|
|
#4081 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
|
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4083 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam pytanie, jak już jesteśmy przy temacie Divided, widziałam że od dziś w H&M ma być damska koszulka ze Swedish House Mafia, widziała któraś z Was ją może? Bo nie jestem pewna czy ma być dostępna w całej Europie/na świecie czy tylko w UK. Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło
|
|
|
#4084 |
|
Przyczajenie
|
"Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło
już widzę mojego TŻa w takich gatkach;p a w ramach OT to ten ostatni model od pasa w górę całkiem całkiem
|
|
|
|
#4085 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolę szmateksy, bo nawet pchający się ludzie nie drażnią mnie tak, co te ceny niewspółmierne do jakości.
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/...76140,1,0.html nawet gromy z nieba lecą :P
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłabym sobie, bo ich bardzo lubię - razem i każdego z osobna ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf Tyle tylko, że nie doprecyzowali, czy będzie dostępna wszędzie, czy tylko w UK, a że do H&Mu mam kawałek, a czasu mało (sesja) to próbuję wybadać czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Mnie przeraża tragiczna jakość Reserved - spodnie po 2 praniach są o 2 rozmiary większe, swetry mechacą się jeszcze w przymierzalniach a marynarka rozeszła mi się w szwach po 2 założeniach
![]() Może ułożymy listę sieciówek z najgorszymi jakościowo ciuchami? ![]() Łaa, mój TŻ jest feszyn, cool i dżezi bo nosi megginsy! Pod spodniami narciarskimi...
Edytowane przez triss_k Czas edycji: 2013-02-12 o 14:32 |
|
|
|
#4094 |
|
Life is a drink ...
|
Mam spodnie z Reserved i ... po 3 latach nadal są w tym samym rozmiarze :P
Zależy chyba jaki produkt ale np mam jedną bluzkę z House i po dwóch praniach zauważyłam dziwne małe dziurki w materiale O_o
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Reserved prowadzi w marnej jakości ubrań. na drugim miejscu ostatnio jest House.
|
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Ja zauwazylam ze dziurki po praniu robia mi sie prawie zawsze w koszulkach z Mango
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koszulki z House - potwierdzam fakt magicznego pojawiania się dziurek. Mam wrażenie, że robią je z przemielonego papieru zamiast z bawełny... Kolejna marka z kiepską jakością - Stradivarius. Lubię ich za wzornictwo i fasony, ale większość ich ciuchów to szmaty. Reklamowałam już u nich kilka rzeczy - spodnie się rozciągają, dzianiny kulkują i mechacą a z płaszcza zimowego po jednym sezonie zaczęły mi wyłazić takie maleńkie jakby gumowe niteczki a nie jest to najtańsza z sieciówek...Zapomniałabym: tragiczny szajs pod względem jakości sprzedają w Tally Weijl
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
|
|
|
#4100 |
|
Żona Gargamel
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Megginsy mega.
Co do pomysłu o wątku o sieciówkach to jestem za, bo "markowych" rzeczy się boję po 1 - cena, po 2- nie ma mojego rozmiaru, lub, jeśli już jest i mniejszych nie ma, to i tak to jest na mnie za wielkie. Czasem bywa, że znajduję ciuchy dopasowane acz bardzo rzadko. Dlatego nawet, gdybym się dowiedziała, że w sieciówkach są jakieś rzeczy, które są dobrej jakości, zapłaciłabym za nie normalną cenę wiedząc, iż ciuch mi na lata strarczy. |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego zawsze warto zwracać na jakość materiału zanim wyda się pieniądze. Potem tylko płacz, że się rozciąga,roluje, mechaci i reklamacja. Dużo osób także nie potrafi prać, przechowywać i dbać o ubrania we właściwy sposób.
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre sieciówki są dobrej jakości, ja od lat ubieram się w Vero Modzie i muszę powiedzieć, że większość ich ciuchów jest bardzo dobrej jakości - wiadomo, czasem zdarzą się kiksy, a niektóre materiały są mało trwałe same w sobie (wiskozowe dzianiny, często satyna) ale większość jest naprawdę wytrzymała i wiele rzeczy nosiłam latami. A ceny mają nie wyższe niż w popularniejszych sieciówkach. To samo dotyczy innych marek tej firmy, np. Vila i jeszcze pare innych mają, z tym że Vila to wyższa półka i mniej przyjazne ceny.
Niestety ludzie kochają drogi szajs, w Poznaniu był kiedyś outlet Vili z ciuchami w siarczystych cenach od 7-10 zł i zgadnijcie co? Był mało popularny, a ludzie woleli kupować w pobliskim C&A i H&M. Sama byłam świadkiem jak weszła pani z nastoletnią córką, obejrzała z obrzydzeniem kilka naprawdę dobrej jakości, ładnych ciuchów i skomentowała, że po 10 zł jakaś tandeta straszna. Teraz w tym samym miejscu jest chiński sklep z prawdziwą tandetą w zbliżonych cenach i klientów mają pełno. Morał: macie, co chcecie.
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Wampierz, prawdą jest co mówisz.
![]() Mam pytanko, czy możecie podać jakieś namiary na jakieś forum czy coś w ten deseń, jak się rozpoznaje czy ciuch jest z dobrej jakości materiału etc? Jestem w tym temacie kompletnie zielona, a że do ubrań przywiązuję się dosyć mocno i z bólem się rozstaję dopiero jak są podarte, wobec tego byłabym wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Boję się tego, co tam sprzedają, czy nie jest jakieś toksyczne. No i poza tym, tam są tak ohydne rzeczy, że ręce i nogi opadają.
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jestem z koleżanką na zakupach,bodajże w Peek & Cloppenburg oglądam białą, klasyczną, dobrze skrojoną, koszulę po okazyjnej cenie, a ona mi mówi, że w życiu by takiej zwykłej rzeczy za taką cenę nie kupiła. Także ludzie mają różne podejście.
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama po prostu macam i oglądam (macanie w sumie najwięcej daje). Już z doświadczenia wiem, jakie materiały są liche.
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to przyszło z wiekiem Pamiętam jak z mamą na zakupach w lumpeksie przerzucałam tony ubrań i pytałam:a to? Mama zazwyczaj mówiła: nie to jest sztuczne, nie to słabe gatunkowo, nie zaraz się zmechaci. Warto zwracać uwagę też na metki, wiadomo np.: bawełna bawełnie nierówna, ale płaszcz z dużą zawartością wełny będzie ciepły, nie to co 100% poliester.
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, macanie to najlepsza taktyka, po pewnym czasie wyrobiłam sobie już tak dotyk, że nawet mama pyta czy to dobre czy nie. I z reguły mam rację, bluzki potrafią wytrzymać w dość dobrym stanie nawet i kilka lat.
|
|
|
|
#4110 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nadruki- mam trochę takich koszulek, głównie z reserved i house'a i nic się im nie dzieje, trzeba tylko prać i prasować na lewej stronie. No i te ubrania na takie niedofarbowane wyglądają, niby mają kolor x, ale niewyraźny. Zawsze możesz poszukać takich pomalowanych na stałe koszulek zamiast takich z naprasowanymi nadrukami --- Inna spraw - joy kłamie, mieliśmy zejść z kosmosu do chmur i ten motyw miał być modny :d A tu wchodzę do Reserved i widzę galaktyki- na szczęście było to na bluzce, co ew mogę jeszcze przełknąć. Za to legginsy w ten wzór- mój rozwalacz absolutny ( z tym, że ja w ogóle legginsów nie lubię) ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
Co do swetrów- róznie, zależy od składu. Raz się nacięłam i kupiłam sweterek 100% bawełny na wyprzedaży, parę pran i taaaki bezkształny się zrobił. Ale te dodatkiem elastanu już są ok. Grunt to zwracać uwagę na tkaniny- swetry nie 100% bawełny- bo się rozciągają, ani nie 100% akrylu- bo jeszcze się nie zdąży kupić, a już zniszczone. Najbardziej lubię swetry wełniane, ale takich to w Reserved nie uświadczy się ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Wolę szmateksy, bo nawet pchający się ludzie nie drażnią mnie tak, co te ceny niewspółmierne do jakości.

Kupiłabym sobie, bo ich bardzo lubię - razem i każdego z osobna
. Boję się tego, co tam sprzedają, czy nie jest jakieś toksyczne. No i poza tym, tam są tak ohydne rzeczy, że ręce i nogi opadają.
Mi to przyszło z wiekiem