|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
tajkuna przecież z wiadomości wynika że oni nie chcą od ciebie żadnych dokumentów, ani skanu dowodu. Termin połowy kwietnia tez nie jest podejrzany, przecież napisali, że przetarg jest jeszcze nie rozstrzygnięty.
Zobacz co jest w tych załącznikach. Pewnie jakaś zgoda na przetwarzanie danych albo kwestionariusz.
|
|
#3033 |
|
BAN stały
|
Przyznam się, że nie zauważyłam tych załączników.
Jak mogłam nie zauważyć załączników, chyba za szybko czytałam dziś maile Są dwa załączniki , żaden mi się nie otwiera , bo sa te załączniki w wordzie 2007 a ja mam 2003. Jeden załącznik to oświadczenie o gotowości do uczestnictwa w rekrutacji, drugi oświadczenie o gotowości do podjęcia zatrudnienia.Pierwszy raz się spotykam, by chcieli takie oświadczenia po wysłaniu CV. Nie miałabym nawet jak wydrukować tych dokumentów w domu, by je podpisać własnoręcznie , bo nie mam tuszu i drukarka nie zbyt sprawna jest. Zastanawiam się jak te dokumenty w wordzie 2007 przerobić na 2003, próbowałam w pdf zapisać je ale się nie da, najpierw trzeba by je zapisać w wordzie 2003. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-13 o 12:44 |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
pliki pewnie mają rozszerzenie docx, musisz je przerobić na doc. wrzuć to w gogla, pamiętam że była jakaś strona która zmieniała rozszerzenia.
Jak nie znajdziesz to możesz wysłać mi na mail, mam nowego worda wiec mogę zamienić na starszą wersję
|
|
#3035 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz i tak nie mam je gdzie wydrukować, by podpisać je. Jeden plik ma taką treść. Ja niżej podpisana, niniejszym oświadczam, iż w przypadku wygrania przez tutaj nazwa firmy przetargu „Zamówienie publiczne - Wykonanie usług aktywizacji zawodowej dla osób bezrobotnych znajdujących się w szczególnie trudnej sytuacji na rynku pracy prowadzących do zatrudnienia” realizowanego w Województwie podkarpackim,wyrażam gotowość do podjęcia zatrudnienia na podstawie umowy o pracę w wyżej wymienionej spółce. Data oraz Imię i Nazwisko" Nawet nie wiem dokładnie o jaką pracę chodzi, wiem, tylko, że to praca konsultanta. Nigdy się nie spotkałam z tym, żeby pracodawca wymagał podpisywania dokumentów od kandydatów , którzy nawet na rozmowę jeszcze zaproszenia nie dostali. Spotkałyście się kiedyś z czymś takim lub takim dokumentem? Jutro będę na mieście, to wydrukuje w punkcie ksero te dwa dokumenty. Ostatnio za drukowanie dwóch stron CV złotówkę zapłaciłam. Skan mam w drukarce, przed naprawą kompa skan działał. Man nadzieje, że i jutro skan zadziała. Zainstalowana jest drukarka. Drukarki nie używam, bo chodzi jak by zepsuta była( od nowości się psuła) i nie opłaca mi się tuszu kupować bo by mi zasechł jak bym drukowała 5 stron na miesiąc.---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Mogli by najpierw na rozmowy zapraszać i na nich dawać takie dokumenty do podpisania.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-13 o 13:31 |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3037 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przecież pisałam, że je otworzyłam , ( dzięki heledore, która podsunęła pomysł jak to zrobićEdytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-13 o 13:52 |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W jakiej branży szukasz pracy? Też po studiach jesteś? Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-02-13 o 13:59 |
|
|
|
|
#3039 |
|
Konto usunięte
|
dzisiejszy dzień jest pod hasłem: płacz w biurze. ręce mi opadły i mam ochotę rzucić wypowiedzeniem;(
|
|
|
|
#3040 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39209283]dzisiejszy dzień jest pod hasłem: płacz w biurze. ręce mi opadły i mam ochotę rzucić wypowiedzeniem;([/QUOTE]
Co się stało ? |
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39209283]dzisiejszy dzień jest pod hasłem: płacz w biurze. ręce mi opadły i mam ochotę rzucić wypowiedzeniem;([/QUOTE]
opowiadaj Ja w grudniu sama rzuciłam wypowiedzeniem |
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Auksencja a z jakimi specjalistami będziesz pracować i w jakim województwie? Możesz napisać na pw, bo na otwartym wątku to może niekoniecznie chcesz. Dzięki
|
|
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-02-13 o 15:35 |
|
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3045 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
![]() dziewczyny, nie czytałam całego wątku,trochę to stron ma są tu jakieś dziewczyny z Katowic/ Śląska/ Zagłębia?Masakra, jestem pół roku po studiach, po UE i nie mogę znaleźć pracy
|
|
|
|
#3046 |
|
BAN stały
|
Zapisałam się na szkolenie parp " badania rynku." Zrobiłam na razie pierwszy punk 1.1 modułu pierwszego i wydaje mi się ciekawe to szkolenie.
W maju czy w czerwcu byłam na rozmowie w firmie robiącej badania, ale z powodu braku doświadczenia w zzl i specjalizacji rachunkowość, a nie zarządzanie zasobami ludzkimi zostałam odrzucona. Pan , z którym miałam rozmowę zadzwonił potem do mnie i podał, te przyczyny nie wybrania mnie po rozmowie. |
|
|
|
#3047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze musze napisac podanie o sfinansowanie mi tego kursu prawa jazdy. Tylko jak to zrobić, jak córka juz mnie za rekaw ciagnie
Ide troche potanczyc z nia gangnam style
|
#3049 |
|
BAN stały
|
Spotkałyście, się z tym, żeby pracodawca wymagał podpisywania dokumentów od kandydatów , którzy nawet na rozmowę jeszcze zaproszenia nie dostali ? Chodzi mi o to co wcześniej opisałam. O te dwa dokumenty, z których jeden zacytowałam.
|
|
|
|
#3050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się w czerwcu broniłaś?? Moja czerwcowa obrona chyba była pechowa ![]() Dziewczyny przyjmijcie mnie do swego grona
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj. Ja też D.Śląsk a dokładniej ze stolicy |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem ze śląska, mieszkam niedaleko katowic, ogłoszeń o pracę tu sporo, ciągle wysyłam CV a jak na razie miałam 1 rozmowę i 2 telefony ale bez zaproszenia na rozmowę
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Wyczaiłam dzisiaj (dziwię się, że dopiero teraz), że na uczelni w moim mieście mają ofertę studiów podyplomowych, a w tym dwa kierunki, które by mnie interesowały i wydaję mi się, że tanio. Chodzi mi o rachunkowość i finanse przedsiębiorstw albo zarządzanie zasobami ludzkimi. jak do września mnie przyjmą do pracy na umowę, to idę
koszty wyjazdów całkowicie odpadają, bo mam bardzo blisko do tej uczelni
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
Teraz jeszcze czekam na decyzje w sprawie przedłużenia stażu, więc CV wysyłam w moich okolicach, ale może niedługo będe musiała na Wrocław ruszyć...
Ja szukałam pracy w Krakowie, bo tam studiowałam, ale nic z tego nie wyszło, a u siebie dostałam się na staż, wiec się na niego zdecydowałam. |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moze tak byc napisane? Od 8 lat nie bawilam sie w pisanie pism
![]() Pismo do koordynatora projektu: „Aktywizacja rynku pracy”. Zwracam się z prośbą o sfinansowanie kursu prawa jazdy kategorii B. Wybór tego kursu argumentuję tym, iż w dzisiejszych czasach pracownik musi być mobilny. Ta kwestia ogranicza me pole manewru na rynku zawodowym. Prawo jazdy jest podstawą w wielu ofertach, np. przedstawiciel handlowy, regionalny dekorator, kierownik, asystentka w biurze.
|
#3056 |
|
BAN stały
|
Chodzi mi o takie dokumenty 1. oświadczenie o gotowości do uczestnictwa w rekrutacji 2.oświadczenie o gotowości do podjęcia zatrudnienia. Żadnego zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną nie było.Żadnych rozmów telefonicznych z pracodawcą. Tylko jedynie mail, w którym dostałam te dwa dokumenty do podpisania. Po podpisaniu tych dokumentów nazwiskiem pracodawca wymaga aby je zeskanować i odesłać mailem.
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się z tym jeszcze nie spotkałam ale z drugiej strony nie dziwi mnie to zbytnio. Jak wysyłam często dokumenty do urzędów to zawsze chcą mnóstwo oświadczeń podpisanych jeszcze zanim zaproszą na rozmowę ale to troche inna sytuacja bo chodzi o pracowników służby cywilnej i wymagają oświadczeń o obywatelstwie polskim, o nieskazaniu wyrokiem sądu, raz nawet musiałam podpisać deklarację o niepodejmowaniu działalności gospodarczej o charakterze sprzecznym z pracą na stanowisku na jakie aplikowałam
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 |
|
BAN stały
|
Do urzędów na konkursy zawsze chcą różne oświadczenia. Nie raz pisałam, oświadczenia na konkursy do urzędów.
Tylko w tym przypadku, to nie urząd. Do urzędów zawsze osobiście zanosiłam wszystkie niezbędne dokumenty, oświadczenia a tu mam mailem ma je odesłać. Jutro na mieście te dokumenty wydrukuję.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-13 o 17:44 |
|
|
|
#3060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

Ta dziewczyna pracuję tam na zastępstwo ponoć. Moja mama przyniosła tą wiadomość od ciotki, która w kuchni jednej ze szkół u mnie w powiecie robi. Choć mojej mamie , nie do końca wierze w to co mówi, bo ona jest uczulona na punkcie zawodu sprzątaczki, uważa ten zawód za najlepszy zawód świata.
Choć na jedną normalną rozmowę mogli by mnie zaprosić

Przecież pisałam, że je otworzyłam , ( dzięki heledore, która podsunęła pomysł jak to zrobić