Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 11:53   #481
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
u nas chcą mieć tylko swoje, bo boją się, że ktoś przyniesie niedobre napoje i reputacja lokali na tym ucierpi więc w takim przypadku opcja z nielimitowanymi napojami wydaje się najlepsza, albo ew. opcja z dopłatą powyżej iluśtam litrów na osobę (ale i tak zawsze się zastanawiałam jak oni to liczą, przecież chyba nie jest trudno oszukać na czymś takim )

dacie radę grunt to wiedzieć czego się chce i uparcie do tego dążyć wtedy łatwiej przychodzi oszczędzanie

no właśnie foto mówił, że ta opłata to jak widzą PM z foto

jakbym nie chciała oszczędzać to bym brała czarnego Smirnoffa chociaż nie jestem aż takim znawcą wódki, to my z TŻ najbardziej preferujemy Maximusa i chyba na niego postawimy, bo nie znam osób, które chorowały po tej wódce a jest dobra a na wątku o alko na wesele było dużo pozytywnych opinii o białej Żubrówce, ale nigdy nie próbowaliśmy i chcieliśmy niedługo zrobić degustację piwo mamy musowo od sali, ale to jak ktoś będzie chciał.

uwielbiam urządzanie
Ja też a co do opcji z nielimitowanymi napojami też uważam, że jest ok
Stary 2013-02-11, 11:57   #482
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
spiryty, dentauraty ??
witam się kawką
u nas chyba będzie cytrynówka

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość

Polecam El Sol, Carlo Rossi a z tańszych Cote,Beauvilon... u nas się pije wina i takie jak np Fresco są straszne szampanowate najlepiej brać sprawdzone wina
też lubię, a ostatnio odkryłam białe białe Noblesse i też jest smaczne

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a piwo bedziecie miec?
jasne że tak! na wesele i poprawiny

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:23
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:58   #483
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Nam właścicielka sali powiedziała, że da namiary na barmana, który bierze podobno 600 zł za całą noc. Jednak jak dla mnie wyczuwam jakiś przekręt bo to strasznie tanio.. w dodatku on ma te wszystkie swoje cudeńka do drinków w cenie i tylko nasza jest czysta. Będziemy go prosić, aby nalewał też nasz alkohol (chcę gdzies z boku go wystawić i porobić etykietki tak jak na wódkę weselną) Mamy nadzieję, że nam to wyjdzie A właściciele nic do tego nie mają bo to nie wchodzi w umowę mogą nas tylko skasować za te nieszczęsne napoje gazowane
Dam Wam znać jak będę podpisywać umowę i powie mi o tym barmanie coś więcej
Nasz bierze 2200 zł + wódka + Sprite. Tanio masz
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:13   #484
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny widzę że pisałyście o %%%%%%%%%%%%%%%%%%% my z TŻem chcemy STOCKA zaopatrzymy się też w wina i inne % ale to już uzgodnimy z naszym barmanem :P: chwała bogu że my nie mieliśmy takiej rozmowy z księdzem bo bym mu pojechała ... sami sobie przeczą ... nie żyjcie w grzechu ale ślubu też nie bierzcie =/

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

my płacimy 2000 za barmana z tego co kojarzę to chyba ma być ich dwóch ... i my tylko mamy czystą dać i jeśli chcemy jakiś nasz wymyślny to też i on będzie robić wszystkie drinki a cena jest taka też bo bar jest w drugiej części i płacimy w sumie też za drugą sale bo mamy balkon ze stolikami i TV dla dzieci (chcemy podpiąć Xboxa żeby się nie nudzili i zrobić im taki kącik )
Stary 2013-02-11, 12:14   #485
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny widzę że pisałyście o %%%%%%%%%%%%%%%%%%% my z TŻem chcemy STOCKA zaopatrzymy się też w wina i inne %
My też jesteśmy za Stockiem plus jakieś winko i pewnie piwo

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:15   #486
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie minął bardzo sypmatycznie, wczoraj byliśmy na targach, a później w Ikei na zakupach kupiliśmy różne rzeczy do naszego prawie wyremontowanego pokoju

I jak było na targach ? Wpadło Wam coś konkretnego w oko ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:24   #487
Kate Noir
Zakorzenienie

Papież zamierza abdykować 28 lutego a ja miała wtedy lecieć do Rzymu Nawet dzisiaj sprawdzałam bilety na tę datę a teraz to nie wiem czy to jest dobry pomysł
Stary 2013-02-11, 12:26   #488
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
I jak było na targach ? Wpadło Wam coś konkretnego w oko ?
Bardzo fajnie było 6h łaziliśmy w sumie wpadło, ale jeszcze musimy to przemyśleć. Fotograf:
- http://www.fotogenesis.pl/o-mnie.html
- http://www.foto-jakubczyk.pl/

I zespół:
- http://www.zespolvivace.pl/

Co o tych wszystkich myślicie? zespół za 2300zł (w tym wyjście z domu i babka gra na organach w kościele). Co do fotografów to mam mieszane uczucia babka fotojakubczyk jest fajna, ale zdjęcia ma takie średnie w sumie facet z fotogenesis też fajny. W piątek jedziemy spotkać się z www.studiocinema.pl i jak na razie oni mi się najbardziej podobają...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Papież zamierza abdykować 28 lutego a ja miała wtedy lecieć do Rzymu Nawet dzisiaj sprawdzałam bilety na tę datę a teraz to nie wiem czy to jest dobry pomysł
Właśnie też o tym słyszałam w radiu
Stary 2013-02-11, 12:29   #489
Blondi2989
Blond forever!

Witam się Perłą Summer z rana (zapijam smutek po dzisiejszej poprawce ze statystyki )
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
my też bierzemy 0,7 l na głowę nieważne czy dzieci czy nie
My chyba też tak będziemy liczyć.
Cytat:
ja nie wiem jakie wino, mysle ze jakieś zwykłe nie wymyślne.
a piwo bedziecie miec?
Na poprawinach raczej tak
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
A ja byłam wczoraj u księdza, razem z koleżanką i jej narzeczonym i rozmowa przebiegała mniej więcej tak:
- co chcecie?
- ślubu
- dorośnijcie
- ale my już dorośliśmy
- ile macie lat
- 23 (wszyscy jesteśmy w jednym wieku )
- to chyba wszyscy łącznie
i skierował się do mnie osobiście
- a Ty co chcesz?
- też slubu
- z tym dzieckiem??

Ale mam teraz polewkę z TŻta no ale on zawsze młodo wyglądał
I wczoraj się księdzulo niestety spieszył, ale dzisiaj idę o 16.30 już zaklepać termin, więc wieczorem też się pochwalę na czerwono
Poważna rozmowa
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
same dobre można brać.
Za to na pewno odradzam białą żubrówkę, matko kochana raz piliśmy z chłopem i moją siostrą i byliśmy strasznie chorzy.
A Bolsa ja akurat lubię, piłam nawet w weekend i zero kaca
Nam Biała Żubrówka baaardzo podpasowała, także póki co to jest nasz numer 1.
Stary 2013-02-11, 12:29   #490
Angel_21_
Rozeznanie

co do piwa to ja nie wiem jak to rozwiązać ... mam w rodzinie smakoszy piwa więc nie może go zabraknąć ale nie wiem jak to zrobić czy butelki ? to mi chyba najbardziej podchodzi do gustu ale nie wiem czy z beczki bo knajpa ma tylko jak coś to my kupilibyśmy jakąś mała bo nie chcę nalewania a potem podliczania ile zeszło bo może zejść z 5 a powiedzą ze zeszło z 25 a lane jest po 5zł
Stary 2013-02-11, 12:32   #491
Kate Noir
Zakorzenienie

tak jak się spodziewałam, tanie bilety do Rzymu zostały wykupione...
Stary 2013-02-11, 12:33   #492
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Nasz bierze 2200 zł + wódka + Sprite. Tanio masz
o cholercia.. to rzeczywiście te 600 zł to strasznie mało.. zaczynam się bać co może nic być nie tak..
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:33   #493
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Melduję się! 20 stron nadrobiłam! Ale łatwo nie było Duuużo było tematów i mam nadzieję, że pamiętam co chciałam napisać

kroooliczek gratulacje z rezultatów, byle tak dalej!

Waniliova
Mirów jest piękny . Piszecie o samych znanych mi miejscach Uwielbiam Jurę, ale chyba zdecydujemy się na góry, bo obje kochamy po nich chodzić i tam marzy się nam plener

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A pomysł na majówkę i wszelkie inne wyjazy mam tylko jeden - góry My zbieramy się prawdopodobnie jeszcze z naszym przyjacielem i jego dziewczyną i jedziemy we 4 do karpacza, chyba, że ktoś się jeszcze przypałęta Chciałabym Tatry, ale pewnie będzie jeszcze dużo śniegu, więc bezpieczniej jechać w niższe góry, przynajmniej trochę połazimy, a w Karkonoszach byłam ostatnio jako dziecko, więc chętnie sobie przypomnę jak tam jest. A w Tatry jedziemy w czerwcu na 9 dni
O, my także wybieramy się Tatry w wakacje! Plan jest, jak w minione w Beskidzie Żywieckim, od schroniska do schroniska

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Moi rodzice (TŻta zresztą też) nienawidzą Cudownych rodziców mam...

I wiem już, że z wyborem piosenki na podziękowania będzie problem
Jej, ja też jej nie lubię, za to mama TŻ'a bardzo ja lubi

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Żegnam się, bo idę spać i zostawiam wam PIĘKNE zdjęcie z pleneru

Ktoś zauważył coś ciekawego?
Co za fota!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:39   #494
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witam się Perłą Summer z rana (zapijam smutek po dzisiejszej poprawce ze statystyki )

My chyba też tak będziemy liczyć.

Na poprawinach raczej tak

Poważna rozmowa

Nam Biała Żubrówka baaardzo podpasowała, także póki co to jest nasz numer 1.
I jak poszło?

Cytat:
co do piwa to ja nie wiem jak to rozwiązać ... mam w rodzinie smakoszy piwa więc nie może go zabraknąć ale nie wiem jak to zrobić czy butelki ? to mi chyba najbardziej podchodzi do gustu ale nie wiem czy z beczki bo knajpa ma tylko jak coś to my kupilibyśmy jakąś mała bo nie chcę nalewania a potem podliczania ile zeszło bo może zejść z 5 a powiedzą ze zeszło z 25 a lane jest po 5zł
Hm, no chyba butelki jak coś najlepsze, ale nie wiem, ja jeszcze nie widziałam piwa na weselu szczerze mówiąc

Cytat:
tak jak się spodziewałam, tanie bilety do Rzymu zostały wykupione...
Masakra... a po co się tam wybierasz w ogóle?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Melduję się! 20 stron nadrobiłam! Ale łatwo nie było Duuużo było tematów i mam nadzieję, że pamiętam co chciałam napisać

Waniliova Mirów jest piękny . Piszecie o samych znanych mi miejscach Uwielbiam Jurę, ale chyba zdecydujemy się na góry, bo obje kochamy po nich chodzić i tam marzy się nam plener

O, my także wybieramy się Tatry w wakacje! Plan jest, jak w minione w Beskidzie Żywieckim, od schroniska do schroniska
Też uwielbiam takie miejsca musimy się wybrać wiosną/latem do tego Mirowa
Stary 2013-02-11, 12:39   #495
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Bardzo fajnie było 6h łaziliśmy w sumie wpadło, ale jeszcze musimy to przemyśleć. Fotograf:
- http://www.fotogenesis.pl/o-mnie.html
- http://www.foto-jakubczyk.pl/

I zespół:
- http://www.zespolvivace.pl/

Co o tych wszystkich myślicie? zespół za 2300zł (w tym wyjście z domu i babka gra na organach w kościele). Co do fotografów to mam mieszane uczucia babka fotojakubczyk jest fajna, ale zdjęcia ma takie średnie w sumie facet z fotogenesis też fajny. W piątek jedziemy spotkać się z www.studiocinema.pl i jak na razie oni mi się najbardziej podobają...
Foto genesis zdecydowanie bardziej mi się podoba. Co do zespołu, to ma nagrania studyjne, także ciężko określić czy faktycznie potrafią śpiewać bez fałszowania itd Ale jeśli ich słyszeliście i są ok to bierzcie, bo cena fajna

Cytat:
U mnie na sali trzeba kupić chyba całą beczkę, ale to na pewno zejdzie. Jak nie w 1 dzień, to w drugi na pewno. Na weselach na których była, było piwo butelkowane, normalnie stało na stołach. Po 3 butelki, różne rodzaje co jakiś kawałek, z otwieraczem.
Stary 2013-02-11, 12:43   #496
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra... a po co się tam wybierasz w ogóle?

na randkę z tż'em
Stary 2013-02-11, 12:45   #497
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
I jak poszło?
Co tu dużo gadać - słabo
Ogólnie statystyka to nie moja bajka, do tego jeszcze matematyczna...
Wyniki dziś wieczorem, zobaczymy co będzie.
Stary 2013-02-11, 12:50   #498
misia880
Zakorzenienie

Waniliova my tez gadalismy z tym zespolem.. ale... 6 wrzesnia ten mlody gosciu bierze slub i nie moga wtedy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:52   #499
cikulada
Zadomowienie

Witam się po weekendzie Egzaminy napisane, teraz czekam na wyniki

Właśnie zamówiłam na allegro telefon, w tym tygodniu TŻ ma mi go odebrać bo ma do tego sklepu 19 km Już się nie mogę doczekać jak będę mieć go u siebie

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:56   #500
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Foto genesis zdecydowanie bardziej mi się podoba. Co do zespołu, to ma nagrania studyjne, także ciężko określić czy faktycznie potrafią śpiewać bez fałszowania itd Ale jeśli ich słyszeliście i są ok to bierzcie, bo cena fajna

U mnie na sali trzeba kupić chyba całą beczkę, ale to na pewno zejdzie. Jak nie w 1 dzień, to w drugi na pewno. Na weselach na których była, było piwo butelkowane, normalnie stało na stołach. Po 3 butelki, różne rodzaje co jakiś kawałek, z otwieraczem.
Mnie też właśnie foto genesis bardziej się podoba. I niedrogo ma. Fajny pakiet za 1900zł a co o studio cinema powiesz? tak zespołu słuchaliśmy wczoraj na targach i fajnie grają/śpiewają

O, to ja się z piwem na weselu jeszcze nie spotkałam

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
na randkę z tż'em
Aaaa takie bucisze

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Co tu dużo gadać - słabo
Ogólnie statystyka to nie moja bajka, do tego jeszcze matematyczna...
Wyniki dziś wieczorem, zobaczymy co będzie.
Oj, ale nie ma co się martwić na zapas zobaczymy wieczorem

Cytat:
Waniliova my tez gadalismy z tym zespolem.. ale... 6 wrzesnia ten mlody gosciu bierze slub i nie moga wtedy
O... to szkoda kurcze a też się Wam podobają tak? reszta była za 4000, 4500zł

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie Egzaminy napisane, teraz czekam na wyniki

Właśnie zamówiłam na allegro telefon, w tym tygodniu TŻ ma mi go odebrać bo ma do tego sklepu 19 km Już się nie mogę doczekać jak będę mieć go u siebie
Trzymam za wyniki! A co to za telefon? Pochwal się
Stary 2013-02-11, 12:58   #501
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam za wyniki! A co to za telefon? Pochwal się
Nokia Asha 302 Kupiłam go na allegro za 359 zł a widziałam go wczoraj w media markt za chyba 430zł

Stary 2013-02-11, 13:00   #502
misia880
Zakorzenienie

waniliova tak podobali nam sie. ten rokodyl tez fajny ale 4500 za 10 h

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:02   #503
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Mnie też właśnie foto genesis bardziej się podoba. I niedrogo ma. Fajny pakiet za 1900zł a co o studio cinema powiesz? tak zespołu słuchaliśmy wczoraj na targach i fajnie grają/śpiewają

O, to ja się z piwem na weselu jeszcze nie spotkałam
Przeglądając ich galerię jeszcze raz, mówię tak: o Genesis wygrywa, tutaj super ujęcie, to jest fajne, zaraz mówię: O nie, to Studio Cinema są lepsi

Powiem Ci, że i tego i tego zdjęcia mi się podobają. Dla mnie w zdjęciach ważne jest uchwycenie emocji. Nie podobają mi się za bardzo zdjęcia, które ukazują stojące pary i tyle. Ale to już pewnie zależy od charakterów osób, które są na foto i czego oczekują. Tak naprawdę nie wiem co bym wybrała...
Stary 2013-02-11, 13:03   #504
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Nokia Asha 302 Kupiłam go na allegro za 359 zł a widziałam go wczoraj w media markt za chyba 430zł

zaoszczędzisz
Widziałyście konkurs w Media Markt? ;p zgłosiłam sie do niego a moze akurat wygram xD
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:04   #505
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
zaoszczędzisz
Widziałyście konkurs w Media Markt? ;p zgłosiłam sie do niego a moze akurat wygram xD
Nie widziałam. A co to za konkurs?

Stary 2013-02-11, 13:09   #506
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

A ja tak sobie myślę ile kasy zostawię u kosmetyczki przed ślubem Pewnie będę korzystać z różnych gruperów

Na pewno depilacja, nogi + ręce, pachy (nie wiem czy boli)
Oczyszczanie twarzy, przedłużanie rzęs... Manicure TŻ-a.
U fryzjera nowa farba na włosy...
Paznokcie chyba sobie zrobię sama, maseczki na twarz też jakieś

No i na koniec oczywiście makijaż próbny, później ślubny i fryzurka tak samo

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:09   #507
karoolecka
Zadomowienie

przeglądam zabawy na wesele i nie ma nic nowego co myślicie o karecie albo o zoo ? to ta zabawa co się czyta opowiadanie, a wyczytana postać biega dookoła krzesła Jak się to czyta to wydaje mi się trochę głupie, ale byłam na weselu na którym była zabawa w zoo/dzień z życia rodziny (byłam słoniem xd) i po % zabawa jest o wiele lepsza :P

TU jest pare zabaw podobają mi się m.in. test zgodności, świstak i gra o 100 zł (ale może to się źle skończyć) Co o tym myślicie ? Macie jakieś swoje zabawy ?
MUszę jeszcze poszukać zabaw dla dzieci

Hahah znalazłam fajne zasady zachowania na weselu
Postawie takie przy księdze gości

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-11 o 13:24
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:12   #508
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Też uwielbiam takie miejsca musimy się wybrać wiosną/latem do tego Mirowa
My byliśmy początkiem lata kiedyś i było bardzo fajnie

Stary 2013-02-11, 13:15   #509
misiadelko
BAN stały

Kishlaczkowa jesteś mistrzem, mi by się nie chciało

Karoolecka mój TŻ na jednym weselu był SŁONIEM

Ale ja nie lubię takich zabaw, szkoda czasu, wolę tańczyć

EDIT: U mnie na 100% jeszcze Martini bedzie

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-11 o 13:16
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:18   #510
Kishlaczkowa
Zadomowienie

misiadelko było ciężko, ale dałam radę

Mój TŻ ma taki pomysł na otwarcie wesela przez gości, że jego siostra i mama, aż się przeraziły... Mama spoko, chętnie, ale siostra przerażenie w oczach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości