Nie mam przyjaciólki a bardzo mi jej brakuje - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 16:37   #1411
MagiczneMiasto
Przyczajenie

Dot.: Nie mam przyjaciólki a bardzo mi jej brakuje

@maryska80 - Witaj w klubie

Też mam 32 lata, męża brak, dziecka tym bardziej, przyjaciółka kiedyś była ale wyjechała za swoim mężem na drugi koniec Polski.
Tak to czasami w życiu bywa.
MagiczneMiasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 18:05   #1412
yyahyoo
O Ireno! ;-)

to widze dziewczyny, ze nie tylko ja tak mam.... a juz sie bałam, ze jakas dziwna jestem.
zatem czy mozna sie przyłączyc??
yyahyoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 18:13   #1413
maryska80
Raczkowanie

najgorzej jest wieczorami, gdy wracam z pracy, porobię domowe rzeczy i mam czas dla siebie... wtedy siedze i myśle. I nie ma nawet komu sie wyplakać, komu powiedziec, że jest źle

Bo jeszcze nie pora na tych
Co przed złem uciekają
maryska80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:25   #1414
201608040942
Konto usunięte

maryska, a nie myslalam zeby sobie w necie pogadac z ludzimi? Moze poznasz jakas fajna kolezanka z ktora sie na kawe bedziesz umawiac. Nigdy nic nie wiadomo.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 22:42   #1415
kaska180379
Raczkowanie

Hej...ja mam 34 lata...męża,dzieci....ale tez nie mam nikogo kogo mogę nazwac przyjaciółką od serca...kiedy taka była...ale nasze drogi się rozmineły gdy wyszłam za mąż......teraz widzę ze to był błąd...bo i ona ..i ja mamy teraz ciężeko...ale padł pomiędzy nami zbyt wiele gorzkich słów...takich których się nie zapomina...a które niszczą wszystko.....niedawno zmarła jej po ciężkiej chorobie mama....wiem że jest jej bardzo cięzko bo do ostatnich dni to ona sie nią sama opiekowała..mam tylko nadzieję że ma kogoś kto ją wspiera i pomaga to przezyć....ten strasznie cięzki dla niej czas....
Stary 2013-01-30, 01:12   #1416
lula82
Przyczajenie

Czesc, widze, ze i ja pasuje do Waszego watku Mam kochanego meza, wspaniale dziecko, ale kolezanek albo przyjaciolek brak... Z tymi dawnymi nasze drogi sie rozeszly a do nowych jakos nie mialam dotychczas szczescia. Co dzień tyle spraw i obowiazkow a czasu niewiele, ale teskni mi sie za tymi rozmowami o wszystkim i niczym... Moze ktoras z Was tez jest z Wrocławia? Serdecznie pozdrawiam.
lula82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 07:38   #1417
zuuzkaa1983
Raczkowanie

Hej, z tego co przeczytałam, również tutaj do Was pasuje. Jestem z Wawki, w tym roku kończę 30-ści i jestem mężatką, póki co bez dzieci. Brak mi takiej osóbki od serca do pogadania o wszystkim i o niczym. Z kilkoma koleżankami nadal utrzymuję kontakt, ale jest to bardzo sporadycznie - brak czasu. Więc często mam wrażenie, jakby nie było nikogo. Ponadto wszystkie mają dzieci, a ja jeszcze nie, i te ciągłe ich pytania kiedy Wy w końcu... eh
zuuzkaa1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 14:22   #1418
avi77
Przyczajenie

Ja mam to samo Niby koleżanki mam, bo i w pracy i z mojej miejscowości ale to tylko koleżanki ... Przyjaciółki takiej prawdziwej, której moża wszystko powiedzieć i mieć pewność, że cie rozumie i nie rozniesie plotek na pół miasta, to nie mam. W ogóle to tak mi sie wydaje, że ciężko teraz o dobrą przyjaciółkę - chyba tylko w filmach jest tak cukierkowo. Ale powiem wam jeszcze jedno Mimo, że nie mam przyjaciółki, to jakoś dobrze mi się rozmawia z moim mężem. Niby chłop, ale kurcze jakoś tak mogę mu wszystko powiedzieć (i z wzajemnością) Rekompensuje mi to brak przyjaciółki, a czasem nawet sie cieszę, bo różnie jest z tymi przyjaciółkami - jak mówiła moja babcia: "bywa, że przyjaciółka i złodziej jedną drogą chodzi"
avi77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 18:07   #1419
BlueOla
Raczkowanie

hej, przeczytałam wątek i bardzo tu pasuje. Mam 35 lat, męża, dziecko. Od kilku lat mieszkam w Olsztynie ale jestem tu strasznie samotna. Mam tu kilka koleżanek ale to tylko koleżanki, niestety... Prawdziwe przyjaciółki miałam 2 ale niestety odległość między naszymi miejscami zamieszkania zabiła naszą przyjażń. Może któraś dziewczyna jest z Olsztyna?
BlueOla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 20:29   #1420
Rybka12321
Raczkowanie

Ja również pasuję do tego wątku...

32 lata, mąż, brak dzieci, i brak dobrej koleżanki.

Przez jakiś czas próbowałam nawet szukać jakiejś koleżanki przez internet, ale bezskutecznie. Za każdym razem kontakt się urywał gdzieś w momencie umawiania się na spotkanie.

I naszła mnie refleksja, że niby ludzie piszą, że są samotni, że chętnie by z kimś porozmawiali, poszli na kawę/ zakupy itp. ale w gruncie rzeczy nie jest to prawda. Ludzie są samotni z wyboru, bo nie chce im się po prostu utrzymywać i pielęgnować kontaktów. Myślę że tak nadużywane stwierdzenie "brak czasu" jest wymówką. Co to znaczy "brak czasu"? Że nie ma się czasu na napisanie sms-a, który zajmuje kilka sekund? Że nie ma się czasu na kilkuminutowy telefon do kogoś? Że się w ogóle nie chodzi na zakupy, na które można by właśnie z tym kimś pójść?

Jak już pisałam wcześniej próbowałam przez ostatni rok wiele razy. I okazało się, że pomimo tego, iż osoby ogłaszały się w różnych miejscach, że szukają, to niestety jedyną osobą, której najbardziej zależało, byłam ja. No cóż.

Nie żebym się poddała, ale rzeczywiście ostatnio trochę zwątpiłam.

Pozdrawiam
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 18:14   #1421
maryska80
Raczkowanie

w naszym wieku mimo wszystko ciezko poznać kogoś nowego. Prawie 10 lat pracuję w tym samym zakladzie, ci, ktory tu przychodzą dzis, są duzo młodsi ode mnie, albo mają juz swoje rodziny, inne problemy niz ja. Nawet jakbym chciała gdzies wyjść to z kim? Skoro nikogo koło mnie nie ma.

Co przed złem uciekają
Stary 2013-02-03, 22:08   #1422
Marbella85
Zakorzenienie

Można się do Was dopisać? Ja co prawda nie mam jesczze 30 lat, a 28, ale chętnie umówiłabym się z na kawę z kimś z Warszawy. Właściwie stan rodzinny nie ma żadnego znaczenia. Piszcie na pw.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 10:11   #1423
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Ja również pasuję do tego wątku...

32 lata, mąż, brak dzieci, i brak dobrej koleżanki.

Przez jakiś czas próbowałam nawet szukać jakiejś koleżanki przez internet, ale bezskutecznie. Za każdym razem kontakt się urywał gdzieś w momencie umawiania się na spotkanie.

I naszła mnie refleksja, że niby ludzie piszą, że są samotni, że chętnie by z kimś porozmawiali, poszli na kawę/ zakupy itp. ale w gruncie rzeczy nie jest to prawda. Ludzie są samotni z wyboru, bo nie chce im się po prostu utrzymywać i pielęgnować kontaktów. Myślę że tak nadużywane stwierdzenie "brak czasu" jest wymówką. Co to znaczy "brak czasu"? Że nie ma się czasu na napisanie sms-a, który zajmuje kilka sekund? Że nie ma się czasu na kilkuminutowy telefon do kogoś? Że się w ogóle nie chodzi na zakupy, na które można by właśnie z tym kimś pójść?

Jak już pisałam wcześniej próbowałam przez ostatni rok wiele razy. I okazało się, że pomimo tego, iż osoby ogłaszały się w różnych miejscach, że szukają, to niestety jedyną osobą, której najbardziej zależało, byłam ja. No cóż.

Nie żebym się poddała, ale rzeczywiście ostatnio trochę zwątpiłam.

Pozdrawiam
Zgadzam sie z Toba w 100 %
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 20:36   #1424
zuuzkaa1983
Raczkowanie

Ja dziewczynki jestem z wawki i przydałaby mi się taka "psiapsióła", pogada spotka się, o wszystkim i o niczym... Nie mówię że mam nadmiar czasu, bo jak większość z nas więcej życia spędzam w pracy, ale mimo to zawsze da się znaleź chwilę.
Stary 2013-02-07, 19:19   #1425
kotek77
Raczkowanie

Cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było i widzę ,że grono nam się powiększa. Dzieje się u którejś coś ciekawego bo ja ostatnio czuję się jak w szkole mam szkolenie za szkoleniem ( jedno nudniejsze od drugiego)
kotek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 14:57   #1426
KOCI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuuzkaa1983 Pokaż wiadomość
Hej, z tego co przeczytałam, również tutaj do Was pasuje. Jestem z Wawki, w tym roku kończę 30-ści i jestem mężatką, póki co bez dzieci. Brak mi takiej osóbki od serca do pogadania o wszystkim i o niczym. Z kilkoma koleżankami nadal utrzymuję kontakt, ale jest to bardzo sporadycznie - brak czasu. Więc często mam wrażenie, jakby nie było nikogo. Ponadto wszystkie mają dzieci, a ja jeszcze nie, i te ciągłe ich pytania kiedy Wy w końcu... eh
O widzę że i ja tu pasuje. Zuuzkaa mi też drogi z koleżankami rozeszły się głównie przez dzieci. Ja jeszcze przed ślubem i dziećmi a wszystkie koleżanki, już zamężne i dzieciate - tematów wspólnych brak. A mam teraz ciężki okres i przyjaciółki by się przydały :/

Jestem z W-wy.

- domowy zwierzyniec
KOCI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 08:20   #1427
zuuzkaa1983
Raczkowanie

Faktycznie grono się powiększa. Zanim tu napisałam myślałam, że jestem odosobniona z tym, że nie mam przyjaciółki, a tu proszę, chociaż w sumie to żadna pociecha. Kotek77 niewiem czy to ciekawe, ale u mnie teraz troszkę cięższy czas, bo jesteśmy w trakcie badań na płodnośc, także troszkę nerwów jest, choc staram się nie, jeszcze miesiąc mniej więcej z wynikami... eh. Koci a co u Ciebie się dzieje?
Stary 2013-02-09, 16:35   #1428
maryska80
Raczkowanie

Ja tez mam teraz ciężki okres - zdrowotnie. I nie ma nawet komu sie wypłakać w rękaw

a teraz jeszcze u mnie, przez tą samotność pojawila sie straszna zazdrość. Nie mogę patrzeć, jak ludzie się umawiają, śmieją...a ja nie mam z kim

Co przed złem uciekają
Stary 2013-02-10, 11:02   #1429
niv_
Zakorzenienie

Dziewczyny, doskonale Was rozumiem. U mnie sytuacja wygląda podobnie. Koleżanki się "wykruszyły" albo wyjechały za granicę albo nie mają czasu - praca, dzieci, mąż.

Może jestem pechowa? niby mam dobry kontakt z ludźmi, ale jakoś brak bliższych znajomości, z wiek staje się to coraz trudniejsze. Kobiety rozmawiają głownie o dzieciach oraz mężach i ciężko się dołączyć do takich rozmów jak się nie ma ani jednego ani drugiego. W moim otoczeniu prawie nie ma osób, które miałyby sytuację podobną do mojej. Ostatnio czuję się bardzo samotna.

Nie mówiąc o tym, że niektórym po ustatkowaniu się odbija i ograniczają kontakty do bliskiej rodziny i dla dawnych przyjaciółek nie mają już czasu. jeszcze te pytania, kiedyś się wreszcie wyjdzie za maż, czy kogoś się, jak tam w pracy - to wszystko mnie męczy.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2013-02-10 o 17:26
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 18:51   #1430
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było i widzę ,że grono nam się powiększa. Dzieje się u którejś coś ciekawego bo ja ostatnio czuję się jak w szkole mam szkolenie za szkoleniem ( jedno nudniejsze od drugiego)
Witam wszystkie
no mnie tez nie bylooo ojjj dlugo
Ciekwego no.. zadzieciowalam co by bylo anty watkowo bo tu nowinki podaja ze bezdzietne

Co takie morowe nastroje?
Monia jak synek?

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 19:03   #1431
KOCI
Raczkowanie

zuuzkaa1983ale trafiłam - ja też jestem w trakcie badań i terapii hormonalnej i mówiąc szczerze mam już serdecznie dość. Mam tak zmienne nastroje z przewagą depresyjnych, no i ta ciągła niepewność bo w sumie nie miałam jeszcze zaszczytu dowiedzenia się co właściwie w końcu leczymy :/.

No a dodatkowo naciski rodzinki na ślub, dzieci itp. Nie będę już wspominać o mojej pracy - NIV pewnie będzie wiedzieć o co chodzi bo już się spotkałyśmy na innym wątku .

Dziś mój zły dzień więc troszkę marudzę - wybaczcie..

- domowy zwierzyniec
Stary 2013-02-11, 11:14   #1432
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie
no mnie tez nie bylooo ojjj dlugo
Ciekwego no.. zadzieciowalam co by bylo anty watkowo bo tu nowinki podaja ze bezdzietne

Co takie morowe nastroje?
Monia jak synek?
Chodzi o mnie?
A dobrze. W sobote mielismy karnawal i maly w tym roku bral udzial, jechal z dzieciakami na wozie, a ja tez wzielam udzial i bylam jako Zugbegleitung( matko jak to przetlumaczyc? Szlam obok i pilnowalam zeby nikt pod kola nie wlazl, a niestety niektore male dzieciaki podbiegaly bardzo blisko jak dzieciaki slodyczami rzucaly), pierwszy raz sie przebralam, wczesniej nie czulam blusa, patrzylam jak inni sie przebieraja ;o) A dzis u mnie Rosenmontag i duzy pochod w miescie jest, ale tam to ja sie chyba w zyciu nie wybiore, tyle ludu i pijanych, gdzie ja tam bym miala lezc, jeszcze z dzieckiem? Mimo to krzycze do was Helau!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=M_lE6BIzRS4
Stary 2013-02-12, 11:20   #1433
butterfly 1
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe i "stare" dziewczyny ,zaglądajcie i piszcie tu częściej to wątek przetrwa .Ja przeziębiona jestem ,katar po kolana , marze już o słoneczku i wiośnie , mam już kupione bilety do Polski na wakacje
butterfly 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 17:27   #1434
maryska80
Raczkowanie

o trak, słoneczko już wszystkim chyba by się przydało

Co przed złem uciekają
Stary 2013-02-12, 17:49   #1435
KOCI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly 1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe i "stare" dziewczyny ,zaglądajcie i piszcie tu częściej to wątek przetrwa .Ja przeziębiona jestem ,katar po kolana , marze już o słoneczku i wiośnie , mam już kupione bilety do Polski na wakacje
ja tam bym kupiła bilety na wakacje w jakieś cieplutkie miejsce - marzy mi się grzanie na piasku z drinkiem w ręku

- domowy zwierzyniec
Stary 2013-02-12, 21:16   #1436
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Chodzi o mnie?
A dobrze. W sobote mielismy karnawal i maly w tym roku bral udzial, jechal z dzieciakami na wozie, a ja tez wzielam udzial i bylam jako Zugbegleitung( matko jak to przetlumaczyc? Szlam obok i pilnowalam zeby nikt pod kola nie wlazl, a niestety niektore male dzieciaki podbiegaly bardzo blisko jak dzieciaki slodyczami rzucaly), pierwszy raz sie przebralam, wczesniej nie czulam blusa, patrzylam jak inni sie przebieraja ;o) A dzis u mnie Rosenmontag i duzy pochod w miescie jest, ale tam to ja sie chyba w zyciu nie wybiore, tyle ludu i pijanych, gdzie ja tam bym miala lezc, jeszcze z dzieckiem? Mimo to krzycze do was Helau!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=M_lE6BIzRS4
tak , sorry ze tak bezposrednio:brzyda l:

Dziewczyny moze opiszecie jakie macie problemy zdrowotne?

Echhhh drink, ciepla lokalizacja, ostatnio widzialam grupona na Sycylie no ale mi to nie dane w bliskiej przyszlosci.

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 07:28   #1437
zuuzkaa1983
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ale się rozmarzyłam... słonko, plaża, drinki oby do wakacji

Koci, jak to nie powiedzieli Ci nic na co, po co i wogóle Cię leczą?

Dzinek, problemy zdrowotne...hmmm Oprócz tego, że jestem w trakcie badań na płodnośc to nic mi nie dolega.
Kurczę, a wogóle to usg mam dopiero 12 marca, niewiem jak wytrzymam tyle czasu, bo ja zawsze chcę wszystko wiedzie natychmiast...

Miłego dzionka dziewczyny życzę i biegnę szykowac się do pracki.
Stary 2013-02-13, 08:43   #1438
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
tak , sorry ze tak bezposrednio:brzyda l:

Dziewczyny moze opiszecie jakie macie problemy zdrowotne?

Echhhh drink, ciepla lokalizacja, ostatnio widzialam grupona na Sycylie no ale mi to nie dane w bliskiej przyszlosci.
a wal bezposrednio. Pytalam bo spotkalam sie czesto w innych watkach, ze jak bylo kilka MOnik to powoli, powoli i wszystkie tak nazywano i ja sie glupia robilam czy chodzi o mnie czy o te inne, wiec teraz wole zapytac hihihihi

My troche przeziebieni, zaba w gardle siedzi i drapie i trzeba sobie kaszlnac, poza tym wszystko ok.

zuuzka a czemu ty na usg musisz czekac? W Pl mieszkasz tak? Pewnie pomyslisz ze ja nie z tego swiata ;o) no kurcze ja to sie przyzwyczailam, ze jak ide do lekarza to mi wszystko na miejscu odrazu robia i jakos nie umiem tego pojac, ze w PL ciagle tak nie jest. Jeszcze 10 lat temu jak przekraczalam granice to odrazu wiedzialam ze jestem w PL, teraz tego juz nie czuc i nie widac i tak mi sie zapomina, ze jesli chodzi o opieke zdrowotna to sie za duzo nie zmienilo. ;o(
Stary 2013-02-13, 18:47   #1439
KOCI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuuzkaa1983 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale się rozmarzyłam... słonko, plaża, drinki oby do wakacji

Koci, jak to nie powiedzieli Ci nic na co, po co i wogóle Cię leczą?

Dzinek, problemy zdrowotne...hmmm Oprócz tego, że jestem w trakcie badań na płodnośc to nic mi nie dolega.
Kurczę, a wogóle to usg mam dopiero 12 marca, niewiem jak wytrzymam tyle czasu, bo ja zawsze chcę wszystko wiedzie natychmiast...

Miłego dzionka dziewczyny życzę: roza: i biegnę szykowac się do pracki.
Bo moje wyniki pasują im do :policystycznych jajników, niedoboru progesteronu, nadmiaru testosteronu. Ogólnie każdy lekarz ( a wielu już odwiedziłam) ma inna teorie.
Co mi obniżają jeden hormon to podwyższa mi się inny lub obniża się poziom innego za bardzo.
Ostatnio mam kryzys i coraz większą ochotę odstawienia tych wszystkich leków, latania po lekarzach i zostawienie tego wszystkiego losowi. Niby nic takiego, nie mam raka, nie umieram ale te wszystkie niewiadome strasznie mnie męczą psychicznie.

- domowy zwierzyniec

Edytowane przez KOCI
Czas edycji: 2013-02-13 o 18:50
Stary 2013-02-13, 21:30   #1440
zuuzkaa1983
Raczkowanie

Koci to Ci współczuję, najgorsze to niewiedza...
Moniczko, tak zgadza się mieszkam w PL, prywatnie jest szybciej, ale trochę kaski szkoda, bo wiecznie jej brak niestety... czas i tak upłynie
Zdrówka życzę, niech ta żaba zmyka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości