|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
coś się dzieje czy po prostu taka gorsza faza?
Cytat:
Ech ja miałam 2 tygodnie temu taki dzień - o 4 rano się przebudziłam i wyciskałam sok z pomarańczyCytat:
). Patrząc na baletnicę stwierdzam, że ja u siebie przeprostu nie widzę. Uspokoiłaś mnie z tymi kolanami, bo nie wiedziałam o co chodzi.
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-02-10 o 18:47 |
||
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
nigdy nie znudzi mi się marudzenie w niedzielę, że chciałabym znowu piątek ![]() Cytat:
Twin,Debrah przytyłyście jak wróbelki Cytat:
nie wiem Betti czy to nie Ty
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieje się coś czy taki ogólny niż w nastroju? Ja z kolei strasznie się męczyłam na Nędznikach, to śpiewanie w ogóle nie pasuje i strasznie nienaturalne dla mnie przy opowiadaniu historii. Wszyscy płaczą na tym, a mnie bawiło, jak się wkręciłam w to śpiewanie i sobie wyobrażałam, jak ludzie tak się komunikują na co dzień ![]() Sama historia bardzo mi się podobała, ale jak czytałam książkę, musicali jednak nie lubię. Co innego pewnie byłoby na żywo, ale nie dane mi zobaczyć, przynajmniej na razie. No i czemu teraz te filmy takie długie robią? Półtora godziny jest dla mnie optymalne, ale filmy 3-godzinne to męka Xzora, ty jesteś specjalistka, to pewnie będziesz wiedzieć. Czy jeśli chodzi o ćwiczenia (teraz ten skalpel, ale ogólnie też), lepiej częściej (np. codziennie) ale krócej (powiedzmy 20-30min), czy lepiej 3 razy w tygodniu ale dłuższe treningi (koło 45min-godziny)? Sprawa druga, moja mama chce ulec modzie na Chodakowską, bo jej baby w pracy nagadały, ale nie daje rady całego. Lepiej jak zrobi część i skupi się na jednej części ciała (np. same nogi albo sam brzuch), czy lepiej cały trening ale np. wolniej, albo powiedzmy mniej powtórzeń? |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że ja monotematyczna, ale mam tak teraz
![]() Kiedy Wam zniknęły brzuszki po porodzie? Bo ja taka trochę podłamana jestem : wagę mam już taką jak przed ciążą. Mieszczę się we wszystkie ubrania sprzed i wtedy brzuszka nie widać. Ale jest, odstający jeszcze sporo, zwłaszcza na dole, podbrzusze...a jutro są 3 tygodnie od porodu. Macica się chyba obkurczyła już? To ja już będę wyglądać teraz jak we wczesnej ciąży? nie wchłonie się to? Zostają mi ćwiczenia, ale z nimi muszę czekać bo cesarka.. |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, a ty nie przesadzasz, że 3 tyg. po porodzie chciałabyś wyglądać jak sprzed ciąży? Daj sobie trochę czasu |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam : widziałam w klubie Manię -ale ona cudna! <3
Swoją drogą: teraz pewnie czekam na te pierwsze uśmiechy, siadanie itp itd, a potem będę marzyć by mieć znowu małego okruszka? Bo jestem na etapie, że chciałabym, żeby Mała była bardziej kontaktowa ![]() Za Nami kiepska noci poranek, znowu bączki męczyły, ale chyba najdłużej jak dotąd, ciekawe czy to ja coś zjadłam... (może obiad z uczelni i cholerna cebula...) chyba kupię tą biogaję, na co ona jest? Pomaga strawić enzymy z mleka? probiotyk? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Nie to, że chcę wyglądać, tylko boję się wiszącego woreczka na brzuchu, takiej skóry... Ale..może faktycznie... *
|
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nauczyłam dziecko zasypiania na rękach ale udało mi się w końcu go tego oduczyć. Jednak wiem, ze wcześnie nie dałoby rady, żeby inaczej zasypiał. Pod tym względem trafił nam się trudny egzemplarz Dużo nosiłam Synka na rękach, TŻ też. Byłam za to krytykowana przez moje babcie ale to był mój wybór. Kiedy Szymcio był taką kruszynką, sprawiało mi to ogromną przyjemność. On też to lubił. Jak tylko zaczął pełzać wolał sam się przemieszczać więc chyba nic złego, ze tak go nosiłam i nosiłam a może teraz dzięki temu jest ogromną "przylepką" ![]() Cytat:
ale zgadzam się Debrah (cały czas z rozpędu piszę Twój stary nick i muszę zmieniać ) z Miskową, że to dopiero 3 tygodnie. Jesteś jeszcze w okresie połogu więc daj czas swojemu ciału. ![]() Nie przepadam za musicalami więc na "Nędzników" się nie wybieram. Ja ostatnio w kinie byłam na "podejrzani. zakochani". Jak na polską komedię była ok. od połowy nawet bardzo mi się podobała i uśmiała się parę razy do łez. Tylko Bartek Kasprzykowski nie podchodził mi jak zwykle.
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Miśkowa, myślę, że totalnie nie ma sensu skracać Skalpela. Lepiej zrobić całość a z mniejszą ilością powtórzeń.
20minutówki dają efekt tylko jeśli to są mega intensywne ćwiczenia (wytrzymki, HIIT, czyli jest spalanie potreningowe), a takich osoba początkująca nie jest w stanie zrobić. Także jeśli mniejsza intensywność, to czas 30-40min. Programów powyżej 45minut też nie polecam. |
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak waga by mi wskazywała na wysuszonego chuderlaka- a tak nie jesteś![]() Cytat:
Wiem po sobie że ciało po ciąży może wyglądać zupełnie normalnie- nie trzeba mieć wcale rodzynki w miejscu brzucha i cycochów po pas. Najważniejsze nawilżanie i porządny biustonosz. Cytat:
Podobno czasem mdłości wbrew pozorom pojawiają sie w II trymestrze właśnie. Oby to była u ciebie jednorazowa" przyjemność" Za córeczkę ![]() Córeczki są słodkie ![]() Ja przytyłam 18 kg..najwięcej w 7 miesiącu- 4 kg ![]() Cytat:
Choć u nas teraz mała ma totalną fascynację chodzeniem...fotelik samochodowy to dla niej duże złooooo ![]() Cytat:
![]() Moja ma od początku rytuały...teraz to je przeklinam. Nie rozumie że można zasnąć na dłużej jak na godzinę bez kąpania.![]() My zawsze kapiemy przed jedzeniem...tak pomiędzy 19 a 20. Czasem jak widzę że jest zmęczona kąpiemy wcześniej..jak miała kolki to nawet o 18:30 już - kąpiel jej pomagała na bączki. Wiesz te godziny to nie są takie ważne- ona nie zna się na zegarku. Ważne żeby jedna czynność poprzedzała drugą- zawsze w tej samej kolejności. Wtedy dziecko się czuje pewniej , bezpieczniej- nie jest zaskoczone. Cytat:
![]() Moja konika z FP bije Moja też najpierw zasypiała w łóżeczku, później przez kolki nauczyła się zasypiania na rękach..od 2 tygodni znowu zasypia w łóżeczku- ufff. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Zanim mięśnie , skóra wrócą na swoje miejsce potrzebujesz z 5 miesięcy. W koncu aż 9 wszystko się zmieniało- więc tyle potrzebuje żeby wrócić do stanu wyjściowego. Cytat:
![]() Jest coraz cudniejsza- a ja coraz mocniej świruję na jej punkcie. Jak się urodziła aż tak mnie nie zachwycała ![]() Jest ogromnym czarusiem, do tego bardzo dużo gada aktualnie- co jest przekomiczne. Biogaja to probiotyk. Kładź Małą na brzuszku często. Moja tak do 3 miesiąca od godz. 4 do 7 spała na brzuszku i prutała na cały blok przy tym
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dwójką trochę trudniej ale też daję radę. Nawet taka rzecz jak podawanie witamin jest o stałej porze, młodej zawsze przed kąpielą, starszemu przed myciem zębów Wieczorem to np wygląda tak że TZ z Bartkiem idą do drugiego pokoju spać, ja karmię, kładziemy się do łóżka (bo śpię z panną), włączam muzykę (np Raimonda Lapa) i zasypia Z tym że zawsze starałam się być elastyczna, wiadomo że nie uda się zrobić nic co do minuty, obserwowałam jakie mają potrzeby. Cytat:
A jestem zadowolona z wyglądu, tzn kilku rozstępów nie uniknęłam,brzucha idealnie płaskiego nigdy nie miałam ale skóra ładnie naciągnięta ![]() Karmiąc pannę butelką przekonałam się że niektóre są bardziej antykolkowe niż inne Dałam na próbę aventu że może więcej z niej zje, przez 2 dni płacz na brzuch nie do opisania. Wróciłam do nuka i jak ręką odjął, przy tej butli od początku praktycznie nie wiem co to są kolki.A kiedyś B miał avent i kolki do prawie 5 miesiąca
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mówicie, że czasu trzeba. Bo mi się wydawało, że czas to tylko na obkurczenie macicy, a potem to już po prostu..praca nad sadełkiem. Skóra też się poprawi i tak miękko nie będzie?
Uff. |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Intensywnej pracy ciąg dalszy Wczoraj przesiedziałam w biurze do 20.... i po powrocie zrobiłam sobie skalpel - myślałam o turbo spalaniu, ale byłam trochę głodna, więc stwierdziłam, że nie dam rady ![]() Uwielbiam te ćwiczenia na mięśnie brzucha! Szyja mnie już nie boli, więc to znak, że z brzuchem coraz lepiej ![]() Debrah, ja przytyłam w ciąży 17 kg, nie karmiłam za bardzo ,więc też jakoś magicznie nie schudłam. Jeśli będziesz chciała zacząć jakieś ćwiczenia, to na pewno dopiero po połogu, zwłaszcza po cesarce, poza tym przed jakimiś ćwiczeniami na brzuch musiałabyś sprawdzić, czy nie masz rozstępu mięśni brzucha i ewentualnie je skorygować w pierwszej kolejności. |
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk: a jak sprawdzić ten rozstep mięśni? co się z tym robi?
kurcze zazdroszcze wam troszkę tylu mozliwosci ćwiczeń. No ale co zrobić.. |
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, jeszcze trochę i znowu dojdziesz do formy. |
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
helo,
Spotkałam sie wczoraj z kumpelą- z totalną fascynacja zaczęła opowiadać jak to zaczęła ćwiczyć z Chodakowską.Dopiero miesiąc trenuje i jest zachwycona efektami...tak mnie nakręciła że w końcu ruszyłam moje chude sflaczałe dupsko i ......na usta cisną mi sie same przekleństwa...jestem galaretą, flakiem MASAKRA. Kiedyś dla mnie te ćwiczenia to był pikuś- wczoraj połowy nie zrobiłam, po 3 powtórzeniach trzęsło mi się wszystko. Jedyne co udało mi sie zrobić w całości to trening na brzuch- ten mam jak ze skały cały czas. Ale reszta- szkoda gadać. Zabieram sie za siebie bo się mocno załamałam wczoraj. Cóż z tego że sucha jak mięśni brak
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Ćwiczę ten Skalpel dwa tygodnie - na razie przytyłam i nie zauważyłam zmian obwodowych, więc ciekawie. |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałyście na wątku fitness dyskusję porównującą Michaels i Ch? Ja się nie znam ale z tą pierwszą zdecydowanie przyjemniej mi się ćwiczy Wczoraj i ja przeklinałam rutynę przy dzieciach
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-02-13 o 09:24 |
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DRAMAT. Moja kumpela mówi że schudnąć też nie schudła - ale obwody się zmieniły i widocznie podniosła dupa. No ale ona nic a nic diety nie trzyma- oczywiście gdzieś tam wyczytała że po treningu białko trzeba to jogurty jadła No i się umówiłyśmy że idziemy na magic jak ja trochę formę poprawię. Cytat:
Co do macierzyństwa to ja jestem aktualnie w fazie zjazdowej Znaczy Młoda mnie fascynuje bardzo- ale fizycznie już nie daje rady.
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi to ostatnio na głowę już pada, TZ fuchy dorwał, fajnie bo kasa dodatkowa ale siedzę już drugi tydzień sama z dzieciakami od 7 do 22
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to współczuje mocno. Mnie dobijają te nieprzespane noce..no i Mała też potrafi w godzinę tak dać w kość że mi głowa puchnie do końca dnia.
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
haniu, nie ma się co załamywać, bo na pewno ekspresowo odzyskasz formę. Jak ktoś był kiedyś wysportowany, to ma bardzo ułatwione zadanie
Ja z kolei we wtorek ćwiczyłam Killera i nie jestem przekonana do tego programu Sama interwałowa forma mi bardzo odpowiada, ale to akurat nic nowego dla mnie - w CE i Insanity są podobne ćwiczenia na rozruch i wzrost tempa (tyle że w porównaniu z Insanity, to Killer jest programem dla emerytów ). Natomiast połowa ćwiczeń właściwych jest dziwna - te skręty tłowia nie są raczej dobre dla odcinka lędźwiowego kręgosłupa, brzuszki a la żaba też musiałam modyfikować, bo mi lędźwie przeciążały. Nóg nie czułam, za to plank mnie dobił (ale dobrze, że miałam wcześniej z plankiem do czynienia, bo robiąc pierwszy raz i patrząc na Ewę na pewno bym go źle zrobiła). To był najgorszy program interwałowy jaki do tej pory robiłam.
|
|
|
|
#4016 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że 2 tygodnie to krótko na jakieś konkretne efekty. Cytat:
Współczuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Plank jest robiony przez Ch. źle, natomiast mam nadzieję, że ja go robię dobrze, bo staram się utrzymać faktycznie prostą sylwetkę. A Insanity nie jest dość "kontuzyjny"? Gdzieś czytałam, że dla stawów taki trening jest mocno obciążający. Zastanawiam się więc, jakie aeroby wykonywać, żeby się nie zajechać, żeby było bezpiecznie i ciekawie
|
||||||
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem też że szybko będę widzieć efekty bo jestem mocno wysuszona więc mięśnie szybko wylezą na wierzch .Muszę tylko pilnować posiłków białkowych po treningu. Cytat:
Ja mam problem z utrzymaniem równowagi-przechylam się do tyłu
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy interwałach bardziej blokuje psychika niż kondycja - pot się leje, tchu brakuje, z dywanu ciężko wstać, ale trzeba się przełamać i walczyć Za to na koniec jest mega uczucie (w insanity jest jeszcze taka fajna muzyczka, że człowiek czuje się jak jakiś bohater ). Cytat:
a tak serio każde ćwiczenie w którym skaczesz obciąża stawy - czy to skakanka, czy killer, czy insanity. Bezpieczne aeroby to nordick walking, power walk, w miarę bezpieczne to bieganie po trawie. Nie wiem jak z orbitrekiem?
|
||
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno szybko zobaczysz efekty. Ja mam bardziej płaski brzuch, ale dalej jest otłuszczony ![]() Z równowagą mam problem przy ćwiczeniu z unoszeniem kolana do góry, a potem ta sama noga idzie do tyłu ![]() Cytat:
![]() Z tym że insanity jest rozpisane chyba na 6 dni w tygodniu, tak? Jeśli doszedłby trening siłowy, to jak można by to rozłożyć? Po turbo spalaniu też jest fajne uczucie - Ewa leży na macie i mówi "mam nadzieję, że tak ja ja teraz czujesz, że żyjesz" ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Xzora, a aeroby w Chelan Extreme są w miarę wykonalne, czy dla mocno zaawansowanych? W sumie, jeśli to program kompletny, to nie ma sensu mieszać z tego ćwiczeń siłowych i innych aerobów? |
||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).W CE cardio jest mniej intensywne niż w insanity, no i tam zawsze jedna czy dwie dziewczyny pokazują wersje uproszczone, więc powinnaś dać radę zrobić program |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

Dzisiaj mam kaca, źle się czuję i jedyne co mój organizm przyswaja to sok pomarańczowy
No ale cóż, było wczoraj miło 

*
Ja nauczyłam dziecko zasypiania na rękach ale udało mi się w końcu go tego oduczyć. Jednak wiem, ze wcześnie nie dałoby rady, żeby inaczej zasypiał. Pod tym względem trafił nam się trudny egzemplarz