|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Ale mam dzisiaj lenia
![]() Co do walentynek niestety u nas bedą na odległość, ale ja nigdy nie obchodzę tego dnia jakoś tak bardzo uroczyście mówiąć szczerze ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
w sumie to ja też bym juz zaczekała do slubu
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarza mam dopiero 16.02 wiec sie troszke martwie. Kurcze jak ja bym miala tak calymi dniami siedziec w domku to bym chyba tylko jadla;-) od rana juz dwa sniadanka zjadlam ;-)
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
isabelle też miałam Ci zaproponowac starania z dwa miesiące przed ślubem, ale czemu ja tak nie zrobiłam? bałam się właśnie że jak się uda t omoże będę się źle czuła lub wyglądała, jakieś mdłości czy coś. Teraz żałuję że nie staraliśmy się wcześniej....
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuje sie super, tylko cos mleka nie moge pic bo choc jest swieze mnie wydaje sie zepsute.;-) a no I spalabym caly dzien;-). Lece pommalutku szykowac sie do pracy do pozniej
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
hehe jak choć nie w ciąży (mam nadzieję już nie długo) to chce mi się spać i mam wrażenie, że mogłabym przespać cały dzień
|
|
|
|
#2947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja chcę do domu.
W ogóle mam stresa czy w ciązy nie jestem. Jaka temp. musi się utrzymywać, żeby stwierdzić ciąże? |
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w zimny ponury poniedziałek
Co do mówienia "mamo" i "tato" to mam bardzo ciężko się z tym przełamać, ale wiem, że jest im przykro, że nie zwracam się tak do niech, więc prędzej czy później zacisnę żeby i będę się starać przełamać. Niestety tak to się przyjęło w naszym społeczeństwie i nic z tym nie zrobimy. My na walentynki mamy zamówiony stolik w Naszej ulubionej restauracji i wybieramy się tam na 19 , a późną nocą szampan i zakupiłam sobie ładny gorset i będziemy szaleć mam nadzieję, że tylko @ nie dostanę ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Robiłaś test? Zazwyczaj tak jest, że jak człowiek nie myśli to najszybciej zachodzi. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39161132]Cześć Didi to musiała być udana imprezka Ja mam zamiar dziś posprzątać w szafie, bo powoli zaczynają same ciuchy z niej wychodzić i czeka mnie wielka gromada prasowania ![]() Jutro cały dzień będę jeździła po lekarzach, mam wizytę u ginekologa, reumatologa i do dentysty muszę się zapisać. U gina nie byłam już ze 3 lata i mam takiego stresa, że nie wiem. W ogóle w sobotę popsuła się rodzicom pralka i tata do mnie z takim tekstem ,,zobacz w dzisiejszych czasach jakie wszystko jest kiepskiej jakości, używaliśmy ją tylko 12 lat i już się popsuła'' ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39161132]Cześć Didi to musiała być udana imprezka Ja mam zamiar dziś posprzątać w szafie, bo powoli zaczynają same ciuchy z niej wychodzić i czeka mnie wielka gromada prasowania ![]() Jutro cały dzień będę jeździła po lekarzach, mam wizytę u ginekologa, reumatologa i do dentysty muszę się zapisać. U gina nie byłam już ze 3 lata i mam takiego stresa, że nie wiem. W ogóle w sobotę popsuła się rodzicom pralka i tata do mnie z takim tekstem ,,zobacz w dzisiejszych czasach jakie wszystko jest kiepskiej jakości, używaliśmy ją tylko 12 lat i już się popsuła'' 3 lata? ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Wspaniałe mądrości oby takich więcej ![]() Dziewczyny mam do Was takie głupie pytanie, ale ostatnio myślałam, że dostanę zawału jak usłyszałam ile mój mąż wydaje na jedzenie na dwie osoby. Ile wydajecie $ mniej więcej na same jedzenie miesięcznie, opłaty i zakupy odzieżowe nie interesują mnie. Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-11 o 13:08 |
||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście teraz jakbys była w ciąży to byście musieli wesele przełożyć ..... ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
a w koszulkach męża tez chodziłam ... a w jednej to nawet rodziłamEdytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-11 o 13:16 |
||
|
|
|
#2953 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze mnie nakręcają, bo mi brzuszek wyskoczył itd.Gdyby się okazało, że jestem w ciąży, to tylko sukienkę musiałabym inną brać i szkoda kasy. ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39164974]A masz jakieś zdjęcie? Pochwalisz się [/QUOTE]Załączam fotki. Tylko suknia z manekina, więc nie jest dopasowana na zdjeciach. No i do zdjęcia była zakładana tak trochę byle jak. Cytat:
![]() My na dwie osoby mamy ok.850-900 zł. Zależy jaki miesiąc i ile mieliśmy opłat. Czasem zostanie 50 zł czasem 100zł. |
||
|
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno coś około 17 dni podwyższona temperatura , 17 dni po owulacji. justii musiałabym policzyc a u Was aż tak dużo wyszło, że w takim szoku jesteś? pamiętam jak moja teściowa powiedziała jak jeszcze mój tż był na ich garnku czyli 3 osoby to że 1500zł na żarcie to lekką ręką... sporo.. niektórzy muszą za tyle rodzinę z dziecmi przez cały miesiąc utrzymac.
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaa sory, od czasu jak mamy kota, to mamy 100 zł wiecej w budżecie. Czyli 950-1000 zł. Edytowane przez 201606201204 Czas edycji: 2013-02-11 o 13:28 |
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc mój mąż dostał kieszonkowe i teraz ja rządzę wydatkami.---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Jak byś była w ciąży niestety ten model odpada. Od dziś naciągaj dwie prezerwatywy na wacka |
||
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2958 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też ile kasy wexmie tyle wyda, jakieś pierdoły od razu kupuje
|
|
#2960 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
, a ja wolę wydać te pieniądze na coś bardziej pożytecznego
|
||
|
|
|
#2962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() duże zakupy robimy razem a takie codzienne jak coś potrzeba czegoś zabraknie -ja. On by mi wydał wszystko w tydzień. ja ogólnie od niedawna zapisuję nasze wydatki żeby miec jako taką kontrolę. No i właśnie na to spojrzałam, na jedzenie około 1000zł czasami gdzieś na miasto wyjdziemy, nie liczę tu rachunków, kosmatyków ciuchów to inna bajka. Choc najwięcej z naszej rodziny kasy pobiera nasz samochód!
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny!
Obudziłam się dzisiaj patrze przez okno a tu mi śnieg pada płatami, nie chcę żeby padało bo wylot mam niedługo i znowu lotniska pozamykają. Zazdroszczę wam, że gdzieś się wybieracie 14, my nie idziemy bo nie ma z kim małej zostawić, a mi i tak wtedy okres wypada więc będę się z bólu zwijać na kanapie, zaproponowałam małżowi, żeby zrobiła jakąś romantyczną kolację w domu to mnie wyśmiał. Co do wydawania pieniędzy to ja nawet nie wiem ile idzie i na co, póki nam wydatki miesięcznego budżetu nie przekraczają to jakoś się nie zastanawiamy ile i na co idzie. Co do ginekologa to jak tu jestem w Anglii to na oczy żadnego nie widziałam, cytologie robi pielęgniarka, ciążę prowadziła mi położna, jak się lekarza zapytałam o ginekologa to stwierdziła, że póki nie mam żadnych niepokojących objawów to mi wizyta jest niepotrzebna.
|
#2964 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
na jedzenie wydajemy bardzo rózne sumy pieniędzy
czasem 500 czasem 1500-straszne mamy rozbieżności-czasem jemy przeciętnie tj standardowe rzeczy, a czasem jak mnie najdzie na frykasy to potrafie sporo na raz wydać ![]() mąż raczej z tych oszczędnych mięso jaja nabiał mąke warzywa dostajemy od teścia z gospodarstwa
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam taki krótki w stylu :kogut" i żałuję teraz nie dośc że jestem niska to mnie jeszcze chyba skaracał, teraz jakbym to przeżywała jeszcze raz to by m welon inny wzieła. Na początku pani mi polecała jakiś z kaieniami co miał super do sukni pasowac ale nie był w moim stylu, tamten miał kosztowac 300zł
|
#2967 | |
|
Konto usunięte
|
Fajaaaajnie. Tym sposobem oszczędzacie 50% wydatków.---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() W długim to wyglądam jak maryja.
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
no fakt oszczędzamy, ale w lecie trzeba pomóc w mierę możliwości np przy sianach wykopkach itp, coś za coś
|
#2969 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

w sumie to ja też bym juz zaczekała do slubu

i mam takiego stresa, że nie wiem.