|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Mi się wydaje, że oni nie przekroczą progu minimalnego dochodu do zwolnienia z podatku więc dostaną pełny zwrot (w wysokości określanej odgórnie na dany rok) i nie muszą szukać dodatkowych odliczeń. Ale lepiej sprawdzić jaki jest próg i ile TŻ zarobił
|
#4353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
No baran! Napisałam do DPD. Ostatnio listonosz, jak był wyłączony domofon, to zapukał, bo domyślił się, że Tynia śpi. Ja wiem, że nie powinna się budzić z byle powodu, ale to już nie ich sprawa.
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Zobaczę, co mi odpowiedzą - póki co nie skreślam całej firmy, to tylko ten koleś... Wiesz, mogłabym chodzić na nocki, mogłabym nie mieć domofonu, bo przecież nie muszę. Cokolwiek. |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acha i pamiętaj, że powinnaś mieć kopie ze wszystkiego co składasz do US. |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Blue brawa za zdane ćwiczenia
|
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
z tego co wiem powinna być też chyba taka możliwość, żeby pójść do skarbówki i poprosić o pomoc w wypełnieniu pit-a. Ale nie dam głowy sobie uciąć, czy każdy urząd to oferuje
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam pocztą w ogóle nie jest ryzykowne. Wysyłasz poleconym, masz potwierdzenie nadania, kopię wysłanego Pitu i nie ma się co martwić. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
. Czasami była z tym bieda, bo taki człek bardzo dużo czasu spędzał w kolejce i ją tamował, nie mówiąc już o tym, że kopii z nowo zrobionego zeznania nie miała Ale często ludzie na takie rzeczy nie zwracają uwagi.
|
||
|
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz racje, można się przed tym uchronić, jeśli tylko pilnuje się swoich spraw
|
||
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później próbował mi wmówić, że mam źle obliczony zwrot, i że powinien być niższy. Tylko on cały czas myślał, że ja miałam zarobki z umowy o pracę, a to były umowy o dzieło, i w ogóle mnie nie słuchał jak mu tłumaczyłam co i jak. W końcu wspaniałomyślnie stwierdził, że umówimy się na inny termin to on mi pomoże to poprawić. A ja jeszcze na wszelki wypadek raz mu powiedziałam, że to z umów o dzieło było. No i go olśniło, i nagle wyszło, że wszystko jest ok.---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Problem mógłby być tylko wtedy, kiedy wysyła się zwykłym listem i nie ma potwierdzenia nadania. No ale jak ktoś ważne, urzędowe dokumenty wysyła zwykłym listem to sam się prosi o kłopoty
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuje na próbę rozliczyć przez net, i nie idzie :/ |
|
|
|
|
#4362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O nie współczuję albo zęby albo skok rozwojowy (lęk separacyjny ) Cytat:
odnośnie pitów już Ci nie odpisuję bo dziewczyny były szybsze ![]() Cytat:
![]() 1 dzień próby odstawienia mleka w nocy udany...obudziła się około 3 i dałam jej herbatkę wypiła 80 ml i zasnęła obudziła się dopiero o 6.30 in ok.7 wypiła mleko
|
|||
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak zawsze wolałam się sama pofatygować i wszystkiego dopilnować, ale chyba w tym roku zrobię przez neta, póki co jeszcze mi nie przyszło ![]() Bezczelny :/ Nie wiem skąd ci ludzie się biorą, ja mam za to telefony z ofertami, bardzo nachalne i bardzo natrętne telefony... Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:49 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas pobudka standardowo ok.6, przenosiny do Nas i spanie do 7....potem My jeszcze leżakowaliśmy a Lilka się bawiła ![]() a teraz już ma drzemkę i Małż też-jest dziś w domu, bo u nas świętują zakończenie karnawału, będzie kolorowy muzyczny pochód i picie piwa ![]() Lilka zjadła z rana po nocy w końcu normalną porcję Sol-współczuję choroby Fabisia Miłego dnia dziewczynki
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
mam tyle stron nadrabiania że nie wiem czy dam rade:/ od 3 dni mam taka migrenę że ciężko było patrzeć na monitor, nie przeszkodziło mi to jednak zaliczyć dwie imprezy obie z dziećmi oczywiścieSol za ząbka Maciejka za postępy R.Cytat:
wybieramy się do Toskanii w maju i zaczynam się martwić jak Mały zniesie taka daleka podróż a to dlatego że ostatnio rozpłakał nam się na autostradzie (Viktoria machałam do Ciebie widziałaś? ) musiałam się odpiąć i przytuliłam sie twarzą do jego policzka, zasną w 10 sek ale gdyby nie dało się go uspokoić byłby duży problem
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-12 o 11:08 |
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla niego!zazdroszczę Ja jak zwykle mam takiego "powera", że najchętniej pieprznęłabym się z książką na kanapę ![]() kathrinaaaaa - super zakupki ![]() W ogóle pisałam wam, że zazdroszczę tym, które mają dostęp do Tesco i ciuszków F&F? tu nie ma, a szkoda. Wiem od matki, że jak coś jest przecenione, to potężnie. Na szczęście czasem kupi coś małej, ale wolałabym sama pogrzebać ![]() A propos zakupów - kupiłam małej kolejny wiosenny płaszczyk. Trzeci ![]() Ponoć jest brązowy (choć na zdjęciu wygląda na szary). I bluzeczkę w kolorze błota ![]() Obie rzeczy oczywiście na ebayu
|
||
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), że sama byłam niemal jak oponka A dzisiaj brat chodzi i gada, że zjadłby i smaka mi robi ) nr 2
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie to nie jest kwestia braku uwagi przy czytaniu - ja po prostu momentalnie zapominam każdą informację, trzeba mi niestety (w realnym życiu też ) wszystko powtarzać po 10 razy, żeby dotarło... ![]() Długiej podróży też się trochę boję. Dlatego w przyszłym miesiącu jedziemy do PL - chcemy zobaczyć, jak mała będzie zachowywać się na trasie dłuższej, niż 5 km. |
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
a chyba tradycyjnie z serem na slodko :P
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam Wam powiedziec ze dziewcze wazy 9.100 :P przystopowala z przybieraniem choc powiem szczerze ze myslalam zejuz bedzie dwucyfrowa :P
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
...ale wybrała lepsze - z Sokołowa
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To pewnie dlatego, że komuś już się to mówiło ![]() Ale jaki słodki to ciężar
|
||
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, przykro mi że Fabiś jest chory
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
A no jest co dzwigac, ale troszke przystopowala nie duzo ale troche :P
w dalszym ciagu wcinaogromne porcje,i potrafi wolac o jedzenie 2 godziny po zdjedzeniu obiadku. |
|
|
|
#4379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem wydaje mi się, że ja potrzebuję więcej snu niż ona Chociaż z drugiej strony, mała nieustannie marudzi, wiec chyba jednak jest niewyspana. Tylko nie wiedzieć czemu, spać nie potrafi.Dep, Zosieńka pełza? Przemieszcza się? Bo M. nie i chyba nie zamierza ruszyc pupska w najbliższym czasie. W ogóle to muszę zapytać pediatrę co o tym sądzi przy najbliższym szczepieniu. Bo zaczynam się trochę zastanawiać. Mała lubi leżeć na brzuchu, przewraca sie w obie strony ale tak po kilka razy dziennie raptem... Podciaga sie do siadania. Nie pełza. Najwyżej okrężnie. A za chwilę 7 miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybciutko wyzdrowiejeCytat:
Cytat:
przeszło 2 kg wiecej niż moja
|
||||||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co komu i kiedy mówiłam i powtarzam to samo
ale jak mąż po raz kolejny o coś pyta to mnie wkurza
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

zdrówka dla niego!

Dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę.

Problem mógłby być tylko wtedy, kiedy wysyła się zwykłym listem i nie ma potwierdzenia nadania. No ale jak ktoś ważne, urzędowe dokumenty wysyła zwykłym listem to sam się prosi o kłopoty

Na 11.50 mamy do lekarza
mam tyle stron nadrabiania że nie wiem czy dam rade:/ od 3 dni mam taka migrenę że ciężko było patrzeć na monitor, nie przeszkodziło mi to jednak zaliczyć dwie imprezy
Ja jak zwykle mam takiego "powera", że najchętniej pieprznęłabym się z książką na kanapę 
) wszystko powtarzać po 10 razy, żeby dotarło...