|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
i nie ma co wybrzydzac. kosz to chyba tylko problem w zimie przy wiekszym sniegu.
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już się żegnam
Dobrej nocki |
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest bardzo delikatny, ładnie pachnie i dobrze myje. ale nie tak, że skóra aż piszczy. tylko tak łagodnie...to, że żel jest i do ciała, i do włosów, to nic złego - przy dłuższych włosach możnaby chcieć składników ułatwiających rozczesywanie, przy gęstej czuprynie czegoś mocniej pieniącego się... ale dla maluszka i jego czupryny takich bajerów nie potrzeba, a wręcz są zbędne. ja sama nie wiem, czy od samego początku będę cokolwiek myjącego dodawać do wody... podobno dobrze dać skórze się powoli przyzwyczajać. czyli na początek tylko woda z dodatkiem oleju np. migdałowego - spokojnie wszystko doczyścimy, maluch przecież nie śmierdzi i potem powoli można trochę żelu dolać do wody, potem jak wszystko ok to chlaś na myjeczkę trochę...z tym żelem hipp jest o tyle fajnie, że jak dzidzi nie przypasuje, to można zużyć z przyjemnością samemu
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś, patrz jakie fajne dziewczynki!
pani ma fajne sukienki http://allegro.pl/sukieneczka-ogrodn...023203669.html Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-11 o 22:53 |
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam pierwszą część naszej przygody z "mamusiami majowo-czerwcowymi 2013"
aż łezka się w oku kręci "fasolka ma siedem tygodni" i debata o witaminach/kwasie.. ![]() ach.. ile wieeeedzy mi przybyło w tm czasie ![]() cudne cudne cudne czasy ![]() cudna ciąża, cudne wszystko ![]() tym optymistycznym akcentem żegnam się! PS co z Inną?! była jakoś? odzywała się? |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, i też mówię dobranoc
|
#1181 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
to moje hobby ![]() Teraz wszystko jasne : http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,109...?ticaid=1100c7
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do kapieli. podczytuje co planujecie kupowac i gdzies tam sobie zapisuje, ale tworzenie mikstur to jeszcze wyzsza szkola, wiec malej wole kupic cos sensownego. johnson i nivea jakos mnie nie skusily, hipp wydal sie fajny i zapamietalam wlasnie ten 2w1 z pompka. jeszcze ziajke przejrze, bo sama lubie ich kosmetyki.
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
buziaki w pysiaki dziewczyny
Dobranoc |
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
pierwsza
? Dzień dobry.Która to pisała że zacznie się stresować jak marcówki zaczną rodzić??? Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1829 Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-02-12 o 06:55 |
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
i Julka w charakterze przyzwoitki
Cytat:
bredzi mi się czasemto zrób ![]() Cytat:
![]() nadrabiam i podziwiam przenikliwość diabli jej przewidywania są lepsze niż horoskopy ![]() dzień dobry
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehehja kolejna nocka z glowy , zasnelam po 21 - siusiu po 00 i do 5 gapienie sie w sufit potem godzinna drzemka masakras ![]() szykuje mlodego i do szkoly
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() ja już od godz nie śpię, jestem po śniadanku i właśnie piję herbatkę. Po 9 jadę do koleżanki więc pewnie wrócę zaraz przed TŻtem żeby podgrzać obiadek (wyciągnęłam pierożki z zamrażalnika). Cytat:
![]() Atena piękne ciuszki Ashy na pewno wszystko będzie ok. Pewnie tylko będziesz musiała uważać na to co jesz. Co do zgagi to ostatnio wyczytałam że pomaga guma do żucia ja na szczęście nie wiem co to zgaga ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- piękne ciuszki ![]() wczoraj też upolowała kilka rzeczy, zaraz wam pokażę antoine za dziewczynkę Veronic piękny komplecik!!! na chrzciny może być ![]() Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie ubierać dziecka w białą kieckę z tymi falbankami i do tego ohydną czapką, bleee.
|
||
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
storyl, wózek jak to diabli napisała zdobyczny więc powinien Ci się podobać o wiele bardziej niż kupiony za ciężkie pieniądze
Ponadto i tak podejrzewam, że długo z tych wózków korzystać nie będziemy i przerzucimy się na lekkie spacerówki )odnośnie chrzcin, my też robimy w lokalu - nawet cateringu do domu nie chcę - bo nie chcę potem sprzątania po chmarze ludzi, wolę pójść na gotowe, gdzie mi wszystko podadzą pod nos a po wszystkim posprzątają ![]() bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby? |
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę dość szybko, jeszcze przed wyjazdem siostry za granicę. ale jeśli się nie uda, no to jak młody podrośnie trochę. dlatego na razie nie kupuję tych prześlicznych bodziaków z muchami i tych spodenek na szelkach.
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smyka to uważam że ceny są wygórowane- no chyba że kupuje się na promocjach.
whatIthink dziwne że Cię nie bada na fotelu. Mnie praktycznie na każdej wizycie bada. Na początku tylko z dwa razy nie. MoTyleKsw piękne ciuszki! i jaka cena jakby tak Twojej małej siurak wyrósł to chętnie ciuszki odkupię color przykro mi z powodu mieszkania. A miało być tak pięknie ![]() storyl za Igora
|
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do brudów - i tak żadna z was nie ma tak widowiskowego i pełnego zakamarków pępola jak ja... mam dziurkę jak normalny człowiek, tylko że w tej dziurce jest jeszcze kuleczka a wokół tej kuleczki mnóstwo możliwości na syf - dlatego czyszczę regularnie.(aha, i owszem, baaaardzo się wstydziłam mojego pępka jako młoda dziewczyna. a później stwierdziłam, że jest nawet śmieszny i uroczy )Cytat:
![]() Cytat:
pewnie w polsce zrobimy, więc poczekamy, aż maluszek fizycznie a ja psychicznie dojrzejemy do dłuuuugiej podróży samochodem. szacuję, że młody będzie miał już jakiś roczek
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a cukru w ogóle nie używam. Jedynie na końcu mnie trochę zmuliło bo nie było dobrze wymieszane. Popić nie mogłam ![]() co do chrzcin to u mnie jest dylemat bo wolałabym w domu (wiadomo że taniej), ale gdzie ja pomieszczę 30 osób (najbliższa rodzina). Więc jeszcze nie wiem co zrobimy. Może obiad w restauracji a później kawa i ciasteczko w domu? |
||
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprawdzałam wczoraj czy czasem któraś nie urodziła!a co do chrzcin to chciałabym 23 czerwca bo to będzie nasza pierwsza rocznica ślubu i akurat wypada w niedzielę. No ale to jeszcze zależy kiedy mała się urodzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

i nie ma co wybrzydzac. kosz to chyba tylko problem w zimie przy wiekszym sniegu.

Bartek mi właśnie szyjkę (chyba
) skopał aż musiałam usiąść bo na stojąco aż mi się kolana uginały
a ma być ponoć tylko gorzej 

Ślub 27. X. 2012
Bo jakościowy to w zasadzie w każdy piątek (choć ja w ciąży tego bardzo nie przestrzegam. Mięsko to moja miłość
bredzi mi się czasem