Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 22:07   #1891
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
W szkole nie jest zle Teraz często słysze gratulacje i słowa podziwu zarówno od dziewczyn jak i od chlopaków. A usłyszałam tez ze przyniosłąm wstyd w szkole. I usłyszałam to od dziewczyny która 2 tygodnie przed tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży, usunęła swoją. Taka córeczka bardzo bogatych rodziców.Dostała za to w twarz. A było to w ta niedzielę, na imprezie postudniówkowej na którą się wybrałam. Tak sobie pomysłałałam ze pewnie ma wielkie wyrzuty sumienia i takim plotkowaniem i docinkami je zagłusza. Jakoś to sobie rekompensuje.
Tak ogólnie to jak by coś gadali to mam to gdzieś. Ale raczej nastwienie innych do mnie jest juz pozytywne. A co do nauczycieli to tez mi idą na rękę i pozwalają zaliczać zalegle sprawdziany wtedy kiedy mi pasuje
chyba bym to samo zrobiła.

Grunt to sie nie przejmować i robić swoje

zamowilam ten pas, ciekawa jestem............
kiedy ta wiosna bedzie dziewczynyy, ja chce juz bociana zobaczyc, albo nie bo jak ostatnio widzialam to sie okazalo ze dzidzia bedzie
brakuje mi kopniaków
dobrze ze mam filmiki to sobie czasem patrze

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:42   #1892
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Silver z całych sił i koniecznie daj znać po badaniach

Jak zachowują się wasze rozstępy po porodzi? Są widoczne? Bo mnie w 39 tc dopadły na dobre w dodatku w ciągu tygodnia przytyłam 2 kg.
Ehh no nie pociesze cie w tej sprawie,niestety te dziady nie znikają i są widoczne.
Mi pojawiły sie dosłownie na samym końcu ciąży wokół pępka. Może jutro dodam fotke brzucha to sobie zobaczysz jak to wyglada.

Bijkora- super opis i mądra z ciebie dziewczyna w takim wieku tak mądre podejście do życia- :brawo:
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:43   #1893
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam się bo dłuższej przerwie. Chyba was nie nadrobię, nie mam tyle czasu :/. Kubus strasznie wymagający ostatnio, jak zaczyna jeść z cyca o 11 to do 17 ssie co 15 min. Po takim codziennym maratonie to na nic juz nie mam ochoty i siły, nawet obiad jem na raty lub w biegu. Jednak są efekty, dzisiaj skończył 4 tygodnie i przybrał 800 gram od wagi wyjściowej czyli plan został wypełniony idealnie.
Z takich ciekawostek z piątku na sobotę dorobilam się zastoju pokarmu i juz myślałam, że na pogotowiu się znajdę i dostanę antybiotyk, wszystko dobrze się skończyło, ale do tej pory ciągle mam problem z lewą piersią.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:57   #1894
nafiyqa
Zakorzenienie

eff, dawaj fote, nie marudz

TZ NARESZCIE wykorzystany, wlasciwie to on bardziej chcial niz ja
Moze jakies skurczyki w koncu do mnie zawitaja...?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-02-13 o 23:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:06   #1895
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ehh no nie pociesze cie w tej sprawie,niestety te dziady nie znikają i są widoczne.
Mi pojawiły sie dosłownie na samym końcu ciąży wokół pępka. Może jutro dodam fotke brzucha to sobie zobaczysz jak to wyglada.

Bijkora- super opis i mądra z ciebie dziewczyna w takim wieku tak mądre podejście do życia- :brawo:
U mnie tez są straszne !

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Od wczoraj mnie nie było bo nie mam kompletnie czasu na NIC
Dziś popołudniu włączyłam forum,czytam, cytuje, czytam, cytuje po czym Daria się obudziła i na tym się skończyło...
Chciałam napisać że jutro jedziemy do urologa z tą jej nerką Boję się okropnie Mam prośbę,zaciskajcie kciuki żeby było wszystko ok i żeby się ta nerka dalej nie powiększała.
Jutro napewno wpadnę Was trochę nadrobić (o ile Daria mi na to pozwoli). Buziaki dla Was.
Trzymamy!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebujeee pomocyyyyyyyyyyy ;p
musze kupic termometr, jakis dobry. Nie wiemmmmmmm tyle tego na allegro nie wiem jaki kupić, moze macie juz jakis dobry sprawdzony?
My mamy taki:
http://www.ceneo.pl/11522228
Polecam

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie co sądzicie o zakupie niani i monitora oddechu (jesli o nianie chodzi to oczywiście chodzi mi o te dziewczyny którym faktycznie może się przydać- nie te z Was mieszkające - a w bloku a w domu, gdzie jest ogród itd).
Cały czas z TŻ zastanawiamy się czy jest to wyrzucona kasa czy własnie nie- a zastanawiamy się nad http://allegro.pl/anglecare-ac-401-m...993614657.html
Proszę pomóżcie- podzielcie się opinią
Ja mam pożyczony monitor oddechu i powiem, ze jest niezastąpiony. Juz raz nam sie włączył więc... Nie wiem co byłoby gdybyśmy go nie mieli.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:17   #1896
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bożżżż, ja to marzę o tym, żeby nareszcie normalnie wykorzystać TŻa, a tu jeszcze 5 tygodni do końca połogu, ahhh... Niech leci szybko. No i trzeba wreszcie wybrać metodę antykoncepcyjną, bo w ciąży było wygodnie, ale ciąża się skończyła, a drugiej nie chcemy, dopóki nie będę inżynierem.

Bijkora, bardzo dobrze, że dałaś jej w twarz. Pamiętasz, jak kiedyś rozmawiałyśmy przez PW - mówiłam Ci, żebyś chodziła z głową w górze, bo ludzie to ludzie, zawsze będą gadać i kij im do tego, to Twoje życie.
Ja też jestem młoda, 4 dni po ostatniej maturze dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale nigdy nikt mi nie dał do zrozumienia, że komuś przynoszę wstyd... A jakby dał, to bym na pewno jakoś się odwdzięczyła temu komuś... Ludzie potrafią być okropni i trzeba im odpowiadać tym samym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:18   #1897
badziabadzia
Zakorzenienie

Ewadylewska, to chyba rodzilysmy na tym samym lozku
Stary 2013-02-13, 23:23   #1898
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bożżżż, ja to marzę o tym, żeby nareszcie normalnie wykorzystać TŻa, a tu jeszcze 5 tygodni do końca połogu, ahhh... Niech leci szybko. No i trzeba wreszcie wybrać metodę antykoncepcyjną, bo w ciąży było wygodnie, ale ciąża się skończyła, a drugiej nie chcemy, dopóki nie będę inżynierem.

Bijkora, bardzo dobrze, że dałaś jej w twarz. Pamiętasz, jak kiedyś rozmawiałyśmy przez PW - mówiłam Ci, żebyś chodziła z głową w górze, bo ludzie to ludzie, zawsze będą gadać i kij im do tego, to Twoje życie.
Ja też jestem młoda, 4 dni po ostatniej maturze dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale nigdy nikt mi nie dał do zrozumienia, że komuś przynoszę wstyd... A jakby dał, to bym na pewno jakoś się odwdzięczyła temu komuś... Ludzie potrafią być okropni i trzeba im odpowiadać tym samym.
Pamiętam,pamiętam C chodziłam sobie po szkole,elegancko odpicowana, w bluzeczkach podkreslających brzuszek i w sumie byłam bardzo z siebie dumna i mojej ciąży
Ale nigdy bym nie pomyslała ze to może kogoś hmmm...gorszyć

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-13, 23:27   #1899
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

i za skurczyki

Cytat:

Ja na samym poczatku od teściowej usłyszałam że moja ciąża to wstyd i zgorszenie bo nie mieliśmy wtedy z TŻ ślubu. :/
Stary 2013-02-13, 23:30   #1900
BlackSanctum
Zakorzenienie

Iffonka, ale głupie podejście, z całym szacunkiem oczywiście... Nie rozumiem tego... Przecież dziecko nie przymusza do ślubu...

Ja to nigdy nie zrozumiem tych ślubów na ostatnią chwilę, bo kobieta jest w ciąży...
Stary 2013-02-13, 23:41   #1901
maluchna30
Zadomowienie

Ewa,Bijkora super opisy. SILVER 3mam kciuki i wierze,ze z Darunia wszystko bedzie ok.
Stary 2013-02-14, 00:27   #1902
Debrah
Zakorzenienie

Ewa, Bijkora: świetne opisy!

Bijkora: należało się dziewczynie

Lenova, Delicjanka : odnośnie brzuchów. Zauważcie że my wszystkie miałyśmy CC - mamy rozciągnięte mięśnie brzucha teraz. Trzeba nam trochę więcej czasu. Przeczytajcie koniecznie to i sprawdźcie u siebie:
http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Rozstęp_....-t900427.html (niestety żeby zdjęcia widzieć trzeba się zarejestrować, ale to chwila, a dużo obrazuje ich obejrzenie).
Ja mam ten rozstęp mięśni póki co - ale jestem w okresie połogu, więc ponąć może tak być. Ale to by wyjaśniało odstający dół brzucha.

Czytam Was na bieżąco, z tym, że nie mam się czasu odnosić.
Bokeh, Black : świetnie wyglądacie <3

I jeszcze na dobranoc:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz1.jpg (60,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0055.jpg (22,1 KB, 62 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 00:38   #1903
YellowSheep
Rozeznanie

Ewa i Bijkora, super opisy, łezka się kręci w oku

Black, Bokeh ale brzuszki mnie jeszcze zostało 5 kg a waga jakoś stoi

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Rozstępy mnie też zrobiły się na sam koniec przy pępku, a co gorsza mam wrażenie że codzień jest ich coraz więcej, nie wiem czy istnieje szansa że one chociaż będą mniej widoczne? bo pod światło to masakra, takie głębokie bruzdy... mam wrażenie ze wyglądają okropnie, ehh... Nie wiem czy jest sens czymś to smarować, Black jesteś ekspertką od kosmetyków, jak sądzisz?

Silver trzymam kciuki oby wszystko było dobrze

Debrah Słodziutka jest

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-02-14 o 00:42
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 00:54   #1904
ewadylewska
Zadomowienie

Co ile Waszw dzieciatka budza sie w nocy?? Czesto placza?
Stary 2013-02-14, 01:22   #1905
Debrah
Zakorzenienie

Różnie. Najpierw co 2 godziny, ale teraz wydłuża sobie przerwy miedzy posiłkami i może spać nawet 5 godzin ciągiem w nocy. Czasem się przebudza lekko to wystarcza podejść, po główce poglaskac, dac poczucie bezpieczeństwa i śpi. Najgorzej jeśli są kłopoty brzuszkowe ale one zwykle męczą mała wieczorem a nie w nocy. a jak z twoim dzieciem?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 01:31   #1906
ewadylewska
Zadomowienie

Moja ma dopiero tydzien, ale najpierw to co 1-2 godziny, teraz co 2-3 w nocy, a w ciagu dnia tez nawet 5 godzin potrafi spac. Teraz jadla godzine temu,zasnela i nagle ryk, wstalam pobujalam i chyba spi...nie wiadomo czemu ten placz, to dla mnie najgorsze.

A dajesz pic, wode, czy herbatke koperkowa?bo pisza zeby nie dopajac ale moze pic jej sie chce??
Stary 2013-02-14, 01:50   #1907
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Mój budzi sie co 3-4 godz idealnie na porę karmienia. Czasem nawet przesypia mi 5-6 godzin ale to jak jest czymś wymeczony.

Teraz akurat pojadl wiec następna pobudka podejrzewam że bedzie koło 4-5ej.
Rzadko płacze,chyba że go brzusio boli. A tak to istny anioł.

Yellow-myślę że bez sensu jest traktowanie tych rozstepow czymkolwiek (w dodatku teraz).
Wszystko jest jeszcze dość świeże więc i te bruzdy powinny sie troche jeszcze zmniejszyć. Ale to natura musi zregenerować skórę a nie specyfiki.
Z resztą w żadne tam cudowne kremy nie wierzę. Skóra z rozstepami jest po prostu rozciągnięta wiec już tak do końca nie wróci do swojej formy sprzed ciąży,jedynie te rozstepy mogą sie zmniejszyć,ale niestety nie wchłonąć.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 02:11   #1908
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile z Was karmi mlekiem modyfikowanym?

YellowSheep - balsam z witaminą E najlepiej, o jak najbardziej naturalnym składzie, ewentualnie olejki. Musisz się liczyć z tym, że rozstępy nigdy nie znikną, ale można je wybielić i będą mało widoczne... Najlepiej zacząć pracować nad nimi od razu. Częste masaże i wcieranie dobrego balsamu zmuszą skórę do pracy i poprawią jej ukrwienie, dzięki czemu będzie się szybciej regenerować.
Stary 2013-02-14, 04:34   #1909
ewadylewska
Zadomowienie

A dopajacie woda brzdace?
Stary 2013-02-14, 08:12   #1910
nancykenator
Zakorzenienie

cześć widzę, że jeszcze śpicie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

przypomnialo mi sie cos smiesznego z wczoraj
wczoraj bylismy rano na usg bioderek wiec maz wzial sobie druga zmiane co by z nami pojechac. popoludniu wiec bylam sama z mlodym. zaglada do nas babcia (moja mama), mlody cos tam marudzil wiec wziela go na rece, spaceruje z nim i zaczyna rozmowe...
-No i co Kubusiu. slyszalam ze byles dzis zbadac bioderka. a powiedz, lekarz mily byl dla Ciebie? i tu nagle Kubus zrobil tega mine a babcia na to
-Nie był miły? to trzeba mu bylo zawalic z kopa a na do widzenia puscic dwa baczki!

ach ta babcia...

Cytat:
No dobra to mam sekundkę, opisze mój poród, a więc
fajny opis
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja też proszę o kciuki w sobotę ale o 12:00 o ile wcześnie nie trafię na porodówkę ja wcale nie potrafie się skupić na nauce mimo że w dwupaku. W sumie to zazdroszczę Ci tego ustnego bo jak by mnie koleś zobaczył z takim wielkim brzuchem to może by się zlitował a tak na pisemnym to d.pa. Tym bardziej ze to poprawka pierwsza w ciągu 3 lat.

Jak czytamy o waszych dietach przy karmieniu to woli jeszcze troszkę nacieszyć się lodówką, swoją drogą to ile ja ostatnio jem to jakaś masakra, ciągle głodna jestem.
kciuki zaciśnięte
co do jedzonka to ja też mam ostatnio straszny apetyt.
Cytat:
Hej dziewczyny. Od wczoraj mnie nie było bo nie mam kompletnie czasu na NIC
Dziś popołudniu włączyłam forum,czytam, cytuje, czytam, cytuje po czym Daria się obudziła i na tym się skończyło...
Chciałam napisać że jutro jedziemy do urologa z tą jej nerką Boję się okropnie Mam prośbę,zaciskajcie kciuki żeby było wszystko ok i żeby się ta nerka dalej nie powiększała.
Jutro napewno wpadnę Was trochę nadrobić (o ile Daria mi na to pozwoli). Buziaki dla Was.
trzymam kciuki, żeby z nereczką było wszystko w porządku
Cytat:
No dobra, więc przyszedł czas opisać mój poród
bardzo pozytywny opis, miałaś super lekarza
Cytat:
W szkole nie jest zle Teraz często słysze gratulacje i słowa podziwu zarówno od dziewczyn jak i od chlopaków. A usłyszałam tez ze przyniosłąm wstyd w szkole. I usłyszałam to od dziewczyny która 2 tygodnie przed tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży, usunęła swoją. Taka córeczka bardzo bogatych rodziców.Dostała za to w twarz. A było to w ta niedzielę, na imprezie postudniówkowej na którą się wybrałam. Tak sobie pomysłałałam ze pewnie ma wielkie wyrzuty sumienia i takim plotkowaniem i docinkami je zagłusza. Jakoś to sobie rekompensuje.
Tak ogólnie to jak by coś gadali to mam to gdzieś. Ale raczej nastwienie innych do mnie jest juz pozytywne. A co do nauczycieli to tez mi idą na rękę i pozwalają zaliczać zalegle sprawdziany wtedy kiedy mi pasuje
na pewno zagłusza wyrzuty sumienia tylko szkoda, że Twoim kosztem.
Ale bardzo dobrze, że dostała w pyszczek, może na drugi raz się opamięta.
Cytat:

o proszę, proszę, to może w końcu pojawią się tak długo oczekiwane czerwone niusy albo przynajmniej takie malutkie skurczyki

debrah śliczna Niunia

powiem Wam, że już nie mam siły, wszystko mnie boli, zapuchnięta jestem jak słoń, chodzę jak kaczka, brzuch mam tygrysa, męczę się nawet jak leżę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:33   #1911
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ewa, Bijkora: świetne opisy!

Bijkora: należało się dziewczynie

Lenova, Delicjanka : odnośnie brzuchów. Zauważcie że my wszystkie miałyśmy CC - mamy rozciągnięte mięśnie brzucha teraz. Trzeba nam trochę więcej czasu. Przeczytajcie koniecznie to i sprawdźcie u siebie:
http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Rozstęp_....-t900427.html (niestety żeby zdjęcia widzieć trzeba się zarejestrować, ale to chwila, a dużo obrazuje ich obejrzenie).
Ja mam ten rozstęp mięśni póki co - ale jestem w okresie połogu, więc ponąć może tak być. Ale to by wyjaśniało odstający dół brzucha.

Czytam Was na bieżąco, z tym, że nie mam się czasu odnosić.
Bokeh, Black : świetnie wyglądacie <3

I jeszcze na dobranoc:
poczytam ) dziekuje
ale ta niunia jest ladniutka!
Cytat:
moja na poczatku budzila sie w nocy co 3 h. pozniej co 5 a teraz kima 6-7h ciągiem.
Chyba ze jej cos dolega-brzusio. Ale tak jak u Debrah, u nas tez sa wieczorne harce.

Cytat:

niee daje, chociaz ostatnio wypila 10 ml herbatki bolal ja brzuszek i jej troszku dalam(juz nie wiedzialam jak jej pomoc mojej bidulce), ale tak to nie. Jak karmisz cycolem, to nie ma takiej potrzeby chyba zemm ale to nie wiem jak to jest.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

powiem Wam, że już nie mam siły, wszystko mnie boli, zapuchnięta jestem jak słoń, chodzę jak kaczka, brzuch mam tygrysa, męczę się nawet jak leżę
Jeszcze momencik ) ja tez nie moglam lezec, najlepiej mi bylo na krzesle obrotowym, na szczescie mega wygodne i czasem nawet drzemałam na nim, w zasadzie ostatnie dni spedzilam na nim wiekszosc czasu.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-14, 08:40   #1912
e_vel
Wtajemniczenie

hej, przyszłam się przywitać śledzę Was ale nie mam czasu na nadrabianie. Lutowe Mamusie, nie obijać się... ładna data dziś na narodziny Miłego dnia wszystkim
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:41   #1913
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancykenator, te ostatnie dni to istna tragedia dla ciała, ja już nie mogłam znieść tego wszystkiego... I jeszcze te ciągłe pytania "Urodziłaś?" - ehh... Ale już niedługo, nasze 2paki, już niedługo.
Swoją drogą, proponuję wziąć się za rodzenie. Od mojego porodu nie pojawił się żaden news na czerwono, a to było już tydzień temu.

Postanowiłam, że będę walczyć o karmienie piersią. Te sutki mnie mordują, ale mam nakładki silikonowe i będziemy dzisiaj próbować z nimi.
Stary 2013-02-14, 08:42   #1914
e_vel
Wtajemniczenie

Black, ja karmię mm, Ewa ja daję herbatkę Mai tak raz na dwa dni.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:48   #1915
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Postanowiłam, że będę walczyć o karmienie piersią. Te sutki mnie mordują, ale mam nakładki silikonowe i będziemy dzisiaj próbować z nimi.
no i dobrze, walcz walcz ja na szczescie takiego problemu nie mialam,a szczerze to balam sie ze bede miec, bo cycki przeciez mialam male i nie sadzilam ze beda sie nadawac do karmienia a tu pokarmu starcza dla niuni. Tylko boje sie ze jak pojde na uczelnie, to nie bede w stanie tyle odciagam, moze juz zaczne robic zapasy? ostatecznosc to mieszanie mm z kp. Mnie na poczatku bardzo zniechęcali do kp. tzn ciagle gdzies slyszalam ze po co karmie piersia po co sie meczyc itd skoro jest mm. nie rozumiem takich gadek, po co sie meczyc..... wrrrr....... na szczescie moja madra glowa nie przyswoiła tych durnych informacji ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-14, 08:58   #1916
pstryczek84
Zakorzenienie

hej mamusie!
cos czarno i czarno na tym naszym forum, zadnej czerwieni a dzis przeciez Walentynki
gerls, bierzcie sie do roboty, super data na narodziny

Cytat:

I jeszcze na dobranoc:
cudne!
dla niektoryh to na dzien dobry

Cytat:
Trzymamy kciuki baaaaaaardzo mocno!

co do dopajania to ponoc jest tak ze przy kp nie trzeba a przy mm jest wskazane. ja karmie mieszanie i herbatke podaje przynajmniej raz dziennie

ladne te staniki z tego Allesa, tez musze sobie ze 2 kupic bo mam tylko te zwyklaki materialowe. po domu ok ale gdzies na wyjscie wolalabym cos lepsiejszego przywdziac bo w tym to wydaje mi sie ze brzuch mam wiekszy niz cycki jakos takie plaskie te piersi sie wydaja, zero sexapilu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:59   #1917
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancykenator, te ostatnie dni to istna tragedia dla ciała, ja już nie mogłam znieść tego wszystkiego... I jeszcze te ciągłe pytania "Urodziłaś?" - ehh... Ale już niedługo, nasze 2paki, już niedługo.
Swoją drogą, proponuję wziąć się za rodzenie. Od mojego porodu nie pojawił się żaden news na czerwono, a to było już tydzień temu.

oj tak, istna tragedia, a jeszcze 2-3 tygodnie temu mówiłam, że wspaniale się czuję a tu minęło kilka dni i wszystko się zmieniło. Jutro mam termin z OM ciekawe... ciekawe...
trzymam kciuki za Twoje karmienie piersią, na pewno Ci się uda
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no i dobrze, walcz walcz ja na szczescie takiego problemu nie mialam,a szczerze to balam sie ze bede miec, bo cycki przeciez mialam male i nie sadzilam ze beda sie nadawac do karmienia a tu pokarmu starcza dla niuni. Tylko boje sie ze jak pojde na uczelnie, to nie bede w stanie tyle odciagam, moze juz zaczne robic zapasy? ostatecznosc to mieszanie mm z kp. Mnie na poczatku bardzo zniechęcali do kp. tzn ciagle gdzies slyszalam ze po co karmie piersia po co sie meczyc itd skoro jest mm. nie rozumiem takich gadek, po co sie meczyc..... wrrrr....... na szczescie moja madra glowa nie przyswoiła tych durnych informacji ;]
i to jest właśnie dowód na to, że każda mamusia wie najlepiej co jest dobre dla jej Maluszka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:10   #1918
ilkas
BAN stały

To ja się zgłaszam do rodzenia dzisiaj na ochotnika !!
Tylko nie wiem czy moja córcia też ma takie plany

Pisałam Wam, że wczoraj zaczął mi odchodzic czop. No to dzisiaj rano już na bank cały wypadł, bo był duuuuży Ale bóle dalej marniutkie bardzo.

Dzisiaj o 13 30 mam ktg u położnej w poradni.

A jak tam pozostałe dwupaki? Jak się czujecie kochane?

Ja zawsze rano budzę się zawiedziona i mówię do TŻ "no nieee, znowu nie urodziłam w nocy"
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:10   #1919
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, więc przyszedł czas opisać mój poród
brawa zapomnialam ze mialas cc

Cytat:

u mnie zawitaly w dzien porodu takze wiesz w koncu zawitaja

ok to juz nie marudze i zaraz wstawie

Cytat:
I jeszcze na dobranoc:
slicznosci

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Black, Bokeh ale brzuszki mnie jeszcze zostało 5 kg a waga jakoś stoi
u mnie dokladnie tak samo jest 5 - 5,5kg i waga stanela mam nadzieje ze ruszy w dol jeszcze

Cytat:
moje dziecko budzi sie co 2 - 2,5 h, placze bo glodne, je i czasem zasypia od razu a czasem niestety marudzi pewnie przez brzuszek - u mnie niestety przewaznie w nocy tak jest ;/

Cytat:
nie
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
rozumie Cie znakomicie dasz rade juz naprawde nie dlugo !

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:16   #1920
eff8
Zakorzenienie

aaa no i to zdjecie brzucha wstawiam

nawijka a moze TY pochwalilabys Nam sie brzuszkiem przy koncowce ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0751.jpg (60,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0759.jpg (66,4 KB, 47 załadowań)

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości