|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
projekt super ,ciekwa jestem efektu końcowego , płytki te jasne to szary czy beż?
Cytat:
Cytat:
ale co to znaczy rozwalony? Monka też miała psychotropy na kręgosłup ,dziwne to ![]() Zdrówka dla zasmarkanych Oliwka świetnei wygląda w tych okularkach ![]() Cytat:
ja też zawsze robię tak samo a nie raz coś nie wychodzą i kilka pierwszych muszę na tłuszczu zrobić wtedy już dalej pójdzie ,nie wiem od czego to zależy ![]() Cytat:
A my dzisiaj od południa gości mieliśmy ,Miko onieśmielony był jak miał świeczki dmuchać ,zdjęć niestety nie mam bo zapomnieliśmy baterii kupic do aparatu tort bezowy do Doroty w wyglądzie nie powalał ale w smaku wyszedł boski ,masa to jest połączenie bitej śmietany, mascarpone, siekane orzechy i daktyle i masa kajmakowa no smak niebiański . Blaty bezowe z orzechami mi nie wyszły ,klapciate były nigdy mi takie blaty nie wychodzą ,nie wiem co robię nie tak zwykła beza wyjdzie a z orzechami Także mój syn ma już 3 lata (oficjalnie za 2 dni)
|
||||
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie czytałam te słowa chyba z 5 razy i aż się wróciłam sprawdzić, czy to na pewno TY pisałaś
)
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o słodkie to prędzej a z wytrawnych to trochę zostało i nadal mam mieszane uczucia co do kaparów bo co dobrego może być w jakichś zielonych paproszkach albo karczochy też nie jadłam niektóre rzeczy są po prostu przereklamowane jak np. szparagi niby takie wykwintne a ja wiem czy to aż takie dobre ? w smaku nijakie bez wyrazistego sosu ,dlatego po kaparach nie spodziewam się spektakularnych efektów ale spróbuję
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
mnie szparagi też na kolana nie powalają. Kapary są takie kwaskowate- do samodzielnego jedzenia to raczej
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
To Sara zaczęła z kaparami
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
My też remontowo weekend spędzaliśmy ale u rodziców ![]() Zdrówka dla chorowitek Cytat:
![]() Proszę bardzo http://atinabc.blox.pl/2011/04/Tarte-flambe.html Bardzo przyjemny projekt . Musisz nam dać efekt końcowy na zdjęciuDwa kloniki ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Szparagi mi też jakoś wyjątkowo nie smakują, fasolka szparagowa jest o wiele smaczniejsza (uwielbiam). Kapary jadłam ale nigdy same, jak Mrowak mówi kwaskowe dla dla mnie lekko słonawe. Pyszne w sosach do mięs. Libra kapary to nie takie tam paproszki tylko dość spore niekształtne kuleczki. Dokładnie takie same jak gniada nasienne (nasiona ?) nasturcji. Zresztą niektórzy podają je zamiast kaparów. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Co do Dnia Kobiet to nie obchodzę jakoś szczególnie tego dnia. Tż jak zwykle przyniesie kwiaty. Kiedyś byłam na Sekstecie z koleżankami i całkiem było wesoło.Chętnie bym przyjęła w prezencie (niekoniecznie dzień kobiet) wizytę u fryzjera albo kosmetyczkę
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dla mnie nasturcje to tylko w ogrodzie jako ozdoba
wiem że można jeść ale jakoś nie mówią do mnie.Też nie obchodzę dnia kobiet ,jakoś nie lubię tych komercyjnych świąt i nie czekam na jakieś specjalne względy w ten dzień ,bardziej sobie cenię to że jestem szanowana na co dzień. Wizytę u fryzjera też bym przyjęła ale jeszcze żeby tam ktoś za mnie poszedł i wysiedział tyle czasu ![]() Wczoraj wypiliśmy sobie z tż po lampce wiśniaczka i tam nas zmogło że spać poszliśmy po 23 jak nigdy ![]() A wieczorem katastrofa rurę nam wywaliło w kotłowni Mama moja poszła do łazienki i mówi że gdzieś woda szumi a łazienka przez ścianę z kotłownią graniczy ,tz zanim się zorientował gdzie to już tam wszystko pływało ,no i nie wiadomo ile to już leciało,pozalewało nam wszystko cały wieszak z ubraniami tam takie robocze kurtki bluzy wisiały , buty , drzewo ,żarcie kotów ,psa no masakra wszystko pływało. Jakby tak mama nie poszła do łazienki to nie wiem kiedy byśmy to usłyszeli albo jakby tak w nocy to się stało zalało by nas na amen Kur... jak nie urok to sraczka
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to pechowo tydzien zaczynacie
. Wspolczuje bardzo bo akurat teraz to co nie ruszymy to rura peknieta,na szczescie nic nie zalewa.Przez to zakrecanie odkrecanie zaworow baterie mi zakamienilo ze wszedzie tylko slysze jak kapie,i nie wsposob cieplej wody wlaczyc bo za slabe cisnienie na uruchomienie piecyka. Plytki takie wlasnie cos pomiedzy,bym powiedziala ze szare brazy i beze ![]() Libra ten tort bezowy mam w planach na rocznice slubu za daktylami nie przepadam zobacze jak mi podejdzie.P0P ale Natasza ma zadziorne spojrzenie,teraz jak Oliwka ma okulary to u niej tego nie widac dobrze maskuja. Przyzwyczaila sie ?
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ wam sie pechowo tydzień zacząłMnie kolejny dzień rabie głowa...nie mam już siły z nerwów i niewyspania
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Pop piękne cory. Co za psychotropy dostałas? Ja narazie ich nie biorę bo złe na mnie działały. Czasem jak mnie boli bardzo to wezmę.
Madzia super łazienka. Czekamy na efekt końcowy. Ja dziś jadę cos wybrać. Libra ale Czad, miałam to samo ale w kuchni , siedzialam w nocy i huk usłyszałam a potem taki szum, weszlam do kuchni a tam potok. Tz musiał przyjechać bo ja nie wiedziałam gdzie zakręcić . Ale masz juz syna dużego No co wy z tymi szparagami, przecież to pychota. My zawsze jemy z jajkiem, cebula paprykami czerwona i szparagi . Standardowo powiem , ze kto do nas przyjedzie i zje tak przygotowane , jest mega zatysfakcjonowany . Potem w pl robi . Gorzej tylko z kupnem zielonych szparagów .
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sytuacji z piątku to bez komentarza, nawet nie piszę bo byście mnie aby opier.doliły że nadal w tym tkwię, nie mam sił narazie na to. Monka Pop dziwczynki śliczne, ale bym Nataszkę wyściskała, Taką Żabkę jak Oliwia mam w domu, a taką maleńką bym teraz powyściskała ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
już sytuacja opanowana do końca? nawet Libra ma wpadki kulinarne... no świat się wali
|
||
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
sara, izz, dzięki za przepisy
libra, a ja nigdy nie jadłam tortu bezowego-jakoś jak sobie przypominałam smak bez z dzieciństwa to , ale w takim torciku to bym spróbowała ale masakra z tą rurą, roboty jak nie wiem... bao, pamiętam, też byłam smoczkową służącą .A dziś w nocy sobie aż za dobrze przypomniałam, bo nie wiem co jest mojemu dziecku, czy ja coś "bierze", ale postanowiła w nocy nie spać ![]() Od kilku nocy spała niespokojnie, wiertoliła się, coś tam jęczała, ale nic się nie rozwijało.... A wczoraj, najpierw się od początku wierciła jak g.. w przeręblu, a ok.22 się obudziła i koniec...cały czas jęczała, że nie chce już spać, że się wyśpiła już, i różne jęki, stęki . Tż wziął ją do nas, to zasypiała na jakieś 5 min., a następnie budziła się, rzucała po nas, gadała, tańcowała...nie wiem jak się dziś nazywam Do przedszkola poszła, bo nic jej nie było...(żadnej gorączki), ale jakaś taka dziwna była...nie wiem cz z niewyspania, czy jednak coś ją bierze...
|
|
#4004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Co jest ? Zasypia spokojnie i grzecznie, śpi sobie tak do północy jak niemowlak z książki a później zaczynają się jazdy. Najpierw gada przez sen i wierci się strasznie także w innym pokoju słychać. Budzi się z płaczem po czym jak przyjdę sprawdzić co się dzieje to rzuca hasło "mama kakuj (wskakuj) do mnie". Posiedzę chwilkę, pogłaszczę, zasypia spokojnie, idę spać i jak tylko czuję że mięśnie robią się luźne słyszę tupanie i mała leci do nas. Gdyby jeszcze zechciała spać, ale nie wierci się, gada, jęczy, stęka... i nie wiem co jeszcze po czym wstaje nagle i oświadcza "idziemy do pokoju Oteka, tam je spokojnie" Zasypia pięknie i śpi później tak że trzeba ją obudzić. Problem w tym że dopiero w okolicach 6 jak ja akurat muszę wstać, być wypoczęta i zwarta w sobie ![]() Dzisiaj jeszcze zanim Zosia uraczyła nas atrakcjami nocnymi mały sąsiad miał jakiś koszmarny atak kaszlu łącznie z płaczem. Strasznie mi było go żal bo słychać było jak "szczeka" (dosłownie) i się dusi. Oj, ma bym wzywała karetkę bo bym się bała że mi się dziecko udusi. To był taki szczekający kaszel krtaniowy z duszeniem. Nie wiem co mu jest ale rano do doktora jechali
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodam, ze Iśka znowu ma dzisiaj dzień antymleczny...ch.uj mnie zaraz trafi Jezu mówię wam, normalnie mam takie ☠☠☠☠iki w oczach, fuczę jak mops, zatłukłabym wszystkich wokół o 16ej przychodzi potencjalna opiekunka...a ja jestem w czarnej dupie nie wiem co ja jej powiem czy od marca faktycznie czy jednak od kwietnia czy moze od września jak za radą evi pójdę matko jak mnie nosi
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od rana na wariata... koleżanka z dzieckiem ,dość żywym, dom do góry nogami... a teraz sąsiadka dała mi córkę (4letnią) na 3 godziny bo pojechała do lekarza a rodzice jej chorzy... po rozwodzie jest, 26 lat jakie te dzisiejsze związki mało trwałe, hmmm skąd ja to znam![]() ale te Wasze bandytki nie śpiące królewny
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny... u nas nocka (kilka ostatnich) taka sama jak u was.... kala pośpi ładnie do północy a później przychodzi do nas jęczy stęka kręci się płacze że chce do mamy a jak ją przytule ot mnie odpycha... mi się wydaje że to przez pogodę... raz wyż raz niż ciepło zimno a może jeszcze pełnia się zbliża? teściowa też mówiła że spać nie może...
no i kala dalej ma ten kaszel.. już mniejszy niż miała... najbardziej z rana... ale nic jej nie daje.. widzę ze samo przechodzi a ona niechętna do picia syropków... dziewczyny dajcie jakiś łatwy przepis na pieczone żeberka!!?? (libra ) mój kochany małżonek ma urodziny w tym tygodniu i na sobotę zaprosiłam gości (16 osób!!) i nie chce jak co roku robić pałek z kurczaka... pomyślałam że na kolacje zrobię żeberka i łososia... do tego jakieś sałatki.. no i oczywiście prędzej będą jakieś jajka faszerowane, sałatka w muszlach, śliwki w boczku, ślimaki z ciasta francuskiego szynki i pieczarek itp ![]() bao- jaki płaszczyk kupiłaś? ja ostatnio zamówiłam sobie beżowy pikowany... ładnie na zdj wyglądał... a jak przyszedł to zła byłam jak osa... bo taki brzydki kolor ma.. ale stwierdziłam że nie chce mi się odsyłać dopłacać do czarnego i go zostawiłam... ciepłu jest a to najważniejsze
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 15 lutego będę świętowała 10-tą rocznicę ślubu Ważne jest to żebyś była z kimś z kim nie będziesz załowała tych 10-ciu latEvitka ja uwielbiam bezy, ale takie dobre, a nie te co w marketach sprzedają takie białe i za kruche jak kreda sucha troche. Ja czasami na szybko żeby było robię bezy w formie mufinkowej i papilotkach. Same białka i cukier, to szybciutko upieczone-wysuszone a w środku tak jak lubię się ciągną Oj ale mi ślinka leci...Monka wybrałaś coś? Ja z tych co szparagi uwielbiają. W zimie kupuje takie w słoikach tylko wodę odlewam i na wieczór zamiast zakąsek(tylko dla mnie) Jak są sezonowo to robię zawsze tak samo po prostu ugotowane pod bułka tartą zezłoconą na masełku ![]() i znowu mi ślinka leci I dużo bardziej lubię białe, zielone mogą dla mnie nieistnieć
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę że się układa Wam
|
|
|
|
|
#4010 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny taki spokojny kolor płytek ,zawsze można sobie rózne dodatki żywe zmieniac i juz inna łazienka Jak chcesz robić ten tort to najpierw sobie przetestuj te blaty bezowe bo kazdy piekarnik inaczej grzeje ,ja zrobiłam w ciemno i zła trochę jestem że wcześniej sobie nie wypróbowałam ,ale tort jest boski na pewno go jeszcze kiedyś zrobię ,daktyli nie musisz dawać bo w oryginalnym dacquoise nie ma daktyli ,są orzechy Cytat:
Cytat:
![]() Daj spokój z tymi szparagami ,szkoda zachodu ,też robiłam z jajkami i sosem holenderskim ,żadna rewelacja jak dla mnie ,chowają sie przy fasolce szparagowej na przykład Cytat:
No widzisz mi też się ciągle coś nie udaje tak samo jak każdemu ,ale jak mi się coś nie uda raz to ja nie podaruję dopóki mi nie wyjdzie dobrze ![]() Cytat:
moje powiedzonko No coś Ty nie lubisz bez ,ja uwielbiam Współczuje kłopotów ze spaniem ![]() Cytat:
![]() Ja nie sprzątałam ,mama moja z tż ![]() nic Ci nie polecę bo ja z żeberek to robię najwyżej sos i duszone ,albo gotuję fasolówkę czy grochówkę ,nigdy nie piekłam. Dzisiaj w biedrze jakieś książki o tym waszym Greyu Zaraz jadę z młodym do dermatologa ,z tym trądzikiem bo niby mu przechodzi na trochę to znów go wywala ,zobaczymy co doradzi ,czytałam opinie w internecie o tym lekarzu to kilka osób pisało że wyleczył z trądziku ,zobaczymy. Zimno u nas dzisiaj jak diabli wieje jakiś mroźny wiatr. |
||||||
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka
![]() Iza to samo miał moj mały w Polsce. Szczekal . Zapalenie oskrzeli antybiotyk i zastrzyki. Okropne to było. Madzia wybrałam , podłogę jutro jadę kupic , tez wybrana, ciemna , a ściany białe Machaj daj przepis na sałatkę w muszlach Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-11 o 15:28 |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj też zrobiłam porównanie fasolki szparagowej ze szparagami. Wygrywa fasolka, ją mogę bez niczego zjeść z wielkim smakiem a o szparagach tego powiedzieć nie mogę. Oczywiście zjem ale bez entuzjazmu .Bezy lubię zwłaszcza takie z ciągnącym środkiem (jak Madzia)
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Kochane Co byście mi pomogły wybrać dla koleżanki która otwiera salon fryzjerski na otwarcie? jakiś upominek... nie mam pomysłu... jakiś kosz z różnymi szczotkami profesjonalnymi? ona ma niby, bo już od dawna przyjmuje ale może szczotek nigdy dość
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a z sosem to nie jadlam, nie wiem co to za smak. Nasze jajca ze szparagami jemy regularnie , fasolke tez lubię ,
. Chyba młody bedzie musiał sie czymś podfaszerowac, wysyp przez hormony itd . Daj znać co i jak. Współczuje mu bardzo, najgorsze scierwo w młodości które zatruwa zycie. Nataszka taaa
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka skarbonkę na napiwki
![]() Tak poważnie to nie wiem co. Z tego co się orientuję to naprawdę profesjonalne szczotki i inny potrzebny sprzęt fryzjerski są strasznie drogie
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Natasza ona pewnie ma swoje ulubione, to można nie trafić. Może ręczniki jak chce używać takich wielorazowych, albo miotłę gumową do zamiatania włosów
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parę lat przyjmowała sobie, teraz rejestruje i zaprasza na opijanie i coś muszę zabrać a może jakiś kosz z nabłyszczaczem, jakimś jedwabiem, lakierem do objętości, takie coś? mam blisko hurtownię fryzjerską i tam może coś powybieram, tak czy tak zużyje... ale ręczniki też fajnie, |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Natasza moga byc drogie takie zestawy, nie wiem nie orientuje sie, a dwa to myśle jak Madzia O i jak Iza . No to rzesmy ci doradzily
. Ja bym zapytała co by chciała. Może cos do ozdoby salonu , jakiś kwiat, może jakieś walki i te inne dupsy . Ee no zależy ile chcesz wydać. A może te plachty do przykrycia podczas strzyzenia . Może jakieś pojemniki do zraszania wlosow . Może jakiś zestaw do niej zeby sobie mogła kawke czy herbatke pić . Madzia co tak cienko z biegiem, licznik ci stoji .
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o napiwkach mowy nie ma. ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
zaraz wchodze na all
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka a może jakiś żywy kwiat ? Drzewko szczęścia (grubosz) albo coś podobnego do bonsai ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

toż to dla mnie kara by była

.

nigdy mi takie blaty nie wychodzą ,nie wiem co robię nie tak
(oficjalnie za 2 dni)

)

. Musisz nam dać efekt końcowy na zdjęciu

pamiętam, też byłam smoczkową służącą
. Tż wziął ją do nas, to zasypiała na jakieś 5 min., a następnie budziła się, rzucała po nas, gadała, tańcowała...nie wiem jak się dziś nazywam
ja ostatnio zamówiłam sobie beżowy pikowany... ładnie na zdj wyglądał... a jak przyszedł to zła byłam jak osa... bo taki brzydki kolor ma.. ale stwierdziłam że nie chce mi się odsyłać dopłacać do czarnego i go zostawiłam... ciepłu jest a to najważniejsze
Oj ale mi ślinka leci...