Łubu-dubu łubu-dubu chcę już w końcu swego ślubu! PM 2013 cz. 40! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 12:18   #4051
tojaniby
Raczkowanie

Dot.: Łubu-dubu łubu-dubu chcę już w końcu swego ślubu! PM 2013 cz. 40!

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
A jeszcze nie wiem.. ale torty angielskie w moich okolicach na około 100os to koszt rzędu 700zł
Kurczę to tanio, przy tak ładnym torcie z takimi zdobieniami to u mnie by było trzeba by było zapłacić 1100 zł(na 120 osób)
Stary 2013-02-13, 12:20   #4052
burlesque90
Zakorzenienie

O matko...zaczęłam blogowanie...mam nadzieję, że nie umrze to śmiercią naturalną

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:26   #4053
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Do fryzjera muszę się wybrać niedługo podciąć końcówki właśnie, bo jakoś tam było mi nie po drodze i ostatni raz podcinane były...w...eee...maju?:br zydal:
Moje też jakoś tak (bo odkąd nie prostuję włosów to końce praktycznie mi się nie niszczą ), idę na podcinanie w marcu żeby je ładnie na wiosnę wyrównać

Cytat:
dobrze gada! polać jej!
Drinka na bazie mleka poproszę

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ale nie pogardziłabym przy okazji wciąż ładnym ciałem
A no to wiadomo, ja też ale gdybym miała wybrać jedno z dwóch...

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja bardzo lubie sie w dlugich i tz tez, ale mam tak cienutkie wlosy ze szkoda ich meczyc dlugoscia jeszcze..

A nie mam pojecia jak zrobic by byly grubsze, albo chociaz takie sie wydawaly
Zafarbuj naturalną henną

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
za to dzis zrobie na jutro tarte z nadzieniem toffi i truskawkami
ech, a ja w poście nie jem słodyczy...

Cytat:
ja ostatnio podcinałam w sierpniu.. od tego czasu urosły mi jakieś 6cm...
Nie pamiętam o tabletkach z drożdżami.. próbowała któraś pić drożdże?
Kupiłam sobie skrzyp i pokrzywę i jak mi się przypomni to piję..
Mam też te tabletki, o których kiedyś wspominała Violett.. niestety jak wyżej..
Siostra powiedziała mi że jej koleżance włosy zaczęły rosnąć w tempie 4 cm na miesiąc odkąd naciera włosy płynnym jantarem...
Niestety nie mogę tego dostać w aptece.. patrzą na mnie jak na kretynkę..
Jantar to bursztyn.. więc ewentualnie nalewki mi proponują.. a nalewka jak wiadomo.. na spirytusie.. boję się aż tak eksperymentować ..
Jantar kupisz online KLIK

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Ja ścinam po ślubieMoże nawet zaraz po, tak że na plener już pójdę w krótkich. Mam cienkie włosy, puszą się i ogólnie jak mam długie to ciągle chodzę w spiętych bo rozpuszczone wyglądają ładnie tylko przez chwilę. Zapuszczam tylko na potrzeby ślubu
Tobie jest bardzo ładnie w krótkich

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość
mój o kobieta w ciąży z pewnością tak nie mówi i nie myśli ale wychodzi z przekonania, że zrzucenie nadmiaru ciała po ciąży w krótkim czasie to tylko kwestia chęci... nie bierze jednak pod uwagę, że kobieta po ciąży ma 1001 spraw, problemów w tym opiekę nad dzieckiem, karmienie itp i niekoniecznie jej priorytetem jest wtedy odchudzanie czy intensywne treningi... dlatego czasem muszę mu to uświadomić że to nie do końca tak jest....

rozstępy już mam (z okresu dojrzewania), ostatnio przybyło mi 5 kg i jest ok więc to nie o nie się TŻ obawia... cóż, ja mu to wczoraj przedstawiłam znacznie dosadniej i w możliwie ciemnych barwach niż Wam tu napisałam co by mi później nie mówił, że nie ostrzegałam... nie mam dobrych genów i ciąża mocno zmieni moje ciało ale o ile rozstępy na brzuchy czy tyłku są dla mnie/nas do przeżycia to np te na piersiach... (TŻ stwierdził, że za bardzo mu się podobają i nie będzie się nimi dzielił )
Ja też dla mojego TŻa jestem najpiękniejsza i uwielbia moją figurę, skórę mimo, że nie są idealne... ale nie oszukujmy się: faceci kochają nasz także za nasz wygląd; gdy diametralnie się on zmienia to nawet najbardziej kochający, wyrozumiały mąż i szczęśliwy ojciec nie będzie happy że jego wybranka jest 2 razy większa niż była jeszcze niedawno, piersi i brzuch wiszą poryte rozstępami a do tego ma mniej czasu by o siebie zadbać, pójść do fryzjera... No i dochodzą problemy o jakich często słyszę od koleżanek; choć żaden facet głośno tego nie przyzna to w babskim gronie czasem dziewczyny się skarżą na problemy z sexem, suchość, na spadek libido, na ciągłe zmęczenie, które sprawia, że nie mają ochoty...

nie jest problemem być piękną mamą i szybko wrócić do formy po ciąży jeśli oprócz "dobrych genów" ma się kogoś, kto zajmie się dzieckiem - rodziców/opiekunkę by mama miała czas dla siebie, w dodatku jest możliwość zapisania się do dietetyka/trenera/na siłownię/fitness plus jeszcze różne masaże, zabiegi.... tylko nie każda mama ma taką możliwość/czas/pieniądze...
No wiadomo, jak się ma dobre geny i możliwości to sprawa staje się banalnie prosta, wystarczy chcieć Ale i tak uważam, że nie ma co demonizować. Większość kg po ciąży leci sama, zwłaszcza kiedy się karmi. Ciało przygotowane do ciąży = umięśnione, porządnie nawilżone łatwiej wróci do stanu pierwotnego. Gorzej jak ktoś zachodzi w ciążę nie mając mocnych mięśni, wtedy trudniej ogarnąć metabolizm i figurę. Dobrze, że uświadomiłaś TŻ - faceci powinni mieć świadomość jakie zmiany niesie ciąża i wiedzieć, jak mogą pomóc partnerce w powrocie do formy (= choćby zajmując się dzieckiem żeby żona mogła o siebie zadbać ). Niemniej jednak nadal uważam, że jak naprawdę pragnie się dziecka, to na kwestie wyglądu mówi się "damy radę, jakoś to będzie". Żeby nie było - ja tu absolutnie nie oceniam, nie wszyscy muszą chcieć mieć dziecko. Grunt to podjąć świadomą decyzję przynajmniej na teraz, bo np. za rok może się Wam odmienić

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:31   #4054
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Moje też jakoś tak (bo odkąd nie prostuję włosów to końce praktycznie mi się nie niszczą ), idę na podcinanie w marcu żeby je ładnie na wiosnę wyrównać
Właśnie moje końcówki się nie niszczą odkąd zaczęłam oleje dawać itp
A wszystko dzięki Tobie

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:33   #4055
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze to tylko jutro bedzie taki wyjatek a tak to podobne mam postanowienia albo przynajmniej ogranicze - wyjdzie mi to tylko na zdrowie
Stary 2013-02-13, 12:34   #4056
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
biedna, trzymam kciuki żeby szybko poszło!

Olgietka, no nieźle, że już dziewczyny tak planują Temat mojego panieńskiego ruszy się pewnie dopiero w okolicach lipca
Na razie ciagle nic ale dzieki za kciuki
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:38   #4057
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
daj znac prosze, - tez sie do niego przymierzam
Dam znać za jakiś miesiąc.. Kuracja podobno trwa trzy tygodnie..

Viollet - już zamówiłam na all ale dziękuję za pomoc Panna niepijąca?
Stary 2013-02-13, 12:39   #4058
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze to tylko jutro bedzie taki wyjatek a tak to podobne mam postanowienia albo przynajmniej ogranicze - wyjdzie mi to tylko na zdrowie
to i ja sie pochwale
od 3 tygodni zero slodyczy
ale musze przyznac ze pomaga mi w l-karnityna(ona reguluje cukier)
Stary 2013-02-13, 12:39   #4059
malamenda2009
Zakorzenienie

a gdzie ja kupilas?
Stary 2013-02-13, 12:40   #4060
Olgietka
Zakorzenienie

missbennet .... czy Twój nick ma coś wspólnego z niejaką Austen?
Stary 2013-02-13, 12:41   #4061
Anaelle
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, nie bedziesz pierwsza i jedyna w ciazy - jesli takie problemy juz teraz Was przerastaja, to moze po prostu jeszcze za wczesnie - nie ze wzgledu na wiek ale na podjescie
ale to juz sprawy miedzy Wami, natomiast mysle, ze kazda z nas wraz z jej przyszlym mezem nie jest od dzis na tym swiecie i wie jakie moga byc problemy
kwestia priorytetow - co dla kogo jest wazne
czy ja powiedziałam że te problemy nas przerastają?
to są tylko obawy - moje, nasze i tematy o jakich dyskutujemy bo wolimy to omówić teraz niż później... niestety nie wszystkie pary tak robią i teraz np obserwujemy 2 pary, które problemy po pierwszym dziecku przerosły na tyle, że jedni się rozwodzą; w drugim przypadku facet odszedł do innej, młodszej i szczuplejszej... a przecież był rewelacyjnym i kochającym mężem, który bardzo chciał dzieci
dla mnie rozmowa to podstawa związku a temat dzieci jest na tyle ważny, że będziemy go jeszcze nie raz omawiać zanim zaczniemy starania...

i widzę, że już drugi raz dzisiaj nawiązujesz do mojego wieku.... tak, mam prawie 30 lat ale wcale nie czuję się z tym źle ani staro....

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Mam podobne obawy co Ty. Choć może geny mam nie najgorsze, bo moja mama po 2 ciążach ma ładną figurę.... Ale nigdy nic nie wiadomo, a chciałabym być atrakcyjna fizycznie dla Tż tak długo jak się da...
A Tż chcę 3 dzieciaków Na moje szczęście, jest skłonny adoptować w razie czego. Bo ja też nie chcę robić rok po roku albo grubo po 30tce bo się już będę obawiała o zdrowie maluszka.
jak patrzę na moją mamę to niestety wiem czego mogę się spodziewać (jest źle) a odziedziczyłam po niej wszystkie przypadłości....
absolutnie nie patrzę na ciążę tylko przez pryzmat rozstępów i tycia ale jestem świadoma tego, że faceci to wzrokowcy i sama miłość do maleństwa nie wystarczy... dlatego zależy mi na tym, by nie wyglądać po ciążach źle...

zmykam na obiadek

nowy login - stara wizażanka
Anaelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:42   #4062
extassy
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie ja kupilas?
do mnie pytanie
na allegro
Stary 2013-02-13, 12:43   #4063
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Drinka na bazie mleka poproszę

A no to wiadomo, ja też ale gdybym miała wybrać jedno z dwóch...

Zafarbuj naturalną henną

Jantar kupisz online KLIK

No wiadomo, jak się ma dobre geny i możliwości to sprawa staje się banalnie prosta, wystarczy chcieć Ale i tak uważam, że nie ma co demonizować. Większość kg po ciąży leci sama, zwłaszcza kiedy się karmi. Ciało przygotowane do ciąży = umięśnione, porządnie nawilżone łatwiej wróci do stanu pierwotnego. Gorzej jak ktoś zachodzi w ciążę nie mając mocnych mięśni, wtedy trudniej ogarnąć metabolizm i figurę. Dobrze, że uświadomiłaś TŻ - faceci powinni mieć świadomość jakie zmiany niesie ciąża i wiedzieć, jak mogą pomóc partnerce w powrocie do formy (= choćby zajmując się dzieckiem żeby żona mogła o siebie zadbać ). Niemniej jednak nadal uważam, że jak naprawdę pragnie się dziecka, to na kwestie wyglądu mówi się "damy radę, jakoś to będzie". Żeby nie było - ja tu absolutnie nie oceniam, nie wszyscy muszą chcieć mieć dziecko. Grunt to podjąć świadomą decyzję przynajmniej na teraz, bo np. za rok może się Wam odmienić
farbowanie(nawet i henna) narazie odpada, bo mam postanowienie do slubu nie malowac. Mam juz prawie 5cm odrost i patrzec na siebie nie moge ale wytrzymac musze
Stary 2013-02-13, 12:44   #4064
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
mój o kobieta w ciąży z pewnością tak nie mówi i nie myśli ale wychodzi z przekonania, że zrzucenie nadmiaru ciała po ciąży w krótkim czasie to tylko kwestia chęci... nie bierze jednak pod uwagę, że kobieta po ciąży ma 1001 spraw, problemów w tym opiekę nad dzieckiem, karmienie itp i niekoniecznie jej priorytetem jest wtedy odchudzanie czy intensywne treningi... dlatego czasem muszę mu to uświadomić że to nie do końca tak jest....

rozstępy już mam (z okresu dojrzewania), ostatnio przybyło mi 5 kg i jest ok więc to nie o nie się TŻ obawia... cóż, ja mu to wczoraj przedstawiłam znacznie dosadniej i w możliwie ciemnych barwach niż Wam tu napisałam co by mi później nie mówił, że nie ostrzegałam... nie mam dobrych genów i ciąża mocno zmieni moje ciało ale o ile rozstępy na brzuchy czy tyłku są dla mnie/nas do przeżycia to np te na piersiach... (TŻ stwierdził, że za bardzo mu się podobają i nie będzie się nimi dzielił )
Ja też dla mojego TŻa jestem najpiękniejsza i uwielbia moją figurę, skórę mimo, że nie są idealne... ale nie oszukujmy się: faceci kochają nasz także za nasz wygląd; gdy diametralnie się on zmienia to nawet najbardziej kochający, wyrozumiały mąż i szczęśliwy ojciec nie będzie happy że jego wybranka jest 2 razy większa niż była jeszcze niedawno, piersi i brzuch wiszą poryte rozstępami a do tego ma mniej czasu by o siebie zadbać, pójść do fryzjera... No i dochodzą problemy o jakich często słyszę od koleżanek; choć żaden facet głośno tego nie przyzna to w babskim gronie czasem dziewczyny się skarżą na problemy z sexem, suchość, na spadek libido, na ciągłe zmęczenie, które sprawia, że nie mają ochoty...

nie jest problemem być piękną mamą i szybko wrócić do formy po ciąży jeśli oprócz "dobrych genów" ma się kogoś, kto zajmie się dzieckiem - rodziców/opiekunkę by mama miała czas dla siebie, w dodatku jest możliwość zapisania się do dietetyka/trenera/na siłownię/fitness plus jeszcze różne masaże, zabiegi.... tylko nie każda mama ma taką możliwość/czas/pieniądze...
Ja mam na piersiach i nie stanowią one dla Tżta żadnego problemuPojawiły mi się w wieku 15-16 lat w okresie dojrzewania.

Cytat:

Dziękuję
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:44   #4065
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
missbennet .... czy Twój nick ma coś wspólnego z niejaką Austen?
Owszem panna Elisabeth Bennet to moja ulubiona postac literacka, choc nieco infantylna, no i uwielbiam sama panne Austen
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:45   #4066
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na piersiach i nie stanowią one dla Tżta żadnego problemuPojawiły mi się w wieku 15-16 lat w okresie dojrzewania.
ja tez mam
ale juz sa tak bladziutkie ze naprwde ledo widoczne.
Stary 2013-02-13, 12:45   #4067
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:

Wygląd się liczy, to jasne, ale wg mnie jeśli ktoś jest gotowy na dziecko, to zarówno ewentualne konsekwencje "wyglądowe" jak i ewentualne cierpienia przy porodzie powinny zejść na dalszy plan. Każdy boi się bólu, ale to tylko kilka(naście / dziesiąt) godzin, nie dajmy się zwariować. Kobiety rodziły, rodzą i rodzić będą, żadna z bólu nie umarła, poza tym można wziąć znieczulenie zewnątrzoponowe / rodzić w wodzie itp. A że rozstępy, dodatkowe kg? Mówi się trudno, z tym da się walczyć (tzn. mam na myśli nadwagę). No i sądzę, że ciało dobrze przygotowane do ciąży łatwiej wraca do formy po

W ogóle nie podoba mi się podejmowanie decyzji o posiadaniu / nieposiadaniu dziecka przez pryzmat ciała. Albo się chce mieć dziecko, albo się nie chce, proste. Myślę, że jak już się je ma, to wiele rzeczy staje się ważniejszych niż wygląd skóry na brzuchu.
My z TŻ tez coraz czesciej o dzieciach rozmawiamy mimo ze jeszcze mamy sporo czasu na to. I chociaz z jednej strony bym chciala to z drugiej wiem, ze jeszcze nie jestem 100% gotowa. Jakby przypadkiem sie zdarzylo to bym sie raczej cieszyla ala swiadomie jeszcze poczekamy.

Ja o ile rozstepow i tycia jakos nie przezywam, to sam porod owszem. Tak wiec bede szukac wszelkich sposobow zeby jakos ten stres i bol minimalizowac - albo porod w wodzie albo nawet nad cesarka sie zastanawiam, bo wiem ze gdy planowana z wyprzedzeniem wcale powiklan nie musi miec, ale za to karmic nie od razu mozna, potem trzeba lezec 12 godzin i sie nie ruszac.. . mysle ze jak bede w ciazy to dopiero bede czula czego tak najbardziej ja i malenstwo potrzebujemy

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
Ja planuje miec podobne dekoracje w kosciele Bo nie lubie bardzo strojnych kosciolow

Cytat:
A wszystko dzięki Tobie
Ja uzywam rycynowego i kokosowego. i wlosy widac sa zdrowsze i koncowki troche lepiej, choc wiadomo ze z koncowkami predzej czy pozniej bedzie problem i trzeba podciac,

A tak z dzisiejszych slubnych spraw - postanowilam sie zebrac w sobie. Wyslalam czesc zaproszen, i kupilam kolczyki
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,8635
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:45   #4068
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Ja ścinam po ślubieMoże nawet zaraz po, tak że na plener już pójdę w krótkich. Mam cienkie włosy, puszą się i ogólnie jak mam długie to ciągle chodzę w spiętych bo rozpuszczone wyglądają ładnie tylko przez chwilę. Zapuszczam tylko na potrzeby ślubu

Też zapuszczam tylko na potrzebe ślubu... Cały czas mam spięte w kok, czasem jednak ide w rozpuszczonych. Końcówki strasznie mi się rozdwajają
Powiedziałam TŻ, że po ślubie ścinam- lepiej się czuje w krótkich.. Stwierdził, ze jestem niepoważna !!

Cytat:
to i ja sie pochwale
od 3 tygodni zero slodyczy
ale musze przyznac ze pomaga mi w l-karnityna(ona reguluje cukier)

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:52   #4069
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam
ale juz sa tak bladziutkie ze naprwde ledo widoczne.
Moje też, najbardziej je widać jak się opalę niestety
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Też zapuszczam tylko na potrzebe ślubu... Cały czas mam spięte w kok, czasem jednak ide w rozpuszczonych. Końcówki strasznie mi się rozdwajają
Powiedziałam TŻ, że po ślubie ścinam- lepiej się czuje w krótkich.. Stwierdził, ze jestem niepoważna !!

Mój na szczęście lubi mnie i w takich i takichKiedyś miałam bardzo krótkie- z jednej strony głowy ścięte na kilka cm, z drugiej dłuższe. Teraz już się tak nie zetnę, ale planuję zrobić grzywkę na bok, a dlugość włosów z tyłu tak za ucho
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:54   #4070
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Moje też, najbardziej je widać jak się opalę niestety

Mój na szczęście lubi mnie i w takich i takichKiedyś miałam bardzo krótkie- z jednej strony głowy ścięte na kilka cm, z drugiej dłuższe. Teraz już się tak nie zetnę, ale planuję zrobić grzywkę na bok, a dlugość włosów z tyłu tak za ucho
a to ja mam w takim miejscu ze toples musialabym chodzic zeby bylo widac
Stary 2013-02-13, 12:54   #4071
malamenda2009
Zakorzenienie

An, pisalam o Twoim wieku, bo sama o nim czesto wspominasz, zreszta nie oszukujmy sie, ze przy planowaniu ciazy ma on znaczenie.
Zdziwilo mnie po prostu to co opisalas - mina Twojego Tzta - tak jakby to bylo dla niego cos nowego.
Wiem, ze takie historie sie czesto zdarzaja, ze mezowie narzekaja na swoje 'grube zony po ciazy' i czesto szukaja seksu gdzie indziej, ale mysle, ze czesto jest to spowodowane ich egoizmem, niedojrzaloscia, takim byciem 'Piotrusiem Panem' i moze po prostu tym, ze nie dorosli do roli ojca. Jesli sie kogos przestaje kochac, jak mu sie diamtralnie zmieni wyglad - to wlasnie taka milosc wzrokowca, ktory chce miec ladna kobiete i jeszcze na to gwarancje

nie mowie oczywiscie o Was, tylko o takich sytuacjach - jak ten rozwod co opisalas...

ale, jak widac, gwiazdy, ktorym zalezy bardzo na figurze radza sobie z tym - adoptuja dzieci czy wynajmuja surogatki, wiec jest rozwiazanie
Stary 2013-02-13, 13:00   #4072
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Mój tez mnie lubi i w długich i w krótkich ale zdecydowanie woli te pierwsze..

Haha tez miałam taką samą fryz co Ty :P Później zmieniłam (jak będę w domu wrzuce zdjęcia do klubu)

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-02-13, 13:01   #4073
kaczuszka69
potworkowa

ja nie ukrywam, że po ciąży zostało mi jeszcze co najmniej 10kg do zrzucenia i niestety ciało w rozstępach i w lustro cięzko mi patrzeć, ale tż codziennie mi powtarza, że mnie kocha i dla niego zawsze będę najpiękniejsza, więc to pewnie tez od nastawienia obojga zalezy

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:05   #4074
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja nie ukrywam, że po ciąży zostało mi jeszcze co najmniej 10kg do zrzucenia i niestety ciało w rozstępach i w lustro cięzko mi patrzeć, ale tż codziennie mi powtarza, że mnie kocha i dla niego zawsze będę najpiękniejsza, więc to pewnie tez od nastawienia obojga zalezy
Najważniejsza jest akceptacja samej siebie. A dla TŻtów i tak zawsze będziemy naj
Stary 2013-02-13, 13:05   #4075
Karoloo
<3 <3 <3

Co do dzieci i ciążky to chcemy się starac już po ślubie
I nie przeraża mnie to, że przytyje pare kg... zresztą chciałabym sie zdrowo i odpowiednio odżywiać... A rozstępy- no cóż troche juz mam. Do tego przy odpowiednim smarowaniu kremami nie powinno nic się stać... Wystarczy troche o siebie zadbać...

A co po ciązy.. TO dziecko ma też tatusia, który może 2h dziennie się nim zając, zebym mogła iśc na basen, siłownie, fitness :P

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-02-13, 13:06   #4076
gosius91
Zakorzenienie

Aaaaaa, jestem happy !

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:06   #4077
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
A wszystko dzięki Tobie
Przecież nie ja ci te oleje kładłam

Cytat:
Viollet - już zamówiłam na all ale dziękuję za pomoc Panna niepijąca?
Eee ale że czemu? przecież napisałam DRINKA

Cytat:
czy ja powiedziałam że te problemy nas przerastają?
to są tylko obawy - moje, nasze i tematy o jakich dyskutujemy bo wolimy to omówić teraz niż później... niestety nie wszystkie pary tak robią i teraz np obserwujemy 2 pary, które problemy po pierwszym dziecku przerosły na tyle, że jedni się rozwodzą; w drugim przypadku facet odszedł do innej, młodszej i szczuplejszej... a przecież był rewelacyjnym i kochającym mężem, który bardzo chciał dzieci
dla mnie rozmowa to podstawa związku a temat dzieci jest na tyle ważny, że będziemy go jeszcze nie raz omawiać zanim zaczniemy starania...
Obawy to ludzka rzecz, dobrze o Was świadczy że o nich rozmawiacie

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
Ja o ile rozstepow i tycia jakos nie przezywam, to sam porod owszem. Tak wiec bede szukac wszelkich sposobow zeby jakos ten stres i bol minimalizowac - albo porod w wodzie albo nawet nad cesarka sie zastanawiam, bo wiem ze gdy planowana z wyprzedzeniem wcale powiklan nie musi miec, ale za to karmic nie od razu mozna, potem trzeba lezec 12 godzin i sie nie ruszac.. . mysle ze jak bede w ciazy to dopiero bede czula czego tak najbardziej ja i malenstwo potrzebujemy
Akurat cesarka raczej nie eliminuje bólu. Niektóre kobiety dłużej dochodzą do siebie po cesarce niż po porodzie sn. Jedna z moich koleżanek (mama 8-miesięcznej Zuzi) jeszcze 4 miesiące po porodzie narzekała, że nie może napinać brzucha (np. wstając z łóżka) bo ją blizna ciągnie...

Cytat:
Wiem, ze takie historie sie czesto zdarzaja, ze mezowie narzekaja na swoje 'grube zony po ciazy' i czesto szukaja seksu gdzie indziej, ale mysle, ze czesto jest to spowodowane ich egoizmem, niedojrzaloscia, takim byciem 'Piotrusiem Panem' i moze po prostu tym, ze nie dorosli do roli ojca. Jesli sie kogos przestaje kochac, jak mu sie diamtralnie zmieni wyglad - to wlasnie taka milosc wzrokowca, ktory chce miec ladna kobiete i jeszcze na to gwarancje
Zgadzam się z tym... Facet, któremu bardziej zależy na zgrabnej, seksownej kobiecie niż na kobiecie szczęśliwej i spełnionej (zadbanej, ale jednak zmienionej ciążą) (zakładając że ona chce dziecka) nie jest gotowy na ojca. (piszę to w totalnym oderwaniu od kogokolwiek)

310813
Stary 2013-02-13, 13:08   #4078
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Co do dzieci i ciążky to chcemy się starac już po ślubie
I nie przeraża mnie to, że przytyje pare kg... zresztą chciałabym sie zdrowo i odpowiednio odżywiać... A rozstępy- no cóż troche juz mam. Do tego przy odpowiednim smarowaniu kremami nie powinno nic się stać... Wystarczy troche o siebie zadbać...

A co po ciązy.. TO dziecko ma też tatusia, który może 2h dziennie się nim zając, zebym mogła iśc na basen, siłownie, fitness :P

najwazniejsze to chyba jedak pracowac bedac w ciazy. zawsze to motywacja do wyjscia z domu. w lecie mysle ze nie maialabym problemu zeby gdzies wyjsc, ale jesien i zima pewnie "cala" c iaze bym w domu przesiedziala.
Stary 2013-02-13, 13:09   #4079
malamenda2009
Zakorzenienie

http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...e_zagraza.html
Stary 2013-02-13, 13:09   #4080
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie ojciec powinien brać udział w opiece tak samo jak matka (w miarę możliwości) zarówno dla dziecka jak i dla jego mamy. Zwłaszcza kiedy oczekuje, że owa mama o siebie zadba (przypomniało mi się powiedzenie, że nie każdy ojciec jest też tatą).

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaaaa, jestem happy !
Co się stało?

310813
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości