Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 21:56   #451
justine_87
Raczkowanie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.

Madzialenka12344321 Ale masz zaangażowaną teściową
Najważniejsze, że tworzycie jeden front z mężem...

blonde_hair dziękuję, zdrówko przydałby się, oj przydało na razie jest dobrze, ale może mi się pogorszyć i stąd starania o dzidziusia już w tym roku (planowaliśmy w przyszłym), ech, mimo nie wykończonego domu

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:58   #452
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.

Justine dokładnie. Najlepsze było jak jej tłumaczyłam, że to bez sensu, bo Maja jest za mała ona"ale ja tylko spróbuję, jak się nie uda, to trudno". Przepraszam, to ona chciała ją nauczyć tego w jeden dzień?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:07   #453
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Halo moje piękne i kochane!!! znów tyle stron nowego wątku minęło, a ja dopiero piszę!!! Wybaczcie piękne, ale miałam takiego doła z tym naszym domkiem + mnóstwo pracy, że jakoś tak nie po drodze było...

Maleństwo witaj znów!!! Małe są przecudne!!! A ty już jesteś chudzina, aż strach się bać co będzie dalej!

Opowiadajcie po kolei co u was!! Niestety dopiero w czwartek zdołam nadrobić, bo jutro mam tak:
8:00 jadę do kantoru wymieniać korony firmowe
9:00 idę do rodzinnego po skierowanie i robię od razu wszystkie badania na wizytę
10:00 zaliczam bank
11:00- 14:00 pracuję w Bielsku
15:30 - 20:05 uczę na Brennej angielskiego
Więc jak widzicie, taki mój przykładowy dzień, tak mi czas leci!!!
Odnośnie domku, dziękuję za rady i dobre słowo.
ANAszczególnie tobie dziękuję kochana, bo za twą radą wypożyczyliśmy nadmuchy do suszenia ścian (niestety miasto nie posiada własnych) i wszystko nam zeszło...mam nadzieję, że nic gorszego już się nie stanie.

A już za dwa dni kończę 12 tc <jupi>;D i mam wizytę usg;D trzymajcie za mnie kochane!
oj faktycznie zapracowana jesteś, trzymam kciuki za usg

Madzia twoja teściowa ma fajne pomysły

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:10   #454
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko czasami mnie zaskakuje swoimi pomysłami

Kurcze jeszcze kilka dni i mąż kończy sesję, oby pozytywnie. Zostały mu 3 egzaminy.

A do poniedziałku zaczynam pracę na rano

Stary 2013-02-12, 22:13   #455
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Stokrotko czasami mnie zaskakuje swoimi pomysłami

Kurcze jeszcze kilka dni i mąż kończy sesję, oby pozytywnie. Zostały mu 3 egzaminy.

A do poniedziałku zaczynam pracę na rano
trzymam kciuki za egzaminy męża

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:14   #456
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za egzaminy męża

Stary 2013-02-12, 22:17   #457
(t)asia
Zadomowienie

Dziewczynki przeleciałam szybko ostatnie strony, ale nic nie pamiętam... przepraszam.
Witam się tylko z nowymi dzieczynami- wszystkimi na raz. A co=)

Po dzisiejszym dniu jestem padnięta... Dopiero przed chwilą wpadłam do domu, a na nogach od 6.30. A niby wolne mam... jakoś nie zauważyłam.
Jutro znowu ciężki dzień. Padam... DObranoc
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:19   #458
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tasiu

Stary 2013-02-12, 22:53   #459
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ANAszczególnie tobie dziękuję kochana, bo za twą radą wypożyczyliśmy nadmuchy do suszenia ścian (niestety miasto nie posiada własnych) i wszystko nam zeszło...mam nadzieję, że nic gorszego już się nie stanie.

A już za dwa dni kończę 12 tc <jupi>;D i mam wizytę usg;D trzymajcie za mnie kochane!
Ciesze się przeogromnie, że rada się przyjęła i została zastosowana w praktyce
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 22:57   #460
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Justine dokładnie. Najlepsze było jak jej tłumaczyłam, że to bez sensu, bo Maja jest za mała ona"ale ja tylko spróbuję, jak się nie uda, to trudno". Przepraszam, to ona chciała ją nauczyć tego w jeden dzień?
Podziwiam wszystkie matki, które mają w sobie tyle siły, że nie dostają obłędu od deszczu złotych rad teściowych (i swoich mamusiek,o!)
Szacunek, kobietki!

Rozumiem, fajnie dowiedzieć się czegoś od doświadczonych matek, ale na samą myśl, że ktoś ingeruje w wychowanie mojego dziecka dostaję gęsiej skórki Moja matula, to jednak moja matula, więc nie będzie problemu hehe A teściową też mam świetną, nie wtrąca się w ogóle do już dzieciatego syna, skupia się na wnuczku i byciu babcią
Za to (jak na razie) bezdzietna szwagierka uwielbia udzielać wszystkim rad na temat macierzyństwa i dzieci

Również trzymam kciuki za mężowskie egzaminy

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-02-13, 04:36   #461
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

pięknie napisane

od wczoraj w piersiach czuję jakby mi ktoś igły wbijał do środka, czyżby mleczarnia się robiła? miała tak któraś?

tez tak mialam

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Mikołaj Nad imieniem dla dziewczynki debatujemy Ej, najpierw to trzeba zajść i urodzić

zaaaabcia, czy 12 czerwca to data urodzin Twojego synka? Też urodziłam się 12 czerwca
A jakie macie typy? A jedna z dziewczyn tez obstawia Mikolaja

Tak synek urodzil sie 12go czerwca 2012 roku Ale fajnie To juz jestes 3 osoba ktora ma urodziny wtedy co Domino

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

humor mam lekko do d.py....bylam na usg tarczycy i prawy plat jest powiekszony nie wiem nic wiecej bo wyniki sa w karcie

Cytat:
Zabcia brawa dla małego. Niedługo będziemy roczki wyprawiać.
Oj tak Juz sie nie moge doczekac.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
super
A co sprawdzali?
No wlasnie nie wiem
Paczka wazyla prawie 3kg wiec pewnie podejrzana dla nich. Ale nie bylo sladow zeby otwierali.

Cytat:
Opowiadajcie po kolei co u was!! Niestety dopiero w czwartek zdołam nadrobić, bo jutro mam tak:
8:00 jadę do kantoru wymieniać korony firmowe
9:00 idę do rodzinnego po skierowanie i robię od razu wszystkie badania na wizytę
10:00 zaliczam bank
11:00- 14:00 pracuję w Bielsku
15:30 - 20:05 uczę na Brennej angielskiego
Więc jak widzicie, taki mój przykładowy dzień, tak mi czas leci!!!
Odnośnie domku, dziękuję za rady i dobre słowo.

Dasz rade kobieto

Trzymam kciuki za wizyte!

Cytat:
Blonde nie, nie jadłam nabiału już dawno. Tylko mąż kupił małej słoiczek z królikiem i nie doczytała a tam była śmietana w składzie i ją wywaliło, to było 1,5 tyg temu. A niestety tej maści już dłużej nie mogę używać niż do niedzieli (bo tylko 6 ty można).
A to moze od tego jajka co ostatnio dalas Mai?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczynki przeleciałam szybko ostatnie strony, ale nic nie pamiętam... przepraszam.
hej

Hej

Dzisiaj bylam u dentysty i jak Domino w drodze do byl spokojny tak spowrotem strasznie plakal Az tak ze musialam sie zatrzymac i moja mama przesiadla sie za kierownice. Nie wiem co jest grane. Ale jak tylko mnie zobaczyl to od razu sie uspokoil ... Smieje sie ze chyba wyczerpalismy juz limit z wychodzeniem tylko w dwojke z mezem.

Dobrze ze nie zrobilam rezerwacji na kolacje w czwartek bo pewnie bysmy siedzieli jak na szpilkach a tak to idziemy w weekend cala rodzinka

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 06:55   #462
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Właśnie dzwoniła do mnie teściowa, ze kupiła dla Mai nocnik i będzie ją uczyła. Powiedziałam, ze to za wcześnie ale ona stwierdziła, że choć spróbuje. Będzie u nas jutro i w piątek , prawie cały dzień.
niech spróbuje, chociaz sie mała oswoi z nocnikiem, ja kubusia sadzałam w ubraniu na kilka chwil w ciagu dnia i nie bał sie póxniejniestety jak mój ojciec się nim zajmował to nocnik przed nim chował i moje poc=dchody a później nauka poszły w las....na Twoim miejscu bym sie cieszyła, ze teściowa ma ochotę ją poduczać, oswajać z nocnikiem. Na pewno nie będzie jej od razu wysadzadzała co chwilę, ale naprawdę doceń ją za chęci, bo nauka sikania to chyba najtrudniejsze wyzwanie dla rodzica i dziecka a najgorzej jak ty chcesz uczyć a opiekun nie i wtedy klops...a tak to jak ona ma chęci to czemu nie? krzywdy jej tym napewno nie zrobi no cóż taka moja opinia, pewnie jedyna, aż w szoku jestem że ja stanęłam w obronie teściowej
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzisiaj na 16sta mam dentyste .. i jade z Domino i mama ... nie chce slyszec w polowie drogi placzu Domino w telefonie.

Dzisiaj Domino ma 8 miesiecy! Juz tyle czasu minelo od kad pojawil sie w naszym zyciu! Nasze male szczescie , milosc i radosc Nie wyobrazam sobie zycie bez Niego! Uwielbiam jak rano tlucze sie w lozeczko zebysmy go wzieli do siebie do lozka. Jak wyciaga do nas raczki bo chce sie przytulic. Jak usmiecha sie szeroko a na dziaselkach swieca mu sie dwa biale zabki Albo jak zawciecie czolga sie po podlodze do swojej ulubionej zabawki. Nie ma nic piekniejszego niz dziecko. Ta radosc i milosc jaka bije z tego malego cialka.
matko kochana! 8 mcy a kiedyż to zleciało moja glizda w piatek końćzy 5 mcy - też nie wiem kiedy to zleciało ale odczucia co do dziecka mam identyczne jak Ty no podwójnie, bo ja mam dwoje maluchów Kubuś już prawie 3 latek, fajnie mówi, posikać się idzie z niego, ale tulas nadal przeogromny

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 07:44   #463
klara78
Zakorzenienie

JUSTINE pusalas cos o bezdzietnej szwagierce u mnie jest tak z bezdzietna siostra... naslucha sie w pracy od durnych bab jakis rad, albo poczyta ☠☠☠☠☠☠☠y w internecie i nas atakuje...wrrrrr Moja mama ok, cale zycie pracowala z dziecmi w przedszkolu A tesciowa wnuczek nie interesuje...
A moje samopoczucie super Moj maz zartuje, ze moglabym rodzic za pieniadze Wiem, kiepski zart. Ale serio gdyby nie brzuch to nie wiedzialabym, ze cos jest "inaczej"

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Mikolaj to sliczne imie U nas z Adamem bylo tak, ze stwierdzilam, ze skoro jest juz chlopak to pewnie bedzie dziewczynka hehe i wybralismy imie Ewa
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 07:48   #464
malamaluczka87
Zadomowienie

Klara, Justine- witajcie, jeszcze się nie witałam;-) a propos, ja dla chłopca też mam typ imienia Adaś;-)

żabuniu- a pewnie, że dam;-) buziole;-* w czw wieczorem wrzucę wam zdjęcia usg + brzuchol;-)

Stokrotko, Ana, Madziula- ;-************************

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 07:58   #465
kaska87
Zakorzenienie

hejo
dobra chyba czas iść do pracy, bo mam na 8:00

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:01   #466
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Nie dam Was rady dziś nadrobić. Kamil jest dziś mega marudny. Tracę cierpliwość. Tylko na podwórku był spokojny. A tak to cały czas marudzi. Nawet zupa dziś była z paczki.
Oj, Młody miał gorszy dzień
Mam nadzieję, że dziś już lepiej
A w ogóle a propo foty na fb - jak Ty ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
Witam szanowne Panie Bardzo tu u was milo, wiec jesli to nie problem to chetnie sie przylacze
Jestem mama 2,5 rocznego Roberta a obecnie jestem w 31 tygodniu ciazy z nastepnym Synkiem
Witaj

Cytat:
co do podkreslonego
No a jak to nazwać, skoro szalejecie jak króliki

Cytat:
aaby uuu z powodu dnia pasztate.

za mężową sesję!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Jestem w domku -wróciłam niedawno ze szkolenia.
czuje sie wypompowana okropnie.... A jutro do pracy blee...

Cytat:
Halo moje piękne i kochane!!! znów tyle stron nowego wątku minęło, a ja dopiero piszę!!! Wybaczcie piękne, ale miałam takiego doła z tym naszym domkiem + mnóstwo pracy, że jakoś tak nie po drodze było...
No jesteś nareszcie!
za usg!

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
To się zgrałyśmy

Za nami dopiero pierwszy cykl starań i może dlatego tak przeżywam, bo... przez ostatnie 5 lat zabezpieczaliśmy się używając gumek. Miałam wrażenie, że przeżywam swój drugi pierwszy raz

W marcu mam badanie rezonansem magnetycznym (w przypadku ciąży zrezygnowałabym z niego) i jeśli nie zaszłam to już zrobię te badanie :/ Wiem jaki będzie wynik, mam nadzieję, że nie gorszy niż rok temu, bo na operację na pewno na razie się nie zdecyduję.
W ogóle mam trochę kłopotów ze zdrowiem Muszę brać leki przeciwpadaczkowe... Martwię się cholernie ich wpływem na dziecko, choć oczywiście mój gin mnie uspokaja
Ooo, to rzeczywiście musiał być szok - tak "goło" po 5 latach
My to stosowaliśmy ostatnie 1,5 roku, wcześniej miałam tabsy i plastry - nigdy więcej hormonów!

No tak, jeśli rezonans, to rzeczywiście lepiej zawiesić starania
Trzymam kciuki, żeby ze zdrówkiem wszystko się wyklarowało
Ja też mam trochę problemów - aż boję się pomyśleć, co to będzie za 20 czy 40 lat

Cytat:
Właśnie dzwoniła do mnie teściowa, ze kupiła dla Mai nocnik i będzie ją uczyła. Powiedziałam, ze to za wcześnie ale ona stwierdziła, że choć spróbuje. Będzie u nas jutro i w piątek , prawie cały dzień.

Madzia, wybacz, ale... brak mi słów
Fajnie, że chce Wam pomóc, bo nauka korzystania z nocnika to pewnie często droga przez mękę, ale... dlaczego robi to bez Waszej wiedzy? - co więcej, dlaczego chce to robić mimo Waszego sprzeciwu?!

Cytat:
Po dzisiejszym dniu jestem padnięta... Dopiero przed chwilą wpadłam do domu, a na nogach od 6.30. A niby wolne mam... jakoś nie zauważyłam.

Powinnaś ciut zwolnić

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo
No chyba czas
Aaale... widzę poprawę - nie ziewasz od rana

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:02   #467
klara78
Zakorzenienie

Malamaluczka bo to sliczne imie A dla dziewczynki jaki masz typ?
Stary 2013-02-13, 08:09   #468
aaby
Zakorzenienie

Bry!
Wypiłabym sobie jakąś pyszną kawkę

Z wieści w temacie wątku: Kropencjusza w tym m-cu nie będzie, za to będzie za.j.e.biś.cie krótki cykl Dziś 21 dc, a wczoraj wieczorem pojawiło się leciuteńkie plamienie Czyli zapowiada się cykl 25-26 dni. Dopiero raz taki miałam
No ale skoro gin nie widzi w tym nic złego...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:31   #469
agnusek22
Wtajemniczenie

Bry...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:41   #470
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie nie wiem
Paczka wazyla prawie 3kg wiec pewnie podejrzana dla nich. Ale nie bylo sladow zeby otwierali.

najwazniejsze ze doszla

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
niech spróbuje, chociaz sie mała oswoi z nocnikiem, ja kubusia sadzałam w ubraniu na kilka chwil w ciagu dnia i nie bał sie póxniejniestety jak mój ojciec się nim zajmował to nocnik przed nim chował i moje poc=dchody a później nauka poszły w las....na Twoim miejscu bym sie cieszyła, ze teściowa ma ochotę ją poduczać, oswajać z nocnikiem. Na pewno nie będzie jej od razu wysadzadzała co chwilę, ale naprawdę doceń ją za chęci, bo nauka sikania to chyba najtrudniejsze wyzwanie dla rodzica i dziecka a najgorzej jak ty chcesz uczyć a opiekun nie i wtedy klops...a tak to jak ona ma chęci to czemu nie? krzywdy jej tym napewno nie zrobi no cóż taka moja opinia, pewnie jedyna, aż w szoku jestem że ja stanęłam w obronie teściowej

:
no ale powiedz kiedy Ty zaczelas wysadzac Kubusia?
Dla mnie to za wczesnie...oswojenie oswojeniem, ale to bedzie łapanie siuskow niz robienie kontrolowane...i niewiem co tu za radosc no ale na ten temat ma kazdy zdanie a dyskusji było juz wiele...
I nie zgadzam sie tak jak piszeszesz Twoje podchody i nauka poszly w las...dziecko musi byc do tego gotowe i czuc to...a taki 8 miesieczniak niewie o co chodzi..mama sadza to siedzi albo i nie, niewie dlaczego i po co..i to tyle
Ale zgadzam sie, dla mnie to było najtrudniejsze zadanie

Dzien dobry
Stary 2013-02-13, 08:42   #471
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
: A jakie macie typy? A jedna z dziewczyn tez obstawia Mikolaja
Tak synek urodzil sie 12go czerwca 2012 roku Ale fajnie To juz jestes 3 osoba ktora ma urodziny wtedy co Domino

Dzisiaj bylam u dentysty i jak Domino w drodze do byl spokojny tak spowrotem strasznie plakal Az tak ze musialam sie zatrzymac i moja mama przesiadla sie za kierownice. Nie wiem co jest grane. Ale jak tylko mnie zobaczyl to od razu sie uspokoil ... Smieje sie ze chyba wyczerpalismy juz limit z wychodzeniem tylko w dwojke z mezem.

Dobrze ze nie zrobilam rezerwacji na kolacje w czwartek bo pewnie bysmy siedzieli jak na szpilkach a tak to idziemy w weekend cala rodzinka
Dzień dobry bardzo
Już siedzę w pracy - jak dobrze, że mój szef jest w innm mieście Choć niestety jutro przyjeżdża na cały dzień, więc się jak zawsze stresuję

Nasze typy to Alicja, Maja i ja po cicgu myślę o imieniu Iga Świetnie pasuje do nazwiska

Cytat:
hejo
Jak zamierzasz to zrobić siedząc na wizażu o 7:58

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ooo, to rzeczywiście musiał być szok - tak "goło" po 5 latach
My to stosowaliśmy ostatnie 1,5 roku, wcześniej miałam tabsy i plastry - nigdy więcej hormonów!

No tak, jeśli rezonans, to rzeczywiście lepiej zawiesić starania
Trzymam kciuki, żeby ze zdrówkiem wszystko się wyklarowało
Ja też mam trochę problemów - aż boję się pomyśleć, co to będzie za 20 czy 40 lat
Właśnie przez leki przeciwko epi antykoncepcja hormonala jest u mnie nieskuteczna. W sumie to teraz się cieszę, że nie mieszałam w moich hormonach.
I tak jak Ty mam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo obaw, co do mojego stanu zdrowia w przyszłości, raczej jego braku

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
JUSTINE pusalas cos o bezdzietnej szwagierce u mnie jest tak z bezdzietna siostra... naslucha sie w pracy od durnych bab jakis rad, albo poczyta ☠☠☠☠☠☠☠y w internecie i nas atakuje...wrrrrr Moja mama ok, cale zycie pracowala z dziecmi w przedszkolu A tesciowa wnuczek nie interesuje...
A moje samopoczucie super Moj maz zartuje, ze moglabym rodzic za pieniadze Wiem, kiepski zart. Ale serio gdyby nie brzuch to nie wiedzialabym, ze cos jest "inaczej"[COLOR="Silver"]
Mnie rozbraja taka scena (często się powtarza): szwagierka (siostra męża) mówi z kolei do żony swojego brata, gdy ta uspokaja płaczącego synka "on jest głodny, dawałaś mu mleko?" i w końcu "daj, ja go wezmę". I bach, bierze dziecko od matki. Komicznie to wygląda... O kilka dobrych lat młodsza szwagierka bez dzieci na koncie wyrywa dziecko matce, bo ona przecież lepiej wie, jak uspokoić malucha
Może dla niektórych to drobnostka, ale ja bym się zagotowała Jeśli chodzi o wychowanie dziecka będę raczej z tych... samosiek. JA SAMA! Wszystko sama
Chyba, że czas niedługo to zweryfikuje i sama będę szwagierce podrzucać dziecko

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Bry!
Wypiłabym sobie jakąś pyszną kawkę

Z wieści w temacie wątku: Kropencjusza w tym m-cu nie będzie, za to będzie za.j.e.biś.cie krótki cykl Dziś 21 dc, a wczoraj wieczorem pojawiło się leciuteńkie plamienie Czyli zapowiada się cykl 25-26 dni. Dopiero raz taki miałam
No ale skoro gin nie widzi w tym nic złego...

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-02-13, 08:49   #472
klara78
Zakorzenienie

JUSTINE moja kuzynka ma coreczke Ige, rzadko spotykane ale takie eleganckie imie. I tajk jak piszesz, to wazne zeby wspolgralo z nazwiskiem. Maja tez slodkie tez je mialam na liscie
Stary 2013-02-13, 08:50   #473
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Dzien dobryyyy
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:52   #474
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Zabieram się do roboty!

Maleństwo
, myślę, że z jedzeniem się wkrótce unormuje. Brat mojego TŻ ma bliźniaczki, w maju skończą 2 lata

Justine, ja też jak robiłam test dzień przed spodziewaną miesiączką, to wyszedł negatywnie. Powtórzyłam po 3 dniach i był już pozytywny

Kotku, może poszukaj jeszcze innego lekarza, który będzie szybciej przyjmował? Robiłaś badania TSH, ft3, ft4 i przeciwciała tarczycowe?

A propos zdrowej kolacji - najlepsze będzie połączenie białka z warzywami (kurczak, indyk, ryba, chuda wołowina - nie chodzi o nabiał). Ewentualnie, jeśli nabiał, to twaróg - posiada wolno wchłaniające się białko, które jest w sam raz na noc. Można zjeść dodatkowo trochę węglowodanów lub jakiś owoc, ale jeśli jest to posiłek potreningowy.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:53   #475
ButterBear
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Klara, witaj

A ja się witam z Wami dziś jako pełnoprawna studentka 4. semestru

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:55   #476
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Klara, witaj

wiedziałam
Stary 2013-02-13, 08:58   #477
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Dzień dobry,

Klara, witaj

4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:00   #478
asiuk
Zakorzenienie

Butter, gratuluję!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:01   #479
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Właśnie się ważyłam...53 kg..czyli tyle co na początku ciąży
super!!!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
humor mam lekko do d.py....bylam na usg tarczycy i prawy plat jest powiekszony nie wiem nic wiecej bo wyniki sa w karcie

chyba zrobie sobie grzanca
tulę! Pij do skutku!

p.s. co do tarczycy to mam nadzieje, że nie będzie to wpływać na jej funkcjonowanie i że nie będziesz musiała się faszerować żadnymi tabletkami! Trzymam kciuki!

Cytat:
W czwartek idę prywatnie do dermatologa z Mają, jakoś jej nie chce zejść to z polika.
Szczerze powiedziawszy ja już dawno bym z nią była u dermatologa. co jak co ale on się chyba najlepiej na tym zna...

Mam nadzieje, że coś zaleci i wszystko jej zejdzie!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
To pij tak długo aż pomoże
Moi teściowie znów dali czadu teraz już jestem pewna, że kontaktów ŻADNYCH utrzymywać z tymi ludźmi nie będziemy. W ramach "pocieszenia" i tego, że są ostatki, tż zrobiłam drinka, a ja zaszalałam i napiłam się coli
współczuję

Cytat:

A Ty może nieco się oszczędzaj co?
Odpocznij na tym wolnym!

Cytat:
hejo
napisała o 7:52!

Witajcie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Dzień dobry,

Klara, witaj

BRawo, BRAWO BRAWO!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:02   #480
ButterBear
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny!!
W końcu mogę odetchnąć Odpocząć troszkę zabrać się za prasowanie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości