|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
oj tam oj tam, mięsa nie miały:p
|
|
|
|
#2072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Dzien dobry
od 7 nie spie z mysla o glukozie ide, a co! najwyzej gin mnie wysle jeszcze raz :P chce to miec z glowy. juz teraz wydaje mi sie to wielkim wyzwaniem, bo w brzuchu burczy, obie z Nelka marzymy o sniadaniu...a co dopiero po 30 tygodniu ![]() Cytat:
czulam, ze momentami jest naciagany w strone avatara i innych takich "magicznych" (most do Terabithii). po ksiazke pewnie tez siegne z ciekawosci mniam! Lindor! serduszka - wlaczasz klawiature numeryczna, naciskasz alt i 3. http://zapytaj.onet.pl/Category/007,...awiaturze.html Cytat:
ale urodzil sie Szymek. szukam w wiekszym rozmiarze, bo jestem w niej zakochana. a wlosy...zobaczymy patrzac na nasza dwojke czupryne powinna miec, najwyzej beda dwujajowe Cytat:
![]() Cytat:
a tetre zawsze moge kupic i wyslac prosto do Ciebie tylko najpierw sama ja pomacam.noooo gdzie ten tz, obiecal, ze skoczy rano na chwile do pracy i wroci po nas zebysmy na glukoze skoczyli we trojke umre z glodu! to bedzie ciezki dzien. juz sobie zapakowalam bulke i serek wiejski "na po" ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- ![]() a syn pewnie swojego misia wreczy jakiejs kolezance
|
||||
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na syzbko możesz zacząć wycierać włosy po myciu tetrą zamiast ręcznikiem, wyciskać nigdy trzeć i nie czesać - myślę, że zobaczysz efekty
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
maż nastawił budzik na 7 rano.. oczywiście budzik zbudził mnie a ten spał dalej.. To ja poszłam, zrobiłam herbatkę, wyciagnęłam naczynia ze zmywarki, wstawiłam nowe, pozmywałam co się nie dało wstawić, przygotowalam mu jedzenie do pracy i zdążylam się z nim pokłócić, że się tłukę rano a on nie może spać..
i na koniec stwierdził, ze mu sie nie chce iść do pracy i nie idzie |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka, otworzyłam Twoją wyprawkę i przeniosłam się w przestrzeni do pracy
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystko dopina na ostatni guzik. ps. Nela ma czkawke. dopada ja chyba zawsze jak napije sie wody z gazem
|
||
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
A dzisiaj rano nagle ten budzik i że on jednak musi iść i zaraz wstaje.. to ja w glowie wszystkie plany przestawiam... a jak już przestawiałam obudzilam się i wszystko porobiłam to stwierdza, ze wraca do pierwotnego planu.. kurde za 15 minut muszę wychodzic a jeszcze w piżdżamie jestem.. |
||
|
|
|
#2079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ciekawe czy w książce też będzie przegięcie. Dam znać jak moje odczucia. A lindorki chętnie Ci oddam ![]() 3. Dwujajowe też mogą być, będziemy kombinować fotkę ![]() 4. Zaloguję się, popatrzę i ewentualnie u Ciebie zamówię Cytat:
Najbardziej przeraża mnie to nieczesanie ale może się uda. Popróbuję, teraz i tak siedzę w domu więc straszyć mogę ewentualnie rybki i panią listonosz ![]() Cytat:
Chyba rzeczywiście chce ten dzień spędzić z żonką
|
|||
|
|
|
#2080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kurdeeeeee
nadrabiam Was od 7.30 i nie mogę nadrobić tak mi coś zamula..... kilka cytatów przetrwało ![]() Cytat:
jestem pełna podziwu, nieźle dbasz o cerę ![]() Cytat:
![]() ale to chyba też wina antywirusa, bo coś się uaktualnia Cytat:
my mamy nawilżacz i staramy się utrzymać wilgotność ok 40-50% no właśnie widziałam. Tylko u mnie dziwnie troszkę bo spadł poziom glukozy, a nie wzrósł ![]() a co do witaminek to będziesz zadowolona ja kupuję duże opakowania (90sztuk chyba) bo troszkę taniej wychodzi Cytat:
![]() ale chyba też muszę zacząć ![]() za zakupy
|
||||
|
|
|
#2081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że macie dopiero stan surowy ![]() ale Wam zazdroszczę marzy mi się domek. Całe życie mieszkałam w domku, ciekawe czy kiedyś i my z Tż się dorobimy ![]() Cytat:
![]() ale też troszkę zmieszana. A pod kurtką może by nikt brzucha nie zauważył, ale było tak strasznie gorąco w kościele, że zdjęłam szalik i rozpięłam kurtkę. Jak wywaliłam brzuchol to wszyscy się gapili Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę na gimnastykę, a wy ćwiczcie mięśnie KEGLA! Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-14 o 09:08 |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to mam znajomą która ma niewielkie alimenty,prace i sama wychowuje synka, ma pomoc ze strony mamy ale daje radę ![]() ja po prostu nie widzę opcji byśmy mieszkali wszyscy razem, moja siostra ma szkołę, tata pracę, nie będą przeze mnie zarywać nocy. pieniądz rzecz nabyta, zawsze się zdobędzie, i nawet jak ma być ciężko, to będzie.. z czesem wszystko się ogarnie.. jest drogo, nawet bardzo ale co zrobić? plus,że auta nie mamy a mieszkanie z opłatami i czynszem to 1500pln. nie będę siedzieć i płakać,że się nie da ale kombinować by się dało.. jak nie wyjdzie to wtedy się pomyśli.. ale jak jest o co walczyć,jak ma się marzenia nawet tak maleńkie,że nikt ich nie widzi to jest o co walczyć.. i będę walczyc.. choćbym miała ze spuszczoną głową wrócić do rodziców po paru miesiącach, spróbuję ![]() co pomarudze to moje..ale będzie tak,jak ma być. poza tym witam się po paru godzinach snu,od 5tej leżałam w łożku nie wiedząc co ze sobą zrobic ![]() zrobiłam sobie naleśniki,a raczej coś co je przypomina i wciągnęłam z powidłami i bita śmietana... zasłodziłam sie na dobre ![]() znów miałąm te okresowe bóle.. i chyba zaczynam się nimi przejmować bo co rano to samo.. a gin dopiero 20go
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam to wczoraj i nawet wysłałam bratu bo on się urodził 14 listopada. ![]() Ale się wkurzyłam...Tż przychodzi z pracy po 6 i ja zawsze się budzę, a później nie mogę zasnąć, jak już mi się udaje to po 7 i jak na złość telefon o 8 dzwoni. Nosz kurde. Wiec lece do tego tel, żeby Tż nie obudził i co "Państwa numer został wylosowany w konkursie..." Jak się wkurzyłam. Wiem, że ta pani bogu ducha winna ale powiedziałam jej że jest godzina 8 rano i niektórzy o tej godzinie jeszcze śpią. Zmieszała się, przeprosiła i rozłączyła. Czy oni nie mają umiaru??
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mi kupił ręcznik taki z mikrofibry jak leciałam do stanów co do nieczesania, ja nie używam dużo żelu więc nie mam posklejanych włosów więc mi to nie przeszkadza wcale, tylko jak nie czeszesz włosów to pryz myciu ich wychodzi strasznie dużo, można się przestraszyć:P
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam.. zajęło mi to aż dwie godziny
a dużo nie miałam.. Teraz mogę się z Wami przywitać kochane, tak Wyjątkowo walentynkowo ![]() lecę się ogarniać bo czas biegnie na moją niekorzyść, zajrzę później |
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, faktycznie zrobilo sie za pozno na te glukoze
juz sie z tz nie umawiam, bo mnie robi w konia. odpuszczam, pojde jutro. a skoro juz wstalam wczesniej zjem sobie sniadanie, umyje lebek i bede sie obijac
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co zmiany planow to maz chcial mnie zabrac do kina poki mlody w szkole ale ze wszystkieseanse dla doroslych w kinach sa poobiedzie, to idziemy walentynkowo cala rodzinka na Ralph demolka i ciekawe co tam za prezencik ma maezus dla Bani hehehehe Udanego Walentego zycze Wam dzieczynki :P
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
ile Wiktorek wazyl na ostatniej wizycie?
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co w sumie nie dziwi. grubas jeden ![]() Cytat:
![]() a co do porad kwasowych - ja nie wiem, czy w ogóle ode mnie jakiekolwiek kosmetyczne rady będziecie chciały, ja "zwykłych" kosmetyków to od lat już nie stosuję. jestem zboczona na punkcie składów i nie kupiłabym niczego bez sprawdzenia, co jest w środku ale trzeba przyznać, że mojej gębie takie podejście baaaardzo służy Ashyshqa jak ty masz fale, to ale już na wątek dla zakręconych!!!!!!!!!!!!!! !! jakie cuda tam się robią z włosami, Mysia ma rację
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, ale widok kanapki wygral z wizyta w laboratorium
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i optymistka chyba nie jestem.. raczej się wkurzam,że nie jest tak jak chcę i na złość chcę by było jeszcze lepiej :P koniec końców wychodzi na to samo.. Cytat:
![]() szyjka będzie idealna
|
||
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzecznie lezalas to musi byc dobrze.sniadanie zjedzone, teraz czas na domowe spa
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
axella optymistka nie optymistka, ja tam jak już mówiłam również Cię podziwiam
![]() Nie udzielam się, ale codziennie dzielnie śledzę i wiem wszystko tzn pewnie prawie wszystko co się u Was dzieje ![]() dzisiaj z okazji walentynek jak już mówiłam idę zmienić kolor włosów, trzymajcie kciuki żebym jutro nie biegała ściągać kolor ))Co do czynszów, ja również uważam że spóldzielnie szaleją - u nas w małej miejscowości (20tyś mieszkańców) czynsz w mieszkaniu z wielkiej płyty przy niespełna 60 metrach to prawie 500zł. Mamy mieszkanie w Warszawie - które wynajmujemy - potwierdzam to okropny okres na szukanie lokatorów - 53m - całodobowa ochrona, codziennie firma sprzątająca, ogród zimowy na dachu z placem zabaw dla dzieci, garaż i wszystkie inne udogodnienia gdzie płacimy czynszu 420zł. Ahh... i piękna ta kocykowa krówka - to chyba diabli wyszukała na allegro, dodałam do obserwowanych, kupię dla Stasia
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli a jaz chcialam pisac ze powodzenia zycze hehe a Ty sie poddalas hiii a i dziwilam sie ze tak pozno sie decydujesz u mnie w labolatorium w przychodni trzeba byc przed 8 na glukozie heheh
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł z rana, piję capuccinko i trochę Was nadrabiam.
Wczoraj byliśmy na SR, prowadziła zajęcia położna z 15-letnim doświadczeniem oraz osoba, która jak się okazało odbierała poród mojej przyjaciółki, która urodziła sn dziewczynkę ponad 4,3kg nie popękała, nie była nacinana Było trochę o porodzie, co nas może denerwować w szpitalu jak się zacznie poród, od momentu przyjścia na IP - jak sobie radzić ze stresem, który jest wtedy nie wskazany. Dostałyśmy zalecenie żeby od 36 tc pić napar z liści malin - 1 litr przez cały dzień oraz wcinać olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Ogólnie jestem strasznie zadowolona, TŻ też widzę wkręcił się i bardzo mu się zajęcia podobały.Zakupiłam matę edukacyjną FP Taką jak w załączniku Miało nie być różu, ale ta jedna rzecz może być różowa ![]() Dzisiaj walentynki, więc przygotuję jakieś słodkości dla męża i dzień spędzimy sobie razem, nie kupujemy sobie prezentów w ten dzień. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

ide, a co! najwyzej gin mnie wysle jeszcze raz :P chce to miec z glowy. juz teraz wydaje mi sie to wielkim wyzwaniem, bo w brzuchu burczy, obie z Nelka marzymy o sniadaniu...a co dopiero po 30 tygodniu 

Choć bliźniaczki będą z nich marne : Nela pewnie z bujną czuprynką, a Sofia łysa po rodzicach 

wszystko dopina na ostatni guzik. 

jestem pełna podziwu, nieźle dbasz o cerę 

Ślub 27. X. 2012
a dużo nie miałam..