|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Ta bogini to bym jeszcze przebolala ale jak czytam o rumiencu, przygryzanej wardze czy Barnabie po raz N-ty to szlag mnie trafia
![]() Cytat:
super!
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny!! Cytat:
też takie ponumerowane że stężenie hormonu rośnie i wtedy to już problem...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Hej! Mój cykl za to zwariował... faza lutealna - 3 dni miałam wyższa temp. a potem 3 dni spadek (brałam gripex może dlatego) a dzisiaj dziwny skok... wczoraj gripexu nie wzięłam i nie wiem czy to dlatego, czy tak po prostu miało być...
|
||||
|
|
|
#605 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
jeśli są to tabletki jednofazowe to nie ma znaczenia którą weźmiesz bo mają taki sam skład, jeśli 2 lub 3 fazowe to już jest różnica i wydaje mi się, że po pierwsze konieczne jest w tym wypadku dodatkowe zabezpieczenie a po drugie konsultacja z gin. bo może Ci się rozregulować cykl Cytat:
![]() Cytat:
![]() wooow jaki duży, ale przy tym jaki ładny ![]() ledwo przyszłam do pracy a już mi ciśnienie skoczyło i zdarzyłam się porządnie zagotować
|
|||
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie...oby
![]() A jutro przyjdzie do nas położna..
|
|
|
|
#607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny, zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spójrz czy są jednofazowe. Ja kiedyś brałam trójfazowe, to były kolorowe, żeby właśnie nie pomylić ![]() I bardzo dobre podejście ![]() A ja sałatę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Butter brawa za 4 semestr, chciałoby się powiedzieć, wiedziałam ![]() tasia zwolnij odrobinę Babo wstrętna ! ![]() Dzień dobry ![]() Mój tż wczoraj mnie zaskoczył, bo przyszedł z Walentynką Przyniósł piękne kwiaty i torcik w kształcie serducha ![]() ![]() Akurat fuczałam na Niego trochę, także wiedział kiedy z tym przyjść Dziś za to ja mu szykuję jedzeniową niespodziankę
|
|||||
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa..zapomniałam, stokrotko super brzuszek!
|
|
|
|
#609 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj walentynki, oł je...!
Dziewczyny życzę Wam, żeby to był bardzo udany dzień. Pełen miłości i uśmiechu Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam parę pytań. Kaśka nie mogę rozkminić twojego suwaczka... o co chodzi z tym 30..0. Chyba od rana nie myślę, bo patrzę i jakoś mi się nic nie zgadza. Po drugie, aż głupio się przyznać ale dawno nic nie czytałam, znaczy się książki. I jadę jakąś kupić. Lubię takie lekkie. Polecicie coś?
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie mi gin tez powiedziala zebym wziela skierow.od rodzinnego a w lab.pytalam to 81 zl koszt badan na tarczyce....
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ty dobrego przyrzadzasz? |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż mi dzisiaj powiedział- rozleniwiasz się, jak ty do pracy wrócisz. hmm.... lecę do kosmetyczki
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej nie było na to czasu...teraz nie ma na to kasy
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wybywam do fryzjerki trochę podciąć włosy, bo już mi się w ogóle nie chcą układać, żyją swoim życiem
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy jestem zadowolona. Chłop mnie wystrzygł dośc mocno...wróciłam do mojej asymetrii...jednak tak bardziej mi się podoba. Mąż jest za to bardzo zadowolony ![]() Dziewczyny, podpowiedzcie. Mąż sobie wymyślił, że chce urodziny w klimacie kuchni polskiej. Jakie potrawy Wam się kojarzą? Mam kilka typów, ale może któraś z Was podrzuci jakiś fajny pomysł?
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-02-14 o 10:31 |
|
|
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co szykujesz ![]() Ja w zamian za niespodzianke mam teraz w piecu Tz ulubione ciasto- szarlotke
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu dziś gwarno od rana
![]() Też się witamy razem z moją wesołą Gwiazdą bo wczoraj cały dzień stękała "yyyy" myślałam, że dostanę szlaku trafu ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Aaaa.... no i szczególnie witam nowe Wizażanki ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Stokrotko brzusio cudny tż powiedział, ze cieszyłby się, jakbym teraz była w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Maleństwo brawa za pępkuszki to się nazywają porządne pępki, nie to co u Emilki ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A ja już mam dla tż upieczone własnymi ręcami ciastka francuskie z malinami i polewą czekoladową w kształcie serduszek A na obiad mu zrobię naleśniki ze szpinakiem i serkiem pleśniowym z sosem pomidorowym
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ciekawe czy mój Tż mnie czymś zaskoczy trąbi już od kilku dni o jakimś prezencie, ale coś czuje, że jak zwykle na gadaniu się skończy no ale zabiera mnie dziś do restauracji .... (Mc donalds Cytat:
![]() , w zeszłym roku dostałam od Tż na Walentynki wypasiony pakiet na masaż i inne zabiegi ,ale dzień przed umówionymi zabiegami dostałam skierowanie do szpitala i tym sposobem Tż za sponsorował prezent kuzynce koleżanki
|
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Czy ja kiedyś Was nadrobię :brzyda l:Butter, za sesjęBlonde, fajnie ze strony męża Strong, niestety nie wiem bo ja używałam krążka Nuva Ring.Madzia, biedna Maja... U nas brzuszka ciąg dalszy... ![]() Byliśmy u pediatry alergologa, zapisała nam Nutramigen i Nutramigen AA (koszt 150 zł puszka, na ryczałt 10 zł ) Dawałam jej ten Nutramigen przez 3 dni, była poprawa w kupkach bo przestały być jak woda, ale objawy kolkowe nasilone, po każdym karmieniu ryk nie do opanowania, prężenia gazy..., już potem zwątpiłam czy do tego płaczu nie nasilała tęsknota za piersią.. Wkurzyłam się , odstawiłam ten Nutramigen, dałam jej pierś w niedzielę w nocy i tak jedziemy na piersi do dziś. Ale kupa znów jak woda w przyszłą środę odziemy do naszego pediatry i zobaczymy co powie.Narazie, za radą położnej odstawiłam wszelkie krople i daję jej lakcid i na powrót ten Debritat...zobaczymy jaki efekt ![]() Najgorsze że nie jem urozmaiconego jedzenia, tylko non stop ryż, gotowany kurczak, bułka z dżemem i szynką...i przez to czuję że mi brakuje czegoś...dołownie czuję się wyjałowiona i jem tego takie ilości (a może to zajadanie stresu ) że przytyłam trochę od czasu powrotu ze szpitala a powinno chyba w drugą stronę iść...---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Bika, ale fajnie że masz czas na takie frykasy...mniam U nas przez całodniowe kolki, prężenia i gazy nie mogę w domu nic zrobić, gdyby nie moja mama to obiadu by nie było....![]() Stokrotko, cudny brzusio Malenstwo, super że mała zaczęła jeść I podziwiam jak sobie dajesz radęMasz też taki wałeczek, skóry/tłuszczu na cięciem? Zastanawiam się czy to się wyrówna...
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks to ciesz sie, ze mozesz liczyc na mamę
![]() Przykro mi ze Nataszka tak sie meczy mam nadzieje ze szybko mina brzuszkowe problemy A co do frykasów, to niestety ale sporo musze robic z Emilka na rekach....
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2013-02-14 o 11:04 |
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień mija 6 tygodni od porodu i mam wizytę u gina, będę musiała wybrać jakiś rodzaj antykoncepcji i nie mam jeszcze pojęcia co
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam nadzieję, że miną....tak wierzyłam w ten Nutramigen a tu...du..pa |
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie anty.... ja wybrałam nic....
|
|
#624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ten nutramigen drogi Trzymam kciuki za poprawe Dobrze ze mozesz liczyc na pomoc mamy ![]() A nie jesz ziemniakow, ryb, lekkie warzywa gotowane? Ja przytylam karmiac, to nie zawsze jest tak ze jest tak pieknie i sie chudnie ![]() Moja szarlotka gotowa ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Ale jeszcze 2 miesiace i chwilowo odpoczne, dziadki sie naciesza ![]() A na wakacje moja mama na 3 tyg przylatuje
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam
![]() Cytat:
Ziemniaki czasem, ryby gotowanej albo z rękawa nie przełknę, a z warzyw gotowaną marchewkę. To odpoczniesz faktycznie
|
|
|
|
|
#626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z Ciebie zakochana żona...ja to nawet obiadów ostatnio nie gotuję że też mój tż jeszcze sie mnie trzyma![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też nic nie wybrałam z resztą i tak nie mam ochoty
|
|
#627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sernikobrownie z malinami i sałatkę z soczewicą i kurczakiem
Do tego może coś drobnego dokupię![]() Miała być jeszcze bielizna i wieczorem, ale @ przyszła ![]() Cytat:
Leć, leć, odpręż się ![]() Cytat:
Nic fajnego ![]() Wyżej napisałam ![]() Cytat:
Nie ważne gdzie, liczy sie gest ![]() Cytat:
![]() Siostrzeńcy przyszli z własnoręcznie wykonanymi serduszkami Siostrzenica dzwoniła, że przyjdzie z walentynkowymi ciasteczkami
|
||||
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao a pewnie, że chce kolejną Emilkę dlatego z anty wybrałam "nic" a tak poważnie, jak skończę ten staż to na pewno zabiorę się za rodzeństwo dla Emilki - rozmawialiśmy o tym ostatnio z tż - powiedział "ale wiesz, że to może potrwać rok" (w sensie zachodzienie w ciążę) ja - "wiem, dlatego zaczniemy wcześniej"
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

fakt, mnie też. No i jeszcze ''wewnetrzna bogini''
super!
jejku, tak płakała że nie mogliśmy jej uspokoić. Nie pamiętam kiedy aż taki płacz u niej słyszałam. Ja wtedy robiłąm sobie obiad bo dopiero co z pracy wróciłam a mąz się uczył w drugim pokoju. Oczywiście nie mam pretensji do teściowej, bo to się mogło stać każdemu, ale szkoda mi Majeczki... wystraszyłam się.
też takie ponumerowane że stężenie hormonu rośnie i wtedy to już problem...