|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Na bolące brodawki pomogły mi muszle laktacyjne medela, jak w szpitalu strasznie cierpiałam przy karmieniu małej. Teraz już jest super
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i kochane, gratulacje nowych tygodni!!! Juz finisz, finisz!
|
#1473 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wszyscy na miejscu mieszkają, stały, fajny kontakt. Ja Agatki chrzciny u mamy robiłam, nigdy więcej, roboty w huk, 15 osób było, 15 sierpnia to było mała miała 3 miesiące - pogoda się trafiła okropna, lało od rana do nocy + parno koszmarnie, w domu upał potworny przez to... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żadnej wódki. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny...Jestem nowa a poszukuję kogos kto jest na bieżąco z noworodkami...sama zostałam mamą 1 lutego i stad moje pytanie czy moge do Was dolaczyc?to moje pierwsze dziecko i bardzo sie wszystkiego obawiam
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bo mnie tak meczy ten temat, czy moga sie przyczepic, ze dzidzia jest za gruba? :P moj jest na samym cycu, na pierwszej wizycie po 14dmiach od porodu z 2850 przy wypisie skoczyl do 3490, 2 tyg po tym wazyl juz pi razy oko 4500, czyli ponad kilogram w 2 tyg! Nie za duzo? Bo nie chce zeby bylo, ze tucze dziecko, a on ostatnio coraz wiecej je
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro jest na cycu to jak moze sie zwalic, karmisz na zadanie to dzidzia ma plakac?? nieeeeeee![]() ja dzis mojej spiworek kupilam z przeceny z 30zl na 15, w ogole nie zniszczony, niebieski sliczny bo rozek juz jest prawie za maly
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny... zostało nas mało i już mało kto zwraca na nas uwagę...
![]() A rozpakowane mamusie śledzą posty...szukając czerwonej czcionki... ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- ja mam dwa śpiworki..tyle że podobnej wielkości niby 62/68..ale jak mi duży bobo się pojawi to chyba szybko będe kupowac inny..a przykrywasz jeszcze maleństwo (na ten śpiworek?
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mojemu wujkowi urodziła sie druga córka to akurat murarze dom budowali u nich tak pili, ze po trzech dniach nie był w stanie po ciotke i dziecko do szpitala jechac
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Od 2 dni planuje Was nadrobic,ale moja calineczka zajmuje tyle czasu,ze nie daje rady nic napisac,zacytowac,a o opisie porodu juz nie wspomne.No nic,bobas najwazniejszy.
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze jak karmisz na ządanie to nikt nie ma prawa cie opierniczac, ze za duzo dziecko je bo przeciez sama mu nie pchasz jak chce to glodne, a jak glodne to co? ma plakac?Cytat:
chociaz jak sie już wszystkie dzieciaczki pojawią to sie pewnie do odchpwalni przeniesiemy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39171430] Ale 2 panów jak najbardziej może być Szaja, widze ze ty bardzo postępowa ja bym tak tradycyjnie jednak chciała poza tym mój szwagier ma paskudny, wredny charakter... ja sie od początku zastanawiam jak moze byc tak dwóch róznych braci.... bo mój małżon swoje za panokciami ma, ale do takiego wrednielcca mu daleko.....Cytat:
|
|||
|
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
witam się
![]() nie było mnie ale jestem na bieżąco opisu porodu Asi nie czytałam i nie żałuje bo z komentarzy wynika że był straszny a nie chciałam się dołować, bo przez ostatnie dni jakiegoś dołka złapałam, że sobie nie poradzę z porodem, bo jak teraz mi się płakać chce jak mnie spojenie i pachwiny bolą to co to będzie jak już akcja porodowa się rozkręci i w ogóle jakaś beksa mnie dopadłaAle dziś już jest oki, może przez to, że w końcu wyszłam z domu byłam na zakupach widziałam że była mowa o obniżonym brzuchu - mi się obniżył, i mam wrażenie jak bym miała w nim kamienie bo się strasznie ciężki zrobił a co do wódki na chrzcinach to u mnie tez zwyczaj że flaszka z wesela ma być więc leży schowana oo półtora roku i czeka na wypicie symbolicznego zdrówka Zdjęcia dzieciątek te które pokazujecie na wątku są cudne Mam pytanie kompletnie nie ciążowe ale dzieciowe tylko że dotyczące tych większych dzieci to pewnie Szaja będzie wiedzieć albo dziewczyny które uczą w szkole. Moja kuzynka chodzi do pierwszej klasy podstawówki i właśnie okazało się że wychowawczyni (ma ponad 60 lat) na wywiadówce półrocznej przekazała, że nie przepuści jej do następnej klasy bo ma za dużo nieobecności. Owszem Madzia dużo opuszcza lekcji ma około 40% nieobecności, ale wszystkie zaległości ma nadrobione i z materiałem jest na bieżąco,a nie raz nawet trochę dalej, a do szkoły nie chodzi bo lekarze próbują zdiagnozować co dolega dziecku - ma bardzo silne napady bólowe głowy, które kończą się ogólnym osłabieniem organizmu wymiotami i niekiedy utratą przytomności. Większość nieobecności usprawiedliwiona jest zwolnieniami szpitalnymi. I jeszcze jedno nauczycielka jest przekonana, że mała symuluje.I moje pytanie czy w takiej sytuacji może jej nie przepuścić do następnej klasy?? o matko ale mi epopeja wyszła
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2013-02-11 o 20:37 |
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy
|
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem tu bardzo krótko, a czuję się jak wśród przyjaciół ![]() ----------------------------------- A gdzie czerwone wieści?? Miała być cesarka dzisiaj i termin jeden... Co jest dziewczynki ?
|
||
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pomocy ... kupilam dzis ta sol do nosa bo jeszcze jej nie robilam tym. byla polozna i pokazywala mi na sucho jak to zrobic. pozniej kazala frida sciagac ...
dzis po kapieli probowalam jej to psiknac. byla masakra ryk, wyrywanie sie. psiknelam jej po oczach .. dzieki bogu miala zamkniete ... masakra .. teraz to juz sie boje ... mala tak troche charczy ... pewnie to te jej gluty ...laski jak wy to psikacie ze dzieci sie nie wyrywaja wam. w jakiej pozycji psikacie ??? po rozmowie z deli zaraz kupie nawilzacz powietrza ... ale pewnie i tak bede musiala psikac mlodej ... musze sie nauczyv ... HELP !!!!!
|
|
#1486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj może tak być że rodzeństwo może mieć całkiem odmienne charaktery, moje siostry- bliźniaczki jedna po trupach do celu nie ważne jak ale wszystko musi być po jej myśli bo jak nie to wielka obraza nie da się z nią dogadać, druga zupełne przeciwieństwo osiąga cel ale nie za wszelką cenę, z każdym się dogada tak aby owca była cała i wilk syty. A do tego z wyglądu każda inna jedna wysoka brunetka o ciemnej karnacji o kobiecych krągłościach a druga troszkę niższa blondynka, o bardzo jasnej karnacji i chuda jak szkielet. I bądź tu mądrym
|
|
#1487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to przynajmniej wiadomo, że dobrze się mają.------------ Kurde, a my jak liczymy gości na chrzciny, to wychodzą 23 osoby. I to najbliższa rodzina tylko - rodzice, rodzeństwo ze swoimi rodzinami i dziadkowie, chrzestni są w pakiecie.
|
||
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi niedobrze;/
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak właśnie się domyśliłam że z taką klawiatura będzie się super smski pisać Kurcze chcę juz ten telefoniiiik ![]() Cytat:
Cytat:
Razem zawsze raźniej
|
|
#1490 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Radziłabym iść wyjaśnić sytuację do dyrekcji. Cytat:
A psikam po kąpielli gdy mała leży i tyle. Nie bój się tego, jesli trzeba przytrzymaj główkę - krzywdy dziecku nie zrobisz a pomyśl, że może kiedyś mieć katar (na pewno kiedyś go złapie ) i wówczas już nie ma zmiłuj i "ona taka biedna maleńka" - musisz i odciągnąć czymś, i psikać do noska, dziecku się to może nie podobać ale niestety trzeba to robić mimo protestu.Cytat:
zdecydowanie bardziej woli być nakryta lekkim kocykiem niż w ciepłym śpiworku, jakbym jeszcze miała ją w tym nakryć...
|
||||
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Szaja dzięki za odpowiedź, tak myślałam że to tak wygląda ale nie pracuję jako nauczyciel więc nie byłam pewna na 100%, cioci też poradziłam iść po feriach do dyrekcji
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39176106]E, nie, tylko po prostu jest taka możliwość a chyba mało kto o niej wie
Ja mam 2 śpiworki, a tu moje dziecko zimnolubne zdecydowanie bardziej woli być nakryta lekkim kocykiem niż w ciepłym śpiworku, jakbym jeszcze miała ją w tym nakryć... [/QUOTE]kurde, mi sie wydaje ze jej tak w nocy zimno, bo ja to normalnie zamarzam, przy tych 21 stopniach masakraaaaaaaaaaa. Ale sprawdzam karczek i cieplutki mam pytanie, jak myslicie ktory bedzie lepszy PAS? bo chce zamowic i miec to z glowy. 1) http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...992165350.html 2)http://allegro.pl/gorset-wyszczuplaj...989555984.html chyba ze jakis lepszy macie w zanadrzu to poproszę o linka ![]() ide sie kapac i obejrze sobie chyba hobbita
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie te szwy ciągną, ledwo siedzę - nie boli to, tylko czuję właśnie ciągnięcie, przez co jest nieprzyjemnie.
Mamusie po SN - czy któraś z Was wróciła już do współżycia? Jeśli tak - to jak jest? Ciężko czy normalnie wszystko? Ja jakaś chora jestem psychicznie chyba, ale codziennie mam erotyczne sny (oczywiście z TŻem moim ) i nie mogę się już doczekać zagojonej rany oraz końca połogu, a tu jeszcze tak daleeeeeeko. Neti, zwracamy uwagę, ja pytałam wczoraj, jak się czują pozostałe 2paki, bo domyślam się, że frustracja jest już wysoko w górze i samopoczucie nisko w dole... Sama dopiero co to przeżywałam i wiem, że ostatnie dni nie są kolorowe, wręcz bardzo szaro-bure. ![]() Deli, ten z okropnym zdjęciem wygląda na lepszy. Bardziej dyskretny na pewno, choć nie wiem, czy za taką cenę będzie w ogóle coś wart...
|
|
|
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
, no chyba że jeszcze całkiem gdzieś daleeeko są. Ale coś mnie trochę pociąga blizna po tym na wierzchu, na pośladku co był. |
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu ja co prawda nie po SN no ale juz w piąteczek planuje pierwsze bzykanko ![]() ale ciii haha kurde, wlasne nie wiem jaki ten pas zamowic hmm hmmm..... ale mnie plecy bola masakra.. jednak nie obejrze hobbita, w tv leon zawodowiec co do frustracji ostatnich dni, porazka, byly straszne dla mnie, nie dosc ze nie moglam juz chodzic, ledwo dyszalam, chora bylam, myslalam ze mi zebro peklo od kaszlu....... tragedia. . . . . Ale jak patrze na dzidzie to ach. ale teskni mi sie za tymi kopniakami nigdy nie zapomne pierwszego kopa
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie skurczy, czy między nimi też czuć jakiś ból? Czy jest po prostu skurcz po nim nic nie boli i znowu skurcz? Mnie od jakiejś 1,5 godziny własnie dokucza ból kregosłupa ( na dole ) i od czasu do czasu czuję tego jak by skurcza.
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie frustracji nie ma, parcia na porod tez nie, nadal nic mi nie dolega, nie boli, z tym, ze po sesji dni sa do siebie bardzo podobne - wiekszosc dnia leniuchuje, sprzatam, ogladam filmy i czytam
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu małzon do pracy jedzie na 16 i nie bedzie dlugiego romantyczno-erotycznego wieczoru jak myslalam... atki szybki numerek to mnie nie zadowoli po tylu tygodniach posty ciążowo-połogowego ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Aska, Ewulka- doczytałam wasze opisy. Biedulki, tyle przeszłyście... oho, młodzik sie wybudza bo zaczyna skrzeczec, pewnie go przyssało ![]() to ja uciekam i jutro mam nadzieje jakąś czerwoną wiadomosc zobaczyc z samego rana zewrzyjcie sie /albo rozewrzyjcie dziewuszki
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeee ja planuje seks za jakies 6 lat
Wisienko mnie tez najbardziej dokuczala ta blizna na posladku chociaz dzisiaj tak mnie wszystko w srodku rwalo, ze caly dzien na apapie jade, nie dosc, ze te blizny na dole to jeszcze podbrzusze, no dzisiaj fatalny dzien
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już bym chciała być po wszystkim i mieć dzidziola przy sobie Dziś telefony się urywają i smsy z pytaniem rodzisz? Każdy wiedział że termin na dzisiaj, dlatego pytają miło z ich strony ale mam dość Byłam na ktg wszystko w najlepszym porządku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Ale coś mnie trochę pociąga blizna po tym na wierzchu, na pośladku co był.
ja już bym chciała być po wszystkim i mieć dzidziola przy sobie
ślub 28.04.2012