Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 17:40   #1501
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hmm, mamuski juz dzieciate, a mozna zrobic tak, ze w ciagu dnia sobie mleko odciagac jak dzidzius spi i np. cos tam zamrozic "na czarna godzine"? jakby mleka mialo byc mniej albo jakies wyjscie, wizyta u gina. chodzi mi o sam poczatek po powrocie do domu. male zjadlo z jednego cyca. w drugim jest, wiec odciagam i jakis tam zapas jest...czy mrozenie to kicha?
ja właśnie planuję tak robić bo miesiąc po porodzie czeka mnie egzamin w innym mieście i Bartek zostanie z tatą, nie chciałabym go wtedy karmić mm tylko moim mlekiem wcześniej odciągniętym

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:41   #1502
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
hmm, mamuski juz dzieciate, a mozna zrobic tak, ze w ciagu dnia sobie mleko odciagac jak dzidzius spi i np. cos tam zamrozic "na czarna godzine"? jakby mleka mialo byc mniej albo jakies wyjscie, wizyta u gina. chodzi mi o sam poczatek po powrocie do domu. male zjadlo z jednego cyca. w drugim jest, wiec odciagam i jakis tam zapas jest...czy mrozenie to kicha?
pewnie, że można, jak się ma dużo pokarmu. Ja miałam tyle, że mogłam osiedle całe wykarmić i w pewnym momencie zamrażałam, ale problem był w tym, że mała nie tolerowała butelki i i tak musiałam tylko pierś jej dawać. Są takie woreczki, bardzo łatwo się to robi. Lepiej tak robić, jak się ma pokarm niż wprowadzać karmienie mieszane tylko dlatego, że ma się jakieś wyjście.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:41   #1503
xal
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie to mnie ciekawi, bo ten moj to rozmiar XL i w sklepie faktycznie byly w innych rozmiarach...a te na allegro tylko uniwersalne. myslalam, ze sciema z tym rozmiarem, bo przeciez dostosuja sie do kazdych piersi
A za ile kupiłaś w sklepie a za ile są na allegro?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:42   #1504
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
spoko, ale mówimy tylko o słodkościach ?
o obiadkach i normalnych daniach można pisać normalnie ?
Przede wszystkim normalne dania! Na słodkie i tak mam rzadko ochotę ale ja muszę też ograniczyć wszystko co ma wysoki indeks glikemiczny, węglowodany w większości popularnych postaci i tłuszcze więc pewnie większość z tego co będziiecie tu podrzucać

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra coraz bardziej przymierzam się do wyprawki.. tzn zaczynam od rzeczy potrzebnych dla mnie do porodu, chce to kupić do końca lutego.. na razie mam 2 koszule do karmienia i poduchę rogala..
Teraz pytanie:
ILE KUPIŁYSCIE :
- podpasek bella mama?
- podkładów na łóżko? - ktoś mnie oświeci, one są do czego? Do przewijania czy do podłożenia pod swoje dupsko, żeby łóżka nie pobrudzić?
-majtek siateczkowych? - wielorazowe czy jednorazowe?? Jestem z tych co jeśli chodzi o majtki to stawia na maxymalną wygodę, wszystko co jest sztuczne maxymalnie mnie denerwuje i nie mogę w tym chodzic..
- od podpasek bella mama lepsze są podobno Absorgyn - one się niby nazywają podkłady poporodowoe, ale to są własnie takie duże podpaski jak bella mama, ale lepiej chłoną i są przyjemniejsze. I chyba nawet tańsze Ja chcę 4 opakowania.
- podkładów na łóżko chcę też z 10, przydadzą się i tak
- majtki wielorazowe, lepiej wszystko trzymają razem, nie zlecą Ci z tyłka, bo są elastyczne, ale używać, tak jak Justi mam zamiar jako jednorazowych i chcę mieć tak na jakiś tydzień myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
najwyżej się zdziwię ale naprawdę o czymś takim nie słyszałam, że dziecko cały dzień było normalnie przystawiane, karmione, najedzone i nagle bach, mleko się skończyło
Moja przyjaciółka tak miała, jak mały miał już 1,5 m-ca. Ze względu na różne stresy, zaczęła mieć mniej pokarmu, tak, że właśnie na nocne karmienie już nie starczało...

Cytat:
pochwale sie moim nowym nabytkiem taki sam mialam wczesniej tylko bialy. tamten troche sie naciagnal, wiec czas zmiane mozecie porownac z tymi z allegro. kupilam w sklepie, bo bialy juz zaczynal straszyc, a jutro wizyta u gina i mozliwe ze bedzie chcial badac piersi w zwiazku z ta tarczyca...nie chce sie dac zaskoczyc kolejne kupie sobie juz na allegro (wiekszy wybor kolorow i przy kilku sztukach wyjdzie taniej :P) ogolnie uwazam, ze te staniki to sa tak na miesiac i pozniej lepiej kupic nowy. porownalam dzisiaj i sporo sie naciagnal. ten znow lezy idealnie i fajnie podtrzymuje
Wygląda tak samo jak z allegro, a ile Cię kosztował?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:44   #1505
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie to mnie ciekawi, bo ten moj to rozmiar XL i w sklepie faktycznie byly w innych rozmiarach...a te na allegro tylko uniwersalne. myslalam, ze sciema z tym rozmiarem, bo przeciez dostosuja sie do kazdych piersi
mój to Ska i rozciąga się... łoch rozciąga

Stary 2013-02-12, 17:45   #1506
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A za ile kupiłaś w sklepie a za ile są na allegro?
kupilam za 20zl fotka z cena a na allegro http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...932744206.html 15+8 przesylka. ale wiekszy wybor kolorow i przy zakupie 2 juz wychodza taniej
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:45   #1507
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nie powinno się rozszerzać diety dziecku karmionego wyłącznie piersią do 6 miesiąca. Od czwartego miesiąca rozszerza się dzieciom na mm.
jedna lekarka tak jej mówiła, a druga inaczej, w każdym razie czemu nie? jak ona tez wraca do pracy za 2 miechy to mala łagodnie przejdzie a nie nagle odstawi
Stary 2013-02-12, 17:47   #1508
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
moja szwagierka to miała... i koleżanka... i tak siedziały po 2 godziny przy piersi, pół godziny przerwy i znów... i tak... miesiąc? laktacja się unormowała i obyło się bez mm ale potrzeba duużo cierpliwości
nawet zaleca się aby mama położyła się na dosłownie cały dzień z maluszkiem i karmiła, karmiła, karmiła żeby pobudzić laktację
jak małe nie płacze to ok ale nie wytłumaczysz dziecku: poczekaj pół godzinki mamusia zaraz będzie mieć. Jak nie ma pokarmu-nie ma co ssać to małe będzie płakać. Była u niej położna i powiedziała, że jak sie nie da to się nie da i karmić ile ma a jak bedzie chciał więcej to dorobić 30. dużo zależy od dziecka-ile potrzebuje
Stary 2013-02-12, 17:48   #1509
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się wydaje, że teraz już tak na to nie patrzą
też mi się tak wydaje. problemem jest kwestia w religii w przedszkolu czy szkole, bo wiadomo że dzieci będą żywo zainteresowane czemu ktoś nie przychodzi . i jeden maluch może się czuć odseparowany od grupy (choć w sumie nieochrzczony może przychodzić na religię, potem najwyżej będzie zadawał mnóstwo pytań rodzicom). potem dopiero jest kwestia komunii, jak wszystkie dzieciaki przeżywają prezenty.

Cytat:
my planujemy tylko basen
my też
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:48   #1510
xal
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam za 20zl fotka z cena a na allegro http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...932744206.html 15+8 przesylka. ale wiekszy wybor kolorow i przy zakupie 2 juz wychodza taniej
Nie powiększałam fotki ja kupiłam chyba za 14 u mnie na targu ... tylko rozmiar uniwersalny.

Stary 2013-02-12, 17:48   #1511
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wygląda tak samo jak z allegro, a ile Cię kosztował?
20zl, ale byl tylko bialy czarny i cielisty. kupilam jeden, bo wpadlam tam tylko na moment po pobraniu krwi (przypomnialo mi sie, ze mama tam kupowala prezent gwiazdkowy :P), a jutro wizyta u gina i nie moglam juz na ten bialy patrzec.
Stary 2013-02-12, 17:50   #1512
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz pytanie:
ILE KUPIŁYSCIE :
- podpasek bella mama?
- podkładów na łóżko? - ktoś mnie oświeci, one są do czego? Do przewijania czy do podłożenia pod swoje dupsko, żeby łóżka nie pobrudzić?
-majtek siateczkowych? - wielorazowe czy jednorazowe?? Jestem z tych co jeśli chodzi o majtki to stawia na maxymalną wygodę, wszystko co jest sztuczne maxymalnie mnie denerwuje i nie mogę w tym chodzic..
-podpasek kupiłam 3 opakowania
-podkładów 5 dużych i 5 mniejszych. Duże do szpitala. Małe do -przewijania (jak zostaną duże to też).
- co do majtek miałam dylemat, ale poszłam za radą innym mam i kupiłam wielorazowe 2 opakowania (po 2 szt w op). I jak co to będę prać. Ponoć te wielorazowe lepiej przepuszczają powietrze i nie są takie sztuczne jak jednorazowe. W dotyku nie wiem nie patrzyłam

marchewka aptekę mam dość blisko. A jakieś 5 min samochodem mam całodobową
Stary 2013-02-12, 17:51   #1513
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mój to Ska i rozciąga się... łoch rozciąga
kurcze, to juz zupelnie nie rozumiem bo cyce, fakt mam spore szczegolnie teraz w ciazy nabrzmiale baloniki, ale w S chyba nie weszlabym. ten XL dzisiaj porownalam z poprzednim (ktory tez byl XL albo XXL?) tamten jest sporo wiekszy w obwodzie, ale mysle, ze to kwestia naciagniecia. S nie widzialam
Stary 2013-02-12, 17:52   #1514
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje. problemem jest kwestia w religii w przedszkolu czy szkole, bo wiadomo że dzieci będą żywo zainteresowane czemu ktoś nie przychodzi . i jeden maluch może się czuć odseparowany od grupy (choć w sumie nieochrzczony może przychodzić na religię, potem najwyżej będzie zadawał mnóstwo pytań rodzicom). potem dopiero jest kwestia komunii, jak wszystkie dzieciaki przeżywają prezenty.

my też
z religią to w ogóle problem, bo przeważnie w środku zajęć i alternatywą jest siedzenie na korytarzu:/ mam nadzieje, że za 7 lat coś się zmieni

laski jak kupujecie stanik do spania? jakiś muszę mieć żeby mieć gdzie wkładki laktacyjne wsadzić, bo podobno w nocy tez troszke sie leje :/
Stary 2013-02-12, 17:53   #1515
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jedna lekarka tak jej mówiła, a druga inaczej, w każdym razie czemu nie? jak ona tez wraca do pracy za 2 miechy to mala łagodnie przejdzie a nie nagle odstawi
chyba chodzi o to, ze najpierw powinno sie wprowadzic mm, a pozniej marchewke i kolejne "dania"
Stary 2013-02-12, 17:54   #1516
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wzięła małego do karmienia. Ssał ssał jakiś czas i potem krzyk. Przełożyła go do drugiej piersi i dalej płacz. Po prostu miała za mało w cycku a on był bardziej głodny i potrzebował więcej.
I jest pewna, że to była oznaka braku pokarmu? Może to była kolka? Dokładnie w taki sposób młodemu sąsiadki objawiały się kolki. Pił, pił i nagle wrzask, twardy brzuch... tragedia. Ja uważam, że nawet jeśli to była wina małej ilości pokarmu, to należy to przetrwać. Nie mówię o dniach, ale choćby o godzinach. Tutaj najważniejszą rolę wtedy grają emocje i trzeba z nimi się zmierzyć.

Bardzo bym się wzbraniała przed mm. Wiem, że wmieszanie mm do naturalnego karmienia może bardzo zaburzyć laktację. A w przypadku problemów z nią w szczególności. Co do kupowania mm przed porodem - nie zamierzam. Musiałabym w takim przypadku kupić pół apteki, bo może się przydarzyć wszystko. A nocna wyprawa do apteki mnie w ogóle nie przeraża.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:55   #1517
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie powiększałam fotki ja kupiłam chyba za 14 u mnie na targu ... tylko rozmiar uniwersalny.
dziewczyny pisaly ,ze w pepco to nawet za 10zl mozna dostac. przypuszczam, ze na targu, bazarkach beda tansze. w "butiku" cena musiala byc wyzsza
Stary 2013-02-12, 17:55   #1518
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a wkładek laktacyjnych??
ja kupiłam jedno opakowanie- jak będę wiedzieć że dana firma mi pasuje to kupię więcej
Cytat:
jak dla mnie pierwsze badziewne a drugie trochę przesadzone kupowałam na sztuki na all chyba z firmy seni

Cytat:
max 6 miesięcy do powrotu do pracy, przyjaciółka karmiła i zaczęła wprowadzać kaszki i marchewkę od 4go miesiąca i po miesiącu już prawie całkiem się mała odstawiła, mam podobny plan
jak się karmi piersią to chyba dopiero od 6 można wprowadzać a przy butelce od 4 m-ca

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jakiś czas temu robiłam przegląd sprzedawców i bardzo duże rzeczy mieli:
rodzyneczki
gapa_kids
GR-AN
KUBUS-KIDS
FLAMING
flaming to chyba flaming27 czy jakoś tak ja właśnie u niego wszytsko zamówiłam
Stary 2013-02-12, 17:55   #1519
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, to juz zupelnie nie rozumiem bo cyce, fakt mam spore szczegolnie teraz w ciazy nabrzmiale baloniki, ale w S chyba nie weszlabym. ten XL dzisiaj porownalam z poprzednim (ktory tez byl XL albo XXL?) tamten jest sporo wiekszy w obwodzie, ale mysle, ze to kwestia naciagniecia. S nie widzialam
ja mam z gatty, pani pytała ile mam pod biustem i powiedziała, że radzi ten bo on się mega naciąga a co dopiero M, L i inne.
Cytat:
laski jak kupujecie stanik do spania? jakiś muszę mieć żeby mieć gdzie wkładki laktacyjne wsadzić, bo podobno w nocy tez troszke sie leje :/
na czas po ciąży? będę spała w takim, w którym będę chodziła w dzień chyba chyba, że sportowy się nada

Stary 2013-02-12, 17:59   #1520
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
z religią to w ogóle problem, bo przeważnie w środku zajęć i alternatywą jest siedzenie na korytarzu:/ mam nadzieje, że za 7 lat coś się zmieni
może ludzie nareszcie zaczną się przyznawać do swoich poglądów, a nie będą podążać za tradycją. bo mi się wydaje że generalnie w Polsce ludzi wierzących wcale nie jest tak dużo jak twierdzą statystyki. a co będzie za 7 lat to się jeszcze okaże
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:59   #1521
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba zostane przy tych sportowych fajne sa, wygodne. na wkladki idealne i nie bedzie mi szkoda wyrzucic go po miesiacu i zafundowac sobie kolejny. a szkoda takiego do karmienia. ze sportowego wyciagnac cyca w nocy tez mozna nawet na spiaco
Stary 2013-02-12, 18:00   #1522
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba zostane przy tych sportowych fajne sa, wygodne. na wkladki idealne i nie bedzie mi szkoda wyrzucic go po miesiacu i zafundowac sobie kolejny. a szkoda takiego do karmienia. ze sportowego wyciagnac cyca w nocy tez mozna nawet na spiaco
ale czy wkładki w nocy nie będą uciekały

Stary 2013-02-12, 18:00   #1523
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
I jest pewna, że to była oznaka braku pokarmu? Może to była kolka? Dokładnie w taki sposób młodemu sąsiadki objawiały się kolki. Pił, pił i nagle wrzask, twardy brzuch... tragedia. Ja uważam, że nawet jeśli to była wina małej ilości pokarmu, to należy to przetrwać. Nie mówię o dniach, ale choćby o godzinach. Tutaj najważniejszą rolę wtedy grają emocje i trzeba z nimi się zmierzyć.

Bardzo bym się wzbraniała przed mm. Wiem, że wmieszanie mm do naturalnego karmienia może bardzo zaburzyć laktację. A w przypadku problemów z nią w szczególności. Co do kupowania mm przed porodem - nie zamierzam. Musiałabym w takim przypadku kupić pół apteki, bo może się przydarzyć wszystko. A nocna wyprawa do apteki mnie w ogóle nie przeraża.
jest pewna, bo wzięła laktator i spróbowała czy coś odciągnie. Przetrwać?? czekałabyś jak dziecko by płakało?? Bo mi by było szkoda...
ja mówię, że kupię bo do apteki mam kawał. Gdybym miała blisko, też bym nie brała.
Stary 2013-02-12, 18:00   #1524
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze kupilam belle
moja siostra miała z belli i strasznie kleła na nie rozwarstwiały się strasznie na piersiach i przed karmieniem pół godz skubała to piersi;/

Cytat:
dziewczyny pisaly ,ze w pepco to nawet za 10zl mozna dostac. przypuszczam, ze na targu, bazarkach beda tansze. w "butiku" cena musiala byc wyzsza
potwierdzam, kupiłam ostatnio taki sportowy w pepko za 9,99 mam zamiar później w nim spać
Stary 2013-02-12, 18:02   #1525
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ten uniwersalny co diabli dała fotkę. Jakoś taki typowy dopasowany a tym bardziej z fiszbinami nie wydaje mi się wygodny do spania. Próbowałam ten uniwersalny i dałoby się cycka do karmienia wyciągnąć, więc na początek trzeba będzie się chyba w kilka takich zaopatrzyć.

Stary 2013-02-12, 18:03   #1526
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam z gatty, pani pytała ile mam pod biustem i powiedziała, że radzi ten bo on się mega naciąga a co dopiero M, L i inne.
na czas po ciąży? będę spała w takim, w którym będę chodziła w dzień chyba chyba, że sportowy się nada
gatta ma pewnie swoja rozmiarowke http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...995458819.html chociaz patrzac na te wymiary z tabelki to tez ponad 100 w cycach juz musze miec, wiec byloby L/XL
Justi, chudzielec jestes z malymi cycami, to Pani nie mogla Ci zaproponowac nic innego jak S ja musze miec "SS=super size" hehehe
Stary 2013-02-12, 18:03   #1527
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
potwierdzam, kupiłam ostatnio taki sportowy w pepko za 9,99 mam zamiar później w nim spać
A ma wkładki?

Koleżanka polecała wkładki laktacyje z tesco, a pani w rossmanie powiedziała że uzywała tych rosmanowych tańszych niż johnson i były ok.

Stary 2013-02-12, 18:05   #1528
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy wkładki w nocy nie będą uciekały
te z belli maja przylepiec przykleja sie je do stanika
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...949829940.html
nie wiem czy inne tez, ale spodobal mi sie ten patent i dlatego wzielam a pisalyscie, ze podklady z belli sa fajne, wiec kupilam z tej firmy...
Stary 2013-02-12, 18:07   #1529
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aaa! mąż mi kupił pomarańczową piłkę do skakania, i się cieszy jak podskakuje przed laptopem to będzie moje nowe krzesło
Mój tż mi powiedział, że jeszcze mi tylko brakuje w tej piłce dziury pod tyłkiem, to już wcale bym od tego komputera nie odlazła.

Cytat:

1) Są świetlice.
2) Wcale nie troszkę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:07   #1530
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dobra coraz bardziej przymierzam się do wyprawki.. tzn zaczynam od rzeczy potrzebnych dla mnie do porodu, chce to kupić do końca lutego.. na razie mam 2 koszule do karmienia i poduchę rogala..
Teraz pytanie:
ILE KUPIŁYSCIE :
- podpasek bella mama?
Bella mamma 2 opakowania (moim koleżankom zostało, gdyby miało mi braknąć mąż kupi)
Podkładów Seni 4 szt. (jeden rozłożę w domu na łóżku jak będzie bliżej terminu co by nie zapaćkać materaca wodami) u mnie w szpitalu nie trzeba mieć swoich podkładów, trzy pozostałe wzięłam bo tanie a nagle mogłabym uznać, że się do czegoś przydadzą
Majtek Hartmann 5 szt.
Wkładki laktacyjne Lansinoh 50 szt.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-12 o 18:12
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości