Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 20:13   #4081
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez never_ Pokaż wiadomość
widziałam nawet męski sweter z azteckim printem http://www.reserved.com/katalog/fotoMedium/V2903.jpg
Przygarnęłabym

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:14   #4082
mamaNiu
Rozeznanie

Cytat:
Przeszłam się dzisiaj po sklepach i tyle rzeczy mnie rozwaliło, że aż nie wiem czy dałam radę wszystko zapamiętać
Mięta drugi sezon to nawet mnie rozwala.
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:36   #4083
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
po 2. powrót hitów zeszłego lata - mięta, galaktyczny wzór, widziałam nawet męski sweter z azteckim printem http://www.reserved.com/katalog/fotoMedium/V2903.jpg kupcie TŻ-tom na walentynki, niech będą modni w tym sezonie
Ja lubię pastele i bardzo mi się podoba, jak ktoś umie je ładnie ze sobą połączyć i przy tym nie wyglądać mdło, tylko stylowo I lubię nazwy tych kolorów... Miętowy, brzoskwiniowy, bananowy

Cytat:
po 3. trafiłam w jakiś dziwny zakątek New Yorkera, gdzie wszystkie ciuchy były utrzymane w takich klimatach http://www.ottanta.pl/img/p/662-2548-large.jpg, http://oi45.tinypic.com/k3avbq.jpg wszystko się błyszczało i wygladało tak tandetnie, że aż nie mogłam uwierzyć w to co widzę
Dla mnie w New Yorkerze niestety 99% ciuchów to straszna tandeta kojarząca mi się z ciuchami z bazaru

Cytat:
po 4. rozwaliła mnie nie tyle moda, co beznadziejna jakość niektórych ciuchów; co z tego, że znalazłam kilka koszulek z fajnymi motywami skoro wszystkie były uszyte z tak cienkiego i tak beznadziejnego materiału, że normalnie szok. mi by było wstyd sprzedawać taki szajs
(w kategorii fajna koszulka - beznadziejna jakość prym wiedzie H&M Divided, jak już robią koszulkę z Abbey Road to mogliby się trochę bardziej postarać)
To i krzywy krój! Jak mi się nogawki przekręcają albo cała koszulka to dostaję szału

Mam pytanie, jak już jesteśmy przy temacie Divided, widziałam że od dziś w H&M ma być damska koszulka ze Swedish House Mafia, widziała któraś z Was ją może? Bo nie jestem pewna czy ma być dostępna w całej Europie/na świecie czy tylko w UK.

Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:48   #4084
din13
Przyczajenie

"Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło "

już widzę mojego TŻa w takich gatkach;p a w ramach OT to ten ostatni model od pasa w górę całkiem całkiem
din13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:40   #4085
never_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja lubię pastele i bardzo mi się podoba, jak ktoś umie je ładnie ze sobą połączyć i przy tym nie wyglądać mdło, tylko stylowo I lubię nazwy tych kolorów... Miętowy, brzoskwiniowy, bananowy
Mi też się czasem podobają na kimś pastele Bardziej chodziło mi o to, że moda jest strasznie przewidywalna i co jakiś czas wszystko się powtarza.

Cytat:
Dla mnie w New Yorkerze niestety 99% ciuchów to straszna tandeta kojarząca mi się z ciuchami z bazaru
Zgadzam się, mi się podoba gdzieś tak 1/4 ubrań z NY. Ale moje rozwalenie spotęgował fakt, że te bazarkowe ciuchy sąsiadowały z całkiem fajnymi ciuchami w militarnym stylu i ten kontrast spowodował, że jeszcze bardziej rzuciła mi się w oczy ta tandeta.

Cytat:
Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło
o ludzie

Cytat:
Mam pytanie, jak już jesteśmy przy temacie Divided, widziałam że od dziś w H&M ma być damska koszulka ze Swedish House Mafia, widziała któraś z Was ją może? Bo nie jestem pewna czy ma być dostępna w całej Europie/na świecie czy tylko w UK.
ja niestety nawet nie wiem jak wygląda ta koszulka
never_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:01   #4086
gozia
Zakorzenienie

din13 megginsy
Stary 2013-02-12, 09:18   #4087
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez din13 Pokaż wiadomość
"Rozwalają mnie megginsy http://idealbild.files.wordpress.com...ings.jpg?w=960 Błagam, żeby tylko to się nie przyjęło "
Niebiosa.. widzicie a nie grzmcie
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:00   #4088
Bezaq
Raczkowanie

Cytat:
haha nie mogę się doczekać
Bezaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:17   #4089
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Niebiosa.. widzicie a nie grzmcie
No jak nie, aż B16 abdykował

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:36   #4090
Ivenna
Raczkowanie

Cytat:

po 4. rozwaliła mnie nie tyle moda, co beznadziejna jakość niektórych ciuchów; co z tego, że znalazłam kilka koszulek z fajnymi motywami skoro wszystkie były uszyte z tak cienkiego i tak beznadziejnego materiału, że normalnie szok. mi by było wstyd sprzedawać taki szajs
O to, to, TO !!! Jest to jeden z powodów dla którego rzadko kiedy kupuje coś w sieciówkach. Koszulki jakieś cienkie, liche i widać, że po kilku praniach się skulkują a nadruk się zniszczy Jakoś z rok temu hasając sobie wesoło po Zarze widziałam koszule w kratę, które wyglądały na mocno znoszone ... I żeby chociaż te sieciówkowe ubrania miały normalną cenę, ale życzą sobie po 70, 80 zł. za takie szmaty Wolę szmateksy, bo nawet pchający się ludzie nie drażnią mnie tak, co te ceny niewspółmierne do jakości.
Stary 2013-02-12, 13:47   #4091
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/...76140,1,0.html nawet gromy z nieba lecą :P
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:55   #4092
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Mi też się czasem podobają na kimś pastele Bardziej chodziło mi o to, że moda jest strasznie przewidywalna i co jakiś czas wszystko się powtarza.
Co racja to racja... Choc ma to tę dobrą stronę, że można kupić parę rzeczy w danym stylu i z dużym prawdopodobieństwem będą modne dłużej niż 1 sezon

Cytat:
ja niestety nawet nie wiem jak wygląda ta koszulka
Ot, zwykła biała koszulka z nadrukiem z napisem Swedish House Mafia Kupiłabym sobie, bo ich bardzo lubię - razem i każdego z osobna
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
Tyle tylko, że nie doprecyzowali, czy będzie dostępna wszędzie, czy tylko w UK, a że do H&Mu mam kawałek, a czasu mało (sesja) to próbuję wybadać czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2013-02-12, 14:28   #4093
triss_k
Zadomowienie

Mnie przeraża tragiczna jakość Reserved - spodnie po 2 praniach są o 2 rozmiary większe, swetry mechacą się jeszcze w przymierzalniach a marynarka rozeszła mi się w szwach po 2 założeniach
Może ułożymy listę sieciówek z najgorszymi jakościowo ciuchami?

Łaa, mój TŻ jest feszyn, cool i dżezi bo nosi megginsy! Pod spodniami narciarskimi...

Edytowane przez triss_k
Czas edycji: 2013-02-12 o 14:32
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:32   #4094
Selfish Girl
Life is a drink ...

Mam spodnie z Reserved i ... po 3 latach nadal są w tym samym rozmiarze :P
Zależy chyba jaki produkt ale np mam jedną bluzkę z House i po dwóch praniach zauważyłam dziwne małe dziurki w materiale O_o
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:24   #4095
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dla mnie Reserved prowadzi w marnej jakości ubrań. na drugim miejscu ostatnio jest House.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:30   #4096
claudiiin
Zadomowienie

Ja zauwazylam ze dziurki po praniu robia mi sie prawie zawsze w koszulkach z Mango

Stary 2013-02-12, 16:45   #4097
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Łaa, mój TŻ jest feszyn, cool i dżezi bo nosi megginsy! Pod spodniami narciarskimi...
Ja mieszkam w jakiejś feszyn dolince chyba w takim razie, bo całkiem sporo facetów tutaj nosi megginsy, tylko używają jeszcze tej mniej feszyn nazwy - kalesony

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:45   #4098
triss_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w jakiejś feszyn dolince chyba w takim razie, bo całkiem sporo facetów tutaj nosi megginsy, tylko używają jeszcze tej mniej feszyn nazwy - kalesony
Nie no, weź ich uświadom bo nie wiedzą co czynią

Koszulki z House - potwierdzam fakt magicznego pojawiania się dziurek. Mam wrażenie, że robią je z przemielonego papieru zamiast z bawełny...

Kolejna marka z kiepską jakością - Stradivarius. Lubię ich za wzornictwo i fasony, ale większość ich ciuchów to szmaty. Reklamowałam już u nich kilka rzeczy - spodnie się rozciągają, dzianiny kulkują i mechacą a z płaszcza zimowego po jednym sezonie zaczęły mi wyłazić takie maleńkie jakby gumowe niteczki a nie jest to najtańsza z sieciówek...

Zapomniałabym: tragiczny szajs pod względem jakości sprzedają w Tally Weijl
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:22   #4099
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
no, skoro się przyjęło wśród lasek noszenie kalesonów pod nazwą jegginsy,tregginsy itd to i oryginalne kalesony mogą zaistnieć na ulicach

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:28   #4100
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:48   #4101
cedrowa
Wtajemniczenie

Megginsy mega.
Co do pomysłu o wątku o sieciówkach to jestem za, bo "markowych" rzeczy się boję po 1 - cena, po 2- nie ma mojego rozmiaru, lub, jeśli już jest i mniejszych nie ma, to i tak to jest na mnie za wielkie.
Czasem bywa, że znajduję ciuchy dopasowane acz bardzo rzadko.
Dlatego nawet, gdybym się dowiedziała, że w sieciówkach są jakieś rzeczy, które są dobrej jakości, zapłaciłabym za nie normalną cenę wiedząc, iż ciuch mi na lata strarczy.
Stary 2013-02-12, 22:02   #4102
monicar
Zakorzenienie

Dlatego zawsze warto zwracać na jakość materiału zanim wyda się pieniądze. Potem tylko płacz, że się rozciąga,roluje, mechaci i reklamacja. Dużo osób także nie potrafi prać, przechowywać i dbać o ubrania we właściwy sposób.
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:16   #4103
Wampierz
Zakorzenienie

Niektóre sieciówki są dobrej jakości, ja od lat ubieram się w Vero Modzie i muszę powiedzieć, że większość ich ciuchów jest bardzo dobrej jakości - wiadomo, czasem zdarzą się kiksy, a niektóre materiały są mało trwałe same w sobie (wiskozowe dzianiny, często satyna) ale większość jest naprawdę wytrzymała i wiele rzeczy nosiłam latami. A ceny mają nie wyższe niż w popularniejszych sieciówkach. To samo dotyczy innych marek tej firmy, np. Vila i jeszcze pare innych mają, z tym że Vila to wyższa półka i mniej przyjazne ceny.

Niestety ludzie kochają drogi szajs, w Poznaniu był kiedyś outlet Vili z ciuchami w siarczystych cenach od 7-10 zł i zgadnijcie co? Był mało popularny, a ludzie woleli kupować w pobliskim C&A i H&M. Sama byłam świadkiem jak weszła pani z nastoletnią córką, obejrzała z obrzydzeniem kilka naprawdę dobrej jakości, ładnych ciuchów i skomentowała, że po 10 zł jakaś tandeta straszna.

Teraz w tym samym miejscu jest chiński sklep z prawdziwą tandetą w zbliżonych cenach i klientów mają pełno.

Morał: macie, co chcecie.
Stary 2013-02-12, 22:26   #4104
cedrowa
Wtajemniczenie

Wampierz, prawdą jest co mówisz.
Mam pytanko, czy możecie podać jakieś namiary na jakieś forum czy coś w ten deseń, jak się rozpoznaje czy ciuch jest z dobrej jakości materiału etc?
Jestem w tym temacie kompletnie zielona, a że do ubrań przywiązuję się dosyć mocno i z bólem się rozstaję dopiero jak są podarte, wobec tego byłabym wdzięczna za pomoc.
Stary 2013-02-12, 22:28   #4105
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Niektóre sieciówki są dobrej jakości, ja od lat ubieram się w Vero Modzie i muszę powiedzieć, że większość ich ciuchów jest bardzo dobrej jakości - wiadomo, czasem zdarzą się kiksy, a niektóre materiały są mało trwałe same w sobie (wiskozowe dzianiny, często satyna) ale większość jest naprawdę wytrzymała i wiele rzeczy nosiłam latami. A ceny mają nie wyższe niż w popularniejszych sieciówkach. To samo dotyczy innych marek tej firmy, np. Vila i jeszcze pare innych mają, z tym że Vila to wyższa półka i mniej przyjazne ceny.

Niestety ludzie kochają drogi szajs, w Poznaniu był kiedyś outlet Vili z ciuchami w siarczystych cenach od 7-10 zł i zgadnijcie co? Był mało popularny, a ludzie woleli kupować w pobliskim C&A i H&M. Sama byłam świadkiem jak weszła pani z nastoletnią córką, obejrzała z obrzydzeniem kilka naprawdę dobrej jakości, ładnych ciuchów i skomentowała, że po 10 zł jakaś tandeta straszna.

Teraz w tym samym miejscu jest chiński sklep z prawdziwą tandetą w zbliżonych cenach i klientów mają pełno.

Morał: macie, co chcecie.
Dziwi mnie popularność chińskich marketów. Sam odór tego miejsca mnie powala i sprawia, że . Boję się tego, co tam sprzedają, czy nie jest jakieś toksyczne. No i poza tym, tam są tak ohydne rzeczy, że ręce i nogi opadają.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:56   #4106
monicar
Zakorzenienie

Ostatnio jestem z koleżanką na zakupach,bodajże w Peek & Cloppenburg oglądam białą, klasyczną, dobrze skrojoną, koszulę po okazyjnej cenie, a ona mi mówi, że w życiu by takiej zwykłej rzeczy za taką cenę nie kupiła. Także ludzie mają różne podejście.
Stary 2013-02-12, 22:57   #4107
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cedrowa Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy możecie podać jakieś namiary na jakieś forum czy coś w ten deseń, jak się rozpoznaje czy ciuch jest z dobrej jakości materiału etc?
Jestem w tym temacie kompletnie zielona, a że do ubrań przywiązuję się dosyć mocno i z bólem się rozstaję dopiero jak są podarte, wobec tego byłabym wdzięczna za pomoc.
Niestety, nie znam żadnych stron tego typu.

Sama po prostu macam i oglądam (macanie w sumie najwięcej daje). Już z doświadczenia wiem, jakie materiały są liche.
Stary 2013-02-12, 23:02   #4108
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cedrowa Pokaż wiadomość
Niestety nie posiadam Mi to przyszło z wiekiemPamiętam jak z mamą na zakupach w lumpeksie przerzucałam tony ubrań i pytałam:a to? Mama zazwyczaj mówiła: nie to jest sztuczne, nie to słabe gatunkowo, nie zaraz się zmechaci. Warto zwracać uwagę też na metki, wiadomo np.: bawełna bawełnie nierówna, ale płaszcz z dużą zawartością wełny będzie ciepły, nie to co 100% poliester.
Stary 2013-02-12, 23:30   #4109
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Sama po prostu macam i oglądam (macanie w sumie najwięcej daje). Już z doświadczenia wiem, jakie materiały są liche.
Tak, macanie to najlepsza taktyka, po pewnym czasie wyrobiłam sobie już tak dotyk, że nawet mama pyta czy to dobre czy nie. I z reguły mam rację, bluzki potrafią wytrzymać w dość dobrym stanie nawet i kilka lat.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:59   #4110
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Ivenna Pokaż wiadomość
O to, to, TO !!! Jest to jeden z powodów dla którego rzadko kiedy kupuje coś w sieciówkach. Koszulki jakieś cienkie, liche i widać, że po kilku praniach się skulkują a nadruk się zniszczy Jakoś z rok temu hasając sobie wesoło po Zarze widziałam koszule w kratę, które wyglądały na mocno znoszone ... I żeby chociaż te sieciówkowe ubrania miały normalną cenę, ale życzą sobie po 70, 80 zł. za takie szmaty Wolę szmateksy, bo nawet pchający się ludzie nie drażnią mnie tak, co te ceny niewspółmierne do jakości.
Jakoś sieciówek inditexu poleciała mocno przez ostatnie 2 lata (coś koło tego) Jak widzę zwykłą bluzę za 120 zł, która wygląda jak po iluuuś praniach to ja odpadam.

Jeśli chodzi o nadruki- mam trochę takich koszulek, głównie z reserved i house'a i nic się im nie dzieje, trzeba tylko prać i prasować na lewej stronie.

No i te ubrania na takie niedofarbowane wyglądają, niby mają kolor x, ale niewyraźny.

Zawsze możesz poszukać takich pomalowanych na stałe koszulek zamiast takich z naprasowanymi nadrukami

---

Inna spraw - joy kłamie, mieliśmy zejść z kosmosu do chmur i ten motyw miał być modny :d
A tu wchodzę do Reserved i widzę galaktyki- na szczęście było to na bluzce, co ew mogę jeszcze przełknąć.
Za to legginsy w ten wzór- mój rozwalacz absolutny ( z tym, że ja w ogóle legginsów nie lubię)

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Mnie przeraża tragiczna jakość Reserved - spodnie po 2 praniach są o 2 rozmiary większe, swetry mechacą się jeszcze w przymierzalniach a marynarka rozeszła mi się w szwach po 2 założeniach
Może ułożymy listę sieciówek z najgorszymi jakościowo ciuchami?
Ja mam spodnie z Reserved i uważam je za jedne z bardziej trzymających fason.

Co do swetrów- róznie, zależy od składu. Raz się nacięłam i kupiłam sweterek 100% bawełny na wyprzedaży, parę pran i taaaki bezkształny się zrobił. Ale te dodatkiem elastanu już są ok.

Grunt to zwracać uwagę na tkaniny- swetry nie 100% bawełny- bo się rozciągają, ani nie 100% akrylu- bo jeszcze się nie zdąży kupić, a już zniszczone.

Najbardziej lubię swetry wełniane, ale takich to w Reserved nie uświadczy się

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
no, skoro się przyjęło wśród lasek noszenie kalesonów pod nazwą jegginsy,tregginsy itd to i oryginalne kalesony mogą zaistnieć na ulicach
I dobre jest też to, że pod te nazwy potrafią podciągać elastyczne jeansy z wcale nie tak cienkiego materiału; z zasuwakiem itd, no ale jegginsy brzmią lepiej

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości