|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
no muszę przyznać mało macie tych opłat i bardzo dobrzeU mnie po rozsądniejszym wydawaniu pieniędzy na jedzenie, środki czystości około1300 zł, ale na 3 osoby Z tego co czytam u większości z Was 1000 zł na jedzonko idzie A tak w ogóle fajny temat
|
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam na paliwo też idzie sporo, ale z powodu dużego silnika w samochodzie, pali Nam oo 18 l / 100 km, ale jest to spowodowane dużym silnikiem. |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba też zacznę notować wydatki. Bo u nas z wydawaniem kasy to tragedia. O odkładaniu to nawet nie mam co pomarzyć, faktem jest też to, że jaką tylko mamy nadprogramową kasę to wkładamy ją w dom. Mam nadzieję, że jak dostanę pracę to coś uda nam się zaoszczędzić.
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do autka przyznaj się jaki macie
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-11 o 21:41 |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zdziwił się bardzo jak zapytał się mnie ile wydałam pieniędzy , a jeszcze większą minę zrobił jak go poinformowałam ile na oszczędnościowe odłożyłam. Miał minę sraj... kota Mamy Nissana Maxime - perełka mojego TŻ, żeby tak sprzątał w mieszkaniu jak w samochodzie to było by jak w muzeum Mam zakaz jedzenia w samochodzie, samochód jest 2 razy w tyg na myjni itp itd
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Justii wlazłam na onet zobaczyć jak sie prezentuje owe autko- bo niby skąd bym miała wiedziec znawcą aut nie jestem
Tylko tankownia nie zazdroszczę.... hehe |
|
|
|
#3037 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż już się nie mogę troche doczekać.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Resztę doczytam jutro w pracy, bo już późno. ![]() Teraz szykuję ciucha na jutro i spadam do łóżeczka. Kupiłam żelik, więc może coś ten teges.
|
||||
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
ja zauważyłam, że jak mamy jakiś konkretny cel na odkładanie pieniędzy to idzie jakoś tak sprawniej. Od kilku m-cy oszczędzamy na zmianę samochodu a że nie chcę po kupnie zostać z pustym kontem to mąż się zmobilizował i nawet z piwka (prawie) zrezygnował
krótko mówiąc - jak jest cel to mobilizacja lepsza ![]() tak sobie czasami myślę że teraz wogóle jest najlepszy czas na zbieranie grosza do grosza bo jak się dziecko pojawi to trudniej będzie więcej zaoszczędzić. Kurcze, coś czuję że będę dziś cierpieć na bezsenność bo normalnie o tej porze tak mnie na sen muli że już w łózeczku leże a położyłam się i wytrzeszcz oczu, walałam się z boku na bok i żeby męża nie budzić przydreptałam do salonu i siedzę nie mam co ze sobą zrobić a jutro wstać o 5.30 będzie ciężko oj ciężko. a Wy kobietki jak wieczór spędzacie?
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39176395]jaką tylko mamy nadprogramową kasę to wkładamy ją w dom. .[/QUOTE]
Witam w klubie Non stop kase ładuję w dom, ale oszczędności musze miec bo nie mogłabym spac spokojnie---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Zmykam spać
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam powoli szukać wczasów Już nie mogę się doczekać W tym roku zmieniliśmy trochę plany i zamiast od razu brać dwóch tyg to bierzemy tydzień w sezonie i dwa tyg po za sezonem , Ja powinnam pracować w Biurze podróży, uwielbiam wyszukiwać ofert. Mogła bym tylko zmieniać walizki i latać po całym świecie
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39176395]Jak ja bym chciała tylko tyle wydawać
chyba też zacznę notować wydatki. Bo u nas z wydawaniem kasy to tragedia. O odkładaniu to nawet nie mam co pomarzyć, faktem jest też to, że jaką tylko mamy nadprogramową kasę to wkładamy ją w dom. Mam nadzieję, że jak dostanę pracę to coś uda nam się zaoszczędzić.[/QUOTE]Ja chcę uzbierać na remont kuchni i łazienki, jak podliczałam to co bym chciała i ile to będzie kosztowało to spora sumka wyszła no i teraz oszczędność pójdą na autko dla mnie jakieś, więc będziemy zaraz utrzymywac trzy samochody![]() To co u nas sprawia w miarę małe opłaty to też to że nie mamy żadnych kredytów i mieszkamy na swoim ![]() Cytat:
![]() A ja narzekam na nasz silnik 1,9
|
|
#3042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to już inwestycja na lata i fajnie mieszkać w świeżym, urządzonym po swojemu mieszkanku
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
wiadomo coś za coś, ale remonty robi się na lata
|
||
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
a pomyślcie jaką frajdą będzie remontowanie/urządzanie pokoiku dla bobaska
chociaż zapewne pierwsze kilka m-cy łózeczko będzie w sypialnikurde no czemu te cykle tak się dłużą ![]()
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-11 o 22:37 |
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliwka węgierka i białe dodatki http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/p...,25,19700.html Uwielbiam piękne wnętrza zresztą jak każda kobieta ![]() Zmykam spać bo o 6 trzeba wstać
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-11 o 22:47 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
pokoik ładny ale właśnie ten kolor mimo że raczej delikatny to tak razi w oczy jak się fotkę otworzy
kurcze teraz białe meble rządzą i w pokoikach dziecięcych i w salonach ... fajnie podoba mi się i ten baldachim do mnie kilka m-cy temu przywędrowało spowrotem moje łóżeczko (wychowałam się w nim ja, moja siostra, mały kuzyn i moja chrześnica) bo wujek robił porządki i mu zalegało. Od razu powiedziałam mężowi, że musi je przeleciec papierem ściernym i przemalować na biało albo kremowo też chciałabym biały pokoik ale mamy już zabudowę w tym pokoju w płycie"trawa morska" więc łózeczko i komoda pewnie będą kremowe.ps. oo ten drugi pokoik który wkleiłać to wogołe boski <3 no to leć spać dobranoc ja też zaraz musze iść bo też poranne wstawanie czeka... jak codziennie zreszta wrrr
Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2013-02-11 o 22:51 |
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety zostałam pozbawiona możliwości ozdabiania pokoju dla bobaska, mieszkamy na razie na jednej sypialni, ale na lato planujemy się przeprowadzić i wtedy będę mogła nieco zaszaleć.
14.08.2010 - Ślub 05.05.2011 - Nadia 20.10.2013 - Daria 2014 - 55 2015 - 48 Edytowane przez Fikusek82 Czas edycji: 2013-02-11 o 23:02 |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Też mam jeszcze łóżeczko po moim bracie i po mnie i z chęcią bym je odnowiła ![]() my właśnie odkładamy na nowy samochód, nasz już za stary i wogóle co chwilę się do niego dokłada, ale tż i tak w nim zakochany i jak to ujęła justi tak samo mówię ja "żeby tak sprzątał po sobie w domu!" jestem też zdania że jak robimy jakiś remont w domu to wolę poczekac odłożyc więcej kasy i zrobic tak żeby już było zaje... ście, a nie aby było a za dwa lata będę zmieniac. Justii kiedy u Was starania bo mówiłaś że wyniki badań jednak ok Ci wyszły?
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja tylko na chwilkę, podrzemałam troszkę po południu, ale dalej mam jakiś niedobór snu
![]() Fikusek - ja też ostatnio szukałam gina w IE i był problem, za to dużo jest polskich, więc nie narzekam. Cytat:
A ja akurat jestem z tych i uważam, że nie ma co starać się przed ślubem, bo nigdy nie wiesz jak będziesz się czuła, czy nie będzie jakiegoś zagrożenia, dodatkowo stres itp, uważam, że jak najbardziej warto poczekać i wtedy już na spokojnie Cytat:
![]() właśnie miałam pytać co to za silnik macie bo pali wam okropnie dużo... my przy 2.0l spalamy średnio między 8-10l więc uważam że bardzo dobrze Cytat:
PS. Miałam ci pisać, że tekst o podwójnej prezerwatywie na wacka mnie zastrzelił hahahahah Cytat:
chyba pójdę dalej spać do świata żywych wrócę jutro dobrej nocy...
|
||||
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj wstałam lewą nogą, mam doła, meeeega doła ![]() ![]() ![]() ps. my mamy 2,5 litrowy silnik, a pali "tylko" 11l/100 , ale ostatnio mężuś mi kupił drugi samochód z gazem i śmigam nim cały czas
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#3051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wypij dobrą kawkę, zjedz pyszne śniadanko i odrzuć daleko złe myśli ![]() ja w pracy siedzę i czekam aż do piekarni obok przywiozą ciepły chlebek bo mam dziś ochotę na dobre kanapeczki w brzuszku burczy a chlebka jeszcze nie ma wrrr. Ale u nas dziś ładny dzień się zapowiada, słoneczko świeci i jakoś tak weselej przez to
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kawa już wypita, ale mam smaka na drugą śniadania na razie nie jem bo jestem przejedzona po weekendzie aż mnie flaki bolą ![]() Kasia kiedy Ty zaczynasz przytulanki? mi się to już jakoś tak dłuży....
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Doby.
Ja wstałam z bólem głowy, brzucha i @. Niech dzisiejszy dzień się szybko kończy ![]() Cytat:
widzę, że dyskusja o pieniądzach i powiem Wam, że ja nie mam pojęcia ile wydajemy. Maż jest strasznie oszczędny i każdy zakup 20 razy przemyśli na miesiąc ustaliliśmy sobie limit 2000 i to nam musi starczyć na opłaty, jedzenie i przyjemności. Jeżeli mamy jakiś nagły wypadek tak jak ostatnio 1000 zł za naprawdę samochodu to korzystamy z naszych oszczędności w innym wypadku raczej mieścimy się w tej kwocie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak na serio wszystkie kalendarze dni płodnych pokazały mi je w okolicach 22 lutego (gdzie sama spodziewałabym się w okolicach 12 lutego) ale robię dziś test LH i zobaczę na czym stoję. Chociaż jaki wynik by nie był to mam zamiar wprowadzić w zycie "system co 2 dnia hehee" już od dziś pracowity miesiąc będzie
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Aldrin a skąd Ty?
|
|
|
#3056 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle to w moim łóżeczko spałam tylko ja, bo brat nie chciał. A spałam do 6 roku życia, nogi mi wystawały a ja za żadne skarby nie chciałam gdzie indziej spać ![]() Muszę wstawać wziąć się za ogarnianie przed wizytami u lekarzy . Pewnie dopiero wieczorem do was wpadnę. Miłego dnia dziewczyny |
|||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Do Ciebie będę mieć tak z 20 km
a dokładniej to mieszkam bliżej Wodzisławia w małej wiosce ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39180694]Nas szykowanie kuchni i łazienki wyniosło prawie 40 tyś, ale pocieszam się że to były dwa najdroższe pomieszczenia i teraz to już z górki Już nie mogę się doczekać, tyle mam pomysłów na ten pokój Moje łóżeczko odzyskałam w wakacje, wyczyściłam je i grzecznie czeka na strychu W ogóle to w moim łóżeczko spałam tylko ja, bo brat nie chciał. A spałam do 6 roku życia, nogi mi wystawały a ja za żadne skarby nie chciałam gdzie indziej spać ![]() Muszę wstawać wziąć się za ogarnianie przed wizytami u lekarzy . Pewnie dopiero wieczorem do was wpadnę. Miłego dnia dziewczyny Udanych wizyt lekarskich
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
j Cytat:
Napisane przez didi610 Aldrin a skąd Ty? ![]() Do Ciebie będę mieć tak z 20 km a dokładniej to mieszkam bliżej Wodzisławia w małej wiosce ![]() no bliżej Wodzisławia to tylko Marklowice albo Radlin.... bo ja też z okolic Rybnika
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
hej
. Codziennie Was nadrabiam ale nie mam sily pisac. Codziennie praca od rana do wieczora. Dzis znow nadgodziny
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Witam z poranną kawką
![]() ewelika no właśnie jak podliczałam koszt naszego remontu to wyszło podobnie, a że chcę to zrobić już na luks to poczekamy aż się uzbiera, nie pali się bo teraz też tragicznie nie jest ![]() My póki co raczek pokoju dla dziecka nie będziemy robić, łóżeczko postawimy w salonie obok sypialni żeby mieć do malucha blisko, bo tak to np. w nocy za daleko by było latać. Jak podrośnie to wtedy go przeniesiemy na swoje
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

no muszę przyznać mało macie tych opłat i bardzo dobrze
chyba też zacznę notować wydatki. Bo u nas z wydawaniem kasy to tragedia. O odkładaniu to nawet nie mam co pomarzyć, faktem jest też to, że jaką tylko mamy nadprogramową kasę to wkładamy ją w dom. Mam nadzieję, że jak dostanę pracę to coś uda nam się zaoszczędzić.

ja też zaraz musze iść bo też poranne wstawanie czeka... jak codziennie zreszta wrrr

25.08.2012r.