|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
|
|
#3002 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-13 o 10:46 |
||
|
|
|
#3003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3004 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten inhalator kusi mnie funkcją usypiania dzieci My się próbujemy nauczyć zasypiać same, ale póki co mała wygrywa. I prędzej usnę ja, niż onaŁadnie Ewcia przybiera! jak to bez szału? Moje dziecię tydzień starsze i lekko lżejsze jest. A pediatra mi mówia że dobrze waży.Ledwo ![]() Cytat:
Prowadzę kampanię antyFB. Wpadam tam od czasu do czasu i pracuję postami nad ich wyrzutami sumienia, że nas opuściły i w ogóle ![]() Cytat:
![]() właśnie NIE ![]() hipermarket budowlany z trójkątem w logo taaa.. dorabiam sobie na waciki jako babcia klozetowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie pamiętam która to dziewuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi śnieg i mróz też nie przeszkadza i wychodzimy, ale dzisiaj ten wiatr mnie odstrasza.
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia malutkiej i za Twoją wytrwałość - wiem jak beznadziejnie siedzieć przy chorym dziecku w szpitalu bo właśnie z niego wróciłam ![]() Brawo! No ja taka dziwna jestem, że mnie na okres bolały nogi ![]() Cytat:
Właśnie jej zrobiłam 60ml mieszanki żeby dokarmić po cycku po czym zanim zdążyłam cycek wyciągnąć dziecko padło i chrapie... A chwilę wcześniej włączyłam okap kuchenny na uspokojenie... hmmm...
|
||
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mój syn na przykład, który przy inhalowaniu drze sie jakbysmy nie wiem co mu robili Jedynie pierwsza inhalacja przebiegla spokojnie bo nie wiedzial co sie dzieje Ale ja wciaz mam nadzieje ze sie przyzwyczai
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzi dopiero na badaniu i prześwietleniu płuc, a tak to można po zachowaniu stwierdzić że coś jest nie tak
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- no ale on tą szczotkę kupił u was i reklamował czy przyniósł ze sklepowego kibla
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą funkcją usypiającą to coraz gorzej niestety - im zdrowsza tym mniej chętnie zasypia A co do zasypiania przy usypianiu - u nas tż permanentnie zasypia jak idzie młodą uśpić. Czasem usną we dwoje, czasem uśnie ona, czasem uśnie on - do wyboru ![]() W załączeniu efekt usypiającej działalności okapu. Proszę zwrócić uwagę na przepiękny smoczek mojej córki - jestem w nim zakochana, bo mam jakąś fazę na sowy
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w życiu bym się nie domyśliła że Adaś ma zapalenie płuc poszłam z nim do lekarza bo chciałam coś na katarek dla niego, pani doktor go osłuchała i dała skierowanie do szpitala na ip i tam zrobili prześwietlenie na którym to wyszło zapalenie płuc.
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie wygląda na zagłodzonąa my dziś 2 miesiące kończymy
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
dla AdasiaA u mnie dzisiaj mija rok odkąd miałam ostatnią @ Kurrrde czy ja się kiedyś nauczę, żeby nie chwalić tutaj mojego dziecka??? ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#3013 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mi też tak promieniuje ból na nogi. Może to nie jest ból jak po uderzeniu młotkiem, ale takie specyficzne uczucie. Dzięki ![]() Z tego co wiem to jak jest juz takie konkretne zapalenie płuc to człowiek jest bardzo słaby. Cytat:
Skomplikowane zadanie nam tu zadałaś. zgaduję, tzw liroj jak to niektórzy mówią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo wiecie pisałam na fb. Mam teraz wózek, który dostałam od znajomych i generalnie jeździ. Ale mam też quinny zappa, którego używam póki co do fotelika ( już się nie mogę doczekać aż młoda będzie mogła siedzieć w siedzisku spacerówki) i jest on genialny na wyjścia do galerii, stelaż sobie jest w samochodzie i zajmuje mało miejsca. Generalnie koło domu też się sprawdza, bo mam dużo alejek. Jest mega zwrotny i prowadzi się go dosłownie jednym palcem. Ale nie jest to wózek na śniegi i trudne tereny. To znaczy po takim świeżym to spoko daje radę, ale jak już jest taki twardy to nie bardzo. Ten drugi wózek w porównaniu do zappa prowadzi się jak czołg - to znaczy jedzie, ale jest to niebo a ziemia. I się zastanawiam czy nie kupić takiego bardziej terenowego wózka - tylko wersję spacerową do lasu, czy na zimę, który prowadzi się lekko. Bo podobno taki wózek używa znacznie dłużej niż gondolę. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- A moja dziś kończy 11 tygodni.
|
||||||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te wiejskie powietrze naprawde dziala cuda, bo jak w domu synus budzi sie w nocy co godz, tak dzis obudzil sie o 1 i 4, ale od 6 juz jedzonko co godz moze u nas w bloku za suche powietrze i on tak czeto na piciu sie budzi, bo cycka dosyc krotko ciagnie i w sumie ja tez jak sie przebudze to mam sahare w ustach i strasznie duzo wodzy pije w nocy ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() a my konczymy 2 miesiace jutro Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-13 o 11:45 |
||
|
|
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewcia jest wypaśna ![]() Cytat:
![]() od kataru do zapalenia płuc ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Lecimy na spacer do potem
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie daje radę ale szału nie ma. A od szwagierki chcę odkupić Maclarena wózek gwiazd, będę się lansować a co taka ze mnie wieśniara ale on jest lekki, zwinny, zwrotny i będzie dobrze służył do jazdy po mieście, na zakupy, na wczasy bo mały
|
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podbródek nawet ma, taki z prawdziwego zdarzenia ![]() Cytat:
Oho... kolejna
|
||
|
|
|
#3018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synke wolała ogladac swiat niz matke![]() jest teraz wersja x-landera x-move koła ma jak xa ,ale jest nowszy i ma spacerówkę i przodem i tyłem Cytat:
to za pół roku pojdzie do przedszkola to poznosi jakies swinstwa pewnie do domu to oboje beda chorowac... Cytat:
Cytat:
wrocilam od zębologa nasłuchałam się komplementów, jak to sie robie coraz ladniejsza ![]() tam jest babeczka nie facet ![]() od razu lepszy humor mam ząbki zdrowe, bolalo mnie przy zebie cos i wyczyscila mi kieszonke, to bolalo krew sie polala, ale teraz wsio oki, tylko na kontrole pojdebalam sie ze po ciazy beda jakies nowe ubytki i w ogole a tu niespodzianka co do spacerkow, szczerze mowiac jak jest tak apluch ajak dzis, jest kolo 0 stopni , pada snieg, mokro , nieprzyjemnie to nie wychodzimy na spacer, wczoraj byl dluuuugi spacer to wystarczy Sola Tomek ma 2 lata i jest w stanie duzy kawalek przejsc o wlasnych nozkach ale jak sie zmeczy nie ma zmiluj, stanie, jest placz i chce usiasc i juz, takze do lasu czy gdzies to wozek obowiazkowo takze sie ciesze ze mam ta dostawke do wozka naprawde ![]() wczoraj ludzie nas znow ogladali zaciekawieni wynalazkiem ![]() noi kocham swojego x-landera bo po 2 latach uzytkowania jest w super stanie, i po wypraniu wyglada jak nówka i jakby co latwo sprzedac a i super budka jest w xa i x move |
||||
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam Maclareny. Z tym, że mają małe kółka, więc nie wiem jak to wygląda w terenie. Mogłabyś się dowiedzieć jak się spisuje? Bo w mieście to zapp jest super, błyskawicznie się składa i w sumie to bez sensu żebym miała 2 takiego samego rodzaju. Gdzie ja to będę składować
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja to pisałam pod zdjęciem Marti z wózkiem. Pytałam się o jej buzza. Judka świadkiem
A nie Judka kabluje ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- |
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
I jak sie sprawuje? Jesteś zadowolona z xlandera?
Cytat:
![]() Dziewczyny ile ważyły/ważą wasze maluszki po skończeniu drugiego miesiąca życia? |
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie mam jeszcze czas, bo jeszcze jest za mała do spacerówki, ale pewnie coś kupię. To znaczy wiem, że można kupić z gondolą, ale ja kupię bez, bo juz mi sie nie oplaca Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-13 o 12:24 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ale dzisiaj mam dzień cykania - chichramy się
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
no no
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
szwagierka jest baaaardzo zadowolona, rzecziwiście ma małe kółka więc w teren to tak średnio, ale do jazdy po mieście super, no i ma wiele ciekawych rozwiązań. będę testować na wiosnę
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Poza tym w szpitalu była strasznie grzeczna, no jak nie moje dziecko. Spała, zajmowała się sama sobą, gaworzyła (!) i zaczęła się uśmiechać tak pełną gębą (!).
Moje dziecię tydzień starsze i lekko lżejsze jest. A pediatra mi mówia że dobrze waży.

Małemu nic 

krew sie polala, ale teraz wsio oki, tylko na kontrole pojde