|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
moja R mowi daj daj daj
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu i Was podczytuję tak na szybko mam pytanie odnoście krzesełek do karmienia. W końcu muszę kupić i mam zapisane to:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...841438623.html Chyba takie ma Agunia. U sprzedawcy na aukcji są jeszcze 3 inne modele - jeden tańszy i dwa nieco droższe. Te droższe mają gumowane kółeczka i uchwyt na butelkę. Czy te krzesełka różnią się jeszcze czymś? Kupowała któraś te droższe? |
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Fajne zakupy, a zwłaszcza 3, 4, 6
Mi też sprawia frajdę kupowanie dla małego ![]() A przecieranie się włosków jest chyba normalne, mojemu się przecierają z tyłu teraz, trochę późno - tak mi się wydaje, ale to pewnie dlatego, że jego ciężko było zmusić do leżenia a o spaniu to już w ogóle nie było mowy ![]() Cytat:
![]() Haniu ciężko mi powiedzieć czy łapanie za uszka ma związek z ząbkami, wydawało się, że się łapie jak jest już zmęczony to tak pociąga np. podczas jedzenia zauważyłam
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-11 o 17:07 |
|
|
|
|
#4294 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
. Ale jeżeli to ma być na lato, wybrałabym ten, co pokazała Karolina. Jest jasny, więc nie będzie się tak nagrzewał jak czarny.Cytat:
Cytat:
![]() Po zł nie stawiamy kropki. Cytat:
![]() Cytat:
) i trochę kosmetyków dla mnie ![]() Oby szybko ząbek wyszedł! Cytat:
coraz więcej potrafi, lada chwila i będzie chodzić .Moja teściowa nie może zrozumieć dlaczego nie chcę chodzika dla małej... Poradzi sobie w życiu .Pisałyście o dobrych radach. Ja już mam po dziurki w nosie tego gadania co mała powinna jeść... Jakiś miesiąc temu Gosię wysypało, lekkie uczulenie na buźce dostała i nie wiedziałam od czego. Nic nowego nie jadła, więc się trochę zmartwiłam. Po czasie teść się przyznał, że dał małej kawałek ciasta . Zabroniłam dawać jej cokolwiek bez mojej zgody! Bo jak coś się stanie to ja będę z nią po lekarzach jeździć (odpukać)... Jednak co jakiś czas coś małej teść daje: np. jemy obiad u teściów a za moment patrzę - Gosia ma w rączce kość od kurczaka - bo to lepsze od gryzaków i niech sobie pocyca; innym razem chciał jej dać rosołu z obiadu - doprawiony jak dla nas na obiad; ostatnio chciał podzielić się z nią pączkiem w tłusty czwartek... Szkoda słów. Miarka się przebrała kiedy na urodzinach dziadka zaproponował jej świeży kawałek chleba z masłem (w międzyczasie dostała od niego kość od kurczaka ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Wiecie, że papież będzie abdykował 28 lutego? Właśnie przeczytałam na onecie. Jestem w szoku! |
|||||||
|
|
|
#4295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super zakupy |
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja łapie się za uszy jak jest śpiąca. Miała tak od zawsze Dopiero później "nauczyła się" trzeć oczy, ale do tej pory pierwszym sygnałem senności jest właśnie łapanie uszu.![]() nie, ale mojej nie bardzo ma co wypadać ![]() Ja też na te książki nie wydaję nie wiadomo ile, są miesiące, gdy nie kupuję nic, są, gdy wydam 30 zł, ale są też takie (jak ostatni) gdy pójdzie około 250 ![]() Gdybym nie musiała ograniczać się w ogóle to stawiam, że w Zosinej biblioteczce byłoby już ze 300 pozycji ![]() (bo jeszcze w dodatku oczywiście najbardziej podobają mi się te książki, które kosztują bliżej 50, nie 5 złotych )Świetne zakupy! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Dep, a jak zapatrujesz się na to, że Volo nie ma regulacji oparcia?
Dziewczyny!!! Nie wiem, jak on to oceniał, ale ćwiczenia mam zaliczone, czekam tylko na ocenę z egzaminu!!! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Blue gratki!
Podczytałam was ale mam jeszcze do usypiania jasia, zrobienie na jutro obiady, mycie wlosow, mal. paznokci i prasowanie ciuchów nie dam rady popisac
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rozkładania oparcia skorzystałam kilka razy, z regulacji podnóżka znacznie częściej, ale teraz to też nie jest aż takie ważne. Kółka się przydają. |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
niedawno dostałam paczkę z kocykiem w czaszki
![]() a mój tata powiedział że to żarówki
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-02-11 o 19:59 |
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy bardzo mi się podobają.
Włoski małej chyba wypadają jak każdemu, czyli nie wszystkie równocześnie. Uważam, że do ok. miesiąca lub dwóch po porodzie stały się jaśniejsze i rzadsze, a teraz tylko rosną i jeszcze trochę jaśnieją (mam dość ciemny blond, a ona włosy po mnie). Pojedyncze z grzywki niedługo będą zachodzić na oczy, ale za to mimo, iż dość rzadko leży na plecach, to z tyłu ciągle ma łysinkę, jakby tarła głową o poduszkę. Powyżej i poniżej włosy rosną normalnie, a na tym obszarze albo są ledwo widoczne, albo nie ma ich wcale. ![]() Cytat:
Depoison - czuję się trochę odpowiedzialna za Twój zakup, więc uprzedzam, że pasy naramienne można przełożyć do niższych otworów bez prucia czegokolwiek. dla Lu za wejście do leżaczka.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Gratuluję. |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
heej witam sie wieczorowa pora.
mala mi dala w kosc odkad wrocilam od kolezanki caly czas plakala az jej gile wyszly na zewnatrz teraz juz spi, zrobilam jej dzisiaj dzien dziecka i nawet jej nie kapalam bo nie mialam juz sily. |
|
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój wiecznie bezsenny egzemplarz nie ma w zwyczaju zasypiać w wózku. Może i zmienią jej się kiedyś zwyczaje, ale dla tej potencjalnej możliwości nie będę teraz szukać wózka z regulacją. Gdyby się kiedyś okazało, że jest niezbędna - opylę Volo i kupię coś innego. No i mam też przecież spacerówkę od ABC Design
|
|
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha Po co mamuśkę męczyć jak można samej wejść ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w Rossmanie jest promocja na obiadki Babydream po 2,99 zł. My zaopatrzyliśmy się w pasternak z ryżem i indykiem oraz spaghetti bolognese A do tego w końcu znalazłam słoiczek, w którym była dzika róża! Więc kupiłam jabłko z dziką różą i winogronami Bobovita |
||
|
|
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Leo skończył właśnie 7 miesięcy ![]() Cytat:
Cielakowaty A co do sąsiedztwa cmentarza, mam tę przyjemność i powiem Ci, że wcale mi to nie przeszkadza. Przeciwnie. Moja mama chodzi tam z Leosiem na spacery, bo jest cicho i spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę.Pumcia B dostaje sporo tych przekąsek. Leo dostaje tylko owoce i warzywa i raz dostał chrupkę kukurydzianą. Jakoś jestem zdania, że dzieci w tym wieku zupełnie nie potrzebują przekąsek. Bo i po co?
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro dziś już padam... Irmusiu najlepszego dla Leonka ))mama spaceruje z Leosiem po cmentarzu???!
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-02-11 o 21:00 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za gratki |
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Zakorzenienie
|
mojemu już większość wypadła i urosły nowe tzw stałe włosy
To efekt wycierania, związany z pozycją leżącą dziecka. W związku z tym, że Leoś nie leży/stoi na głowie, na czubku ma bujną czuprynę![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad2. A ja się tego spodziewałam. Nawet jestem zdziwiona, że dopiero teraz Cytat:
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo Cisza, spokój... Mały śpi albo ogląda nagrobki
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
przynajmniej nikt wścibsko nie zagląda do wózka
|
#4312 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), potem czuprynka się przerzedziła i włoski zjaśniały (tata ma blond), a teraz wycierają się z tyłu, reszta trochę urosła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda na wiosnę
Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić. W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych. Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska. Pogoda na lato Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia. prognoza lata mnie przeraża
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 2010 przeżyliśmy chwile grozy- mieszkamy około 50 m od wałów. Do dziś mam dreszcze na wspomnienie maja 2010
|
|
#4315 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój na szczęście rozumie . Wie ile się naczytałam o tych sprawach i ufa mojej aktualnej wiedzy a nie tej sprzed 20 lat. W najnowszym Mamo To Ja piszą: "Klasyczny chodzik może być przyczyną wad kręgosłupa i nóżek. Bardziej pomocny jest stabilny pchacz na czterech kółkach albo wózek do wożenia lalek".Cytat:
|
||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to info z twojapogoda.pl będzie ciężko u nas bo jak były upały to mieliśmy w mieszkaniu 30'C nawet w nocy :/
|
|
#4317 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hey hey!
U nas zębów cd taki bąbel się zrobił na dziąsłach więc myśle, ze już tuż tuż! [B] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A swoją drogą dziewczyny piszecie o tej kaszce jaglanej?? jakiej firmy? jak to wygląda?? bo ja od razu mam przed oczami taką dla dorosłych... i jeszcze jedno pytanie: dajecie maluszkom żółtko? |
|||||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję pół co drugi dzień - przynajmniej się staram - zdarza mi się zapomnieć
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4320 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! Cytat:
![]() A to ciasto to moje wspomnienie z dzieciństwa , moja śp.babcia mi robiła, tylko nazywała to domek Baby Jagi![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Mi też sprawia frajdę kupowanie dla małego
i to nie wspięła się tylko, ale weszła całkiem. Najpierw się o niego oparła, potem wczołgała, a na koniec odwróciła w drugą stronę (na brzuchu)
Za 14 szt. ubranek dla obu dziewczynek zapłaciłam 4 funty 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Kurde, nic mi się nie podobało. Chyba nie miałam weny na kupowanie. A to "prawie, że nic" to jest pięciopak body z długim rękawem i 3 szt. pajaców - obie paczki kupione na wyprzedaży w Smyku - body 25zł za 5 szt., pajace 35zł za 3 szt.

Dzięki serdeczne za ten link!
- nastawiłam się na kupienie wózka przez Amazon (a tam są tylko 4 kolory, nic brązowego).
)