|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166104]No właśnie nie rozumiem, jak można się popłakać na USG, bo jest siurek...
Może gdybym była w ich sytuacji, ale nigdy nie będę, bo nigdy nie będzie mnie stać na 4 dzieci [/QUOTE]Kochana, to jeszcze nic. Ja mam taki przykład z własnego podwórka. Była żona mojego TZ sie wlasnie rozplakala i strzelila fochem, jak sie na 1wszym usg okazalo ze chlopak. No ale ona zawsze po***bana byla
|
|
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Ależ tu puściutko
|
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ogarniam tego wszystkiego. Mala ciagle glodna, duza dopomina sie obiadu ze stwierdzeniem, ze nie uie gotowac i mi nie pomoze. posiedziala z Marysia 5 minut i tyle pomocy bylo. a ja padam na pysk i chce mi sie diabelnie spac, bo Mloda dala popalic w czasie ncnego karmienie. Tz pierwszy dzien w pracy a mnie sie chce plakac. bylam rano w przychodni i guzik zalatwilam. mam widziec sie z lekarzem, zeby go zobaczyc jutro musze byc o 8.15 rano sie zarejestrowac. jeszcze dzwonil jakas opiekunka, ktora wizytuje domy gdzie urodzilo sie dziecko i chciala przyjsc o 9 rano w czwartek. zaprotestowalam. Tz do roboty, Mala sie budzi kolo tej godziny i jest duzo do roboty z nia po nocce. i jeszcze mnie kark nap..... od noszenia Marysi
do tego moja mama stwierdzila ze mozebym przyleciala na swieta wielkanocne do polski. kur..... jak ja prosilam, zeby przyleciala do nas to nie, a ja mam zapakowac dwojke dzieci + wozek +fotelik + lozeczko i leciec do polski. co ja osiol juczny??? powiedzialam Tz ze takiej opcji nie ma. ja sie na to nie pisze, mam to w
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Measia przytłaczają Cie obowiązki z tego co widzę
Co do płci to ja nie rozumiem nic z tego... Eliza jak na pierwszym USG może ktoś płakać?! Przecież pierwsze dziecko to bez znaczenia jaka płeć.. można woleć np dziewczynkę, ja wolałam chłopaka ale z dziewczynki cieszyłabym się tak samo... po**bana ta baba Co do 5-7 dziecka i znów chłopczyk... to owszem rozumiem się zdołować na USG, tzn. odczuć jakiś tam zawód ale przecież dziecko to dziecko. Nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko -ale dziewczynke.. przecież kazdy ma swiadomość że 4 czy 7 dziecko ma 50/50 co do płci.. więc robić dzieci tylko po to żeby trafić w upragnioną płeć to dla mnie chore... Ale każda mama po dwóch chłopakach chciałaby dziewczynkę to normalne bo jakaś odmiana.. więc mały zawód rozumiem, ale płacz i jęki już nie Zresztą posiadanie określonej płci to jakieś chore marzenie.. i za wszelką cene, nawet cene sztucznego zapłodnienia i ingerencji, byle tylko mieć dziewczynkę przecież dzieci dają szczęście i tu rozumiem osoby za wszelką cene, ale konkretna płeć już nie daje takiego szczęścia.. myśle że każdy spokojnie się obejdzie bez wymarzonej płci. Cudują i tyle. Kocurku czekam na wiadomości i co do mokrych majtek to mi też się tak wydawało zawsze a nawet teraz ale to chyba z potu faktycznie. Pozatym ja mam schizy bo na majtkach widze plamę białą a poza jej granicami plamę jakby od wody poprostu.. to jest dopiero schiza. Ale lekarz powiedział że jest ok, papierki nic nie pokazują więc wierzę...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-11 o 17:56 |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia pewnie płakałaby jakby to Babcia szła na chrzciny... teraz będziemy więcej czasu spędzać razem bo mam ferie ![]() co nie zmienia faktu, że Tz-eta po imprezie zawiozłam do Teściowej, rano stamtąd jechał do pracy i Kasia zobaczy go dopiero jutro rano... za to miny jakie robi gdy słyszy go przez tel....bezcenne ![]() co do płci to wychodzę z założenia,że to nie sklep i nie da się wybrać to albo to- biorę co jest i proszę aby było rozumiem, że czasem można poczuć takie pragnienie, że fajnie byłoby aby mieć "wszystkie dzieci" lub "do pary" ale AM wiedzą, że to nie ma znaczenia, my teraz powtarzamy, że możemy mieć jeszcze kilka dziewczynek- byleby zdrowe i szczęśliwie na świat przyszły
|
|
#3876 |
|
Konto usunięte
|
No na tym filmie oni wyglądali, jakby - przepraszam - produkowali te dzieci tylko po to, żeby mieć małą księżniczkę.
A ta blondi to już wcale. Rozpacz całej rodziny. Z kolei ta w okularach, jak się okazało, że jest zarodek żeński (który się nota bene nie przyjął) do męża hasło: a jednak umiesz. No mój TŻ to by się chyba rozwiódł ze mną za takie coś. |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Measia widze że u Ciebie nie jest kolorowo
Kocurku czekam na wieści i trzymam
|
#3878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zaneta widzisz można
i jak poszło? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa
Kochane stawiam dla każdego coś dobrego!!!!! Szyjka ponad 4 cm, wody ok, pępowian stopien 1 wiec hcyba tez ok?? SYNEK- ma 11,50cm waży 188 gram.. Ma 4 komory serca, móżdzek....to było wstepne usg genetyczne i sprawdził tyle ile sie dało. JEST OK!!!! Jestem szczesliwa....jak nigdy....aaaaaaaaaaaaaaaa a Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-02-11 o 19:47 |
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przygotowywaliscie ja jakos do roli starszej siostry? przy wczesniejszych ciazach sie burzyla?
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
my z Tobą
Kasia Was pozdrawia m,nfhm,jy hgghgvcv
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
alez dlugasna!!!!
![]()
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktory to tydzien?
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chowamy schizy w kąt!!!!!!! |
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i synek jak mniemam na 100% jeju ale cudownie Żałuje że mam tak daleko bo wprosiłabym się na kawę hihi |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, pamietam jak mnie zaprosiłas na to forum.. Wtedy dopiero podejrzewalas ze mozesz byc w ciazy, a tu juz 17tydzien Jak ten czas leci Wspaniale Mam nadzieje ze mi tez będzie dane takie szczęscie ![]() |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Kocham dzis wszystkich!!!
Marcelek pozdrawia ciocie i Kasie Cytat:
Będziem będzię....zobaczysz też w to nie wierzyłam ![]() I to co czuje to kopniaki....bo pięknie nóżkami walił w mój brzuch ![]() ![]() Lunka tak synek będzie.. |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla Kasienki!!! MEASIA! spokój staraj sie zachowac. duzo na raz, hormonki szaleją, zmeczenie a ze starszą chyba poważna rozmowa... Przytulam mocno!!! |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
measia- - starszą córcię musisz troszkę ustawić
|
#3892 |
|
Raczkowanie
|
Żanetko Twoja historia naprawdę powala.. i dalej nie moge zrozumieć jak mogli odratować takie wcześniaki 10 lat temu a teraz nie.. los jest okrutny
Luna powod jest prosty i niestety prozaiczny, wredny oddzial,wredna pielegniarka,NAKAZ chodzenia gdy sączą się wody itp itd z poprzednimi dziecmi bylam w innym szpitalu,teraz wybralam ten "lepszy" i mamy skutki.---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Kooocur gratulacje,wszystko wyglada pieknie
|
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
ile lat ma starsza córcia? Cytat:
czyli już wiesz, że to co czułaś to nie skracanie szyjki ![]() ?Kochana, tak jak Perse pisze schizy schowaj w kąt. |
|
|
|
|
#3894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
kocurku, super wieści
measiu, Młoda będzie musiała się dostosować, choć trudno z tym będzie ![]() zaneto, ja w szpitalu tez koszmar przeżyłam. Sprawa trafiła do Biura Praw Pacjenta przy ministerstwie zdrowia i dostałam oficjalne przeprosiny od dyrektora szpitala. Wiem, ze to nie zrekompensuje tego, co się tam przeżywa, ale czasem warto "się postawić" iza, co z pracą TŻ-ta?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Kochane!
Postaram się na dniach Was nadrobić. A tak na szybcika: Żanetko, okropnie mi przykro z powodu Twojej straty... Nie mam słów na taką niesprawiedliwość. Przycupnij tu u nas na dłużej, tu na pewno nie usłyszysz słów krytyki na temat Twojego sposobu przeżywania żałoby (co za ludzie!), za to dostaniesz ciepłe słowa, wirtualne wsparcie i przytulaski ![]() Kocurku, bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie dobrze. Dzidzia pięknie i zdrowo rośnie. I tak już będzie do porodu, zobaczysz! Luna, ja też polecam trylogię Larssona. Mnie chyba nic tak nigdy nie wciągnęło. Szkoda mi ogromnie, że nie ma więcej części. Buziam i tulę każdą z Was!
|
|
|
|
#3897 | ||
|
Raczkowanie
|
Kooocur gratulacje,wszystko wyglada pieknie
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
mało ostatnio piszę, ale i nie wiem co pisać. przełamaliśmy się i zamówiliśmy łóżeczko, leży w kartonie, składać będziemy nie wcześniej niż 2 tyg przed terminem. nie mamy materaca i nie wiemy jaki kupić
![]() jutro wizyta u endo, ale nie mojej, bo nie mogę się dostać, tylko z przypadku. dzisiejsze tsh 0,8. tyle dobrego, bo pół dnia głodna byłam przez te badania. w środę wizyta u gina, pewnie bez usg, ale z badaniem na paciorkowca.. poza tym ok, Młody szaleje, właśnie "nakarmiłam go" jabłkiem a to zawsze działało na niego lepiej niż sok z gumijagód na gumisie efekty już czuję.
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39165457]A ja oglądam dokument o... zrozpaczonych matkach 4,5,8 chłopców, które pragną mieć dziewczynkę. Niektóre decydują się na diagnostykę preimplantacyjnę. I choć bardzo chcę - nie umiem zrozumieć.[/QUOTE]
Masakra Cytat:
Dziewczyny mój tż dostał wczoraj tą prace
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....mam nadzieje że dzis będzie lepszy dzień....
Iza i jak Tż?? zadowolony? jaka branża?? Monika dobrze że tsh jest ok daj znać co i jak Ci powiedziała no i za łóżeczko Koocurek tak się ciesze Waszym szczęściem
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

[/QUOTE]
ale to chyba z potu faktycznie. Pozatym ja mam schizy bo na majtkach widze plamę białą a poza jej granicami plamę jakby od wody poprostu.. to jest dopiero schiza. Ale lekarz powiedział że jest ok, papierki nic nie pokazują więc wierzę...