|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biorę tabletki po 7dniowej przerwie normalnie ![]() Jutro idę po kolejną receptę, lekarka daje mi od razu na 4 miesiące ![]() Ufff.... to dobrze że byłam chroniona. Nie życzę nikomu TAKIEGO stresu.
![]() |
#4323 | |
ma zielone pojęcie
|
A jakich próbowałaś? Z czego były zrobione? Z poliizoprenu, poliuretanu? Może są takie, na które uczulona nie jesteś?
Cytat:
![]()
![]() |
#4324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślałam że to było tak jakbym wcale się nie zabezpieczyła...
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny jestem tu pierwszy raz i nie wiem do kogo sie zwrócić wiec tak od zawsze mając okres bolały mnie piersi teraz nie ma bólu wogule a słyszałam żę podczas ciąży można mieć okres czy to że mnie nie bolały piersi podczas miesiączki po raz pierwszy w życiu to może być związane np z tym że mogę być w ciąży???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() PS Łatwiej się czyta wypowiedź, w której ktoś stosuje chociażby znaki przestankowe.
![]() |
#4328 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
Podczas ciąży nie ma miesiączki, są tylko plamienia. Na pewno zauważyłabyś, że coś jest nie tak, jakbyś zamiast obfitego krwawienia miała bardzo skąpy i bez skrzepów. To że piersi Cię nie bolały, to się ciesz, zawsze mniej dyskomfortu. Czasami znienacka potrafią się zmienić objawy PMS albo miesiączki, więc nie masz się czym martwić (oczywiście o ile dobrze się zabezpieczałaś podczas seksu
![]() Beacia3008 nie uprawiałaś seksu bez zabezpieczenia, przecież brałaś tabletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Przyczajenie
|
Okres
Witam mam na imię Paulina i chciała bym się dowiedzieć czegoś. Otóż dokładnie 27 grudnia doszło do pół minutowego stosunku bez zabezpieczenia. Dwa tygodnie później dostałam okresu tzn dokładnie 12 stycznia. Dzisiaj powinnam dostać też okres a go nie dostałam tym bardziej że mam uczucie głodu bolą mnie piersi i boli mnie brzuch a wczoraj mega mnie brzuch zabolał. Proszę o porady dziękuję bardzo.
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Chciałam dodać że przez ten czas nie miałam żadnych mdłości czy też wymiotów. 25 stycznia dostałam zapalenia. Gdyż bardzo mnie pochwa bolała. Byłam z tym u ginekologa i zrobił mi usg brzucha z boku brzucha no i nic nie wykazało. Czy mam się bać? Chciałam nadmienić iż mam na głowie jeszcze małego brata którym muszę się dzień w dzień opiekować. No i dzień zawalony obowiązkami. Edytowane przez paulin123 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres
Cytat:
Jaki ten świat przewrażliwiony jest.
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie... Proszę o szczerą odpowiedź i wyrozumiałość przez mój brak wiedzy na ten temat czy doświadczenia :
Jeśli wczoraj doszło do zbliżenia między mną, a moim chłopakiem i byłam zabezpieczona prezerwatywą, która nie pękła to jest możliwe, że jestem w ciąży? Sęk w tym że miałam dużo śluzu... gdy skończyliśmy... Nie wiem czy to przez to, że pierwszy dzień płodny wypadał czy przez to że... jakimś cudem coś jakoś wyciekło... Sprawdzałam i prezerwatywa nie pękła. Ale nie moge przestać się zamartwiać. Przeraziło mnie to że się ze mnie troszkę "lało" i od razu pomyślałam, że coś pekło... itp. jednak sprawdzałam, gumka nie była uszkodzona. Więc mam się bać ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4334 |
Przyczajenie
|
Witam,sprawa wygląda tak że pytałem tu już o coś,została mi udzielona odpowiedź że nie możliwe by dziewczyna była w ciąży,chodziło o preejakulat który mógł się dostać do pochwy,bo mój członek jej dotykał.
Miało to miejsce 30 grudna 2012,dziewczyna okres miała w sumie regularnie bo 25 stycznia,z tym że trwał on przez 4 dni,był wg niej mniej obfity niż normalnie,ma ona anemie i bierze jakieś leki. Było wszystko ok,ona się nie martwiła,lecz odczuwa teraz jakieś kłucia z lewej strony brzucha i znów się martwi...staram się ją uspokajac tym że kompetentna osoba mi dokładnie odpowiedziała,i że to po prostu nie możliwe by była w ciąży,ona ma jednak paranoje i dużo czyta w interenecie że okres może w ciąży występować przez pare miesięcy. Czytałem wiele opinii,wydaje się że te najbardziej kompetentne osoby mowią prawde,że okresu nie da się mieć w ciąży. Proszę jednak by jakaś osoba która na prawde ma pojęcie powie mi jak to jest z tym okresem w ciąży,czy może on występować ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Przyczajenie
|
Kwestia jest taka,że ma 17 lat i jeszcze u ginekologa nie była,a pierwsza wizyta jest z rodzicem.
EDIT,a sory,chyba nie o ginekologa chodziło tylko o normalnego lekarza apropos tego kłucia,ma na czwartek. A chciałem się tylko dowiedzieć jak to jest z tym okresem w ciąży,czy może wystepować czy nie. Edytowane przez DragoN1209 Czas edycji: 2013-02-12 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Jak my Ci tu mamy pomóc? Wywróżyć? Jak dziewczyna ma wątpliwości to niech pójdzie do ginekologa albo zrobi test. A z drugiej strony - jest gotowa na współżycie, a na wizytę u lekarza nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Przyczajenie
|
Oj żeby się zagłębić to musiałabyś przeczytać moje wcześniejsze posty.
Ja chce tylko spytać o ten okres w ciąży; ) Wiem że z niczym więcej nie możecie pomóc,nikt tu nie jest wszechmogący i nie wie wszystkiego z czytania,do stosunku w środku nie doszło,dotknąłęm ją tylko w okolicach wejścia do pochwy,nie wiem w sumie nawet czy preejakulat się wydobył,na pewno nie byłem w jej pochwie moim członkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Przyczajenie
|
Kurde no ciężko mi streścić to co wcześniej pisałem,mówie jak coś to przeczytajcie moje wcześniejsze posty.
Nie przez ubranie,dotknąłem bez ubrań jej pochwy pare cm nad wejściem... Chodzi mi o to o co pytałem,na prawde nic więcej nie potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Konto usunięte
|
Od dotknięcia się nie zachodzi. Nie, nie jest w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Przyczajenie
|
Ale mi całkiem nie o to chodzi,co do tego że nie jest to wierze w to i generalnie no nie widzę powodu przez który miałaby być.
Ale powtorzę jeszcze raz,chciałbym się chociaż dla własnej satysfakcji dowiedzieć,czy okres rzeczywiście może występować w ciąży,czy też nie,bo opinie są strasznie podzielone,a jest to ciekawa sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Każesz nam czytać swoje wcześniejsze posty, a sam naszych już nie raczysz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i twoja dziewczyna NIE JEST w ciąży! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie Proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Przyczajenie
|
Proszę pomóżcie!!!!!
Witam mam na imię Paulina i chciała bym się dowiedzieć czegoś. Otóż dokładnie 27 grudnia doszło do pół minutowego stosunku bez zabezpieczenia. Dwa tygodnie później dostałam okresu tzn dokładnie 12 stycznia. Dzisiaj powinnam dostać też okres a go nie dostałam tym bardziej że mam uczucie głodu bolą mnie piersi i boli mnie brzuch a wczoraj mega mnie brzuch zabolał. Proszę o porady dziękuję bardzo.Chciałam dodać że przez ten czas nie miałam żadnych mdłości czy też wymiotów. 25 stycznia dostałam zapalenia. Gdyż bardzo mnie pochwa bolała. Byłam z tym u ginekologa i zrobił mi usg brzucha z boku brzucha no i nic nie wykazało. Czy mam się bać? Chciałam nadmienić iż mam na głowie jeszcze małego brata którym muszę się dzień w dzień opiekować. No i dzień zawalony obowiązkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę pomóżcie!!!!!
Głowa do góry, dzieci z tego nie będzie
![]() Jeśli jestem mało wiarygodna to polecam wydać 5 zł na test ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę pomóżcie!!!!!
Ile będziesz zakładać wątków o tym samym?
![]()
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.