Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 16:42   #4291
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

moja R mowi daj daj daj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:50   #4292
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jestem już w domu i Was podczytuję tak na szybko mam pytanie odnoście krzesełek do karmienia. W końcu muszę kupić i mam zapisane to:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...841438623.html

Chyba takie ma Agunia. U sprzedawcy na aukcji są jeszcze 3 inne modele - jeden tańszy i dwa nieco droższe. Te droższe mają gumowane kółeczka i uchwyt na butelkę. Czy te krzesełka różnią się jeszcze czymś? Kupowała któraś te droższe?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:04   #4293
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Fajne zakupy, a zwłaszcza 3, 4, 6 Mi też sprawia frajdę kupowanie dla małego

A przecieranie się włosków jest chyba normalne, mojemu się przecierają z tyłu teraz, trochę późno - tak mi się wydaje, ale to pewnie dlatego, że jego ciężko było zmusić do leżenia a o spaniu to już w ogóle nie było mowy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka właśnie sama weszła na bujaczek i to nie wspięła się tylko, ale weszła całkiem. Najpierw się o niego oparła, potem wczołgała, a na koniec odwróciła w drugą stronę (na brzuchu)
Zdolniacha

Haniu ciężko mi powiedzieć czy łapanie za uszka ma związek z ząbkami, wydawało się, że się łapie jak jest już zmęczony to tak pociąga np. podczas jedzenia zauważyłam

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-11 o 17:07
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:26   #4294
bebe1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Wpadłam się tylko pochwalić dzisiejszymi łupami z carboota Za 14 szt. ubranek dla obu dziewczynek zapłaciłam 4 funty
Świetne ciuszki za niewielkie pieniądze!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kolorem wózka
Co prawda kupimy go jakoś w przyszłym miesiącu, ale już teraz spytać was o radę nie zaszkodzi
Czarno-zielony podoba mi się znacznie bardziej, w ogóle nie ma porównania. Z drugiej strony jeden czarny już mamy, ten wózek ma być używany głównie latem, no i Zosia ma więcej ubrań w odcieniach granatu i błękitu.
Co robić???
Zielony bardzo ładny . Ale jeżeli to ma być na lato, wybrałabym ten, co pokazała Karolina. Jest jasny, więc nie będzie się tak nagrzewał jak czarny.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mala na rozowo ubralam do lekarza i jakis facet do swojego synka mowi patrz sie jak maly kolega siedzi.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
u mnie nic nowego. Wczoraj byliśmy na zakupach ale nic sobie nie kupiłam. Małemu też prawie, że nic nie kupiłam Kurde, nic mi się nie podobało. Chyba nie miałam weny na kupowanie. A to "prawie, że nic" to jest pięciopak body z długim rękawem i 3 szt. pajaców - obie paczki kupione na wyprzedaży w Smyku - body 25zł za 5 szt., pajace 35zł za 3 szt.

Czy po zł dajemy kropkę? Bo już zgłupiałam. Wydaje mi się, że nie ale... kto wie?
WOW! Super okazja, super zakupy!
Po zł nie stawiamy kropki.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
No wyprowadzamy się z Mikołajek do Giżycka
Żeby cielakowaty miał bliżej do roboty bo nie chce mi się już słuchać " ty... wiesz.... nie wiem z kim jechać.... "

No i na szczęście szukanie nas ominęło bo akurat na koniec miesiąca D. kolega się wyprowadza więc nam się mieszkanie zwalnia. 42m2 w zasadzie tyle co tu, ale tamto jakieś większe się wydaje... duży pokój, łazienka z wanną , osobna kuchnia (tu mamy aneks) i mniejszy pokoik. Na parterze, obok sklepy takie jak kaufland, biedronka, intermarche, bricomarche. Tylko cmentarz jest po drugiej stronie ulicy... ale na szczęście nie na wprost tylko obok. Parking dwa kroki od balkonu. I nie wiem co tak jeszcze, z odstępnym i rachunkami ok 1000zł , tu płacimy 1100. A i cielakowaty ma ok 10min do pracy spacerkiem
Dobra z Ciebie żonka . Zmiana otoczenia napewno Wam się przyda. Widzę, że są same plusy przeprowadzki. Może jak będziesz szukać pracy, to będzie łatwiej. Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, ja na sekundę. Zaraz wychodzę do Rossmana.

Wyłazi następna jedynka kawałek przebił się przez dziąsło, ale 3/4 dalej nie i jest ryk
Też dziś byliśmy w Rossmannie. Kupiliśmy mleczko z Hipp, ciasteczka z Hipp, jogurty z Nestle (będziemy próbować ) i trochę kosmetyków dla mnie
Oby szybko ząbek wyszedł!

Cytat:
Treść usunięta
Piękne!

Cytat:
Luśka właśnie sama weszła na bujaczek i to nie wspięła się tylko, ale weszła całkiem. Najpierw się o niego oparła, potem wczołgała, a na koniec odwróciła w drugą stronę (na brzuchu)
coraz więcej potrafi, lada chwila i będzie chodzić .
Moja teściowa nie może zrozumieć dlaczego nie chcę chodzika dla małej...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja R mowi daj daj daj
Poradzi sobie w życiu .

Pisałyście o dobrych radach. Ja już mam po dziurki w nosie tego gadania co mała powinna jeść... Jakiś miesiąc temu Gosię wysypało, lekkie uczulenie na buźce dostała i nie wiedziałam od czego. Nic nowego nie jadła, więc się trochę zmartwiłam. Po czasie teść się przyznał, że dał małej kawałek ciasta . Zabroniłam dawać jej cokolwiek bez mojej zgody! Bo jak coś się stanie to ja będę z nią po lekarzach jeździć (odpukać)... Jednak co jakiś czas coś małej teść daje: np. jemy obiad u teściów a za moment patrzę - Gosia ma w rączce kość od kurczaka - bo to lepsze od gryzaków i niech sobie pocyca; innym razem chciał jej dać rosołu z obiadu - doprawiony jak dla nas na obiad; ostatnio chciał podzielić się z nią pączkiem w tłusty czwartek... Szkoda słów. Miarka się przebrała kiedy na urodzinach dziadka zaproponował jej świeży kawałek chleba z masłem (w międzyczasie dostała od niego kość od kurczaka , czego nie zauważyłam, bo leżała sobie w leżaczku). Wkurzyłam się o powiedziałam, że może jej tatar da albo grochówki ugotujemy! I już był spokój .

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Wiecie, że papież będzie abdykował 28 lutego? Właśnie przeczytałam na onecie. Jestem w szoku!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:27   #4295
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co... Dzięki serdeczne za ten link!
Myślałam o odcieniach brązu, ale - nie wiedzieć czemu - nastawiłam się na kupienie wózka przez Amazon (a tam są tylko 4 kolory, nic brązowego).
Na stronie podanej przez Ciebie nie dość, że jest, to jeszcze 30€ taniej!
Oj, chyba kupię szybciej niż w przyszłym miesiącu
Ten wzór będzie idealny - jest jednocześnie jasny (na lato), pasujący do ubranek i podoba mi się
Super! Cieszę się, że pomogłam
Cytat:
Hej, ja na sekundę. Zaraz wychodzę do Rossmana.

Wyłazi następna jedynka kawałek przebił się przez dziąsło, ale 3/4 dalej nie i jest ryk
Żeby szybko wyszedł
Cytat:
Treść usunięta
Super zakupy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:40   #4296
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skoro zamierzasz wybrać kolor z linku podanego przez Karolinę (b. ładny), to napiszę o czymś jeszcze jeszcze: spotkałam się z JEDNĄ opinią, że jasna budka brudzi się od kółek. Tylko brudzi się przecież każda i na wszystkich jednolitych ten brud będzie widoczny. Budkę z wózka można zdjąć, ale materiał do plastiku przytwierdzony jest nitami, więc do pralki jej nie wrzucisz.
z brudzeniem się liczę, to podobno problem większości "parasolek" (no chyba, że ktoś ich w ogóle nie składa). No nic, trudno, że się nie da wrzucić do pralki, jakoś to przeżyję. Przeżyłam 9 lat w Krakowie nie mając pralki i piorąc nawet pościel ręcznie, to i ewentualnie zapranie budy nie powinno stanowić problemu

Cytat:
Wasze maluchy łapią się za uszy jak wychodzą im zęby?
moja łapie się za uszy jak jest śpiąca. Miała tak od zawsze Dopiero później "nauczyła się" trzeć oczy, ale do tej pory pierwszym sygnałem senności jest właśnie łapanie uszu.

Cytat:
Treść usunięta
nie, ale mojej nie bardzo ma co wypadać

Ja też na te książki nie wydaję nie wiadomo ile, są miesiące, gdy nie kupuję nic, są, gdy wydam 30 zł, ale są też takie (jak ostatni) gdy pójdzie około 250
Gdybym nie musiała ograniczać się w ogóle to stawiam, że w Zosinej biblioteczce byłoby już ze 300 pozycji
(bo jeszcze w dodatku oczywiście najbardziej podobają mi się te książki, które kosztują bliżej 50, nie 5 złotych)

Świetne zakupy!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:11   #4297
blueberry88
Zakorzenienie

Dep, a jak zapatrujesz się na to, że Volo nie ma regulacji oparcia?

Dziewczyny!!! Nie wiem, jak on to oceniał, ale ćwiczenia mam zaliczone, czekam tylko na ocenę z egzaminu!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:24   #4298
phdwao
Zakorzenienie

Blue gratki!

Podczytałam was ale mam jeszcze do usypiania jasia, zrobienie na jutro obiady, mycie wlosow, mal. paznokci i prasowanie ciuchów nie dam rady popisac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:52   #4299
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jestem już w domu i Was podczytuję tak na szybko mam pytanie odnoście krzesełek do karmienia. W końcu muszę kupić i mam zapisane to:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...841438623.html

Chyba takie ma Agunia. U sprzedawcy na aukcji są jeszcze 3 inne modele - jeden tańszy i dwa nieco droższe. Te droższe mają gumowane kółeczka i uchwyt na butelkę. Czy te krzesełka różnią się jeszcze czymś? Kupowała któraś te droższe?
Kupowałam za 218 zł. Siedzisko pozostaje w tym samym miejscu, a oparcie można ustawić w 3 pozycjach (w wielu krzesełkach odchyla się razem z siedziskiem, ale kąt prawie prosty pozostaje), podnóżek chyba też w 3 pozycjach, tacka w kilku odleglościach, podłokietniki można podnieść, 4 koła gumowane, z hamulcami. Tapicerka z tkaniny, wkładka z polaru, uchwyt na kubek jest, ale jeszcze go nie założyłam. Tacka jest podwójna, ale tak chyba jest w większości krzesełek.
Z rozkładania oparcia skorzystałam kilka razy, z regulacji podnóżka znacznie częściej, ale teraz to też nie jest aż takie ważne. Kółka się przydają.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:52   #4300
nel_a
Zakorzenienie

niedawno dostałam paczkę z kocykiem w czaszki

a mój tata powiedział że to żarówki

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2013-02-11 o 19:59
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:06   #4301
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Zakupy bardzo mi się podobają.

Włoski małej chyba wypadają jak każdemu, czyli nie wszystkie równocześnie. Uważam, że do ok. miesiąca lub dwóch po porodzie stały się jaśniejsze i rzadsze, a teraz tylko rosną i jeszcze trochę jaśnieją (mam dość ciemny blond, a ona włosy po mnie). Pojedyncze z grzywki niedługo będą zachodzić na oczy, ale za to mimo, iż dość rzadko leży na plecach, to z tyłu ciągle ma łysinkę, jakby tarła głową o poduszkę. Powyżej i poniżej włosy rosną normalnie, a na tym obszarze albo są ledwo widoczne, albo nie ma ich wcale.
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
coraz więcej potrafi, lada chwila i będzie chodzić .
Moja teściowa nie może zrozumieć dlaczego nie chcę chodzika dla małej...
U mnie nawet tż tego nie rozumie.

Depoison - czuję się trochę odpowiedzialna za Twój zakup, więc uprzedzam, że pasy naramienne można przełożyć do niższych otworów bez prucia czegokolwiek. Przez chwilę miałam co do tego wątpliwości.

dla Lu za wejście do leżaczka.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!!! Nie wiem, jak on to oceniał, ale ćwiczenia mam zaliczone, czekam tylko na ocenę z egzaminu!!!
Gratuluję.
Stary 2013-02-11, 20:15   #4302
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej witam sie wieczorowa pora.
mala mi dala w kosc odkad wrocilam od kolezanki caly czas plakala az jej gile wyszly na zewnatrz
teraz juz spi, zrobilam jej dzisiaj dzien dziecka i nawet jej nie kapalam bo nie mialam juz sily.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:21   #4303
depoison
Zadomowienie

Cytat:
yyy, nijak
Mój wiecznie bezsenny egzemplarz nie ma w zwyczaju zasypiać w wózku.
Może i zmienią jej się kiedyś zwyczaje, ale dla tej potencjalnej możliwości nie będę teraz szukać wózka z regulacją. Gdyby się kiedyś okazało, że jest niezbędna - opylę Volo i kupię coś innego. No i mam też przecież spacerówkę od ABC Design

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:35   #4304
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
zdolniacha Po co mamuśkę męczyć jak można samej wejść
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
niedawno dostałam paczkę z kocykiem w czaszki

a mój tata powiedział że to żarówki
Pokaż fotki!!

Dziewczyny w Rossmanie jest promocja na obiadki Babydream po 2,99 zł.
My zaopatrzyliśmy się w pasternak z ryżem i indykiem oraz spaghetti bolognese A do tego w końcu znalazłam słoiczek, w którym była dzika róża! Więc kupiłam jabłko z dziką różą i winogronami Bobovita

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:49   #4305
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka. Swoją drogą pycha

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
o to ? o mieszkanie ?

No wyprowadzamy się z Mikołajek do Giżycka
Żeby cielakowaty miał bliżej do roboty bo nie chce mi się już słuchać " ty... wiesz.... nie wiem z kim jechać.... "

No i na szczęście szukanie nas ominęło bo akurat na koniec miesiąca D. kolega się wyprowadza więc nam się mieszkanie zwalnia. 42m2 w zasadzie tyle co tu, ale tamto jakieś większe się wydaje... duży pokój, łazienka z wanną , osobna kuchnia (tu mamy aneks) i mniejszy pokoik. Na parterze, obok sklepy takie jak kaufland, biedronka, intermarche, bricomarche. Tylko cmentarz jest po drugiej stronie ulicy... ale na szczęście nie na wprost tylko obok. Parking dwa kroki od balkonu. I nie wiem co tak jeszcze, z odstępnym i rachunkami ok 1000zł , tu płacimy 1100. A i cielakowaty ma ok 10min do pracy spacerkiem
oo to super, ze jesteś zadowolona
Cielakowaty:hahah a:
A co do sąsiedztwa cmentarza, mam tę przyjemność i powiem Ci, że wcale mi to nie przeszkadza. Przeciwnie. Moja mama chodzi tam z Leosiem na spacery, bo jest cicho i spokojnie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A może beżowy na pewno będzie pasował do Zosinych ciuszków
http://www.marama-kinderartikel.de/p...D=1839/imgID=0
bardzo mi się podoba!

Cytat:
biedaczek

Cytat:
Wasze maluchy łapią się za uszy jak wychodzą im zęby?
U nas chyba coś idzie, ale jeszcze nie widać... za to od wczoraj płacz i mega marud... na szczęście nocka była ok.
a wiesz, że tak Dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę.

Pumcia B dostaje sporo tych przekąsek. Leo dostaje tylko owoce i warzywa i raz dostał chrupkę kukurydzianą. Jakoś jestem zdania, że dzieci w tym wieku zupełnie nie potrzebują przekąsek. Bo i po co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chatka.jpg (29,2 KB, 14 załadowań)
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:58   #4306
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zdolniacha Po co mamuśkę męczyć jak można samej wejść

Pokaż fotki!!

Dziewczyny w Rossmanie jest promocja na obiadki Babydream po 2,99 zł.
My zaopatrzyliśmy się w pasternak z ryżem i indykiem oraz spaghetti bolognese A do tego w końcu znalazłam słoiczek, w którym była dzika róża! Więc kupiłam jabłko z dziką różą i winogronami Bobovita
dzika róża ma dużo wit. C

jutro
dziś już padam...

Irmusiu najlepszego dla Leonka ))
mama spaceruje z Leosiem po cmentarzu???!

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2013-02-11 o 21:00
Stary 2013-02-11, 21:01   #4307
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
yyy, nijak
Mój wiecznie bezsenny egzemplarz nie ma w zwyczaju zasypiać w wózku.
Może i zmienią jej się kiedyś zwyczaje, ale dla tej potencjalnej możliwości nie będę teraz szukać wózka z regulacją. Gdyby się kiedyś okazało, że jest niezbędna - opylę Volo i kupię coś innego. No i mam też przecież spacerówkę od ABC Design
W sumie... Tynia czasem zasypia w wózku, ale pewnie na wypady, na których używać będziemy lekkiej spacerówki pewnie nie będzie szans na zaśnięcie. Z drugiej strony myślę o tym, że taki wózek przydaje się też przy większym dziecku, które już umie chodzić, właśnie wtedy, jak jest zmęczone i nie ma siły już iść

Dzięki za gratki Może pytania, na które nie odpowiedziałam były za 5 pkt, a pozostałe za 50
Stary 2013-02-11, 21:02   #4308
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
mojemu już większość wypadła i urosły nowe tzw stałe włosy To efekt wycierania, związany z pozycją leżącą dziecka. W związku z tym, że Leoś nie leży/stoi na głowie, na czubku ma bujną czuprynę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Pisałyście o dobrych radach. Ja już mam po dziurki w nosie tego gadania co mała powinna jeść... Jakiś miesiąc temu Gosię wysypało, lekkie uczulenie na buźce dostała i nie wiedziałam od czego. Nic nowego nie jadła, więc się trochę zmartwiłam. Po czasie teść się przyznał, że dał małej kawałek ciasta . Zabroniłam dawać jej cokolwiek bez mojej zgody! Bo jak coś się stanie to ja będę z nią po lekarzach jeździć (odpukać)... Jednak co jakiś czas coś małej teść daje: np. jemy obiad u teściów a za moment patrzę - Gosia ma w rączce kość od kurczaka - bo to lepsze od gryzaków i niech sobie pocyca; innym razem chciał jej dać rosołu z obiadu - doprawiony jak dla nas na obiad; ostatnio chciał podzielić się z nią pączkiem w tłusty czwartek... Szkoda słów. Miarka się przebrała kiedy na urodzinach dziadka zaproponował jej świeży kawałek chleba z masłem (w międzyczasie dostała od niego kość od kurczaka , czego nie zauważyłam, bo leżała sobie w leżaczku). Wkurzyłam się o powiedziałam, że może jej tatar da albo grochówki ugotujemy! I już był spokój .

Wiecie, że papież będzie abdykował 28 lutego? Właśnie przeczytałam na onecie. Jestem w szoku!
ad1. Chyba bym chłopa udusiła
ad2. A ja się tego spodziewałam. Nawet jestem zdziwiona, że dopiero teraz

Cytat:
wspaniale!
Stary 2013-02-11, 21:07   #4309
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam za 218 zł. Siedzisko pozostaje w tym samym miejscu, a oparcie można ustawić w 3 pozycjach (w wielu krzesełkach odchyla się razem z siedziskiem, ale kąt prawie prosty pozostaje), podnóżek chyba też w 3 pozycjach, tacka w kilku odleglościach, podłokietniki można podnieść, 4 koła gumowane, z hamulcami. Tapicerka z tkaniny, wkładka z polaru, uchwyt na kubek jest, ale jeszcze go nie założyłam. Tacka jest podwójna, ale tak chyba jest w większości krzesełek.
Z rozkładania oparcia skorzystałam kilka razy, z regulacji podnóżka znacznie częściej, ale teraz to też nie jest aż takie ważne. Kółka się przydają.
Dziękuję za odpowiedź Teraz tylko pozostaje wybór koloru

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:08   #4310
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Irmusiu najlepszego dla Leonka ))
mama spaceruje z Leosiem po cmentarzu???!

nooo Cisza, spokój... Mały śpi albo ogląda nagrobki
Stary 2013-02-11, 21:13   #4311
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

nooo Cisza, spokój... Mały śpi albo ogląda nagrobki

przynajmniej nikt wścibsko nie zagląda do wózka

Stary 2013-02-11, 21:19   #4312
katja_22
Zadomowienie

Cytat:

Włoski małej chyba wypadają jak każdemu, czyli nie wszystkie równocześnie. Uważam, że do ok. miesiąca lub dwóch po porodzie stały się jaśniejsze i rzadsze, a teraz tylko rosną i jeszcze trochę jaśnieją (mam dość ciemny blond, a ona włosy po mnie). Pojedyncze z grzywki niedługo będą zachodzić na oczy, ale za to mimo, iż dość rzadko leży na plecach, to z tyłu ciągle ma łysinkę, jakby tarła głową o poduszkę. Powyżej i poniżej włosy rosną normalnie, a na tym obszarze albo są ledwo widoczne, albo nie ma ich wcale.
Czyli jest to normalne, bo u nas sprawa podobnie wygląda... Najpierw miał ciemne włoski (po mnie ), potem czuprynka się przerzedziła i włoski zjaśniały (tata ma blond), a teraz wycierają się z tyłu, reszta trochę urosła

Cytat:
Dobry wieczór

Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka. Swoją drogą pycha
Wszystkiego naj
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:24   #4313
nel_a
Zakorzenienie

Pogoda na wiosnę

Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić.

W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych.

Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska.

Pogoda na lato

Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia.

prognoza lata mnie przeraża

Stary 2013-02-11, 21:39   #4314
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Pogoda na wiosnę

Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić.

W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych.

Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska.
nawet nie strasz W 2010 przeżyliśmy chwile grozy- mieszkamy około 50 m od wałów. Do dziś mam dreszcze na wspomnienie maja 2010
Stary 2013-02-11, 21:40   #4315
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
U mnie nawet tż tego nie rozumie.
Mój na szczęście rozumie . Wie ile się naczytałam o tych sprawach i ufa mojej aktualnej wiedzy a nie tej sprzed 20 lat. W najnowszym Mamo To Ja piszą: "Klasyczny chodzik może być przyczyną wad kręgosłupa i nóżek. Bardziej pomocny jest stabilny pchacz na czterech kółkach albo wózek do wożenia lalek".

Cytat:
ad1. Chyba bym chłopa udusiła

Cytat:
Pogoda na wiosnę

Pogoda na lato

Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia.

Lato... A ja będę na końcówce ciąży latem...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:51   #4316
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie strasz W 2010 przeżyliśmy chwile grozy- mieszkamy około 50 m od wałów. Do dziś mam dreszcze na wspomnienie maja 2010
u nas ciśnie rzeka, niezbyt duża, jest też przepompownia i straszyli nas że będą ewakuować ulicę ale tylko na straszeniu stanęło.

a to info z twojapogoda.pl

będzie ciężko u nas bo jak były upały to mieliśmy w mieszkaniu 30'C nawet w nocy :/

Stary 2013-02-11, 22:29   #4317
anna99302
Zadomowienie

Hey hey!

U nas zębów cd taki bąbel się zrobił na dziąsłach więc myśle, ze już tuż tuż!

[B]
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej
Patrze i nie wierze ze moje dziecko tak czesto je. Ona je caly czas prawie.
8 mleko/kaszka
10 kaszka z owocami
Chrupki ciastka biszkopty krazki ryzowe dla dzieci, picie!!!
13 zupka
Chrupki owoce itd...
15 kaszka z owocami
Przekaski j. W.
18 mleko
20 kaszka z mlekiem
23 mleko
4 mleko
I ogromne ilosci picia, herbatki i wody. Potrafi wydoic 2 butle po 200ml dziennie.
W sumie fajnie, że dajesz jej przekąski. Też bym chciała ale się boje żeby się nie zaktrzusił.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
o

[/COLOR]No i jeszcze mała robi ciemno-zielone i dość rzadkie jak na nią kupki....nie wiem czy ten kolor to od zębów, czy jabłka z jagodami??i dupka jej się znów lekko odparzyła, nie wiem czy od tych kupek, czy maści którą zaczęłam stosować zamiast mąki ziemniaczanej....
jak niemal nigdy nie miałam zmartwień, tak teraz kilka naraz
Karolka nam też zmieniły się kupki na ciemno-zielone, fioletowe i w ogóle trójkolorowe...ale przynajmniej robi je codziennie. myślę, ze z kolorami to nic złego
Cytat:
hehe miałam Emila na kolanach, chciałam się napić wody ze szklanki, oczywiście on też chciał trzymać to co ja. Pozwoliłam mu trzymać łapki na szklance i od razu przyssał się do niej i a jak ją lekko przechyliłam to pił tę wodę
właśnie zamówiłam mu doidy
ooo Francio chce pic wodę z butelki z dziubkiem! co podpatrzyłam u blue!

Cytat:

tak, autem, z noclegiem zazwyczaj w Strasbourgu. W różne miejsca - dotychczas podróżowaliśmy z namiotami (uwielbiam ) i co drugi dzień rozbijaliśmy się gdzieś indziej - a to pod Gordes, a to w Vence, a to w Cagnes-sur-Mer, a to przy Lac de Sainte-Croix. Dzięki czemu podczas jednej - na ogół około dwutygodniowej podróży - mieliśmy możliwość zwiedzenia miast i miasteczek, jezior i gór, by na koniec wykąpać się na Lazurowym Wybrzeżu.
Tym razem, ze względu na Zosię, jedziemy w jedno miejsce - niestety zabij, a nie przypomnę sobie, jak dokładnie nazywa się ten pipidówek. Bo to jakieś maleństwo pół godziny drogi od Avignon. Wybraliśmy go ze względu na bliskość różnych uroczych starych miasteczek (które będziemy zwiedzać) a jednocześnie prosty dojazd do większej miejscowości (w razie w, no i po większe zakupy).
Domek wykupiliśmy przez Casamundo.
Koszt jest w ogóle śmieszny, wychodzi praktycznie tyle, ile zapłacilibyśmy, podróżując z namiotami. Szczególnie, że tym razem nie jedziemy w szczycie sezonu (który we Francji przypada na 3 tygodnie na przełomie lipca i sierpnia), tylko ostatni tydzień maja-pierwszy tydzień czerwca.
Za sam domek zapłacimy niecałe 500€, do tego taxa (chyba 2€ dziennie od osoby)

To są obiekty tego typu:
wyjazd brzmi cudownie!!! powiedziałam o Waszych planach mojemu mężowi. a on na to: a tam jst internet??
Cytat:
u nas ciśnie rzeka, niezbyt duża, jest też przepompownia i straszyli nas że będą ewakuować ulicę ale tylko na straszeniu stanęło.

a to info z twojapogoda.pl

będzie ciężko u nas bo jak były upały to mieliśmy w mieszkaniu 30'C nawet w nocy :/
nooo wakacje sie zapowiadają nieźle!!!! ale ciesze się, że bez brzucha bo myślałam że padnę w tamtym roku!

A swoją drogą dziewczyny piszecie o tej kaszce jaglanej?? jakiej firmy? jak to wygląda?? bo ja od razu mam przed oczami taką dla dorosłych...
i jeszcze jedno pytanie: dajecie maluszkom żółtko?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:41   #4318
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogą dziewczyny piszecie o tej kaszce jaglanej?? jakiej firmy? jak to wygląda?? bo ja od razu mam przed oczami taką dla dorosłych...
i jeszcze jedno pytanie: dajecie maluszkom żółtko?
Kasza Holle.
Ja daję pół co drugi dzień - przynajmniej się staram - zdarza mi się zapomnieć
Stary 2013-02-11, 22:45   #4319
Maciejka__
Zakorzenienie

dla Leona.
Stary 2013-02-11, 22:47   #4320
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

No widzisz!!!!! Tak jak mówiłam
Gratulacje!!!
Cytat:
Dobry wieczór

Wszystkiego najlepszego dla L!!!!
A to ciasto to moje wspomnienie z dzieciństwa, moja śp.babcia mi robiła, tylko nazywała to domek Baby Jagi
Cytat:
Pogoda na wiosnę

Pogoda na lato

Mi się podoba, lubię upał. Ciekawe tylko jak mały to zniesie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości