Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 11:48   #91
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

takie masło http://niecierpek.blogspot.com/2013/...de-repair.html
Stary 2013-02-10, 11:55   #92
soyk
Raczkowanie

I ja się melduję w niedzielny poranek!

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
uroczyście ogłaszam, że olej z awokado śmierdzi strasznie
To ma działać i cuda robić a nie pachnieć
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
A ja po miesiacu odchudzania dojrzalam do decyzji o noszeniu spodni...
NIE ODCHUDZAJ SIĘ! Widać przecież, że nadwagi nie masz to i odchudzać się nie ma po co. Jeżeli coś Ci się w sobie nie podoba to ćwiczenia w ruch i zaraz zmienisz zdanie Sama niedawno zrozumiałam, że bycie chudziną wcale nie jest takie ekstra i teraz walczę o każdy następny kilogram
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Redhaired Witch, mam nadzieję że się nie obrazisz, ale uważam że przesadzasz trochę i jesteś zbyt surowa dla siebie Ze zdjęć wynika, że jesteś piękną kobietą - masz super włosy, jesteś na buzi śliczna, co do figury to też widać że jesteś szczuplutka. Wszystko rozumiem każdy dąży do jakiejś doskonałości i ma w głowie swój wyidealizowany obraz, ale też każda z nas ma jakieś wady i niedoskonałości. Uwierz w końcu w to, że jesteś PIĘKNA Wiem, że to brzmi może głupio i może plotę oczywistości, ale na prawdę nie masz powodów do narzekania. Na pewno świetnie wyglądasz w spodniach i nawet bez odchudzania na pewno świetnie w nich wyglądałaś
Polać jej!
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a ja nadal nie dojrzałam do decyzji o noszeniu spódniczek/sukienek...
Ja zaczynam powoli dojrzewać i o wiele lepiej się czuję Spróbuj dobierać takie fasony, żeby ukrywały to co be, a uwydatniały to co w oczy rzucać się powinno
Cytat:
no ja dałam wczoraj kosza jakiejś lasce
Fajna chociaż była?
Cytat:
Chyba sobie kupię taką samą wcierkę jak Anwen
http://2.bp.blogspot.com/-lJ1tXln0im...0/brzuch11.jpg
Jeżeli jest to efekt czyjegoś odchudzania to zostawiłabym coś pomiędzy pierwszym a drugim

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
soyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:27   #93
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Kazała odstawić wszystkie maści i chodzić bez opatrunków, bo paluch był wciąż wilgotny i skóra rozmiękczona. Dla mnie to już jest bezsens, żeby leczyć przez 3 tygodnie lekiem, 1 tydz. Piamfucinem i 2 tyg. Clotrimazolem grzybicę paznokci, która trwała kilka lat (!). Sama widzę, że to za mało. Planowane było u mnie dwuletnie leczenie anthbiotykami, a następnie przez rok profilaktycznie miejscowo maściami A każdy się broni przed lekami, bo jelita mam słabe. Tylko co z tego, skoro i tak mam biegunkę od prawie 7 miesięcy, to jeszcze częstsze chodzenie do WC korony mnie nie pozbawi, a przynajmniej wyleczyłabym palce...
Hmmm ja nie lekarz, duzo nie poradze, ale mam nadzieje, ze chociaz dostajesz leki oslonowe z tymi wszystkimi antybiotykami?? Bo po takiej ilosci, to sie nie dziwie, ze zoladek odmawia wspolpracy. Powinnas jesc jogurty, ale najlepiej naturalne, maslanke pic, cos co utrzyma przy zyciu flore bakteryjna.
Nie wiem od czego zaczela sie Twoja choroba, ale imho zdrowy organizm dalby sobie sam rade z grzybica, moze tylko przy niewielkim wsparciu lekami.

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Tez wlasnie mam - jest super, tylko strasznie geste i nakladanie samopas na wlosy nie wchodzi u mnie w gre.

Mam dzisiaj good hair day, odrobine sie spuszyly i naprawde powinnam zaczac zapisywac, co nakladam. Tylko co z tego, jak nie ma nikogo, zeby pochwalil

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2013-02-10 o 12:31
grudniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:32   #94
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Jestem

Ja też muszę zacząć nosić częściej spódnice... Mam takie szczupłe, długie nogi a w ogóle nie pokazuję
ja też muszę zacząć ale czekam na lato ;p ;p ;p
właśnie nogi to część ciała, której zadzięczam 90% komplementów;p i śmiesznych sutyacji ;p ;p ;p gdyby włosy też chciały być takie fajne;p

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku z gorącym postanowieniem naskrobania czegoś czasem, a nie tylko podglądania

A co Ci się stało ?
Krew najlepiej spiera mydełko do odplamiania, do kupienia w osiedlowych sklepach za grosze.

Wklejam porównanie roczne, ostatnia fotka robiona dzisiaj (jakość tosterowa).
Farba mi się pięknie wypłukała (color&soin), po drodze ścinałam końcówki 3 razy.
Teraz już nie walczę z wywijaniem, bo to nie ma sensu - po osiągnięciu pewnej magicznej długości zawsze zaczynają się wywijać, chociaż są w dobrym stanie.
Plan na najbliższe pół roku: dobić do wymarzonej długości (brakuje 5cm), powoli wyrównywać cieniowanie.
Na dobry początek nowej drogi kupiłam sobie fructisa oleo repair
wow... jaka tafla!

Dziewczyny, jest jeszcze żel aloesowy z Gorvity na dozie? Nie mogę go znaleźć...;/ Chyba, że polecacie jakiś inny
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:35   #95
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soyk Pokaż wiadomość
To ma działać i cuda robić a nie pachnieć
no ja wiem wiem, ale cały czas mam rozkminę, co to za zapach, kojarzy mi się z jakimś mięsem i grillem, ale za cholerę nie jestem w stanie wymyślić nic więcej

Cytat:
NIE ODCHUDZAJ SIĘ! Widać przecież, że nadwagi nie masz to i odchudzać się nie ma po co. Jeżeli coś Ci się w sobie nie podoba to ćwiczenia w ruch i zaraz zmienisz zdanie Sama niedawno zrozumiałam, że bycie chudziną wcale nie jest takie ekstra i teraz walczę o każdy następny kilogram
o tak, ostatnio padło gdzieś tu nawet chyba na wątku pojęcie 'skinny fat'. okazuje się, że w większości przypadków, gdy laski się odchudzają, tak naprawdę walczą o jakość ciała, a nie o kilogramy... z tym, że pojęcia te są mylone, a jedząc mniej wcale nie doprowadzimy do poprawienia jego kształtu i umięśnienia. dlatego oszukuję się, że ćwiczę, ale po feriach to już na pewno zacznę

Cytat:
Fajna chociaż była?
loczki miała, to plus

przypomniałam sobie o pomarańczowym Biovaxie, właśnie siedzi mi na głowie w ramach d/s

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:49   #96
grudniowa
Rozeznanie

Wiecie moze, czy z helfow wysylaja za granice?
Stary 2013-02-10, 12:50   #97
Dinulka
Zakorzenienie

zostawić Was na kilka dni i już nowy wątek :brawo:

nie myłam głowy od czwartku idę zaraz olejować (w jaki sposób mieszacie isanę krem z olejami? Najpierw jedno nakładacie, potem drugie na włosy czy w oddzielnym pojemniku mieszankę?)
Mam jeden dylemat - pasowałoby mi po zakupy pójść, to jedyne gdzie prawdopodobnie będę szła, jak to zrobić z tłustymi i naolejowanymi włosami? ehehe.

Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam wolną niedzielę
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:53   #98
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:

Chcialabym tak myslec ale jestem beznadziejnym przypadkiem perfekcjonizmu w auto-dolujacym wydaniu. Ostatnio i tak jakims cudem mi sie polepszylo, wypatrzylam u siebie kilka zalet
Gdybym byla obrzydliwie bogata poszlabym z tym do psychologa
jak za rok będę mieć dyplom, to Cię przyjmę ze zniżką po znajomości choć wiesz - to, że masz tego świadomość, że to dla Ciebie nie jest dobre, to już dobry początek drogi do zmiany

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam takie mięśnie na łydkach, okropne i przez to jakoś wolę nie nakładać ani krótkich spodenek ani spódnic ani sukienek.
ja też mam ogromniaste łydki, ale ostatnio coś mi odbiło i chodzę tylko w sukienkach ! zwykle miewałam na tym punkcie kompleksy i tylko w spodniach chodziłam, a ostatnio, mimo zimy, to grube rajstopy albo legginsy (a czarne wyszczupla ) i nawet w dość krótkich sukienkach śmigam ...ostatnio pomyślałam właśnie, co będzie wiosną/latem, gdy już nic czarnego mnie nie wyszczupli. ale takie ładne letnie sukienki nakupowałam, że nosić TRZEBA będzie choć wyszczuplenie łydek nie wiem, jak jest możliwe...

Wczoraj i dziś moich włosów nie cierpię, zaraz zamawiam nożyczki na Allegro.
Stary 2013-02-10, 13:00   #99
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
o tak, ostatnio padło gdzieś tu nawet chyba na wątku pojęcie 'skinny fat'. okazuje się, że w większości przypadków, gdy laski się odchudzają, tak naprawdę walczą o jakość ciała, a nie o kilogramy...
To cala ja

Cytat:
Napisane przez soyk Pokaż wiadomość
NIE ODCHUDZAJ SIĘ! Widać przecież, że nadwagi nie masz to i odchudzać się nie ma po co. Jeżeli coś Ci się w sobie nie podoba to ćwiczenia w ruch i zaraz zmienisz zdanie
Zeby to bylo takie proste. Cwiczylam, cwiczylam, przez kilka miesiecy rozne rzeczy, efekty moze jakies byly ale nadal schowane pod tluszczem. Nie cwiczylam, mniej jadlam - figura zrobila sie bardzo w moim guscie ale z niedowaga. Chwilowo jestem na etapie nieodchudzania sie jako takiego (zdrowe zywienie) i cwiczen. Na brzuch to faktycznie dziala ale nog nijak nie moge upiekszyc. Szczerze mowiac to juz wole mniej jesc...

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że mam jeszcze hydrator i rekonstruktor Joico w szafce
Daj znac jakie beda efekty.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
jak za rok będę mieć dyplom, to cię przyjmę ze zniżką po znajomości choć wiesz - to, że masz tego świadomość, że to dla ciebie nie jest dobre, to już dobry początek drogi do zmiany
o

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:08   #100
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
jak za rok będę mieć dyplom, to Cię przyjmę ze zniżką po znajomości choć wiesz - to, że masz tego świadomość, że to dla Ciebie nie jest dobre, to już dobry początek drogi do zmiany

ja też mam ogromniaste łydki, ale ostatnio coś mi odbiło i chodzę tylko w sukienkach ! zwykle miewałam na tym punkcie kompleksy i tylko w spodniach chodziłam, a ostatnio, mimo zimy, to grube rajstopy albo legginsy (a czarne wyszczupla ) i nawet w dość krótkich sukienkach śmigam ...ostatnio pomyślałam właśnie, co będzie wiosną/latem, gdy już nic czarnego mnie nie wyszczupli. ale takie ładne letnie sukienki nakupowałam, że nosić TRZEBA będzie choć wyszczuplenie łydek nie wiem, jak jest możliwe...

Wczoraj i dziś moich włosów nie cierpię, zaraz zamawiam nożyczki na Allegro.
ad 1 mam podobnie do Red
ad 2 też mam problem z lydkami, ale ja w ogole mam nogi nabite patrząc z profilu to mam uda szersze niż pośladki, które mimo wszystko coś tam wystają. Ale mama moja też tak ma. Nóg-patyczkow nigdy nie będę miała, o ile uda uda mi się kilkumiesięczną pracą na siłce jakoś wyszczuplić (ale strona wewnętrzna i tak wymaga pracy jeszcze) to łydki zero reakcji pozytywnej najsmieszniejsze, że w okresie dojrzewania nogi były moim największym atutem, nie wiem co się stało

Ale największym sukcesem i tak jest zmiana patrzenia na kobiece ciało, byłam fanką wręcz anorektycznych sylwetek, miałam takie zdjęcia, niby inspiracje i jak teraz na nie patrzę to wiem, że wolę ciut za dużo niż za mało a jak mi inni tak mówili, to nie wierzyłam im, że ktokolwiek moze tak myśleć, myślałam, że mnie pocieszają, bo mi daleko do takich

zrobiłam mega mixa na łeb i nie wiem czy nakładać bo do jutra nie będę go trzymać, bo boje się wypadnięcia włosow, a dziś nie opłaca mi się myć jak nie wychodzę kurdę ale życie jest piękne z tylko takimi problemami

o poważniejszych nie mam weny na razie myśleć
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:09   #101
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest jeszcze żel aloesowy z Gorvity na dozie? Nie mogę go znaleźć...;/ Chyba, że polecacie jakiś inny
Jest jest, ale trudno go znalezc. Wpisz "aloe vera"
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
nie myłam głowy od czwartku idę zaraz olejować (w jaki sposób mieszacie isanę krem z olejami? Najpierw jedno nakładacie, potem drugie na włosy czy w oddzielnym pojemniku mieszankę?)
Mam jeden dylemat - pasowałoby mi po zakupy pójść, to jedyne gdzie prawdopodobnie będę szła, jak to zrobić z tłustymi i naolejowanymi włosami? ehehe.
I tak, i tak. Ale czesciej najpierw nakladam krem, a potem na to olej.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:10   #102
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam zrywany paznokieć, ale taki już mój urok, że rany goją mi się miesiącami, nawet ukłucie po pobraniu krwi krwawi przez parę dni (paru lekarzy podejrzewali u mnie cukrzycę, zespół Danlosa i sepsę, ale póki co z niczym nie trafili i nadal nie wiadomo dlaczego tak jest ).

A włosy... Mamo, jakie długie! Tylko końcówki na ostatnim zdjęciu osobiście bym ciachnęła
A w stopę sobie coś zrobiłaś czy Ci paznokieć wrastał? Ja miałam mieć równo rok temu zrywany, już termin umówiony ale się nogami i rękami zapierałam, moczyłam w mydełku, oczyszczałam i na szczęście obeszło się bez. Chociaż tyle czasu minęło to jeszcze minimum 2 miesiące będę walczyć, przynajmniej nic mnie już nie boli.

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
Sa piekne, ale czerwiec - jest blysk i gestosc i kolor super
Cieniowalas potem?
Dziękuję
Nie cieniowałam od grudnia 2011 i już nigdy nie będę.

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Pokaż wiadomość
blackberry8 piękna tafla i blask
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Piękne!
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

wow... jaka tafla!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
jak one błyszczą i sa cudownie gładkie, tylko końce bym podcięła i były by ideałem
Te końce to moja zmora Nie są suche a się wywijają, gdybym chciała mieć taflę cały czas to musiałabym nie przekraczać długości 'do zapięcia od stanika'.

Macie jakieś pomysły na 'rozprostowanie końców'?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:14   #103
moooniek
Zakorzenienie

Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale ja zawsze marzyłam o figurze typowego chudzielca, bez krągłości... nigdy niestety nie udało mi się tego osiągnąć, przy mojej budowie musiałabym ważyć chyba z 45kg, żeby tak wyglądać
Stary 2013-02-10, 13:28   #104
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale ja zawsze marzyłam o figurze typowego chudzielca, bez krągłości...

Robilam analize kosmetykow wlosowych, ktore mi pasuja, pisalam juz na Zakreconym ale przekleje kawalek, moze ktos cos doradzi
Mam juz miekkosc, w miare sypkosc, puch okielznany jako tako, wlosy rosna ale czesto sa piorkowate, niepodatne, matowe, suche, wysokoporowate, schna 2 godz. Zwlaszcza wierzchnia warstwa od czubka do ramion jest prosta i suchawa, konce juz faluja - podejrzewam, ze to kwestia dlugosci i nakladania oleju od ucha w dol, zadbam o gore.

Co mi podeszlo:
- d/s Hydrator Joico - wlosy sa sypkie, jedwabiste i miekkie, wydaja sie nawilzone
- d/s Garnier AiK - jw ale z czasem obciazyl
- maska Bingo z elastyna - jw, troche gorszy od Joico, bez obciazenia
- lecytyna sojowa dodawana do masek/odzywek - jw ale bywaly dni, ze mocno obciazala
- zielony krem do rak Be Beauty - jw, odrobina jako stylizator po myciu i jako maska + olej
- dzieckie szampony - oprocz BD, ktory platal za bardzo wlosy
- odzywka b/s Joanna Naturia z pokrzywa - ladna objetosc, mniejszy puch

Na minus:
- olej lniany, miod, jajko, spirulina, rozowa Artiste - usztywnialy, wlosy tepe w dotyku
- gliceryna, maslo do ciala Isana czekoladowa - piorkowaly
- psikadlo silikonowe Gliss Kur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html - wyprost, wlosy niepodatne

Nie mam zdania:
- wszelkie oleje - wlosy sie nie krusza ale nie umiem powiedziec czy mi sluza, nie ma efektu natychmiastowego wygladzenia czy cos. Uzywalam: oliwki Hipp, BD, winogronowego, oliwy z oliwek, Vatiki, Amli Gold, Alterry Brzoza i pomarancza. Stosowalam na krotko, dlugo, mokro, sucho, solo i z odzywkami, psikadlami, zelem lnianym
- psikadlo z keratyny, elastyny, aloesu, witamin, pantenolu
- plukanka octowa, octowo-aloesowo-lniana
- zel lniany jako maska - chyba nic nie robil
- polprodukty dodawane do masek i odzywek - jw
- odzywka Alterra Granat i aloes - wlosy jakies takie niedopieszone
- Isana z Babassu - jw
- Gloria - jw, zero efektow
- Wax ale nie pamietam ktory - jw
- zel lniany jako zel - fale zdyscyplinowane ale bez zycia i "niedotykalskie" chociaz odgniatalam

Co teraz robie:
- olejuje dlugo (kilka dni, lub na noc) bo nie mam czasu np. godzinke przed myciem (myje rano) ostatnio olejem winogronowym. Dorzucam do niego dla zasady zel lniany lub jakas w/w odzywke. Moze powinnam skrocic ten czas albo zainwestowac w jakis inny? Czekam na olej z orzechow wloskich.
- mycie Hippem lub Balsamem BDfM. Szamponow z SLS prawie wcale nie uzywam, chyba ze moje sie skonczy. Moze powinnam?
- d/s ostatnio tylko Joico na 5 min bo daje najlepsze efekty
- b/s Joanna pokrzywowa
- stylizacja odrobina oleju winogronowego bo nic lepszego nie jestem w stanie wymyslic zeby zachowac zloty srodek miedzy puchem a obciazeniem, uzyskac naturalny wyglad i "wiatr we wlosach"
- wycieram wlosy recznikiem bo zapominam o pieluszce ale mam mocne postanowienie by to zmienic. Kiedys uzywalam pieluchy ale spektakularnych efektow nie bylo
- czesze na sucho same konce bo mam straki a zbyt rzadkie wlosy zeby pozostawic je w tak smetnym stanie. Odkad uzywam Joico wystarczy, ze przeczesuje palcami. Nie chcialabym z tego rezygnowac, zwlaszcza, ze calosc wlosow mam do bani a nie tylko koncowki
- nie prostuje, nie uzywam suszarki, problemem nie sa czapki, gumki ani nic mechanicznego
- odrosty farbuje chemia co dwa miesiace a dlugosc henna (bardzo rzadko) wiec wlasciwie calosc jest co najmniej raz potraktowana w ten sposob - mozliwe, ze to farba czyni takie spustoszenie?

Wywnioskowalam, ze potrzeba mi emolientow a powinnam unikac protein ale nie wiem za co oprocz Joico sie lapac. Czy kombinowac z olejami czy olac i uzywac dla zasady dowolnego skoro nie widze roznicy? Moze ktoras ma podobne preferencje kosmetyczne i cos podrzuci?

Stary 2013-02-10, 13:32   #105
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
tylko,że mnie jeszcze do Twojej figury daleko:P

Ja też bardzo lubie hydrator Joico i Garniera AiK
Stary 2013-02-10, 13:33   #106
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba sobie kupię taką samą wcierkę jak Anwen
http://2.bp.blogspot.com/-lJ1tXln0im...0/brzuch11.jpg
Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Co ona z brzucha zrobiona ?
Cytat:
Cytat:
Brzuszek super ale gdzie wcierka?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o te: http://www.anwen.pl/2013/02/nowa-wci...zdjeciach.html

Tez na nia zwrocilam uwage, zwlaszcza jej tuning mi sie podoba
Dziewczyny przepraszam, to był link do innego wątku Linki mi się pomyliły

Oczywiśćie chodziło mi o to co Nafiyqa wstawiła. Przepraszam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:41   #107
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mowiac to juz wole mniej jesc...
Chciałabym też tak woleć, acz niestety, za bardzo kocham robić jedzenie, patrzeć na nie i je konsumować.

Zostaje mi być małą wersją Nigelli i machać czterdzieści długości na basenie. Ale obiecuję, że knajpkę będę kiedyś miała! I będę piekła sernik z malinami i tarty ze szpinakiem, orzechami i serem! Dla ludu!

Nie myję dzisiaj włosów, bo mi się nie chce. Nie mam weny na kombinowanie z maskami ale jutro coś ukręcę. Isanę kakaową z miodkiem na przykład.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:47   #108
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Nie myję dzisiaj włosów, bo mi się nie chce. Nie mam weny na kombinowanie z maskami ale jutro coś ukręcę. Isanę kakaową z miodkiem na przykład.
Haj fajw, siostro. U mnie dziś dokładnie to samo. Jutro coś wykombinuję
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:48   #109
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Robilam analize kosmetykow wlosowych, ktore mi pasuja, pisalam juz na Zakreconym ale przekleje kawalek, moze ktos cos doradzi
Mam juz miekkosc, w miare sypkosc, puch okielznany jako tako, wlosy rosna ale czesto sa piorkowate, niepodatne, matowe, suche, wysokoporowate, schna 2 godz. Zwlaszcza wierzchnia warstwa od czubka do ramion jest prosta i suchawa, konce juz faluja - podejrzewam, ze to kwestia dlugosci i nakladania oleju od ucha w dol, zadbam o gore.

Co mi podeszlo:
- d/s Hydrator Joico - wlosy sa sypkie, jedwabiste i miekkie, wydaja sie nawilzone
- d/s Garnier AiK - jw ale z czasem obciazyl
- maska Bingo z elastyna - jw, troche gorszy od Joico, bez obciazenia
- lecytyna sojowa dodawana do masek/odzywek - jw ale bywaly dni, ze mocno obciazala
- zielony krem do rak Be Beauty - jw, odrobina jako stylizator po myciu i jako maska + olej
- dzieckie szampony - oprocz BD, ktory platal za bardzo wlosy
- odzywka b/s Joanna Naturia z pokrzywa - ladna objetosc, mniejszy puch

Na minus:
- olej lniany, miod, jajko, spirulina, rozowa Artiste - usztywnialy, wlosy tepe w dotyku
- gliceryna, maslo do ciala Isana czekoladowa - piorkowaly
- psikadlo silikonowe Gliss Kur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html - wyprost, wlosy niepodatne

Nie mam zdania:
- wszelkie oleje - wlosy sie nie krusza ale nie umiem powiedziec czy mi sluza, nie ma efektu natychmiastowego wygladzenia czy cos. Uzywalam: oliwki Hipp, BD, winogronowego, oliwy z oliwek, Vatiki, Amli Gold, Alterry Brzoza i pomarancza. Stosowalam na krotko, dlugo, mokro, sucho, solo i z odzywkami, psikadlami, zelem lnianym
- psikadlo z keratyny, elastyny, aloesu, witamin, pantenolu
- plukanka octowa, octowo-aloesowo-lniana
- zel lniany jako maska - chyba nic nie robil
- polprodukty dodawane do masek i odzywek - jw
- odzywka Alterra Granat i aloes - wlosy jakies takie niedopieszone
- Isana z Babassu - jw
- Gloria - jw, zero efektow
- Wax ale nie pamietam ktory - jw
- zel lniany jako zel - fale zdyscyplinowane ale bez zycia i "niedotykalskie" chociaz odgniatalam

Co teraz robie:
- olejuje dlugo (kilka dni, lub na noc) bo nie mam czasu np. godzinke przed myciem (myje rano) ostatnio olejem winogronowym. Dorzucam do niego dla zasady zel lniany lub jakas w/w odzywke. Moze powinnam skrocic ten czas albo zainwestowac w jakis inny? Czekam na olej z orzechow wloskich.
- mycie Hippem lub Balsamem BDfM. Szamponow z SLS prawie wcale nie uzywam, chyba ze moje sie skonczy. Moze powinnam?
- d/s ostatnio tylko Joico na 5 min bo daje najlepsze efekty
- b/s Joanna pokrzywowa
- stylizacja odrobina oleju winogronowego bo nic lepszego nie jestem w stanie wymyslic zeby zachowac zloty srodek miedzy puchem a obciazeniem, uzyskac naturalny wyglad i "wiatr we wlosach"
- wycieram wlosy recznikiem bo zapominam o pieluszce ale mam mocne postanowienie by to zmienic. Kiedys uzywalam pieluchy ale spektakularnych efektow nie bylo
- czesze na sucho same konce bo mam straki a zbyt rzadkie wlosy zeby pozostawic je w tak smetnym stanie. Odkad uzywam Joico wystarczy, ze przeczesuje palcami. Nie chcialabym z tego rezygnowac, zwlaszcza, ze calosc wlosow mam do bani a nie tylko koncowki
- nie prostuje, nie uzywam suszarki, problemem nie sa czapki, gumki ani nic mechanicznego
- odrosty farbuje chemia co dwa miesiace a dlugosc henna (bardzo rzadko) wiec wlasciwie calosc jest co najmniej raz potraktowana w ten sposob - mozliwe, ze to farba czyni takie spustoszenie?

Wywnioskowalam, ze potrzeba mi emolientow a powinnam unikac protein ale nie wiem za co oprocz Joico sie lapac. Czy kombinowac z olejami czy olac i uzywac dla zasady dowolnego skoro nie widze roznicy? Moze ktoras ma podobne preferencje kosmetyczne i cos podrzuci?
Wydaje mi się, że zaczyna Ci się przeproteinowanie -stąd domniemana suchość, piórkowatość i widzenie zniszczeń tam, gdzie ich nie ma.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:18   #110
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
tylko,że mnie jeszcze do Twojej figury daleko:P
No ja juz wszystko oprocz ud mam zadowalajace
Chociaz cos czuje, ze gdybym Wam pokazala zdjecie to dostalabym w leb plus nakaz zezarcia powiekszonego zestawu w McDonaldsie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że zaczyna Ci się przeproteinowanie -stąd domniemana suchość, piórkowatość i widzenie zniszczeń tam, gdzie ich nie ma.
Tylko to by znaczylo, ze caly czas jade na przeproteinowaniu albo od razu ze zniszczenia przeskoczylam w przeproteinowanie bo nie mialam etapu sprezystych wlosow, co najwyzej obciazone. Co w sumie jest mozliwe bo jak nie mgielka to keratyna, rozowa Artiste etc.
Dooobra, to zdecydowanie biere sie za Natur Vital z aloesem, pieluche, brak czesania, olej "wloski" od samej gory i zobacze

Stary 2013-02-10, 14:24   #111
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jest jest, ale trudno go znalezc. Wpisz "aloe vera"

I tak, i tak. Ale czesciej najpierw nakladam krem, a potem na to olej.

dziękuję za pomoc właśnie nie mogłam go znaleźć, rzeczywiście zwykle szukałam go pod tym hasłem
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:28   #112
Milva2020
Raczkowanie

Kascysko, dzięki za odpowiedź
Stary 2013-02-10, 14:35   #113
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to by znaczylo, ze caly czas jade na przeproteinowaniu albo od razu ze zniszczenia przeskoczylam w przeproteinowanie bo nie mialam etapu sprezystych wlosow, co najwyzej obciazone. Co w sumie jest mozliwe bo jak nie mgielka to keratyna, rozowa Artiste etc.
Dooobra, to zdecydowanie biere sie za Natur Vital z aloesem, pieluche, brak czesania, olej "wloski" od samej gory i zobacze
Możliwym jest, że tak u Ciebie wygląda przeproteinowanie. Ja bym odstawiła proteiny na jakiś czas totalnie i popatrzyła, co się będzie działo.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:37   #114
visionAM
Zakorzenienie

Znalazłam w domu siemię lniane, zabieram do Warszawy
Jeszcze nigdy glutka nie robiłam, najwyższa pora na spróbowanie tego.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:54   #115
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Melduje się w nowym wątku z gorącym postanowieniem naskrobania czegoś czasem, a nie tylko podglądania

A co Ci się stało ?
Krew najlepiej spiera mydełko do odplamiania, do kupienia w osiedlowych sklepach za grosze.

Farba mi się pięknie wypłukała (color&soin), po drodze ścinałam końcówki 3 razy.
Teraz już nie walczę z wywijaniem, bo to nie ma sensu - po osiągnięciu pewnej magicznej długości zawsze zaczynają się wywijać, chociaż są w dobrym stanie.
Plan na najbliższe pół roku: dobić do wymarzonej długości (brakuje 5cm), powoli wyrównywać cieniowanie.
Łał
Cytat:
Piękne!

Siamkaaa
A ja własnie skończyłam ferie
Ale mam w końcu good hair day
Ja też kończę ferie

Tak się zastanawiam, czy by się nie wkręcić na dyskotekę ostatkową do jednej szkoły... Tak w ramach przełamywania nieśmiałości i bycia bardziej towarzyską osobą Muszę zagadać z koleżanką stamtąd jak to wygląda

Jakiś do bani humor mam dzisiaj
Stary 2013-02-10, 14:59   #116
Cindy28
Lux Mundi

Cześć.
Nadrobiłam Was i zastała mnie kolejna część .

Cytat:
Aż chce się oglądać takie włosy . Podcięłabym tylko troszkę końce [ do momentu kiedy przestają być przerzedzone] i byłoby IDEALNIE .

Kaveri jako dziecko, które swego czasu zostało zniszczone przez medycynę akademicką [ na szczęście mam mądrą Mamę, która nie dała mi zrobić krzywdy do końca] pomoc dla moich chorób i dolegliwości znalazłam w medycynie alternatywnej. Zioła i suplementy, o których lekarze wyrażają się z lekceważeniem albo wrogością, a które ratują życie, przed operacjami etc. I nawet wtedy lekarze nie potrafią przyznać się do błędu mówiąc, że pierwsze badania i te w chwili obecnej są albo nie tego samego pacjenta, albo po prostu błędne.
A żeby dołożyć jeszcze troszkę do tej całej hipokryzji - sami hektolitrami żłopią Alveo czy inne Noni.
Żal i nic poza tym.

Cytat:
Miałam zrywany paznokieć, ale taki już mój urok, że rany goją mi się miesiącami, nawet ukłucie po pobraniu krwi krwawi przez parę dni (paru lekarzy podejrzewali u mnie cukrzycę, zespół Danlosa i sepsę, ale póki co z niczym nie trafili i nadal nie wiadomo dlaczego tak jest ).
Na niegojące się rany [ m.in te cukrzycowe] widłak goździsty [zasypka], pod handlową nazwą Dermatol.

Cytat:
Kazała odstawić wszystkie maści i chodzić bez opatrunków, bo paluch był wciąż wilgotny i skóra rozmiękczona. Dla mnie to już jest bezsens, żeby leczyć przez 3 tygodnie lekiem, 1 tydz. Piamfucinem i 2 tyg. Clotrimazolem grzybicę paznokci, która trwała kilka lat (!). Sama widzę, że to za mało. Planowane było u mnie dwuletnie leczenie anthbiotykami, a następnie przez rok profilaktycznie miejscowo maściami A każdy się broni przed lekami, bo jelita mam słabe. Tylko co z tego, skoro i tak mam biegunkę od prawie 7 miesięcy, to jeszcze częstsze chodzenie do WC korony mnie nie pozbawi, a przynajmniej wyleczyłabym palce...
Fiberon C => http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...-220-4663.html
Na bazie babki płesznik, akacji i cykorii. Zawiera dwa szczepy bakterii i jest odpowiedzialny za poprawne utrzymanie w jelitach stężenie kwasy propionowego i butyrylowego, odpowiedzialnych za działanie między innymi pleśnio i grzybobójcze.
Jest polecany przy uciążliwych, nawykowych zaparciach, przy zespole jelita drażliwego, przy naprzemiennych zaparciach i biegunkach. Mogą go przyjmować kobiety w ciąży, polecany jest dla malutki dzieci u których występuje tendencja do tworzenia się kamieni kałowych.
Dodatkowo napar z jagodniku [liść borówki czernicy].

Co do grzybic ustrojowych i nie tylko. Polecam po pierwsze - odrobaczanie. Większość może się śmiać, albo nawet obruszać, że przecież robali na pewno nie ma. W rzeczywistości bywa całkiem inaczej. Nie mówię tutaj o braniu antybiotyku czy syntetyku typu Pyrantelum [ choć ten jest jednym z łagodniejszych], ale chociażby o nalewce z orzecha włoskiego ==> http://lekizaptekinatury.pl/pl/p/Nal...EGO-ORZECHA/24 albo najzwyklejszym Vernicadisie.

Do tego tego olej z oregano ==> http://www.firmarelax.pl/swanson-ore...ps-p-1277.html

Takim sposobem można uchronić się przed antybiotykorerapią, po której nie oszukujmy się - nasz organizm wygląda jak pogorzelisko po pożarze lasu.

Dużo zdrówka Kaveri - nie daj się .

A wracając do włosów - zaczęłam 'manię wcierania' z Anwen , obaczym jakie będą rezultaty .
Stary 2013-02-10, 15:04   #117
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja juz wszystko oprocz ud mam zadowalajace
Chociaz cos czuje, ze gdybym Wam pokazala zdjecie to dostalabym w leb plus nakaz zezarcia powiekszonego zestawu w McDonaldsie
a to ja jestem pewna, ze czegoś takiego bym nie usłyszała
Masz jakieś zdjęcia przed i po? chętnie bym zobaczyła
Stary 2013-02-10, 15:24   #118
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
w jaki sposób mieszacie isanę krem z olejami? Najpierw jedno nakładacie, potem drugie na włosy czy w oddzielnym pojemniku mieszankę?
W małej miseczce wszystko mieszam. Jak jest więcej niż 5 składników to jest fajne babranko
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo
Zostaje mi być małą wersją Nigelli i machać czterdzieści długości na basenie.
Serio pływasz czy se jaja robisz?
Ja zawsze unikam sportów (ćwiczeń) od których się robią mięśnie na rękach na wuefie podczas grania w piłkę ręczną zajmuję się uciekaniem przed piłką
Jedynie co ćwiczę to brzuch, uda, nogi i tyłek
Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czy by się nie wkręcić na dyskotekę ostatkową do jednej szkoły... Tak w ramach przełamywania nieśmiałości i bycia bardziej towarzyską osobą Muszę zagadać z koleżanką stamtąd jak to wygląda
Wkręcaj się, wkręcaj
Ja mam co do jutrzejszej imprezy jeden problem. Jak to włosomaniaczka nie wiem co zrobić z włosami łatwe do zrobienia musi być i wytrzymałe bo piechotą idę. Chyba z takim czymś skończę

I mam dylemat co dać na włosy. Zdaje się Kaścyskową Oilmedicę

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-02-10 o 16:18
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:30   #119
karmazynka99
Zakorzenienie

zastanawiam sie nad masłem babassu

a własnie dziewczyny nie zawsze jest dobrze byc szczupłym...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Wkręcaj się, wkręcaj
Ja mam co do jutrzejszej imprezy jeden problem. Jak to włosomaniaczka nie wiem co zrobić z włosami łatwe do zrobienia musi być i wytrzymałe bo piechotą idę. Chyba z takim czymś skończę
idz w rospuszczonych, pokaż swoje piekne włosy!

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:31   #120
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
I mam dylemat co dać na włosy. Zadje się Kaścyskową Oilmedicę
nie pisz mi o niej, bo mnie kusi!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości