|
|||||||
| Notka |
|
| Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki???? | |||
| włosy kręcone |
|
68 | 23,61% |
| włosy proste |
|
55 | 19,10% |
| grzywka prosta |
|
24 | 8,33% |
| grzywka na skos |
|
141 | 48,96% |
| Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry Fryzjer - Kraków
Ktoś ma jakieś doświadczenia z salonem Monari na Ruczaju?
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Przyczajenie
|
Krzysiek pracuje teraz na ul. Pedzichow 22 w salonie Atelier tel.12 633 71 73
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Krzysiek pracuje teraz na ul. Pedzichow 22 w salonie Atelier tel.12 633 71 73 |
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Nie polecam salonu Diva Studio na Kalwaryjskiej. To był pierwszy salon fryzjerski który odwiedziłam w Krakowie i w sumie jedyny bo po tej wizycie uznałam że fryzjerzy to zło
Poszłam tam na dekoloryzację i farbowanie na dość ciemną czerwień. Mimo, że miałam swoją wizję koloru panie pokazywały mi palety sugerując żebym wybrała coś innego. Pomyślałam że nie będę roszczeniowa i że fryzjerka ma może trochę lepszą wizję niż ja bo w końcu powinna się na tym znać. Ok.. Pierwsza rzecz która mnie przeraziła to sposób w jaki pani fryzjerka traktowała moje włosy. Mam włosy falowane, fakt, może były trochę 'zapętlone' ale chyba i tak powinny być traktowane trochę subtelniej. Pani szarpała je niemiłosiernie. Dekoloryzacja- oczywiście włosy jak siano. Znów to samo, grzebień w ruch.. mam wrażenie że zostawiłam w tym salonie chyba 1/4 włosów choć ich nie obcinałam Co do koloru.. Kompletnie nie to. Nie chodzi nawet o odcień tylko o sposób w jaki to wszystko wyszło. Na pierwszy rzut oka- bez rewelacji ale w sumie w porządku. W domu zaczęłam się wszystkiemu dokładnie przyglądać. Okazuje się że wszystko jest niedokładne. Gdzieś od spodu trochę ciemniejszych rudości, kosmyki przy twarzy i z tyłu ciemniejsze od ogółu, wchodzące w brąz..Jak dla mnie masakra..
|
|
#4084 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Też się podzielę doświadczeniem:
1. Trendy na ul. Starowiślnej - byłam kilka razy u Damiana. Całkiem spoko, za cięcie 60 zł (włosy za ucho, na początku 2012 r), ale bez szału. Raczej tnie tak, jak jemu się podoba (co zrozumiałe), ale wg mnie mało stara się dopasować do osoby (przynajmniej ja wspólnego języka z nim nie znalazłam;-) Ale cięcie było bardzo przyzwoite. Mogą znajomą też strzygł i była zadowolona. Zresztą to ona mi go poleciła. 2. Salon przy Bronowickiej - pod linkiem zaraz za przystankiem (nie wiem jaki nr ulicy) - po schodkach. Za 30 zł nałożą farbę (jak się przyjdzie ze swoją). Strzyżenia nie polecam. (Klimat w stylu "eska" i "viva";-) Ale sympatyczni. ![]() https://maps.google.pl/maps?q=fryzje...168.22,,0,0.58 3. Atelier Fryzjerskie ul. Kupa 2 - Norbert. Strzyżenie 70 zł (włosy za ucho) Bardzo fajne, choć trochę "zachowawczo". Ale pierwszy raz wyszłam od fryzjera nie chowając się za kapturem, bardzo zadowolona. Z tego co podejrzałam osoby strzyżone obok, w ogóle ten salon jest mało obciachowy i wszystkie fryzury jakie widziałam pasowały do ich właścicieli ![]() 4. "Eliza" na Os. Dywizjonu 303 56 C - nr 1 jeśli chodzi o nakładanie koloru, gdy się przyjdzie z własną farbą - za 20 zł. Smarują czoło tłustym kremem i dokładnie zmywają farbę ze skóry (co wbrew pozorom nie jest takie częste;-). Panie bardzo sympatyczne, gaduły, ale wesołe. Niestety się tam nie strzygłam, trochę się boję ;-) Jak ktoś coś wie na ten temat, niech da znać. ![]() 5. Studio Fryzur "BS" ul. Bajana 8 - Andżelika. Strzyżenie - 50,00-60,00 zł (włosy za ucho). Strzyżenie z koloryzacją - coś około 200 zł chyba było. Proponują często ampułkę nawilżającą za 35 zł. Bardzo porządny salon. Koloryzacja bardzo dobra. Strzyżenie też! PROŚBA - NOWA HUTA: dajcie proszę znać, jeśli znacie dobrego fryzjera w Nowej Hucie (okolice DH Wandy byłyby najlepsze) - niedrogiego, ale w miarę "na czasie". W sensie trochę z polotem, a nie z 3 fryzurami wyuczonymi przez starszą koleżankę po fachu Będę wdzięczna!
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie po umyciu. Salon wygląda świetnie i to, że jest w kamienicy, dodaje mu klimatu. Cały czas miałam wrażenie, że pana Radka już gdzieś widziałam, najpewniej w jakimś salonie fryzjerskim. |
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Przyczajenie
|
A czy był ktos w Studiu urody No.1 przy ul. Wieniawskiego 62?
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie wróciłam z salonu fryzjerskiego ul. Stachiewicza 46, i muszę powiedzieć że ostatni raz miałam tak świetnie obcięte włosy 7 lat temu.
Pani fryzjerka dokładnie słucha i upewnia się czy dokładnie rozumie klientkę, ja poprosiłam o podcięcie włosów na długości max 3 cm i lekkie wycieniowanie całości tak by nadać fryzurze kształt, zanim Pani fryzjerka odcięła pierwszy kosmyk pokazała mi jak dużo ma zamiar odciąć włosów i dopiero po tym jak potwierdziłam że jest OK to przystąpiła do dzieła , wiadomo ze włosów z tyłu nie widzę więc te końce które zostały odcięte Pani pokazała mi na dłoni żebym zobaczyła jak dużo na długości zostały skrócone, pierwszy raz od niepamiętnych czasów mówiłam że może być nawet trochę więcej bo Pani fryzjerka wyznaje zasadę lepiej odciąć mniej i dociąć jeśli klientka sobie życzy bo niestety odwrotnie to nie działa. Salon nie jest piękny i dizajnerski, widać że służy już wiele lat, sprzęt też nie jest pierwszej nowości, więc jeśli ktoś lubi luksusy i dlatego udaje się do fryzjera to nie będzie zadowolony, mi wystrój nie przeszkadza bo korzyści w postaci fryzury przewyższają te niedogodności. Aczkolwiek wiadomo że miło jest być rozpieszczanym w pięknym salonie gdzie dostanie się kawkę gazetkę itp... Za mycie strzyżenie i modelowanie zapłaciłam 55 zł i to też jest wielki plus Tak więc polecam z całego serca ![]() Edit: Mnie strzygła szczupła pani z długimi czarnymi włosami wie ktoś jak ma na imię ? bo na śmierć zapomniałam. Edytowane przez Desiderata89 Czas edycji: 2013-02-04 o 18:17 |
|
|
|
|
#4088 |
|
Przyczajenie
|
Szkoda tylko że salon na stachiewicza ma nieokreślony cennik. Ja miałam wrażenie, że patrząc na klientkę wyceniają swoją pracę na jej głowie, ja za tą tragedię zapłaciłam 65 zł z myciem i modelowaniem a włosy moje wtedy nie sięgały ramion!!! do podcinania końcówek to faktycznie umiejętności tych fryzjerek wystarczą.
Jak słyszę dobre opinie o tym salonie to mi się ciśnienie podnosi. |
|
|
|
|
#4089 |
|
Przyczajenie
|
Kasiszonek chyba trafiłaś w złym czasie albo miałaś pecha po prostu, sama nie wiem.
Dziś rano uczesałam włosy i układają się świetnie a zwykle muszę z nimi walczyć i po 2 godzinach wyglądają jak psu z gardła teraz jest wieczór a fryzura wygląda ładnie, włosy układają się świetnie, zobaczymy jak będzie po myciu. Ja dokładnie opisałam o co mi chodzi pokazując palcami na głowie gdzie co ma mi się kończyć, że cieniowanie nie może być za mocne bo moje włosy tego nie lubią i że zapuszczam więc na długości chodzi mi tylko o pocięcie końcówek, generalnie o to żeby ożywić włosy nadać im kształt a nie opitolić na krótko jak to robi większość fryzjerów. I w końcu zostałam wysłuchana a w innych miejscach zwykle miałam wrażenie ze mówię do ściany bo fryzjer i tak wie lepiej ode mnie i zrobi mi po swojemu. Może tez podziałało to ze na wstępie powiedziałam że znalazłam dobre opinie w internecie i na pewno też opisze swoje wrażenia ;P |
|
|
|
|
#4090 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Przyczajenie
|
alkaxy a wiesz ze też o tym myślałam, zaczęłam się zastanawiać czy wogule tam wracać bo co jeśli następnym razem zrujnują mi fryzurę eh a już myślałam że znalazłam swojego fryzjera a jednak ziarno niepewności zostało zasiane trzeba czekać na kolejna opinie
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Przyczajenie
|
Mam bardzo trudne pytanie i jestem tego całkowicie świadoma. Czy ktoś ma namiary na pana, który pracował w salonie Cameleon w Krakowie (imienia nie pomnę)
Salon Cameleon pierwotnie znajdował się na Starej Tandecie (w okolicy Tesco na Ruczaju) później przeniósł się on na ul. Grota Roweckiego do białego domku. Pracował tam fryzjer i nigdy takiego nie spotkała umiał doradzić i zrobić idealną fryzurę. Zawsze wychodziłam z salonu niezadowolona bo albo zrobili coś czego nie chciałam albo kompletnie nie umieli mi nic zaproponować. Fryzjer z Cameleona sam zaproponował mi fryzurę w której od razu się zakochałam. Niestety we wrześniu zeszłego roku zmienił salon (nie wiem na jaki, bo takich informacji mi jego koleżanki z Salonu nie udzielą - nawet imienia nie chciały podać tylko mówiły "kolega") I znowu jestem BARDZO niezadowolona z każdej kolejnej wizyty w salonie ![]() I właśnie tutaj jest moje pytanie - czy ktoś wie o kogo mi chodzi? i gdzie teraz pracuje? |
|
|
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
A może ktoś się wypowie na temat salonu w Villa Dermatica? Do kogo iść?
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
A może ktoś polecić dobrego fryzjera który będzie w stanie ładnie wyrównać kolor na włosach i pracuje na produktach l'oreal?
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Czy mogę prosić o aktualizację listy fryzjerek we Fryzjernii na Dywizjonu 303? Monika-właścicielka, Monika-fryzjerka, a mnie obcinała kiedyś jeszcze inna osoba (chyba ciemne włosy), z której byłam najbardziej zadowolona. Ktoś zna?
|
|
|
|
|
#4096 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Ale jako, że mi osobiście się zrobiło daleko jeździć na Ruczaj, więc: może ktoś mi poleci fryzjera, który ostrzyże i zrobi refleksy L'Orealem na długich włosach w cenie do 180-200 zł w Krowodrzy/Centrum?
|
|
|
|
#4097 |
|
Przyczajenie
|
Pragnę polecic Panią Asię z salonu Trendy na ul. Dobrego Pasterza!!!!
Po raz kolejny dałam się namówic kolezance na wizytę u innego fryzjera i jako, że mam ciężkie włosy do farbowania na blond wyszłam z jajecznica na głowie i z o wiele ciemniejszym kolorem niż noszę zazwyczaj OCZYWIŚCIE PANI ASIA URATOWAŁA MNIE Z OPRESJI I PRZYWROCILA MOJ KOLOR DO NORMALNEGO WYGLADU!! Przysiegam juz nigdy nie pujde do innego fryzjera a Pania Asie serdecznie polecam
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A polecacie może jakiegoś fryzjera/fryzjerkę w Trendy na Świętokryskiej lub Kijowskiej?
|
|
|
#4099 |
|
Przyczajenie
|
Błagam doradźcie mi gdzie w KRK dobrze farbują włosy ???!!
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Przyczajenie
|
Godnie mogę polecić znanego z tego co widze fryzjera Lukasza z Atelier, poleciła mi go moja przyjaciółka, nigdy wcześniej nie czułam przywiązania do jakiego kolwiek fryzjera, natomiast od wizyty na Pędzichowie wszystko sie zmieniło, wstępnie umówiłam się na podcięcie końcówek nie miałam żadnego pomysłu na moją fryzurę, jak tylko usiedliśmy na fotelu pan Lukasz zasugerował mi ze nie mogę wyglądać tak jak teraz czyli przeciętnie, zdziwiłam sie na początku bo nie wiedziałam co ma na myśli, zaproponował mi koloryzacja która okazała sie strzałem w dziesiątkę , mam teraz piekny naturalny kolor z jaśniejszymi końcami i grzywkę ktorej kształt mimo tego że jest już odrośnięty budzi zainteresowanie osób które spotykam , za całą usługę zapłaciłam 230 zl i uważam że jest to kwota warta arcydzieła ktore zostało wykonane na mojej glowie..
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Przyczajenie
|
A czy mogłabyś podać na tego fryzjera namiary ?
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W najbliższym czasie wybiorę się tam znowu. |
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zasiedzenie
|
Ma ktoś może jakieś info o salonie Cracovia S.C. na Focha 1?
Albo o Kiss Paris na Nadwiślańskiej 6?
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2013-02-26 o 13:24 |
|
|
|
|
#4104 |
|
Przyczajenie
|
Salon Atelier Pędzichów 22
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Bardzo proszę o pomoc.. szukam dobrego ale i nie zbyt drogiego fryzjera w Krakowie.. jest to dla mnie bardzo ważne bo chcemy podarować koleżance na urodziny metamorfozę i potrzebuje informacji gdzie dobrze koloryzują, ścinają i doradzają ale za rozsądną cenę? |
|
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście polecam http://pl-pl.facebook.com/pages/Styl...=photos_stream
Mam włosy za tyłek, w dodatku lekko kręcone, wyzwanie nie lada, ale byłam zachwycona. No i u niego 1 cm to 1 cm ;p |
|
|
|
|
#4107 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, bardzo uprzejmie proszę o namiary na fryzjera, który potrafi uczesać fryzurkę zgodną ze zdjęciem i nie będę wyglądać jak "starsza pani". Moja stylistka fryzur Pani Danusia Banaś obecnie ma urlop, a u wszystkich tzw. renomowanych już "gościłam" i żałuję nie tyle pieniędzy, co straty czasu i nerwów.To dla mnie priorytet, ponieważ jutro mam ważne spotkanie. Dziękuję.
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polu, naprawdę polecam pana Darka, czesał mnie już ze zdjęcia(a właściwie rysunku;p) i wyszło jak trzeba. |
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Przyczajenie
|
Minął miesiąc odkąd byłam w salonie na Stachiewicza i niestety już nie mam o nim dobrej opinii.
Włosy wyglądały i układały się dobrze przez niecałe 2 tygodnie, później stopniowo zaczęło być coraz gorzej nie mogłam sobie z nimi poradzić kompletnie przestały się układać i o zgrozo zaczęły rozdwajać ! To jest chyba wina tępych nożyczek, bo nigdy tak nie miałam żeby parę tygodni po cięciu pojawiło się mnóstwo rozdwojonych końców ! Załamana pojechałam do JLD w Bonarce, zajęła się mną ruda pani fryzjerka, wytłumaczyłam jej co to się podziało że było super i po jakimś czasie taka kicha, ona zaczęła grzebać mi w tych włosach coś tam wyciągać podnosić i pokazała mi o co chodzi, a mi oczy wyszły, chwytała za pasma włosów po dwóch stronach głowy w tych samych miejscach i wyciągała żeby mi pokazać, z lewej strony włosy były o 3 cm dłuższe niż z prawej i tak na zmianę raz z jednej raz z drugiej strony, okazało się że owszem mogło to wyglądać dobrze i było by tak gdybym poprawiała fryzurę co 2/3 tygodnie. Pani fryzjerka przystąpiła do działania i naprawiła moje włosy zniszczone przez Panią ze Stachiewicza. I tak muszę czekać jeszcze parę miesięcy i wrócić do JLD żeby poprawić fryzurę jeszcze raz, bo zależało mi jednak na długości. Za mycie strzyżenie i modelowanie zapłaciłam 65 zł ( zniżka studencka), salon jest ładny obsługa bardzo miła, zanim Pani fryzjerka zabrała się za moje włosy przyniosła książkę z proponowanymi fryzurami i doradziła mi która będzie pasować najlepiej i do niej będziemy dążyć w ciągu kolejnych wizyt, podczas strzyżenia widziałam różnice w porównaniu do nieszczęsnej pani ze Stachiewicza, Fryzjerka na mokro nie obcięła prawie nic dopiero na sucho modelowała mi fryzurę maszynką nie nożyczkami. Generalnie jestem zadowolona i już nigdzie indziej nie pójdę. I bardzo żałuję że chwaliłam salon na Stachiewicza, nie wiem czy to jest działanie z premedytacją czy przypadkowe ale jak można obcinać kogoś tak żeby fryzura po 2/3 tygodniach nie nadawała się do niczego i w dodatku niszczyć włosy tępymi nożyczkami. |
|
|
|
|
#4110 |
|
Przyczajenie
|
Po długim namyśle wybrałam fryzjera w Krk i skierowałam się do Creativ Cut gdzie moimi włosami zajął się Łukasz...niestety muszę stwierdzić, że był to najgorszy wybór
Miał być ładny jasny blond a wyszedł ciemny blond z ZIELONYMI prześwitami bo farba kładziona była na włosy rozjaśniane. Niestety kolory wygląda mało efektownie i jest wyblakły. Dramat zawitał na mojej głowie teraz szukam fryzjera który doprowadziłby je do w miarę normalnego jasnego blondu RATUNKU ! poradźcie kogoś |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Poszłam tam na dekoloryzację i farbowanie na dość ciemną czerwień. Mimo, że miałam swoją wizję koloru panie pokazywały mi palety sugerując żebym wybrała coś innego. Pomyślałam że nie będę roszczeniowa i że fryzjerka ma może trochę lepszą wizję niż ja bo w końcu powinna się na tym znać. Ok.. Pierwsza rzecz która mnie przeraziła to sposób w jaki pani fryzjerka traktowała moje włosy. Mam włosy falowane, fakt, może były trochę 'zapętlone' ale chyba i tak powinny być traktowane trochę subtelniej. Pani szarpała je niemiłosiernie. Dekoloryzacja- oczywiście włosy jak siano. Znów to samo, grzebień w ruch.. mam wrażenie że zostawiłam w tym salonie chyba 1/4 włosów choć ich nie obcinałam
Co do koloru.. Kompletnie nie to. Nie chodzi nawet o odcień tylko o sposób w jaki to wszystko wyszło. Na pierwszy rzut oka- bez rewelacji ale w sumie w porządku. W domu zaczęłam się wszystkiemu dokładnie przyglądać. Okazuje się że wszystko jest niedokładne. Gdzieś od spodu trochę ciemniejszych rudości, kosmyki przy twarzy i z tyłu ciemniejsze od ogółu, wchodzące w brąz..
Tak więc polecam z całego serca 

OCZYWIŚCIE PANI ASIA URATOWAŁA MNIE Z OPRESJI I PRZYWROCILA MOJ KOLOR DO NORMALNEGO WYGLADU!! Przysiegam juz nigdy nie pujde do innego fryzjera a Pania Asie serdecznie polecam