Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 14:26   #2371
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Witam!

wiecie co, przerażacie mnie z tymi okresami

ja najbardziej się boję, że mnie złapie w nocy albo poza domem i nie będę przygotowana na jakiś mega wypływ który może nastąpić

w domu mam jeszcze podkłady poporodowe więc spoko, ale jak będę w pracy?
mam je ze sobą targać w razie w?

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Dziś zaraz przyjadą goście i będą królowały przepisy z klubu
kurczak z pomidorami i sałatka z ravioli od afternoon
i sałatka brokułowa od agaton
dam znać, jak gościom smakowało
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:38   #2372
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
To w normie. Miedzy 4 a 6 miesiacem dziecko powinno przybierac 85-140g na tydzien. Od 6-12 miesiaca 85g na tydzien. Dzieci karmione piersia wolniej przybieraja.

U nas juz chyba po chorobie. Nie pamietam kiedy ostatnio bylam tak chora...
Hmmm, ja właśnie czytałam, że na cycu 500g na miesiąc... Teść też powiedział, że chyba zaczyna mu brakować i żeby kaszkę dawać na noc plus słoiczek na dzień.

Dobrze, że już zdrowi jesteście
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:29   #2373
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Angel a co to za wyznanie?Dlaczego?

Asiulka ale na pewno świetnie się bawiłaś Mąż położył dzieciaczki sam?
Ze chce okres czy dieta denerwuje mnie, ze tego okresu nie mam, bo taka ociezala i spuchnieta sie czuje

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:30   #2374
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Kochana zapraszamy ma klub

Ps juz widziałam ze byłaś
No jeatem tam ale z przegladarki mi sie źle korzysta, a na tym tapatalku nie umiem klubu ustawić

Jagódka
Stary 2013-02-10, 15:37   #2375
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
No jeatem tam ale z przegladarki mi sie źle korzysta, a na tym tapatalku nie umiem klubu ustawić
ale na tapatalku niestety nie ma możliwości przeglądania klubu. zostaje nam przeglądarka

Wszyscy śpią a ja się nudzę a wy nic nie piszecie

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2013-02-10 o 15:42
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:21   #2376
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

ja najbardziej się boję, że mnie złapie w nocy albo poza domem i nie będę przygotowana na jakiś mega wypływ który może nastąpić

Ja tez sie boje. Do tego mam spirale miedziana, przy ktorej jeszcze bardziej mozna krwawic...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hmmm, ja właśnie czytałam, że na cycu 500g na miesiąc... Teść też powiedział, że chyba zaczyna mu brakować i żeby kaszkę dawać na noc plus słoiczek na dzień.

Dobrze, że już zdrowi jesteście
Ja tez probuje dawac malemu jakies jedzonko, ale cos mu nic nie podchodzi. Wczoraj jadl ziemniaka i pietruszke i robil takie miny pokutnika przy tym, ze nie wiem czy mu dzis znowu to dawac czy lepiej banana.

Dzieki.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:24   #2377
Hatti
Rozeznanie

Nisia,fajna ta pelerynka
ja mojej kupilam w tamtym miesiacu fajna puchowke i tez w Zarze(na dziale chlopiecym-zielona )

Wiecie co,a ja wlasnie wrocilam z SAMOTNYCH 'zakupow'.. Zdarzylam tylko wejsc do mothercare i juz telefon od TZ
Ze mala placze,nie chce jesc,spac i nie moze jej wogole uspokoic.I jak nie wroce to on chyba po karetke zadzwoni
powtorzylam mu wszystkie instrukcje co ma robic,ale i tak mnie zestresowal,-no zakonczylam moja wyprawe migiem
Wracam do domu i co widze?Milka pieknie spi a M. tez drzemke sobie walnal..No myslalam,ze mnie cos rozniesie.
Ale sie nie poddaje-niebawem wyruszam znowu!
Stary 2013-02-10, 16:29   #2378
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Dziś zaraz przyjadą goście i będą królowały przepisy z klubu
kurczak z pomidorami i sałatka z ravioli od afternoon
i sałatka brokułowa od agaton
dam znać, jak gościom smakowało
protestuje udostepnijcie przepisy
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:31   #2379
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Nisia,fajna ta pelerynka
ja mojej kupilam w tamtym miesiacu fajna puchowke i tez w Zarze(na dziale chlopiecym-zielona )

Wiecie co,a ja wlasnie wrocilam z SAMOTNYCH 'zakupow'.. Zdarzylam tylko wejsc do mothercare i juz telefon od TZ
Ze mala placze,nie chce jesc,spac i nie moze jej wogole uspokoic.I jak nie wroce to on chyba po karetke zadzwoni
powtorzylam mu wszystkie instrukcje co ma robic,ale i tak mnie zestresowal,-no zakonczylam moja wyprawe migiem
Wracam do domu i co widze?Milka pieknie spi a M. tez drzemke sobie walnal..No myslalam,ze mnie cos rozniesie.
Ale sie nie poddaje-niebawem wyruszam znowu!
Ojejku. Wspolczuje. A to nie mogl zadzwonic jak juz zasnela zeby Cie uspokoic?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:42   #2380
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
protestuje udostepnijcie przepisy
dolaczam sie do protestu!
a do klubu to jakie warunki trzeba spelniac?jestem z Wami od poczatku..

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ojejku. Wspolczuje. A to nie mogl zadzwonic jak juz zasnela zeby Cie uspokoic?
no ciezko mu bylo na to wpasc widocznie.grrrr(ale i tak Milka ma dzis dzien z tatusiem dalej-zapowiedzialam,ze pomagam w sytuacjach awaryjnych tylko)
Stary 2013-02-10, 16:43   #2381
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
W pierwszym momencie przyszła mi na myśl ta lokalizacja http://mazury.info.pl/domki/ukta/index.html byliśmy tam na wakacjach 2 lata temu, super kwatery, niedrogo, nad samą rzeką, zresztą niesamowicie czystą, do dyspozycji kajaki, grill, boisko, można pomóc w gospodarstwie itd.
Dzieki Nisia. Niestety oni do 10 osób a ja mysle ze bedzie wiecej. Ale dzieki że pomagasz
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:56   #2382
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wiesz co Kasiam, mam takie cieplejsze kurteczki, które dostałam od kogoś, a sama kupiłam Mai taką pelerynkę w Zarze, fajna jest bo można podwinąć rękawki i pod spodem ma taką barankową kamizelkę, którą można odpiąć i też nosić oddzielnie. Tylko w rzeczywistości jest ona bardziej zielona.
Wrzucam Wam też zdjęcie mojego serduszka do bransoletki. A kurteczek Ci teraz nie obfocę bo są u moich rodziców.
Też chciałabym z Mają jechać na zakupy, ale jakoś tak jakoś nie mogę się zebrać. Wiem jedno, w niedziele bym z nią do galerii handlowej nie pojechała. W zeszłym tygodni jak byłam to widziałam takie malutkie dziecko, może miał z miesiąc ten chłopczyk i tak biedny płakał, a było tyle ludzi, że pewnie po prostu było dla Niego za dużo wrażeń.
dziekuje za odp chyba zgapię od Ciebie pomysł z serduszkiem i grawerem...moze tz podsunę mysl na walenynki

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

U nas dzisiaj była chimera od rana ale chwilowo spokój ( odpukać )
Chyba Jasiu sie przestraszły, że mama na niego narzeka i od rana co chwila pierdzi buzią. Genialnie to wygląda

Kasiam a ja będe zgapiać wszystko od Was bo Jasiu od 3 dni na Bebilonie pepti

Anusia dużo zdrówka życzymy
pije chętnie?

u nas dzis pierwszy raz jabłuszko, ale nie smakowało odwracała głowę skwaszona.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:58   #2383
kraven
Zakorzenienie

Masakra Wypija w porywach po 100 ml i chyba ma jeszcze przez to kolke A u Was Nutramigen ok?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:32   #2384
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra Wypija w porywach po 100 ml i chyba ma jeszcze przez to kolke A u Was Nutramigen ok?
Kochana a dlaczego jestescie na pepti? Bo chyba nie pisalas Albo ja nie doczytalam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:34   #2385
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A proszę bardzo.

Chwalę się moją pociechą:
Na pierwszym szaleństwa Aleńki na macie
Na trzecim walka o ubranko
Cudna

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
pokaże Wam jak dzisiaj Lena zasypiała

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jeszcze Wam pokaże jak wygląda mój psiak po półgodzinnym spacerze
Jemu by się śniegowce przydały

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A w ogóle to ostatnio zrobiłam małe zakupy książkowe:
język dwulatka
jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka
szmacianki przytulanki
nocnik nad nocnikami
365 bajek na dobranoc
Ostatnie 3 pozycje polecam - są świetne.
pierwsze 2 mam zamiar na dniach przestudiować - może się czegoś mądrego dowiem - na pewno utwierdzę się przy okazji w przekonaniu ile już błędów wychowawczych popełniłam[COLOR="Silver"]
A ktoś CI je polecał czy sama tak wybrałaś? Ciekawa jestem tej drugiej pozycji bo sama się ostatnio nad czymś takim zastanawiałam.

A my dziś byliśmy na chrzcie u mojej siostrzenicy, która urodziła się dzień wcześniej niż Michał jeśli pamiętacie naszą historię
Moje dziecko było bardzo grzeczne, zasnął sobie na bujaku siostrzyczki, a poza tym to leżał patrzył i zagadywał gości

A nasz chrzest dopiero w lipcu... Mieliśmy robić w okolicach Wielkanocy, ale właśnie się dowiedzieliśmy, że chrzestna która mieszka w Anglii, przyjedzie dopiero w lipcu. Mały będzie miał 8 m-cy, zastanawiam się czy to nie za późno? No ale w sumie nie bardzo mamy wybór...

Afternoon, Gda bardzo Wam współczuję takich ciężkich dni z maluchami. Dzielne mamcie jesteście.

Co do tego filmiku o niani, to żałuję że włączyłam, choć obejrzałam dosłownie chwilę. Wieczorem wyłam i zasnąć nie mogłam Potwór. Zabiłabym jakby dorwała w swoje ręce.

Konczi jakieś święto miałaś dopiero doczytałam, sto lat

Kurczę muszę zaraz lecieć na nauki przedchrzcielne, bo trzeba je zaliczyć tak czy siak. W naszej diecezji 4 spotkania, rodzice i chrzestni
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:42   #2386
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Kochana a dlaczego jestescie na pepti? Bo chyba nie pisalas Albo ja nie doczytalam
Bo Jasiu nagle zaczął robić 5 - 6 stolców ze śluzem. Trwało to już 2 tygodnie. Początkowo dawałam Mu Nan H.A. i było troche lepiej, ale nadal był śluz. I teraz zmieniłam na pepti. I kupki są dobre, ale Jasiu dostał kolek.
Sprawdziłam mocz - czysty, uszy też nie. Jutro zrobie jeszcze posiew moczu i kupki i zobaczę czy znajdę inną przyczynę. Ale jakby to było coś innego to by się nie poprawiło po pepti.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-10, 17:54   #2387
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

u nas na początku to było nawet 70, góra 100. teraz pije raz 90 raz 130. z kleikiem wypije więcej. a przed zmiana piła za każdym razem 150. rozumiem, jak sie musisz stresowac bo ja tak samo

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:54   #2388
Katee27
Zadomowienie

Myślicie,że warto dać za tę sukienkę z nexta 93zł?

Nie mam głowy ostatnio na wizaz,w klubie tez mam spore zaległości...jak chcecie to mnie wywalciePozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 090220133161.jpg (116,4 KB, 38 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:03   #2389
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Dziewczyny może wy coś pomożecie.

Szukamy fajnego miejsca, ośrodka, kwatery, pensjonatu na spotkanie.

Może macie jakieś doświadczenia i się podzielicie?

Lokalizacja na razie bez znaczenia. Chodzi o to żeby nie było bardzo drogo ale ładnie i fajnie.

Może gdzieś byłyście i możecie polecić. Za każdą sugestie z góry bardzo dziękuję.
A co to za spotkanie ma być?Bo jak coś to zapraszam do siebie na agroturystykę
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:10   #2390
Sojka1990
Zadomowienie

Ula a gdzie tą agroturystykę masz? i jakie masz atrakcje ? musimy z tżetem gdzieś sobie wyskoczyć i odpocząć

edit: Tyś z Podlasia widze a skąd dokładnie?

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2013-02-10 o 18:11
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:20   #2391
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u nas na początku to było nawet 70, góra 100. teraz pije raz 90 raz 130. z kleikiem wypije więcej. a przed zmiana piła za każdym razem 150. rozumiem, jak sie musisz stresowac bo ja tak samo
Łącze się w bólu
Kasiam a przybiera na wadze? Bo ja się właśnie boję, że Jasiu przez to, że pije właśnie po 100 ( przedtem 140 ml ) przestanie przybierać.
Czekam z utęsknieniem na skończony 4 miesiąc kiedy będę mogła coś włączyć do jedzenia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-10, 18:26   #2392
weronika_91
Zakorzenienie

Witam dziś nie miałam całe szczęście dużo do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dorotko sto latek!!!! W zdrowiu, szczęściu i miłości, oraz pociechy z Dusieńki i mężusia

Zrobiłam fotke mojemu szkrabikowi i pomyślałam o tym filmiku z nianią-potworem i dosłownie nie wiem - no nie wiem jak można takie maleństwo skrzywdzić????

A w ogóle przez ten filmik źle spałam jakoś
ten uśmiech

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
jak bylam w szpitalu to wypełnilam formularz z Pampers i dzis przysłali koszulke.Bedzie miała pamiątke
jaka fajna pamiątka

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ja tez bardzo lubie Meryl S. tak wiec dzieki za tytuly. moze przy najblizszej okazji sobie obejrze.

a wiem co mialam zapytac: czy jak wasze maluchy robia kupe to tez sie tak obsrywaja ze im sie wylewa i wszystko upaprane. tak na wylot mam na mysli ze wszystko do wymiany? nie wiem juz czy to kwestia ze ja cos zle robie czy ze ta kupa taka rzadka. musze ja zazwyczaj przebierac bo wszystko ufajdane. wczoraj nawet na lezaczek przecieklo i musialam przeprac. my uzywamy dady i pampersow na zmiane.

a miala z was ktorac haggisy rozmiar 4? bo sa w biedronce za 34 zl i nie wiem czy kupic.
mojemu się jeszcze nie zdarzyło żeby kupa przeleciała...

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Kupiłam ten szal komin z warkoczem . Mam nadzieję, że jest tak ładny jak na tych zdjęciach.
to koniecznie dziewczyny pokażcie te szale jak dojdą

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ledwo zipie.choroba mnie rozłożyła na łopatki.płuca bolą i straszny kaszel.jutro chyba wybiore sie do lekarza,bo chyba za czesto choruje,to juz piąty raz od pażdziernika.

Mąż zabrał Polunie na spacer a ja ide wygrzac sie pod kołderką.
ojej biedna ... dużo zdrówka dla Ciebie i Wiktora

Cytat:

u nas dzis pierwszy raz jabłuszko, ale nie smakowało odwracała głowę skwaszona.
mój za każdym razem się kwasi ale wcina

Cytat:
u nas to samo ... w nocy wypija tak z 70ml w ciągu dnia około 100 ml a na noc z kaszką potrafi wypić tylko 150ml

Pochwalę się że Jaś dziś poraz pierwszy przewrócił się z pleców na brzuch , a potem z brzuszka na plecki
no i dziś zaczął ściągać skarpety
Stary 2013-02-10, 18:36   #2393
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
[B]I jak nie wroce to on chyba po karetke zadzwoni

Jagódka
Stary 2013-02-10, 18:40   #2394
marzenka1984
Rozeznanie

Co się dzieje z Konczi i Kalpaną?
Stary 2013-02-10, 18:42   #2395
kraven
Zakorzenienie

Weronika a Twój Jasio na Pepti czy Nutramigenie?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-10, 18:46   #2396
afternoon
Rozeznanie

Witam

Czekam na męża - będzie do godziny

Katee, szczerze? Ja bym nie dała za tę sukienkę 93 zł, ale to tylko moje zdanie

My odpuściliśmy jabłko i kupy wróciły do normy, po marcheweczce są eleganckie jutro chyba spróbujemy jakiś owoc, mam gruszkę i morelę.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:01   #2397
katiem
Wtajemniczenie

Katee na jaką okazję ta sukienka? Ta jest smutna troszkę.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:22   #2398
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Weronika a Twój Jasio na Pepti czy Nutramigenie?
My jesteśmy na zwykłym Bebilonie.
Stary 2013-02-10, 19:39   #2399
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
My jesteśmy na zwykłym Bebilonie.
Aha

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-10, 19:42   #2400
maggie123
Zakorzenienie

Tamlin, jak po chrzcinach?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Myślicie,że warto dać za tę sukienkę z nexta 93zł?

Nie mam głowy ostatnio na wizaz,w klubie tez mam spore zaległości...jak chcecie to mnie wywalciePozdrawiam
Kate, nie podoba mi się ta sukienka. Smutna jest a Tobie potrzebna jest jakaś wesoła i bardziej optymistyczna a nie taka szaro bura...

Wiem, że Was to nie obchodzi, ale mój sutek ma już się o niebo lepiej! mała może normalnie ciągnąć, tylko jak chwyci tymi ząbkami (szczególnie tą pierwszą całkiem już sporą jedynką) to boli jak cholera...
Nie sądziłam, że ta maść tam pomoże. Ale pomogła ekspresowo. Zatem szczerze polecam medeme purelan

z nowości - Zuzanka sama się karmiła. Dałam jej na noc butlę ze ściągniętym mlekiem (bo mi wyła i gryzła strasznie kręcąc głową i zaciskając dziąsła na mym biednym sutku - bo to znów na tą pierś trafiło) i sama tą butlę sobie trzymała i jadła. Cwaniara mała

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości