|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Powoli zabieram się za cardio recovery - dzień 4. Mam po wczorajszym dniu spore zakwasy - łydki ołowiane, ale porozciągam, porozbijam i jutro dziewczyny po porannym insanity mam możliwość korzystać z siłki i wszystkich sprzętów za darmo więc planuję:
- Vacu Thermal - 30 min na bieżni - rollmasaże na nogi i brzuch - 20 min - przejdę seriami przez większość sprzętów na siłowni ![]() - na koniec 30-60 min na saunie z podczerwienią Nie mogę się doczekać jutra! ![]()
#4532 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() za 3 tygodnie powiem - DAŁAM RADĘ!postanowione!!!! witam wszystkie nowe Insanitki ![]() ![]() Palmer - jadę do Krakowa z tż, jakaś impreza będzie ale ja już za stara na takie imprezy do rana a tym bardziej kilkudniowe ![]()
#4533 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() życzę wytrwałości!
#4534 |
Raczkowanie
|
chyba zrezygnuje z insanity
koncze ten tydzien czyli 1 miesiac nie widze efektow poza rękami twardy brzuch przed cwiczeniami miałam nie mówię że jest źle ale już mi się znudziło chyba sama nie wiem ![]() przez moje buty z niedostatecznie twardą podeszwą i okropny ból kolan ![]() i chyba zaczne jakis program jilian, a moze przez jakies 3 tyg chodakowska.. no nie wiem... zobaczymy , od dzis sie stabilzuje z jedzeniem ijak nie bedzie podskoku kolejnego w wadze w przyszlym tyg to zostaje :/
#4535 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, że wszystkie kobietki ćwiczące nie oburzą się na zaśmiecanie forum, ale jak zauważyłam większość z nas planuje co po Insanity i myśli o P90X
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PALMER specjalnie dla Ciebie ![]() - dieta ![]() ![]() ![]() Teraz o ćwiczeniach ( przeczytałam Twoje odczucia po treningu i skonsultowałam z mężem, więc mówił mi ile mam Ci do głowy tłuc jedno i to samo) dlatego Ci napisze co mi ta do głowy tłucze wciąż jeżeli chodzi o siłę ( ale ja go się nie słucham i mi wstyd, bo pewnie łapki bym miała już jak ta lala, bo nóżki mam mocne ![]() P90X jest ułożony w sposób pozwalający na odpoczynek kolejnym partiom mięśniowym. Dlatego, aby wzmocnić daną partię i dobrać odpowiednie obciążenie, musisz czuć te mięśnie, ale nie czuć, że ćwiczyły, tak ćwiczysz i dobierasz ciężar aby kolejna seria była cięższa i doprowadziła mięśnie do specyficznego drgania cytuję: " musisz czuć, że Ci pulsują" i jak do tego dochodzi to znaczy, że zaczynają się te mikrourazy o których pisałam wcześniej i po to więcej tego białka aby się wypełniały a nie tylko regenerowały. W czasie jak Ci już tak pulsują dobrze, to poprawie by było JESZCZE je napiąć najmocniej jak potrafisz i tak przytrzymać jeszcze z 10 sekund. Na początku sa zakwasy jak cholera, jak się rozkręcisz to tylko po tym " pulsowaniu " poznasz, że one pracują, jak nie czujesz po danej serii to znaczy, że dokładasz ciężar, bo mięśnie są juz trochę rozbudowane i wyćwiczone i jakoś ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam, jak nie to napisz a nie będę się produkować, że tak powiem ![]() ![]() Analogicznie na partie na których Ci nie zależy ( albo masz mocne), wystarczy że czujesz że poćwiczyłaś, że mięśnie czują pracę ( podtrzymujesz ich kondycję , ale ich nie rozbudowywujesz ![]() Ehhh tyle ![]() Starałam się to opisać najlepiej jak umiałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- I jeszcze jedno podobno ważne też bardzo. Tu już nie ilość a DOKŁADNOŚĆ wykonywanego ćwiczenia, nie szybkość, a JAKOŚĆ. Podciągaszzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzz, opuszczaszzzzzzzzzzzzzzzz zzzzz byle nie łup łup, opuszczanie ważniejsze ![]() I znów epopeja ![]() ![]() ![]() Edytowane przez SzkodaGadac Czas edycji: 2013-02-12 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno jak w p90x, w insanity gdy nie trzymasz diety takiej która powinna być efektów nie jest się w stanie zauważyć oczywiście pisząc dieta nie mam absolutnie na myśli jakiegoś 1000-1200kcal dziennie, o nie nie ![]() sądzę że tu zapotrzebowanie powinno być znacznie wyższe, ale z dobrym zbilansowaniem białek tłuszczy i węgli, i oczywiście pochodzacych z odpowiedniej żywności, a nie np. białko głównie z sera, jogurtów albo mleka ![]() tak się mi wydaje, sądzę też że trzeba się jej wtedy rygorystycznie trzymać pobno dieta to 70-80% sukcesu w tym wypadku, ja w to wierzę dlatego 180 stopni zmieniam swój jadłospis ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() a Ty zapytaj swojego TŻta czy jak dziś czuje miesnie jak cholera to czy to dobrze sie zmikrourazowałam? bo czuje - ramina przedramiona i brzuch.... i to porządnie
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
Jak czujesz porządnie to znaczy że pracowały jak trzeba i są zakwasy to dobrze, z czasem dłuższym czasem zakwasy miną i po ćwiczeniach będzie uczucie drgania ( że dostały w kość) i o to chodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- teraz idę robić drugi dzień BALANCE ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- A z pewnością wiesz, ale tak na wszelki wypadek to jak podciągasz i pomału spuszczasz to staraj się te mięśnie, które mają pracować miec napięte, a nie machać na stawach. Nawet teraz sobie spróbuj z niczym w rękach zacisnąć pięści , napiąć mięsnie i podciągnąć przedramię do góry na bicepsa, a później zrób to na lajta bez "spinki" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś przede mną drugi dzień recovery weeku i tak się zastanawiam jak to jest z tym Max Interval Sports Training ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() katarina witamy ![]() wiciana hmm, też mi się wydaje, że brak efektów może być spowodowany dietą.. W każdym razie, rób jak uważasz, ale moim zdaniem nie powinnaś przerywać ![]() ![]() ![]() ![]()
#4539 |
Raczkowanie
|
9ty dzień za mną i lecę drukować dietę insanity, bo choć zdrowo to i często to tych 2000 kalorii coś czuję ze nie robię, ale oponach ciut większa niż przed ćwiczeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w recovery week nie ma....
![]() |
#4541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Ci, problem w takim razie rozwiązany.. ![]() ![]() ![]() No to lecę z Core Cardio ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4543 |
Raczkowanie
|
U mnie jest napisane ze można zamienić core cardio & balance na max interval training
A cardio abs na insane abs |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Przyczajenie
|
4 dzień za mną czyli Cardio recovery myślałam, że będzie lekko ale się pomyliłam
![]() ja jak na razie nie miałam żadnych zakwasów może dlatego ze ćwiczyłam z Chodakowska 7 raz wcześniej .. Trzymam za was kciuki UDA NAM SIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o Twoje wcześniejsze pytanie, to często gęsto jest tak, że mięśnie nam puchną i są większe, ale to potem ustępuje ![]() ![]() Już po Core Cardio ![]() ![]() ![]()
'Train Insane, or remain the same' ! ![]() 7.01.2013 r -Walka z INSANITY - 3..2...1... GO! ![]() ![]() 18.03.2013 r. - UKOŃCZYŁAM INSANITY! ![]() ![]() ![]() Zmieniam życie swe. : ) Edytowane przez determined Czas edycji: 2013-02-12 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny ja dzisiaj zskupiłam sobie uchwyty do pompek i nieźle się na tym robi pompki wypróbuje pózniej bo jakoś tak cały dzień zabiegana jestem
![]()
#4547 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj drugi dzień drugiego tygodnia i pure cardio, ufffffffff
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
SzkodaGadac
Prowadzisz może blog, ciekawie piszesz. Wyczytałam, że efekt jaki ja chciałabym osiągnąć nie uda mi się zdobyć dzięki ćwiczeniom jakie wykonuję - za dużo kardio ![]() Chciałabym dowiedzieć się więcej o treningu siłowym.
#4549 |
Raczkowanie
|
aż poszłam szukać tych gwiazdek, faktycznie są.
Uchwyty fajne też myślałam o takich, póki co robię na kostkach bo mnie nadgarstki bolały, jeszcze na hantlach spróbuję tez chyba będzie ok. Mierzyłam się centymetrem, poczekam jeszcze kilka dni jestem przed okresem, mam nadzieję że to jakaś cholerna woda, bo jak nie to nic tylko się zastrzelić |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Tak koszmarnie strasznie mi się nie chciało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
4 ty dzien za mną - cardio recovery wcale nie jest takie lightowe. Mięśnie czworogłowe trzęsły się jak szalone.
Czytam Was dziewczyny i właściwie powinnyśmy chyba zacząć od diety, a później, albo jednocześnie Insanity. Niestety ja nie mam bladego pojęcia o dietach ![]()
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
dzień 2 p90x - plyo
znacznie mniej męczące niż w insanity, choć swoje robi ![]() ale jak zwykle COŚ - dziś podczas plyo zaczęło mnie strasznie prawe kolano robić, przy zginaniu zarazem obciążając to prawe i podczas podnoszenia sie z kucania, także plyo w dzisiejszym wykonaniu od połowy na prawą nogę w ćwiczeniach kucanych było takie sobie ![]() no nie podoba mi się ten ból mam nadzieję przejdzie i wiecej nie wróci, może źle noge zrotowałam albo sama nie wiem co...ale starałam się układąc nogi, stopy tak jak oni, ale cóż oprócz bolacego kolana na + ![]()
#4555 |
Rozeznanie
|
melduję cardio P&R...to co mi się nie chciało o się nie dzieje..jakiś hardcor:/ ale zrobiłam, więc podwójnie duma
![]() 2 dzień bez słodyczy, mam zamiar wytrwać chociaż z 5,6 dni..zobaczymy może uda się więcej ![]()
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem padnięta, na dzisiejszej lekcji bachaty trafił mi się fajny partner i się nawet wytańczyłam ![]() Poza tym nie skończyłam jeszcze 2 tygodnia Insanity i już myślę jakie treningi robić później ![]() ![]() katarina, witaj ![]() wiciana, to może być tylko Twój sposób patrzenia na siebie. Może nawet jeśli spadków nie ma, to na pewno coś więcej się zmieniło. Ja dla przykładu widzę efekty, których nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
macie racje to na pewno dieta
![]() ![]() juz dzis zaczelam jesc lepiej - od jutra start z dbaniem o odpowiednie skladniki wartosci i wszystko takie o ![]() dzieki wam ![]() ![]() a jesli chodzi o te kg to to chyba zatrzymana woda poniewaz w cm sie nic nie zmienilo ![]() wiec jest w porzadku o ![]()
#4558 |
Przyczajenie
|
Ja własnie dzisiaj ropoczełam moja przygodę z Insanity. Było troszkę ciężko, np seria z pompkami była dla mnie prawie nie do wykonania, ale w ogóle mnie to niezniechęca, mało tego, daje dobrego kopa i chęci ! Jeszcze pare miesiecy temu, na pewno nie miałabym problemu z tymi początkowymi cwiczeniami, niestety troszkę się rozleniwiłam jesli chodzi o sport i do tego musiałam mieszkac za granica.
Mam nadzieje, że jutro dam rade wstać z łóżka i podejme kolejne cwiczenia. Tutaj bede pisac bo jakoś bardziej mnie to motywuje, kiedy wiem, że jest nas wiecej ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Witaj! Szybkich efektów i wymarzonej figury!
![]()
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2013-02-12 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie prowadzę żadnego bloga, bo czasu brak. Ostatni się tak tu rozpanoszyłam, ale chyba muszę kaganiec na kaganiec na kompa założyć, bo cierpi na tym dom. Melduję, że choinka nadal nie rozebrana, co za wstyd. Palmer, anetamiki2104, nie czytałam, raz tylko okiem rzuciłam przed wyborem programu do ćwiczeń, ale może warto poczytać bloga Eweliny, która opisuje swoją przemianę z P90X. Ma tam różne działy, opisuje też żarełko ![]() http://malywielkiswiatewla.wordpress.com/ Palmer, w Insanity też kolanka na początku bolały ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Plina a nie zauważyłaś, że jak przełamałaś się ze słodyczami co i coraz mniej Cię do nich ciągnie ??? Już nawet pewnie o nich zapominasz szybko jak coś przez myśl przejdzie i nie czujesz takiego strasznego wyrzeczenia ![]() Zgadzam się i podpisuje pod odpowiedzią dla Wiciana, jakoś zbyt surowo się czasami oceniamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.