Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 12:56   #1831
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

co do obiadu- ja mam cały garnek szpinaku z serem i śmietaną
zostało mi z wczorajszego obiadu. Normalnie zrobiłabym do tego pierś i makaron penne, ale że dziś popielec to zrobię z samym makaronem.
Nie mam pomysłu na prezent dla Tż, a jakoś nie mam też sił żeby ruszać się na miasto..
Na pewno kupię mu kartkę Walentynkową i napiszę coś ładnego, bo z takich rzeczy zawsze strasznie się cieszy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:57   #1832
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mysia za wizytę

Sharp zrobię potem zdjęcie tych list, bo dużo przepisywania by było, mam nadzieję, że będzie coś widać

ja się nie stresuje porodem - tylko tym że mógłby być za wcześnie. bardzo bym chciała po 17 marca ale moja gin mnie pociesza że z jej doświadczenia wynika że jak są jakieś zagrożenia itp to najczęściej się rodzi po terminie i że ona się nie martwi o mnie no nic, okaże się za tydzień.

przyszły mi paczki z ciuszkami, w tym jedna od tego taniego sprzedawcy - oczopląsu zaraz dostanę
pokaż
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:59   #1833
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

będziesz miała sporo kawalerów do wyboru Wiktosia w spodenkach na szelkach też chcesz?
w wieku niemowlecym kawalerowie mile widziani. pozniej tatus moze miec jakies "ale"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:03   #1834
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

W drodze do domu wstąpiłam do tej restauracji, do której się jutro wybieramy po przypomniałam sobie, że nie zadzwoniłam i nie zarezerwowałam stolika i dobrze, że zajrzałam teraz bo mieli ostatni wolny stolik Tylko nie mam pomysłu na żaden drobiazg dla TŻa Nie żeby to było jakieś święto dla nas, ale okazja by gdzieś wyskoczyć i porobić do siebie słodkie oczka Wiem, że on mi jakiś drobiazg sprawił bo coś upychał do szafki mówiąc, żebym się za bardzo nie interesowała Sama chciałam mu po prostu tą tartę upiec, ale obawiam się, że będzie to dla mnie zbyt duża pokusa i mam dylemat...

Hmm, to przykro mi, że Ciebie też to spotkało
Czytam głownie tę stronę:
http://www.slodkiemamy.edu.pl/ Na razie mi wystarcza, no i odliczam dni do wizyty u dietetyka.

A sikający synek - boski
Dzięki za link

Walentynki to zawsze okazja zeby miło spędzić czas ze swoim tżtem powodzenia!
My w tym roku bardzo skromnie, maluszkowe wydatki rządzą
Zrobię mojemu tiramisu, też się obawiam pokusy ale tłumaczę sobie że oprócz cukru, ten deser zawiera surowe żółtka, kawę i amaretto więc tak czy inaczej nie wolno a ja liczę na jakiegoś małego

niunka045 super zakupy
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:04   #1835
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
ja się nie stresuje porodem - tylko tym że mógłby być za wcześnie. bardzo bym chciała po 17 marca ale moja gin mnie pociesza że z jej doświadczenia wynika że jak są jakieś zagrożenia itp to najczęściej się rodzi po terminie i że ona się nie martwi o mnie no nic, okaże się za tydzień.
za wcześnie to jest najgorsza opcja. zresztą pewnie jak będę się turlać z brzuchem to poród będzie wybawieniem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:11   #1836
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Właśnie to jest sprzedawca z BB, ja u nich kupiłam na miejscu w hurtowni butelki (zerknij sobie na ceny TT jeśli Cię interesują, taniej nie znalazłam) pieluszki, majtki po porodowe. Resztę zamówię przez allegro i odbiorę jak będę w BB bo mają priorytet, że najpierw zamówienia a później klienci detaliczni, bo oni w sumie to na pudłach funkcjonują
dziekuje ja znalazlam taki sklep internet. z bb http://sklep-baby.pl

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Tak z innej beczki ...
Dostałam wczoraj od męża różę, wczoraj, bo dawno nie dostałam kwiatka, a na walentynki powiedziałam, że nie chcę bo nie obchodzimy a wtedy ceny będą zawrotne ... Do rzeczy, niestety ta róża już sobie więdnie, a wczoraj pooglądałam ją, mało rozwinięta, fajna sztywna ... co mam dodać do wody, co macie sprawdzone, bo w necie masa informacji:
-ocet
-aspiryna
-cukier
przeczytalam, ze dostalas rozge
Stary 2013-02-13, 13:11   #1837
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
przyszły mi paczki z ciuszkami, w tym jedna od tego taniego sprzedawcy - oczopląsu zaraz dostanę
poka!!!

kurde to ja może zacznę już w lutym to wszystko prać
Stary 2013-02-13, 13:12   #1838
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA
Zrobię mojemu tiramisu, też się obawiam pokusy ale tłumaczę sobie że oprócz cukru, ten deser zawiera surowe żółtka, kawę i amaretto więc tak czy inaczej nie wolno
ja tam bym przekopała internet żeby znaleźć jakiś deser z niskim indeksem glikemicznym (są diety odchudzające które to wykorzystują) i spróbowała znaleźć coś dla was obojga zresztą cukier można zastąpić słodzikiem/fruktozą
Stary 2013-02-13, 13:13   #1839
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
A z innej beczki - w poniedziałek byliśmy z tż u gina i podczas usg trafiliśmy na moment kiedy mały sikał spał i sikał lekarz zrobił nam fotę na pamiątkę, będzie miał co oglądać jak urośnie. Cały dzień przed wizytą mu mówiłam że będziemy go z tatkiem oglądać i tak nas olał
olal Was! maly luzak
Stary 2013-02-13, 13:17   #1840
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przeczytalam, ze dostalas rozge

Cytat:
Napisane przez diabli
olal Was! maly luzak
Stary 2013-02-13, 13:20   #1841
Aaś
Zakorzenienie

Ash mi też wyszła glukoza za duża... nawet dzwonili do mnie z przychodni żebym koniecznie poszła do lekarza prowadzącego jak najszybciej
na czczo niby ok. 70,4 a norma jest miedzy 70 a 99, ale po 2 godzinach wyszło 203 norma jest do 140

a już miałam sobie robić gorącą czekoladę...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:26   #1842
Tity
Zakorzenienie

Motylek trzymaj się. Wiadomo już coś ? Moja mama też po wylewie i po tętniaku na dodatek, ale wszystko się dobrze skończyło.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:30   #1843
maarchewka
Zakorzenienie

Dzisiaj u mnie nalesniki.. Na razie pierwszy się rozwalił.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:31   #1844
nuna2
Zakorzenienie

Witam się i nadrabiam
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
tak mi przykro... się ściga po was w tym roku Mam nadzieje, że z babcią będzie ok i że wylew nie bedzie bardzo poważny... Trzymam za was kciuki... Kurcze strasznie ci skacze to ciśnienie ale przy tylu nerwach Trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Teraz też zmykam się ubierać, robić miksturę olejowo-masłową na wieczorne miksowanie śmietanki na brzuchol i lecę do kościoła.

Muszę wam się przyznać, że w ciąży bardzo zaniedbałam moją wiarę... Wiem, że część z Was jest wierząca, część nie, ale tolerancyjne z Was babki więc na pewno mnie zrozumiecie. Wiara zawsze (no może odkąd sama dokonuję wyborów )była ważnym elementem mojego życia, a ciąża jakoś totalnie przesłoniła mi te kwestie. Przez ciągłe komplikacje rzadko bywałam w kościele, a w domu też nie starałam się pielęgnować tego... I źle mi z tego powodu. Mam nadzieję, że Wielki Post pomoże mi powrócić do równowagi. Więc czas posypać głowę popiołem i spojrzeć w Górę
Ważne, że chcesz to zmienić;* Ja dziś tez byłam w kościele bo w niedziele nie byłam. Zeszłam tyle co do auta(pare metrów) i mnie podwieźli... Jakoś chciałam bardzo iść... Czułam, że musze. Jutro spytam ginekologa, czy mogę wychodzić na godzine z domu, bo wiem, że on powie wprost co i jak.
Pan Bóg wybacza wszystkim
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
Wpadam do was na chwilke powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, Natalka rośnie ma teraz ponad 700g a biegnie nam teraz 25 tyd wiec chyba dobrą ma wage, bo w 19 tyg miała 260 g. Serduszko 140 uderzeń, moje ciśnienie 108/68 , a waga niespełna 65 więc jakieś 6 kg na plusie, a w ciągu miesiaca przytyłam 3 kg. Ginka jest pozytywnie zaskoczona,że pomimo ponad 3 tygodniowej kuracji antybiotykami niemam stanu zapalnego Za miesiąc kolejna wizyta, no i glukoza przedemna, może w przyszłym tyg pójde.

Doczytałam,że mamuśki z wczesnej wiosny zaczeły rozpakowywanie, pewnie u nas za miesiać pomału się zacznie

Marchewka trzymaj się, całuje
Banka za 28 tyg

Kobietki nadrobie wiecej wieczorkiem, mam dziś troszke na głowie spraw do załatwienia
Miłego dzionka
Cieszę się, że z malutką i z Tobą wszystko ok
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nasz Ptyś też miał wczoraj czkawkę , a potem skopał tatusia w ucho No i szkoda, że gin nie przyjmuje w godz. 22-1 , bo Mały wtedy na dobre zaczyna szaleć i byśmy zobaczyli co wyprawia, a tak pewnie znowu na wizycie będzie spał

A co do dzisiejszego spania to całkiem dobrze, tylko samotnie
Hehe ja też czasem czkawki Julci odczuwam, ale taty skopac nie chce Mąż się śmieje, że czuje przed nim respekt
Stary 2013-02-13, 13:32   #1845
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie może jak wyliczają macierzyński?? Jak się pracowało 4 miesiace przed macierzyńskiem to ile on wynosi??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:36   #1846
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wkurza mnie jak ktoś z takim lekkim pokpiwaniem daje mi do zrozumienia, że za wcześnie się przygotowuję, myślę o kupnie łóżeczka, wózka czy zakupach do szpitala. Normalnie cieszę się, że siedzę w domu i ograniczyłam kontakt z TYMI ludźmi. To mój zasrany interes, moja ciąża i nikt mi nie będzie mówił co mam robić!!! Chyba sobie zaparzę melisy, bo się wkurzyłam. A tak w ogóle z Bartusiem mamy już 28 tydzień

Lecę dokończyć Walking Dead
mnie też to wkurza.. ja tam wole mieć torbę spakowaną chociażby 3 miesiące wcześniej.. to ja się będę stresować a nie inni, że jestem w powijakach i nikt mi w tym nie pomoże - rodzina daleko, a TŻ może nie ogarnać..

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może jak wyliczają macierzyński?? Jak się pracowało 4 miesiace przed macierzyńskiem to ile on wynosi??
średnia z 4 miesięcy.. tylko oni odliczają składke chorobową czy cos.. już szczegółów nie znam..

Wojtek
Stary 2013-02-13, 13:40   #1847
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
w sumie nigdy nie przewidzisz co dostaniesz a ja wolę sobie sama kupić niż później czekać czy ktoś mi przyniesie czy nie
Też tak myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
średnia z 4 miesięcy.. tylko oni odliczają składke chorobową czy cos.. już szczegółów nie znam..
Tylko czy na pewno tak jest?? Gadałam z księgową i mówiła, że nie ma nic takiego i twierdziła, że pytała w zusie. I że jak ktoś ma najniższą krajową to dostaje 1250zł przez pół roku i tyle. Sama już nie wiem...

Laura

Stary 2013-02-13, 13:41   #1848
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę

Tylko czy na pewno tak jest?? Gadałam z księgową i mówiła, że nie ma nic takiego i twierdziła, że pytała w zusie. I że jak ktoś ma najniższą krajową to dostaje 1250zł przez pół roku i tyle. Sama już nie wiem...
jak znajdę ustawę to Ci zacytyję.. A jaką miałaś umowę?

Wojtek
Stary 2013-02-13, 13:43   #1849
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
średnia wypłaty z tych 4 m-cy

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
ja byłam w Zusie i tak jest. Tylko to się liczy u jednego pracodawcy. Jeśli np pracowałaś gdzieś i później gdzie indziej np 2 miesiące to i tak Ci liczą średnią tylko z tych 2 ostatnich miesięcy.
Stary 2013-02-13, 13:45   #1850
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Jutro spytam ginekologa, czy mogę wychodzić na godzine z domu, bo wiem, że on powie wprost co i jak.

Hehe ja też czasem czkawki Julci odczuwam, ale taty skopac nie chce Mąż się śmieje, że czuje przed nim respekt
zapytaj może ci się poprawiło
Ignaś też wczoraj już zaprzestał brykania. a miałam nadzieję że mi skopie męża
Stary 2013-02-13, 13:46   #1851
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że tyle ile masz wpisane na umowie o pracę, nic nie uśredniasz. Uśrednianie to do L4. ale jeszcze podpytaj księgowych.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:46   #1852
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ok dzięki dziewczyny będę się upominać jakby co. Jak narazie jesteśmy w 26 tygodniu
Przyszła mi paczucha z podkładami butelką itp
i jeszcze dwie z ubrankami ale jeszcze nie rozpakowałam
Za to obfociłam te ubranka co mam juz poprane i poprasowane
Super zakupy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja po ginie

waga 5 kg+ więc gin happy, że przytyłam
szyjka super, mały osłuchany, usg nie robiliśmy
skierowanie na glukozę mam, randka w piątek za tydzień
l4 mam do końca przyszłego tygodnia, odpocznę sobie i zatęsknię za pracą
za godzinkę idę do fryzjera na farbę a wieczorem gramy w planszówki
ps. nasz mały też się wysikał na usg połówkowym:P

Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 13.03 )

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

no ja wiem, ale już bym chciała
fajnie, ze wszystko dobrze - no i w końcu masz jkaieś kg na plusie Jak ja Ci zazdroszczę, ze ty;lko tyle

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash mi też wyszła glukoza za duża... nawet dzwonili do mnie z przychodni żebym koniecznie poszła do lekarza prowadzącego jak najszybciej
na czczo niby ok. 70,4 a norma jest miedzy 70 a 99, ale po 2 godzinach wyszło 203 norma jest do 140

Osz kuźwa.. Ciekawe czy każą ci powtarzać to badanie czy dadzą leki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:47   #1853
vil84
Wtajemniczenie

nie pokażę
ale tylko dlatego, że już Wam wrzucałam linki do allegro tych najfajniejszych ciuszków więc by było powtórzenie tylko

właśnie wcinam krewetki (cenzura dla Ash , chociaż nie wiem czy to szkodzi )

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-13 o 13:48
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:47   #1854
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja tam bym przekopała internet żeby znaleźć jakiś deser z niskim indeksem glikemicznym (są diety odchudzające które to wykorzystują) i spróbowała znaleźć coś dla was obojga zresztą cukier można zastąpić słodzikiem/fruktozą
następnym razem tak zrobię, mąż mi marudził o to tiramisu już od miesiąca więc niech ma w ramach walentynek

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
olal Was! maly luzak
zawsze na usg nam robi jakieś niespodzianki, na styczniowej wizycie coś sobie szamał, buźką tak słodko ruszał i coś przejadał a na fotce zasłania rączką buzię, a w grudniu tak fikał, że lekarz z ledwością wykonał pomiary, nie mówiąc o fotach, których w ogóle nie dał sobie zrobić

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

będzie dobrze, od razu zapisz się do diabetologa, bo tam są często kolejki... a tymczasem unikaj cukru, Ashyshqa poleciła tą stronę
http://www.slodkiemamy.edu.pl/index....a_dieta&hd=sdt
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:50   #1855
candace1
Zakorzenienie

Był pan alma i przywiózł mi truskawki.
Zaraz je spałaszuję: slina: pachną latem

Jutro mija 8,5roku z moim TŻtem ale my nie obchodzimy walentynek, więc spoko Zrobię tylko jakieś ciasto i doprowadzę się do człowieka

Moje pierworodne dziecko siedzi u koleżanki a ja chyba dokończę oglądać 3 serię Walking Dead
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:51   #1856
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA
następnym razem tak zrobię, mąż mi marudził o to tiramisu już od miesiąca więc niech ma w ramach walentynek
no to się ucieszy
Stary 2013-02-13, 13:53   #1857
Magiusa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny,
Trochę mnie nie było bo wciągnęły mnie wydarzenia wokół, co chwila coś, jakieś spotkanie, coś do zrobienia i koniec końców jak już siadam przy kompie i widzę 10 stron do nadrobienia to czytam tylko ostatnią. Mam jednak nadzieję, że u wszystkich dobrze się dzieje i będzie jeszcze lepiej

Pochwalę się, że wczoraj wylicytowaliśmy wózek na allegro. O ten:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268

Jestem szczęśliwa bo o wózku x lander dobrych rzeczy się nasłuchałam, a fotelik maxi cosi też podobno fajny i do tego całkiem całkiem cena. Marzyłam o tym by znaleść jakiś poniżej 1 500. Teraz czekam kiedy przyjdzie i mam nadzieję, że będzie w tak dobrym stanie jak jest na zdjęciach
Do tego jutro lub pojutrze zamontują nam nową szafę na zamówienie ( bo nigdzie nie było takiego rozmiaru jak nam jest potrzebny) i w końcu będę mogła z siatek poprzekładać i posegregować rzeczy dla maluszka

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:56   #1858
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jak znajdę ustawę to Ci zacytyję.. A jaką miałaś umowę?
o prace

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że tyle ile masz wpisane na umowie o pracę, nic nie uśredniasz. Uśrednianie to do L4. ale jeszcze podpytaj księgowych.
No własnie tak mi powiedziała księgowa i była bardzo zdiwona skąd ja wzięłam, że jakieś 4/12 jeśli pracowałam przez 4 miesiace.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
średnia wypłaty z tych 4 m-cy
ja byłam w Zusie i tak jest. Tylko to się liczy u jednego pracodawcy. Jeśli np pracowałaś gdzieś i później gdzie indziej np 2 miesiące to i tak Ci liczą średnią tylko z tych 2 ostatnich miesięcy.
Czyli co jeśli pracowałam u jednego pracodawcy przez 4 miesiace przed porodem to dostane macierzy ńskiego tylko 4/12 z 1800 brutto??

Laura

Stary 2013-02-13, 14:05   #1859
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja po ginie

waga 5 kg+ więc gin happy, że przytyłam
szyjka super, mały osłuchany, usg nie robiliśmy
skierowanie na glukozę mam, randka w piątek za tydzień
l4 mam do końca przyszłego tygodnia, odpocznę sobie i zatęsknię za pracą
za godzinkę idę do fryzjera na farbę a wieczorem gramy w planszówki
ps. nasz mały też się wysikał na usg połówkowym:P

Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 13.03 )

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

no ja wiem, ale już bym chciała
za udaną wizytę
Cytat:
Mysia za wizytę

Sharp zrobię potem zdjęcie tych list, bo dużo przepisywania by było, mam nadzieję, że będzie coś widać

tak... to mi też spędza sen z powiek po tym jak gin powiedział, żeby wytrzymać do 30 tyg...
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zapytaj może ci się poprawiło
Ignaś też wczoraj już zaprzestał brykania. a miałam nadzieję że mi skopie męża
heh to mnie bombarduje ale ojca kompletnie nie chce

ja dziś na obiad kluchy na mleku... i już głodna jestem, więc zamiast 3 posiłków będą chyba 4. Brat ministrantem i mówi, że mnie post ilościoy nie obowiązuje, że zalezy od księdza jak będzie gadał.
Stary 2013-02-13, 14:10   #1860
humpback
Zakorzenienie

Magiusa za wózek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości