Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 22:37   #3991
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
dostałam też foto projektu
projekt super ,ciekwa jestem efektu końcowego , płytki te jasne to szary czy beż?
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
a daj mi spokój z wycieczkami,niecierpie gdzieś wyjeżdżać,zwiedzać toż to dla mnie kara by była
to tak jak dla mnie jak mam gdzieś jechać
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Madzia - fajny projekt. Ciekawe jak wyjdzie u Was.

Ana- ja tam na Twoim miejscu byb zmieniła fazienke. Masz chętnego tz więc niech robi. Chłop nie może się nudzić

U mnie dziewczynki przeziębienie. Zasmarkane i kaszlą. Jestem z nimi sama bo tz wyjechał do Anglii ;(

W piątek byłam u neurologa i faktycznie kręgosłup mam rozwalony. Mam skierowanie na lasery i pełno tabletek do lykania. Ale ze są tam jakieś psychotropy to ich na razie nie lykam. Bo co jak mi odwali a ja sama w domu z dziećmi .
to może faktycznie lepiej nie bierz tych prochów na razie bo szlag wie ,moja mama wzięła nowy lek na cholesterol to po scianach chodziła dosłownie jak pijana ,do tego wymioty i 40 stopni gorączki masakra jakaś więc skutki uboczne mogą być różne w tamtych było napisane takie właśnie skutki i że akurat na nią trafiło ,lepiej zaczekaj
ale co to znaczy rozwalony?
Monka też miała psychotropy na kręgosłup ,dziwne to
Zdrówka dla zasmarkanych
Cytat:
Moje dziewczynki
Oliwka świetnei wygląda w tych okularkach a u małej w oczach widzę że się jakiś hohlik czai
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

mnie zaraz coś trafi,nie wiem co zrobiłam nie tak,bo zrobiłam ciasto tak jak zawsze,a naleśniki mi gorsze wychodzą niż Kaczyńskiemu przemówienia

ja też zawsze robię tak samo a nie raz coś nie wychodzą i kilka pierwszych muszę na tłuszczu zrobić wtedy już dalej pójdzie ,nie wiem od czego to zależy
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja wczoraj pierwszy raz robiłam łososia pieczonego z zieleniną i kaparami, mój tż stwierdził że lepszego nigdzie nie jadł mojej koleżance też bardzo smakował
smakowicie brzmi ,kaparów jeszcze nigdy nie jadłam ,ale może sobie dorzucę do listy zakupów i halibuta tak zrobię bo zaplanowałam na ten tydzień ,przeważnie robię w ziołach i czosnku i też z masłem i sokiem z cytryny.

A my dzisiaj od południa gości mieliśmy ,Miko onieśmielony był jak miał świeczki dmuchać ,zdjęć niestety nie mam bo zapomnieliśmy baterii kupic do aparatu
tort bezowy do Doroty w wyglądzie nie powalał ale w smaku wyszedł boski ,masa to jest połączenie bitej śmietany, mascarpone, siekane orzechy i daktyle i masa kajmakowa no smak niebiański .
Blaty bezowe z orzechami mi nie wyszły ,klapciate były nigdy mi takie blaty nie wychodzą ,nie wiem co robię nie tak zwykła beza wyjdzie a z orzechami
Także mój syn ma już 3 lata (oficjalnie za 2 dni)
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 22:45   #3992
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
kaparów jeszcze nigdy nie jadłam
normalnie czytałam te słowa chyba z 5 razy i aż się wróciłam sprawdzić, czy to na pewno TY pisałaś - TY nie jadłaś? Przecież Ty wszystko już przejadłaś co tylko się da (i nie da też)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 22:55   #3993
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
normalnie czytałam te słowa chyba z 5 razy i aż się wróciłam sprawdzić, czy to na pewno TY pisałaś - TY nie jadłaś? Przecież Ty wszystko już przejadłaś co tylko się da (i nie da też)
no nie jeszcze wszystkiego nie zjadłam jeśli chodzi o słodkie to prędzej a z wytrawnych to trochę zostało i nadal mam mieszane uczucia co do kaparów bo co dobrego może być w jakichś zielonych paproszkach albo karczochy też nie jadłam
niektóre rzeczy są po prostu przereklamowane jak np. szparagi niby takie wykwintne a ja wiem czy to aż takie dobre ? w smaku nijakie bez wyrazistego sosu ,dlatego po kaparach nie spodziewam się spektakularnych efektów ale spróbuję
Stary 2013-02-10, 22:57   #3994
mrowak
Zakorzenienie

mnie szparagi też na kolana nie powalają. Kapary są takie kwaskowate- do samodzielnego jedzenia to raczej, ale do sosów-śmietanowych, albo do makaronu no, i się głodna zrobiłam przez Ciebie!
Stary 2013-02-10, 23:02   #3995
libra777
Zakorzenienie

To Sara zaczęła z kaparami
Stary 2013-02-10, 23:36   #3996
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

My też remontowo weekend spędzaliśmy ale u rodziców

Zdrówka dla chorowitek

Cytat:
Wszystko do łazienki wybierał mój tż ,zdałam się na jego gust, bo ja to bym pewnie pół roku się decydowała
Ja bym też mogła się zdać na Tża tylko musiałabym dać wytyczne w sprawie ciemnych kolorów

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
zapodaj ewuni przpepisik na te dobrości o których piszecie
Proszę bardzo http://atinabc.blox.pl/2011/04/Tarte-flambe.html

Cytat:
dostałam też foto projektu
Bardzo przyjemny projekt. Musisz nam dać efekt końcowy na zdjęciu

Cytat:
Moje dziewczynki
Dwa kloniki Oliwka uroczo wygląda w okularkach. Już lepiej z chęcią noszenia ?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Szparagi mi też jakoś wyjątkowo nie smakują, fasolka szparagowa jest o wiele smaczniejsza (uwielbiam). Kapary jadłam ale nigdy same, jak Mrowak mówi kwaskowe dla dla mnie lekko słonawe. Pyszne w sosach do mięs.

Libra kapary to nie takie tam paproszki tylko dość spore niekształtne kuleczki. Dokładnie takie same jak gniada nasienne (nasiona ?) nasturcji. Zresztą niektórzy podają je zamiast kaparów.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Co do Dnia Kobiet to nie obchodzę jakoś szczególnie tego dnia. Tż jak zwykle przyniesie kwiaty. Kiedyś byłam na Sekstecie z koleżankami i całkiem było wesoło.Chętnie bym przyjęła w prezencie (niekoniecznie dzień kobiet) wizytę u fryzjera albo kosmetyczkę
Stary 2013-02-11, 07:06   #3997
libra777
Zakorzenienie

Iza dla mnie nasturcje to tylko w ogrodzie jako ozdoba wiem że można jeść ale jakoś nie mówią do mnie.

Też nie obchodzę dnia kobiet ,jakoś nie lubię tych komercyjnych świąt i nie czekam na jakieś specjalne względy w ten dzień ,bardziej sobie cenię to że jestem szanowana na co dzień.
Wizytę u fryzjera też bym przyjęła ale jeszcze żeby tam ktoś za mnie poszedł i wysiedział tyle czasu

Wczoraj wypiliśmy sobie z tż po lampce wiśniaczka i tam nas zmogło że spać poszliśmy po 23 jak nigdy
A wieczorem katastrofa rurę nam wywaliło w kotłowni
Mama moja poszła do łazienki i mówi że gdzieś woda szumi a łazienka przez ścianę z kotłownią graniczy ,tz zanim się zorientował gdzie to już tam wszystko pływało ,no i nie wiadomo ile to już leciało,pozalewało nam wszystko cały wieszak z ubraniami tam takie robocze kurtki bluzy wisiały , buty , drzewo ,żarcie kotów ,psa no masakra wszystko pływało.
Jakby tak mama nie poszła do łazienki to nie wiem kiedy byśmy to usłyszeli albo jakby tak w nocy to się stało zalało by nas na amen
Kur... jak nie urok to sraczka
Stary 2013-02-11, 07:34   #3998
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Libra to pechowo tydzien zaczynacie . Wspolczuje bardzo bo akurat teraz to co nie ruszymy to rura peknieta,na szczescie nic nie zalewa.
Przez to zakrecanie odkrecanie zaworow baterie mi zakamienilo ze wszedzie tylko slysze jak kapie,i nie wsposob cieplej wody wlaczyc bo za slabe cisnienie na uruchomienie piecyka.
Plytki takie wlasnie cos pomiedzy,bym powiedziala ze szare brazy i beze

Libra ten tort bezowy mam w planach na rocznice slubu za daktylami nie przepadam zobacze jak mi podejdzie.

P0P ale Natasza ma zadziorne spojrzenie,teraz jak Oliwka ma okulary to u niej tego nie widac dobrze maskuja. Przyzwyczaila sie ?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:43   #3999
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Iza dla mnie nasturcje to tylko w ogrodzie jako ozdoba wiem że można jeść ale jakoś nie mówią do mnie.

Też nie obchodzę dnia kobiet ,jakoś nie lubię tych komercyjnych świąt i nie czekam na jakieś specjalne względy w ten dzień ,bardziej sobie cenię to że jestem szanowana na co dzień.
Wizytę u fryzjera też bym przyjęła ale jeszcze żeby tam ktoś za mnie poszedł i wysiedział tyle czasu

Wczoraj wypiliśmy sobie z tż po lampce wiśniaczka i tam nas zmogło że spać poszliśmy po 23 jak nigdy
Mama moja poszła do łazienki i mówi że gdzieś woda szumi a łazienka przez ścianę z kotłownią graniczy ,tz zanim się zorientował gdzie to już tam wszystko pływało ,no i nie wiadomo ile to już leciało,pozalewało nam wszystko cały wieszak z ubraniami tam takie robocze kurtki bluzy wisiały , buty , drzewo ,żarcie kotów ,psa no masakra wszystko pływało.
Jakby tak mama nie poszła do łazienki to nie wiem kiedy byśmy to usłyszeli albo jakby tak w nocy to się stało zalało by nas na amen
o kurde, współczuję ależ wam sie pechowo tydzień zaczął

Mnie kolejny dzień rabie głowa...nie mam już siły z nerwów i niewyspania śpię po 3-4 godziny ciągiem, a później tylko leżę z zamkniętymi oczami bo mała jęczydupa pluje smoczkiem i ja wierna sługa musze jej podawać mam dość już wszystkich i wszystkiego...praca mnie dobija, dzieci też, tż swoje dokłada...chętnie bym sobie w ten bolący łeb strzeliła

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:02   #4000
monka23
Zakorzenienie

Pop piękne cory. Co za psychotropy dostałas? Ja narazie ich nie biorę bo złe na mnie działały. Czasem jak mnie boli bardzo to wezmę.

Madzia super łazienka. Czekamy na efekt końcowy. Ja dziś jadę cos wybrać.

Libra ale Czad, miałam to samo ale w kuchni , siedzialam w nocy i huk usłyszałam a potem taki szum, weszlam do kuchni a tam potok. Tz musiał przyjechać bo ja nie wiedziałam gdzie zakręcić . Ale masz juz syna dużego

No co wy z tymi szparagami, przecież to pychota. My zawsze jemy z jajkiem, cebula paprykami czerwona i szparagi . Standardowo powiem , ze kto do nas przyjedzie i zje tak przygotowane , jest mega zatysfakcjonowany . Potem w pl robi . Gorzej tylko z kupnem zielonych szparagów .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:31   #4001
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Mnie kolejny dzień rabie głowa...nie mam już siły z nerwów i niewyspania śpię po 3-4 godziny ciągiem, a później tylko leżę z zamkniętymi oczami bo mała jęczydupa pluje smoczkiem i ja wierna sługa musze jej podawać mam dość już wszystkich i wszystkiego...praca mnie dobija, dzieci też, tż swoje dokłada...chętnie bym sobie w ten bolący łeb strzeliła
ale nie fajnie,
słaba ze mnie doradczyni bo sama sobie nie radze,
Co do sytuacji z piątku to bez komentarza, nawet nie piszę bo byście mnie aby opier.doliły że nadal w tym tkwię, nie mam sił narazie na to.

Monkawiesz za co.

Pop dziwczynki śliczne, ale bym Nataszkę wyściskała, Taką Żabkę jak Oliwia mam w domu, a taką maleńką bym teraz powyściskała

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

ale masakra,
już sytuacja opanowana do końca?
nawet Libra ma wpadki kulinarne... no świat się wali
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:08   #4002
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
żadne to pocieszenie, ale DOKŁADNIE wiem jak się czujesz-kropka w kropkę-różnica tylko taka, że mam to od...yyy...miesięcy?
Stary 2013-02-11, 13:22   #4003
evitka21
Zakorzenienie

sara, izz, dzięki za przepisy

libra
, a ja nigdy nie jadłam tortu bezowego-jakoś jak sobie przypominałam smak bez z dzieciństwa to , ale w takim torciku to bym spróbowała

ale masakra z tą rurą, roboty jak nie wiem...

bao, pamiętam, też byłam smoczkową służącą .

A dziś w nocy sobie aż za dobrze przypomniałam, bo nie wiem co jest mojemu dziecku, czy ja coś "bierze", ale postanowiła w nocy nie spać
Od kilku nocy spała niespokojnie, wiertoliła się, coś tam jęczała, ale nic się nie rozwijało....
A wczoraj, najpierw się od początku wierciła jak g.. w przeręblu, a ok.22 się obudziła i koniec...cały czas jęczała, że nie chce już spać, że się wyśpiła już, i różne jęki, stęki . Tż wziął ją do nas, to zasypiała na jakieś 5 min., a następnie budziła się, rzucała po nas, gadała, tańcowała...nie wiem jak się dziś nazywam
Do przedszkola poszła, bo nic jej nie było...(żadnej gorączki), ale jakaś taka dziwna była...nie wiem cz z niewyspania, czy jednak coś ją bierze...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:54   #4004
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja pierdu ... Dzięki za porządki po takiej awarii...

Cytat:
Bao współczuję serdecznie bo wiem co znaczy nie spać a ciągnie się to ... podobnie jak u mrówki (z przerwami)

Cytat:
A dziś w nocy sobie aż za dobrze przypomniałam, bo nie wiem co jest mojemu dziecku, czy ja coś "bierze", ale postanowiła w nocy nie spać
Od kilku nocy spała niespokojnie, wiertoliła się, coś tam jęczała, ale nic się nie rozwijało....
A wczoraj, najpierw się od początku wierciła jak g.. w przeręblu, a ok.22 się obudziła i koniec...cały czas jęczała, że nie chce już spać, że się wyśpiła już, i różne jęki, stęki . Tż wziął ją do nas, to zasypiała na jakieś 5 min., a następnie budziła się, rzucała po nas, gadała, tańcowała...nie wiem jak się dziś nazywam
Do przedszkola poszła, bo nic jej nie było...(żadnej gorączki), ale jakaś taka dziwna była...nie wiem cz z niewyspania, czy jednak coś ją bierze...
Ciekawe co to bo od kilku nocy mam podobnie z tą różnicą że żmijka do przedszkola nie idzie .

Co jest ? Zasypia spokojnie i grzecznie, śpi sobie tak do północy jak niemowlak z książki a później zaczynają się jazdy. Najpierw gada przez sen i wierci się strasznie także w innym pokoju słychać. Budzi się z płaczem po czym jak przyjdę sprawdzić co się dzieje to rzuca hasło "mama kakuj (wskakuj) do mnie". Posiedzę chwilkę, pogłaszczę, zasypia spokojnie, idę spać i jak tylko czuję że mięśnie robią się luźne słyszę tupanie i mała leci do nas. Gdyby jeszcze zechciała spać, ale nie wierci się, gada, jęczy, stęka... i nie wiem co jeszcze po czym wstaje nagle i oświadcza "idziemy do pokoju Oteka, tam je spokojnie" Zasypia pięknie i śpi później tak że trzeba ją obudzić. Problem w tym że dopiero w okolicach 6 jak ja akurat muszę wstać, być wypoczęta i zwarta w sobie
Dzisiaj jeszcze zanim Zosia uraczyła nas atrakcjami nocnymi mały sąsiad miał jakiś koszmarny atak kaszlu łącznie z płaczem. Strasznie mi było go żal bo słychać było jak "szczeka" (dosłownie) i się dusi. Oj, ma bym wzywała karetkę bo bym się bała że mi się dziecko udusi. To był taki szczekający kaszel krtaniowy z duszeniem. Nie wiem co mu jest ale rano do doktora jechali
Stary 2013-02-11, 14:12   #4005
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
żadne to pocieszenie, ale DOKŁADNIE wiem jak się czujesz-kropka w kropkę-różnica tylko taka, że mam to od...yyy...miesięcy?
masz rację teraz dopiero Cię rozumiem

Cytat:
sara, izz, dzięki za przepisy

libra, a ja nigdy nie jadłam tortu bezowego-jakoś jak sobie przypominałam smak bez z dzieciństwa to , ale w takim torciku to bym spróbowała

o proszę nastepna nieśpiąca królewna

Dodam, ze Iśka znowu ma dzisiaj dzień antymleczny...ch.uj mnie zaraz trafi zupę wtrąbiła w 5 minut, cały słoik aż się trzęsła, dziób otwierała tak, że łyżkę stołową bym włożyła
Jezu mówię wam, normalnie mam takie ☠☠☠☠iki w oczach, fuczę jak mops, zatłukłabym wszystkich wokół jedynie z pozytywów dzisiejszych: przyszedł mi płaszczyk z Top Secret tak jak miał być (n chyba bym już wybuchła jakby jeszcze z nim coś nie tak było) i sprzedałąm wszystkie buty jakie powystawiałam po kubusiu za rewelacyjne kwoty
o 16ej przychodzi potencjalna opiekunka...a ja jestem w czarnej dupie nie wiem co ja jej powiem czy od marca faktycznie czy jednak od kwietnia czy moze od września jak za radą evi pójdę matko jak mnie nosi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:34   #4006
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację teraz dopiero Cię rozumiem

o proszę nastepna nieśpiąca królewna

Dodam, ze Iśka znowu ma dzisiaj dzień antymleczny...ch.uj mnie zaraz trafi zupę wtrąbiła w 5 minut, cały słoik aż się trzęsła, dziób otwierała tak, że łyżkę stołową bym włożyła
Jezu mówię wam, normalnie mam takie ☠☠☠☠iki w oczach, fuczę jak mops, zatłukłabym wszystkich wokół jedynie z pozytywów dzisiejszych: przyszedł mi płaszczyk z Top Secret tak jak miał być (n chyba bym już wybuchła jakby jeszcze z nim coś nie tak było) i sprzedałąm wszystkie buty jakie powystawiałam po kubusiu za rewelacyjne kwoty
o 16ej przychodzi potencjalna opiekunka...a ja jestem w czarnej dupie nie wiem co ja jej powiem czy od marca faktycznie czy jednak od kwietnia czy moze od września jak za radą evi pójdę matko jak mnie nosi
Bao, meliski się napij,
ja od rana na wariata...
koleżanka z dzieckiem ,dość żywym, dom do góry nogami...

a teraz sąsiadka dała mi córkę (4letnią) na 3 godziny bo pojechała do lekarza a rodzice jej chorzy...
po rozwodzie jest, 26 lat jakie te dzisiejsze związki mało trwałe, hmmm skąd ja to znam

ale te Wasze bandytki nie śpiące królewny
Stary 2013-02-11, 14:45   #4007
machaj
Raczkowanie

cześć dziewczyny... u nas nocka (kilka ostatnich) taka sama jak u was.... kala pośpi ładnie do północy a później przychodzi do nas jęczy stęka kręci się płacze że chce do mamy a jak ją przytule ot mnie odpycha... mi się wydaje że to przez pogodę... raz wyż raz niż ciepło zimno a może jeszcze pełnia się zbliża? teściowa też mówiła że spać nie może...
no i kala dalej ma ten kaszel.. już mniejszy niż miała... najbardziej z rana... ale nic jej nie daje.. widzę ze samo przechodzi a ona niechętna do picia syropków...

dziewczyny dajcie jakiś łatwy przepis na pieczone żeberka!!?? (libra)
mój kochany małżonek ma urodziny w tym tygodniu i na sobotę zaprosiłam gości (16 osób!!) i nie chce jak co roku robić pałek z kurczaka... pomyślałam że na kolacje zrobię żeberka i łososia... do tego jakieś sałatki.. no i oczywiście prędzej będą jakieś jajka faszerowane, sałatka w muszlach, śliwki w boczku, ślimaki z ciasta francuskiego szynki i pieczarek itp

bao- jaki płaszczyk kupiłaś? ja ostatnio zamówiłam sobie beżowy pikowany... ładnie na zdj wyglądał... a jak przyszedł to zła byłam jak osa... bo taki brzydki kolor ma.. ale stwierdziłam że nie chce mi się odsyłać dopłacać do czarnego i go zostawiłam... ciepłu jest a to najważniejsze
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 15:15   #4008
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a teraz sąsiadka dała mi córkę (4letnią) na 3 godziny bo pojechała do lekarza a rodzice jej chorzy...
po rozwodzie jest, 26 lat jakie te dzisiejsze związki mało trwałe, hmmm skąd ja to znam
Ej co nietrwałeJa 15 lutego będę świętowała 10-tą rocznicę ślubuWażne jest to żebyś była z kimś z kim nie będziesz załowała tych 10-ciu latJa jakbym wiedziała wtedy gdzie będe teraz to bym tego nie zmieniła

Evitka ja uwielbiam bezy, ale takie dobre, a nie te co w marketach sprzedają takie białe i za kruche jak kreda sucha troche. Ja czasami na szybko żeby było robię bezy w formie mufinkowej i papilotkach. Same białka i cukier, to szybciutko upieczone-wysuszone a w środku tak jak lubię się ciągnąOj ale mi ślinka leci...

Monka wybrałaś coś?

Ja z tych co szparagi uwielbiają. W zimie kupuje takie w słoikach tylko wodę odlewam i na wieczór zamiast zakąsek(tylko dla mnie)
Jak są sezonowo to robię zawsze tak samo po prostu ugotowane pod bułka tartą zezłoconą na masełkui znowu mi ślinka leciI dużo bardziej lubię białe, zielone mogą dla mnie nieistnieć

Stary 2013-02-11, 15:18   #4009
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ej co nietrwałeJa 15 lutego będę świętowała 10-tą rocznicę ślubuWażne jest to żebyś była z kimś z kim nie będziesz załowała tych 10-ciu latJa jakbym wiedziała wtedy gdzie będe teraz to bym tego nie zmieniła

Evitka ja uwielbiam bezy, ale takie dobre, a nie te co w marketach sprzedają takie białe i za kruche jak kreda sucha troche. Ja czasami na szybko żeby było robię bezy w formie mufinkowej i papilotkach. Same białka i cukier, to szybciutko upieczone-wysuszone a w środku tak jak lubię się ciągnąOj ale mi ślinka leci...

Monka wybrałaś coś?

Ja z tych co szparagi uwielbiają. W zimie kupuje takie w słoikach tylko wodę odlewam i na wieczór zamiast zakąsek(tylko dla mnie)
Jak są sezonowo to robię zawsze tak samo po prostu ugotowane pod bułka tartą zezłoconą na masełkui znowu mi ślinka leciI dużo bardziej lubię białe, zielone mogą dla mnie nieistnieć
dobra, dobra
bardzo się cieszę że się układa Wam
Stary 2013-02-11, 15:25   #4010
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra to pechowo tydzien zaczynacie . Wspolczuje bardzo bo akurat teraz to co nie ruszymy to rura peknieta,na szczescie nic nie zalewa.
Przez to zakrecanie odkrecanie zaworow baterie mi zakamienilo ze wszedzie tylko slysze jak kapie,i nie wsposob cieplej wody wlaczyc bo za slabe cisnienie na uruchomienie piecyka.
Plytki takie wlasnie cos pomiedzy,bym powiedziala ze szare brazy i beze

Libra ten tort bezowy mam w planach na rocznice slubu za daktylami nie przepadam zobacze jak mi podejdzie.

P0P ale Natasza ma zadziorne spojrzenie,teraz jak Oliwka ma okulary to u niej tego nie widac dobrze maskuja. Przyzwyczaila sie ?
aj tam pechowo od razu ,pechowo to by było jakby w nocy wywaliło i lało się kilka godzin
Fajny taki spokojny kolor płytek ,zawsze można sobie rózne dodatki żywe zmieniac i juz inna łazienka
Jak chcesz robić ten tort to najpierw sobie przetestuj te blaty bezowe bo kazdy piekarnik inaczej grzeje ,ja zrobiłam w ciemno i zła trochę jestem że wcześniej sobie nie wypróbowałam ,ale tort jest boski na pewno go jeszcze kiedyś zrobię ,daktyli nie musisz dawać bo w oryginalnym dacquoise nie ma daktyli ,są orzechy
Cytat:

wiesz co mojego tz też często głowa bolała ,zrobiliśmy sobie nalewkę z propolisu i jak zaczął pić to jak ręką odjął ,musiałabys zdobyć gdzieś od pszczelarza albo propolis i zrobić ze spirytusem albo gotową nalewkę ,na zgagę też pomaga i na przeziębienie , ogólne wzmocnienie
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra ale Czad, miałam to samo ale w kuchni , siedzialam w nocy i huk usłyszałam a potem taki szum, weszlam do kuchni a tam potok. Tz musiał przyjechać bo ja nie wiedziałam gdzie zakręcić . Ale masz juz syna dużego

No co wy z tymi szparagami, przecież to pychota. My zawsze jemy z jajkiem, cebula paprykami czerwona i szparagi . Standardowo powiem , ze kto do nas przyjedzie i zje tak przygotowane , jest mega zatysfakcjonowany . Potem w pl robi . Gorzej tylko z kupnem zielonych szparagów .
no czad mało brakowało a byśmy basen prywatny kryty mieli

Daj spokój z tymi szparagami ,szkoda zachodu ,też robiłam z jajkami i sosem holenderskim ,żadna rewelacja jak dla mnie ,chowają sie przy fasolce szparagowej na przykład
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
już sytuacja opanowana do końca?
nawet Libra ma wpadki kulinarne... no świat się wali
tak juz opanowana
No widzisz mi też się ciągle coś nie udaje tak samo jak każdemu ,ale jak mi się coś nie uda raz to ja nie podaruję dopóki mi nie wyjdzie dobrze
Cytat:
libra[/B], a ja nigdy nie jadłam tortu bezowego-jakoś jak sobie przypominałam smak bez z dzieciństwa to , ale w takim torciku to bym spróbowała

moje powiedzonko

No coś Ty nie lubisz bez ,ja uwielbiam

Współczuje kłopotów ze spaniem , może jej za gorąco czy może powietrze za suche
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ja pierdu ... Dzięki za porządki po takiej awarii...

Ciekawe co to bo od kilku nocy mam podobnie z tą różnicą że żmijka do przedszkola nie idzie .
nie zazdroszczę ,nocek nie wiem co poradzić

Ja nie sprzątałam ,mama moja z tż
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziewczyny dajcie jakiś łatwy przepis na pieczone żeberka!!?? (libra)
nic Ci nie polecę bo ja z żeberek to robię najwyżej sos i duszone ,albo gotuję fasolówkę czy grochówkę ,nigdy nie piekłam.

Dzisiaj w biedrze jakieś książki o tym waszym Greyu

Zaraz jadę z młodym do dermatologa ,z tym trądzikiem bo niby mu przechodzi na trochę to znów go wywala ,zobaczymy co doradzi ,czytałam opinie w internecie o tym lekarzu to kilka osób pisało że wyleczył z trądziku ,zobaczymy.
Zimno u nas dzisiaj jak diabli wieje jakiś mroźny wiatr.
Stary 2013-02-11, 15:27   #4011
monka23
Zakorzenienie

Nataszka , zaraz sie tu wykiziamy wymiziam od tej czułości

Iza to samo miał moj mały w Polsce. Szczekal . Zapalenie oskrzeli antybiotyk i zastrzyki. Okropne to było.

Madzia wybrałam , potem wkleje jakie . Wiadomo jaki kolor , podłogę jutro jadę kupic , tez wybrana, ciemna , a ściany białe .

Machaj daj przepis na sałatkę w muszlach

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-11 o 15:28
Stary 2013-02-11, 15:36   #4012
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a

wiesz co mojego tz też często głowa bolała ,zrobiliśmy sobie nalewkę z propolisu i jak zaczął pić to jak ręką odjął ,musiałabys zdobyć gdzieś od pszczelarza albo propolis i zrobić ze spirytusem albo gotową nalewkę ,na zgagę też pomaga i na przeziębienie , ogólne wzmocnienie

Daj spokój z tymi szparagami ,szkoda zachodu ,też robiłam z jajkami i sosem holenderskim ,żadna rewelacja jak dla mnie ,chowają sie przy fasolce szparagowej na przykład

No coś Ty nie lubisz bez ,ja uwielbiam
Jakie proporcje na tę nalewkę ? Ja mam takie super stoisko zielarskie, babka ma sporo rzeczy. Głowa mnie męczy i ciągle niewyspana jestem. Brałam kiedyś bodymax ale jakoś teraz kiepsko na mnie działa

Wczoraj też zrobiłam porównanie fasolki szparagowej ze szparagami. Wygrywa fasolka, ją mogę bez niczego zjeść z wielkim smakiem a o szparagach tego powiedzieć nie mogę. Oczywiście zjem ale bez entuzjazmu .

Bezy lubię zwłaszcza takie z ciągnącym środkiem (jak Madzia)
Stary 2013-02-11, 15:43   #4013
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka , zaraz sie tu wykiziamy wymiziam od tej czułości

Iza to samo miał moj mały w Polsce. Szczekal . Zapalenie oskrzeli antybiotyk i zastrzyki. Okropne to było.

Madzia wybrałam , potem wkleje jakie . Wiadomo jaki kolor , podłogę jutro jadę kupic , tez wybrana, ciemna , a ściany białe .

Machaj daj przepis na sałatkę w muszlach
czułości nigdy dość,

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Kochane Co byście mi pomogły wybrać dla koleżanki która otwiera salon fryzjerski na otwarcie? jakiś upominek...
nie mam pomysłu...
jakiś kosz z różnymi szczotkami profesjonalnymi?
ona ma niby, bo już od dawna przyjmuje ale może szczotek nigdy dość
Stary 2013-02-11, 15:44   #4014
monka23
Zakorzenienie

Libra a z sosem to nie jadlam, nie wiem co to za smak. Nasze jajca ze szparagami jemy regularnie , fasolke tez lubię , .
Chyba młody bedzie musiał sie czymś podfaszerowac, wysyp przez hormony itd . Daj znać co i jak. Współczuje mu bardzo, najgorsze scierwo w młodości które zatruwa zycie.

Nataszka taaa
Stary 2013-02-11, 15:49   #4015
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka skarbonkę na napiwki

Tak poważnie to nie wiem co. Z tego co się orientuję to naprawdę profesjonalne szczotki i inny potrzebny sprzęt fryzjerski są strasznie drogie
Stary 2013-02-11, 15:52   #4016
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Natasza ona pewnie ma swoje ulubione, to można nie trafić. Może ręczniki jak chce używać takich wielorazowych, albo miotłę gumową do zamiatania włosów

Stary 2013-02-11, 15:58   #4017
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Natasza ona pewnie ma swoje ulubione, to można nie trafić. Może ręczniki jak chce używać takich wielorazowych, albo miotłę gumową do zamiatania włosów
ona dużo ma i się obawiam że nie trafię
parę lat przyjmowała sobie, teraz rejestruje i zaprasza na opijanie i coś muszę zabrać
a może jakiś kosz z nabłyszczaczem, jakimś jedwabiem, lakierem do objętości, takie coś?
mam blisko hurtownię fryzjerską i tam może coś powybieram, tak czy tak zużyje...

ale ręczniki też fajnie,
Stary 2013-02-11, 15:59   #4018
monka23
Zakorzenienie

Natasza moga byc drogie takie zestawy, nie wiem nie orientuje sie, a dwa to myśle jak Madzia O i jak Iza . No to rzesmy ci doradzily . Ja bym zapytała co by chciała. Może cos do ozdoby salonu , jakiś kwiat, może jakieś walki i te inne dupsy . Ee no zależy ile chcesz wydać. A może te plachty do przykrycia podczas strzyzenia . Może jakieś pojemniki do zraszania wlosow . Może jakiś zestaw do niej zeby sobie mogła kawke czy herbatke pić .

Madzia co tak cienko z biegiem, licznik ci stoji hehe u mnie tez zastój z ćwiczeniami i biegiem, może w następny poniedziałek zacznę .
Stary 2013-02-11, 16:02   #4019
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nataszka skarbonkę na napiwki

Tak poważnie to nie wiem co. Z tego co się orientuję to naprawdę profesjonalne szczotki i inny potrzebny sprzęt fryzjerski są strasznie drogie
skarbonki to ona nie położy, jest taka że wzieła by od ludzi jak najmniej.
o napiwkach mowy nie ma.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Natasza moga byc drogie takie zestawy, nie wiem nie orientuje sie, a dwa to myśle jak Madzia O i jak Iza . No to rzesmy ci doradzily . Ja bym zapytała co by chciała. Może cos do ozdoby salonu , jakiś kwiat, może jakieś walki i te inne dupsy . Ee no zależy ile chcesz wydać. A może te plachty do przykrycia podczas strzyzenia . Może jakieś pojemniki do zraszania wlosow . Może jakiś zestaw do niej zeby sobie mogła kawke czy herbatke pić .

Madzia co tak cienko z biegiem, licznik ci stoji hehe u mnie tez zastój z ćwiczeniami i biegiem, może w następny poniedziałek zacznę .
jakiś mały serwis też fajny pomysł, dla klientek w poczekalni...
zaraz wchodze na all
Stary 2013-02-11, 16:02   #4020
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka a może jakiś żywy kwiat ? Drzewko szczęścia (grubosz) albo coś podobnego do bonsai ?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości