|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
uhahana-to ma być rozprawka, zgadzam się nie zgadzam, czy co? Możesz zacząć, że choć mówi się, że uroda i wygląd zewnętrzny sa ważne to tak naprawdę prawdziwe piękno możemy odnaleźć dopiero we wnętrzu człowieka.
No i argumenty np. ze byli ludzie (ktos tam slawny) nieatrakcyjni w sensie fizycznym, a cieszyli się powodzeniem płci przeciwnej, byli utalentowani; albo, ze czesto jest tak, że osoba piękna zewnętrznie nie jest interesująca, potrafi być okrutna itp.
|
|
#9242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy było ćwiczenie w książce 'uzasadnij, że'. No i kazała nam to przygotować ustnie na 200-220 słów. Wiem, że powinnam zabrać się wcześniej za to, a nie na ostatnią chwilę, ale nie umiem oraz nie lubię takich rzeczy, więc się zniechęciłam. A do tego jutro mamy lekcję z praktykantem I to on nas będzie przepytywał z tego. Jedyny plus, że po dzisiejszej lekcji z nim mam wrażenie, że umie niewiele więcej od nas. No ale mimo wszystko... Ja nie chcę
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#9243 |
|
Zadomowienie
|
jestem padnieta
codziennie mam z czegos spr pozatym te zakupy ..chodze juz chyba 4 dzien kupilam juz spodnie ale jeszcze buty :/ Ślimaczku - jestes ![]() <hura>ty masz dopiero dziady ![]() ![]() ja juz koncze pozytywizm :P tzn pani powiedziala ze niedlugo na troche wrocilmy do romantyzmu bo mamy (jako jedyna klasa w szkole) testowac nowe ksiazki . a ze w wersji testowej wyszedl tylko romantyzm to musimy sie troszke wrocic:P i to chyba wszysko:P
|
#9244 | ||||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Np. jest kartkówka ze znajomości lektury i dostaję lepszą ocenę (po przeglądnięciu kilku stron streszczenia) od osoby, która naprawdę przeczytała tą kilkusetstronicową książkę. ![]() Ale najbardziej nie lubię, kiedy się uczę i dostaję 1 - mam wtedy świadomość zmarnowanego czasu. Cytat:
![]() Cytat:
Jak zwykle. ![]() Cytat:
Ściągi mam prawie zawsze od podstawówki i jeszcze nigdy nikt nic nie zauważył. Choć oczywiście nie zawsze korzystam. ![]() marta, zapraszam Cię do znajomych. Uff.. Ale jestem padnięta. Mam takie okropne zakwasy po tych próbach naszego układu tanecznego, że prawie nie mogę chodzić. Znacie jakiś sposób na to..? Chyba nigdy jeszcze aż tak mnie nie bolało..Wczoraj na dodatkowej geografii było bardzo fajnie, a potem jeszcze fajniej. No i przy TŻu nawet łatwiej mi było wstać o 5 rano. ![]() Pozytywnie.
|
|
|
#9245 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta => nie chce mi się załadować
ale skopiowałam linka, potem zajrzę ![]() co się ze mną dzieje? ja się uczę ![]() niemożliwe...![]() WOS oczywiście na razie; ale teraz w ramach odstresowania się zrobię notatkę na polski - takie ręczne kopiuj-wklej z podręcznika (coś przepisać),ale to też na piątek jeszcze głupia fiza na piątek ale na szczęście teorii są 2 strony (zwykle coś koło 20 ale czysta pamięciówka - trzeba napisać słowo w słowo), taki kartkówko-sprawdzian; tym razem będzie połączone - teoria+zadania razem, no to humanistka nauczy się tych bzdur o faraday'u, elektrolizie i dysocjacji a jutro mam spr. z niemca, ale dziś pana nie było i lekcja przepadła ale my nie wiedzieliśmy, czy to ma być czy nie, nooo, proszę paaanaaaa " jutro polowa klasy Kangura pisze, niestety na dzielonych lekcjach ![]()
|
#9246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-udaje się przełożyć sprawdzian, -nie ma nauczyciela, -nie pytają, -nie ma kartkówi, albo coś w tym rodzaju ![]() Cytat:
), a ja przegapiłam termin wpłacania na konkurs, wiec nie idę
|
|
|
#9247 |
|
Wtajemniczenie
|
emememsik => ja też tak mam czasem z tymi ocenami
szczególnie z polskiego - mam coś takiego, że nawet jak nie umiem/nie wiem/ nie mam pojęcia to umiem to napisać tak "okrężnie", że wychodzi na to, że umiem i dobra ocena![]() tak było z kartkówką z treści Pana Tadeusza - dużo osób przeczytało całą książkę, poświęciły cały weekend, a ja - opracowanie + streszczenie, a w niedzielę wieczorem zastanawiałam się czy przeczytać jedną księgę na chybił trafił wybraną ale w końcu olałam... i co? 5 ![]() a niektóre osoby, które naprawdę przeczytały w ogóle nie zaliczyły ![]() z maty też tak mam, nie robię kompletnie nic, a zwykle większość klasy dostaje 3 - ja do niedawna też. Ale te tróje dostają też osoby, które nad matą naprawdę siedzą, uczą się, rozwiązują zadania, często brakuje im punkt do czwórki, a ja zwykle jestem gdzieś w dolnej granicy punktowej a piszę jakieś totalne bzdury - na żywioł ![]() my z angla na razie robimy samą gramatykę - podobno sprawy maturalne - listening, reading, speaking zostawamy na klasę trzecią ![]() ściągać nie umiem ostatnio miałam na geografii te wypisane rzeki/góry/wyżyny/niziny na takiej malutkiej karteczce, gostek był czymś zajęty a ja i tak bałam się to wyciągnąć, czaiłam się jak głupia ![]()
|
#9248 |
|
Wtajemniczenie
|
opuszczę Was po Na Wspólnej
babka z maty kazała pouzupełniać zeszyty na marginesie maluję kwiatki/jakieś dziwne bazgroły jak się nudzę - czyli ZAWSZE ![]() muszę sobie jakiś nowy założyć, żebym nie zapomniała sobie kupić to ja już mówię - dobranoc
|
#9249 |
|
Zadomowienie
|
patitcz tak dopiero mam romantyzm, ale w tamtym roku mialam w pierwszym semestrze tylko 3 godziny tygodniowo, a w 2 dwie i dopiero teraz ide normalnym programem
ale i tak mam rok dluzej, wiec sie nie spieszymy
|
#9250 |
|
Zakorzenienie
|
Oo co do ściągania, to się nawet wypowiem
![]() Większość gimnazjum przejechałam na ściągach. W LO jakoś w pierwszej klasie nie praktykowałam, ale teraz już powyczuwałam co i jak z którym nauczycielem i znów ten proceder wraca. Jakoś nie mam wyrzutów sumienia, to już dawno uświadomiłam sobie, że uczę się dla siebie, a po co mi umieć reżimy rzeczne albo podział jezior ze względu na genezę, skoro i tak NIGDY W ŻYCIU mi się to nie przyda. Bywa, że napiszę ściągę, a później prawie z niej nie korzystam, ale jednak jest to poczucie, że 'jakby co'. W sumie jeszcze nikt nigdy mnie nie złapał, ma się swoje sposoby ![]() Dalej siedzę nad tym angielskim. Agosku zazdroszczę umiejętności improwizowania z takimi rzeczami. Mi właśnie bardzo przeszkadza to, że mam problemy ze spikingiem. Pracuję nad tym, ale nawet po polsku niespecjalnie gadatliwa jestem ![]() Dostałam pytania z gery. Nie wiem, czy na pewno takie, jakie będą, ale mimo wszystko... Nauka śmierdzi! EDIT: Skończyłam. Ale nauczyć to już się chyba tego nie nauczę. Zobaczymy. Idę spać, dobranoc!
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' Edytowane przez uhahana Czas edycji: 2007-03-14 o 23:33 |
|
|
|
#9251 | ||
|
|
Cytat:
Nie prowadzę. ![]() Cytat:
No, fajnie dziś było. Do południa byłam na "Dniu przedsiębiorczości" (wybierało się dowolną firmę, która zgodziła się kogoś przyjąć i spędzało się tam jeden dzień, ja oczywiście poszłam po prostu do pracy ), potem wystałam się w biurze paszportowym (składałam wniosek o nowy paszport), potem w biurze turystycznym (dowiedzieć się o bilety do Hiszpanii), a za 2 godziny idę na spotkanie krakowianek-wizażanek.
|
|
|
#9252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podczerwień mi nie działa i nie mogę coś zrzucić tych zdjęć
Cytat:
![]() Ściągać nie umiem i nie ściągam Wolę się nauczyć i mieć poczucie, że faktycznie coś zrobiłam, a nie to olałam i poszłam na łatwiznę ![]() Mam strasznie zły humor TŻ chyba się na mnie obraził, z resztą nie wiem za co miałby się obrażać, ale nie odzywa się do mnie od 4 lekcji
|
|
|
|
|
#9253 | |
|
|
Cytat:
No i wf i religię, które olałam załatwiając sobie całoroczne zwolnienia. Trzeba sobie radzić.
|
|
|
#9254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To wszystko przez próby...Jutro o 15 powiem Wrocławiowi cześć ![]() Nigdy nie byłam tam, a kajorzy mi się z Wami, więc na pewno będzie fajnie ![]() No i jeszcze raz, ostatni już zapraszam Was na nasz spektakl w szkole teatralnej o godzinie 20. Wyjazd mamy jutro o...5:40 ![]() Idę zaraz po prowiant-ale żadnych słodyczy! ![]() I chyba pójde do fotografa, zrobić zdjęcia do dowodu, bo wczoraj była u fryzjera i tak mnie dzisiaj wszycy komplementowali, że chyba wykorzystam te okazje ![]() ![]() Aha! Sciągam rzadko. Zadrza mi sie to jednak, bo często dostaje na sprawdzianie "zaćmienień"a wtedy spojrze na sciągę i mi sie przypomina.
|
|
|
#9255 |
|
Wtajemniczenie
|
Krówko miłego pobytu we Wrocławiu i udanego występu
![]() We Wrocławiu jest naprawdę fajnie, szkoda, że nie mogę być jutro w Wrocku, bo na 100% wpadłabym chociaż nie mam pojęcia, gdzie jest szkoła teatralna
|
|
|
|
#9256 |
|
|
KBM, żałuję, że nie będę mogła zobaczyć Cię w akcji.
Polskich w tygodniu mam 7. ![]() Ja już zrobiłam zdjęcie do dowodu, na szczęście nie wyszłam najgorzej (w przeciwieństwie do zdjęcia paszportowego
|
|
#9257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Uwazam tak jak ty em, ze na przedmioty ktore w ogole mi sie nie przydadza (czyli praktycznie wszystkie ) robie sciagi. Matma, fiz, chemia, lacina, wos, i tyle chyba. Na polski juz robie w ostatecznosci jak sie czegos nie naucze, na historie w ogole, biologia podobnie jak polski, a ang w ogole.No a wlasnie-pisalam dzisiaj z polskiego..Ogolnie masakra Cos nie cos napisalam ale wiem, ze zawalilam praktycznie na calej lini..Zreszta, jak wiekszosc bo naprawde spr byl powalony a duzo osob tez nie umialo. aaa kupilam sobie czarne balerinki z bialymi lamowkami ![]() z deichmana ![]() Krowka-kopnelabym Cie na szczesie Powodzenia kochana Aaa i pokaz jak sie scielas
|
|
#9258 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 7 polskich
ale czesto to sie przedłuza . bo wiekszosc lekcji ktore mi przepadaja to mam wstawiany polski tak jednego dnia mialam chyba kiedys 4czy5 polaków (nie pamietam juz ile tego dokladnie bylo) i niedlugo zaczynam Młodą Polskę wkoncu mam wszystko kupione . czyli buty i spodnie i jestem nawet zadowolona jeszcze jutro i weekend to byl ciezki tydzien a jutro jade po psa ![]()
|
#9259 |
|
Zakorzenienie
|
co do sciagania to od zawsze sciagam na fizyce - jak cala klasa. gosc rozumie nas-humanow i zawsze czyms tam sie zajmuje, czyta gazete itp albo po prostu udaje, ze nie widzi. normalnie mozna sobie otworzyc zeszyt i spisac zadanie czy regulke. poza tym francuski-mozna siedziec nawet na wprost babki, wyjac sciage i nic. udaje sie tez na polskim, bo karty pracy sa takie same, wiec z kolezanka z lawki pracujemy wspolnie
i mamy to samo tylko innymi slowami na innych przedmiotach sciagac sie nie da, bo bardzo pilnuja i zabieraja kartki albo obnizaja oceny. na chemie na ktorej kobieta ostro pilnuje robie sciagi na olowku-pisze cienkopisem po sciankach wzory itp, zostawiam na noc do wyschniecia i juz. olowkowej sciagi nigdy nikt nie "przyuważyl". dzis mialam wzory wyzszych kwasow karboksylowych ktorych nie moglam zapamietac ( np. C17H35) na gumce![]() z tej chemii nam dowalila, 8 zadan.. czesc mam dobrze [przynajmniej tak mysle], jedno ktorego nie umialam odpisalam od dziewczyny z tylu, kiedy babka wyszla na sekunde
|
#9260 |
|
|
laylaaa, ja w gimnazjum miałam taki fajny przezroczysty długopis, drukowałam sobie ściągę i wszystko pięknie było widać.. ale tylko dla mnie. Bo z daleko wyglądało jak normalny długopis.
![]() Ja preferuję ściągę przyklejoną taśmą klejącą na udzie - siadam zakładając nogę na nogę, podpieram się ręką tak, że nauczyciel nie widzi gdzie patrzę i jazdaaa.. Opracowałam to już do perfekcji, ale ostatnio nawet porządnych ściąg mi się nie chce robić..
|
|
#9261 |
|
Zakorzenienie
|
Em, chyba mamy identycznie podejście do ściągania i jego sposoby
Tak samo uważam, że skoro ta wiedza mi się nigdy nie przyda, to na sprawdzian też nie muszę umieć. Spytacie pewnie 'to po co robię ściągi, nie lepiej olać?' No ale nie, bo mam jakąś taką dziwną ambicję na czerwony pasek, co roku. Dotąd jakoś mi wychodziło, ale w tym roku nie wiem, będzie ciężko... Też ściągam z długopisu, albo kładę ściągę na udzie! Nie przyklejam, bo często mam dwustronne. ![]() No i muszę się pochwalić: polski, kartkówka z "Lalki": 5 przedsiębiorczość, kartkówka: 5 angielski, wypowiedź ustna: 5- historia, kartkówka: 4 Wiem, okropna jestem ![]() A jutro sprawdzian z ruskiego Już tak dobrze nie będzie...Spadam na sprawdzian głupi serial, a później do książek, miejcie się!
Choose life.' |
|
|
|
#9262 |
|
Zakorzenienie
|
ja na udzie mialam chyba raz [pod rajstopa
] ale to w gimnazjum. na testach gimnazjalnych zrobilam na duzej gumce i na sloniku na szczescie sciage z wzorow, nie pamietam czy sie przydala. wiem ze zapuscilam zurawia do kolezanki obok i spisalam jedno zadanie zwykle karteczke wkladam do piornika albo pisze wewnatrz kartki lekko olowkiem. a pisanie po lawce na przerwie przed sprawdzianem to norma ide sie uczyc cos..
|
#9263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczegolnie plac solny noca i pub Mańana ![]() ja kupilam w tymze sklapie czarne ![]() kocham wiosne, kocham cieplo, kocham slonce i nawet kocham nudne lekcje historii jak jest tak wiosennie i cieplo.... kurcze odwala mi
|
|
#9264 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero co wróciłam...
Krówka-powodzenia jutro w innym przypadku to nie...a ja nie ściągam... w liceum , bo w gimnazjum to każdą kartkówkę i sprawdzian z fizyki pisałam ze ściągą (mało korzystałam), ale i tak ryzyko było niewielkie, bo fizyczka ściągi pisane ręcznie, po prostu zabierała bez wyciągania konsekwencji; lubię mieć to poczucie, ze to co osiągnęłam, osiągnęłam własnymi siłami i nie zakładam, że coś mi się nie przyda, bo pewne rzeczy lubię wiedzieć dla samej wiedzy głupeczek ze mnie, wiem
|
|
#9265 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znając mnie nie wybiorę nic normalnego ale na pewno nie skrzywdzę mojego dziecka tak jak kol. która nazwała swą córkę Frania biedne dziecko, bo ta kol. jest taka śmieszna i kopnięta trochę i stąd to imię... brrrCytat:
![]() Cytat:
Nie było mnie kilka dni a tu tyyyyle napisane!Cytat:
Cytat:
ślimaczek witaj Ładny av Martusia no ładnie to Ty dziś zaglądałaś na moje konto na fotce a się zastanawiałam kto to taki Masz śliczne włoski Aha a ja na bierzmowanie wzięłam imię Karolina patronką moją jest bł. Karolina Kózkówna, (tak bo ze mnie taka koza No i tak na marginesie to żałuję bo nigdy nie widziałam go na żywo I jak oglądam jakieś programy o nim to zawsze chce mi się płakać... No tyle moich wywodów.
|
|
#9266 |
|
Zadomowienie
|
mathilda dziekuje
chyba powinnam spadac sie uczyc
|
#9267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam zawsze ściągę z takim długopisem, najlepiej jak jest z kolorowego plastiku zrobiony bo wtedy nauczyciel zupełnie ie widzi ściągi ![]() Aha i ja Wam zazdroszczę tempa przerabiania lektur, ja już jestem na Potopie i do końca kwietnia każdy ma zaliczyć znajomość treści Potopu i Lalki- która nota bene poszła nam okropnie Ale wszystko się zrobi
|
|
#9268 |
|
Zakorzenienie
|
Moja praca na ppwt
No ok wiem że nie jest to identyczne, bo moja postać dziwnie się wydłużyła ale co tam, jest jakie jest
|
#9269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i pisze po raz drugi tylko raz w tamtym roku udało mi się porządnie ściągnąć TYLKO RAZ!! Dopiero wróciłam od TŻ-ta bo on chory biedny.No i ja też byłam wreszcie u lekarza i obyło się bez antybiotyków bo mam tylko jakiegoś wirusa A mialam dzisiaj tak paskudnie zawalony dzień,że szok no i przeżyłam o dziwo ![]() Z 8 lekcji byłam tylko na 6 i wszystkie 6 to były kartkówki bądź odpowiedzi ustne. Dostałam tylko 0 z chemii no cóż wczoraj nie zdąrzylam sie przygotować Teraz siedze z maseczką wygładzającą i czytam na KWC o kremach Nivea nawilżających U TŻta wreszcie sie nauczyłam trygonometrii Mathilda:Napisze tylko jedno WOW!!!! |
||
|
|
|
#9270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed tym spektaklem nie stresuje sie za bardzo, bo z racji tego że gra w nim cała klasa, te role nie sa zbyt wielkie. Więc mam tylko skromny epizodzik i nerwów nie ma ![]() Blaque-ja po prostu sobie podciełam, moje pocieniowane własy. Zdjęcia wolę nie wklejać, bo po mojej dzisiejszej sesji u fotografa, stwierdzam, ze jestem na maksa niefotogeniczna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

mężczyźni?... I dlaczego nie tam gdzie ja?! 

I to on nas będzie przepytywał z tego. Jedyny plus, że po dzisiejszej lekcji z nim mam wrażenie, że umie niewiele więcej od nas. 
osobom, które się uczyły się nie powiedzie, a ktoś ścągnie, coś odpisze od kolegi i wychodzi na to, że wie więcej od nas
Np. jest kartkówka ze znajomości lektury i dostaję lepszą ocenę (po przeglądnięciu kilku stron streszczenia) od osoby, która naprawdę przeczytała tą kilkusetstronicową książkę.
.
Jak zwykle. 

Wolę się nauczyć i mieć poczucie, że faktycznie coś zrobiłam, a nie to olałam i poszłam na łatwiznę