|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
jak mój Adaś byłby tak ułożony jak Izunia to byśmy się biły o I miejsce niestety nie jest... prawdziwy facet z niego, tylko cycki mu w głowie ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- amortyzacja bardzo kiepska, ja też się zastanawiałam nad kupnem ale popróbowałam w sklepie i odpuściłam, odniosłam wrażenie że to jeden ze sztywniejszych wózków, to już ta moja bexa choć żadna rewelacja a jest dużo lepsza. ale ja mam fioła na punkcie amortyzacji |
|
|
|
|
#3062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za bioderkawaga tez super ![]() Cytat:
na poczatku balam sie ze bedzie tzreslo bardzo malym ale zle nie bylo, a potem wrecz szukalam dziur, bo dopiero tak zasypial ![]() takze jakos mi to nie przeszkadzalo i nie pzeszkadza |
|||
|
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko dziś konsekwentnie odmawia konkretnego spania od 2:19. Mam oczy na zapałki. Łaskawy tż pozwolił mi iść na zakupy się zrelaksić i zajął się dzieckiem, które nawiasem mówiąc ciągle odmawia snu. I oświadczam, że jestem pieprznięta. Dostałam konkretny zasiłek z zus i co kupiłam? No co? Pieluchy dla dziecka i walentynkową koszulę dla tżta. A dla siebie co? No co? No nic... Bo że kupiłam jeszcze dziecku książkę z wierszami to się nie przyznam bo to już lekkie przegięcie... młoda m 6 tygodni
|
||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w pierwszej 10
|
|
#3065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wrzucisz kiedyś fotki swoich przystojniaków? Zdecydowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Też musisz się podciągnąć. Twój synuś niecyckowy, więc usprawiedliwienia dla Ciebie nie ma
|
||||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż mnie też ten pieroński fb wciągnął bo tam większośc naszych
|
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj niedobrze z Tobą jutro szorujesz jeszcze raz na zakupy i nabywasz jakiś sexi łaszek albo przynajmniej duuuużo słodyczy ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Święte słowa! Cytat:
![]() Cytat:
A skoro jestem za gruba to nie mogę kupić słodyczy ![]() Ale po cichu liczę, że tż też mi coś kupi. Nie sam z siebie oczywiście, bo on z tych co srają na walentynki. Zrobiłam taki myk, że zostawiłam mu ładnie spakowaną koszulę z życzeniami w samochodzie. Będzie miał cały dzień żeby coś wymyślić. Szczwana bestia ze mnie
|
|||
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody dzisiaj cały dzień nie spał, to do niego niepodobne ![]() dopiero teraz usnął i chyba musze iść w jego ślady
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez juz mamy wierszyki sie nie chwal ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak szczerze to mam ochote na seksi ciuszek jakiś
|
|
#3072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu są obcy Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- W sumie racja, mnie też nie było parę dni ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale bym nutelki zjadła ![]() Cytat:
![]() hmm.. w sumie ja tez sram na walentynki, ale jakby mi M jakiś romantiko prezent zrobił, to łaskawie bym przyjęła
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
nasi, nasi
ale większość chyba uciekła a jak napisze coś tam, to głupio tu to samo i na odwrót, ech![]() synek mi się w gondole nie mieści, we wtorek na szczepienia idziemy, ciekawe ile waży (7,5 na pewno) i jaki długi i ciągle ma coś na twarzy i ciemieniuchę i jeszcze jakies suche plamy na ciałku, będę męczyć pediatrę niech coś zaradziprzeszliśmy z porcji 90 ml na 120ml i jest git jedna przerwa 5 h w nocy reszta co 3h, ale i tak nieźle, bo córka do 2 lat 2 mleczka w nocy piła, potem jedno, potem wcale, a jak sie mały urodził to znowu w nocy kakao woła z zazdrości i jeszcze w butelce ale nie umiem jej odmówić
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
a kupie sobie, zebyś wiedziała
![]() jakiś malowniczy pieniuar-namiot, żeby moj after-ciążowy brzuchol ukryło
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój sie rzucił w zeszłym roku, kupił mi netbooka
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc kupiłam nową ![]() Ale mnie nie było depresyjnie szpitalnie a Ciebie romansowo kochankowo Idę o zakład, że dostanę kwiatki. Na więcej go nie stać raczej, nawet jak będzie miał cały dzień na myślenie. Chociaż kwiatów też w zasadzie nie kupuje. Bo to przecież nie praktyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze tak rosnie ![]() u nas sie pokazywały początki ciemieniuchy i zwalczyłam olejkiem i oliwką z ziajki. Po 2-3 razach zeszło Jestem w szoku. Miałam kupić olejuszkę (SkarbMatki) ale nie było potrzeby. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Choć na rocznice sie postarał ![]() ![]() Lece pod prysznic. Z moich małych sukcesów: Ulka chyba przyzwyczaiła się do czyszczenia jęzora. Zawsze wyła i przygryzała mi palec, a dziś (z zaciekawieniem na twarzy) tylko przygryzała
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, u nas też się coś t ciemieniucha zbiera i zbiera i zebrać nie może... Z 'zabawkami' u nas podobnie. Np. mamy nowego kinecta do xboxa, żebym JA mogła sobie poćwiczyć i potańczyć. No zadzieram kiecę i lecę ![]() Melduję, że po zmasowanym ataku 90ml mm+karuzelka+konik fp+ konsekwentne wkładanie smoka+ głaskanie po głowie i mówienie ciiiii młoda usnęła |
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja tak na szybkości bo mały dokazuje i czasu nie ma na odpisywanie ![]() dzika super że z Ewcią już w domku jesteście swarovska trzymam kciuki żeby córeczka jak najszybciej wyzdrowiała a tu mój przystojniak
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas kiepsko pod tym względem.... po kąpieli o 18,30 następuje ok. godzina karmienia, a potem marudzenie do 22. Potem cyc "dla towarzystwa" lub jak kto woli "na dopchanie" i spanie dopiero ![]() Czarno widze ewentualne grile i imprezy w lecie i na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- przystojny, zgadzam się ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- ide spać i jeszcze anegdota z 10min. temu: Sceneria: leżę sobie na łóżku, pod kocykiem, obok kot, w łóżeczku Ulka. Przyszedł tz, położył sie za mną, i łapiąc mnie za tyłek powiedział: TZ- lubie cie za to. Ja- za co? TZ- Za tą miękkość. Normalnej baby bym nie mógł tak złapać. Ja- ??????????? ![]() ![]() Normalnej baby!! Potem się tłumaczył że nie wie o co mu chodziło i uciekł pod prysznic. Postanowiłam poddać ten dialog waszej analizie ![]() Na serio ide spac teraz Życzę wam miłych snów
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-02-13 o 23:41 |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my dzisiaj mieliśmy pierwsza pobudke o 3.30
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba jakieś było ciśnienie korzystne, bo nasza Ulencja tez spała jak szalona A teraz leży pod karuzelką i obserwuje owady :PZmykam się ogarnąć, póki mam szansę. Najpierw mejkap, potem żarcie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do drugiego, to pewnie miał na myśli, że jesteś jedyna i wyjatkowa i kocha Cię najbardziej na świecie u nas podobne priorytety mleko, ubieranie dzieci, mejkap, żarcie sprzatanie/obiad itp. ![]() dobry
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
Jeszcze tydzień temu mały tak pięknie mi spał, nawet nie pisałam o tym na wizażu żeby nie zapeszyć A tu i tak się zepsuło :/ A w dzień ostatnio też co godzinę na cycu wisi :/ Jakiś kryzys laktacyjny mamy czy co?? Judka ostatnio pisała, że w okolicach 3 miesiąca jest. Czy 2,5 miesiąca to okolice 3? Czy za 2 tygodnie będzie jeszcze gorzej?
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze ze złych wiadomości okazało się, że mój teść ma tętniaka na aorcie brzusznej
Dzisiaj idzie do lekarza, okaże się co z tym robić. Jest już w podeszlym wieku, wiec operacje troche strach robic :/ Mąż chodzi jak struty, nie dziwię mu sie w sumie. I takie własnie mamy walentynki :/
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeeeeeeeeeeeeść !!!!!!!!!!!!!!
Witam się już ogarnięta Z naszego mieszkanka, z podpiętym netem i naprawionym kompem. Uf
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kalejdoskop
![]() Cytat:
![]() ubawiło mnie to wczoraj ![]() Cytat:
![]() o kawusi to bym sie napila... ![]() Cytat:
no i skok jakos w okolicy powinien byc... dacie rade :glaszcze:Cytat:
Na pocieche powiem ci ze moja babcia w wieku 85lat złamala sobie kregosłup na wysokosci karku (2 kręgi jej poszły+ przemieszczenie, masakra jakas), i przeszła operacje wszczepienia implantów. I biega do tej pory w swietnej formie teraz ma 88lat. Wiec wiekiem sie nie sugerujcie.bedzie dobrze
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do męża - jakiekolwiek pobudki by nim nie kierowały ode mnie i tak dostałby w łeb ![]() Cytat:
Cytat:
Ubrałam dzisiaj moje dziecko elegancko w kiecuszkę z okazji walentynek i szczerze to nie wiem jak można tak dziecko ubierać. Na fb widziałam, że kilka naszych lasek córeczki ubiera w kiecki a mnie już strzela na samą myśl o tym, jak to się będzie rewelacyjnie przewijać ściągając w te i we wte rajtki, które nawiasem mówiąc są w najmniejszym dostępnym rozmiarze a i tak są za duże... Ponadto włączyłam dziecku okap dla relaksu i mogę się nażreć. Dzisiaj przewartościowałam priorytety i mejkap później bo strasznie jestem głodna Niestety okap uspokajająco działa coraz krócej, żesz fak. Idziemy się inhalować i poczytać wierszyki. Do ciotek zajrzymy jak nam dziecko da... chyba będzie ciężko dzisiaj bo coś czuję, że mamy potencjał na kolejny dzień marudy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

Dzieli nas 189 postów
niestety nie jest... prawdziwy facet z niego, tylko cycki mu w głowie 

Klaudia 16.10.2009
bo tam większośc naszych
oj niedobrze z Tobą

Jestem w szoku. Miałam kupić olejuszkę (SkarbMatki) ale nie było potrzeby.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
no i skok jakos w okolicy powinien byc...