|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
a ja wczoraj obejrzałam "Kiedy mężczyzna kocha kobietę", bo miałam ochotę na jakiś wyciskacz łez, a to chyba jeden z takich klasycznych filmów tego typu, a że nie miałam jeszcze okazji go obejrzeć, to sięgnęłam właśnie po niego. Film jest smutny, prawdziwy aczkolwiek trochę przerysowany - wiem mały paradoks, ale wizja TAKIEJ miłości jak w tym filmie zdarza się chyba bardzo rzadko. Mimo wszystko to typowy melodramat opowiadający o tym jak bardzo rujnuje uzależnienie od alkoholu. 7/10
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie obejrzałam Struck by lightning - nie był zły (a odkładałam jego obejrzenie chyba z 3 miesiące) . Taki dość normalny, ukazujący problemy ludzi, zarówno dorosłych jak i młodzieży. Na pewno nie należał do filmów głupich, warto obejrzeć. 7/10
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
"Slumdog. Milioner z ulicy" - bardzo ciekawy film, z tego co wyczytałam taka historia zdarzyła się naprawę dlatego uważam, że tym bardziej warto go obejrzeć
8/10.
|
#4444 |
|
Dream13Number
|
"Blow", film z Johnny'm Deepem, przedstawiający historię opartą na faktach o dealerze narkotyków. Jak dla mnie, bardzo dobry film, warty polecenia, dla kogoś kto lubi właśnie biografie
+ piękna Penelope Cruz 8/10
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny szczęśliwy dzień (4/10) - niektóre momenty, niektórzy aktorzy i niektóre utwory w tle były całkiem fajne, ale zabrakło mi jakiegoś konkretnego problemu na którym skupiłaby się fabuła
wszystko mi się rozłaziło jakoś, raz jedna płacze, potem ktoś inny płacze, potem znów ta pierwsza, coraz to inna tragedia na widelcu. Jednym słowem fabułą do wymiany i byłoby całkiem nieźle.Gangster Squad (7/10) - świeżo po seansie tyłka nie urywa, ale całkiem poprawny film, fajne zdjęcia, bez przynudzania, przyjemny klimat, film z jajem charakterystyczne postacie, dobra gra aktorska - perfekcyjny Penn , Gosling rozczarowujący jak na moje oczekiwania. Fabuła mało odkrywcza i przewidywalna, ale to nie razi i nie przeszkadza w dobrej zabawie.
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
Miał być weekend kinowy (Drogówka i Gangster Squad), ale jakoś wyszło inaczej i to był weekend telewizyjny
![]() Batman początek (2005) - jakoś filmy o tym bohaterze mnie nigdy nie ciągnęły do oglądania, ale w piątek leciał na TVN no i nie miałam wyjścia , no i... Film mi się podobał, do tego stopnia, że muszę obejrzeć kolejne części (choć ostatnio robiłam podejście do Mroczny rycerz powraca, ale prawie cały film przespałam , teraz myślę, że już obejrzę z ciekawością). 7/ 10 za film którego nigdy oglądać nie miałam ochoty ![]() Superpies (1995) - trafiłam jak w sobotę na dwójce leciał. Mnie się podobał, można było się pośmiać, a ten pies-główny bohater był przefajny . Ocena jw ![]() Dorwać Smarta (2008) - całkiem wesoły film, oglądaliśmy w kilka osób i wszyscy mieliśmy ubaw . Ocena jw ![]() Poradnik pozytywnego myślenia (2012) - ojjj podobał mi się . Może faktycznie, jak niejedna osoba tu pisała, dzieło wybitnie oscarowe to nie jest, ale film bardzo pozytywny, momentami śmieszny (scena z punktacją 5.0 na konkursie tanecznym po prostu boska), ale dający także wiele do myślenia. No i oczywiście Bradley Cooper , uwielbiam go . W mojej opinii zagrał bardzo dobrze , o de Niro to nawet pisać nie trzeba ![]() Weekend ogólnie w ocenie 7/ 10 i filmowo udany
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ratatuj 7,5/10-cudowna animacja,uczta dla wszystkich zmysłów i ten paryski klimat Jednak Jak wytresować smoka nie przebiło. Ostatnio rozkochałam się w animacjach,wariuje na stare lata
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Holy Crap!
|
8 Mila-- nie moje klimaty muzyczne, ale mimo wszystko podobało mi się. Ciekawa i smutna historia chłopaka, który ma talent i dąży do realizacji marzeń. Sądzę, że jest dużo ukrytych talentów, lecz nie mają tyle siły i odwagi by się ujawnić. 7/10
Ghost Rider-- obejrzałam za drugim podejściem, nie wiem dlaczego pierwsze nie wypaliło. Miłe zaskoczenie bo film okazał się ciekawy, nie nudził. Podobała mi się gra aktorska, dobry film polecam. 7/10
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yuma 5/6 Nietykalni 6/6 Niemożliwe 5/6 |
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Charlie (ang. The perks of being a wallflower)- 6/10 Całkiem sympatyczny film, nie do końca tylko dla młodzieży. Postac Patricka bardzo fajna
Amerykański akcent Emmy Watson trochę śmieszny Ale ogólnie film całkiem fajny, porusza ciekawe tematy. Naznaczony- 5/10. Pierwsze 10 minut się dłużyło, później zaczął się rozkręcac, myślę- Może będzie całkiem dobry film. I rzeczywiście, do połowy był całkiem straszny, ale druga połowa to istna komedia ![]() Nie zadzieraj z fryzjerem 7/10 Według mnie całkiem dobra komedia. Fakt, nic nie wnosi, ale ja akurat jestem w gronie tych osób, które lubią dla odstresowania obejrzeć takie głupie komedie(bo to naprawdę głupia komedia ).
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Forrest Gump 7/10 - tyle zachwytów, że spodziewałam się czegoś spektakularnego. I w tym chyba problem
. Film bardzo dobry ale po tylu zachwytach moje wymagania wobec tej produkcji były baaardzo wysokie. Chłopiec z latawcem 10/10 - nic dodać nic ująć. Film rewelacyjny, tak samo jak i książka . Julie & Julia 6/10 - taki trochę średni film... dla relaksu idealny.
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Holiday (2006) - takie to romantyczne, takie to przewidywalne, takie to ckliwie, ale mi się się podobało
. Nie przepadam za bardzo za C. Diaz, ale tutaj mi się nawet podobało jak zagrała.7/ 10 i polecam do oglądania
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Odwróceni zakochani (6/10) - fabuła bez szału, przewidywalna, a zakończenie wręcz do porzygu
natomiast kwestia wizualna, zdjęcia, pomysł na te dwa światy - bardzo fajnie, ciekawie, z klimatem. Pomijam wszelkiego rodzaju niedociągnięcia w fabule, z biegiem filmu skupiałam się na wizji, tylko ![]() 40 lat minęło (1/10) - film uwłaczający inteligencji człowieka nie mówiąc już o godności aktorów porywających się na udział w czymś takim. zero fabuły, zero gry aktorskiej, zero humoru i zabawy - żenujące dialogi i sceny. Przydałaby się jakaś minusowa skala..Dorwać Gringo(6/10) - całkiem niezły film akcji, niespotykana fabuła, choć można przewidzieć zakończenie, parę zabawnych sytuacji, przyjemnie się ogląda
|
|
|
|
#4454 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=paulinka3110;391439 82]"Drogówka" 10/10- jak dla mnie rewelacja. Dawno nie oglądałam polskiego filmu który w "pierwszej" części jest tak przerysowany że aż prawdziwy, w "drugiej" części jest dobrym kryminałem i sensacją a zakończenie daje do myślenia.
"Drogówka" - dla faceta 10/10 ...mocne, sensacyjne kino akcji "Drogówka" - dla kobiety 5/10 ...kobiety grają w tym filmie przede wszystkim albo tirówki albo prostytutki... słabo mnie to bawiło... |
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Prawnik z Lincolna- bardzo mi się podobał, potrzebowałam zobaczyć właśnie film w takim stylu, a że przy okazji uwielbiam Matthew McConaughey to już w ogóle oglądało się bardzo przyjemnie.
8/10X-men. Pierwsza klasa - spodziewałam się czegoś gorszego zupełnie, film zobaczony ze względu na Tż ;p ale był ok ;-) 7/10 Sinister - w sumie mam mieszane odczucia, 3/4 filmu mnie dziwiło dlaczego nigdy w takich filmach nie umieją sobie światła zapalić i w ogóle czemu do cholery się tam wprowadzili ;p I ogólnie nic specjalnego, ale za to końcówka jak dla mnie była dość mocna.. Wystraszyłam się dość porządnie, a po filmie wstać się bałam i do teraz czuje jakiś dyskomfort psychiczny.. Końcówka najlepsza z całego filmu zdecydowanie. 6/10
|
|
#4456 |
|
Pani Mizantrop
|
Argo (2012) - 8/10.
Film długo się rozkręca i mimo, że jest przewidywalny niemal do bólu i równie do bólu proamerykański, to dobrze się ogląda, po prostu kawał świetnie zrealizowanego kina. This is forty (2012) - 2/10. evvelinek ujęła już wszystko w temacie, nie wiem dla kogo takie durne filmy powstają, czuję się wręcz zażenowana tym, że należę do tego samego gatunku, co osoby, którym się to wątpliwe dzieło podobało ![]() Batman: The Dark Knight returns part 2 (2013) - 7/10. Zdecydowanie lepsza część, niż pierwsza. Mimo, że to tylko animacja, to trzyma w napięciu. Minus za wprowadzenie postaci Supermana, nigdy nie zrozumiem fenomenu tego bohatera.
|
#4457 |
|
Rozeznanie
|
"Zakochani w Rzymie" - 5/10
Film średni. Już od jakiegoś czasu się do niego przymierzałam i liczyłam na coś więcej. Miejscami go przewijałam, tak mi się dłużył ![]() "Wróg numer jeden" - 7/10 Film o polowaniu na Osamę bin Ladena. Podobał mi się "Kolekcjoner" - 7/10 Konkretny, trzymający w napięciu horror |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Odwróceni zakochani - O matko! To będzie jeden z filmów, o którym może nie powinnam się wypowiadać, gdyż nie oglądnęłam do końca. Wrażenia do połowy filmu - (rzadko używam tego słowa, ale ... ) tandeta!
Wiało banałem, tandetą i nudą. Słodkie aż do wy***nia Pomysł bardzo fajny. Same efekty też niezłe. Szkoda, że ktoś nie pomyślał trochę nas fabułą
|
#4459 |
|
Holy Crap!
|
Baby Blues (2008r)-- produkcja o podobnym tytule do naszego rodzimego filmu. Opowiada historię matki czwórki dzieci, która nie może poradzić sobie z depresją poporodową i rozkręca się małe piekiełko. Potencjał, pomysł na film dobry. I tylko tyle. Reszta, tj. gra aktorska, muzyka to kicha. Dużo błędów, denerwujące wrzaski, zachowanie mamy. Nie polecam! 2/10
|
|
#4460 |
|
Przyczajenie
|
Byłam ostatnio w kinie na "Nieulotne" i...jestem rozczarowana! Spodziewałam się krokodylich łez, a więcej w tych pseudo - dramatycznych scenach było komizmu. A film kończy się tak, jakby twórcy nie wiedzieli, jaką wersję zakończenia wybrać. Częste to w polskim kinie - zostawiają niedomówienia, bo nie mają pomysłu na dobre zakończenie i liczą, że w ten sposób sprawią wrażenie, że stworzyli coś ambitnego, co daje widzom do myślenia....Tragedii może nie ma, ale widziałam dużo lepsze filmy.
|
|
|
|
#4461 |
|
Blond forever!
|
Paperman (2012) - 9/10
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
"Now is good" - 7/10
Dobry dramat. Kilka razy się wzruszyłam... |
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Słodki listopad 9/10- Już dawno nie urzekł mnie żaden film o miłości jak ten... Nie wiem co w nim wyjątkowego- czy to muzyka, czy dobrzy aktorzy, czy ogólnie klimat tamtych lat... Ale urzekł mnie i tyle
|
#4464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W ciagu ostatnich kilku dni obejrzalam: Dziewczyna z tatuazem smoka (amerykanska wersja) - chcialam obejrzec film dopiero po przeczytaniu ksiazki, a troche mi sie z tym zeszlo Bardzo mi sie ten film podobal, najbardziej ze wszystkiego chyba jego ponura atmosfera. Z oczywistych powodow film pomijal wiele watkow z ksiazki i wydaje mi sie, ze najbardziej stracila na tym postac Salander, za bardzo ja splycono. Mimo to ode mnie wysokie 9/10. Teraz szykuje sie, zeby obejrzec szwedzka wersje ![]() Red Lights - ooo jakie rozczarowanie De Niro uwielbiam, tematyka filmu rowniez wydala mi sie ciekawa, ale watek i generalnie caly film sa dosyc marne. Szkoda 5/10 tylko i wylacznie z sympatii dla aktorow...Painted Veil - ladny melodramat, przewidywalny do bolu, ale bardzo przyjemnie mi sie go ogladalo. Spodobala mi sie postac wykreowana przez Edwarda Nortona, na pozor czlowiek nie umiejacy okazywac uczuc, ale pod spodem kryla sie bardzo dobra osoba House at the End of the Street - do pewnego momentu przewidywalny do bolu, pozniejszy 'twist' rowniez niewiele mnie zaskoczyl Nie bardzo rowniez wiem co stalo sie z mimika Jennifer Lawrence, bo niezbyt wiele jej tu bylo Niezbyt straszny, niezbyt odkrywczy, niezbyt ciekawy - 4/10.Efekt Motyla 2 - obejrzalam tak naprawde tylko z sentymentu dla pierwszej czesci, od ktorej jest duuuuuzo slabszy. Nie jestem zachwycona tym filmem, marna gra aktorska, watek glupawy - w Efekcie Motyla z Ashtonem Kutcherem to wszystko przynajmniej mialo rece i nogi i byl jakis sens w tych 'przemieszczaniach sie' glownego bohatera, a tutaj bylo to naciagane i wygladalo mi na to, ze najwiecej uwagi i dopracowania rezyser poswiecil scenom seksu. Marne 3/10 |
||
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie ten film w ogóle nie podszedł, strasznie się na nim wynudziłam.
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałaś na myśli chyba "Dziewczynę z tatuażem"?
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-02-12 o 23:06 |
|
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
Co kryje miłość (2011) - odrębne historie 3 mężczyzn o ich związkach z kobietami. Film o zdradzie, ale i o tym, że zakochać można się w każdym wieku, kiedy to człowiek się już tego nie spodziewa, ale w końcu czuje się szczęśliwy i zadowolony w pełni z życia.
W zasadzie tylko 3 historia mi się podobała i sprawiła, że wytrwałam w oglądaniu. 4/ 10 i więcej na pewno nie wrócę do tego filmu, a i szybko o nim zapomne
|
|
|
|
#4468 |
|
Pani Mizantrop
|
Nie każdy musi znać polskie tytuły, oryginalny zawiera smoka
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Lektor 10/10
Zbierałam się i zbierałam do obejrzenia tego filmu chyba od roku i teraz zastanawiam się, czemu nie zrobiłam tego wcześniej. Film od pierwszych sekund mnie wciągnął. Gra Kate Winslet fenomenalna, muzyka idealna. Połowę filmu przepłakałam jak bóbr. Niesamowita historia, super pokazana.
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
"Pokuta" 10/10
Już dawno nie oglądałam filmu, który aż tak mnie wzruszył i którego bym aż tak przeżywała. Łzy ciekły mi jeszcze spory czas po zakończeniu, a myślałam o nim jeszcze kilka dni po obejrzeniu. Jest niesamowity. Piękna historia o miłości. A końcówka to wielkie zaskoczenie. Mam zamiar przeczytać również książkę, na której podstawie jest on nakręcony. "Duma i uprzedzenie" z 2005 9/10 Nie oglądałam wcześniejszych ekranizacji, więc nie mam porównania. Bardzo mi się podobało. Czytając książkę dokładnie tak wyobrażałam sobie Elizabeth. Co tu dużo mówić, nie mam zastrzeżeń. Świetny film, do którego na pewno nie raz wrócę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

8/10.
8/10
wszystko mi się rozłaziło jakoś, raz jedna płacze, potem ktoś inny płacze, potem znów ta pierwsza, coraz to inna tragedia na widelcu. Jednym słowem fabułą do wymiany i byłoby całkiem nieźle.
tyłka nie urywa, ale całkiem poprawny film, fajne zdjęcia, bez przynudzania, przyjemny klimat, film z jajem
charakterystyczne postacie, dobra gra aktorska - perfekcyjny Penn
, Gosling rozczarowujący jak na moje oczekiwania. Fabuła mało odkrywcza i przewidywalna, ale to nie razi i nie przeszkadza w dobrej zabawie.

Bardzo mi sie ten film podobal, najbardziej ze wszystkiego chyba jego ponura atmosfera. Z oczywistych powodow film pomijal wiele watkow z ksiazki i wydaje mi sie, ze najbardziej stracila na tym postac Salander, za bardzo ja splycono. Mimo to ode mnie wysokie 9/10. Teraz szykuje sie, zeby obejrzec szwedzka wersje
De Niro uwielbiam, tematyka filmu rowniez wydala mi sie ciekawa, ale watek i generalnie caly film sa dosyc marne. Szkoda