|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4022 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ja też nie zamierzam przesiąść się całkowicie w parasolkę, ciągle używamy dużego wózka ale mimo wszystko to oparcie w m&p było dla mnie na tyle kitowe że zdecydowałam się go oddać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Rozeznanie
|
Hej!
Rzeczywiście czasu coraz mniej na pisanie. Czytam Was na bieżąco. Na szczęście czas w pracy mija baaardzo szybko. Hania nie płacze u teściowej, przyzwyczaiła się do niej. Kism mam nadzieję że szybko znajdziesz coś fajnego. Wiem ile Cię to może kosztować nerwów. Jak nie ma przychodów to niestety oszczędności topnieją w zastraszającym tempie. ![]() ![]() ![]()
#4024 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przewracania się na brzuch przez sen, to u nas też tak było i mnie szlag trafiał. Pomógł śpiworek - ma trochę ograniczone ruchy (Dawid szybko marznie, więc ma jeszcze cieniutką kołderkę na wierzchu). Cytat:
[QUOTE=izotropia;39190483]chyba muszę poodkurzać, dziecko nauczyło się przekręcać na brzuch, później na plecki i odkrył, że tak może się turlać...ułożyłam mu na podłodze koc i kołderkę ale ciągle z niego spada na nie najnowszy dywan ;/ i tylko czekam aż nauczy się że meble są twarde ![]() na szczęście wierci się w dzień, w nocy odpukać śpi spokojnie na plecach lub na ![]() Ja też układałam koce dookoła ![]() Muszę Wam powiedzieć, że Dawid ma niezły charakterek. Rozrabiaka mi rośnie. Idzie tam, gdzie nie może, otwiera wszystkie szuflady, dobiera się do kontaktów (zabezpieczenia na kontakt założone na szczęście). ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=nacia_n;39195795]Ja tak samo jak większość nie zagęszczam. Głównie dlatego, że moje dziecię jest antykaszkowe i antykleikowe, ale też nie widzę takiej potrzeby - wypija na noc ok. 210 ml mleka i dopiero o 7 rano wypija 100 ml (więcej nie chce), więc nie głoduje.
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie dużej wanny. A kładziecie do wanny jakieś maty antypoślizgowe czy tak normalnie? Co do przewracania się na brzuch przez sen, to u nas też tak było i mnie szlag trafiał. Pomógł śpiworek - ma trochę ograniczone ruchy (Dawid szybko marznie, więc ma jeszcze cieniutką kołderkę na wierzchu). Co do chrupek kukurydzianych, to Dawid je jedną taką pałkę ok. 11 pomiędzy posiłkami. Cytat:
oto wanienka http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00173388/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. Spróbujemy jutro jego wanienkę włożyć do wanny, zobaczymy jak zareaguje. Bo średnio mi się uśmiecha wycieranie całej łazienki po każdym kąpaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Wtajemniczenie
|
W zeszłym tygodniu skończyłam 4-miesięczną ekspozycję na gluten i się zastanawiam co dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
śpiworek olafowi wygodny był do jakiegoś 3 miesiąca, kiedy jeszcze tak się nie wiercił, teraz to chyba by się obraził na mnie jakbym go zamknęła w śpiworku i nie mógłby się wiercić i układać po swojemu he jejku 3-4 miesiące... to nieźle! u mnie przyczyny z artykułu który podałaś też nie pasują. może to jednak nie lunatykowanie? lubi pomarańcze? nie dawałam jeszcze cytrusów, gdzies przeczytałam że lepiej dopiero po roku ![]() Olaf pewnie by zjadł tyle ile bym mu dała, a podobno niemowlaka nie da się przekarmić, ale ja w to nie wierzę - gdybym nie ograniczała jego podjadania to prawdopodobnie jadłby cały dzień! ale to ma po swoim tacie, który na szczęście ma dobrą przemianę materii i nie tyje więc oby maluch odziedziczył po nim i to ![]() Cytat:
Gaabbi napisała "jak się nie uderzysz, to się nie nauczysz" no jestem tego samego zdania, oczywiście też nie pozwalam na spadanie z łóżka ale po kilku konkretniejszych uderzeniach główką o podłogę Olaf już wie że trzeba uważać i trzyma głowę do góry przy upadku, teraz po ponad miesiącu wstawania właściwie się nie przewraca już, a uderzenia są delikatne i nawet nie kwęknie wtedy. Kapukat też mamy takiego pchacza ale z chicco, na razie chodzi przy nim tylko z moją asekuracją bo to jest tak leciutkie że przy małej utracie równowagi to się zaraz całe przewraca. wstać trzymając się tego też się nie da. nie wiem, wasze też takie lekkie są? nacia do wanny nie mam na razie żadnej maty, ale z dnia na dzień stwierdzam że muszę kupić! maluch zaczyna się tak swobodnie czuć w wodzie że boję się że mi się kiedyś poślizgnie i.... nie chce myślec co dalej. a to bicie pięściami to nie ma na celu uderzenia, dzieci uderzając/bijąc sprawdzają i poznają każdą rzecz - jaki wydaje dźwięk, czy jest miękka/twarda itp olaf też wszystko dookoła bije i rzuca i się cieszy jak coś głośniej uderzy o podłogę ![]() Cytat:
![]() olaf też jest zagrożony tą chorobą bo ona jest genetycznie dziedziczona, więc też ostrożnie i w kontrolowanych ilościach podaję gluten. jeśli u twojego dziecka w tym czasie nie zauważyłaś spadku lub zatrzymania wagi, biegunek, bolącego brzuszka alb nawet wysypki to możesz już się tym glutenem nie martwić. my czekamy do skończonego roczku i wtedy jedziemy na badania (z krwi i genetyczne)
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z Tobą i Gabi jak nie upadnie to się nie nauczy, mój miał już kilka zadrapań, siniaków i nadal nie reaguje na jego upadki, za to bawi mnie jak tatuś krzyczy --- ratuj go, trzymaj, on się zaraz uderzy, no cóż jak się nie uderzy to nie bedzie wiedział, że boli co do pchacza - uwierz mi na słow, że wstać sie da ![]() ![]() Dlaczego robiłaś 4 miesiące ekspozycji? ja robiłam dwa i potem dawałam już mojemu synowi co popadnie... dopiero niedawno się na dym zastanowiłam czy w tym wszystkim nie ma za dużo glutenu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytrusy wiem że niby teoretycznie po roku, ale jak to powiedziała moja położna, banany to też cytrusy ![]() ![]() ![]() ![]() Moja mała też nie ma granic zwłaszcza jesli chodzi o rzeczy które sama je rączkami.. mogłaby tak caaały czas ![]() Napaliłam się na tego pchacza, znalazłam nawet w okolicy używany z Vtecha i kupujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
jejku ale tu cisza
![]() ile my teraz zużywamy pieluch to szok, Martusia robi kilka razy w ciągu dnia takiego bobka że kupą bym tego nie nazwała no ale nie będę jej w tym trzymać i trzeba przebrać. a jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-13 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do schematów żywienia, to u nas też się powoli za to biorą, bo wytyczne są już "stare" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 4 miesiące ekspozycji robi się przy karmieniu mm, 2 miesiące przy kp ![]() W ogóle przy karmieniu mieszanym (a do tej pory tak karmię) są odwieczne dylematy czy wzorować się schematami dla mm czy dla kp... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39210490]Cześć Dziewczyny,
U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() perse to wspaniale!! trzymaj się kochana a mały niech rośnie zdrowo ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- dziewczyny czy kupowałyście może sztućce, miseczki dla dzieci w ikei? nie ma tu info że BPA free? czyli lepiej nie używać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39210490]Cześć Dziewczyny,
U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() ładne imię, cieszę się ogromnie, dbaj o siebie ![]() tak piszecie, że wasze dzieci budza się na jedzenie 2 razy i , że to kogoś dziwi, że nie przesypiają nocy, zapraszam do mnie po 15 pobudek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Perse! zdrowka dla Was!
z ikea mam zestaw zabe ![]()
#4043 |
Zakorzenienie
|
U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() Trzymaj się kochana ![]() A moja Majka konczy dzisiaj 8 mcy. Ale ten czas zleciał szybko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Raczkowanie
|
Gabi nie ma zebow :-P
Perse odpoczywaj i zdrowka ![]() Moje dziecko pelza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39210490]Cześć Dziewczyny, U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() Gratulacje!!! Zdrówka i pomyślności. ![]() Dawid przyłącza się do grona tancerzy ![]() ![]() Czekamy cały czas na drugiego zęba. Widzę go pod dziąsłem, ale przebić się nie może. Aha, no i dzisiaj wstawiliśmy mu wanienkę do dużej wanny, ale nie podobało mu się. Bał się i zaczął płakać, więc musieliśmy go wyjąć. Jutro spróbujemy jeszcze raz. Mam nadzieję, że się przyzwyczai. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zadomowienie
|
U nas póki co wszystko dobrze, dzidzia sobie rośnie, a ja leżę i odpoczywam. Niestety się przeziębiłam, ale staram się kurować. I najprawdopodobniej będziemy mieli drugiego synka, Arturka ![]() Wczoraj o was myślałam ![]() ![]() U nas przy pierwszym ząbku też kup było więcej ale konsystencja była "lejąca", do tego śmierdziało, że... i lekko temperatura szła w górę przed snem. Przy drugim ząbku kupy są właśnie takie bobkowate i nadal śmierdzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
Bry
Kurczę, nie mam już czasu pisać ![]() Wieczorem jestem tak padnięta, że idę spać jak tylko Adamo pójdzie. Perse, ale super, mam nadzieję że dotrwasz do samego końca bez żadnych problemów, urodzisz szybko i bezboleśnie ![]() Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-02-13 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj jak tylko mały śpi i wytrwałości w codziennych obowiązkach! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Dodatkowe 10% jednorazowo na caaałe zakupy w Rossmannie za wypełnienie ankiety!!!
http://www.rossnet.pl/Konkursy/Zasad...contestId=1322 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.