Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 10:14   #4351
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Można odliczyć podatek na dziecko, to jest ok. 92 zł za każdy miesiąc życia - o ile tż miał tyle podatku. Poczytaj o tym trochę w necie.
Mi się wydaje, że oni nie przekroczą progu minimalnego dochodu do zwolnienia z podatku więc dostaną pełny zwrot (w wysokości określanej odgórnie na dany rok) i nie muszą szukać dodatkowych odliczeń. Ale lepiej sprawdzić jaki jest próg i ile TŻ zarobił

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:14   #4352
chce_byc_mama
Zakorzenienie

u nas jest dzisiaj nalesnikowy dzen mniam mniam !

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:14   #4353
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!
Mnie od rana wkur... kurier DPD. Przed chwilą odebrałam przesyłkę od kuriera, który oznajmił mi, że następnym razem nie dostarczy mi przesyłki, ponieważ mam wyłączony domofon. Gdy zaproponowałam, żeby pan do mnie zadzwonił, powiedział, że za to mu nie płacą i doręczać przesyłek mi nie będzie.
Ja nie wiem jak te firmy funkcjonują, bo też miałam ciekawe sytuacje, ale z siódemką...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
biedny zięciunio zdrówka dla niego!

PIT-y rozlicza się do końca kwietnia. To co dostał TŻ to jest tylko podstawa do rozliczenia. Wy musicie wypełnić osobny PIT37, gdzie musi wprowadzić dane co do przychodów, odprowadzonych składek itp. z tego PIT-u co dostał. Pracował krótko w tamtym roku więc pewnie dostaniecie pełny zwrot podatku.
My PIT-y rozliczamy przez internet, taki specjalny rządowy program jest do tego. Ale też można wypełnić wydrukowany formularz i złożyć osobiście w skarbówce albo wysłać pocztą

tu masz instrukcje jak ten PIT się wypełnia
http://formularze-deklaracje-podatko...-po-kroku.html

możecie też skorzystać z jakiegoś internetowego programu,w którym wklepuje się tylko odpowiednie cyferki z pit-a od pracodawcy a on sam wszystko wylicza

a to baran
Pocztą to dość ryzykowne :P Ja składałam osobiście, ale chyba zacznę przez neta...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:16   #4354
blueberry88
Zakorzenienie

No baran! Napisałam do DPD. Ostatnio listonosz, jak był wyłączony domofon, to zapukał, bo domyślił się, że Tynia śpi. Ja wiem, że nie powinna się budzić z byle powodu, ale to już nie ich sprawa.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak te firmy funkcjonują, bo też miałam ciekawe sytuacje, ale z siódemką...
Zobaczę, co mi odpowiedzą - póki co nie skreślam całej firmy, to tylko ten koleś... Wiesz, mogłabym chodzić na nocki, mogłabym nie mieć domofonu, bo przecież nie muszę. Cokolwiek.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:17   #4355
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
PIT-y rozlicza się do końca kwietnia. To co dostał TŻ to jest tylko podstawa do rozliczenia. Wy musicie wypełnić osobny PIT37, gdzie musi wprowadzić dane co do przychodów, odprowadzonych składek itp. z tego PIT-u co dostał. Pracował krótko w tamtym roku więc pewnie dostaniecie pełny zwrot podatku.
My PIT-y rozliczamy przez internet, taki specjalny rządowy program jest do tego. Ale też można wypełnić wydrukowany formularz i złożyć osobiście w skarbówce albo wysłać pocztą

tu masz instrukcje jak ten PIT się wypełnia
http://formularze-deklaracje-podatko...-po-kroku.html

możecie też skorzystać z jakiegoś internetowego programu,w którym wklepuje się tylko odpowiednie cyferki z pit-a od pracodawcy a on sam wszystko wylicza
Sol dokładnie tak jak pisze Agunia. Możecie to zrobić sami przy pomocy którejś ze stron internetowych, wydrukować lub przepisać na formularz, a potem złożyć osobiście w Urzędzie. Tam PITa od razu wprowadzą do systemu i dzięki temu będziesz miała pewność, że jest dobrze zrobiony, tym bardziej, że robicie to pierwszy raz
Acha i pamiętaj, że powinnaś mieć kopie ze wszystkiego co składasz do US.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:17   #4356
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka. Swoją drogą pycha

oo to super, ze jesteś zadowolona
Cielakowaty:hahah a:
A co do sąsiedztwa cmentarza, mam tę przyjemność i powiem Ci, że wcale mi to nie przeszkadza. Przeciwnie. Moja mama chodzi tam z Leosiem na spacery, bo jest cicho i spokojnie

bardzo mi się podoba!

biedaczek

a wiesz, że tak Dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę.

Pumcia B dostaje sporo tych przekąsek. Leo dostaje tylko owoce i warzywa i raz dostał chrupkę kukurydzianą. Jakoś jestem zdania, że dzieci w tym wieku zupełnie nie potrzebują przekąsek. Bo i po co?
Najlepszego dla Leonka

Blue brawa za zdane ćwiczenia
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:19   #4357
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Pocztą to dość ryzykowne :P Ja składałam osobiście, ale chyba zacznę przez neta...
dopóki nie wprowadzili rozliczeń przez neta zawsze tak wysyłaliśmy i nie było problemu. Tylko trzeba wysłać koniecznie poleconym, a najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Acha i pamiętaj, że powinnaś mieć kopie ze wszystkiego co składasz do US.
i to najlepiej kopie z adnotacją od nich, że przyjęli i pieczątką
z tego co wiem powinna być też chyba taka możliwość, żeby pójść do skarbówki i poprosić o pomoc w wypełnieniu pit-a. Ale nie dam głowy sobie uciąć, czy każdy urząd to oferuje

Stary 2013-02-12, 10:26   #4358
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

E tam pocztą w ogóle nie jest ryzykowne. Wysyłasz poleconym, masz potwierdzenie nadania, kopię wysłanego Pitu i nie ma się co martwić.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:

z tego co wiem powinna być też chyba taka możliwość, żeby pójść do skarbówki i poprosić o pomoc w wypełnieniu pit-a. Ale nie dam głowy sobie uciąć, czy każdy urząd to oferuje
W naszym urzędzie osobnego "okienka do pomocy" nie było, ale wszyscy którzy robili sami, często ręcznie, szli składać pity osobiście. Panie od razu pita wprowadzały do programu i jeśli wyskakiwały błędy to pokazywały takiemu klientowi palcem gdzie, co i jak ma poprawić . Czasami była z tym bieda, bo taki człek bardzo dużo czasu spędzał w kolejce i ją tamował, nie mówiąc już o tym, że kopii z nowo zrobionego zeznania nie miała Ale często ludzie na takie rzeczy nie zwracają uwagi.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:28   #4359
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
No baran! Napisałam do DPD. Ostatnio listonosz, jak był wyłączony domofon, to zapukał, bo domyślił się, że Tynia śpi. Ja wiem, że nie powinna się budzić z byle powodu, ale to już nie ich sprawa.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Zobaczę, co mi odpowiedzą - póki co nie skreślam całej firmy, to tylko ten koleś... Wiesz, mogłabym chodzić na nocki, mogłabym nie mieć domofonu, bo przecież nie muszę. Cokolwiek.
To ja miałam tak, że pan mnie nie zastał i podobno był tym faktem wielce oburzony. To była pora o której zwykle jest się w pracy i ja właśnie w pracy byłam. Nikt się ze mną nie kontaktował, że kurier ma być w tym czasie. Jak jedzie w ciemno to niech się liczy z tym, że może kogoś nie zastać. Innym razem wiózł mi umowę i był kompletnie niedoinformowany co i jak, w efekcie musiał przyjechać jeszcze raz a żeby było ciekawiej to na mojej umowie był podpis jakiejś innej osoby... Bo miał tych umów więcej i przez pomyłkę dał komuś innemu... Eh szkoda gadać

Cytat:
dopóki nie wprowadzili rozliczeń przez neta zawsze tak wysyłaliśmy i nie było problemu. Tylko trzeba wysłać koniecznie poleconym, a najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Oj nasłuchałam się wiele, że coś nie doszło na czas i były problemy Ale masz racje, można się przed tym uchronić, jeśli tylko pilnuje się swoich spraw
Stary 2013-02-12, 10:34   #4360
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W naszym urzędzie osobnego "okienka do pomocy" nie było, ale wszyscy którzy robili sami, często ręcznie, szli składać pity osobiście. Panie od razu pita wprowadzały do programu i jeśli wyskakiwały błędy to pokazywały takiemu klientowi palcem gdzie, co i jak ma poprawić . Czasami była z tym bieda, bo taki człek bardzo dużo czasu spędzał w kolejce i ją tamował, nie mówiąc już o tym, że kopii z nowo zrobionego zeznania nie miała Ale często ludzie na takie rzeczy nie zwracają uwagi.
i to jest dobra opcja jak nie jest się obeznanym, bo raz mój mąż jak wypełniał mojego pit-a to się rypnął i w miejscu na mój NIP wpisał NIP pracodawcy. Zaraz miałam wezwanie do skarbówki, i super ważny pan, żeby chyba pokazać swoją "władzę" zanim przeszedł do rzeczy wypalił od razu, czy wiem, że za składanie fałszywych zeznań grozi odpowiedzialność karna. Nawet mi nie powiedział w czym rzecz tylko na dzień dobry taki tekst. Dopiero potem wyjaśnił o co chodzi i lepiej, dokładnie zdawał sobie sprawę skąd ten błąd wynikał i że to była po prostu nieuwaga A później próbował mi wmówić, że mam źle obliczony zwrot, i że powinien być niższy. Tylko on cały czas myślał, że ja miałam zarobki z umowy o pracę, a to były umowy o dzieło, i w ogóle mnie nie słuchał jak mu tłumaczyłam co i jak. W końcu wspaniałomyślnie stwierdził, że umówimy się na inny termin to on mi pomoże to poprawić. A ja jeszcze na wszelki wypadek raz mu powiedziałam, że to z umów o dzieło było. No i go olśniło, i nagle wyszło, że wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Oj nasłuchałam się wiele, że coś nie doszło na czas i były problemy Ale masz racje, można się przed tym uchronić, jeśli tylko pilnuje się swoich spraw
decyduje data stempla pocztowego więc nie wiem, skąd problemy Problem mógłby być tylko wtedy, kiedy wysyła się zwykłym listem i nie ma potwierdzenia nadania. No ale jak ktoś ważne, urzędowe dokumenty wysyła zwykłym listem to sam się prosi o kłopoty

Stary 2013-02-12, 10:35   #4361
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama wysyłała ponad 20 lat pocztą i wszystko było ok ;p

próbuje na próbę rozliczyć przez net, i nie idzie :/
Stary 2013-02-12, 10:42   #4362
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej Hej
Dziwicie się, że B. tak duużo je - ano, dla niej porcja kaszki ma 5-8 miarek po 5 ml zalanej wodą oczywiście plus do tego np. słoiczek owoców lub całe starte jabłko. Nie wiem, jak to wypada na tle waszych dzieci, ale uważam, że jak na dziewczynkę, jest to sporo. Zwłaszcza, że waży 7,5 kg, ważona dzisiaj.
Byłyśmy dzisiaj u lekarza na szczepieniach ostatnich z ostatnich, czyli pneumo i meningo ostatnie dawki. Ufff. Mała zdrowa, wsjo OK!
Nadia też dość często je chociaż staram się powoli to zmienić i brawa dla Banki za odpowiednią wagę

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej, dzisiaj pobudka 1,5,8 z wielkim płaczem.. hm..
O nie współczuję albo zęby albo skok rozwojowy (lęk separacyjny )

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Fabian jest chory Na 11.50 mamy do lekarza
W nocy miał gorączkę w okolicach 40 stopni, myślałam, że wylądujemy na pogotowiu... Rano obudził się znowu rozpalony ma 38,2... Do tego bardzo marudzi, kicha i ma mokry kaszel.
Rewelacyjnie
biedne maleństwo,oby szybko przeszło
odnośnie pitów już Ci nie odpisuję bo dziewczyny były szybsze

Cytat:
Hej!
Mnie od rana wkur... kurier DPD. Przed chwilą odebrałam przesyłkę od kuriera, który oznajmił mi, że następnym razem nie dostarczy mi przesyłki, ponieważ mam wyłączony domofon. Gdy zaproponowałam, żeby pan do mnie zadzwonił, powiedział, że za to mu nie płacą i doręczać przesyłek mi nie będzie.
co za dupek

1 dzień próby odstawienia mleka w nocy udany...obudziła się około 3 i dałam jej herbatkę wypiła 80 ml i zasnęła obudziła się dopiero o 6.30 in ok.7 wypiła mleko ....mam nadzieję , że się przestawi i nie będzie się budzić w nocy bo mleka nie będzie
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:44   #4363
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
decyduje data stempla pocztowego więc nie wiem, skąd problemy Problem mógłby być tylko wtedy, kiedy wysyła się zwykłym listem i nie ma potwierdzenia nadania. No ale jak ktoś ważne, urzędowe dokumenty wysyła zwykłym listem to sam się prosi o kłopoty
Jak się nie pilnuje to tak wychodzi, zdarzają się takie przypadki Ja jednak zawsze wolałam się sama pofatygować i wszystkiego dopilnować, ale chyba w tym roku zrobię przez neta, póki co jeszcze mi nie przyszło

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bezczelny :/ Nie wiem skąd ci ludzie się biorą, ja mam za to telefony z ofertami, bardzo nachalne i bardzo natrętne telefony...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:49
Stary 2013-02-12, 10:46   #4364
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
u nas pobudka standardowo ok.6, przenosiny do Nas i spanie do 7....potem My jeszcze leżakowaliśmy a Lilka się bawiła
a teraz już ma drzemkę i Małż też-jest dziś w domu, bo u nas świętują zakończenie karnawału, będzie kolorowy muzyczny pochód i picie piwa
Lilka zjadła z rana po nocy w końcu normalną porcję

Sol-współczuję choroby Fabisia

Miłego dnia dziewczynki
Stary 2013-02-12, 11:07   #4365
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie mam tyle stron nadrabiania że nie wiem czy dam rade:/ od 3 dni mam taka migrenę że ciężko było patrzeć na monitor, nie przeszkodziło mi to jednak zaliczyć dwie imprezy obie z dziećmi oczywiście
Sol za ząbka
Maciejka za postępy R.
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wybieracie się gdzieś z naszym narzeczonym? Pochwal się Czy robiłaś żeby miał w razie w?
no nie czytasz mnie zbyt uważnie :P juz się chwaliłam ale pochwalę się jeszcze raz wybieramy się do Toskanii w maju i zaczynam się martwić jak Mały zniesie taka daleka podróż a to dlatego że ostatnio rozpłakał nam się na autostradzie (Viktoria machałam do Ciebie widziałaś?) musiałam się odpiąć i przytuliłam sie twarzą do jego policzka, zasną w 10 sek ale gdyby nie dało się go uspokoić byłby duży problem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-12 o 11:08
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:09   #4366
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To nie jest wada, tylko sposób łączenia pasów naramiennych z biodrowymi inny, niż mi się wydawało.
tak, wiem, to nie jest wada, ale piszę o jakichś innych, ewentualnych (gdybyś odkryła)

Cytat:
W nocy miał gorączkę w okolicach 40 stopni, myślałam, że wylądujemy na pogotowiu... Rano obudził się znowu rozpalony ma 38,2... Do tego bardzo marudzi, kicha i ma mokry kaszel.
Rewelacyjnie
oj, biduś Dużo zdrówka dla niego!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale mam dzis powera!!!!!!!!!!!!
zazdroszczę Ja jak zwykle mam takiego "powera", że najchętniej pieprznęłabym się z książką na kanapę

kathrinaaaaa - super zakupki
W ogóle pisałam wam, że zazdroszczę tym, które mają dostęp do Tesco i ciuszków F&F? tu nie ma, a szkoda. Wiem od matki, że jak coś jest przecenione, to potężnie. Na szczęście czasem kupi coś małej, ale wolałabym sama pogrzebać

A propos zakupów - kupiłam małej kolejny wiosenny płaszczyk. Trzeci
Ponoć jest brązowy (choć na zdjęciu wygląda na szary).
I bluzeczkę w kolorze błota
Obie rzeczy oczywiście na ebayu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plaszczyk.jpg (27,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluzeczka.jpg (16,1 KB, 19 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:14   #4367
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hania smazysz nalesniki?
Taaaaak Tzn ja robię farsze a smażyć będzie mąż albo szwagierka Właśnie na nią czekam bo idziemy na zakupy.
I jeszcze oponki serowe będziemy robić

A Ty z czym robisz?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:22   #4368
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Taaaaak Tzn ja robię farsze a smażyć będzie mąż albo szwagierka Właśnie na nią czekam bo idziemy na zakupy.

A Ty z czym robisz?
Oponki... Objadłam się nimi ostatnio (w tłusty czwartek ), że sama byłam niemal jak oponka A dzisiaj brat chodzi i gada, że zjadłby i smaka mi robi Ale może zrobimy później jakąś pizze chociaż, bo to propozycja (nie do odrzucenia ) nr 2
Stary 2013-02-12, 11:26   #4369
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no nie czytasz mnie zbyt uważnie :P juz się chwaliłam ale pochwalę się jeszcze raz wybieramy się do Toskanii w maju
ach, rzeczywiście, teraz sobie przypominam!
U mnie to nie jest kwestia braku uwagi przy czytaniu - ja po prostu momentalnie zapominam każdą informację, trzeba mi niestety (w realnym życiu też ) wszystko powtarzać po 10 razy, żeby dotarło...

Długiej podróży też się trochę boję. Dlatego w przyszłym miesiącu jedziemy do PL - chcemy zobaczyć, jak mała będzie zachowywać się na trasie dłuższej, niż 5 km.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:30   #4370
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A Ty z czym robisz?
a chyba tradycyjnie z serem na slodko :P

Amelcia
Stary 2013-02-12, 11:33   #4371
chce_byc_mama
Zakorzenienie

chcialam Wam powiedziec ze dziewcze wazy 9.100 :P przystopowala z przybieraniem choc powiem szczerze ze myslalam zejuz bedzie dwucyfrowa :P

Amelcia
Stary 2013-02-12, 11:42   #4372
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam Wam powiedziec ze dziewcze wazy 9.100 :P przystopowala z przybieraniem choc powiem szczerze ze myslalam zejuz bedzie dwucyfrowa :P
no to nieźle
Stary 2013-02-12, 11:55   #4373
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
...ale wybrała lepsze - z Sokołowa

Cytat:

A propos zakupów - kupiłam małej kolejny wiosenny płaszczyk. Trzeci
Ponoć jest brązowy (choć na zdjęciu wygląda na szary).
I bluzeczkę w kolorze błota
Obie rzeczy oczywiście na ebayu
Piękny płaszczyk!

Cytat:
ach, rzeczywiście, teraz sobie przypominam!
U mnie to nie jest kwestia braku uwagi przy czytaniu - ja po prostu momentalnie zapominam każdą informację, trzeba mi niestety (w realnym życiu też ) wszystko powtarzać po 10 razy, żeby dotarło...
Mam to samo... Co więcej zdarza mi się mówić coś już po raz kolejny i myśleć, że powiedziałam coś, czego nie mówiłam - dotyczy to opowiadania o czymś.

Cytat:
To wiem, co czujesz - noszę podobny ciężar
Stary 2013-02-12, 12:01   #4374
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Ładnie waży

Cytat:
...ale wybrała lepsze - z Sokołowa

Piękny płaszczyk!

Mam to samo... Co więcej zdarza mi się mówić coś już po raz kolejny i myśleć, że powiedziałam coś, czego nie mówiłam - dotyczy to opowiadania o czymś.

To wiem, co czujesz - noszę podobny ciężar
Też mi się zdarza... czasem, ale jednak To pewnie dlatego, że komuś już się to mówiło

Ale jaki słodki to ciężar
Stary 2013-02-12, 12:02   #4375
nel_a
Zakorzenienie

Sol, przykro mi że Fabiś jest chory

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:04   #4376
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się zdarza... czasem, ale jednak To pewnie dlatego, że komuś już się to mówiło
Ja chyba dlatego, że boję się znowu usłyszeć, że już to mówiłam
Stary 2013-02-12, 12:06   #4377
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba dlatego, że boję się znowu usłyszeć, że już to mówiłam
Też nie lubię się powtarzać
Stary 2013-02-12, 12:11   #4378
chce_byc_mama
Zakorzenienie

A no jest co dzwigac, ale troszke przystopowala nie duzo ale troche :P
w dalszym ciagu wcinaogromne porcje,i potrafi wolac o jedzenie 2 godziny po zdjedzeniu obiadku.

Amelcia
Stary 2013-02-12, 12:11   #4379
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
yyy, nijak
Mój wiecznie bezsenny egzemplarz nie ma w zwyczaju zasypiać w wózku.
Mój egzemplarz też jest wiecznie bezsenny Czasem wydaje mi się, że ja potrzebuję więcej snu niż ona Chociaż z drugiej strony, mała nieustannie marudzi, wiec chyba jednak jest niewyspana. Tylko nie wiedzieć czemu, spać nie potrafi.

Dep, Zosieńka pełza? Przemieszcza się? Bo M. nie i chyba nie zamierza ruszyc pupska w najbliższym czasie.
W ogóle to muszę zapytać pediatrę co o tym sądzi przy najbliższym szczepieniu. Bo zaczynam się trochę zastanawiać. Mała lubi leżeć na brzuchu, przewraca sie w obie strony ale tak po kilka razy dziennie raptem... Podciaga sie do siadania. Nie pełza. Najwyżej okrężnie. A za chwilę 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka. Swoją drogą pycha
wszystkiego najlepszego dla Leona

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Pogoda na wiosnę

Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić.

W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych.

Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska.

Pogoda na lato

Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia.

prognoza lata mnie przeraża
Chciałabym bardzo by lato było upalne. Zwłaszcza, ze w tym roku wakacje tylko w kraju...

Cytat:
Rewelacyjnie
mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybciutko wyzdrowieje

Cytat:
Dziewczyny mam małą sprawę. TŻ dostał pita w formie pdf. No i nigdy żadne z nas się nie rozliczało. Co z tym pitem? Do kiedy go trzeba rozliczyć? Czy można go jakoś przesłać w pdf czy ma go przepisać? Bo zgłupiałam
Cytat:
wow przeszło 2 kg wiecej niż moja
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:12   #4380
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie lubię się powtarzać
a ja nie wiem co komu i kiedy mówiłam i powtarzam to samo
ale jak mąż po raz kolejny o coś pyta to mnie wkurza

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości