|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() kosza chyba nie am sensu, bo zaraz maluch wyrośnie, ew. możesz dokupic do łóżeczka kółka jak chcesz łatwiej przestawić
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#1203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podczas badania ginekologicznego też sprawdzi, oczywiście ale dokładnie nie stwierdzi ile szyjka ma... ![]() chyba, że chodzi Ci o jej "jakość" to chyba faktycznie tylko podczas badanka --- Dzień dobry Siedzę z maską na włosach, za chwilę biegnę zmywać, zrobić twarz i jadę na zajęcia z sr rozerwę się trochęEdytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-12 o 08:51 |
||||
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jestem po glukozie... pobrała mi krew z palca wynik 90... ostatnio miałam 76... potem zrobiła mi ten roztwór, mialam pół cytryny więc wycisnęła mi do kubka. Szczerze mówiąc to było całkiem smaczne,wypiłam szybko..
wyszłam i siedze, podobno 2 godziny a nie godzine a piłam 50g wiec nie wiem, pytalam czemu tak to ona powiedziała ze moze mi po godzinie zrobic ale po 2 ędzie bardziej miarodajne ![]() po jakis 10mninutach zrobiło mi sie slabo, potem straszniee gorąco..chyba od nadmiaru energii z cukru nie wiem, teraz mi lepiej, jszcze 2 łyki wody sie napiłam, mam swoja est w miare ok.. ehh ale juz mialam iść do niej że sie źle czuje..w dodatku mega senna jestem
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-12 o 08:51 |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha
nie chce maluchowi zaszkodzić
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Przyznaję bez bicia, że zaczęłam nadrabiać, ale nie dałam rady... Czy ktoś ma ochotę streścić niedzielę i poniedziałek?!? ![]() Tak jak mówiłam, jestem z doskoku, bo przez sprawy z mieszkaniem nie mam czasu na nic innego. Tzn, może i mam, ale jestem wtedy już tak wymęczona, że leżę grzecznie w łóżku jak Mąż każe i odpoczywam! Udało nam się zamówić meble do dużego pokoju i szafę do malutkiego. Chyba "najgorsze" wybory za nami O ile do tej pory Młody był spokojny, o tyle dzisiaj w nocy pokazał matce co potrafi. Gdzieś od 24 do 1:30 urządził sobie chyba dyskotekę, albo jakiś trening piłkarski Ha! A teraz matka zła Obudziłam brzdąca kanapkami z miodzikiem ![]() W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-12 o 08:53 |
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale własnie ten gin co mi robił usg mówił, że nie sprawdzi czy jest zamknięta i czy jest ok bez badania ginekologicznego
|
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usiądź sobie gdzieś koło okna może? dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Diabli daj znać jak Ci odpiszą z TAKO ![]() Jenny ja też już byłam pytać o chrzciny, chcę w lokalu chociaż będzie max 15 osób, ale nie mam ochoty gotować, u nas w kościele msza jest o 11 więc póżniej impreza od obiadu, kawa i ciacho i zimna płyta kolacji nie będzie, cena w restauracji którą wybraliśmy 60-70 zł, myślałam o cateringu ale kosztuje bez ciasta 50 zł więc się nie opłaca bo bym musiała sprzątać, rozkładać, kawę robić, a tak to po imprezce zawiniemy się do domu i nie będzie kłopotu ![]() Dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać mam nadzieje, że wszystko ok i to twardnienie jest normalne
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja już pisałam, ale będę miała dylemat gdzie go zrobić - czy w Wawie gdzie mieszkam i należe do kościoła, czy w rodzinnej miejscowości gdzie jest cała moja rodzina. Nie musieliby tu przyjeżdżać tylko my byśmy pojechali tam..U mnie raczej w lokalu.. Będzie co najmniej 25-30 osób W rodzinnej miejscowości chrzczą chyba w każdą niedzielę.. z lokalami też raczej problemu nie ma, bo wesela często robią bez poprawin, więc w niedziele jest lokal wolny.. Taką przynajmniej mam nadzieje ![]() Cytat:
Mój ma 25 lat i jest chudzinką
|
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy
ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.Wylicytowałam: 4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74 2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info). |
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka piękne ciuszki
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym odpuściła i poleżała.. Co do chrztu i wieku dzieciaczka - u mnie w rodzinie robi się szybko chrzest - jak maluszek ma 3,4 miesiące. Głównie dlatego, że całą mszę prześpi i jest spokój.. Z kolei u TŻta sie chrzci późno, jak ma rok albo 1,5.. Ja bym wolala w miarę szybko.. Bo nie chciałabym biegać za dzieckiem po kościele i go wyciągać spod ławki bo ksiądz go chce polać wodą
|
|
|
|
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to czasem samo się bezwiednie robi podczas ćwiczeń..ja dla właśnego spokoju zostałabym w domu i odpoczęła.Cytat:
i za zakupy
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
maaarchewka 30 osób to dużo??? U nas będzie ponad 40!!! Także ja bym się cieszyła jakbym miała tylko 30 osób do zaproszenia
W ogóle to nie wiem czy robić chrzciny, właśnie przez tą ilość osób jaką trzeba by było zaprosić, u mnie to najbliższa rodzina, a od mojego męża to i ciotki i wujki... MASAKRA.... Z drugiej strony nas na wszystkie chrzciny wszyscy zapraszali to teraz jak my nie zrobimy to nie wiem, poobrażają się.... Eh.... Na razie chyba nie chce mi się o tym myśleć, pewnie będę odwlekać w czasie ![]() A tak w ogóle to HELOŁ w 29tc ![]() Wybieram leki powoli, do końca tygodnia powinnam już skończyć, ale widzę dużą poprawę, brzuch już tak nie twardnieje. Siedzę raczej w domku i odpoczywam. W sobotę całe mieszkanie posprzątał TŻ A tak ogólnie niewyspana jestem strasznie dzisiaj i muszę wymyślić jakąś zupę, ale nie bardzo wiem jaką - macie pomysły jakieś fajne?
If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You... Edytowane przez Kinga_20 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:08 |
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego ale ja stawiam na axelle
oczywiście nie licząc mamusiek które oczekują bliźniaków![]() dobra ja zmykam bo za pół godz muszę wyjść trzeba się doprowadzić do porządku. Nie piszcie za dużo:P |
|
|
|
#1218 |
|
Rozeznanie
|
marchewka mamy jeszcze trochę czasu
) jedne trochę więcej, drugie trochę mniej...my na razie 24tc więc nawet nie myślę ![]() myślę za to że trzeba zwlec tyłek z łóżka i maszerować do pracy
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- dobra ja się zbieram na gimnastykę ![]() A i pamiętajcie o KEGLU!!! |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany u nas na ślubie było 30 ![]() ![]()
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kinga za 29t a co do chrzcin to ja chcę tylko najbliższą rodzinę. dziadki, rodzice, rodzeństwo bez wujków, cioć bo się wtedy za dużo tego nazbiera.
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1223 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tych kłaczków to mój tż też ma w pępku po całym dniu, to jest zwyczajnie od ubrań!!! ![]() Cytat:
a te z metkami też z sh????? musze też sie wybrać bo póki co tylko na allegro polujeCytat:
w dodatku podbno z palca wynik zawsze jest wyżzy niż z żyły i by sie zgadzało, z żyły cukier 76 a teraz z palca 90..już mi lepiej nie ruszam i z miejsca ale to uderzenie gorąca było straszne sama glukoza z cytrynką wręcz smaczna Cytat:
haha oglądałam te leginsy ale sie wstrzymalam z kupnem
|
||||
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mojej strony to najbliższa rodzina właśnie, w sumie 10 osób ode mnie by było i ponad 30 od TŻta, bo gdyby u TŻ zrobić też tylko najbliższą to było by od niego 4 osoby, więc razem nas wszystkich 16 osób.... Także jest różnica i to spora... Widzę, że ceny u nas w mieście oscylują koło 100 zł za osobę, więc lekką ręką poszłoby na to ponad 5 tys. zł - nie wiem czy nie wolę czegoś dziecku za to kupić - kupa kasy przecież. |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz wstaję tak, że najpierw na bok się przewracam i powoli wstaję - nie używa się wtedy mięśni brzucha.
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
hej
z Natalką dziś mamy studniówke ![]() i jeszcze dziś wizyta więc powinnam zobaczyć moją kruszynke kochaną ![]() Jenny gratki za mieszkanko, obyście szybko mogli się cieszyć nim w pełniSzprotka za mieszkanko i za zamówienie mebli Sharp piękne ciuszki upolowałaś na all, bluzeczka z nadrukiem ja jeszcze wyprawki niemam, nieurodziłam a Wy jak czytam już chrzciny planujecie dla nas chrzciny to zorganizownie szybko bo rodzice i chrześni i tyle, obiad zobie i gotowe
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wiktorek dalej droczy się z mamusią i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

tz tez sie upiera zeby z pokoikiem na razie poczekac, mala ulokowac w sypialni...zobaczymy po przeprowadzce. 

musze też sie wybrać bo póki co tylko na allegro poluje