Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 19:14   #4321
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez Beacia3008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pomóżcie!
Już z nerwów chodzę po ścianach...
W piątek (o 18) wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną, na weekend byłam u mojego chłopaka i uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia (…)
Nie planujesz już brać dalej tabletek antykoncepcyjnych? Leć do ginekologa po receptę na kolejne opakowanie (jeśli nie masz) i weź tabletkę normalnie po 7-dniowej przerwie

Cytat:
Nie lubię prezerwatyw, jestem na nie uczulona dlatego ich nie użyliśmy.
Na nielateksowe też jesteś uczulona?
Stary 2013-02-11, 19:23   #4322
Beacia3008
Raczkowanie

GG do Beacia3008

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie planujesz już brać dalej tabletek antykoncepcyjnych? Leć do ginekologa po receptę na kolejne opakowanie (jeśli nie masz) i weź tabletkę normalnie po 7-dniowej przerwie

Na nielateksowe też jesteś uczulona?
Jestem uczulona na wszystkie
Biorę tabletki po 7dniowej przerwie normalnie
Jutro idę po kolejną receptę, lekarka daje mi od razu na 4 miesiące

Ufff.... to dobrze że byłam chroniona. Nie życzę nikomu TAKIEGO stresu.

Walka o piękne ciało którą wygram

A TY CO DZIŚ ZROBIŁAŚ ABY BYĆ MISTRZEM?
Beacia3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:33   #4323
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jestem uczulona na wszystkie
A jakich próbowałaś? Z czego były zrobione? Z poliizoprenu, poliuretanu? Może są takie, na które uczulona nie jesteś?

Cytat:
Ufff.... to dobrze że byłam chroniona. Nie życzę nikomu TAKIEGO stresu.
Nie wiedziałaś, że 7-dniowa przerwa jest zabezpieczona, jeśli potem o czasie rozpoczniesz nowe opakowanie? Nie ma o tym informacji w ulotce?
Stary 2013-02-11, 20:15   #4324
Beacia3008
Raczkowanie

GG do Beacia3008

Cytat:
A jakich próbowałaś? Z czego były zrobione? Z poliizoprenu, poliuretanu? Może są takie, na które uczulona nie jesteś?

Nie wiedziałaś, że 7-dniowa przerwa jest zabezpieczona, jeśli potem o czasie rozpoczniesz nowe opakowanie? Nie ma o tym informacji w ulotce?
Czytałam ulotkę uważnie... Na 99,9% nic tam nie pisało
Myślałam że to było tak jakbym wcale się nie zabezpieczyła...

Walka o piękne ciało którą wygram

A TY CO DZIŚ ZROBIŁAŚ ABY BYĆ MISTRZEM?
Beacia3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:38   #4325
heart_shaped_box
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam ulotkę uważnie... Na 99,9% nic tam nie pisało
Myślałam że to było tak jakbym wcale się nie zabezpieczyła...
A jakie tabletki bierzesz?
heart_shaped_box jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:10   #4326
93Paula93
Raczkowanie

cześć dziewczyny jestem tu pierwszy raz i nie wiem do kogo sie zwrócić wiec tak od zawsze mając okres bolały mnie piersi teraz nie ma bólu wogule a słyszałam żę podczas ciąży można mieć okres czy to że mnie nie bolały piersi podczas miesiączki po raz pierwszy w życiu to może być związane np z tym że mogę być w ciąży???
93Paula93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:14   #4327
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez 93Paula93 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny jestem tu pierwszy raz i nie wiem do kogo sie zwrócić wiec tak od zawsze mając okres bolały mnie piersi teraz nie ma bólu wogule a słyszałam żę podczas ciąży można mieć okres czy to że mnie nie bolały piersi podczas miesiączki po raz pierwszy w życiu to może być związane np z tym że mogę być w ciąży???
To, że nie bolą Cię piersi, nie znaczy, że jesteś w ciąży, spokojnie

PS Łatwiej się czyta wypowiedź, w której ktoś stosuje chociażby znaki przestankowe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 09:30   #4328
93Paula93
Raczkowanie

Cytat:
To, że nie bolą Cię piersi, nie znaczy, że jesteś w ciąży, spokojnie

PS Łatwiej się czyta wypowiedź, w której ktoś stosuje chociażby znaki przestankowe.
tak wiem ze to nie musi to oznaczać ale może czy to jest całkowicie wykluczone??
93Paula93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:06   #4329
mariamarysienka
Zakorzenienie

Podczas ciąży nie ma miesiączki, są tylko plamienia. Na pewno zauważyłabyś, że coś jest nie tak, jakbyś zamiast obfitego krwawienia miała bardzo skąpy i bez skrzepów. To że piersi Cię nie bolały, to się ciesz, zawsze mniej dyskomfortu. Czasami znienacka potrafią się zmienić objawy PMS albo miesiączki, więc nie masz się czym martwić (oczywiście o ile dobrze się zabezpieczałaś podczas seksu )

Beacia3008 nie uprawiałaś seksu bez zabezpieczenia, przecież brałaś tabletki Prawidłowo brane dają zabezpieczenie nie tylko na czas ich brania, ale również na 7-dniową przerwę, o czym NA PEWNO mówi ulotka. Mówi również o tym, że dzieje się tak, jeżeli po 7-dniowej przerwie weźmiesz tabletkę z nowego opakowania, tylko może nie w sposób super oczywisty, ale jak ktoś ma trochę oleju w głowie to spokojnie doczyta się takiej informacji w punkcie o tym, kiedy należy zacząć przyjmować tabletki.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:55   #4330
paulin123
Przyczajenie

Okres

Witam mam na imię Paulina i chciała bym się dowiedzieć czegoś. Otóż dokładnie 27 grudnia doszło do pół minutowego stosunku bez zabezpieczenia. Dwa tygodnie później dostałam okresu tzn dokładnie 12 stycznia. Dzisiaj powinnam dostać też okres a go nie dostałam tym bardziej że mam uczucie głodu bolą mnie piersi i boli mnie brzuch a wczoraj mega mnie brzuch zabolał. Proszę o porady dziękuję bardzo.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Chciałam dodać że przez ten czas nie miałam żadnych mdłości czy też wymiotów. 25 stycznia dostałam zapalenia. Gdyż bardzo mnie pochwa bolała. Byłam z tym u ginekologa i zrobił mi usg brzucha z boku brzucha no i nic nie wykazało. Czy mam się bać? Chciałam nadmienić iż mam na głowie jeszcze małego brata którym muszę się dzień w dzień opiekować. No i dzień zawalony obowiązkami.

Edytowane przez paulin123
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:57
paulin123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:34   #4331
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Okres

Cytat:
Napisane przez paulin123 Pokaż wiadomość
Witam mam na imię Paulina i chciała bym się dowiedzieć czegoś. Otóż dokładnie 27 grudnia doszło do pół minutowego stosunku bez zabezpieczenia. Dwa tygodnie później dostałam okresu tzn dokładnie 12 stycznia. Dzisiaj powinnam dostać też okres a go nie dostałam tym bardziej że mam uczucie głodu bolą mnie piersi i boli mnie brzuch a wczoraj mega mnie brzuch zabolał. Proszę o porady dziękuję bardzo.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Chciałam dodać że przez ten czas nie miałam żadnych mdłości czy też wymiotów. 25 stycznia dostałam zapalenia. Gdyż bardzo mnie pochwa bolała. Byłam z tym u ginekologa i zrobił mi usg brzucha z boku brzucha no i nic nie wykazało. Czy mam się bać? Chciałam nadmienić iż mam na głowie jeszcze małego brata którym muszę się dzień w dzień opiekować. No i dzień zawalony obowiązkami.
Możliwe że przez zapalenie się spóźnia. Bez przesady nie zawsze okres jest jak w zegarku.
Jaki ten świat przewrażliwiony jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 16:49   #4332
slodka_jak_cytrynka
Przyczajenie

Mam takie pytanie... Proszę o szczerą odpowiedź i wyrozumiałość przez mój brak wiedzy na ten temat czy doświadczenia :
Jeśli wczoraj doszło do zbliżenia między mną, a moim chłopakiem i byłam zabezpieczona prezerwatywą, która nie pękła to jest możliwe, że jestem w ciąży? Sęk w tym że miałam dużo śluzu... gdy skończyliśmy... Nie wiem czy to przez to, że pierwszy dzień płodny wypadał czy przez to że... jakimś cudem coś jakoś wyciekło... Sprawdzałam i prezerwatywa nie pękła. Ale nie moge przestać się zamartwiać. Przeraziło mnie to że się ze mnie troszkę "lało" i od razu pomyślałam, że coś pekło... itp. jednak sprawdzałam, gumka nie była uszkodzona. Więc mam się bać ?
slodka_jak_cytrynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:20   #4333
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_jak_cytrynka Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie... Proszę o szczerą odpowiedź i wyrozumiałość przez mój brak wiedzy na ten temat czy doświadczenia :
Jeśli wczoraj doszło do zbliżenia między mną, a moim chłopakiem i byłam zabezpieczona prezerwatywą, która nie pękła to jest możliwe, że jestem w ciąży? Sęk w tym że miałam dużo śluzu... gdy skończyliśmy... Nie wiem czy to przez to, że pierwszy dzień płodny wypadał czy przez to że... jakimś cudem coś jakoś wyciekło... Sprawdzałam i prezerwatywa nie pękła. Ale nie moge przestać się zamartwiać. Przeraziło mnie to że się ze mnie troszkę "lało" i od razu pomyślałam, że coś pekło... itp. jednak sprawdzałam, gumka nie była uszkodzona. Więc mam się bać ?
Sama sobie odpowiedz na pytanie
Stary 2013-02-12, 19:21   #4334
DragoN1209
Przyczajenie

Witam,sprawa wygląda tak że pytałem tu już o coś,została mi udzielona odpowiedź że nie możliwe by dziewczyna była w ciąży,chodziło o preejakulat który mógł się dostać do pochwy,bo mój członek jej dotykał.
Miało to miejsce 30 grudna 2012,dziewczyna okres miała w sumie regularnie bo 25 stycznia,z tym że trwał on przez 4 dni,był wg niej mniej obfity niż normalnie,ma ona anemie i bierze jakieś leki.
Było wszystko ok,ona się nie martwiła,lecz odczuwa teraz jakieś kłucia z lewej strony brzucha i znów się martwi...staram się ją uspokajac tym że kompetentna osoba mi dokładnie odpowiedziała,i że to po prostu nie możliwe by była w ciąży,ona ma jednak paranoje i dużo czyta w interenecie że okres może w ciąży występować przez pare miesięcy.
Czytałem wiele opinii,wydaje się że te najbardziej kompetentne osoby mowią prawde,że okresu nie da się mieć w ciąży.
Proszę jednak by jakaś osoba która na prawde ma pojęcie powie mi jak to jest z tym okresem w ciąży,czy może on występować ?
DragoN1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:38   #4335
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez DragoN1209 Pokaż wiadomość
Witam,sprawa wygląda tak że pytałem tu już o coś,została mi udzielona odpowiedź że nie możliwe by dziewczyna była w ciąży,chodziło o preejakulat który mógł się dostać do pochwy,bo mój członek jej dotykał.
Miało to miejsce 30 grudna 2012,dziewczyna okres miała w sumie regularnie bo 25 stycznia,z tym że trwał on przez 4 dni,był wg niej mniej obfity niż normalnie,ma ona anemie i bierze jakieś leki.
Było wszystko ok,ona się nie martwiła,lecz odczuwa teraz jakieś kłucia z lewej strony brzucha i znów się martwi...staram się ją uspokajac tym że kompetentna osoba mi dokładnie odpowiedziała,i że to po prostu nie możliwe by była w ciąży,ona ma jednak paranoje i dużo czyta w interenecie że okres może w ciąży występować przez pare miesięcy.
Czytałem wiele opinii,wydaje się że te najbardziej kompetentne osoby mowią prawde,że okresu nie da się mieć w ciąży.
Proszę jednak by jakaś osoba która na prawde ma pojęcie powie mi jak to jest z tym okresem w ciąży,czy może on występować ?
To niech pójdzie do lekarza...
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 19:40   #4336
DragoN1209
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
To niech pójdzie do lekarza...
Kwestia jest taka,że ma 17 lat i jeszcze u ginekologa nie była,a pierwsza wizyta jest z rodzicem.

EDIT,a sory,chyba nie o ginekologa chodziło tylko o normalnego lekarza apropos tego kłucia,ma na czwartek.

A chciałem się tylko dowiedzieć jak to jest z tym okresem w ciąży,czy może wystepować czy nie.

Edytowane przez DragoN1209
Czas edycji: 2013-02-12 o 19:45
Stary 2013-02-12, 19:46   #4337
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Kwestia jest taka,że ma 17 lat i jeszcze u ginekologa nie była,a pierwsza wizyta jest z rodzicem.
?? a niby czemu?

Jak my Ci tu mamy pomóc? Wywróżyć? Jak dziewczyna ma wątpliwości to niech pójdzie do ginekologa albo zrobi test.

A z drugiej strony - jest gotowa na współżycie, a na wizytę u lekarza nie?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:55   #4338
DragoN1209
Przyczajenie

Oj żeby się zagłębić to musiałabyś przeczytać moje wcześniejsze posty.
Ja chce tylko spytać o ten okres w ciąży; )
Wiem że z niczym więcej nie możecie pomóc,nikt tu nie jest wszechmogący i nie wie wszystkiego z czytania,do stosunku w środku nie doszło,dotknąłęm ją tylko w okolicach wejścia do pochwy,nie wiem w sumie nawet czy preejakulat się wydobył,na pewno nie byłem w jej pochwie moim członkiem.
Stary 2013-02-12, 19:59   #4339
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj żeby się zagłębić to musiałabyś przeczytać moje wcześniejsze posty.
Ja chce tylko spytać o ten okres w ciąży; )
Wiem że z niczym więcej nie możecie pomóc,nikt tu nie jest wszechmogący i nie wie wszystkiego z czytania,do stosunku w środku nie doszło,dotknąłęm ją tylko w okolicach wejścia do pochwy,nie wiem w sumie nawet czy preejakulat się wydobył,na pewno nie byłem w jej pochwie moim członkiem.
No skoro nie wszedłeś to niby skąd ciąża ? a plemniki nie dadzą rady sie przedostać przez ubranie przecież...no bez przesady
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:04   #4340
DragoN1209
Przyczajenie

Kurde no ciężko mi streścić to co wcześniej pisałem,mówie jak coś to przeczytajcie moje wcześniejsze posty.
Nie przez ubranie,dotknąłem bez ubrań jej pochwy pare cm nad wejściem...
Chodzi mi o to o co pytałem,na prawde nic więcej nie potrzebuje.
Stary 2013-02-12, 20:23   #4341
201607040946
Konto usunięte

Od dotknięcia się nie zachodzi. Nie, nie jest w ciąży.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:33   #4342
DragoN1209
Przyczajenie

Ale mi całkiem nie o to chodzi,co do tego że nie jest to wierze w to i generalnie no nie widzę powodu przez który miałaby być.
Ale powtorzę jeszcze raz,chciałbym się chociaż dla własnej satysfakcji dowiedzieć,czy okres rzeczywiście może występować w ciąży,czy też nie,bo opinie są strasznie podzielone,a jest to ciekawa sprawa.
Stary 2013-02-12, 20:42   #4343
mariamarysienka
Zakorzenienie

Każesz nam czytać swoje wcześniejsze posty, a sam naszych już nie raczysz Kilka postów wcześniej pisałam o plamieniu w ciąży. I Twoja dziewczyna na pewno w niej nie jest. Plemniki muszą zostać wprowadzone do pochwy, do środka i z odpowiednią szybkością, jaka ma miejsce podczas wytrysku. Takim ocieraniem się penisem ileś tam cm od wejścia do pochwy, zwłaszcza jak nawet nie ma na nim lawy spermy nie zachodzi się w ciążę

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:12   #4344
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Ale mi całkiem nie o to chodzi,co do tego że nie jest to wierze w to i generalnie no nie widzę powodu przez który miałaby być.
Ale powtorzę jeszcze raz,chciałbym się chociaż dla własnej satysfakcji dowiedzieć,czy okres rzeczywiście może występować w ciąży,czy też nie,bo opinie są strasznie podzielone,a jest to ciekawa sprawa.
Po co ci to, skoro nie jest w ciąży? Jak już tak bardzo chcesz wiedzieć, to sam poczytaj kilka postów wyżej, że w ciąży okres (wiesz, co to okres, prawda? ) nie występuje, krwawienie może, ale to niezwykle rzadkie.
No i twoja dziewczyna NIE JEST w ciąży!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:15   #4345
paulin123
Przyczajenie

Pomóżcie Proszę !!!!!!!
Stary 2013-02-12, 22:50   #4346
paulin123
Przyczajenie

Proszę pomóżcie!!!!!

Witam mam na imię Paulina i chciała bym się dowiedzieć czegoś. Otóż dokładnie 27 grudnia doszło do pół minutowego stosunku bez zabezpieczenia. Dwa tygodnie później dostałam okresu tzn dokładnie 12 stycznia. Dzisiaj powinnam dostać też okres a go nie dostałam tym bardziej że mam uczucie głodu bolą mnie piersi i boli mnie brzuch a wczoraj mega mnie brzuch zabolał. Proszę o porady dziękuję bardzo.Chciałam dodać że przez ten czas nie miałam żadnych mdłości czy też wymiotów. 25 stycznia dostałam zapalenia. Gdyż bardzo mnie pochwa bolała. Byłam z tym u ginekologa i zrobił mi usg brzucha z boku brzucha no i nic nie wykazało. Czy mam się bać? Chciałam nadmienić iż mam na głowie jeszcze małego brata którym muszę się dzień w dzień opiekować. No i dzień zawalony obowiązkami.
Stary 2013-02-13, 00:06   #4347
Boogini
Raczkowanie

Dot.: Proszę pomóżcie!!!!!

Głowa do góry, dzieci z tego nie będzie
Jeśli jestem mało wiarygodna to polecam wydać 5 zł na test
Boogini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 06:07   #4348
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 06:07   #4349
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Proszę pomóżcie!!!!!

Ile będziesz zakładać wątków o tym samym?

Mark Twain
Stary 2013-02-13, 06:15   #4350
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Zróbcie test z krwi czy to takie trudne?

Mark Twain
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości