój tż też jest śmierdzącym leniem, ale ja mu nie pozwalam czasem gada mi że jestem bałaganiarą, ale ja gorsza nie jestem, na początku wytykałam mu konkretnie gdzie zostawia bałagan, a to że lusterka po goleniu nie schowa, a to że wyjmie pudełko z ciastkami, naje się i zostawi, itp. teraz już sprząta po sobie, a i mnie to motywuje żeby nie zostawiać bałaganu, bo mi wytknie i będzie głupio. Doszło nawet do tego że on sam z siebie jak mnie nie ma w domu potrafi powycierać kurze, odkurzyć, posprzątać. Co tydzień w sobotę mamy rytuał mycia klatki schodowej- ja trzeoie wycieraczki i zamiatam a tż leci mopem. Już kiedyś pisałam ze moja babcia mnie za to szykanuje, bo ona wokół dziadka skakała jak głupia i jak to może być inaczej. A ja jestem dumna że troch wychowałam tż, i nikt mi nie powie że to niemożliwe do zrobienia.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Aloffkowa, ja nie zapraszam ani mojego ojca, ani nikogo z jego rodziny, zadnych kuzynek, nawet tych ktore zapraszaly mnie na swoje wesela. Moja chrzestna to jego siostra. Jej takze nie zapraszam na wrsele. Zastanawiam sie jedynie nad wyslaniem zawiadomienia. Uwazacie ze jest sens?
ja nie wysyłam nawet zawiadomienia, podejrzewam że by nieprzyjechał, a mnie by tylko serce bolało. mimo że on jest ostatnim **** to ja bym to przeżywała.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:26   #273
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Piękna ta sukienka o której rozmawiacie. Może sama bym o takiej pomyślała.
Co prawda myślałam tylko o długich, ale.. ta faktycznie zapiera dech w piersiach. Może do mojego wzrostu (170 cm) się nada.

Apropo kiecek to myślę, że na wiosnę zacznę spacery po salonach, żeby chociażby pomierzyć i zobaczyć w czym mi dobrze, bo to że ja mam w głowie jakiś plan nie jest powiedziane, że będę w tym korzystnie wyglądać. A kupować będę pewnie około listopada, może będzie ciut taniej, a pół roku przed ślubem chyba wystarczy, prawda??

Widziałam też, że był temat dotyczących chrzestnych - u mnie to też niestety średnio jest. Opiszę później, bo ciut tego jest, a w sumie rady by się jakieś przydały.

Angela 21
- dziewczyny już chyba napisały wszystko i nie ma sensu to powtarzać. Napiszę tylko jedno: jeśli jest tak jak to opisujesz, to na własne życzenie pakujesz się w bagno w którym będziesz siedzieć do końca życia. Jeśli teraz nie potrafisz powiedzieć dość to z biegiem czasu będzie tylko gorzej (w kwestii dzieci prawdopodobnie również).

Śniadanko zjedzone, kawusię dopijam i idę kucharzyć w związku z obiadem rodzinnym - na pierwszy ogień ciasto.

Aaaaa.. czy mogłabym prosić o wpisanie mnie na pierwszą stronę??
Ślubuję tego samego dnia co Mala_czarna_21 i Ema - 26 kwietnia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-02-10 o 10:27
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:32   #274
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
monikkad ostatnio myślę o tym ale ... chyba zacisnę zęby i po prostu będzie jak będzie grunt że TŻ jest szczęśliwy ... mi tylko zależy żeby był dobrym ojcem dla naszych dzieci a ja tam najwyżej wygadam się od czasu do czasu i mi od razu lepiej i wracam do swojego życia dziękuje za wysłuchanie już mi lepiej nie będę smęcić
Cytat:
wenedka a co to UK to mega ciężko jest tam z pracą i zarobkami ? bo muszę się też liczyć z tym że TŻ będzie tak szukać nie szukać pracy i zastanawiam się czy w razie czego będę w stanie sama odłożyć na wesel ?
zaliczyłam opad szczeny do samej ziemi matko kochana Angel w co ty się pakujesz? Strasznie smutne jest to, co piszesz... I aż nieprawdopodobne.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że spotkanie z rodzicami przebiegło z korzyścią dla nas, TŻ przekonał rodziców do naszego wyboru i w przyszłym tygodniu idziemy zaklepać termin u naszych wymarzonych kamerunów Nie chcę zapeszać, ale będę miała super teściów A rodziców mam najlepszych na świecie!
super

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:35   #275
Kate Noir
Zakorzenienie

Wczoraj przyjechał kolega z cytrynóweczką Smaczna była Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało Przyszedł i straszył nas strażą miejską No bez przesady... rozumiem, że mógł się burzyć jak tańczyliśmy do piątej nad ranem, ok przegieliśmy. Jednak tym razem po prostu rozmawialiśmy

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że nie cytuje odpowiedzi odnosnie poprawiń, ale dużo ich było (ale wszystkie przeczytałam ) Pytam się, bo ja własnie będę też miała gości z zagranicy, z Warszawy, czy południa Polski i nie wiem czy nie robienie poprawin nie będzie dużym błędem (chociaż osobiście nie mam ochoty ich robić, i TŻ tez kategorycznie odmawia, ale jednak goście pewnie będą liczyć...)
Skąd jesteś? My mamy o tyle dobrze, że mam sale weselną do dyspozycji od środy do poniedziałku. Jeżeli będziemy mieć kucharkę to na pewno zostanie się jakieś jedzenie, a jak catering to jeszcze nie wiem. Pomyślałam, że skoro wszyscy moi goście przejadą co najmniej 700 km, to wypada zagwarantować im obiad. I tak wydadzą dużo pieniędzy na dojazd. Wcześniej rozważałam opcje z wesele w restauracji i wtedy byśmy robili poprawiny u teściów w ogrodzie.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Słuchajcie... koleżanka (bardzo dobra koleżanka ze studiów) zapytała mnie kiedy bierzemy ślub, bo ona nie wie jak będzie stała z kasą, bo musi kuchnię wyremontować Ślub za półtora roku, ale co tam, kuchnia na tapecie jest. hmmm wymówka?
Ludzie dzisiaj sobie grabią...
Wiesz, zrobienie kuchni kosztuje parę tysi i może dziewczyna rzeczywiście boi się, że nie wyrobi finansowo. Może pomóż jej z szukaniem biletów itp?

Moje znajome były lepsze Po zaręczynach wszystkie wpraszały się na ślub, a jak zdecydowaliśmy się na Rz. to stwierdziły, że za daleko i im sie nie chce. I w sumie dobrze, bo nie chciałam ich zapraszać i mam problem z głowy

Cytat:
_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(
Wyobraź sobie, że ja mojemu tez zaburzam treningi i mogłabym opisać jak ostatnio przegiął... ale to nie jest temat na forum. Pogadaj z nim bo przecież musi z się czegoś utrzymywać Znam osoby które poślubiły takich leni i możesz mi wierzyć, że po 30 latach małżeństwa nadal tak jest.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
my napewno będziemy konsultować listę z rodzicami, uważam że powinni mieć coś do powiedzenia, aczkolwiek jest jedna osoba której napewno nie zaprosze a obawiam się że moja mama będzie próbowała mnie przekonać żeby go zaprosić, chodzi o mojego ojca.
Wiesz, ja nie wiem czy jest sens by zapraszać mojego brata, ale mama będzie nalegać, więc trochę cię rozumiem

Właśnie propos relacji z ojcami. Tż upiera się, że chce zrobić podziękowania dla rodziców. A ja nie jestem przekonana, bo nie mam za co dziękować ojcu, (ale go zapraszam). Nie wiem jak tż sobie to wyobraża "Prosimy na środek rodziców tż i mamę Kasi, ale taty to juz nie" Nie moze zrozumieć, ze dla mnie to nie będzie miłe i nie chcę robić szopki. Za co niby mam dziękować ojcu, skoro mnie nie wychowywał przy weselu też pewnie nie pomoże.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-02-10 o 10:59
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:43   #276
Piankka
Zadomowienie

Dobry

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość

Zapomniałabym, robi któraś z Was poprawiny? :P
Ja robię

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
kochana a co chcesz wiedzieć.?? chętnie odpowiem na wszystkie Twoje pytania
Jak to tam było, o co Cię pytali? ogólnie cały przebieg tego spotkania
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:46   #277
kamilka:*
Raczkowanie

Dobry dobry Weekend spędzam u rodziców i właśnie siedzę z moją mamą i omawiamy ślub i wesele... jeny to dopiero początek (nie mamy nic zaklepanego ani nawet daty) a ja już mam taki mętlik w głowie nawet na salę nie potrafię się zdecydować...
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:57   #278
mala_czarna_21
Zakorzenienie

dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?

ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:58   #279
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
U mnie buty kluczowa sprawa, bo mam suknie długości 7/8 (JA 8465)
Cudowna
Stary 2013-02-10, 11:00   #280
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Wczoraj przyjechał kolega z cytrynóweczką Smaczna była Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało Przyszedł i straszył nas strażą miejską No bez przesady... rozumiem, że mógł się burzyć jak tańczyliśmy do piątej nad ranem, ok przegieliśmy. Jednak tym razem po prostu rozmawialiśmy

Skąd jesteś? My mamy o tyle dobrze, że mam sale weselną do dyspozycji od środy do poniedziałku. Jeżeli będziemy mieć kucharkę to na pewno zostanie się jakieś jedzenie, a jak catering to jeszcze nie wiem. Pomyślałam, że skoro wszyscy moi goście przejadą co najmniej 700 km, to wypada zagwarantować im obiad. I tak wydadzą dużo pieniędzy na dojazd. Wcześniej rozważałam opcje z wesele w restauracji i wtedy byśmy robili poprawiny u teściów w ogrodzie.

Wiesz, zrobienie kuchni kosztuje parę tysi i może dziewczyna rzeczywiście boi się, że nie wyrobi finansowo. Może pomóż jej z szukaniem biletów itp?

Moje znajome były lepsze Po zaręczynach wszystkie wpraszały się na ślub, a jak zdecydowaliśmy się na Rz. to stwierdziły, że za daleko. I w sumie dobrze, bo nie chciałam ich zapraszać i mam problem z głowy

Wyobraź sobie, że ja mojemu tez zaburzam treningi i mogłabym opisać jak ostatnio przegiął... ale to nie jest temat na forum. Pogadaj z nim bo przecież musi z się czegoś utrzymywać Znam osoby które poślubiły takich leni i możesz mi wierzyć, że po 30 latach małżeństwa nadal tak jest.

Wiesz, ja nie wiem czy jest sens by zapraszać mojego brata, ale mama będzie nalegać, więc trochę cię rozumiem

Właśnie propos relacji z ojcami. Tż upiera się, że chce zrobić podziękowania dla rodziców. A ja nie jestem przekonana, bo nie mam za co dziękować ojcu, (ale go zapraszam). Nie wiem jak tż sobie to wyobraża "Prosimy na środek rodziców tż i mamę Kasi, ale taty to juz nie" Nie moze zrozumieć, ze dla mnie to nie będzie miłe i nie chcę robić szopki. Za co niby mam dziękować ojcu, skoro mnie nie wychowywał przy weselu też pewnie nie pomoże.
nasze podziękowania nie będą też tradycyjne, ja będę dziękować mamie i babci ( babcia z dziadkiem mnie wychowała, mieszkam z nimi od drugiego miesiąca życia, choć dziadek już nie żyje) a tż normalnie rodzicom.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 11:05   #281
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(
To po prostu tego nie rób, niech sobie sam poda-pozamiata. Za mojego tż też wszyściutko robiła mamusia do czasu aż zamieszkał ze mną, teraz ma szkołę nie ma lekko
Stary 2013-02-10, 11:06   #282
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Klasyczne szpilki z sieciówki Zastanawiam się nad klipsami.
Buty są ciemniejsze niż na zdjęciu, fuksjowe.
Zakochałam się

Cytat:
hej dziewczyny ja się tylko chciałam przywitać dzisiaj zaliczyłam na +5 babka powiedziała, że się napracowałam i musi mnie wyróżnić a tam po za tym nic nic nowego oprócz tego że uświadomiłam sobie że mój TŻ jest dupkiem na razie przynajmniej mam takie zdanie o nim ... =/
Angel wybacz, że to powiem, ale skoro nie jest dobry dla ciebie to i dla dzieci nie będzie. Ale to jest twoje życie i zrobisz tak jak uważasz

Poznanianka 1990 pierwsze przymiarki były na sierpień, ale chodziło o ślub kościelny.

Mała czarna moi rodzice i tata TŻ cieszą się z naszego wyboru, gorzej z jego mamą ale cóż decyzja podjęta

Kwiatuszek
gratuluję

Dzień dobry Witam się z sokiem marchewkowym
Stary 2013-02-10, 11:11   #283
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ane3kaa wykreśl malutka155 z kalendarza z opcji "bez daty"

malutka to się cieszę że nie rzaucali wam kłód pod nogi

kasia_kuku imienniczko moja przez Ciebie znów nie przespałam nocy bo mi się Justinek śnił myślałam że się wyleczyłam ale niestety....
cała miłość wróciła. Wole nie myśleć co będzie jak go zmierze

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 11:14   #284
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
nasze podziękowania nie będą też tradycyjne, ja będę dziękować mamie i babci ( babcia z dziadkiem mnie wychowała, mieszkam z nimi od drugiego miesiąca życia, choć dziadek już nie żyje) a tż normalnie rodzicom.
tylko, że u Ciebie na weselu nie będzie ojca. U mnie będzie i właśnie nie wiem jak tż to sobie wyobraża On wychował się w idealnej rodzinie i nie może zrozumieć moich relacji z ojcem czyli: spoko niech przyjdzie, ale dziękować mu nie mam zamiaru. Przecież to będzie jeden wielki cyrk. Z tego co widzę to już mu się odechciało pomagać mi z weselem (chociaż wcześniej NIBY był gotów opłacić całe). Mnie też wychowała mama, babcia i ciocia i to im wolałabym podziękować Jednak ze względu na obecność ojca to będzie dziwne
Stary 2013-02-10, 11:22   #285
lupinka
Zadomowienie

Post Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Sala: http://www.mozart.net.pl/ na www kiepsko ze zdjęciami.
Cena 130zł./osoba. 5 dań ciepłych, przekąski itp., ciasta, owoce, napoje w cenie. Stoły prostokątne lub okrągłe na 12 osób. Krzesła takie jak są lub z pokrowcami, bez żadnej dopłaty. Dekoracja żywymi kwiatami i świecami w cenie. Gratis dostajemy weekend w ich ośrodku na mazurach (dla nas bomba bo i tak tam jeździmy w wakacje nad wodę). Sala cieszy się dobrą opinią, wiodą prym w organizacji studniówek, balów itp. Właścicielka wpisała nas w kalendarz, tylko musimy zaliczkę wpłacić w najbliższym czasie
suuuper oferta cena naprawdę świetna, u mnie to od 150 wzwyż...
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
lupinka pytałaś chyba jeszcze w starym o rocznicę ślubu rodziców to u nas jest tak,że TZta rodzice mają w ten dzień co my a moi tydzień wcześniej ale i tak zrobimy im na weselu niespodziankę
no to u nas podobnie, z tym, że moi mają w dniu naszego ślubu, a TŻa 10 dni wcześniej
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
A co do Mosznej to polecam jechać na wiosnę, kiedy kwitną rozalie i magnolie, bo tam jest ich pełno i wtedy cały park wygląda przecudnie
nam wczoraj foto powiedział, że za wstęp na same ogrody płaci się tam 100 zł a do chyba dwóch komnat w środku dodatkowo 200 zł ale zamek piękny jak z disneya
Cytat:
dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?

ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...
ej no jakoś sale, zespoły, fotografów można i 3 lata wcześniej rezerwować, umawiać się na spotkania i negocjować, a sukni to już nie? trzeba się zawczasu zorientować w czym nam dobrze, półtora roku to w sam raz

dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem fajna sprawa, że menu (czyli cenę za osobę) wybieramy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i weselem więc jeszcze nie musieliśmy się decydować a z djem są pewne komplikacje bo TŻ nie dostał na jutro wolnego w pracy i nie spotkamy się z nim osobiście, ale zaproponował, że zatrzyma nam ten termin chociaż już ma osoby chętne mam nadzieję, że uda nam się z nim spotkać jak najszybciej i dzierżyć już wszystkie trzy umowy uciekam z TŻ do babci złożyć życzenia urodzinowe i wracamy do Krakowa...
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:23   #286
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że u Ciebie na weselu nie będzie ojca. U mnie będzie i właśnie nie wiem jak tż to sobie wyobraża On wychował się w idealnej rodzinie i nie może zrozumieć moich relacji z ojcem czyli: spoko niech przyjdzie, ale dziękować mu nie mam zamiaru. Przecież to będzie jeden wielki cyrk. Z tego co widzę to już mu się odechciało pomagać mi z weselem (chociaż wcześniej NIBY był gotów opłacić całe). Mnie też wychowała mama, babcia i ciocia i to im wolałabym podziękować Jednak ze względu na obecność ojca to będzie dziwne
Fakt, ciężko to sobie wyobrazić...
może podziękowania nieoficjalnie, dzień przed/po weselu??
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 11:26   #287
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
ciężka sytuacja...

ja bym na Twoim miejscu prozmawiała z TZ że nie wyobrażasz sobie tej sytuacji, że będzie to krępujący moment dla wszystkich a dodatkowo po co dawać ludziom pożywkę do gadania. Domyślam się, że będziesz z rodziną swoją (mama, babcia, ciosia) w RZ. na kilka dni przed ślubem i np na dzień przed albo w poranek w dniu ślubu możecie podziękować TZ rodzicom i Twojej rodziniei unikniecie zamieszania na weselu

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 11:27   #288
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem
gratki
mala_czarna_21 jak spojrzą na ciebie jak na wariatkę, to olej taki salon. Ja może też w wakcje sobie skoczę pooglądać, a niech mi któraś spróbuje powiedzieć że za wcześnie. W sumie co to te baby interesuje, jak ktoś ma takli kaprys to może i kupować kieckę 3 lata przed.
Tak jak lupinka pisze, jakoś rezerwacja sali, foto, zespołu na długo przed ślubem nikogo nie dziwi...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:28   #289
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, ciężko to sobie wyobrazić...
może podziękowania nieoficjalnie, dzień przed/po weselu??
Myślałam o tym, ale nie bo tż chce podziękowania i koniec tematu.
dobra nie mam co marudzić

zbieram się do roboty
Miłego dnia!
Stary 2013-02-10, 11:31   #290
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
suuuper oferta cena naprawdę świetna, u mnie to od 150 wzwyż...

no to u nas podobnie, z tym, że moi mają w dniu naszego ślubu, a TŻa 10 dni wcześniej

nam wczoraj foto powiedział, że za wstęp na same ogrody płaci się tam 100 zł a do chyba dwóch komnat w środku dodatkowo 200 zł ale zamek piękny jak z disneya

ej no jakoś sale, zespoły, fotografów można i 3 lata wcześniej rezerwować, umawiać się na spotkania i negocjować, a sukni to już nie? trzeba się zawczasu zorientować w czym nam dobrze, półtora roku to w sam raz

dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem fajna sprawa, że menu (czyli cenę za osobę) wybieramy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i weselem więc jeszcze nie musieliśmy się decydować a z djem są pewne komplikacje bo TŻ nie dostał na jutro wolnego w pracy i nie spotkamy się z nim osobiście, ale zaproponował, że zatrzyma nam ten termin chociaż już ma osoby chętne mam nadzieję, że uda nam się z nim spotkać jak najszybciej i dzierżyć już wszystkie trzy umowy uciekam z TŻ do babci złożyć życzenia urodzinowe i wracamy do Krakowa...
za umowy!

my też za godzinę wracamy do Krakowa będziemy się ścigać na autostradzie

a z której storny dojeżdzacie do Krk?

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 11:33   #291
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
jak nikt z rodziny nie wie to mogą mieć do Ciebie żal że go nie zaprosiłaś..

wiaatj

przeszła?

dlaczego mi to robisz ???
już prawie się pogodziłam że nie będę jej mieć a znów kopiesz po siniakach
Chrystusie ona jest boska
to był mój pierwszy typ ale kwota mnie paraliżuje a do tego boje się że taki karzeł jak ja (162cm) będzie wyglądał fatalnie....

owszem jest

ja właśnie mam jobla na jej punkcie

i miałam iść mierzyć w marcu (ślub mam w kwietniu za rok) i boje się ją mierzyć bo w niej ucieknę z salonu
Cytat:
kasia_kuku imienniczko moja przez Ciebie znów nie przespałam nocy bo mi się Justinek śnił myślałam że się wyleczyłam ale niestety....
cała miłość wróciła. Wole nie myśleć co będzie jak go zmierze
Przepraszam Ale ona jest piękna i nic nie poradzę. Sama wsiąkłam, i tyle za nią chodziłam, że aż zamówiłam. Jak będziesz mierzyć to niech Ci nie dają białej tylko ivory, śmietankową biel. Te wszystkie ze zdjęć są takie i wygląda lepiej. W bieli bieli aż razi w oczy. Sama chodziłam godzinę w salonie Ona generalnie wydaje się ciężka, gipiura z gorsetem przy zakładaniu może się wydawać, że będzie niedopasowana. Po chwili wszystko się dopasowuje bo ma taki myk, że jakieś fiszbiny w gorsecie się rozgrzewają i dopasowują do ciała

W używanej niestety po praniu prują się i bardzo zaczynają odstawać kwiatki, co jest problemem... No i czasem dziewczyny długość dopasowują, że później ciężko znaleźć swój wzrost.

Ja mam 168 wzrostu. Ta suknia pasuje wielu pmkom i widziałam wiele aukcji dziewczyn niższych ode mnie

Hahaha, mi to się tylko śni jak na weselu mojego pięknego justina upier... sokiem lub barszczem

Dziękuję dziewczyny

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:44   #292
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratki
mala_czarna_21 jak spojrzą na ciebie jak na wariatkę, to olej taki salon. Ja może też w wakcje sobie skoczę pooglądać, a niech mi któraś spróbuje powiedzieć że za wcześnie. W sumie co to te baby interesuje, jak ktoś ma takli kaprys to może i kupować kieckę 3 lata przed.
Tak jak lupinka pisze, jakoś rezerwacja sali, foto, zespołu na długo przed ślubem nikogo nie dziwi...
w sumie racja
nie chcą zarobić to nie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Przepraszam Ale ona jest piękna i nic nie poradzę. Sama wsiąkłam, i tyle za nią chodziłam, że aż zamówiłam. Jak będziesz mierzyć to niech Ci nie dają białej tylko ivory, śmietankową biel. Te wszystkie ze zdjęć są takie i wygląda lepiej. W bieli bieli aż razi w oczy. Sama chodziłam godzinę w salonie Ona generalnie wydaje się ciężka, gipiura z gorsetem przy zakładaniu może się wydawać, że będzie niedopasowana. Po chwili wszystko się dopasowuje bo ma taki myk, że jakieś fiszbiny w gorsecie się rozgrzewają i dopasowują do ciała

W używanej niestety po praniu prują się i bardzo zaczynają odstawać kwiatki, co jest problemem... No i czasem dziewczyny długość dopasowują, że później ciężko znaleźć swój wzrost.

Ja mam 168 wzrostu. Ta suknia pasuje wielu pmkom i widziałam wiele aukcji dziewczyn niższych ode mnie

Hahaha, mi to się tylko śni jak na weselu mojego pięknego justina upier... sokiem lub barszczem

Dziękuję dziewczyny
znalazłam jeszcze kilka tańszych aleternatyw dla JA ale jednak nie zdobyły mojego serca tak jak on... ehhh

a jak mierzyłaś to miałaś dopasowaną długość czy musiałaś sobie wyobrazić docelowy efekt?

co na głowę planujesz? mi się straszliwie podobają toczki tylko takie z klasą

a do do poplamienia to jak go kupię to będę tylko jedzenie dożylnie przykmować na weselu żeby go niczym nie upaćkać

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 11:47   #293
Piankka
Zadomowienie

Komputer mi padł gówno cholerne dobrze, że mam zanadrzu tableta...
Stary 2013-02-10, 11:49   #294
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam jeszcze kilka tańszych aleternatyw dla JA ale jednak nie zdobyły mojego serca tak jak on... ehhh

a jak mierzyłaś to miałaś dopasowaną długość czy musiałaś sobie wyobrazić docelowy efekt?

co na głowę planujesz? mi się straszliwie podobają toczki tylko takie z klasą

a do do poplamienia to jak go kupię to będę tylko jedzenie dożylnie przykmować na weselu żeby go niczym nie upaćkać
Akurat trafiło tak, że mój rozmiar idealnie się wpasował w długość, więc nic nie musiałam dopasowywać.

Na głowę wyłącznie takie kwiatki http://www.pakamera.pl/dodatki-paki-...i-nr741209.htm wpięte z boku, fryzura w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (19,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg All JD Photos Color 196.jpg (60,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bz14.jpg (16,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg qwer.jpg (22,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 388146_255510784502359_1091800902_n.jpg (27,4 KB, 7 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-10, 11:49   #295
alloffkowa
Zakorzenienie

Chyba poplamienie sukni to najgorszy koszmar każdej PM
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 11:50   #296
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Deszczówkę ubieraj do jedzenia żadne plamy Ci nie straszne
Stary 2013-02-10, 11:52   #297
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
wyobraziłam to sobie !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 11:56   #298
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat trafiło tak, że mój rozmiar idealnie się wpasował w długość, więc nic nie musiałam dopasowywać.

Na głowę wyłącznie takie kwiatki http://www.pakamera.pl/dodatki-paki-...i-nr741209.htm wpięte z boku, fryzura w załączniku.
będzie bosko!
jutro mam dwa egzaminy i jedno zaliczenie i projekt do zrobienia a ja głupia zamiast się uczyć to oglądam zdjęcia JA i pogrążam się zupełnie

nie chcesz go sprzedać po ślubie swoim?

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
to nie takie głupie jest

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 12:01   #299
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
będzie bosko!
jutro mam dwa egzaminy i jedno zaliczenie i projekt do zrobienia a ja głupia zamiast się uczyć to oglądam zdjęcia JA i pogrążam się zupełnie

nie chcesz go sprzedać po ślubie swoim?
Ja non stop przeglądam, co 2 dzień Siebie w telefonie też

Nie, nie sprzedaję

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-10, 12:02   #300
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba poplamienie sukni to najgorszy koszmar każdej PM
U mnie plama to pewniak jak założę białe spodnie, nie wyjdę z domu jeszcze a już są ubrudzone gdzieś

Edytowane przez Piankka
Czas edycji: 2013-02-10 o 12:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości