|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39200394]A długo trwał ten ból?
Mnie lekarz zawsze każe brać Nospę na ból i się położyć. Jak nie przechodzi, to wtedy się martwić. Ale takie różne bóle są normalne. Ja bym się przejmowała tylko bólem całego podbrzusza i ew. w jakiejś innej części - jakby bolało mocno i długo. Tak to mnie kłuje w różnych miejscach, pod żebrami, w pępku, nad pępkiem, po bokach - ale sekundka i przechodzi, dlatego nawet o tym nie wspominam ginowi.[/QUOTE] To znaczy miałam to od 9.02 już kilka razy krótkie kłucie z przodu, dziś natomiast było dłuższe kłucie i bardziej bolesne z boku brzucha,aż mi oddech na chwilę zanikł i musiałam usiąść. To nie jest tak że boli ciągle, bo boli spradycznie,ból jest kłujący.
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny umarłam.. mój Tż wrocil z silowni i gadamy, gadamy..a on do mnie, że jak chodził codziennie na siłownię i był na ścisłej diecie to przez 3 lata jadł owsiankę na śniadania...
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że jej nie gotował, bo nie wiedział że tak trzeba.. tylko wsypywał tak o ziarna, do tego jakieś orzechy i owoce, oczywiście mleko.. i mielił ją przez 45 minut i zawsze się dziwił, że ludzie to mogą jeść ![]() no, to tak było na dobranoc.. a teraz uciekam, całuję !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-12 o 23:55 |
|
|
|
#663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale myślę, że to nic groźnego. Enleeve, ja nie lubię owsianki, więc w sumie łączę się w poglądach z Twoim TŻem - czy surowa czy gotowana, niedobra :P
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39200814]
Enleeve, ja nie lubię owsianki, więc w sumie łączę się w poglądach z Twoim TŻem - czy surowa czy gotowana, niedobra :P[/QUOTE]Ale podejrzewam, że do 19 roku życia ogarnęłaś to, że Aleksandra i Ola to to samo No widzisz- On nie dopiero wie to od paru lat dobraliśmy się mózgowo, to jest pewne
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-13 o 00:18 |
|
|
|
#665 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spać, to was trochę ponadrabiam i pocytuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba że nie chcesz używki,tylko nówkę ![]() Cytat:
Potem przez jakieś 2-3tygodnie powoli,stopniowo do mnie ta wiadomość docierała ![]() A my.... "na emeryta"... ---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39200814]To może zadzwoń do gina, jak masz taką możliwość Ale myślę, że to nic groźnego. [/QUOTE]Mam taką nadzieję, ale ciekawa jestem czy to ruchy dziecka czy coś innego. Chyba dryndnę na dniach.
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-02-13 o 03:58 |
||||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39198357]Hej Laski!
jesteśmy po USG - wszystko w porządku i na właściwym miejscu ![]() no i będzie CHŁOPAK !!!!!!!!!!!!! tak jak po cichu mieliśmy nadzieje proszę o dopisanie do listy [/QUOTE]Gratulacje kolejny chopczyk.
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Teso gratuluję ![]() Mam na dziś ambitne plany, tylko mam nadzieję że nie pójdę znowu spać
|
|
|
|
#668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dawno, bo się integrowałam z ludźmi z pracy
![]() Cytat:
Cytat:
A spanie do 10- marzenie Mi chyba nie dane jest wyspać się przed porodem, a po to już nawet nie myślę
|
||
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chce polatac na samolocie a ostatnio nawet nie moglam siasc bo mialam pare dni wczesniej usg i stwierdzila ze nie ma sensu zeby mnie badac skoro mam zamknieta szyjke i jest wszystko ok.
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze motto z dnia wczorajszego: nowy wątek nowe możliwości.... 11 stron od 19 mam do nadrobienia
jade niedługo do okulisty, pewnie wróce koło południa Pośpijcie trochę, dzisiaj post i należy się umiar we wszystkim, także w pisanie na wizażu! aaaa Dzień Dobry!
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Aleście się wczoraj rozpisały wieczorem..uhuhu.. A ja się położyłam wcześniej, ale zasnąć nie mogłam. A od rana muliło mnie, ale nie miałam czasu pomyśleć o hafciku, bo do pracy trzeba było zdążyć. Idąc tak mi brzuch ciągnęło w dół i taka się ociężała czułam, że nie wiem czy to możliwe by dziecko i wody już tak mnie zmęczyły ale może to z tego zmulenia w żołądku, każdy wstrząs był nieprzyjemny.teso gratuluję chłopaczka coś sporo tych chłopaczków w naszym gronie
|
|
|
|
#673 | |
|
Konto usunięte
|
Hej. Zaraz zbieram się na wizytę, wrócę koło 14-15
![]() Cytat:
Strasznie lubię takie pozytywne pary
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana przed pracą.
teso gratuluję chłopaka ))
|
|
|
|
#675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą wczoraj też coś do pracy w domu robiłam... generalnie ok, nie mam ostatnio w niej stresów.co do siedzienia w domu to szlag mnie już trafia od piątku kiedy jestem, leżeć już nie moge, zresztą nie muszę, bo wszystkie bóle minęły a ile można wycierać, sprzątać, przekładać, czytać książek czy gotowac... masakra jakaś, zresztą łapię sie na tym że zaczynam się wściekać jak TZ wraca z pracy i coś przestawi, albo na blat położy kluczyki i telefon... TEN BLAT KTÓRY PRZED CHWILĄ WYTARŁAM!!!!!!!!!!!! wiecie o co chodzi!!!!
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() wczoraj dałyscie czadu. Naprawde staram sie byc na biezaco ale wcale nie ułatwiacie :P Piękna pierwsza strona Można mi dopisać dziewczynkę ( staram się z tą myśla oswoić ) najwyżej potem się zmieni.Lecę do roboty i prosze tu duzo nie pisać. Doszły dodatkowe zamówienia- termin do czwartku ( hahaha) doba powinna miec 36 godz. |
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki melduję się dopiero dzisiaj bo wczoraj poleżałam przy tych skurczach..w ogóle wczoraj wieczorem doszło kłucie w klatce piersiowej
![]() I oglądałam z Tż najnowszego american pie na rozluźnienie ![]() O alimenty byłego nie chciałam podawać bo mama mi opowiadała że załatwianie tego to nic przyjemnego a ja rozstałam się z nim w zgodzie..tyle że już chyba miesiąc zwodzi mnie z tym przelewem (a ja naiwna dalej wierzę) i wczoraj przeszukałam neta, mam wzór pozwu, spisałam jakie papiery trzeba mieć itd. Teraz jedynie czekam na telefon od taty czy coś u mamy wskórał i moglibyśmy się tam przenieść to wtedy podałabym ich rachunki za czynsz i opłaty, więc też by na tym skorzystali. Któraś z was pisała o wynajęciu czegoś małego - tak ja nie mam zamiaru u nich być długo bo jak wspominałam moja mama najlepsza też nie jest, problem tkwi w tym że akurat teraz (a już długo pracuje w tej firmie) trafiają się takie przerwy w pracy bo tu okna musi inna firma wprawić, tu czekają na zgody i tak się ciągnie :/ Póki co jak się rodzice zgodzą to nawet nie wiem jakim cudem zjedziemy na Śląsk, a potem jak ruszy do pracy to będzie już z górki bo powiedział Tż że tu w góry przyjeżdżał nie będzie i niech matka sobie żyje w samotności i bez jego kasy skoro tak chce. ![]() No i OPS też będę załatwiać jak tylko będę wiedziała w jakim rejonie zostanę na dłużej. Buziaki dla was i maluszków ![]() Coraz więcej chłopaków a ja dalej czuję że u mnie też chyba chłopak będzie, miałabym parkę
|
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
Nie nadrobię tego... jeszcze tamtej całej części nie nadrobiłam ![]() JA po śniadanku, dziś znów dalszy ciąg porządków, trochę jednak muszę zwolnić bo brzuś coś zaczyna pobolewać ![]() Mąż się śmieje że odkąd zaczęłam II Trymestr ma wrażenie że mam robaki w tyłku szaleje cały czas ( jak głowa mnie nie boli to staram się robić jak najwięcej ) No i waga zaczęła mi w końcu iść w górę A dziś zaczynamy 16 tydzień ![]() Gratulacje udanych wizyt ![]() No i robi nam się chłopakowy wątek JA od początku czułam że będzie dziewucha a teraz jakoś sama niewiem... nie mam żadnego przeczucia :czekam do poniedziałku
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-02-13 o 08:41 |
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Teso- gratulacje! Miałam fatalną noc..prawie nie spałam, czuję się jakbym zyletki miała w gardle..o 3 tż jechał do apteki po tantum, ale i tak nic nie pomaga :banghead::banghead:
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39202054]no co ty, L4 mam do końca tygodnia, od poniedziałku praca
zresztą wczoraj też coś do pracy w domu robiłam... generalnie ok, nie mam ostatnio w niej stresów.co do siedzienia w domu to szlag mnie już trafia od piątku kiedy jestem, leżeć już nie moge, zresztą nie muszę, bo wszystkie bóle minęły a ile można wycierać, sprzątać, przekładać, czytać książek czy gotowac... masakra jakaś, zresztą łapię sie na tym że zaczynam się wściekać jak TZ wraca z pracy i coś przestawi, albo na blat położy kluczyki i telefon... TEN BLAT KTÓRY PRZED CHWILĄ WYTARŁAM!!!!!!!!!!!! wiecie o co chodzi!!!![/QUOTE]Wiemy wiemy Mój też ma taki nałóg, że portfel z dokumentami od auta i kluzyki lądują w centralnym punkcie naszego mieszkania tzn. na wysepce w kuchnio-salonie |
|
|
|
#681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Smacznych śniadanek Nadrobiłam tylko dwie ostatnie strony. Nie dałam rady. Szkoda, bo lubię być na bieżąco, ale doba musiałaby trwać 30 godzin żebym była w stanie. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Przedstawiam wam mój brzuszek (15 tydzień)
Przepraszam że taka rozebrana
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-02-13 o 10:38 |
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w domu na urlopie
![]() ale niestety zaraz uciekam, jestem zarobiona...rano synka do szkoły odprowadziłam zjadłam śniadanie, zmieniłam pościel-wsumie jestem w trakcie zmiany, muszę naczynia pomyć bo cała sterta mąż wczoraj robiła galarete i nabrudził zamiast odpoczywać to pracuję cieżej niż w pracy, ale jak już ogarne to będę miała spokój...aha prasowanie jeszcze mam![]() Właśnie popłakałam bo w DDTV leci o kobietach które w ciaży dowiedziały się ze urodzą chore dzieci, które umrą po co to puścili tak smutno mi się zrobiło
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
mi wyszlo hCG 65,701 IU/L i PAPP-A 5,594 IU/L i lekarz powiedzial ze nie ma ryzyka ale to podobno sie porownuje z reszta wynikow ja trisomie 21 mialam 1:10597 trisomie 18 1:7175 a trisomie 13 1:86386
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jednak poszłam spać, teraz nie chce mi się wstać
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne tematy tak z rana
|
|
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
teso Gratuluję udanej wizyty i synka ![]() Cytat:
wg przesądu chłopak będzie![]() Byłam wczoraj u endo i zwiększył mi dawkę eutyroxu z 25 na 37,5 .kolejna wizyta za 6 tyg z tsh, ft3 i ft4 Engo się mnie pyta: który to tydzień? ja: skończony 16 on: e to początek ciąży
|
||
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!Tak na chwile usiadłam żeby przy śniadanku was popodczytywać.Teraz niestety obowiązki wzywają-musze jechać do miasta (tylko kto mi auto odśnieży?).Niech ta zima się już skończy bo wymiękam!!Życze wszystkim miłego dnia,i nie sapmujcie tyle abym miała szanse was ponadrabiać...
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Wchodzę w 17 tydzień Dziś w nocy obudziłam się o 1 i nie spałam do 3:30, a teraz czuję się jakbym wczoraj zabalowała
|
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny..bardzo![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
I pisać i pisać, żeby rano każda miała co nadrabiać |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Ale myślę, że to nic groźnego.
czy gotowana, niedobra :P
dopiero wie to od paru lat 

Potem przez jakieś 2-3tygodnie powoli,stopniowo do mnie ta wiadomość docierała 

dawno Cię u nas nie było !

ale może to z tego zmulenia w żołądku, każdy wstrząs był nieprzyjemny.
coś sporo tych chłopaczków w naszym gronie
:czekam do poniedziałku