|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
za powrót apetytu Cytat:
Mój biedny skrzacik
|
||
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda nadal nie śpi Nie wiem, co jej się stało.
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Przy umowie o dzieło faktycznie są duże zwroty, ale to wynika z kosztów uzyskania przychodu. * Umowę zlecenie miałam przez dwa miesiące i wtedy za studentów nie odprowadzało się składek ZUS, więc do tej części wypowiedzi Aguni się nie odniosę. * Agunia - ja dostaję zwrot odkąd zaczęłam korzystać z ulgi na internet. A wcześniej po roku pracy na podst. umowy u pracę zwrot był minimalny (pewnie wynikający ze zmiany wysokości kwoty od podatku, bo wypłatę dostaję zawsze na początku następnego miesiąca), albo nie było go wcale. |
|
|
|
|
#4474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Karolka dobrze, ze Lila odzyskała apetyt
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja poszła spać o 22.30 i już się 2 razy budziła o 21 zjadła ze 130 ml kaszki (gęstej) i jeszcze z piersi sporo wiec głodna na bank nie jest... |
|||
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko się męczy strasznie Co chwilę się budzi z pełnym nosem. ja mam dość. Mąż śpi ale ma być zmiana w czuwaniu przy młodym. Moje biedactwo.
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na początku kataru dostałyśmy Fenistil (antyhistaminowy) i Nasivin. Do tego sól morską lub fizjologiczną, po której oczywiście było czyszczenie noska. |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Póki nie znam wyniku egzaminu, przeglądam spacerówki
Zastanawiam się, czy warto dużo wydać. Podstawą jest zrobić dobry wywiad, bo w sklepie pewnie większość będzie się dobrze prowadziła. A może jest tak, że w nieco trudniejszych warunkach każda lekka spacerówka będzie prowadziła się kiepsko?Phdwao, możesz coś powiedzieć, jak sprawują się amortyzatory? Agunia, czy Inglesina trzeszczy? Znalazłam wiele takich opinii. ZETA VOOM ma niezłe opinie, ale na żywo go pewnie nie mam szansy zobaczyć. |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
hej mój bąbelek piszczy od 7
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo, piję kawę zaś bez ciasteczka i zaraz się zbieramy do mojej mamy
![]() Cytat:
Ad 2. Też wczoraj dzwoniłam i byłam w wielkim szoku, że od razu się dodzwoniłam ![]() Cytat:
Jeśli przy umowie o pracę jest jakiś zwrot to albo ktoś nie pracował całego roku, albo ma odliczenia, albo nie odliczali mu ulgi podatkowej (556,02), albo są kilkuzłotowe zwroty wynikające z zaokrągleń podatku. Czyli to co napisałaś, że zwrot był minimalny albo nie było go wcale. Czasami mogą z tych zaokrągleń wyniknąć kilkuzłotowe dopłaty. Nie jest to wynik złego naliczania przez pracodawcę, tylko właśnie zaokrągleń. Maciejka przepraszam, że wszystko pod Twoim postem. Część odnosi się do postu Aguni. |
||
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Kurde maly budzil sie co 2hz zegarkiem w reku ale nie z glody bankowo inny powod, nie wiem czy nie chodzilo o zwykle przytulenie, bo gdy go wzielam na rece od razu zasypial. Blue wozek prowadzil sie dobrE ale nie wiem jak smortyzatory bo inaczej z parasolka niz z gondola, nie wiem jak gorsze parasolki sie prowadza |
|
|
|
#4485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
dzis znowu tylko na chwile bo migreny ciąg dalszy, ja nie wiem co się dzieje ale mam ochotę odciąć sobie głowę :/jedyna pociecha to Młody troche lepiej śpi, ale musi być u nas w łóżku Amelka mam nadzieje że dziś już będzie dobrzeKuba zdrówkaCytat:
2. umowę o dzieło miałam dwa lata z rzędu przy równoczesnej umowie o prace, nie dostałam żadnego zwrotu z tego tytułu, dlaczego? w 2012 mam podobną sytuacje ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4486 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
niedługo będzie cały ![]() A u nas podobnie jak wczoraj problemy z zaśnięciem... Noc już ok ![]() Pobudka standardowo o 7, a teraz leży, gada i kopie matkę... Doczekałam się pociechy z syna na stare lata :P Mam nadzieję, że wszystkie chorusiane maluszki mają się już dzisiaj lepiej? |
|||
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
ehh jutro tz wyjezdza na 2 tyg
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak pisałam o uspokajaniu przez ciasne owijanie i bujanie?
któraś z Was pytała czy to nie uzależnia. Ciasne owijanie "działało" do połowy grudnia a bujanie do połowy stycznia, teraz syn zasypia mi sam dostaje smoczka, chwilę się wierci, obraca na bok i zasypia.Mama już w tym temacie nie jest potrzebna ![]() a to ten kocyk nowy
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
hej nocka w miare ale od rana marudzenie...
nie chce pic mleka... Blue prawdopodobnie w sobote lub niedziele pojade do mothercare to obadam ten wozek ![]() edit: wlasnie doczytalam ze mothercare nie ma tych wozkow kurde gdzies je widzialam... Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2013-02-13 o 10:01 |
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze by było gdyby Emil też się od smoczka odzwyczaił
obawiam się że w późniejszym wieku będzie trudniej.
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę studzić entuzjazmu, ale mój też tak jakiś czas miał, że siedziałam obok łóżeczka, a on się pokręcił, odwrócił na bok i zasnął, ale potem zaczęły mu się wyrzynać ząbki, miał bardzo ciężkie zasypianie i wróciliśmy do bujania na rączkach niestety... A teraz to w ogóle i mimo bujania wybudza się po chwili i trzeba czynność powtarzać, ale oby u Was było inaczej |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Coś nie mam ostatnio weny na pisanie i tylko podczytuję. Wszystkim chorym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia oraz gratuluję każdego pierwszego i kolejnych ząbków. No i oczywiście, jestem pod wrażeniem rozwoju córeczek Aguni i Maciejki! ![]() Miłego dnia Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-02-13 o 10:18 |
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
cześć
http://www.rossnet.pl/konkursy/konku...contestId=1322 10 % rabatu z kartą rossnet za wypełnienie ankiety |
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
hej chciałam wczoraj napisać co u nas ale się nie udało, ale to nic bo Victoria napisała to samo co ja chciałam napisać
. U nas nocka zaskakująco dobra, ba powiedziałabym że najlepsza od jakichś 3 miesięcy tylko 2 pobudki o 24 i o 4 odciąganie noska jedzenie i natychmiast zasypiał. Katar troszkę zelżał i widać poprawę (Victoria u was zaczęło się dzień później więc może będzie dziś już lepiej).My stosujemy do noska Euphorbium bo ma działanie przeciwwirusowe, fenistil i lipomal no i flegamina baby na kaszel. Wczoraj dosyć często i dużo odciągaliśmy może to też pomogło. Coś choroby opanowały wątek, zdrówka dla Kuby, Fabisia i Amelci i oby już więcej żadne maleństwo nie chorowało. Dep dzięki za skład faktycznie dobry, chociaż kiedyś w necie wyszperałam inny(ale chyba mlecznej).I tak już kupiłam kaszę jaglaną bo te Holle to musiałabym w necie zamawiać. Dziewczyny gotujące same nie mam pomysłu na zupkę bezmięsną na razie, podpowiecie coś? |
|
|
|
#4495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj dałam jej mleczko w nocy bo mi się tak żal jej zrobiło ona jak dla mnie jest chudzinką tylko pultaski grube biedna i co z Ami dzisiaj lepiej ? Igusia zlituj się |
|||
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
poki co nie wymiotuje ale marudzi i nie chce jesc....
|
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadło mi cytaty z wczoraj i nie wiem co miałam napisać ![]() Zdrówka dla chorych maluszków Kathrina- za wytrwanie w postanowieniu |
|||
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2 . Nie dostałaś żadnego zwrotu ponieważ cały rok pracowałaś na podstawie umowy o pracę i co miesiąc był wykorzystywany kawałek ulgi, czyli w ciągu roku wykorzystałaś całą ulgę (556,02). W takim wypadku umowa o dzieło nie powoduje żadnych dodatkowych korzyści. Kwota wolna istnieje cały czas - czyli to co pisała Maciejka 3091, a w podatku 556,02. Te 556,02 to tzw. ulga podatkowa. Jeśli ktoś pracuje na umowę o pracę co miesiąc jest potrącane 1/12 tej kwoty. Ale to wszystko pisała Maciejka. Przepraszam jeśli chaotycznie coś odpisuję. |
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Hello.
Dziś spałam na kanapie, więc powinnam być wyspana - niestety nie jestem. Tak się tą samotnością upajałam, że czytałam do 2:30, a o 8 pobudka ![]() Noż qr.wa, posiałam gdzieś puder. Różne rzeczy zdarzyło mi się gubić, ale puder - nigdy ![]() Cytat:
(bo rozumiem, że pytasz o zupkę dla dzieci, nie dla nas? przyszło mi to do głowy w związku ze Środą Popielcową, że może szukasz bezmięsnych inspiracji )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

za powrót apetytu 
Nie wiem, co jej się stało.

Zastanawiam się, czy warto dużo wydać. Podstawą jest zrobić dobry wywiad, bo w sklepie pewnie większość będzie się dobrze prowadziła. A może jest tak, że w nieco trudniejszych warunkach każda lekka spacerówka będzie prowadziła się kiepsko?

dzis znowu tylko na chwile bo migreny ciąg dalszy, ja nie wiem co się dzieje ale mam ochotę odciąć sobie głowę :/![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przed chwilą bardzo niezdarnie zrobiła dwa mini kroczki przy komodzie, następnie oparła się o łóżko i zrobiła kolejny krok, żeby się przybliżyć do łóżka
czy tylko miniaturka jest?