|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Hej!
![]() Wpadam tylko na chwilę, bo zbieramy się powoli - dzisiaj wracamy do domu po 3 tygodniach u rodziców... Nie wiem jak się spakujemy ![]() Ale wpadłam, bo muszę Wam coś powiedzieć - otóż po 1,5 miesiąca na tej pieprzonej diecie beznabiałowej stwierdzam, że mój syn PRAWDOPODOBNIE nie ma żadnej skazy białkowej ![]() ![]() ![]() ![]() Przez to wszystko uważam, że każdy pediatra powinien mieć obowiązek kierować pacjenta do alergologa jeśli ma podejrzenie jakiejś alergii... I głupia jestem, że sama nie wpadłam na to, żeby iść do alergologa jak usłyszałam diagnozę, tylko zaufałam ![]() Pozostaje mi tylko nadal problem śluzowatych kupek - skąd one?? ![]() No, to się rozpisałam, ciekawe czy ktoś to przeczytał ![]()
#2852 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki - nocki przespane?
![]() Majka moja córcia ma już skończone 3 m-ce ale czy ja wiem czy zauważyłam jakis przełom - chyba nie.... no tyle, że od 3 dni sama zasypia co mnie niezmiernie cieszy. Aż strach głośno mówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
hajka!
noc ładnie przespana, ale dzień trochę marudnie się zaczął, jak nic mamy okres skoku... przeżyjemy. teraz spiję sobie z mężem herbatkę i idziemy na mały spacer, a później obiadek : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze sama zasnela ![]() duzo zdrowka ![]() Cytat:
![]() to samo mowili w szpitalu ale opinie fakt sa rozne happy_eve myslalam ze sie konsultowalas z alergologem bo jak dla mne zaden pediatra i jego slowo nie jest wyrocznia tym bardziej, ze ostatnio jest spory "wysyp" skaz białkowych ![]() moze to faktycznie cos innego a jak wyglada ten sluz w kupce? bo kupka u moich maluszkow tez sie tak ciagnela i u Tomka i u malej, ale sluz to nie byl, przynajmniej tak mnie uswiadomila polozna i lekarka jak Tomek byl maly Cytat:
![]() ![]() ja sie boje skonczonych 3 miesiecy bo to okres kolejnego kryzysu laktacyjnego ![]() wiec znow bedzie wiszenie na cycku i jedzenie co godzine ![]() najgorsze wtedy to wiadomo podanie mm, bo to nie zakonczy krzyyzsu, tak sie pozegnalal z karmienem niedawno moja sasiadka bo stwierdzila ze sie nie najada dziecko ( z czym sie zgodze bo zapotrzebowanie dziecka przeciez rosnie, wiec trzeba nzow czesciej przystawiac dziecko) a karmienie co 1- 1,5 h to dla niej nie bylo normalne, zaczela dokarmiac mm, 2 miesiace i bylo po laktacji bo maly sie przyzwczail do butli i co raz wiecej z niej chcial pic, cycek tylko troche possal a jesc juz wolał z butli ale sluchac nie chciala ![]() ![]() no ale to jej sprawa ![]() mialam dzis znow nie zagladac, bo chcialam rodzinnej niedzieli ale TZ olal mnie i poszedl spac mala teraz spi, ogarnelam chate, pranie wstawilam, zmywarke, bawilam sie z Tomkiem, potem TŻ chce z kumplem na bilard isc takze dupa woli towarzystwo innych niz ze mna posiedziec, teraz spi bo wielce nie wyspany.... wczoraj bylismy u tesciowki to tez z nia na fajeczke wylazil, a potem poszedl spac, ale mialam frajde........ w sumie mogloby go dzis tu nie byc i tak zero roznicy, tyle ze kanapy nie moge sprzatnac bo na niej spi.... smutno sie mi zrobilo.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zakorzenienie
|
Teraz tak się zastanawiam czy te 3 miechy nie dotyczyło kolek, bo wiem ze i jedna i druga miały z tym problem.
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-10 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do 3 miesiacy moja krolewna wlasmie dzis konczy ![]() ![]() nie rozgraniczam jakos skokow tylko widze ze dziecko od wdoch dni ma dwie 1h drzemki w dzien a tak to caly czas przytomna i chce zeby jej pokazywac zabawiac etc jak to dziecko ciekawe ale sama jeszcze mobilna nie jest to marudzi. Obrabia piastki notorycznie i polubila nowego smoka. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Franek też ostatnio polubił piąstki jakoś bardziej, do tego ślini się mocniej... za wcześnie na ząbkowanie, prawda? ![]() Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-02-10 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
dzinek za 3 miesiace
![]() ![]() moja tez sie slini, raczki wklada, ale tak to moze kilka miesiecy robic ![]() takze zabkow jeszcze nie wypatruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
a my nie dosc ze mamy ząbkowanie, to jeszcze skok dostalismy w gratisie... to jest masakra. wlasnie przestal plakac to sie zalogowalam. i chyba musze znowu do niego isc ;/ i tak caly dzien nawet obiadu nie zjadlam. ok lece bo sie zaplacze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
laski moja córka bije rekordy, spi juz 5 godzin
![]() szkoda ze nie w nocy pewnie odsypia nocke, bo byly ryki dzis i nie mogla spac ja pieke ciasto jakies z owocami, pierwszy lepszy przepis z neta, ciekawe czy wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
objawy brzuszkowe i śluz mogą wskazywać na nietolerancję glutenu alergolog raczej niewiele pomoże bo u tak małych dzieci testów się nie robi ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() A moja coś za bardzo polubiła spanie z głową odwróconą na prawą stronę. Zrobiłam taki spadzik na łóżku, żeby miała utrudnione odwracanie na tą stronę, ale i tak próbuje. Wszystkie zabawki przerzuciłam na lewą stronę. Właśnie śpi i co jakiś koryguję jej głowę, żeby wróciła z powrotem na lewą stronę. W ogóle już zauważyłam, że po takich intensywniejszych ćwiczeniach na brzuszku moje dziecko robi się takie sztywniejsze jak je trzymam na rękach. Już nie jest takim lejącym się przez ręce noworodkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Ma_Majka
sorki zapomniałam ![]() tak mialam z Tomkiem i wiem ze to uciazliwe ![]() Matylka mi wynagradza po prostu tamten czas ![]() obudzila sie zjadla i teraz lezy pod karuzelka ![]() Cytat:
![]() i tez mam problem z uodobaniem jednej strony do spania ehhhh, walczymy tak samo a TŻ sie zreflektowal i nie polazl nigdzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie na tvn jest Jaś Fasola. Jak widzę tego gościa to już mi się chce śmiać. Nie musi nic robić. Nie wyobrażam sobie, żeby zagrał w jakimś dramacie.
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o spanie na jednej stronie to chwilowo przez dłuższy czas śpi po lewej. Także narazie 1:0 dla mnie ![]() ![]() Ale to normalnie na dniach się jakoś stało. Ja bardzo zwracam na to uwagę, ale kurczę tutaj trzeba być czujnym niczym ważka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
hej
no i niestety nie oszczedziło mi malutkiej! ![]() ![]() ![]() jedyny plus taki, że nadal zasypia sama w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby antybiotyk zadzialal szybciutko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i dobrze bo już by była ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bylby duuuzy foch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Wtajemniczenie
|
Judka różnie to wygląda - poza tą butlą raz dziennie to albo pierś albo butla odciągniętym mlekiem. Ta druga opcja to dlatego, że czasami mała mocno płacze przy piersi i chce tego uniknąć - w sumie nie wiem czy dobrze robię. Jeszcze z jednej to chętnie pije ale z drugiej rzadko kiedy dłużej possie więc odciągam, żeby w ogóle mi tam pokarm nie zanikł.
I tak już widzę, jak odciągam, że w jednej mam z dwa razy tyle pokarmu co w drugiej.. ![]() Kurczę to chyba rzeczywiście coś nie tak z tym piekarnikiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki - trudno cytuje się posty jak wpisujecie treść w środek czyjejś wypowiedzi i robicie je na inny kolor. Jak się klika "cytuj" nic się nie cytuje.
![]() Napiszę Wam jak to zrobić żeby porodzielać jedną wypowiedź. Może któraś skorzysta, a ułatwi cytowanie ![]() Dam przykład. Q to Quote z nawiasu. przykładowe zdanie: Ala ma kota. Kot lubi Alę. Cała cytowana wypowiedź wygląda tak [Q i nick osoby] Ala ma kota. Kot lubi Alę [Q] Jak chcemy porozbijać to po prostu kopiujemy te quoty. Czyli [Q i nick osoby] Ala ma kota[Q] oraz drugi cytat [Q i nick osoby] Kot lubi Alę [Q] |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dzis oficjalnie zakonczylam sesje wiec biore się ostro za zwiekszanie laktacji a dzis już pierwszy sukces, bo przy wieczornym karmieniu strasznie marudzil, ale się nie dalam i butli nie dostal meczyl cyce dobra godz, ale.w koncu się najadl i spi ![]() Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-10 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
5 stron do nadrobienia
![]()
#2876 |
Rozeznanie
|
Mój synalek też już skończył 3 miesiące a dokładnie 102 dni (wiem, bo w piątek wyprawiałam studniówkę) i generalnie nie ma żadnych zmian ani kryzysów laktacyjnych, ale jak czasem Was czytam, to moje dziecko jest wyjątkowo spokojne. Zdecydowanie więcej się uśmiecha niż płacze. Raz mi się wydawało, że mamy kryzys laktacyjny, właśnie w okolicach końca 3 miesiąca, bo wołał jeść co 2 godziny, przy wcześniejszych 3-4, ale to chyba nie było to, bo nadal w ciągu dnia lubi zjeść dość często (jak na niego, bo z reguły mija co najmniej 2,5h), ale w nocy spał przy tym normalnie, czyli jednym ciągiem ok 6h, potem dosypia ok 3h. Po 6-7h ja go jednak wybudzam na choćby skromny posiłek.
Pisałyście coś o ząbkowaniu, jak byłam ostatnio na szczepieniu to rozmawiałam o tym z lekarzem, bo też tak zaczął mi obie łapki do buzi pakować, ślinić się okrutnie, no i wpadł mi ze 3 razy wieczorem w jakąś histerię. Powiedział mi, że mimo iż ząbków jeszcze nie widać, to jest to bardzo możliwe, że dziąsła go swędzą, bo to przebicie się ząbka przez dziąsło to w zasadzie ostatni etap wzrastania ząbka, a dokuczać mogą już wcześniej. Dziewczyny, wracacie zaraz po macierzyńskim do pracy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
dodalam wiecej zdjec mojego synka do albumu ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
a my dziś równo 8 tygodniu skończyliśmy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba jest późno bo nie za bardzo zrozumiałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
zazdroszczę tych przerw w karmieniu ![]() ![]() ja wracam we wrześniu, bo pracuję w szkole. macierzyński kończy mi się w maju a na miesiąc nie ma sensu żebym wracała i mam jeszcze urlop zaległy do wykorzystania ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ![]() ![]() Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2013-02-11 o 08:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.