Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 08:44   #1201
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jest mnostwo slicznych naklejek i to bedzie trudny wybor tz tez sie upiera zeby z pokoikiem na razie poczekac, mala ulokowac w sypialni...zobaczymy po przeprowadzce.
mnie po glowie ciagle chodzi ten mojzeszowy kosz na noc na poczatek
my urzadzamy pokoik od razu, przewijak i ciuszki będą w pokoiku a łóżeczko pewnie na początku u nas, chyba, że zaufam niańce, wyjdzie w praniu

kosza chyba nie am sensu, bo zaraz maluch wyrośnie, ew. możesz dokupic do łóżeczka kółka jak chcesz łatwiej przestawić
Stary 2013-02-12, 08:47   #1202
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cloche
podobno niektóre znieczulenia można, tylko w pierwszym trymestrze się boją robić, ale w drugim to chyba najlepszy moment
dzięki, to bardzo dobra wiadomość
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:49   #1203
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki, czyli moge kupowac do kapieli. podczytuje co planujecie kupowac i gdzies tam sobie zapisuje, ale tworzenie mikstur to jeszcze wyzsza szkola, wiec malej wole kupic cos sensownego. johnson i nivea jakos mnie nie skusily, hipp wydal sie fajny i zapamietalam wlasnie ten 2w1 z pompka. jeszcze ziajke przejrze, bo sama lubie ich kosmetyki.
ja kupuję hippa
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
pierwsza ? Dzień dobry.

Która to pisała że zacznie się stresować jak marcówki zaczną rodzić???
Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1829
o cholerka

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
myślę o sierpniu, wrześniu
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
niestety na usg nie da sie sprawdzić szyjki, ja byłam na połówkowym 2 dni przed wylotem i pytałam lekarza czy mógłby zerknąć czy jest ok i on powiedział, że widzi, że krótka nie jest, ale zbadać mnie trzeba ginekologicznie żeby stwierdzić czy jets ok
musi się dać, dziewczyny przecież miały podawane dokładne długości szyjek podczas badania ginekologicznego też sprawdzi, oczywiście ale dokładnie nie stwierdzi ile szyjka ma...
chyba, że chodzi Ci o jej "jakość" to chyba faktycznie tylko podczas badanka
---

Dzień dobry
Siedzę z maską na włosach, za chwilę biegnę zmywać, zrobić twarz i jadę na zajęcia z sr rozerwę się trochę

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-12 o 08:51
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:49   #1204
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczyny jestem po glukozie... pobrała mi krew z palca wynik 90... ostatnio miałam 76... potem zrobiła mi ten roztwór, mialam pół cytryny więc wycisnęła mi do kubka. Szczerze mówiąc to było całkiem smaczne,wypiłam szybko..
wyszłam i siedze, podobno 2 godziny a nie godzine a piłam 50g wiec nie wiem, pytalam czemu tak to ona powiedziała ze moze mi po godzinie zrobic ale po 2 ędzie bardziej miarodajne
po jakis 10mninutach zrobiło mi sie slabo, potem straszniee gorąco..chyba od nadmiaru energii z cukru nie wiem, teraz mi lepiej, jszcze 2 łyki wody sie napiłam, mam swoja est w miare ok.. ehh ale juz mialam iść do niej że sie źle czuje..w dodatku mega senna jestem

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-02-12 o 08:51
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:51   #1205
Mysia mysz
Zakorzenienie

wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha dzisiaj się czuję taka napięta ale nie mogę wyczuć czy to więzadła, pachwiny, brzuch czy co:/ miałam dzisiaj iśc na gimnastykę, ale myślę, że rozsądniej by było odpuścić i poleżeć a jutro u gina spytam czy wszytsko ok, jak sądzicie?
nie chce maluchowi zaszkodzić
Stary 2013-02-12, 08:51   #1206
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Przyznaję bez bicia, że zaczęłam nadrabiać, ale nie dałam rady... Czy ktoś ma ochotę streścić niedzielę i poniedziałek?!?

Tak jak mówiłam, jestem z doskoku, bo przez sprawy z mieszkaniem nie mam czasu na nic innego. Tzn, może i mam, ale jestem wtedy już tak wymęczona, że leżę grzecznie w łóżku jak Mąż każe i odpoczywam!

Udało nam się zamówić meble do dużego pokoju i szafę do malutkiego. Chyba "najgorsze" wybory za nami Teraz nic, tylko czekać na decyzję z banku odnośnie kredytu

O ile do tej pory Młody był spokojny, o tyle dzisiaj w nocy pokazał matce co potrafi. Gdzieś od 24 do 1:30 urządził sobie chyba dyskotekę, albo jakiś trening piłkarski . Później na chwilę przysnęłam, ale miałam straszny sen, więc w sumie noc z głowy!
Ha! A teraz matka zła Obudziłam brzdąca kanapkami z miodzikiem

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0733.jpg (60,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0734.jpg (52,5 KB, 20 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-02-12 o 08:53
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:52   #1207
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja kupuję hippa
o cholerka

myślę o sierpniu, wrześniu
musi się dać, dziewczyny przecież miały podawane dokładne długości szyjek podczas badania ginekologicznego też sprawdzi, oczywiście ale dokładnie nie stwierdzi ile szyjka ma...
chyba, że chodzi Ci o jej "jakość" to chyba faktycznie tylko podczas badanka
---
co do długości dokładnej to niby usg można, jak i na palec ale własnie ten gin co mi robił usg mówił, że nie sprawdzi czy jest zamknięta i czy jest ok bez badania ginekologicznego
Stary 2013-02-12, 08:53   #1208
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem po glukozie... pobrała mi krew z palca wynik 90... ostatnio miałam 76... potem zrobiła mi ten roztwór, mialam pół cytryny więc wycisnęła mi do kubka. Szczerze mówiąc to było całkiem smaczne,wypiłam szybko..
wyszłam i siedze, podobno 2 godziny a nie godzine a piłam 50g wiec nie wiem, pytalam czemu tak to ona powiedziała ze moze mi po godzinie zrobic ale po 2 ędzie bardziej miarodajne
po jakis 10mninutach zrobiło mi sie slabo, potem straszniee gorąco..chyba od nadmiaru energii z cukru nie wiem, teraz mi lepiej, jszcze 2 łyki wody sie napiłam, mam swoja est w miare ok.. ehh ale juz mialam iść do niej że sie źle czuje..w dodatku mega senna jestem
oo z palca... ja miałam z żyły normalnie... dziwne, że po dwóch godzinach przy 50g usiądź sobie gdzieś koło okna może? dasz radę

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
co do długości dokładnej to niby usg można, jak i na palec ale własnie ten gin co mi robił usg mówił, że nie sprawdzi czy jest zamknięta i czy jest ok bez badania ginekologicznego
no właśnie dopisałam do poprzedniego posta, że chyba, że chodzi o jej "jakość" to faktycznie chyba tylko podczas badania

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:53   #1209
salviae
Zadomowienie

Hej,
Diabli daj znać jak Ci odpiszą z TAKO
Jenny ja też już byłam pytać o chrzciny, chcę w lokalu chociaż będzie max 15 osób, ale nie mam ochoty gotować, u nas w kościele msza jest o 11 więc póżniej impreza od obiadu, kawa i ciacho i zimna płyta kolacji nie będzie, cena w restauracji którą wybraliśmy 60-70 zł, myślałam o cateringu ale kosztuje bez ciasta 50 zł więc się nie opłaca bo bym musiała sprzątać, rozkładać, kawę robić, a tak to po imprezce zawiniemy się do domu i nie będzie kłopotu

Dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać mam nadzieje, że wszystko ok i to twardnienie jest normalne
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:54   #1210
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No to super!

My dzisiaj mieliśmy jechać pooglądać wózki, ale za dużo innych spraw było do załatwienia, więc przełożyliśmy wizytę na... nie wiadomo kiedy Ale za to podjechaliśmy do jednej restauracji popytać o terminy i ceny za chrzciny Spodziewałam się, że będzie gorzej ale zmieścimy się w max 100 zł/os Muszę jeszcze sprawdzić 2 inne lokale, popytać o ceny za catering i porównać co nam się bardziej będzie opłacało

Jeśli planujecie chrzciny w lokalu to w jakich godzinach i jakie posiłki ??
Szybko się za to zabraliscie. Ja już pisałam, ale będę miała dylemat gdzie go zrobić - czy w Wawie gdzie mieszkam i należe do kościoła, czy w rodzinnej miejscowości gdzie jest cała moja rodzina. Nie musieliby tu przyjeżdżać tylko my byśmy pojechali tam..
U mnie raczej w lokalu.. Będzie co najmniej 25-30 osób.. A to jest najbliższa rodzina (mąż ma 4 rodzenstwa, oprócz jednej siostry po ślubie i dzieciaci, a ja mam 2, po ślubie z dziećmi).
W rodzinnej miejscowości chrzczą chyba w każdą niedzielę.. z lokalami też raczej problemu nie ma, bo wesela często robią bez poprawin, więc w niedziele jest lokal wolny.. Taką przynajmniej mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mnie też to zawsze zastanawiało skąd on ma te kłaczki Ale zawsze lubię je wyciągać to moje hobby

Teraz wszystko jasne :
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,109...?ticaid=1100c7
"Okazało się, że tworzą się one zazwyczaj u mężczyzn w średnim wieku z lekką nadwagą. "
Mój ma 25 lat i jest chudzinką

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:55   #1211
sharpnowaja
Zakorzenienie

Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74
2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy
spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy
spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6077542.jpg (129,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6064118.jpg (170,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6076747.jpg (96,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6076512.jpg (123,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-02-12, 08:59   #1212
sharpnowaja
Zakorzenienie

szprotka piękne ciuszki
Stary 2013-02-12, 09:00   #1213
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha dzisiaj się czuję taka napięta ale nie mogę wyczuć czy to więzadła, pachwiny, brzuch czy co:/ miałam dzisiaj iśc na gimnastykę, ale myślę, że rozsądniej by było odpuścić i poleżeć a jutro u gina spytam czy wszytsko ok, jak sądzicie?
My się wydaje, że się przećwiczyłaś.. Ja jak sobie pójde dwa dni pod rząd na gimnastykę to mnie własnie zaczyna brzuch bolec i jestem cała napięta.. Albo jak dużo łaze - np. robie kilka godzin jakies jedzenie w kuchni czy biegam po mieście..
Ja bym odpuściła i poleżała..

Co do chrztu i wieku dzieciaczka
-
u mnie w rodzinie robi się szybko chrzest - jak maluszek ma 3,4 miesiące. Głównie dlatego, że całą mszę prześpi i jest spokój.. Z kolei u TŻta sie chrzci późno, jak ma rok albo 1,5.. Ja bym wolala w miarę szybko.. Bo nie chciałabym biegać za dzieckiem po kościele i go wyciągać spod ławki bo ksiądz go chce polać wodą

Wojtek
Stary 2013-02-12, 09:00   #1214
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wolno napinać mięśni brzucha przecież to czasem samo się bezwiednie robi podczas ćwiczeń..ja dla właśnego spokoju zostałabym w domu i odpoczęła.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Chyba "najgorsze" wybory za nami Teraz nic, tylko czekać na decyzję z banku odnośnie kredytu

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
a kiedy mniej-więcej możecie się spodziewać tej decyzji?
i za zakupy
Stary 2013-02-12, 09:04   #1215
maarchewka
Zakorzenienie

Ciekawe która u nas pierwsza zacznie rodzic..

Wojtek
Stary 2013-02-12, 09:05   #1216
Kinga_20
Zakorzenienie

maaarchewka 30 osób to dużo??? U nas będzie ponad 40!!! Także ja bym się cieszyła jakbym miała tylko 30 osób do zaproszenia W ogóle to nie wiem czy robić chrzciny, właśnie przez tą ilość osób jaką trzeba by było zaprosić, u mnie to najbliższa rodzina, a od mojego męża to i ciotki i wujki... MASAKRA.... Z drugiej strony nas na wszystkie chrzciny wszyscy zapraszali to teraz jak my nie zrobimy to nie wiem, poobrażają się.... Eh.... Na razie chyba nie chce mi się o tym myśleć, pewnie będę odwlekać w czasie

A tak w ogóle to HELOŁ w 29tc

Wybieram leki powoli, do końca tygodnia powinnam już skończyć, ale widzę dużą poprawę, brzuch już tak nie twardnieje. Siedzę raczej w domku i odpoczywam. W sobotę całe mieszkanie posprzątał TŻ

A tak ogólnie niewyspana jestem strasznie dzisiaj i muszę wymyślić jakąś zupę, ale nie bardzo wiem jaką - macie pomysły jakieś fajne?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Edytowane przez Kinga_20
Czas edycji: 2013-02-12 o 09:08
Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:07   #1217
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ciekawe która u nas pierwsza zacznie rodzic..
nie wiem dlaczego ale ja stawiam na axelle oczywiście nie licząc mamusiek które oczekują bliźniaków

dobra ja zmykam bo za pół godz muszę wyjść trzeba się doprowadzić do porządku. Nie piszcie za dużo:P
Stary 2013-02-12, 09:07   #1218
szczesliwa25
Rozeznanie

marchewka mamy jeszcze trochę czasu ) jedne trochę więcej, drugie trochę mniej...

my na razie 24tc więc nawet nie myślę

myślę za to że trzeba zwlec tyłek z łóżka i maszerować do pracy
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:10   #1219
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
maaarchewka 30 osób to dużo??? U nas będzie ponad 40!!! Także ja bym się cieszyła jakbym miała tylko 30 osób do zaproszenia W ogóle to nie wiem czy robić chrzciny, właśnie przez tą ilość osób jaką trzeba by było zaprosić, u mnie to najbliższa rodzina, a od mojego męża to i ciotki i wujki... MASAKRA.... Z drugiej strony nas na wszystkie chrzciny wszyscy zapraszali to teraz jak my nie zrobimy to nie wiem, poobrażają się.... Eh.... Na razie chyba nie chce mi się o tym myśleć, pewnie będę odwlekać w czasie

A tak w ogóle to HELOŁ w 30tc

Wybieram leki powoli, do końca tygodnia powinnam już skończyć, ale widzę dużą poprawę, brzuch już tak nie twardnieje. Siedzę raczej w domku i odpoczywam. W sobotę całe mieszkanie posprzątał TŻ

A tak ogólnie niewyspana jestem strasznie dzisiaj i muszę wymyślić jakąś zupę, ale nie bardzo wiem jaką - macie pomysły jakieś fajne?
30 osób będzie jak zaproszę tylko rodzeństwo, rodziców i chrzestnych.. jak jeszcze wliczę w to dziadków i po mojej stronie rodzeństwo rodziców (którzy są moimi chrzestnymi) to mi wyjdzie ponad 40...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

dobra ja się zbieram na gimnastykę

A i pamiętajcie o KEGLU!!!

Wojtek
Stary 2013-02-12, 09:15   #1220
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
30 osób będzie jak zaproszę tylko rodzeństwo, rodziców i chrzestnych.. jak jeszcze wliczę w to dziadków i po mojej stronie rodzeństwo rodziców (którzy są moimi chrzestnymi) to mi wyjdzie ponad 40...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

dobra ja się zbieram na gimnastykę

A i pamiętajcie o KEGLU!!!

o rany u nas na ślubie było 30
Stary 2013-02-12, 09:17   #1221
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Wylicytowałam:
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
ale śliczności

Kinga za 29t a co do chrzcin to ja chcę tylko najbliższą rodzinę. dziadki, rodzice, rodzeństwo bez wujków, cioć bo się wtedy za dużo tego nazbiera.
Stary 2013-02-12, 09:17   #1222
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a nie wolno napinać mięśni brzucha przecież to czasem samo się bezwiednie robi podczas ćwiczeń..ja dla właśnego spokoju zostałabym w domu i odpoczęła.
nie wolno właśnie:/ babka mi zwróciła uwage, żebym wstając nie używała mięśni brzucha tylko kładła się na bok i podpierała ręką, ale ciągle o tym zapominam
Stary 2013-02-12, 09:19   #1223
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Szybko się za to zabraliscie. Ja już pisałam, ale będę miała dylemat gdzie go zrobić - czy w Wawie gdzie mieszkam i należe do kościoła, czy w rodzinnej miejscowości gdzie jest cała moja rodzina. Nie musieliby tu przyjeżdżać tylko my byśmy pojechali tam..
U mnie raczej w lokalu.. Będzie co najmniej 25-30 osób.. A to jest najbliższa rodzina (mąż ma 4 rodzenstwa, oprócz jednej siostry po ślubie i dzieciaci, a ja mam 2, po ślubie z dziećmi).
W rodzinnej miejscowości chrzczą chyba w każdą niedzielę.. z lokalami też raczej problemu nie ma, bo wesela często robią bez poprawin, więc w niedziele jest lokal wolny.. Taką przynajmniej mam nadzieje

"Okazało się, że tworzą się one zazwyczaj u mężczyzn w średnim wieku z lekką nadwagą. "
Mój ma 25 lat i jest chudzinką
my tez w lokalu raczej ale ja jeszcze o chcrzcie nie myślę..

a co do tych kłaczków to mój tż też ma w pępku po całym dniu, to jest zwyczajnie od ubrań!!! mój jest chuudyyy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
kochana piękne ciuszki
a te z metkami też z sh????? musze też sie wybrać bo póki co tylko na allegro poluje
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
oo z palca... ja miałam z żyły normalnie... dziwne, że po dwóch godzinach przy 50g usiądź sobie gdzieś koło okna może? dasz radę
no dziwne
w dodatku podbno z palca wynik zawsze jest wyżzy niż z żyły i by sie zgadzało, z żyły cukier 76 a teraz z palca 90..już mi lepiej nie ruszam i z miejsca
ale to uderzenie gorąca było straszne
sama glukoza z cytrynką wręcz smaczna

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
haha oglądałam te leginsy ale sie wstrzymalam z kupnem
Stary 2013-02-12, 09:20   #1224
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
My się wydaje, że się przećwiczyłaś.. Ja jak sobie pójde dwa dni pod rząd na gimnastykę to mnie własnie zaczyna brzuch bolec i jestem cała napięta.. Albo jak dużo łaze - np. robie kilka godzin jakies jedzenie w kuchni czy biegam po mieście..
Ja bym odpuściła i poleżała..
pewnie masz racje, odpuszczę dziś, nastepne ćwiczenia są w czwartek więc zobaczymy jak się będę czuła
Stary 2013-02-12, 09:24   #1225
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale śliczności

Kinga za 29t a co do chrzcin to ja chcę tylko najbliższą rodzinę. dziadki, rodzice, rodzeństwo bez wujków, cioć bo się wtedy za dużo tego nazbiera.
Dziękuję

Z mojej strony to najbliższa rodzina właśnie, w sumie 10 osób ode mnie by było i ponad 30 od TŻta, bo gdyby u TŻ zrobić też tylko najbliższą to było by od niego 4 osoby, więc razem nas wszystkich 16 osób.... Także jest różnica i to spora... Widzę, że ceny u nas w mieście oscylują koło 100 zł za osobę, więc lekką ręką poszłoby na to ponad 5 tys. zł - nie wiem czy nie wolę czegoś dziecku za to kupić - kupa kasy przecież.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-02-12, 09:26   #1226
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
nie wolno właśnie:/ babka mi zwróciła uwage, żebym wstając nie używała mięśni brzucha tylko kładła się na bok i podpierała ręką, ale ciągle o tym zapominam
dobrze wiedzieć. tym bardziej że ja notorycznie wstaję wykorzystując mięśnie brzucha, no chyba że coś mnie strzyknie w lędźwiach, to się przewracam na bok. muszę się jakoś przestawić w takim razie
Stary 2013-02-12, 09:27   #1227
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz wstaję tak, że najpierw na bok się przewracam i powoli wstaję - nie używa się wtedy mięśni brzucha.

Stary 2013-02-12, 09:29   #1228
Atena564
Zadomowienie

hej
z Natalką dziś mamy studniówke
i jeszcze dziś wizyta więc powinnam zobaczyć moją kruszynke kochaną

Jenny gratki za mieszkanko, obyście szybko mogli się cieszyć nim w pełni
Szprotka za mieszkanko i za zamówienie mebli
Sharp piękne ciuszki upolowałaś na all, bluzeczka z nadrukiem

ja jeszcze wyprawki niemam, nieurodziłam a Wy jak czytam już chrzciny planujecie dla nas chrzciny to zorganizownie szybko bo rodzice i chrześni i tyle, obiad zobie i gotowe
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:29   #1229
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam się z moimi pyyysznymi, wczoraj upieczonymi ciasteczkami i mlekiem
Wiktorek dalej droczy się z mamusią i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:31   #1230
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Z mojej strony to najbliższa rodzina właśnie, w sumie 10 osób ode mnie by było i ponad 30 od TŻta, bo gdyby u TŻ zrobić też tylko najbliższą to było by od niego 4 osoby, więc razem nas wszystkich 16 osób.... Także jest różnica i to spora... Widzę, że ceny u nas w mieście oscylują koło 100 zł za osobę, więc lekką ręką poszłoby na to ponad 5 tys. zł - nie wiem czy nie wolę czegoś dziecku za to kupić - kupa kasy przecież.
no to ode mnie w wersji minimalistycznej byłoby 7 osób, a ze strony męża tylko 3 osoby. ale to jeszcze będę przeliczać po urodzeniu młodego, na chwilę obecną tyle osób by mi odpowiadało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości