|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() a kombinezon mam nadzieję, że się nie przyda
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
co do glukozy to mam w piątek i się stresuje, że też coś będzie nie tak.. i współczuje Motylkowi, dla mnie też moja babcia jest bardzo ważna, i nie wiem co bym zrobiła gdyby jej zabrakło : ( |
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się powoli zbieram i jadę na miasto, jestem umówiona z koleżanką...
Mam nadzieję, że trochę mi się humor poprawi
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(1800+1800+1800+1800)/4=1800 ta kwota może być trochę inna, bo faktycznie nie bierze się kwoty brutto która jest na umowie, tylko podstawę do wyliczenia stawki chorobowej.. ale nie nie wiem jak ją się wylicza.. jest na rumua ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- ja po prostu realnie patrzę na świat i wiem jak on się zachowuje w stresie wolałabym sobie tego oszczędzić..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-13 o 15:29 |
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, jak nie stanowi to dla Was problemu finansowego to kup jakiś z atestem. Albo porównaj np. wysokość tych osłonek bocznych maxi cosi tego najtańszego do jedo czy innego fotelika (podobno ten sam producent, a firmy sobie dają swoje tkaniny). Ja porównałam do cabrio fix i duża różnica była. Zawsze można kupić używany.
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
jestem znów z powrotem
Niunka śliczne ubranka szczególnie te z allegro co upolowałaśSharp szkoda,że taka aukcja ci przepadła, sama bym bez wachania się licytowała bo ładniutkie ciuszki Mysia za wizyte i że wszystko okVujka kciuki za wizyte, bedzie dobrze Loney ale was wyrolowali z tymi punktami, nawet niewiedziłam ,że tak mogą, ciekawe czy mój Tż o tym wie, pewno nie i się wkurzy bo też zbiera te punkty |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh ciekawe czy TZ w ogóle spróbuje.. Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki. Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh Atena jak się czujesz? Już zdrowa? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-13 o 15:39 |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyprawkę![]() a co do naleśników-a jaką masz patelnie?? Ja na walentynki na pewno nic nie dostanę,,, co najwyżej kase na ginekologa... zjadłam 3 posiłek czyli na wieczór będę musiała znów... \chciałam pościć ale co zrobie jak ja głodna jestem... mdliło mnie...
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
cześć. Ale mam doła dzisiaj... byłam z małą u lekarza i ma jakąś infekcję wirusową, nie jest to jeszcze coś poważnego ale ma przez 10 dni nie chodzić do przedszkola... a ja juz nie daję rady..niby babcie pomagają ale czasem mnie jeszcze bardziej denerwują Dzisiaj przy mojej mamie Blanka sobie wargę rozcięła, spuchła jej tak ta wara, że wygląda jakby przesadziła z botoksem.
a szyjka mnie tak kłuje, że nie wytrzymuję już ![]() kochany małżuś chociaż, chciał mi poprawić humorek i dał mi już dziś prezent walentynkowy: dwa komplety bielizny i pończochy zawsze potrafi mi piękna bieliznę kupić kochany jestjuż mogłoby się to skończyć, niech przyjdzie wiosna i dzidziuś...! i nigdy więcej ciąż! |
|
|
|
#1902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mi się w ciąży rozwalaja wszystkie.. nie tylko pierwszy
Cytat:
można jak najbardziej, oczywiście nie surowe ![]() Cytat:
czyli jeśli pracuje się 6mcy to dodaje się wszystkie 6wypłat i dzieli na 6 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wybacz :P nie chciałam :P od kiedy jestem w ciąży wychodza mi półksięzyce, pół spalone,pół surrowe.. niejadalne ![]() za wyprawkę ja kupiłam dziś patyczki kosmetyczne bo były w promo ![]() Teraz musze się ładnie ubrać, uczesać,ogarnąć i mam spotkanie z potencjalna hurtową klientką w kwiaciarni... poprosze o kciuki jeśli można.. strasznie bym chciała by wyszło...
|
||||
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wrzucałam do koszyka, a nie kup teraz i można tak wrzucić 20 aukcji.. przynajmniej u mnie..
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
http://www.google.pl/search?q=pateln...ml%3B950%3B750 od ginekologa dostaniesz macanko za kilkaset złotych |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobie sobie domowe spa ![]() a od rana mam mase pracy.. głupie święto, nie tak je sobie wyobrażalam ![]() miałam o czymś mówić bo zapomniałam, budzi mnie czasem ból brzucha jak na okres.. taki typowo okresowy, poboli,poboli i przestaje..mała się rusza więc nie wiem o co chodzi ![]() bo że mam skurcze raz na jakiś czas to ok,ale te bóle?? |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja lubie mleczkoo i pijeee![]() wlasnie umylam wlosy tym szmponem no mam mi odcien zmienic, zobaczymuy czy pomoze hehe kiedys taki uzywalam regenal ale chyba firmy wella
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tak\;p macanko za 100 za jakies 20 minut
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna próba potwierdziła tylko to co oczywiste.. naleśniki nie są moja mocną stroną... |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
muszę na takiej spróbować, jak mi na takiej nie wyjdzie to skapituluje...
|
|
|
|
#1911 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty moja droga masz łóżeczko wiec już coś!!! a no i my wózek już wybraliśmy, i raczej zdania niezmienimy,ale z kupnem musimy poczekac na sponsorów, czyli moich rodziców![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
za wizyte i SR---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
a i dla tż za udany prezent
|
|||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
jak widze, ile już macie rzeczy to mnie strach oblatuje....
biust mi tak scharatało rozstępami Coś co miałam najładniejszego... A smarowałam!! więc pic na wode te kremy. No nic, byleby córcia była zdrowa
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- ja tez zachaczyłam na chwilke na sh,i kupiłam 5 rzeczy za 19 zł,ale obfoce jak popiore, kupiłam sukienke jeansową z szelkami, bluzeczke welurową z długim, body, pajacyka i bluze polarową z kapturkiem,i wsumie orócz pajaca to wszystko rziamr 68 i wieksze. dziś była dostawa ale szału niebyło wogóle, no chyba że już taka wybredna się zrobiłam
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Dzisiaj po gimnastyce dla ciężarnych były zajęcia dla aktywnej mamy i przychodziły mamy z takimi niemowlatkami.. i muszę przyznać ze bylo różnie.. wszystkie z dziecmi w wieku max 6 miesiecy.. niektóre laseczki ze cho cho inne troche gorzej
|
|
|
|
|
#1915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do postu to zdrowie najważniejsze, jak zjadłaś mniej niż zwykle posiłków i próbowałaś to już się liczy. Cytat:
Też mi czasami nie wychodzą to kombinuję i dodaję czasami mleka a czasami mąki ... Cytat:
![]() Smaruj dalej kremami, ja zauwazyłam że od smarowania biustu zbladły mi rozstępy z okresu dojrzewania, więc u Ciebie też to pewnie zniknie.
|
|
#1916 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie zresztą jak nie urok to sraczka, albo mały mnie skopie tak że łażę po domu skrzywiona jak Quasimodo, albo macica rośnie i leżę plackiem, biorę nospę, czekając aż kłucie przejdzie. Póki bóle się nie nasilają i przechodzą, nie ma żadnych plamień, to powinno być ok. O wszystkim zresztą informuję gina. Och, te uroki ciąży
|
||
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka. Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście? używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy? jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy). ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
salviae za ciuszkivujka trzymam kciuki marchewka bo naleśniki są przeklęte na naszym forum ja ostatnio też nie wyszły a zawsze były ok
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie już przyszykowałam po części na jutro-włosy umyte, depilacja zaliczona.\jutro tylko szybki prysznic wyprostuje włosy i włala...
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziś mnie tak jakoś w środku kłuło i chciało mi się siku jednocześnie... Hmm, miałyście tak? To dziecko naciskało na pęcherz, czy coś z szyjką? W piątek mam wizytę, więc pogadam z lekarzem, ale pytam Was jeszcze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

mam nadzieję, że się nie przyda

)

Ledwo Was gaduły nadrobiłam