|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5
Cytat:
![]() I tak mniej niz tutaj
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:dziek uje:
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu ciszaaa. Ja chatę ogarniam, bo wstyd nic znów nie robić
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadlam kawalek murzynka
![]() tego mi bylo trzeba - reszte pochlonie tz i tesciowa jak sie przewinie jakims cudem przez nasza kuchnie, ale ona ma 6 zmysl, wiec wpadnie ot tak, a murzynka dostanie
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
moze zmówimy sie pewnego pięknego dnia na dzien piękności??
zrobimy maske na wlosy, twarz, olejkowanie itp?? moze niektóre robia to codziennie, ale mi osobiscie nie chce sie |
|
|
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na tym l4 jak jestem to dni mijają mi na lenistwie zawsze mam ambitny plan coś porobić a nie wychodzi :banghead:
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ci współczuje sytuacji. Nie chciałabym zostać w takim domu. Ta kobieta was upokarza. Mam nadzieję, że uda wam się wyprowadzić jak najszybciej.
Cytat:
![]() za wizytę. Mnie też glukoza z obciążeniem teraz czeka. W przyszłym tygodniu jadę. Brrrr...Niee, no co ty! Opiekujesz się dobrze dzieckiem. Nikt nie będzie próbował ci jej zabrać. Nawet tak nie myśl, a walcz o to co ci się należy. |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części
![]() Cytat:
Powiem Ci szczerze, że jestem zdziwiona, że jeszcze nie podałaś o alimenty byłego. Jeśli on nie będzie płacił pomimo nakazu sądu to wypłaci Ci Zus, a jemu będzie rósł dług. Gratuluję wizyt i poznania płci dzieciaczków. Chyba jednak więcej chłopców u nas będzie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-02-12 o 18:06 |
|
|
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi czy jak ide na glukoza do picia na to badanie to musze miec ja ze soba? tzn musze kupic ja sama w aptece sobie czy oni w lab maja ja?
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki umieram tak się przeziębiłam.... gardło strasznie mnie boli do tego kaszel jak u gruźlika.... już nie wiem co robić i co brać żeby pomogło...
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
a moze ktoras by posprzatala tez u mnie???
no w sumie z pl do irl nie jest tak daleko - na weekendzik skoczy ktoras a ja w zamian jej pokaze tanie sklepy z ciuszkami dla dzieci ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- do lekarza marsz - a wmiedzyczasie plukanie woda z sola
|
#315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja brałam 4 razy dziennie Rutinoscorbin i 4 razy po łyżce syropu Drosetux na kaszel, ale mnie nie bolało gardło. Do tego herbata z cytryną i mleko z miodem. Postawiło mnie na nogi
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() u mnie w laboratorium jest tak, że nie trzeba nic kupować w aptece, wszystko tam maja Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-02-12 o 18:13 |
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39192885]Ja brałam 4 razy dziennie Rutinoscorbin i 4 razy po łyżce syropu Drosetux na kaszel, ale mnie nie bolało gardło.
Do tego herbata z cytryną i mleko z miodem. Postawiło mnie na nogi [/QUOTE]ja biorę prenalen syrop do tego na gardło tantum verde mleko z miodem i masłem i jedyne co to mnie gardło nie drapie za to boli jak przełykam... no i węzły chłonne powiększone... jutro mam wizytę u gin z wynikami krwi mam przyjść to z nim pogadam co mogę jeszcze wziąć...
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Do tego herbata z cytryną i mleko z miodem. Postawiło mnie na nogi [/QUOTE]Na gardło pomaga mi bardzo Tantum Verde do psikania i woda z solą do płukania. Do tego Rutinoscorbin lub Ascorutical i herbata z miodem i cytryną. Jak jesteś hardcorem to proponuję jeszcze czosnek jeść, a jak jesteś mniejszym hardcorem to zrób sobie barszcz taki z torebki i do niego wciśnij dużo czosnku-łatwiej przełknąć. |
||
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie ma mnie chwile i nie zalapalam sie na pierwsza strone a na 11!! niewiem jak Wam to daruje
nadrobilam Was,zjadlam obiad a jak bylam u kolezanek w pracy spotkalam klientke moja ktora mowila ze taaak zaluje ze jestem na l4 bo tylko ja jej dobrze wlosy robilam he .. niestety musi poczekac z rok moze troche wiecej :P hehe ... milo,pobojczylysmy posmialysmy sie Wlaczylam ukryta prawde i laska 15 lat na imprezie sie puscila i jest w ciazy poszli do gina i robili jej usg przez brzuch zeby stwierdzic ciaze i lekaz mowi ze no 7 tydzien ( czy5) Troche za wczas na usg przez brzuch heheheCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje ze w piatek sie okaze ![]() ![]() [QUOTE=shestiger;39188992]To i ja proszę o wróżbe Nic nie pobieram, boję się iść do ops żeby nie zaczęli węszyć i jeszcze małej mi nie zabrali bo słyszałam że odkąd mają uprawnienia z byle powodu dzieci zabierają... QUOTE]E no przeciez nie chodzi dziecko zaniedbane czy glodne,nie zabieraja tak dzieci matka ot tak.. Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() mi poprostu tv idzie i akurattt to ogladamy zazwyczaj z mama :P ale wzrokiem i dusza jestem na wizazu ![]() Cytat:
No wlasnie tak myslalam ze jak ktos juz mial to genetyczne to to drugie moze byc to tansze. Ale fajnie ze dzwonilas,Dzieki. |
|||||||
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee a ja co będę miała? chłopca czy dziewczynkę?
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
laski, też macie... gazy?
![]() ja już mam tego dosyć, z sypialni robię komorę gazową, nawet kotka czasami dziwnie się na mnie patrzy
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() No więc brzuchol mojej szwagierki(?) (żony brata mego męża Kupiliśmy pierwsze śpiochy dla naszego synka..2 pary za 20zł w smyku..nie mogę się nacieszyć i zaraz zaprezentuje Wam na zdjęciach![]() Neni1984 Gratuluję chłopacka ![]() shestiger Bidulko..trzymaj się Mam nadzieję, że Twoi rodzice Wam pomogą. Najważniejsze, że Twój mężczyzna stanął murem za Tobą, Twoją córeczką i Waszym maleństwem.. Razem pokonacie wszystko i wszystkich katarzynkajgs Gratuluję wizyty i czekamy razem z Tobą na wiadomość o płci![]() Ja kupuję odżywkę i maseczkę do włosów Alterry granat z czymś tam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ze mnie pelikan ![]() Cytat:
Pytałam się go czy zbijamy, a on mówi, że nie widzi potrzeby.... To ja mu mówię, ze koleżanka zapytała o mnie swojego endo i ten mówił, że trzeba zbijać i że mogę dużo przytyć. To mój gin na to, że tak się składa, że na pewno sporo przytyję, bo bardzoi szczupła byłam przed ciążą.... Jedyne co kazał to powtórzyć panel tarczycowy na kolejną wizytę. I już sama nie wiem co robić ... Ufam mu, ale wolałabym to zbić .... Iść do endo i co później? Pewnie endo da mi leki i będę o nich musiała powiedzieć mojemu ginekolowi
|
||
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hm.. wogole mamy plan wstepnie of kors:P mieszkam z rodzicami,tz u mnie spi i wsumie pomieszkuje nieraz idzie do siebie( blok dalej :P) no i wstepnie mamy z dzieciaczkiem mieszkac u mnie w pokoju .. pokoj nie zaduzy ale da sie go jakos urzadzic.. zeby bylo wszystko to co,nam potrzebne.No ale prawda jest taka ze jak rozlozymy lozko,kolo ktorego bedzie stalo lozeczko to zostaje maly kawalek do chodzenia itp. no ale jest.. i tak myslimy mieszkac tu moze rok.. ( a moze jak to tz stwierdzil wynajmiemy cos jeszcze przed porodem chodz wątpie w to,zreszta chcialabym miec pomoc na poczatku wiadomo) Tata znowu namawia mnie zebysmy wzieli ich pokoj( duzy,mamy i taty) a oni sie przeniosa do naszego... ja jakos bym jeszcze mogla przetrwac ten pomysl to tz nie chce o tym slyszec wogole nie chce u nich w pokoju mieszkac .. ja tez tak sobie, tam by trzeba bylo wszystko tez zrobic od nowa ( chodziaz w tym tez no ale jednak ten jest moj a tamten ich) wiem ze oni by caly czas przychodzili do duzego pokoju i nas draznili( nie mowie ze nie mogli by ale wiecie troche prywatnosci czy cos..) a po za tym moj ojciec nieraz ( chodziaz mowi ze po porodzie to sie zmieni) lubi sie napic.. i nieraz sie kloca i boje sie ze by sie jeszcze bardziej klocili w mniejszym pokoju..wsumie niewiem o co mi chodzi ale co wy byscie zrobily na moim miejscu..?przeniesli sie czy zostali tu,przy czym na poczatku i tak nam nie jest (chyba) duzo miejsca potrzebne?a i jeszcze jak pytam tz czemu nie to mowi " bo tak" no i badz madrym..
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

czyli Ty również nie musisz!

niczym w krajach trzeciego świata 
:dziek uje:

tego mi bylo trzeba - reszte pochlonie tz i tesciowa jak sie przewinie jakims cudem przez nasza kuchnie, ale ona ma 6 zmysl, wiec wpadnie ot tak, a murzynka dostanie
12.06.2010
na tym l4 jak jestem to dni mijają mi na lenistwie 

wizyta udana, maluszek waży 360 gram 

Mam nadzieję, że Twoi rodzice Wam pomogą. Najważniejsze, że Twój mężczyzna stanął murem za Tobą, Twoją córeczką i Waszym maleństwem.. Razem pokonacie wszystko i wszystkich