|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Kilka par sprzedałam ale szału nie ma
W sumie to najważniejsze dla mnie było, żeby mi sie wróciło to co zainwestowałam. Udało się ![]() To co nie zejdzie będzie na prezenty ![]() Iwa będę wyszywała na kanwie, nici raczej DMC bo dziewczyny na wątku polecają. Kanwę już mam, muszę się po nici wybrać do pasmanterii i do dzieła. A! Jeszcze czasu na to potrzebuję a z tym ostatnio gorzej.Wczoraj miałam odpisac ale mi Radek nie pozwolił, jak tylko odpale komputer to zaraz mały szatan mi się na fotel wspina i nie dość, że nic nie widze to jeszcze mi wciska na klawiaturze co popadnie. Mogę siąść spokojnie tylko jak śpi. 83Monia a cóż to za przypadłość "miesięczna"? @? Mi się spóźnia Ale to nie "TO"---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Wczoraj poćwiczyłam z Chodakowska parę minut, niedługo. Później po schodach nie mogłam zejść. Zakwasy mam po około 7 minutach ćwiczeń ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- My niestety walentynki spędzamy osobno ![]() Brumek wyobraź sobie, że my mamy 36m2 Moi największym marzeniem jest się stąd wyprowadzić. Ale mi wystarczy 250 tyś, gdzie tam 1,5 miliona ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Dobra, biorę się za Avon póki Radek śpi i mi nie roznosi kosmetyków po całym mieszkaniu
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
ja sie zastanwiam czy nie iesc do kina w ramach "powalentynek" - bedzie westerplatte, maz lubi takie klimaty a i ja z checia objem sie popcornuu
![]() lili - a w klubie jestes? |
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ostatnio zjadłam cała pakę z Biedronki
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
zaneta na te sprawy polecam nasiona siemienia lnianego, dodatkowo naturalne kwasy omega 3.
Dziecko wcina mamine kopytka. Zaraz tez idziemy odebrac buty, bo jak kurier byl, to spalismy.
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie, przyjmujecie marnotrawnych ?
U nas z dnia na dzień więcej problemów... tak że nie mam siły pisać, ani ochoty smęcić Wam za uszami... Czytam na bieżąco ![]() Buziaki |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Lili no ja też działam szydełkiem praktycznie tylko jak dziewczyny już idą spać wieczorem
w dzień to zawsze ważniejsze rzeczy na głowie ![]() Agu oby problemy się skończyły! Ala poszła spać a ja muszę jakieś drugie danie zrobić. jeszcze chyba od razu ciasto na pizze przygotuję to byłoby na kolację ![]() najchętniej to bym się pod kocyk położyła
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogrubione - ja też / mi też. A ty konsultantką avonu jesteś? Też kiedyś byłam, za gówniarza. ( na mamę) długów narobiłam i się skończyło. W klubie cie nie ma... hm.. A mi się skrócił cykl i dostałam @ po 24 dniach. Zbaraniałam. Pierwszy raz takie klocki ![]() co się dzieje?
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak Ty na mame prowadziłam, chyba przez 7 lat. Teraz mam juz od 3-4 lat już na siebie ![]() Na fb też mnie nie ma. Wyskakuje mi tylko rozmowa do której zostałam kiedyś zaproszona. Ledwo ogarniam wątek. Za dużo czasu mi schodziło przy komputerze, musiałam to jakoś ograniczyć, zwłaszcza ja tż nie ma. Radek mi ciągle przeszkadzał i tylko się na niego wkurzałam. |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
klikacie moze?
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny i angina ostra... znowu. 3 antybiotyk. siedzę i wyję. 3 antybiotyk w ciągu m-ca.
I lekarka powiedziała ( bo pytała czy zdrowi w domu wszyscy, w sensie czy jakieś dzieci może przynoszą choroby ), że to przez babkę, bo już chyrla 4 tydzień i że ona obstawiała by gruzlicę. I przez to tak chorujemy. Dziewczyny przenieść się na dąbrówkę na jakiś czas? mama mówi bym przyjeżdzała, ojcem się nie przejmowała, bo małemu i mi nigdy nie przejdzie. Jak powiedziałąm babci o gruzlicy, bo pojechała prześwietlić płuca, że ją zawiozę to nie, bo ją już w nocy nie dusi...a w dzień cały czas. Jechać? zabrać swoje manatki i jechać? jestem cała zawyta
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
jedź! Zdecydowanie. Racja, że tam nigdy z choroby nie wyjdziecie, a poza tym może trochę psychicznie odpoczniesz. Ja wiem, że ojciec, ale w takim dużym domu nie ma możliwości żeby go unikać w jakiś sposób?
|
|
#2953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() U nas znowu bielusieńko, zima chyba za nami przyjechała ![]() Mieliśmy iść na sanki, ale mam dzisiaj lenia i nie chciało mi się nas ubierać ![]() Cytat:
I bardzo dobrze Cię rozumiem, ja też mam dosyć tego mieszkania. Bardzo fajnie mi się tu mieszka, jednak brakuje tego pokoju dla Domka. Takiego, który będzie tylko jego. Dlatego tak strasznie nie mogę doczekać się tego naszego domku. Tam każdy z nas będzie miał swój kąt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Adaś? ![]() Ciepła herbatka z cytrynką Cytat:
Nawet dobie nie wyobrażam, żeby któreś z dziadków zabrało Domka na urlop ![]() Za odsmoczkowanie Ja dzisiaj odcięłam końcówkę smoka. Tż mówi, że jestem straszna ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowie i Twoje i Igorka najwazniejsze tym bardziej ze mama jest za Waszym przyjazdem |
|
|
|
|
#2955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz, smęć ![]() Cytat:
![]() Domek dzisiaj popisał kanapę długopisem ![]() Od tygodnia pochłaniają go klocki lego, może budować, układać nawet przez godzinę. Uwielbia je. Właśnie zamawiam mu kolejny zestaw bo tych ma za mało ![]() I wiecie co? Bycie mamą to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało, uwielbiam jak ten mały skrzat się bezinteresownie do mnie przytula, całuje |
||
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
ja. kiedyś baaaaardzo dużo- wiele obrazków zrobiłam, zakładek kartek swiatecznych, urodzinowych i innych pierdół. teraz z braku czasu nie bardzo. ale zaczęłam wyszywac bieżnik świąteczny dla mojej mamy. za rok na gwiazdkę w prezencie dostanie. taki mały skromny z motywem duńskich serc( wzór podebrany od teściowej). Marzy mi sie zrobienie kopii obrusu, który ona ma. Zrobiła go jej mama i wychawtowane sa na niej elfy świateczne-nieodłączny element duńskich świąt
![]() Cytat:
oczywiście!!!. czekam na kolejnego posta z drogi do rodziców albo od rodziców. a szanowny tatuś niech się wypcha my tez |
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam cały, byłam meega dumna i przeszczesliwa, pełna pozytywnych myśli, ale zakwasy na 3 dni. klikniete Cytat:
Cytat:
Mój Karol dzisiaj jak mu powiedziałam że mam auke bo pan lekarz mi zabka musiał zlikwidowac, to całował mnie po policzku a całował. Jakby rozumial ![]() Karola znowu wzięło na drewniane, ma po Bartku sporo lego duplo ale jakoś go nie ciagnie, woli zwierzątka. A z kanapy to ja odkurzaczem pioracym sciągałam, albo ta magiczna gąbka, a jak skórzaną Bartek zalatwił u tesciów i nic nie pomagało to zmywaczem do paznokci na koncu sie odwazyłam i o dziwo, zeszło. No właśnie, odnosnie zeba. Musze Wam powiedzieć że znieczulenie pusiło i tragedi nie ma, owszem - dziąsło jest obolałe i opuchnięte. Ale da sie wytrzymać, bez tabletek. Pewnie gdyby mi musiał nacinać, to tak wesoło by nie było. Zjadłam sledzika w sosie śmietanowo cebulowym, wypiłam kawe, i nic sie nie dzieje, więc chyba juz gorzej nie będzie. Coś chcialam jeszcze napisać ale zapomnialam
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-13 o 16:07 |
|||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Marina jedź!! ( i mam nadzieję że tam zostaniesz, i nie bdziesz musiała wracać do teściów)
|
#2959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Oliviera rodziłam w sw.rodzinie tam miałam lekarza i położną.Ale mój B się urodził 3 tyg przed terminem wtedy gin i położna byli na urlopie.A na dodatek na oddziale nie było miejsc więc pozostała Polna ![]() w Raszei też miejsc nie było. lekarz mi mówił że jeśli coś jest nie tak to tylko wiozą na Polna moja mama pracowała w prywatnej klinice i tez na Polna wozili ![]() Nawet z Marzeną się na polnej spotkałyśmy
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Marina jedz!
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się ze Świebodzina! Przepraszam, że nie odniosę się do postów, ale nie mam za bardzo kiedy, jednak jestem na tyle uzależniona od wizaz-u, że czytam raczej na bieżąco. U mnie kolejny tydzień delegacji i niestety następny też będe na wyjeździe .Mały dzielnie znosi moją nieobecność, gorzej ze mną. Babcia z mężem sobie świetnie z nim radzą. Znaczy mąż narzeka, że mały się budzi się w nocy, ale wtedy mówię, że mogę zawsze zrezygnować z pracy... W pracy mamy roboty co nie miara, codziennie wieczorami muszę coś kończyć, poprzedni tydzień i weekend nocami uczyłam się na egzamin z prawa podatkowego Pochwale się Wam, że dzisiaj miałam wyniki i zdałam![]() ![]() ![]() Zdjęcia dzieciaczków cudowne! Walentynki - spędzamy osobno , ja z kolegami z pracy idziemy gdzieś na piwko, a mąż przed tv - przynajmniej tak myślę. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Za to Panią, która tam jest doradcą laktacyjny, uważam za super babkę! Marzenka - miałaś na myśli wysoką blondynkę po 40-ce? Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-02-13 o 16:57 |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki moje kochane! spakowałam nas i jadę.
Teściowa była i powiedziała, że babcia ma alergię ( tak - 40 stopni, itd. ha ha ha) Dobra, jadę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
marina masz neta mobilnego? chyba nam słonce nie znikniesz?
![]() dobrze, że się zdecydowałas. tz z wami będzie mieszkał?
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina słuszna decyzja. Ojca olewaj i unikaj ile sie da. Przynajmniej sie wyleczycie.
Anka a widziałas Jezusa ? |
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko słuszna decyzja! Zdrówka!
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
MARINA i słuszna decyzja, bo nie daj Boże skończyło by sie to szpitalem. Babka moze wtedy przemysli sprawę.
Moje paznokcie sa takie jakies falowate, Zamiast piękne równe to na całej płytce mam fale- wkurza mnie to :/ |
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o nauce czytania metodą Glenna Domana?
|
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
"Gejów" mamolki
nawet nie próbuje cytować.... ale tak w mega skrócie: marzenko brawa za odsmoczkowanie, my zabieramy sie w weekend ![]() brumciu mnie też wkurza brak możliwości zmiany i kredyt który wraz z kursem walut urósł sobie do niebotycznej kwoty ![]() nasze mieszkanko choć duże to urządzone dla pary lub ewentualnie 2+1 mały człowiek, przy 2 będzie porażka. a tak BTW przejeżdżałam wczoraj niedaleko Warszawy i wirtualnie posyłałam buziole Marinkodobrze że uciekłaś a tz na wyjeździe? iustyna jak dziś Kuba mało mnie ostatnio ale zagubiłam się w mojej czasoprzestrzeni ![]() na nic nie mam czasu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

zapraszam

W sumie to najważniejsze dla mnie było, żeby mi sie wróciło to co zainwestowałam. Udało się 

a z tym ostatnio gorzej.

Zakończone: 2

/ mi też. 

Ma dość tego mieszkania, marzy mi się coś większego, ale taka ilość kasy poraża na samą myśl. Bo ja się boję kredytów...

Hania ani jednej nocy nie spędziła u nich w domu, a oni nie rozumieją czemu się nie zgadzam. (do tego długa podróż bez Nas,nowe miejsce)