Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 18:43   #331
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy jak ide na glukoza do picia na to badanie to musze miec ja ze soba? tzn musze kupic ja sama w aptece sobie czy oni w lab maja ja?
Wszystko zależy od laboratorium, ale w większości jednak trzeba samemu kupić glukozę w aptece.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:43   #332
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hm.. wogole mamy plan wstepnie of kors:P mieszkam z rodzicami,tz u mnie spi i wsumie pomieszkuje nieraz idzie do siebie( blok dalej :P) no i wstepnie mamy z dzieciaczkiem mieszkac u mnie w pokoju .. pokoj nie zaduzy ale da sie go jakos urzadzic.. zeby bylo wszystko to co,nam potrzebne.No ale prawda jest taka ze jak rozlozymy lozko,kolo ktorego bedzie stalo lozeczko to zostaje maly kawalek do chodzenia itp. no ale jest.. i tak myslimy mieszkac tu moze rok.. ( a moze jak to tz stwierdzil wynajmiemy cos jeszcze przed porodem chodz wątpie w to,zreszta chcialabym miec pomoc na poczatku wiadomo) Tata znowu namawia mnie zebysmy wzieli ich pokoj( duzy,mamy i taty) a oni sie przeniosa do naszego... ja jakos bym jeszcze mogla przetrwac ten pomysl to tz nie chce o tym slyszec wogole nie chce u nich w pokoju mieszkac .. ja tez tak sobie, tam by trzeba bylo wszystko tez zrobic od nowa ( chodziaz w tym tez no ale jednak ten jest moj a tamten ich) wiem ze oni by caly czas przychodzili do duzego pokoju i nas draznili( nie mowie ze nie mogli by ale wiecie troche prywatnosci czy cos..) a po za tym moj ojciec nieraz ( chodziaz mowi ze po porodzie to sie zmieni) lubi sie napic.. i nieraz sie kloca i boje sie ze by sie jeszcze bardziej klocili w mniejszym pokoju..wsumie niewiem o co mi chodzi ale co wy byscie zrobily na moim miejscu..?przeniesli sie czy zostali tu,przy czym na poczatku i tak nam nie jest (chyba) duzo miejsca potrzebne?a i jeszcze jak pytam tz czemu nie to mowi " bo tak" no i badz madrym..
ja bym została w małym pokoju, bo rzeczywiście zaczną się pielgrzymki i posiadówki u Was w dużym, a tak macie swój kącik
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:45   #333
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
U mnie już dużo lepiej. W pierwszych miesiącach to dramat i ratowałam się Espumisanem, ale teraz jest o niebo lepiej. Jak nie namieszam jedzenia to jest ok
mam nadzieję, że u mnie też minie. w ciągu dnia jeszcze jest ok, ale przed snem i nad ranem?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A oto pierwsze śpiochy dla naszego synusia te drugie z napisem 'sleppy panda' Jestem taka zauroczona nimi
śliczne
Stary 2013-02-12, 18:45   #334
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że u mnie też minie. w ciągu dnia jeszcze jest ok, ale przed snem i nad ranem?
Neni dobrze gada, z tym Espumisanem spróbuj. Dobry jest ten w granulkach
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:45   #335
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
teraz od czasu do czasu. najgorzej jest jak tż zacznie mnie rozsmieszac, wtedy niestety same... strzelają

Cytat:
Hm.. wogole mamy plan wstepnie of kors:P mieszkam z rodzicami,tz u mnie spi i wsumie pomieszkuje nieraz idzie do siebie( blok dalej :P) no i wstepnie mamy z dzieciaczkiem mieszkac u mnie w pokoju .. pokoj nie zaduzy ale da sie go jakos urzadzic.. zeby bylo wszystko to co,nam potrzebne.No ale prawda jest taka ze jak rozlozymy lozko,kolo ktorego bedzie stalo lozeczko to zostaje maly kawalek do chodzenia itp. no ale jest.. i tak myslimy mieszkac tu moze rok.. ( a moze jak to tz stwierdzil wynajmiemy cos jeszcze przed porodem chodz wątpie w to,zreszta chcialabym miec pomoc na poczatku wiadomo) Tata znowu namawia mnie zebysmy wzieli ich pokoj( duzy,mamy i taty) a oni sie przeniosa do naszego... ja jakos bym jeszcze mogla przetrwac ten pomysl to tz nie chce o tym slyszec wogole nie chce u nich w pokoju mieszkac .. ja tez tak sobie, tam by trzeba bylo wszystko tez zrobic od nowa ( chodziaz w tym tez no ale jednak ten jest moj a tamten ich) wiem ze oni by caly czas przychodzili do duzego pokoju i nas draznili( nie mowie ze nie mogli by ale wiecie troche prywatnosci czy cos..) a po za tym moj ojciec nieraz ( chodziaz mowi ze po porodzie to sie zmieni) lubi sie napic.. i nieraz sie kloca i boje sie ze by sie jeszcze bardziej klocili w mniejszym pokoju..wsumie niewiem o co mi chodzi ale co wy byscie zrobily na moim miejscu..?przeniesli sie czy zostali tu,przy czym na poczatku i tak nam nie jest (chyba) duzo miejsca potrzebne?a i jeszcze jak pytam tz czemu nie to mowi " bo tak" no i badz madrym..
A u TŻ nie ma szans na trochę większy kącik dla Was?
Jeśli miałabym wybierać to wolałabym być w tym mniejszym pokoju, ale swoim niż większym ale rodziców. U moich rodziców ich pokój to taki gościnny i tam się siedzi po obiedzie, przyjmuje gości itd. I pewnie z przyzwyczajenia będą tam wędrować. A swój pokój to swój. A i tak będziecie mieli całe mieszkanie do dyspozycji.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:46   #336
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Witam się z wszystkimi mamusiami w nowym wątku
Stawiam wszystkim soczki bo jestem po wizycie
Wszystko u maluszka w porządku, serduszko ładnie biję, pomachało rodzicom tylko nóżki podkurczyło i nie pokazało co tam chowa Tż stwierdził, że to baba musi być jak tak nogi zaciska
Lecę was nadrabiać bo tyle żeście naprodukowały że do północy mi zejdzie Zwariował y te brzuchatki

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:47   #337
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
laski, też macie... gazy?
ja już mam tego dosyć, z sypialni robię komorę gazową, nawet kotka czasami dziwnie się na mnie patrzy
Hahah tak-nieraz mam ale zwalam to na dzidziusia :P ale za to TZ sie udziela i on robi komore gazowa ostrą

Cytat:
Widzisz, w takim szoku byłam po wizycie, że mi enelvee wkręciła, że Ty się w międzyczasie też płci dowiedziałaś
Ale ze mnie pelikan

Twój gin czy Twój endo tak mówił czy oboje?

Pytałam się go czy zbijamy, a on mówi, że nie widzi potrzeby....
To ja mu mówię, ze koleżanka zapytała o mnie swojego endo i ten mówił, że trzeba zbijać i że mogę dużo przytyć. To mój gin na to, że tak się składa, że na pewno sporo przytyję, bo bardzoi szczupła byłam przed ciążą....
Jedyne co kazał to powtórzyć panel tarczycowy na kolejną wizytę.

I już sama nie wiem co robić ... Ufam mu, ale wolałabym to zbić .... Iść do endo i co później? Pewnie endo da mi leki i będę o nich musiała powiedzieć mojemu ginekolowi
Dziwne.Mi Powiedzial to gin ze trzeba zrobic badania dodatkowe (ft3 ft4) i zglosic sie do endo i ze trzeba do zbic najprawdopodobniej Euthyroxem.. poszlam do Endo ona mi to samo powiedziala ze trzeba zbijac bo wysoka ( ja mialam 3,71? cos takiego),( to bylo prywatnie) i baba mowila ze tarczyce w ciazy to tak co 5 tyg trzeba kontrolowac i ustalac dawke) i pozniej poszlam do tej co teraz chodze i tez mowila ze trzeba i to co ci ostatnio pisalam o Tobie.Ja na Twoim miejscu przeczytalabym co to jest tarczyca w ciazy(chodziaz lepiej nie bo jak ja czytalam to prawie plakalam ze wizyty na NFZ sa za rok i ze dziecko napewno bedzie chore..az wkoncu poszlam prywatnie po sam euthyrox zeby poprostu cos zaczac dzialac)i umowilabym sie do Endo,ja rozumiem ze ufasz gin ale z kimkolwiek bym nie rozmawiala,kogo kolwiek znam z tarczyca w ciazy to KAZDY to zbija,nikt nie zostawia tego "samemu sobie" .. a Euthyrox nie zaszkodzi a pomoze,przy czym mozna go zazywac z innymi lekami.. zreszta nawet jakbys miala powiedziec o tym gin to napewno Cie nie okrzyczy i wogole.

A i jeszcze nie chodzi o samo przytycie w ciazy a o to co tarczyca nieleczona w ciazy moze zrobic.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:47   #338
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Neni dobrze gada, z tym Espumisanem spróbuj. Dobry jest ten w granulkach
Stary 2013-02-12, 18:48   #339
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
A oto pierwsze śpiochy dla naszego synusia te drugie z napisem 'sleppy panda' Jestem taka zauroczona nimi
gdzieś Ty kupiła takie fajne śpiochy?

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-02-12 o 18:51
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:49   #340
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah tak-nieraz mam ale zwalam to na dzidziusia :P ale za to TZ sie udziela i on robi komore gazowa ostrą
dotkaaa, dobrze kojarzę, że to Ty myślałaś nad lilou na prezent dla siebie?
Stary 2013-02-12, 18:49   #341
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Wszystko u maluszka w porządku, serduszko ładnie biję, pomachało rodzicom tylko nóżki podkurczyło i nie pokazało co tam chowa Tż stwierdził, że to baba musi być jak tak nogi zaciska
Lecę was nadrabiać bo tyle żeście naprodukowały że do północy mi zejdzie Zwariował y te brzuchatki
Gratulacje

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:51   #342
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodziaki

A my może, skoro będziemy mieli chłopca, dostaniemy ciuszki po chrześniaku TŻ
Stary 2013-02-12, 18:52   #343
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
gdzieś kupiłą takie fajne śpiochy?
w smyku..ciągle mają promocje i za 20zł dwupak są jeszcze body na krótki i długi rękaw..po 3 sztuki i też 20-35zł..i jeszcze coś tam było, nawet jakieś 5ciopaki..chyba w piątek będę tam znowu i z mamą poszperamy i może dokupimy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:54   #344
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja bym została w małym pokoju, bo rzeczywiście zaczną się pielgrzymki i posiadówki u Was w dużym, a tak macie swój kącik
no wlasnie,tym bardziej ze u mnie w malym pokoju nie zmiesci sie lawa z fotelami wiec kto by nie przychodzil to by siedzial w duzym...
Cytat:

A u TŻ nie ma szans na trochę większy kącik dla Was?
Jeśli miałabym wybierać to wolałabym być w tym mniejszym pokoju, ale swoim niż większym ale rodziców. U moich rodziców ich pokój to taki gościnny i tam się siedzi po obiedzie, przyjmuje gości itd. I pewnie z przyzwyczajenia będą tam wędrować. A swój pokój to swój. A i tak będziecie mieli całe mieszkanie do dyspozycji.
Wlasnie nie da rady bo jeszcze wraca Siostra tz z UK i beda mieszkac u TZ..Macie racje zostane u Siebie w malym tym bardziej ze malemu dziecku to co lozeczko,lezaczek itak wiekszosc czasu na lozku bedzie lezalo,a i tak cale mieszkanie mamy do dyspozycji tak jak napisalas .. a jednak swoje male to lepsze dzieki Dziewczyny ze moge na Was zawsze liczyc
Cytat:
dotkaaa, dobrze kojarzę, że to Ty myślałaś nad lilou na prezent dla siebie?
Tak,mowilam o tym TZ poddalam mu pomysł A cio?

Zuza

Razem
Stary 2013-02-12, 18:54   #345
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Melduje się

Szybciej niż planowałam, bo odpuściłam sobie wojaże popołudniowe, po ciężkim dniu prawie 10godzinnym w pracy miałam dość.. a normalnie powinnam pracować 8h.

Shestiger: 3maj sie ciepło!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:54   #346
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
I już sama nie wiem co robić ... Ufam mu, ale wolałabym to zbić .... Iść do endo i co później? Pewnie endo da mi leki i będę o nich musiała powiedzieć mojemu ginekolowi
Ech...
Z jednej strony zaufałabym ginowi.
Ale z drugiej strony, jak sama napisałam moje TSH na innym wątku, to dziewczyny też mnie od razu posyłały do endo.
Nie wiem, co Ci doradzić.

Cytat:
A i jeszcze nie chodzi o samo przytycie w ciazy a o to co tarczyca nieleczona w ciazy moze zrobic.
Nie strasz tak biednej Neni

Przecież ma zdrową tarczycę, tylko jej TSH podskoczyło - to oznacza ewidentnie na stan zapalny w ciąży.
Ale dziecku nic złego się nie dzieje, bo ono bierze, co potrzebuje.

Gorzej, jak tarczyca jest rozregulowana, wtedy można poronić w I trymestrze albo faktycznie coś się może zdarzyć, ale Neni ma pozostałe wyniki OK.
W ciąży nawet ważniejsze jest ft4 niż samo TSH, jeśli ono jest w porządku, to aż tak bym się nie bała, ale trzymała rękę na pulsie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:56   #347
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
No i super
Gratki
Cytat:

Dziwne.Mi Powiedzial to gin ze trzeba zrobic badania dodatkowe (ft3 ft4) i zglosic sie do endo i ze trzeba do zbic najprawdopodobniej Euthyroxem.. poszlam do Endo ona mi to samo powiedziala ze trzeba zbijac bo wysoka ( ja mialam 3,71? cos takiego),( to bylo prywatnie) i baba mowila ze tarczyce w ciazy to tak co 5 tyg trzeba kontrolowac i ustalac dawke) i pozniej poszlam do tej co teraz chodze i tez mowila ze trzeba i to co ci ostatnio pisalam o Tobie.Ja na Twoim miejscu przeczytalabym co to jest tarczyca w ciazy(chodziaz lepiej nie bo jak ja czytalam to prawie plakalam ze wizyty na NFZ sa za rok i ze dziecko napewno bedzie chore..az wkoncu poszlam prywatnie po sam euthyrox zeby poprostu cos zaczac dzialac)i umowilabym sie do Endo,ja rozumiem ze ufasz gin ale z kimkolwiek bym nie rozmawiala,kogo kolwiek znam z tarczyca w ciazy to KAZDY to zbija,nikt nie zostawia tego "samemu sobie" .. a Euthyrox nie zaszkodzi a pomoze,przy czym mozna go zazywac z innymi lekami.. zreszta nawet jakbys miala powiedziec o tym gin to napewno Cie nie okrzyczy i wogole.

Wiesz co, myślę, że dobrze mówisz. Porozmawiam jeszcze z TŻ i chyba umówię się prywatnie do gin-endo, bo mi katarzynkajg podała nawisko takiego, co u nas w mieście przyjmuje.
Zresztą gin powiedział mi, że jeśli bardzo chcę to mogę skonsultować to z endo dodatkowo.
Stary 2013-02-12, 18:59   #348
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,mowilam o tym TZ poddalam mu pomysł A cio?
mam pytanko, jeśli korzystała z ich strony www, to tam można stworzyć własne lilou. Byłam wczoraj w ich salonie i najbardziej wpadły mi w oko bransoletki zrobione z paru sznurków rożnego koloru, a nie tylko pojedynczy sznurek. teraz chciałam sobie zrobić coś podobnego na ich stronie, ale nie widzę możliwości stworzenia bransoletki z paru sznurków- można tylko z jednego sznurka
i nie wiem czy ja nie potrafię tego zrobić czy można zrobić symulację produktu tylko bazując na pojedynczym sznurku?
Stary 2013-02-12, 18:59   #349
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39193783]Ech...
Z jednej strony zaufałabym ginowi.
Ale z drugiej strony, jak sama napisałam moje TSH na innym wątku, to dziewczyny też mnie od razu posyłały do endo.
Nie wiem, co Ci doradzić.

Nie strasz tak biednej Neni

Przecież ma zdrową tarczycę, tylko jej TSH podskoczyło - to oznacza ewidentnie na stan zapalny w ciąży.
Ale dziecku nic złego się nie dzieje, bo ono bierze, co potrzebuje.

Gorzej, jak tarczyca jest rozregulowana, wtedy można poronić w I trymestrze albo faktycznie coś się może zdarzyć, ale Neni ma pozostałe wyniki OK.
W ciąży nawet ważniejsze jest ft4 niż samo TSH, jeśli ono jest w porządku, to aż tak bym się nie bała, ale trzymała rękę na pulsie.[/QUOTE]
nie strasze,nie chcialam zeby to tak zabrzmialo sama wiem ze jak ja tu pisalam to wy mnie wygonilyscie do endo.

Zuza

Razem
Stary 2013-02-12, 19:00   #350
enlevee
Zakorzenienie

ochhh dziewczyny tak nawciskałam w siebie słodkie, że mi się niedobrze zrobiło i na godzinę poszłam spać A teraz chyba idę coś jednak w domu porobić bo aż mi głupio przed Tżtem

Neni- jak będziesz spokojniejsza to idź osobno do endokrynologa, ja się na tym nie znam więc niestety Ci nie pomogę..

Dotka- dziewczyny dobrze radzą, lepiej pozostać w mniejszym ale 100% swoim

Adriana- gratuluję wizyty !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:03   #351
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja przed chwila wpieprzylam bita smietane z truskawkami, az mi wstyd bo dzisiaj sie tylko obzeram ;/ nie chce na wage!!! ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:03   #352
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No i super
Gratki

Wiesz co, myślę, że dobrze mówisz. Porozmawiam jeszcze z TŻ i chyba umówię się prywatnie do gin-endo, bo mi katarzynkajg podała nawisko takiego, co u nas w mieście przyjmuje.
Zresztą gin powiedział mi, że jeśli bardzo chcę to mogę skonsultować to z endo dodatkowo.
NIE CHCE NIKOGO STRASZYYYCCCC

Ja na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie i poszlabym do Endo.Dla samej siebie i dziecka to bedziesz spokojniejsza po konsultacji.
Cytat:
mam pytanko, jeśli korzystała z ich strony www, to tam można stworzyć własne lilou. Byłam wczoraj w ich salonie i najbardziej wpadły mi w oko bransoletki zrobione z paru sznurków rożnego koloru, a nie tylko pojedynczy sznurek. teraz chciałam sobie zrobić coś podobnego na ich stronie, ale nie widzę możliwości stworzenia bransoletki z paru sznurków- można tylko z jednego sznurka
i nie wiem czy ja nie potrafię tego zrobić czy można zrobić symulację produktu tylko bazując na pojedynczym sznurku?
hm...patrze ale tez nie widze mozliwosci zrobienia z paru sznurkow wiec wnioskuje ze poprostu robisz bransoletke taka jak chcesz z zawieszkami a sznurki dokupujesz jakie tam chcesz ,bo one i tak chyba luzno sa na rece a nie spięte? niewiem,bo nie widzialam wogole z paru sznurkow.

Zuza

Razem
Stary 2013-02-12, 19:05   #353
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja przed chwila wpieprzylam bita smietane z truskawkami, az mi wstyd bo dzisiaj sie tylko obzeram ;/ nie chce na wage!!! ;/
za mną chodzą ciągle gofry, ale takie na wypasie
Stary 2013-02-12, 19:05   #354
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ochhh dziewczyny tak nawciskałam w siebie słodkie, że mi się niedobrze zrobiło i na godzinę poszłam spać A teraz chyba idę coś jednak w domu porobić bo aż mi głupio przed Tżtem

Neni- jak będziesz spokojniejsza to idź osobno do endokrynologa, ja się na tym nie znam więc niestety Ci nie pomogę..

Biedactwo,po cos tyle jadla:P

Zuza

Razem
Stary 2013-02-12, 19:06   #355
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Gdzie tam głupio
Głupio to o tej porze brać się za porządki
Stary 2013-02-12, 19:06   #356
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Och, wstydliwe to dziecko jak moje Najważniejsze, że wszystko ok
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:07   #357
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
hm...patrze ale tez nie widze mozliwosci zrobienia z paru sznurkow wiec wnioskuje ze poprostu robisz bransoletke taka jak chcesz z zawieszkami a sznurki dokupujesz jakie tam chcesz ,bo one i tak chyba luzno sa na rece a nie spięte? niewiem,bo nie widzialam wogole z paru sznurkow.
ech, dla spokoju i tak pewnie kupię w salonie. Wczoraj tam byłam przez dobre pół godziny i nie potrafiłam się zdecydować. tam było tego mnóstwo!
Stary 2013-02-12, 19:07   #358
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie tam głupio
Głupio to o tej porze brać się za porządki
no wsumie masz racje,Enlevee siedz z nami!

Zuza

Razem
Stary 2013-02-12, 19:09   #359
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
nie strasze,nie chcialam zeby to tak zabrzmialo sama wiem ze jak ja tu pisalam to wy mnie wygonilyscie do endo.
Ja wiem, tylko mi się wydaje, że najgorsza jest nieleczona tarczyca w I trymestrze, kiedy to po 1 jest duże ryzyko poronienia, a po 2 tworzy się mózg i wszystko.

W II trymestrze już nie wyrządzi chyba takich szkód, pod warunkiem, że te wyniki nie są jakieś kosmiczne.
Teraz też oczywiście trzeba ją leczyć, ale zdaje mi się, ze najgorszy moment już minął
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:11   #360
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ech, dla spokoju i tak pewnie kupię w salonie. Wczoraj tam byłam przez dobre pół godziny i nie potrafiłam się zdecydować. tam było tego mnóstwo!
Ja dlatego nie wchodze bo napewno bym kupila wiecej niz jedna rzecz :P i tez pewnie bym stala i zastanawiala sie
No w salonie lepiej,zrobia na miejscu grawer.Ja chce Czarny sznurek ze srebrną zawieszka z grawerem.Chodziaz mysle ze dokupilabym moze jakis inny sznurek zeby orzywic to troche moze czerwony? Zobaczymy

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39194094]Ja wiem, tylko mi się wydaje, że najgorsza jest nieleczona tarczyca w I trymestrze, kiedy to po 1 jest duże ryzyko poronienia, a po 2 tworzy się mózg i wszystko.

W II trymestrze już nie wyrządzi chyba takich szkód, pod warunkiem, że te wyniki nie są jakieś kosmiczne.
Teraz też oczywiście trzeba ją leczyć, ale zdaje mi się, ze najgorszy moment już minął [/QUOTE]
DLatego dziwie sie ze lekarze nie zalecaja na poczatku ciazy badania TSH jak najwazniejszy jest I trymestr.
Lepiej pozniej niz wcale tym bardziej ze tsh skacze caly czas,tak samo jak ( w moim przypadku) ft4 lub ft3 niepamietam.

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości