|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Choć nie ukrywam też bym chciala w realu mieć takie koleżanki.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
No ja mówiłam Mu, że ma dać nam znać
Ale coś Mu nie śpieszno..A jak proszę TZa żeby zagadał z bratem to wielkie 'ale', że popędzać nie będzie, że to, że tamto. Wkurzę się i zadzwonię, i sama zapytam. Ile można
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
w niedzielę goście i wczoraj goście, więc czasu na pisanie było brak, ale podczytywałam w telefonie Iwa cudnie, że już się mała podnosi do siadu Lili jeszcze tego nie robi, więc na razie nie musimy opuszczać łóżeczka, ale za to odpycha się nogami w leżaczku i robi ten mostek i mocno na boki się przekręca, więc trzeba ją już przypinać, bo wcześniej jak tylko leżała to nie przypinałam Nisia Lili prawie nie ulewa więc nie poradzę nic Angel ja też mam takie odczucia odnośnie dziewczyn i stąd to uzależnienie od wizażu ![]() Cytat:
padłam i nie wstanę |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..... gdybyście miały córkę, albo macie
....... kiedy i czy w ogóle przekłułybyście jej uszy??? Pytam, bo mam dylemat - zawsze się upierałam, że Emilce przekłuję uszy jak sama mnie o to poprosi, a na chrzest dostała od mojej siostry śliczne złote misie - kolczyki. Fakt, dla starszej dziewczynki będą one za dziecinne...... no i cała rodzina mnie zgoniła, że czym dziecko mniejsze tym lepiej, że nie będzie pamiętało, że takie dziecko nie kojarzy i że nie będzie bolało - bla, bla, bla, fakt może nie będzie bolało, bo mi mama przekłuła uczy igłą (u pielęgniarki) jak byłam malusieńka, a potem jak byłam nastolatką to jeszcze sobie dziurki pistoletem robiłam..... ani pierwszego ani drugiego przekłuwania nie pamiętam ani tym bardziej żadnego bólu ALE na samą myśl, że miałabym Emilce przekłuć uszy (mój tż też jest za) juz mi się chce płakać..... ja to chyba za bardzo płaczliwa jestem...... ALE takie malutkie dziewczynki z kolczykami raczej mi się nie podobają..... i co, mam własną córę "oszpecić". Wstepny kompromis - na roczek jej przekłujemy, ale wierzę, że jak się poryczę, to tż się zgodzi żeby to jeszcze w czasie odsunąć.Rozmawiałam z różnymi osobami na ten temat..... wszyscy mają jedno zdanie - przekłuć jak najszybciej jedynie zdanie mojej koleżanki mnie przekonuje - bo ona miała przekłute uszy jak była nastolatką i mówiła, że zawsze jej przykro było, że wszystkie dziewczynki mają kolczyki a ona nie itp.
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Bika mnie się osobiście nie podoba jak małe dziewczynki mają przekłute uszy.
Ja bym przekłuła w 1 klasie podstawówki. A to że kolczyki misie - teraz nawet dorosłe dziewczyny noszą śmieszne kolczyki więc z tym nie powinno być problemu. ![]() Moje dziecko właśnie leży i nagle na cały głos krzyczy "koj, koj, koj, koj" i uśmiech od ucha do ucha
|
#2556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą uważam, że ona ma prawo sama zadecydować czy chce mieć przekłute uczy czy nie. Ja mojej córci nie przekłuje dopóki sama tego nie będzie chciała. W dodatku jak uważasz to za oszpecenie to absolutnie tego nie rób. Kolczyki będą pamiątką. Będzie mogła je potem przetobić na swoją obrączkę.
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Bika, ja bym nie przekuwała, po pierwsze bałabym się, że mała może w jakiś sposób się pociągnąć za uszko lub coś. Kolczyki może przecież ubrać później, misie nie jest to taki dziecinny wzór
![]() mi przekuli uszy jak miałam 2 lata, i do tej pory jestem zła o to, bo w sumie to jest jakaś ingerencja w moje ciało. Aktualnie nie noszę prawie wcale biżuterii, kolczyków też nie. A dziury zostały... Poczekałabym, aż dziecko samo powie: Mamo, chcę przekuć uszy
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Od czasu do czasu jeszcze tu jestem,ale chyba wymiękam. W dodatku coś mnie bierze,nie wiem,czy to po wczorajszym chodzeniu po sklepach,czy od Jurka.Najgorzej,ze Kubuś też ma w nosie nieciekawie ![]() Kończę prezentacje i na dniach powinnam wstawić.Mam nadzieję,że się nie skompromituje ![]() Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:08 |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
Mi tez sie nie podobaja kolczyki u malych dzieci.ja mialam przebite jak mialam 3 lata
Na szczescie nie pamietam bólu..
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram że niektórzy rodzice sie dosłownie ścigają żeby ich dziecko wszystko wcześniej robiło. Nie zdają sobie sprawy że robią krzywdę. Ja małego nie sadzam, niech sam ćwiczy podciągając sie. Np. podaje mu palce, on sie sam podciąga i na kilka sekund go potrzymam i kłade. Tak kilka razy dziennie. Z bujaczka sam sie podciąga jak chwyta za pałąk ![]() Co do wagi to też myśle że za mało. Alan zaczął 6 m-ąc a ma 6,5kg. Zaczynał z 2,6kg ![]() Cytat:
![]() Katee, pokazuj prezentacje, pokazuj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
haj
dzis czuje sie o niebo lepiej. Pola łapie wszystko co jej w oko wpadnie.wczoraj trzymałam ją na kolanach i pilam sok to mi tak szybko za ucho od kubka chwycila,ze nie zdążyłam zauważyc,aha. i ciągnie za włosy ![]() zmykam porobic przelewy
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Uszu Alicji nie przekłuję, dopiero jak sama zechce. A i to niechętnie
Dziewczyny, czy ma któraś z Was w pokoju/kąciku dziecięcym naklejki ścienne? Potrzebuję jakichś sprawdzonych, ale koniecznie musi to być Myszka Miki
|
#2564 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mati jeszcze śpi więc wypiję z Wami kawkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Colds no ale jak przyjdzie sam to 65 stracicie a nie 130 ![]() Cytat:
Cytat:
Będą jak tylko laptopa będę swojego miała. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, za porównanie, ale to tak samo jak był zwyczaj kopiowania uszu i ogonów psich. Argumentem było, ze szczenię nie będzie pamiętało bólu. Ale ból będzie czuło! Jak można świadomie sprawić ból (dla fanaberii) drugiej, żywej istocie - zwierzęciu czy dziecku! ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Dobrze, że tylko wodę pijam...Nisia mój też ulewa... Mam wrażenie, że to alergia, tylko nie mam pojęcia na co. I nie wiem czy dojdę do tego, bo szczerze mówiąc, już nie mam siły kombinować ze swoją dietą. |
||
|
|
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
Bika zdecydowanie nie
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katee, zdrówka dla Ciebie i Kubusia
Cytat:
po pierwsze uważam, że to całkowicie zbędna ozdoba tak małego dzeciątka po drugie co z tego, że bólu nie będzie pamiętało, jak może sobie zrobić zakażenie. Nie wiem jak Twoja córeczka, ale moja ma co jakiś czas dni, gdy łapie się za uszka i ciagnie. Bałabym się, że w kolczykach zrobi sobie krzywdę po trzecie wkręty jej założysz. A Ona przecież większość czasu leży. Przecież ten kolczyk będzie jej sie w główkę wbijał i uwierał. Nie wiem, jak Wy, ale choć kocham kolczyki to nie wyobrażam sobie spania w nich. A co dopiero męczyć tym dziecko tylko i wyłącznie dla widzimisię rodziców. Cytat:
Nie mamy prawa ingerować w ciało dziecka i dokonywać trwałych, nieodwracalnych zmian! Tatuażu też byśmy dzieciom chyba nie zrobiły?! Dziecko jest istotą odrębną i ma prawo samostanowić o sobie. A tym ,którzy naciskają, powiedz, żeby sobie sami zrobili kolczyki w miejscach intymnych - powodzenia! Bika bądź twarda i nie dawaj się!
|
|
|
#2568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jestem na nie. Po pierwsze nie podoba mi się, po drugie niewygodnie, ja zawsze zdejmuję nawet wkręty jak kładę się spać bo mi przeszkadzają. Poza tym można zaczepić o ubranko i sprawić dziecku ból.Zdecydowanie później o tym pomyślimy. Sama przekłułam uszy w wieku lat 13. Teraz uwielbiam nosić kolczyki, mam ich mnóstwo. Dzień dobry ![]() Na chrzcinach u mojej kuzynki było 15 osób. Przesadziła zdecydowanie z ilością jedzenia Postaram się nie popełnić tego błędu.Pauliś była jak zwykle grzeczna, chociaż walczyła ze zmęczeniem i nie obyło się bez lekkiego marudzenia. A na tłumy reaguje pełną olewką. Mam wrażenie że dla niej to bez różnicy ![]() Cytat:
![]() Polecam film, ale dla osób o mocnych nerwach: http://www.filmweb.pl/film/Niemo%C5%BCliwe-2012-586390
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Dernilan. Tylko maść, bo jest też krem. Ok 8 zł kosztuje
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bądź twarda i nie poddawaj się presji otoczenia , skoro sama uważasz że nie powinna mieć to tego nie rób . dla mnie to też niepraktyczna ozdoba dla niemowlaka . nie daj boże wypadnie z ucha , weźmie do rączki i połknie. mogą ci mówić, że tylu dzieciom nic się nie stało ale to żaden argument dla mnie. o zakażeniach - tak jak napisała maggie to już nawet nie chciałabym myśleć , mi po przekłuciu jedno ucho bardzo bolało mimo że nie ropiało. sorki że tak rzadko pisze , ostatnio nie mam czasu , i średnio dostęp do kompa . pisałyście jakiś czas temu o okresie i ja się w sobotę akurat o tym naczytałam i w niedzielę dostałam niespodziankę =] mąż już się cieszy i co chwilę mi z synem wyjeżdża ... wrrr ja rzy jednym dziecku na rzęsach chodzę a on mnie już drugie chce zafundować. niech ta nasza Ala chociaż roczek osiągnie. pisałyście o naklejkach z biedronki. w prawdzie nie naklejałam na ścianę ale są prześliczne !!! idziemy na drugie śniadanko bo Aluta właśnie oznajmiła że wstała radośnie pomrukując =]
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
Myślałam że skubana śpi a ta nie wiadomo kiedy się obudziła i leży cicho jak mysz pod miotłą ![]() Te biedronkowe naklejki u nas rozeszły się w tempie ekspresowym. Dobrze że w tygodniu podskoczyłam do biedry. Wrzuciłam na maila rozbrajające zdjęcie mej córki
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-02-12 o 11:24 |
|
|
|
#2572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sprawie kolczyków - też bym nie przekłuła a Szymek od wczoraj zaczął próby pełzania, podciągania się i nawet pupe i kolana dźwiga do góry leżąc na brzuszku i na samych palcach się odpycha on to robi sam, boję się że sobie krzywdę zrobi
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Anusia479 o tej diecie wiem tylko tyle co w necie jak napisane. Wpisz sobie w google Dieta dukana, wyskoczą Ci linki które i ja poczytałam. Mi jak zwykle w momencie kiedy mam na dietę przejść zachciewa się niestworzonych rzeczy
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
To zostałam ale zbesztana
no cóż Zuza ma kolczyki już... to się poczułam
|
|
|
|
#2575 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moj 'informatyk' juz sobie odpuscil naprawianie laptopa na szczescie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Milka tez wszystko chce chwytac.ostatnio jak ja trzymalam na rekach to sie wziela za bambusowe rolety ![]() ogolnie,to lapie wszystko co ma pod reka! ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Swiat niewidzialny istnieje,bez dwoch zdan.Kwestia tylko, jak daleko jest do srodmiescia i do ktorej jest otwarte? -Woody Allen Edytowane przez Hatti Czas edycji: 2013-02-12 o 12:25 |
||||||||
|
|
|
#2576 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wagi to bardzo mało, tak mi się wydaje, dziecko jakoś w 5 msc przeważnie podwaja masę urodzeniową z tego co pamiętam. Kinga już podwoiła ok. 8 kg waży i tak się cieszę, że przybrała przez ostatni miesiąc 600 gr, a nie ponad kilo jak w poprzednie. Cytat:
Poza tym przepowiednie Nostradamusa mają to do siebie, że są baardzo metaforyczne i przeważnie są dopasowywane do tego, co się stało po fakcie. Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam ze niema mnie na liście wybaczam heheh nie mam czasu dziewczyny no jak mam czas cos w necie zobaczyc to juz na was mi brakuje no dziecko moje to terrorysta masakryczny serio.. teraz zeby mu ida i mam znowu dramat.. wykonczona jestem psychicznie ..Zielona powiedz mi prosze kochana jak to robisz ze dziecko twe spi w łózeczku? Moje dziecko od iurodzenia spi ze mna w łóżku nie moge zmusic go do ssania smoka i cycka uwaza za uspokajacz niestety, nawet nie pragne by spał w nocy w lózeczku ale chociaz w dzien... aa on nie... spi w dzien ale ja musze z nim spac cyc musi byc bod nosem,,, znikne na 5 minut i jest HISTERIA |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodko to wygląda Ja miałam z 5 latek jak mi przekłuto uszy pistoletem. Nabeczałam sie strasznie a nic nie bolało ![]() Ja beczałam a mama do mnie: dlaczego płaczesz? I wzieła mnie do lustra a tam już oba kolczyki już w uszach ![]() Jaka dumna do domu szłam i sie chwaliłam ![]() Też bym przebiła uszy córce jakbym ją miała a w jakim wieku to nie wiem ![]() A co do odpięcia tak małego kolczyka przez 1,5 roczne dziecko to chyba przesada bo to siedzi tak mocno że nawet ja mam problemy odpiąć sobie kolczyka. A dziecko nie ma tyle wprawy. Już nie przesadzajmy
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
u niemowlaczka to mi sie nie podobaja kolczyki ale u pięciolatki to czedmu nie.. ja sama miałam chyba 6 lat jak ciocia mi igłą robiła dziurki
ryczałam ale jakie piekne srebrne kolczyki miałam kwatuszki hehehe
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
iwaten dernilan to w aptece,tak?bo szukam dla tż bo on sie boryka z suchymi pietami,wyprobowal juz chyba z 50 kremow i masci
![]() Pola tez uwielbia metki ma metke i Ona zawsze sie tą metka bawi.a Wiktor jak byłmniejszy to na krawat mówił metka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

szkoda, ze tak daleko jesteście

Ale coś Mu nie śpieszno..

bla, bla, bla, fakt może nie będzie bolało, bo mi mama przekłuła uczy igłą (u pielęgniarki) jak byłam malusieńka, a potem jak byłam nastolatką to jeszcze sobie dziurki pistoletem robiłam..... ani pierwszego ani drugiego przekłuwania nie pamiętam ani tym bardziej żadnego bólu ALE na samą myśl, że miałabym Emilce przekłuć uszy (mój tż też jest za) juz mi się chce płakać..... ja to chyba za bardzo płaczliwa jestem...... ALE takie malutkie dziewczynki z kolczykami raczej mi się nie podobają..... i co, mam własną córę "oszpecić". Wstepny kompromis - na roczek jej przekłujemy, ale wierzę, że jak się poryczę, to tż się zgodzi żeby to jeszcze w czasie odsunąć.

Oczywiście nie generalizuję, ale jest sporo takich ludzi niestety 

za tak mało stron