|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Dzien dobry dziewczynki, mam dzisiaj do pracy na 14 moge poleniuchowac troche w cieplym lozeczku. Dzien dobry TVN IPytanie na Sniadanie moge sobie w koncu na spokojnie ogladnac. Moj TZ znowu dzisiaj wyjezdza na pare dni ehh. Mam nadzieje ze do 14.02 wroci.
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po dwudniowej imprezie wzięłam wolne w pracy hehe, nie dałam rady... dzisiaj muszę ogarnąć dom, porobić pranie a wieczorem jadę uczyć koleżankę ekonometrii Kasia jak masz cykle dłuższe niż 28 dni to zacznij od 11 dnia ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- a ja do teściowej zwracam się mamo jak muszę, raczej staram się mówić bezosobowo, lub w trzeciej osobie haha......a jak gadam z kimś to mówię teściowa albo mama męża....
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
HEJ HEJ
![]() ![]() Jeśli chodzi o teściów to nie widzę z ich strony chęci zmiany tego żeby mówic do nich mamo, tato,a że muszę się gimnastykowac, jak dobrac słowa żeby się do nich zwrócic to juz mój problem widujemy się raz na miesiąc to przeżyje poza tym temat poruszany był kiedyś na jakiejś imprezie i nie wykazali większej inicjatywy, wiec będą teściami i już
|
#2914 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Didi to musiała być udana imprezka Ja mam zamiar dziś posprzątać w szafie, bo powoli zaczynają same ciuchy z niej wychodzić i czeka mnie wielka gromada prasowania ![]() Jutro cały dzień będę jeździła po lekarzach, mam wizytę u ginekologa, reumatologa i do dentysty muszę się zapisać. U gina nie byłam już ze 3 lata i mam takiego stresa, że nie wiem. W ogóle w sobotę popsuła się rodzicom pralka i tata do mnie z takim tekstem ,,zobacz w dzisiejszych czasach jakie wszystko jest kiepskiej jakości, używaliśmy ją tylko 12 lat i już się popsuła'' |
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ja tez chciałam testowac i nie wiem co robic
Ty jak możesz to testuj tak jak Didi napisała. pewnie wystarczy. U mnie dzisiaj 16 dc A jak myślicie jak zatestuje np. jutro to będzie 16 dni przed@ to jak się nic nie pokaże to juz po owu?czy próbowac następnego dnia??wiem, ze glupie pytania , ale nie robiłam nigdy tego a jakiś wiekszych objawów owu nie mam niegdy. Nie chce tracic cyklu przez te globulki a już wczoraj wzięłam ostatnią i do jutra tam się wszystko na pewno oczyści...---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39161132]Cześć Didi to musiała być udana imprezka Ja mam zamiar dziś posprzątać w szafie, bo powoli zaczynają same ciuchy z niej wychodzić i czeka mnie wielka gromada prasowania ![]() Jutro cały dzień będę jeździła po lekarzach, mam wizytę u ginekologa, reumatologa i do dentysty muszę się zapisać. U gina nie byłam już ze 3 lata i mam takiego stresa, że nie wiem. W ogóle w sobotę popsuła się rodzicom pralka i tata do mnie z takim tekstem ,,zobacz w dzisiejszych czasach jakie wszystko jest kiepskiej jakości, używaliśmy ją tylko 12 lat i już się popsuła'' uśmiałam się nasze ubrania pewnie spotkałyby się gdzieś po drodze bo moje też zaczynają same spacerowac ![]() A z tym lekarzem kochaniutka tyle czasu nie byc
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
ewelika, jak każdy sprzęt kupiony w obecnych czasach przetrwa 12 lat to będzie cud
![]() a coś planujecie na walentynki ? wczoraj mąż się wygadał, że chciał mnie zabrać do naszej ulubionej knajpki ale że na ten dzień trzeba robić rezerwacje a on nie wie czy pracę o 13 skończy czy o 20 więc odpada. A tak naprawdę to wolę w domu zostać, wypozyczyc jakis dobry film, zrobić dobre jedzonko i posiedzieć przy winku Chciałam zrobić tatarka ale nie wiem czy wskazane jest go jeść w czasie starań bo toxo i te sprawy ...... ![]() Izetka ale Ty masz 16dc i jeszcze nie testowałas? Myślisz ze te globulki mogły sfałszowaś wynik testu? Kurcze ja sama się na tym nie znam bo będę pierwszy raz testować i nawet ulotki na oczy nie widziałam jeszcze więc trudno mi powiedzieć. Ale ja na Twoim miejscu robiłabym tak jak większość dziewczyn - od ok 10-11dc tylko przez te globulki to nie wiem. Ale ja zrobisz i nic sie nie pojawi to zrobiłabym kolejnego dnia tez może akurat owu będzie później tez zazwyczaj nie miałam objawów owu... obserwacja szła mi cięzko bo nie mogłam się zdecydować który śluz to u mnie płodny hehe. Może testy pomogą... Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-11 o 10:06 |
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
Izetka nie wiem ile dniowe masz cykle, niby owu zaczyna się na 14,15 dni przed @.....ale to różnie bywa bo ja miałam 16 lub 17 o.O
mi się wydaje, że te globulki nie zafałszują Ci wyniku, ewentualnie uniemożliwią przytulanie od razu.....ja mam 28 dni cykle i zaczynam w 11 dniu....w 12 widać było różnicę a w 13 dwie kreski równe
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2918 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny.
Znowu dawno mnie nie było, ale ciąża ciągle nie daje mi spokoju. Tak bym chciała już wrzesień. ![]() Dziś mam okropny dzień, taki wewnętrzny niepokój czuję. |
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
powróciłam po 3 dniówkach 10 godzinnych w pracy - teraz 2 dni wolnego I jakoś humor od rana nie najlepszy - chyba mnie jakaś zimowa deprecha złapała :/ U mnie dziś 12dc czyli tuż tuż, ale jakoś w tym miesiącu nie myślę o tym namiętnie - może się wtedy uda, jak głowa odpocznie ![]() Idę sprzątać bo za nie długo w tym domu brudem zarośniemy
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Mam cykle 32 dniowe z odchyleniami 1-2 dni. ojjj to skoro mówicie, ze nie powinny miec wpływu te globulki to ja dzisiaj zatestuje wieczorem
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Izetka, pewnie ze rób
poza jednym testem nie masz nic do stracenia a jak wiele możesz zyskać
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
To chyba jakieś przesilenie bo i ja bezhumorzasta jestem już parę dni, wszystko mnie drażni i denerwuje i nie mam na nic ochoty.
Kasia to ja wieczorem testuje ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Wpadnę później bo lecę na miasto nie pisac dużo
|
#2923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39161132] [/QUOTE] Jutro cały dzień będę jeździła po lekarzach, mam wizytę u ginekologa, reumatologa i do dentysty muszę się zapisać. U gina nie byłam już ze 3 lata i mam takiego stresa, że nie wiem. W ogóle w sobotę popsuła się rodzicom pralka i tata do mnie z takim tekstem ,,zobacz w dzisiejszych czasach jakie wszystko jest kiepskiej jakości, używaliśmy ją tylko 12 lat i już się popsuła'' Oj trzy lata nie byłas u gina nie ładnie, nie ładnie teraz musisz nadrobić.... ![]() A co do pralki moja popsuła sie już po paru miesiącach użytkowania łacznie przez dwa lata już dwa razy była popsuta, odkurzacz mi sie popsuł po roku itd można by wymieniać Cytat:
Oj nie doczytałam, a Ty nie jestes w ciąży Oj chyba nie doczytałam, bo Ty nie w ciąży Cytat:
![]() No witam się z rana
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-11 o 10:44 |
||
|
|
|
#2925 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-11 o 10:48 |
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dla mnie te testy owu to jakaś czarna magia ![]() Cytat:
a po za tym pewnie zrobimy sobie kolację, szampan i przytulanki Cytat:
Fiona no wiem, wiem ale nic się nie działo i tak ciągle odwlekałam wizytę, ale obiecuję poprawę.
|
|||
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2929 |
|
Raczkowanie
|
...ja też nie byłam ponad 2 lata u gina, ale była przeprowadzka, ślub i nie myślałam o tym....w zeszły czwartek poszłam pierwszy raz do faceta i jakoś to przeżyłam
zobaczymy czy coś mi ten lekarz pomoże, doradzi ![]() Wam się popsuła pralka i odkurzacz.....dziewczyny jak ja bym Wam zaczęła wymieniać co u nas....w ciągu trzech lat bycia razem mieliśmy tyle awarii że ja już tego nie umiem policzyć.....odkurzacz, piecyk gazowy, przeciekające okna, niegrzejące kaloryfery, cieknący czajnik, dwa razy poważna awaria auta, dwa gniazdka spłonęły, nie mieliśmy światła w salonie i w kuchni ponad pół roku (oświetlenie awaryjne było ).....kupiliśmy nowy odkurzacz, wymieniliśmy wszystkie okna, nowy piecyk, auto naprawione, poczarowane w kablach i światło powróciło haha moda na sukces ma na noc.....u nas moda na awarię
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeden dziś i jak negatywny będzie to powtórz jutro i pojutrze, ile masz tych testów? ja jauk kupiłam na allegro to tak tanie były że kupiłam więcej, i mimo 28dniowych cykli robiłam już chyba zaraz po @ żeby sprawdzic jak todziała. Pamiętaj codziennie musisz robic o tej samej poprze i nie z pierwszego moczu. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- izetka ale jak dziś u Ciebie jest połowa cyklu to owu może byc dziś albo jutro a test może byc już negatywny, bo on wskazuje niby że owu będzie za 24-48 h od pozytywnego wyniku. Starajcie się dziś jutro i wogóle, to najlepszy test
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, patrzcie co za mądrości wyczytałam na necie
![]() (...)Kobieta, która chce w najbliższym czasie urodzić zdrowe dziecko powinna zacząć obserwować swój cykl menstruacyjny (o ile jeszcze tego nie robi), zrelaksować się i cierpliwie czekać. Przeciętna, zdrowa kobieta w wieku 25 lat potrzebuje na zajście w ciąże około 6 miesięcy. Im starsi są partnerzy tym do poczęcia dziecka może być potrzebny dłuższy czas. a więc RELAX.....
|
|
|
#2932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może na wiosnę mi przejdzie. Muszę przygotować ciało na tę okoliczność. [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39162226]Może to przez pogodę? Czasami tak jest, że czuje się irracjonalny niepokój, ale napewno wszystko jest ok. [/QUOTE] Możliwe, w sumie jest ponuro jak.
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
u nas walentynki też w domku, jakaś kolacja, deser winko i to będzie dzień, lub dzień przed owu.
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
o o o ja mam 25 lat a teraz 5cs więc może za meisiąc!!!! i tylko RELAX? nie biora pod uwagę żadnych chrób, i innych złych wyników itp?
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
witam po weekendzie-ostatkowo, imprezowym ja mam tylko teścia, mówię tato albo tatusiu-tak jak do swojego mąż do moich rodziców tato i mamo-ewentualnie do kogoś jak opowiada to np "moja mamunia to...", "mamunia mi obiad dała ![]() za to moje bratowe do moich rodziców bezosobowo, lub w trzeciej osobie, i widze jak z tego powodu im przykro, i komicznie to wygląda jak się gimnastykują żeby odpowiednią formę dobrać-byle nie mamo tato
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w euforii to czytałam i niedoczytałam, o nieeeeeeeee
|
|
#2938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Relax... |
|
|
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Konto usunięte
|
Tak.,
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

i może jakieś ciasteczko na osłodzenie początku tygodnia

25.08.2012r.

i czeka mnie wielka gromada prasowania 
i mam takiego stresa, że nie wiem. 

łacznie przez dwa lata już dwa razy była popsuta, odkurzacz mi sie popsuł po roku itd można by wymieniać