Urodzone w 1989 :) - Strona 309 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-14, 19:19   #9241
Agosek
Zadomowienie

GG do Agosek Wyślij wiadomość przez MSN do Agosek
Dot.: Urodzone w 1989 :)

uhahana-to ma być rozprawka, zgadzam się nie zgadzam, czy co? Możesz zacząć, że choć mówi się, że uroda i wygląd zewnętrzny sa ważne to tak naprawdę prawdziwe piękno możemy odnaleźć dopiero we wnętrzu człowieka.
No i argumenty np. ze byli ludzie (ktos tam slawny) nieatrakcyjni w sensie fizycznym, a cieszyli się powodzeniem płci przeciwnej, byli utalentowani; albo, ze czesto jest tak, że osoba piękna zewnętrznie nie jest interesująca, potrafi być okrutna itp.
Stary 2007-03-14, 19:49   #9242
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agosek Pokaż wiadomość
uhahana-to ma być rozprawka, zgadzam się nie zgadzam, czy co? Możesz zacząć, że choć mówi się, że uroda i wygląd zewnętrzny sa ważne to tak naprawdę prawdziwe piękno możemy odnaleźć dopiero we wnętrzu człowieka.
No i argumenty np. ze byli ludzie (ktos tam slawny) nieatrakcyjni w sensie fizycznym, a cieszyli się powodzeniem płci przeciwnej, byli utalentowani; albo, ze czesto jest tak, że osoba piękna zewnętrznie nie jest interesująca, potrafi być okrutna itp.
Dziękuję
Znaczy było ćwiczenie w książce 'uzasadnij, że'.
No i kazała nam to przygotować ustnie na 200-220 słów. Wiem, że powinnam zabrać się wcześniej za to, a nie na ostatnią chwilę, ale nie umiem oraz nie lubię takich rzeczy, więc się zniechęciłam.
A do tego jutro mamy lekcję z praktykantem I to on nas będzie przepytywał z tego. Jedyny plus, że po dzisiejszej lekcji z nim mam wrażenie, że umie niewiele więcej od nas.
No ale mimo wszystko... Ja nie chcę
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 19:55   #9243
patitcz
Zadomowienie

jestem padnieta
codziennie mam z czegos spr

pozatym te zakupy ..chodze juz chyba 4 dzien
kupilam juz spodnie
ale jeszcze buty :/

Ślimaczku - jestes <hura>
ty masz dopiero dziady
ja juz koncze pozytywizm :P

tzn pani powiedziala ze niedlugo na troche wrocilmy do romantyzmu bo mamy (jako jedyna klasa w szkole) testowac nowe ksiazki . a ze w wersji testowej wyszedl tylko romantyzm to musimy sie troszke wrocic:P

i to chyba wszysko:P
choćby na jego nogach spoczywała
płonąca aureola
Uwierz w ślepą miłość
i równie ślepą nienawiść
Uwierz We mnie"
patitcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 20:00   #9244
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez ciekawa_świata Pokaż wiadomość

tak czasem jest - niesprawiedliwie osobom, które się uczyły się nie powiedzie, a ktoś ścągnie, coś odpisze od kolegi i wychodzi na to, że wie więcej od nas
Tak, to jest strasznie niesprawiedliwe, ale często zdarza się właśnie mi. Np. jest kartkówka ze znajomości lektury i dostaję lepszą ocenę (po przeglądnięciu kilku stron streszczenia) od osoby, która naprawdę przeczytała tą kilkusetstronicową książkę.
Ale najbardziej nie lubię, kiedy się uczę i dostaję 1 - mam wtedy świadomość zmarnowanego czasu.

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Aha, ja mam bardzo wymagającego nauczyciela od geografi, a ostatnio nam jeszcze powiedział, że podniesie poziom, bo skoro ten co jest jakby dla wszystkich jest dla nas za łatwy, to będzie więcej wymagał. Niby dobrze, ale trzeba się jeszcze więcej napracować, a to i tak nie daje gwarancji że się napisze spr na 4 .
Ale jest jednocześnie bardzo fajny .
Ja się zapiszę w przyszłym roku na kursy przygotowujące pewnie.
A mój jest właśnie cholernie niewymagający - dlatego sama muszę coś z tym robić. Mam 1 h w tygodniu, na dodatek tak jakbym jej nie miała, a geografię będę zdawać rozszerzoną.

Cytat:
Napisane przez Martusia B. Pokaż wiadomość
Jestem bardzo zadowolona Kupiłam sobie słynne balerinki z H&M czarne, czerwoną torbę (jak na zakupy) w groszki i jeszcze jedną czerwoną do szkoły w H&M, i bokserki dla TŻa
A ja właśnie wczoraj mierzyłam te balerinki, ale rozmiary na mnie nie pasowały.. Jak zwykle.

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Ja nie lubie ściąg z prostego powodu NIE UMIEM ŚCIĄGAĆ

http://www.fotka.pl/profil/marta6704/
A ja muszę nieskromnie przyznać, że w ściąganiu jestem niezła. Ściągi mam prawie zawsze od podstawówki i jeszcze nigdy nikt nic nie zauważył. Choć oczywiście nie zawsze korzystam.

marta, zapraszam Cię do znajomych.

Uff.. Ale jestem padnięta. Mam takie okropne zakwasy po tych próbach naszego układu tanecznego, że prawie nie mogę chodzić. Znacie jakiś sposób na to..? Chyba nigdy jeszcze aż tak mnie nie bolało..

Wczoraj na dodatkowej geografii było bardzo fajnie, a potem jeszcze fajniej. No i przy TŻu nawet łatwiej mi było wstać o 5 rano.

Pozytywnie.
Stary 2007-03-14, 20:09   #9245
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Marta => nie chce mi się załadować ale skopiowałam linka, potem zajrzę

co się ze mną dzieje? ja się uczę niemożliwe...

WOS oczywiście na razie; ale teraz w ramach odstresowania się zrobię notatkę na polski - takie ręczne kopiuj-wklej z podręcznika (coś przepisać),ale to też na piątek

jeszcze głupia fiza na piątek ale na szczęście teorii są 2 strony
(zwykle coś koło 20ale czysta pamięciówka - trzeba napisać słowo w słowo), taki kartkówko-sprawdzian; tym razem będzie połączone - teoria+zadania razem, no to humanistka nauczy się tych bzdur o faraday'u, elektrolizie i dysocjacji a z zadań spróbuje z mizernych skutkiem coś powymyślać - byle 2

a jutro mam spr. z niemca, ale dziś pana nie było i lekcja przepadła , więc jutro chyba będzie wielkie "prooooszęęęęę paaaaaaanaaaaaaaaaaaa ale my nie wiedzieliśmy, czy to ma być czy nie, nooo, proszę paaanaaaa "

jutro polowa klasy Kangura pisze, niestety na dzielonych lekcjach

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 20:28   #9246
Agosek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Dziękuję
Znaczy było ćwiczenie w książce 'uzasadnij, że'.
No i kazała nam to przygotować ustnie na 200-220 słów. Wiem, że powinnam zabrać się wcześniej za to, a nie na ostatnią chwilę, ale nie umiem oraz nie lubię takich rzeczy, więc się zniechęciłam.
A do tego jutro mamy lekcję z praktykantem I to on nas będzie przepytywał z tego. Jedyny plus, że po dzisiejszej lekcji z nim mam wrażenie, że umie niewiele więcej od nas.
No ale mimo wszystko... Ja nie chcę
ja zawsze z angielskiego na żywioł idę z ustnymi

Cytat:
Napisane przez patitcz Pokaż wiadomość
pozatym te zakupy ..chodze juz chyba 4 dzien
kupilam juz spodnie
ale jeszcze buty :/
ja mam z butami wieczny problem

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Tak, to jest strasznie niesprawiedliwe, ale często zdarza się właśnie mi. Np. jest kartkówka ze znajomości lektury i dostaję lepszą ocenę (po przeglądnięciu kilku stron streszczenia) od osoby, która naprawdę przeczytała tą kilkusetstronicową książkę.
Ale najbardziej nie lubię, kiedy się uczę i dostaję 1 - mam wtedy świadomość zmarnowanego czasu.
ja mam zwykle więcej szczęścia niż rozumu-jak się na coś nie nauczę, to:
-udaje się przełożyć sprawdzian,
-nie ma nauczyciela,
-nie pytają,
-nie ma kartkówi,
albo coś w tym rodzaju

Cytat:
jutro polowa klasy Kangura pisze, niestety na dzielonych lekcjach
u mnie też piszą (większość ), a ja przegapiłam termin wpłacania na konkurs, wiec nie idę
Stary 2007-03-14, 21:09   #9247
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

emememsik => ja też tak mam czasem z tymi ocenami szczególnie z polskiego - mam coś takiego, że nawet jak nie umiem/nie wiem/ nie mam pojęcia to umiem to napisać tak "okrężnie", że wychodzi na to, że umiem i dobra ocena
tak było z kartkówką z treści Pana Tadeusza - dużo osób przeczytało całą książkę, poświęciły cały weekend, a ja - opracowanie + streszczenie, a w niedzielę wieczorem zastanawiałam się czy przeczytać jedną księgę na chybił trafił wybraną ale w końcu olałam... i co? 5
a niektóre osoby, które naprawdę przeczytały w ogóle nie zaliczyły

z maty też tak mam, nie robię kompletnie nic, a zwykle większość klasy dostaje 3 - ja do niedawna też. Ale te tróje dostają też osoby, które nad matą naprawdę siedzą, uczą się, rozwiązują zadania, często brakuje im punkt do czwórki, a ja zwykle jestem gdzieś w dolnej granicy punktowej a piszę jakieś totalne bzdury - na żywioł

my z angla na razie robimy samą gramatykę - podobno sprawy maturalne - listening, reading, speaking zostawamy na klasę trzecią

ściągać nie umiem
ostatnio miałam na geografii te wypisane rzeki/góry/wyżyny/niziny na takiej malutkiej karteczce, gostek był czymś zajęty a ja i tak bałam się to wyciągnąć, czaiłam się jak głupia

Stary 2007-03-14, 21:18   #9248
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

opuszczę Was po Na Wspólnej

babka z maty kazała pouzupełniać zeszyty nie chciałybyście widzieć mojego na marginesie maluję kwiatki/jakieś dziwne bazgroły jak się nudzę - czyli ZAWSZE
muszę sobie jakiś nowy założyć, żebym nie zapomniała sobie kupić

to ja już mówię - dobranoc

Stary 2007-03-14, 22:41   #9249
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

patitcz tak dopiero mam romantyzm, ale w tamtym roku mialam w pierwszym semestrze tylko 3 godziny tygodniowo, a w 2 dwie i dopiero teraz ide normalnym programem ale i tak mam rok dluzej, wiec sie nie spieszymy

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 22:58   #9250
uhahana
Zakorzenienie

Oo co do ściągania, to się nawet wypowiem
Większość gimnazjum przejechałam na ściągach. W LO jakoś w pierwszej klasie nie praktykowałam, ale teraz już powyczuwałam co i jak z którym nauczycielem i znów ten proceder wraca. Jakoś nie mam wyrzutów sumienia, to już dawno uświadomiłam sobie, że uczę się dla siebie, a po co mi umieć reżimy rzeczne albo podział jezior ze względu na genezę, skoro i tak NIGDY W ŻYCIU mi się to nie przyda.
Bywa, że napiszę ściągę, a później prawie z niej nie korzystam, ale jednak jest to poczucie, że 'jakby co'.

W sumie jeszcze nikt nigdy mnie nie złapał, ma się swoje sposoby

Dalej siedzę nad tym angielskim. Agosku zazdroszczę umiejętności improwizowania z takimi rzeczami. Mi właśnie bardzo przeszkadza to, że mam problemy ze spikingiem. Pracuję nad tym, ale nawet po polsku niespecjalnie gadatliwa jestem

Dostałam pytania z gery. Nie wiem, czy na pewno takie, jakie będą, ale mimo wszystko...

Nauka śmierdzi!

EDIT: Skończyłam. Ale nauczyć to już się chyba tego nie nauczę. Zobaczymy.
Idę spać, dobranoc!
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Edytowane przez uhahana
Czas edycji: 2007-03-14 o 23:33
Stary 2007-03-15, 15:20   #9251
emememsik

Cytat:
babka z maty kazała pouzupełniać zeszyty nie chciałybyście widzieć mojego na marginesie maluję kwiatki/jakieś dziwne bazgroły jak się nudzę - czyli ZAWSZE
muszę sobie jakiś nowy założyć, żebym nie zapomniała sobie kupić
Zeszyt do matmy? A co to jest? Nie prowadzę.

Cytat:
Bywa, że napiszę ściągę, a później prawie z niej nie korzystam, ale jednak jest to poczucie, że 'jakby co'.

No, fajnie dziś było. Do południa byłam na "Dniu przedsiębiorczości" (wybierało się dowolną firmę, która zgodziła się kogoś przyjąć i spędzało się tam jeden dzień, ja oczywiście poszłam po prostu do pracy a najlepsze jest to, że mam teraz napisać z tego sprawozdanie i wypełnić takie coś o wymaganiach na dane stanowisko, czyli inaczej mówiąc "co musiałabym jeszcze zrobić, żeby dostać pracę na stanowisku na którym pracuję od 1,5 roku". ), potem wystałam się w biurze paszportowym (składałam wniosek o nowy paszport), potem w biurze turystycznym (dowiedzieć się o bilety do Hiszpanii), a za 2 godziny idę na spotkanie krakowianek-wizażanek.
Stary 2007-03-15, 15:21   #9252
Martusia B.
Wtajemniczenie

Cytat:
wklej koniecznie, ciekawosc mnie zżera

Cytat:
Martusia czekamy na zdjęcia
Podczerwień mi nie działa i nie mogę coś zrzucić tych zdjęć
Cytat:
A A ja właśnie wczoraj mierzyłam te balerinki, ale rozmiary na mnie nie pasowały.. Jak zwykle.
Na mnie pasowały na szczęście Ale w sumie jeden mnie troche ciśnie w palec, ale mam nadzieję, że się rozchodzą, bo one takie szmatkowe

Ściągać nie umiem i nie ściągam Wolę się nauczyć i mieć poczucie, że faktycznie coś zrobiłam, a nie to olałam i poszłam na łatwiznę

Mam strasznie zły humor TŻ chyba się na mnie obraził, z resztą nie wiem za co miałby się obrażać, ale nie odzywa się do mnie od 4 lekcji
Martusia B. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 15:24   #9253
emememsik

Cytat:

Ściągać nie umiem i nie ściągam Wolę się nauczyć i mieć poczucie, że faktycznie coś zrobiłam, a nie to olałam i poszłam na łatwiznę
A ja uważam, że chodzenie na łatwiznę jeśli chodzi o przedmioty, które nas nie interesują i nigdy do niczego nam się nie przydadzą to nic złego. (W moim przypadku mam na myśli fizykę, chemię, matmę, historię, biologię. No i wf i religię, które olałam załatwiając sobie całoroczne zwolnienia. )
Trzeba sobie radzić.
Stary 2007-03-15, 15:54   #9254
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
eee.. TZ przyszedl do mnie dzis rano i powiedzial, ze z tym wczorajszym.. zartowal. ze beze mnie ledwo kilka dni wytrzymuje i jak moglam wziac to na serio co za zaaaaaart a moze to ja przesadzam zla jestem, wystraszyl mnie
Kiepski zart

Cytat:
Napisane przez ślimaczek Pokaż wiadomość
na poniedzialek musze przeczytac "Dziady"
Cytat:
patitcz tak dopiero mam romantyzm, ale w tamtym roku mialam w pierwszym semestrze tylko 3 godziny tygodniowo, a w 2 dwie i dopiero teraz ide normalnym programem ale i tak mam rok dluzej, wiec sie nie spieszymy
A ja mam 6 polskich tygodniowo, rok do matury i też jestesmy w romantyzmie To wszystko przez próby...

Jutro o 15 powiem Wrocławiowi cześć
Nigdy nie byłam tam, a kajorzy mi się z Wami, więc na pewno będzie fajnie
No i jeszcze raz, ostatni już zapraszam Was na nasz spektakl w szkole teatralnej o godzinie 20.
Wyjazd mamy jutro o...5:40
Idę zaraz po prowiant-ale żadnych słodyczy!

I chyba pójde do fotografa, zrobić zdjęcia do dowodu, bo wczoraj była u fryzjera i tak mnie dzisiaj wszycy komplementowali, że chyba wykorzystam te okazje

Aha! Sciągam rzadko. Zadrza mi sie to jednak, bo często dostaje na sprawdzianie "zaćmienień"a wtedy spojrze na sciągę i mi sie przypomina.
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 15:59   #9255
Martusia B.
Wtajemniczenie

Krówko miłego pobytu we Wrocławiu i udanego występu
We Wrocławiu jest naprawdę fajnie, szkoda, że nie mogę być jutro w Wrocku, bo na 100% wpadłabym chociaż nie mam pojęcia, gdzie jest szkoła teatralna
Martusia B. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 16:06   #9256
emememsik

KBM, żałuję, że nie będę mogła zobaczyć Cię w akcji.

Polskich w tygodniu mam 7.

Ja już zrobiłam zdjęcie do dowodu, na szczęście nie wyszłam najgorzej (w przeciwieństwie do zdjęcia paszportowego ).
Stary 2007-03-15, 16:11   #9257
blaque
Zakorzenienie

Hej
Uwazam tak jak ty em, ze na przedmioty ktore w ogole mi sie nie przydadza (czyli praktycznie wszystkie ) robie sciagi. Matma, fiz, chemia, lacina, wos, i tyle chyba. Na polski juz robie w ostatecznosci jak sie czegos nie naucze, na historie w ogole, biologia podobnie jak polski, a ang w ogole.

No a wlasnie-pisalam dzisiaj z polskiego..Ogolnie masakra
Cos nie cos napisalam ale wiem, ze zawalilam praktycznie na calej lini..Zreszta, jak wiekszosc bo naprawde spr byl powalony a duzo osob tez nie umialo.

aaa kupilam sobie czarne balerinki z bialymi lamowkami
z deichmana
Krowka-kopnelabym Cie na szczesie Powodzenia kochana Aaa i pokaz jak sie scielas
Stary 2007-03-15, 16:33   #9258
patitcz
Zadomowienie

ja mam 7 polskich
ale czesto to sie przedłuza . bo wiekszosc lekcji ktore mi przepadaja to mam wstawiany polski
tak jednego dnia mialam chyba kiedys 4czy5 polaków (nie pamietam juz ile tego dokladnie bylo)

i niedlugo zaczynam Młodą Polskę

wkoncu mam wszystko kupione . czyli buty i spodnie i jestem nawet zadowolona

jeszcze jutro i weekend
to byl ciezki tydzien

a jutro jade po psa
choćby na jego nogach spoczywała
płonąca aureola
Uwierz w ślepą miłość
i równie ślepą nienawiść
Uwierz We mnie"
patitcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 16:58   #9259
laylaaa
Zakorzenienie

co do sciagania to od zawsze sciagam na fizyce - jak cala klasa. gosc rozumie nas-humanow i zawsze czyms tam sie zajmuje, czyta gazete itp albo po prostu udaje, ze nie widzi. normalnie mozna sobie otworzyc zeszyt i spisac zadanie czy regulke. poza tym francuski-mozna siedziec nawet na wprost babki, wyjac sciage i nic. udaje sie tez na polskim, bo karty pracy sa takie same, wiec z kolezanka z lawki pracujemy wspolnie i mamy to samo tylko innymi slowami
na innych przedmiotach sciagac sie nie da, bo bardzo pilnuja i zabieraja kartki albo obnizaja oceny. na chemie na ktorej kobieta ostro pilnuje robie sciagi na olowku-pisze cienkopisem po sciankach wzory itp, zostawiam na noc do wyschniecia i juz. olowkowej sciagi nigdy nikt nie "przyuważyl". dzis mialam wzory wyzszych kwasow karboksylowych ktorych nie moglam zapamietac ( np. C17H35) na gumce

z tej chemii nam dowalila, 8 zadan.. czesc mam dobrze [przynajmniej tak mysle], jedno ktorego nie umialam odpisalam od dziewczyny z tylu, kiedy babka wyszla na sekunde

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 17:13   #9260
emememsik

laylaaa, ja w gimnazjum miałam taki fajny przezroczysty długopis, drukowałam sobie ściągę i wszystko pięknie było widać.. ale tylko dla mnie. Bo z daleko wyglądało jak normalny długopis.
Ja preferuję ściągę przyklejoną taśmą klejącą na udzie - siadam zakładając nogę na nogę, podpieram się ręką tak, że nauczyciel nie widzi gdzie patrzę i jazdaaa.. Opracowałam to już do perfekcji, ale ostatnio nawet porządnych ściąg mi się nie chce robić..
Stary 2007-03-15, 17:57   #9261
uhahana
Zakorzenienie

Em, chyba mamy identycznie podejście do ściągania i jego sposoby Tak samo uważam, że skoro ta wiedza mi się nigdy nie przyda, to na sprawdzian też nie muszę umieć.
Spytacie pewnie 'to po co robię ściągi, nie lepiej olać?' No ale nie, bo mam jakąś taką dziwną ambicję na czerwony pasek, co roku. Dotąd jakoś mi wychodziło, ale w tym roku nie wiem, będzie ciężko...

Też ściągam z długopisu, albo kładę ściągę na udzie! Nie przyklejam, bo często mam dwustronne.

No i muszę się pochwalić:
polski, kartkówka z "Lalki": 5
przedsiębiorczość, kartkówka: 5
angielski, wypowiedź ustna: 5-
historia, kartkówka: 4

Wiem, okropna jestem

A jutro sprawdzian z ruskiego Już tak dobrze nie będzie...
Spadam na sprawdzian głupi serial, a później do książek, miejcie się!
Choose life.
'

Stary 2007-03-15, 18:25   #9262
laylaaa
Zakorzenienie

ja na udzie mialam chyba raz [pod rajstopa] ale to w gimnazjum. na testach gimnazjalnych zrobilam na duzej gumce i na sloniku na szczescie sciage z wzorow, nie pamietam czy sie przydala. wiem ze zapuscilam zurawia do kolezanki obok i spisalam jedno zadanie zwykle karteczke wkladam do piornika albo pisze wewnatrz kartki lekko olowkiem. a pisanie po lawce na przerwie przed sprawdzianem to norma
ide sie uczyc cos..

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 18:26   #9263
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość

Jutro o 15 powiem Wrocławiowi cześć
Nigdy nie byłam tam, a kajorzy mi się z Wami, więc na pewno będzie fajnie
No i jeszcze raz, ostatni już zapraszam Was na nasz spektakl w szkole teatralnej o godzinie 20.
kocham Wroclaw szczegolnie plac solny noca i pub Mańana

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość

aaa kupilam sobie czarne balerinki z bialymi lamowkami
z deichmana
ja kupilam w tymze sklapie czarne

kocham wiosne, kocham cieplo, kocham slonce i nawet kocham nudne lekcje historii jak jest tak wiosennie i cieplo.... kurcze odwala mi

Stary 2007-03-15, 18:34   #9264
Agosek
Zadomowienie

Dopiero co wróciłam...
Krówka-powodzenia jutro , jesli uda mi się porwać mój samochód z instruktorem nauki jazdy, to może dotrę do Wrocławia w innym przypadku to nie...

a ja nie ściągam... w liceum , bo w gimnazjum to każdą kartkówkę i sprawdzian z fizyki pisałam ze ściągą (mało korzystałam), ale i tak ryzyko było niewielkie, bo fizyczka ściągi pisane ręcznie, po prostu zabierała bez wyciągania konsekwencji;
lubię mieć to poczucie, ze to co osiągnęłam, osiągnęłam własnymi siłami i nie zakładam, że coś mi się nie przyda, bo pewne rzeczy lubię wiedzieć dla samej wiedzy głupeczek ze mnie, wiem
Stary 2007-03-15, 19:08   #9265
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
EDIT: mathilda, nom_de... jest do Ciebie strasznie podobna.
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1196
No może troszkę

Cytat:
Ja też kiedyś miałam taką fotograficzną zajawkę. Pamiętam, że nawet miałam jakieś książki z biblioteki i nawet trochę się dowiedziałam, ale to chyba taki słomiany zapał był, bo później mi przeszło. Teraz owszem - lubię pooglądać fajnie zrobione zdjęcia, ale jakoś nie mam ciśnienia, żeby sama cykać.

Nawet się udzialałam trochę na plfoto:
http://plfoto.com/96373/autor.html
Ale tam to jednak ludzie mają talent, sprzęt i doświadczenie, nie to co ja.

Jezu, dzisiaj zeżarłam tyle, że chyba podwoiłam swoją wagę Pod tym względem nie lubię łikendów, nicnierobienie tuczy
ładne te zdjęcia

Cytat:
fots-Witaj
Dzień mi minął lepiej niż się spodziewałam (dzień szkolny oczywiście ), tzn. że wogóle go przeżyłam.
A "Testosteron" wczoraj był ekstra. Dawno się tak nie uśmiałam .
A mój xiądz mówił że mu się nie podobał, no cóż chyba za mocny jak dla xiędza

Cytat:
a co do imion, to odkad pamietam podobalo mi sie imie Rafal i zawsze chcialam zeby kiedys moj TZ mial tak na imie. no i tak sie zlozylo ze ma

dzieci nazwe jakos normalnie (dziewczynka bedzie pewnie Julia, chlopiec nie wiem). najgorsze co moze byc to skrzywdzic dziecko kretynskim imieniem jak Wisniewski np.. Xavier jeszcze jeszcze gdyby nie bylo pisane przez x, ale Fabienne i to "nowe" dziecko z Ania Swiatczak, nie pamietam jak je nazwali -
Mi też podoba się Rafał i Julia też ładnie
Znając mnie nie wybiorę nic normalnego ale na pewno nie skrzywdzę mojego dziecka tak jak kol. która nazwała swą córkę Frania biedne dziecko, bo ta kol. jest taka śmieszna i kopnięta trochę i stąd to imię... brrr

Cytat:
a tak wogóle to... wypluć, odpukać i co tam się jeszcze da, żeby nie zapeszyć, ale z TŻ coś chyba ostatnio ruszyło...
Cieszę się z Tobą

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Stanowczo za dużo piszecie , poproszę, żeby moderator blokował wątek pod moją nieobecność ..
Zgadzam się!!! Nie było mnie kilka dni a tu tyyyyle napisane!

Cytat:
nie wiem co robic
TZ dzis powiedzial ze chce to wszystko (nas..) ograniczyc, bo musi sie skupic tylko na maturze, odizolowac.. a ja go nie rozumiem, bo widujemy sie naprawde rzadko, wlasciwie to jest u mnie tylko raz w tygodniu. widze go tez w szkole na korytarzu, ale co to jest weekendow razem nie spedzamy, dzieli nas 20 km. mysle ze czasem spokojnie moglby przyjechac a on "nie moze", "musi cos robic", "uczy sie".. nawet nie wiecie jakbym chciala sie z nim zobaczyc w ktoras sobote chociaz raz w miesiacu!! czasem tak mocno tesknie ze..

rozumiem, ze on chce dobrze ta mature napisac, nigdy nie przetrzymuje go u siebie.. jutro z racji rekolekcji TZ konczy szkole przed 10 i spokojnie moglby do mnie przyjsc chociaz na marna godzine.. ale nie, jedzie wczesniejszym autobusem bo "musi sie uczyc", jakby ta godzina w jedna strone go zbawila.

w sumie gadalismy tylko na gg, ale gdy napisal o tym ograniczeniu (tzn jestesmy razem, ale do matury 0 spotkan, bo to go "rozprasza") od razu sie poryczalam, przytulalam sie do miska od niego jak jakas kretynka i plakalam, plakalam.. tak jak teraz zreszta.

dreczy mnie to, mam duzo nauki, ale teraz za nic sie nie skupie i nie wbije sobie pamieciowki do lba

z jednej strony jestem zla, z drugiej jakas dziwnie bezradna, bo czuje sie jakby to wszystko sie konczylo.. ile mozna sobie wmawiac, ze znaczy sie dla kogos duzo..

chcialabym zniknac
Cytat:
dzieki Dziewczyny za pocieszenie ..

ehh.. TZ po maturze zamierza znalezc jakas prace, jesli nie uda sie tutaj ma mozliwosc wyjazdu gdzies na drugi koniec Polski (mowil cos o Wroclawiu) nawet nie chce o tym myslec czemu wszystko w moim zyciu zawsze musi przestac sie ukladac..

a w ogole.. jakis czas temu rozmawialismy z TZ ogolnie o zwiazkach i "byciu" ze soba.. i o tym jak okreslamy te sprawy np w rozmowie ze znajomymi.. ja mowie normalnie, "jestem z x", a on uwaza ze slowa "jestesmy razem" to za duzo i "byc to moga sobie maz i zona". a jak spytalam, czego uzywa w rozmowie to odpowiedzial wymijajaco, ze nikt go o to nie pyta. myslalam ze wtedy spadne z krzesla, poczulam sie jak jakies nic w takim razie co to jest wd niego po roku znajomosci? niezobowiazujace spotykanie sie? pozniej przestalam o tej rozmowie myslec zeby sie nie zadreczac, ale ciagle pamietam.

nic sie nie pouczylam, ide spac
Trochę nieziekawa ta sytuacja z TŻ... chyba przesadza trochę chłopak. No cóż ale trzymam kciuki na pewno dacie radę!!

ślimaczek witaj Ładny av
Martusia no ładnie to Ty dziś zaglądałaś na moje konto na fotce a się zastanawiałam kto to taki Masz śliczne włoski

Aha a ja na bierzmowanie wzięłam imię Karolina patronką moją jest bł. Karolina Kózkówna, (tak bo ze mnie taka koza ) Ale tak serio to wzięłam je tak jakoś na cześć naszego papieża bo on zmarł w roku naszego bierzmowanie No i tak na marginesie to żałuję bo nigdy nie widziałam go na żywo I jak oglądam jakieś programy o nim to zawsze chce mi się płakać...

No tyle moich wywodów.

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 19:10   #9266
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

mathilda dziekuje

chyba powinnam spadac sie uczyc

Stary 2007-03-15, 19:13   #9267
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
laylaaa, ja w gimnazjum miałam taki fajny przezroczysty długopis, drukowałam sobie ściągę i wszystko pięknie było widać.. ale tylko dla mnie. Bo z daleko wyglądało jak normalny długopis.
Ja preferuję ściągę przyklejoną taśmą klejącą na udzie - siadam zakładając nogę na nogę, podpieram się ręką tak, że nauczyciel nie widzi gdzie patrzę i jazdaaa.. Opracowałam to już do perfekcji, ale ostatnio nawet porządnych ściąg mi się nie chce robić..

Ja też miałam zawsze ściągę z takim długopisem, najlepiej jak jest z kolorowego plastiku zrobiony bo wtedy nauczyciel zupełnie ie widzi ściągi

Aha i ja Wam zazdroszczę tempa przerabiania lektur, ja już jestem na Potopie i do końca kwietnia każdy ma zaliczyć znajomość treści Potopu i Lalki- która nota bene poszła nam okropnie Ale wszystko się zrobi

Stary 2007-03-15, 19:42   #9268
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Moja praca na ppwt No ok wiem że nie jest to identyczne, bo moja postać dziwnie się wydłużyła ale co tam, jest jakie jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3150026.JPG (104,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3150027.JPG (109,7 KB, 28 załadowań)

Stary 2007-03-15, 19:50   #9269
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
wklej koniecznie, ciekawosc mnie zżera

A mnie się podobało i imię i życiorys. Estera-dobra, piekna, młoda, no zupelnie jak ja .

śliczna , zaprosiłam do znajomych
Dziękuje

Cytat:
Marta sliczne dziewcze z Cię

Cytat:
Dopiero co wróciłam...
Krówka-powodzenia jutro , jesli uda mi się porwać mój samochód z instruktorem nauki jazdy, to może dotrę do Wrocławia w innym przypadku to nie...

a ja nie ściągam... w liceum , bo w gimnazjum to każdą kartkówkę i sprawdzian z fizyki pisałam ze ściągą (mało korzystałam), ale i tak ryzyko było niewielkie, bo fizyczka ściągi pisane ręcznie, po prostu zabierała bez wyciągania konsekwencji;
lubię mieć to poczucie, ze to co osiągnęłam, osiągnęłam własnymi siłami i nie zakładam, że coś mi się nie przyda, bo pewne rzeczy lubię wiedzieć dla samej wiedzy głupeczek ze mnie, wiem
Mam baardzo podobne podejście do ściąg.
No i pisze po raz drugi tylko raz w tamtym roku udało mi się porządnie ściągnąć TYLKO RAZ!!

Dopiero wróciłam od TŻ-ta bo on chory biedny.No i ja też byłam wreszcie u lekarza i obyło się bez antybiotyków bo mam tylko jakiegoś wirusa

A mialam dzisiaj tak paskudnie zawalony dzień,że szok no i przeżyłam o dziwo

Z 8 lekcji byłam tylko na 6 i wszystkie 6 to były kartkówki bądź odpowiedzi ustne.
Dostałam tylko 0 z chemii no cóż wczoraj nie zdąrzylam sie przygotować

Teraz siedze z maseczką wygładzającą i czytam na KWC o kremach Nivea nawilżających

U TŻta wreszcie sie nauczyłam trygonometrii

Mathilda:Napisze tylko jedno WOW!!!!
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 19:56   #9270
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Krówko miłego pobytu we Wrocławiu i udanego występu
We Wrocławiu jest naprawdę fajnie, szkoda, że nie mogę być jutro w Wrocku, bo na 100% wpadłabym chociaż nie mam pojęcia, gdzie jest szkoła teatralna
Cytat:
KBM, żałuję, że nie będę mogła zobaczyć Cię w akcji.
Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Krowka-kopnelabym Cie na szczesie Powodzenia kochana Aaa i pokaz jak sie scielas
Dziękuje bardzo
Przed tym spektaklem nie stresuje sie za bardzo, bo z racji tego że gra w nim cała klasa, te role nie sa zbyt wielkie. Więc mam tylko skromny epizodzik i nerwów nie ma
Blaque-ja po prostu sobie podciełam, moje pocieniowane własy.
Zdjęcia wolę nie wklejać, bo po mojej dzisiejszej sesji u fotografa, stwierdzam, ze jestem na maksa niefotogeniczna

Cytat:
No i muszę się pochwalić:
polski, kartkówka z "Lalki": 5
przedsiębiorczość, kartkówka: 5
angielski, wypowiedź ustna: 5-
historia, kartkówka: 4
Ty nasz prymusku!

Cytat:
Dopiero co wróciłam...
Byłoby super, ale jak się nie uda to trudno

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Mi też podoba się Rafał i Julia też ładnie
Znając mnie nie wybiorę nic normalnego ale na pewno nie skrzywdzę mojego dziecka tak jak kol. która nazwała swą córkę Frania biedne dziecko, bo ta kol. jest taka śmieszna i kopnięta trochę i stąd to imię... brrr
No co Ty, jak skrzywdziła? Przcież Franio stał sie teraz zupełnie normalnym iminiem, bardzo zresztą popularnym wśród kilkulatków.
Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Moja praca na ppwt No ok wiem że nie jest to identyczne, bo moja postać dziwnie się wydłużyła ale co tam, jest jakie jest
Sama to zaprojektowałaś?
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości