Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 10:42   #1351
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Karino dla małego solenizanta dużo zdrówka, nowych odkryć, chęci w zdobywaniu świata i spełnienia wszystkich marzeń

No to się zaczęły Nam roczki (tylko szkoda że nowego wątku nie będzie tak jak planowałyśmy :P)
Bardzo dziękuje-my za życzenia
No super dorośleją nam dzieci Jak to nie będzie nowego wątku???

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Olaf najwyraźniej mówi blebleble dzisiaj prowadził taką ładną rozmowę z tatą, na wszystko było bleble
Za to tata, dada, papa to wszystko takie podobne, znaczenie zależy od kontekstu no może papa można rozróżnić bo najczęsciej jest pa

Patrzę w tv i nie wiem o co biega bo u nas zero śniegu Musimy chyba niedługo na spacer zanim ewentualnie zacznie padać
to moje dziecie,jak rozmawia z babcią,to jest ple ple ple,ka ka ka cokolwiek to znaczy A i znów mi się przypomniało,że mówi oć jak chce gdzieś iść,dodatkowo pokazuje czasami paluszkiem.
To fajnie,że nie macie śniegu
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:07   #1352
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
to moje dziecie,jak rozmawia z babcią,to jest ple ple ple,ka ka ka cokolwiek to znaczy A i znów mi się przypomniało,że mówi oć jak chce gdzieś iść,dodatkowo pokazuje czasami paluszkiem.

Oliś wszędzie z tym paluszkiem, a ostatnio mi się skojarzyło, że to chyba niekulturalne jest paluchem pokazywać

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:25   #1353
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

co do umiejetnosci dzieci to Wiktor jak mu gram na cymbalkach to bierze maja reke i kladzie z powrotem na cymbalkach zebym mu grala
Stary 2013-02-08, 14:34   #1354
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

Cytat:
nowaken,dziękujemy za życzenia A no pierwsi
Zazdroszcze wyspania,bo ja nie bardzo
ja już dzisiaj też nie za bardzo z wyspaniem

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 14:36   #1355
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
co do umiejetnosci dzieci to Wiktor jak mu gram na cymbalkach to bierze maja reke i kladzie z powrotem na cymbalkach zebym mu grala
Ewelina bierze moją rękę i pokazuje któe zwierzątka mam jej pokazywać i nazywać Ogólnie pokazuje rączką a nie palcem co i skąd chce, potrafi zaprowadzić mnie do drugiego pokoju aby odać jej jakąś rzecz, niekoniecznie dozwoloną
Coraz lepiej komunikuje się z otoczeniem, fajne to

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 16:24   #1356
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Karolca Twoja Ewelinka napewno z marca jest? Taka rozumna dziewczynka że tylko podziwiać
Oliś też czasem próbuje mnie gdzieś za rękę pociągnąć jakby chciał zaprowadzić ale chodzić nie umie

Mamy opanowane (chyba ) nocne zasypianie za to drzemki w dzień tragedia dziś i wczoraj półtora godz zanim zasnął a słaniał się ziewał tarł oczy ech... no chyba że rano, wtedy na spacerze zasypia w minute

Marianek i Rysiu
Stary 2013-02-08, 19:56   #1357
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca Twoja Ewelinka napewno z marca jest? Taka rozumna dziewczynka że tylko podziwiać
Oliś też czasem próbuje mnie gdzieś za rękę pociągnąć jakby chciał zaprowadzić ale chodzić nie umie

Mamy opanowane (chyba ) nocne zasypianie za to drzemki w dzień tragedia dziś i wczoraj półtora godz zanim zasnął a słaniał się ziewał tarł oczy ech... no chyba że rano, wtedy na spacerze zasypia w minute
tak, na pewno z marca. Tak się składa, że byłam przy porodzie

Znam przyczynę fatalnej nocki. Dolna czwórka rozwaliła dziąsło, została cienka rozpulchniona skórka, która podeszła krwią
Za to teraz stoi w pokoju i kręci się w kółko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-08, 20:17   #1358
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękuje-my za życzenia
No super dorośleją nam dzieci Jak to nie będzie nowego wątku???
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Chodzi mi o to że nie bedzie nowego wątku na roczki bo nie zdążymy plany były takie aby nowy wątek założyć na roczki
Stary 2013-02-08, 20:22   #1359
karolca
Zakorzenienie

może do ostatniego roczku zdążymy

Ewelinka powiedziała własnie nowe słowo - MISIA
Jeeej, jak słodko to zabrzmiało aż mi łzy w oczach stanęły

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-08, 23:07   #1360
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam się znów po nieobecności,ale mały jest bardzo absorbujący,wszedzie go pełno.Noi wczoraj miał swoje święto-roczek
Sto latek dla Maluszka!

Cytat:
Olaf najwyraźniej mówi blebleble dzisiaj prowadził taką ładną rozmowę z tatą, na wszystko było bleble

A Eryk od wielu miesiecy mowi "nie" i to mu najlepiej wychodzi No teraz to jeszcze mama i am (moj lakomczuszek )
Stary 2013-02-09, 10:25   #1361
joanaros
Zakorzenienie

U nas kolejna jedynka wychodzi ale nocki nie najgorsze.
Rano usypia nawet bez smoczka

Natomiast przebieranie a zwłaszcza przewijanie jest koszmarne. Ostatnio była tragedia, uciekała mi z kupą na tyłku po całym pokoju i siadała Dobrze że ma zabezpieczoną podłogę
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 10:37   #1362
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Sto latek dla Maluszka!

A Eryk od wielu miesiecy mowi "nie" i to mu najlepiej wychodzi No teraz to jeszcze mama i am (moj lakomczuszek )
Wiktorek mowi mama baba i jak daje mu jesc i ma pelna buzie to kreci glowa
a teraz nauczyl sie bic brawo
Stary 2013-02-09, 12:14   #1363
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A ja się cieszę, że Olaf nie skumał słowa nie

Marianek i Rysiu
Stary 2013-02-09, 17:28   #1364
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
A ja się cieszę, że Olaf nie skumał słowa nie
Spokojnie, ma jeszcze czas

Pisałąm Wam wcześniej, że planowałam zakup pchacza, ale wypróbowałam w Pl i jakoś niespecjalnie Matyldzie podszedł. Dużo większą frajdę ma z pchania krzesła, suszarki a teraz także pcha wanienkę po pokoju oraz udajemy, że to statek czy też pcha ślimaka-bujaka (na biegunach).

Z zabawek wypróbowanych w Pl od o rok starszej kuzynki, Matyldzie podszedł grający stoliczek z róznymi przyciskami i innymi cudami, zmieniający kolory, grający melodie etc. Oprócz tego, że naciskała na nim wszystkie przyciski to także pchała go, więc mozna powiedzieć 2w1 hihi
Niestety, tu go nie widziałam w sklepach, może znajdę na amazonie czy tego typu stronce.

W ogóle to moje dziecko zaczęło się strasznie dużo chichrać, czasem z niczego. Raz szukałam Jej smoka pod łózkiem a Ona dostała ataku śmiechu! Bardzo lubi też zaczepiać ludzi, nawet nieznajomych a teraz ostanio gryzie wszystko co ma pod ręką, ślini się i mam wrażenie że to może być pierwszy ząbek

A dodatkowo na 2 tyg przyleciała do nas teściowa więc mamy trochę więcej luzu

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2013-02-09 o 17:29
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 22:14   #1365
agunieszka
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
10 miesięcy temu, zanim urodził się Kacper, często Was podczytywałam, ale jakoś nie zdobyłam się na rejestrację. Teraz znów zaczynam podczytywać, ale postanowiłam, że koniec z takim tajniaczeniem! Więc zarejestrowałam się, podczytuję i jak coś mądrego mi ślina na klawiaturę przyniesie to i napiszę
agunieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 22:25   #1366
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunieszka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
10 miesięcy temu, zanim urodził się Kacper, często Was podczytywałam, ale jakoś nie zdobyłam się na rejestrację. Teraz znów zaczynam podczytywać, ale postanowiłam, że koniec z takim tajniaczeniem! Więc zarejestrowałam się, podczytuję i jak coś mądrego mi ślina na klawiaturę przyniesie to i napiszę
Napisz może coś o sobie, o Kacperku. 10 miesięcy to szmat czasu. Sama po dziecku wiesz ile się zmienilo w takim niedlugim czasie.
Jak sie dluzej poudzielasz, mogę dopisać Cie do naszel listy w pierwszym poście

Mimo sporadycznych napadów płaczu dzień był ok. Ewelinka pospała ponad 2 godziny po południu, obudziła się w fajnym nastroju. Gadała, powtarzała za mna melodię bababa mamama. Raz się przewróciła, blisko grzejnika, zdązyłam krzyknąć "Boooże!" a ta zaczęła za mną powtarzać "bozie" i na zmiane bły buti i bozie, haha. Coraz chętniej zaczyna coś mówić.
Potem próbowała kręcić bączkiem Pokazywała nawet, że mam trzymać jej rączkę.
A na koniec dnia zobaczyła, że za fotelem stoi złozona chuśtawka, przypomniała sobie, że dawno nie była bujana, i musiałam ją bujac, prawie pół godziny. A potem pomagała szykować mi kąpiel (stała obok wanny i zadzierała nogę do góry, chciała wejść).
Nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo chce być samodzielna. Po kilku dniach potrafi sobie przypomnieć, że na szafce w pokoju odlozyłam bańki mydlane i pokazuje, ze chce abym dmuchała (robi tak jakby chciała powiedzieć fffff).
Jak ją przewinę zabiera pampersa i wyrzuca go do śmietnika.
Maltretowanie psa się skończyło. Zafascynowała się psim ogonem, bierze go rączki i mizia się po szyi, tuli Misię, głaszcze ją po grzbiecie.

Czasem nie chce mi się wierzyć, ze Ewelinka ma 10 miesięcy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-09, 23:45   #1367
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Wiktorek mowi mama baba i jak daje mu jesc i ma pelna buzie to kreci glowa
a teraz nauczyl sie bic brawo
I Eryk tez od niedawana zalapal bicie brawo i caly czas teraz to robi. Czasem udaje mu sie zrobic tez pa-pa i pokazac jaki jest duzy oraz gdzie mam oko albo zabawka gdzie ma oko,czasem takze nosek. No i zaczyna stawac na nozki. Znowu ma taki intensywny okres,uczy sie wielu rzeczy

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Witaj
Stary 2013-02-10, 09:51   #1368
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzieńdobry

Chciałam napisać, że podziwiam(y) wszystkich rodziców którzy śpią z dzieckiem w łóżku jak wy sie wysypiacie? dziś Oliś o 6 zaczął marudać, chciałam go z godzinkę przetrzymać a nie miałam siły wiec wzięłam do nas - masakra my chyba za grubi jesteśmy a mały wcale lepiej nie spał bo wciąż się wiercił i mamrotał więc to nie dla nas

Za to pochwalę malucha że wczoraj znów sam zasnął ale tym razem sam w pokoju z 50 razy go układałam a młody uparcie siadał w tym łóżeczku więc stwierdziłam niech sie bawi, pomachał mi papa wyszłam i zasnął może w 5 minut

A teraz zamiata mi pokój, kochane dziecko
Co do postępów, coraz częściej chce chodzić za rączke ten mój mały indywidualista i wreszcie zgadza się w papciach chodzić

Marianek i Rysiu
Stary 2013-02-10, 10:22   #1369
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
witaj

Cytat:
Dzieńdobry

Chciałam napisać, że podziwiam(y) wszystkich rodziców którzy śpią z dzieckiem w łóżku jak wy sie wysypiacie? dziś Oliś o 6 zaczął marudać, chciałam go z godzinkę przetrzymać a nie miałam siły wiec wzięłam do nas - masakra my chyba za grubi jesteśmy a mały wcale lepiej nie spał bo wciąż się wiercił i mamrotał więc to nie dla nas

Za to pochwalę malucha że wczoraj znów sam zasnął ale tym razem sam w pokoju z 50 razy go układałam a młody uparcie siadał w tym łóżeczku więc stwierdziłam niech sie bawi, pomachał mi papa wyszłam i zasnął może w 5 minut

A teraz zamiata mi pokój, kochane dziecko
Co do postępów, coraz częściej chce chodzić za rączke ten mój mały indywidualista i wreszcie zgadza się w papciach chodzić
u nas te spanie jest we trójkę tak zawsze nad ranem i mogę napisać że u Nas to kwestia przyzwyczajenia i dużego łóżka sprawia że jesteśmy w miarę wyspani mimo że Oskar się przez sen wierci

Dobry
Podejrzewam wychodzący ząbek, ale nic nie widać. Ale ostatnio nocki są troszkę kiepskawe... Oskar dziś obudził się o 00.30 zjadł i poszedł spać. Potem pobudka o 2 przez 40min głaskałam go, trzymałam za rączkę. A on zasypiał i się budził i tak w kółko. Więc po tych 40min wzięłam do Nas tam na zmianę z TŻ tuliliśmy, głaskaliśmy. Oskar wiercił się, przemieszczał to na plecki , to na brzuszek itd. W końcu położył się na brzuszku obok męża i zaczął drapać paluszkami po materacu i tak z 10min powolutku z oczami zamkniętymi . Myśleliśmy że tak śpi a on nagle wstał i popatrzył na Nas i zaczął płakać. Ja zaspana dopiero po ponad godzinie zorientowałam się że może by tak posmarowac mu dziąsła i Oskar potem w 10min zasnął. Kolejna pobudka o 5 i o 8.10 na dobre.
Stary 2013-02-10, 12:13   #1370
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Stary 2013-02-10, 12:56   #1371
karolca
Zakorzenienie

Ależ moja gwiazda ma dzis diabła w tyulku . Wszędzie wchodzi, wszystko puka, stuka, bije, krzyczy... nie wiem co w nią wstąpiło.
Na szczęście śpi od pół godziny, ogarnęłam nieco kuchnię bo koszmar tam już się dział (nie, nie, talerze jeszcze same nie chodziły )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-10, 13:54   #1372
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ależ moja gwiazda ma dzis diabła w tyulku . Wszędzie wchodzi, wszystko puka, stuka, bije, krzyczy... nie wiem co w nią wstąpiło.
Na szczęście śpi od pół godziny, ogarnęłam nieco kuchnię bo koszmar tam już się dział (nie, nie, talerze jeszcze same nie chodziły )
u mnie sajgon w kuchni jest codziennie :/ niestety nie staracza mi sily juz wieczorem na zmywanie po obiedzie o zostawiam sobie na rano jak mlody zasnie wiec lepiej sobie nie wyobrazac co tam sie dzieje
Stary 2013-02-10, 16:28   #1373
agunieszka
Przyczajenie

Cytat:
Napisz może coś o sobie, o Kacperku. 10 miesięcy to szmat czasu. Sama po dziecku wiesz ile się zmienilo w takim niedlugim czasie.
Jak sie dluzej poudzielasz, mogę dopisać Cie do naszel listy w pierwszym poście
To może najpierw o Kacperku Co tu dużo pisać, kochany maluch! Zadziwia mnie każdego dnia, kiedy uczy się nowych rzeczy. Cały czas mi się wydaje, że jest jeszcze taki malutki, ale on uparcie usiłuje mnie przekonać, że z niego duży chłopak, sam już potrafi wdrapać się na łóżko, chodzi w boki przy meblach. Ostatnio nawet próbował postawić pierwszy samodzielny krok, jednak w ostatniej chwili zawahał się i wylądował w moich rękach. Uwielbiam patrzeć jak się bawi, gada do siebie, ostatnio też złapał fazę na gadanie do misiów. Pokazuje gdzie mają nos, dzisiaj chyba pół godziny oglądaliśmy książeczkę o narzędziach i pokazywał paluszkiem różne narzędzia, a ja mówiłam co jak się nazywa. Był mega zaciekawiony. Jeśli chodzi o rozwój mowy to najładniej mu wychodzi oczywiście mama tata też całkiem przyzwoicie, papa, dada no i oczywiście jakieś długie niezrozumiałe wiązanki Ogólnie jest dzieckiem bezproblemowym i oby tak dalej!

Ja obecnie kończę pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną, mam nadzieję, że terminowo, w czerwcu uda się obronić. Dorywczo pracuję udzielając korepetycji gimnazjalistom. I tak to mniej więcej wygląda
agunieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 20:29   #1374
Mravka
Zadomowienie

A ku ku Hej babeczki!

Kope lat mnie nie było, choć czasem uda mi sie coś podczytać. Widzę, że wątek powoli się kula do przodu.

Witam nowe mamusie

Właśnie moj T. rozpoczął swój urlop tacierzyński, więc będe miała trochę oddechu. Zamierzam to oczywiście skrzętnie wykorzystać

Zdecydowanie czasy kiedy Rob się nie przemieszczał były nudniejsze . Widzę, że chyba też u większości dzieć nie pozwala na aktywne spędzanie czasu na necie. Gdyby laptop znalazł się w zasięgu Jego wzroku to już zająłby się nim należycie.

U nas powoli nadchodzi moment mojego powrotu do pracy z czego....sie ciesze. Nie ukrywam, że rok to dla mnie zdecydowanie w sam raz. Ciagnie mnie już do ludzi, nowych zadań i jakiegoś urozmaicenia. Ostatnio po tygodniach poszukiwania znalezlismy Nianie dla Robsona, także będzie miał opiekę na czas naszej nieobecności. Swoją drogą to naprawdę potężny rynek pracy i okazuje się, że przekrój ludzi jest niesamowity. Zdecydowanie jednak znalezienie "Tego" Kogoś właściwego wcale łatwe nie jest.

Rob to mały wesołek z duszą komedianta. Jakiś czas temu rozpoczął próby chodzenia i już idzie Mu coraz lepiej. Mam tylko podwyższone ciśnienie jak zmienia obrany wcześniej kurs i zbliża się niebezpiecznie do jakiegoś rogu ściany, czy stołu. Refleks zdecydowanie mi się poprawił. Mimo,że ma wage tzw. koguta wyścigowego to apetyt dopisuje i kiedykolwiek by sie nie zaproponowało zawsze chętnie otwiera buzie.

Widzę, że temat roczków na tapecie. U nas skromnie w towarzystwie dziadków i chrzestnych. Przyjadą na weekend, zobaczą jak Rob demoluje tort i próbuje zjeść świeczke.

Ciesze się, że niedługo już będzie wiosna i możliwość spędzenia czasu na powietrzu. Zamierzamy zabierać Roba na wycieczki rowerowe i właśnie przymierzamy się do zakupu jakiegos fotelika. Macie już może ten temat na tapecie? jakieś dobre rady,spostrzeżenia?

No to przynudziłam trochę
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:27   #1375
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka my mamy fotelik do roweru zapytam meza i powiem ci jaki
Stary 2013-02-10, 22:10   #1376
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
To może najpierw o Kacperku Co tu dużo pisać, kochany maluch! Zadziwia mnie każdego dnia, kiedy uczy się nowych rzeczy. Cały czas mi się wydaje, że jest jeszcze taki malutki, ale on uparcie usiłuje mnie przekonać, że z niego duży chłopak, sam już potrafi wdrapać się na łóżko, chodzi w boki przy meblach. Ostatnio nawet próbował postawić pierwszy samodzielny krok, jednak w ostatniej chwili zawahał się i wylądował w moich rękach. Uwielbiam patrzeć jak się bawi, gada do siebie, ostatnio też złapał fazę na gadanie do misiów. Pokazuje gdzie mają nos, dzisiaj chyba pół godziny oglądaliśmy książeczkę o narzędziach i pokazywał paluszkiem różne narzędzia, a ja mówiłam co jak się nazywa. Był mega zaciekawiony. Jeśli chodzi o rozwój mowy to najładniej mu wychodzi oczywiście mama tata też całkiem przyzwoicie, papa, dada no i oczywiście jakieś długie niezrozumiałe wiązanki Ogólnie jest dzieckiem bezproblemowym i oby tak dalej!

Ja obecnie kończę pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną, mam nadzieję, że terminowo, w czerwcu uda się obronić. Dorywczo pracuję udzielając korepetycji gimnazjalistom. I tak to mniej więcej wygląda
a jeżeli to nie tajemnica to możesz napisać kiedy się Kacperek urodził - jaga waga, wzrost??

Mravka witaj U Nas brat TŻ chce kupić na roczek Oskarowi wózek do roweru doczepiany, ale tak myślę że chyba mu powiem o foteliku bo jest lepszy. Jak sądzicie??
Stary 2013-02-10, 22:21   #1377
karolca
Zakorzenienie

Dziś Ewelinka była na spacerze bez wózka.
Tak ją spacer zmęczył, że po południu spala ponad godzinę (a prosiłam męża, aby obudził małą bo będą cyrki ze spaniem. I były).
Na spacerze była tak zainteresowana wszystkim, że aż miło ale droge około 300 metrów w jedną stronę szłysmy jakieś 40 minut Choć jak szłam do męża to połowę drogi młodą niosłam, bo sie spieszyłam.
Fajnie było.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2013-02-10, 22:55   #1378
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

http://cudownaplaneta.pl/pl/hamax-fo...l?partner=1984

my mamy fotelik tej firmy ale nie pamietam jaki model...
Stary 2013-02-11, 00:18   #1379
gosia261282
Gang Iren

Hej Mravka!
Dawno cie nie bylo,fajnie ze sie odezwalas
Stary 2013-02-11, 08:47   #1380
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś Ewelinka była na spacerze bez wózka.
Tak ją spacer zmęczył, że po południu spala ponad godzinę (a prosiłam męża, aby obudził małą bo będą cyrki ze spaniem. I były).
Na spacerze była tak zainteresowana wszystkim, że aż miło ale droge około 300 metrów w jedną stronę szłysmy jakieś 40 minut Choć jak szłam do męża to połowę drogi młodą niosłam, bo sie spieszyłam.
Fajnie było.
Hehe.. Brawa dla Ewelinki
Ciekawe kiedy my wyjdziemy na taki spacer
Dzisiaj zamierzam wyjść pierwszy raz od 2 tygodni z Oskarem na spacer... Kaszel już zelżał, został lekki katarek.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości