Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 11:18   #1351
Gegee
Rozeznanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

mocno

Ehhh... taka to sprawiedliwość... musimy się zatem jakoś "odkręcać" zamiast "nakręcać"
Stary 2013-02-13, 11:43   #1352
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej, no właśnie sama nie wiem. Znaczy wszystko jest ok na tym etapie, tylko lekarz hmmm jakby to powiedzieć trochę hutrowo przyjmuje pacjentki. Podobno bardzo często się spóźnia, wczoraj byłam tam chyba 30 minut i przyjął z 5 pacjentek, niektóre tylko wchodziły i wychodziły, ja byłam jakieś 10 min bo nie mogę powiedzieć zrobił mi cytologie, USG, zlecił wszystkie badania bezpłatnie, odpowiedział na moje pytanie, ale kurcze opinie są o nim różne. Sama nie wiem co mam zrobić. Niby było ok ale tak jakby taśmowo już przyjmuje pacjentki. Przepisał mi od razu DUPHASTON, ponieważ zapytał czy mi zależy na ciąży, kazał zażywać jakieś witaminy, dał mi próbkę witamin a na opakowaniu tej próbki wyczytałam że to jest od II trymestru, powiedział że mogę zażywać te albo inne decyzja należy to mnie. Nie wiem czy wykupić ten DUPHASTON i szczerze wolałabym chyba to skonsultować z innym lekarzem.
Szukam teraz ciągle innego ale nie mogę znaleźć a niby tylu lekarzy jest. Szukam na NFZ, więc też nie jest tak łatwo.
Jest któraś z Was może z Krakowa i ma kogoś godnego polecenia na NFZ??

z tego co kojarze duphaston jest takiem jakby lekiem na podtrzymanie ciązy, to cos takiego jak hormon progesteron który pomaga fasolce się zagnieździc itp. jak bym to wykupiła i brała.
a witaminy dla ciężernych od 1 trymestru to nawet w sptece możesz się poradzic bez recepty tak mi się wydaje,

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Z góry przepraszam za smęty... ale nie mam się komu wyżalić, a właśnie totalnie popsuł mi się humor

Przed chwilą dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży.. nie planowała, ba nawet nie jest po ślubie czy też po zaręczynach.. tzn. planowali kiedyś tam, ale bez żadnych szczegółów itd... no i zdarzyła im się wpadka oczywiście fajnie i w ogóle, ale jakoś tak mi się mega smutno zrobiło, bo ja też bym chciała

Poproszę zatem o jakiegoś kopa czy coś, bo zaraz zwariuje... a mój mąż oczywiście stwierdził, że za bardzo chcę i mam przestać, to wyjdzie. Tylko jak ch.o.l.e.r.a zrobić, żeby nie chcieć jak się chce
to niestety nie jest takie proste, jak nie wychodzi i nad chodzi "połowa cyklu" owulacja to mimo wszystko chcesz się starac nie a spontanu itp. , ja tez nie umiem wyluzowac, ale teraz jestem nastawiona że badania wyszły złe jeszcze będę robic progesteron i na nic wtym cyklu się nie nastawiam.

zreszta mam dziwne wrazenie ze w tym cyklu nie będę miała ovu, jest dzis 14dc, zawsze od 12dc miałam ból jajników taki owulacyjny, w tm cyklu nic, nie widze też śluzu , mierzę temperaturę i ovufriend rysuje mi wykres , temperatura tez nie wzrasta niestetyu. Będę wiedziała bo jeżeli progesteron wyjdzie <3 tzn że owulacja nie wystąpiła

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też tak mam W dodatku w ciąży jest moja przyjaciółka z którą często się widuję Tzn cieszę się, że jej się układa ale wiecie jak to jest. Oni też wpadli a ja się staram już 5 cykl
Zaraz wychodzę do ginekologa bo miałam iść jutro a okazało się, że on jest dzisiaj albo dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki żeby już nie wykrył żadnych nieprawidłowości
A poza tym mój Tż dostanie po głowie bo gdzieś zapodział mój termometr
trzymam kciuki napisz jak było

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
mocno

Ehhh... taka to sprawiedliwość... musimy się zatem jakoś "odkręcać" zamiast "nakręcać"
i za Ciebie gege kciuki za badania.

ech ja jak siedzę w domu to myslę o tym 2x intensywniej niz wy chyba, jak się pracuje to możena na chwile odskoczyc od "owulacji"

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:33   #1353
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
to niestety nie jest takie proste, jak nie wychodzi i nad chodzi "połowa cyklu" owulacja to mimo wszystko chcesz się starac nie a spontanu itp. , ja tez nie umiem wyluzowac, ale teraz jestem nastawiona że badania wyszły złe jeszcze będę robic progesteron i na nic wtym cyklu się nie nastawiam.

zreszta mam dziwne wrazenie ze w tym cyklu nie będę miała ovu, jest dzis 14dc, zawsze od 12dc miałam ból jajników taki owulacyjny, w tm cyklu nic, nie widze też śluzu , mierzę temperaturę i ovufriend rysuje mi wykres , temperatura tez nie wzrasta niestetyu. Będę wiedziała bo jeżeli progesteron wyjdzie <3 tzn że owulacja nie wystąpiła

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

trzymam kciuki napisz jak było

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

i za Ciebie gege kciuki za badania.

ech ja jak siedzę w domu to myslę o tym 2x intensywniej niz wy chyba, jak się pracuje to możena na chwile odskoczyc od "owulacji"
Nie dziękuję w takim razie

Z tą pracą to niby z jednej strony tak jak mówisz, jest się czym zająć przez cały dzień. Ale z drugiej strony to ja mam strasznie stresującą robotę, dużo kontaktu z ludźmi, terminowe sprawy, często na już do zrobienia. Cały czas chodzę zestresowana niestety, więc może to i z tego powodu nie wszystko ok.. Nie potrafię się jakoś zdystansować do tego wszystkiego, więc i przeżywam wszystko, co źle się odbija na zdrowiu

No to Madziusia222, może jak właśnie uznajesz cykl za stracony to coś się tam wykluje... zawsze to jednak mimo wszystko więcej luzu, jak się człowiek nie nastawia

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-02-13 o 12:35
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 12:37   #1354
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Nie dziękuję w takim razie

Z tą pracą to niby z jednej strony tak jak mówisz, jest się czym zająć przez cały dzień. Ale z drugiej strony to ja mam strasznie stresującą robotę, dużo kontaktu z ludźmi, terminowe sprawy, często na już do zrobienia. Cały czas chodzę zestresowana niestety, więc może to i z tego powodu nie wszystko ok.. Nie potrafię się jakoś zdystansować do tego wszystkiego, więc i przeżywam wszystko, co źle się odbija na zdrowiu

No to Madziusia222, może jak właśnie uznajesz cykl za stracony to coś się tam wykluje... zawsze to jednak mimo wszystko więcej luzu, jak się człowiek nie nastawia
a stres właśnie międzyinnymi wplywa na wysoką prolaktynę wiesz?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-13, 12:54   #1355
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o moje testowanie to prawdopodobnie jutro zatestuje troche sie martwie ze bedzie tak jak ostatnio, choć w tym cyklu mega się wyluzowaliśmy bo pochłonięci byliśmy i nadal jesteśmy ślubem :P
a właśnie, dziewczyny jest tu któraś z okolic piekar/ świerklańca/ rogoźnika?;>
No to koniecznie jutro daj znać jak wyniki chciaż ja powiem szczerze że robiłam test 4 dni po terminie @ i kreseczka była bardzo bladziutka, więc dobrze się wpatruj albo po prostu idź na bete bo to wyjaśnia wszystko
Trzymam mocno kciuki

Ja właśnie się zarejestrowałam do innego ginekologa na środę, ginekolog z polecenia więc porównam.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Z góry przepraszam za smęty... ale nie mam się komu wyżalić, a właśnie totalnie popsuł mi się humor

Przed chwilą dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży.. nie planowała, ba nawet nie jest po ślubie czy też po zaręczynach.. tzn. planowali kiedyś tam, ale bez żadnych szczegółów itd... no i zdarzyła im się wpadka oczywiście fajnie i w ogóle, ale jakoś tak mi się mega smutno zrobiło, bo ja też bym chciała

Poproszę zatem o jakiegoś kopa czy coś, bo zaraz zwariuje... a mój mąż oczywiście stwierdził, że za bardzo chcę i mam przestać, to wyjdzie. Tylko jak ch.o.l.e.r.a zrobić, żeby nie chcieć jak się chce
Nie przepraszaj , nie masz za co Większość z nas pewnie przechodziła taki "kryzys", ja miałam chyba najgorsze momenty po 1 i 2 cyklu starań, kompletnie nie wierzyłam że ciąża może mi się przytrafić.
A Twój mąż niestety chyba nie zrozumie do końca tego co czujesz, nie da się wyrzucić z głowy swoich pragnień i marzeń ale można spróbować zająć myśli czymś innym, poszukać jakiś zajęć. Głowa do góry, musi być dobrze i napewno będzie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Mnie też się wydawało że owulacji nie było, że cykl stracony, a tu proszę mam niespodziankę U mnie owulacja w tym miesiącu nie dość że się przesunęła ( w sensie była później) to w dodatku testy jej nie pokazały. Dopóki nie będzie @ to wszystko jest możliwe.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 13:03   #1356
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
a stres właśnie międzyinnymi wplywa na wysoką prolaktynę wiesz?
No właśnie wiem, i powiem szczerze, że będę zła jeżeli się okaże, że stresująca praca hamuje mi owulkę... bo wtedy to nie wiem co zrobię... byłby przynajmniej preteskt, żeby coś jednak zmienić

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Nie przepraszaj , nie masz za co Większość z nas pewnie przechodziła taki "kryzys", ja miałam chyba najgorsze momenty po 1 i 2 cyklu starań, kompletnie nie wierzyłam że ciąża może mi się przytrafić.
A Twój mąż niestety chyba nie zrozumie do końca tego co czujesz, nie da się wyrzucić z głowy swoich pragnień i marzeń ale można spróbować zająć myśli czymś innym, poszukać jakiś zajęć. Głowa do góry, musi być dobrze i napewno będzie
Dziękuję zawsze to jednak lżej na sercu, że nie tylko ja tak mam.. a i że w końcu przecież się udaje
Z facetami to tak już jest i chyba będzie niestety... mój to jakoś nie widzi problemu, bo przecież nigdzie się nie spieszy i jak nie teraz to następnym razem i też dobrze... Nie powiem, jest kochany i stara się, ale nie do końca rozumie.. Tak więc dobrze, że Wy tutaj jesteście, bo to jednak my kobiety najlepiej możemy się zrozumieć
Stary 2013-02-13, 15:06   #1357
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
No właśnie wiem, i powiem szczerze, że będę zła jeżeli się okaże, że stresująca praca hamuje mi owulkę... bo wtedy to nie wiem co zrobię... byłby przynajmniej preteskt, żeby coś jednak zmienić

Dziękuję zawsze to jednak lżej na sercu, że nie tylko ja tak mam.. a i że w końcu przecież się udaje
Z facetami to tak już jest i chyba będzie niestety... mój to jakoś nie widzi problemu, bo przecież nigdzie się nie spieszy i jak nie teraz to następnym razem i też dobrze... Nie powiem, jest kochany i stara się, ale nie do końca rozumie.. Tak więc dobrze, że Wy tutaj jesteście, bo to jednak my kobiety najlepiej możemy się zrozumieć
od tego tu jesteśmy żeby sie razem wspierac, cieszyc , smucic i plotkowac

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-13, 16:42   #1358
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Jestem
Ginekolog powiedział , że wszystko jest ok i że jutro, w piątek,sobotę lub ewentualnie niedzielę będę miała owulkę Chociaż myślałam ,że ginekolog potrafi określić to dokładniej A we wtorek mam iść na kontrolę czy owulka wystąpiła prawidłowo.
Zapytałam Tż czy w związku z tym będziemy się starać te cztery dni o groszka na szczęście się zgodził i mam teraz 4 dni przymusowego seksu i nie możemy się pokłócić
A poza tym to byłam badana dwa razy, bo przy pierwszym miałam niby pełny pęcherz i musiałam się u niego załatwiać Pierwszy raz mi się to zdarzyło
I strasznie mnie rozbolało podbrzusze i dziś zemdlałam na chodniku i teściowie wmawiają mi ciążę Oni nie wiedzą, że się staramy i oczywiście im nie mówiłam, ale dali odczuć , że też by chcieli
Hmm... więc wiem kiedy owulka, brałam wiesiołek (do dzisiaj), mam wolne i jestem wypoczęta jak teraz się nie uda to ja już nie wiem
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:10   #1359
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Jestem
Ginekolog powiedział , że wszystko jest ok i że jutro, w piątek,sobotę lub ewentualnie niedzielę będę miała owulkę Chociaż myślałam ,że ginekolog potrafi określić to dokładniej A we wtorek mam iść na kontrolę czy owulka wystąpiła prawidłowo.
Zapytałam Tż czy w związku z tym będziemy się starać te cztery dni o groszka na szczęście się zgodził i mam teraz 4 dni przymusowego seksu i nie możemy się pokłócić
A poza tym to byłam badana dwa razy, bo przy pierwszym miałam niby pełny pęcherz i musiałam się u niego załatwiać Pierwszy raz mi się to zdarzyło
I strasznie mnie rozbolało podbrzusze i dziś zemdlałam na chodniku i teściowie wmawiają mi ciążę Oni nie wiedzą, że się staramy i oczywiście im nie mówiłam, ale dali odczuć , że też by chcieli
Hmm... więc wiem kiedy owulka, brałam wiesiołek (do dzisiaj), mam wolne i jestem wypoczęta jak teraz się nie uda to ja już nie wiem
no to super owocnych starań, a co takiego sie stalo że zemdlałas to straszne!

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-13, 18:38   #1360
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Pół biedy jak przyszli rodzice jeszcze sie cieszą u mnie w rodzinie jak dziewczyna wpadła to skomentowała cos w stylu "i na co mi to" masakra
Cytat:
Zaraz wychodzę do ginekologa bo miałam iść jutro a okazało się, że on jest dzisiaj albo dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki żeby już nie wykrył żadnych nieprawidłowości
A poza tym mój Tż dostanie po głowie bo gdzieś zapodział mój termometr
Doczytałam że wszystko ok i przed Wami pracowite 4 dni
Cytat:
Mam dokładnie tak samo jak Ty... Bez sensu to wszystko stres ze nie ma pracy potem stres w pracy ehh..

Eleo765 co u Ciebie? udało Ci się może dowiedzieć coś w moim temacie?

A ja się Wam pochwalę że dziś się odważyłam, byłam u fryzjera i zmieniłam kolor włosków i naprawdę dobrze się czuje
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 18:42   #1361
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Jestem
No to szykuje Ci się niezły przedłużony weekend walentynkowy
za pomyślność oraz żeby TŻ przez cały czas był ochoczo nastawiony do tego "przymusowego" seksu

A ja jeszcze w pracy siedzę i nie wiem kiedy uda mi się wyjść Gorzej, że jutro chyba też będę musiała zostać po godzinach akurat w walentynki i akurat wtedy kiedy prawdopodobnie mam owulację
Stary 2013-02-13, 18:53   #1362
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
No to szykuje Ci się niezły przedłużony weekend walentynkowy
za pomyślność oraz żeby TŻ przez cały czas był ochoczo nastawiony do tego "przymusowego" seksu

A ja jeszcze w pracy siedzę i nie wiem kiedy uda mi się wyjść Gorzej, że jutro chyba też będę musiała zostać po godzinach akurat w walentynki i akurat wtedy kiedy prawdopodobnie mam owulację
to do dzieła dziś i jutro jak się uda

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-13, 18:54   #1363
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Jestem
ojoj to chyba przez najbliższe dni trochę Nas zaniedbasz ale oby coś się z tego wykluło
co do omdleń- czasem też tak mam- boli i nagle fik i mnie nie ma. badania nic nie wykazują, więc się przyzwyczaiłam

wiecie co ? chyba na razie odpuszczam. męczy mnie to wszystko- a najbardziej moje co rusz dłuższe cykle. łapię się na tym, że nawet jak nie myślę, to i tak naprawdę mam w głowie tylko to, żeby się udało. co gorsze mój nastrój i to MUSZĘ udzieliły się mężowi i oboje chodzimy jacyś tacy dziwni. dzisiaj nadal nie ma @ więc dla świętego spokoju zrobiłam test - negatyw, więc nie mam na co liczyć.
najgorsze są te wszystkie brzuchy dookoła (oo a kuzynka która ma termin na wtedy kiedy i ja miałam to już w ogóle) , ale teraz zaciskam zęby i nie oglądam się na nikogo wszystko w swoim tempie.
więc zostaję z Wami (a nuż się uda ) trzymam kciuki za wszystkie i jeśli nie będziecie miały nic przeciwko, czasem (często) się wtrącę- taka gaduła ze mnie
przepraszam, że tak trochę bez ładu i składu ale mąż nade mną stoi i pogania mnie, bo idziemy do znajomych może uda mi się wyciągnąć koleżankę na fitness, co by samej nie chodzić (no tak, bo daleko mam )
Stary 2013-02-13, 19:55   #1364
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny jesteście kochane wam się zawsze można wygadać
No mamy pracowity weekend i mam nadzieję, że zakiełkuje bo zaczynam się martwić, bo wszystko jest za pięknie
W ogóle strasznie boli mnie dziś brzuch jakby jajnik i to ten z którego ma być owulacja. Czy to normalne, żeby przez cały dzień bolał brzuch, tak że ledwo chodzę i jestem na lekach? To od owulacji Bo nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne. Ginekolog nie widział nieprawidłowości.
A z tym omdleniem to już mi się zdarzyło kilka razy i chyba czas pójść na badania
Dziewczyny i za was trzymam kciuki w końcu walentynki sprzyjają miłosnym uniesieniom no nie
Stary 2013-02-13, 20:35   #1365
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Dziewczyny jesteście kochane wam się zawsze można wygadać
No mamy pracowity weekend i mam nadzieję, że zakiełkuje bo zaczynam się martwić, bo wszystko jest za pięknie
W ogóle strasznie boli mnie dziś brzuch jakby jajnik i to ten z którego ma być owulacja. Czy to normalne, żeby przez cały dzień bolał brzuch, tak że ledwo chodzę i jestem na lekach? To od owulacji Bo nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne. Ginekolog nie widział nieprawidłowości.
A z tym omdleniem to już mi się zdarzyło kilka razy i chyba czas pójść na badania
Dziewczyny i za was trzymam kciuki w końcu walentynki sprzyjają miłosnym uniesieniom no nie
mnie tez boli jajnik czy czasem obydwa na owu wlaśnie. w ostatnim cyklu bolało mnie 2,5 dnia a jeden dzien to strasznie. Myslę ze to właśnie bóle owulacyjne u Ciebie i wszytsko jest ok tak jak powiedziała lekarz także nie martw sie tylko do dzieła!

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-13, 20:54   #1366
dzoker007
Raczkowanie

Heloł!

mam grypę jeti-żołądkową-- masakra! jutro i pt na L4...
a wczoraj zatestowałam i I krecha. Narazie nie mam siły myśleć a co dopiero działać.... Mam nadzieje, że jutro lepiej się poczuję puki co nie życzę nikomu,
U nas w domu większość to cholerstwo złapało i nie wiadomo skąd. Wiemy tylko tyle że nie z jedzenia, chyba coś w powietrzu musi być,,,
ehhhhh
trzymajcie się!

om 15.01.2013, 2 cykl, 25 lat

Edytowane przez dzoker007
Czas edycji: 2013-02-13 o 21:00
dzoker007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:01   #1367
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Heloł!

a wczoraj zatestowałam i I krecha. Narazie nie mam siły myśleć a co dopiero działać.... Mam nadzieje, że jutro lepiej się poczuję puki co nie życzę nikomu,
U nas w domu większość to cholerstwo złapało i nie wiadomo skąd. Wiemy tylko tyle że nie z jedzenia, chyba coś w powietrzu musi być,,,
ehhhhh
trzymajcie się!

Kochana współczuję Ci tego dziadostwa. Ja 4 dni przed ślubem załapałam to cholerstwo. Byłam prawie nieprzytomna. Siedziałam na kibelku z miską w ręku schudłam przez 4 dni 5 kg, dobrze, że sukienka była wiązana, a nie na suwak bo by był problem. Z wysiłku od wymiotów popękały mi żyłki w oku i miałam wylew w jednym oku wyglądałam strasznie dobrze, że miałam woalkę naciągniętą na oko i jakieś krople mi pomogły.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
ojoj to chyba przez najbliższe dni trochę Nas zaniedbasz ale oby coś się z tego wykluło
co do omdleń- czasem też tak mam- boli i nagle fik i mnie nie ma. badania nic nie wykazują, więc się przyzwyczaiłam

wiecie co ? chyba na razie odpuszczam. męczy mnie to wszystko- a najbardziej moje co rusz dłuższe cykle. łapię się na tym, że nawet jak nie myślę, to i tak naprawdę mam w głowie tylko to, żeby się udało. co gorsze mój nastrój i to MUSZĘ udzieliły się mężowi i oboje chodzimy jacyś tacy dziwni. dzisiaj nadal nie ma @ więc dla świętego spokoju zrobiłam test - negatyw, więc nie mam na co liczyć.
najgorsze są te wszystkie brzuchy dookoła (oo a kuzynka która ma termin na wtedy kiedy i ja miałam to już w ogóle) , ale teraz zaciskam zęby i nie oglądam się na nikogo wszystko w swoim tempie.
więc zostaję z Wami (a nuż się uda ) trzymam kciuki za wszystkie i jeśli nie będziecie miały nic przeciwko, czasem (często) się wtrącę- taka gaduła ze mnie
przepraszam, że tak trochę bez ładu i składu ale mąż nade mną stoi i pogania mnie, bo idziemy do znajomych może uda mi się wyciągnąć koleżankę na fitness, co by samej nie chodzić (no tak, bo daleko mam )

My tak samo odpuściliśmy. Co ma być to będzie. Po roku intensywnych starań wtedy trzeba zgłosić się do lekarza, więc mam jeszcze trochę czasu, a wiem, że jak będę się nastawiać to będą skutki odwrotne. Teraz planuję wakacje i mam tym zajętą głowę, a męża wykorzystuję jak tylko mam ochotę,a nie z kalendarzykiem w ręku.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:01   #1368
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Hej, nie przejmuj się, jak już któraś napisała najlepiej się czymś zająć - mówię Ci pomaga.
Ja także zapracowana, że nie mam czasu wchodzić do Was, aczkolwiek podczytuję.

A u nas był dzisiaj kolega (ten który starał się 2 lata) i powiedział że przynosi dobre fluidy od żony Stwierdził, że jak im się nie udawało tak długo to tłumaczyli sobie że to po prostu nie był ich czas. Łatwo się mówi, jak już w końcu udało - gorzej jak nie wychodzi.

U mnie owulka prawdopodobnie poniedziałek-środa, ale teraz po tym wydłużonym cyklu to już nie wiem, a testy z allegro nie przyszły jeszcze. TZ chce zaczynać starania i "przymusowy seks" już w sobotę
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:02   #1369
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Pół biedy jak przyszli rodzice jeszcze sie cieszą u mnie w rodzinie jak dziewczyna wpadła to skomentowała cos w stylu "i na co mi to" masakra

Doczytałam że wszystko ok i przed Wami pracowite 4 dni

Mam dokładnie tak samo jak Ty... Bez sensu to wszystko stres ze nie ma pracy potem stres w pracy ehh..

Eleo765 co u Ciebie? udało Ci się może dowiedzieć coś w moim temacie?

A ja się Wam pochwalę że dziś się odważyłam, byłam u fryzjera i zmieniłam kolor włosków i naprawdę dobrze się czuje
Pochwal się nowym kolorem Pamiętam, że miałaś blond Pamiętam z wątku ślubnego, a teraz jaki??
Takie zmiany korzystnie wpływają na samopoczucie
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 07:08   #1370
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam w walentynkowy poranek
Postanowiłam dziś zrobić rogaliki żeby uczcić ten dzień, niestety mój Tż w ogóle nie jest romantyczny więc nie liczę na za dużo Ale wczoraj mu przypomniałam, że dziś są walentynki więc może się domyśli. A najgorsze, że nie mogę się z nim pokłócić

dzoker007 kuruj się Nigdy nie miałam takiego dziadostwa ale to chyba szybko przechodzi nie? Pamiętaj, żeby dużo pić. Więc zdrowiej i do dzieła

madziusia222 dzięki za pocieszenie Myślałam, że ten brzucha nie powinien taki być. Ale jednak jestem "normalna"

A my nie odpuszczamy staranek. Wręcz przeciwnie, to pierwszy cykl z przymusowym seksem

om: 04.02.2013 cykl starań: 5 wiek: 24 lata
Stary 2013-02-14, 07:49   #1371
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Heloł!

ehhhhh
trzymajcie się!

ojoj biedna żołądkowa to cholerstwo. więc leż, odpoczywaj i dużo pij

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

My tak samo odpuściliśmy. Co ma być to będzie. Po roku intensywnych starań wtedy trzeba zgłosić się do lekarza, więc mam jeszcze trochę czasu, a wiem, że jak będę się nastawiać to będą skutki odwrotne. Teraz planuję wakacje i mam tym zajętą głowę, a męża wykorzystuję jak tylko mam ochotę,a nie z kalendarzykiem w ręku.
nam lekarz powiedział pół roku- jesli się nie uda to zaprasza. my postanowiliśmy też na spokojnie- tym bardziej że u mnie jak wspominałam cyrki z cyklem a na siłe dzień w dzień bo mi się wydaje nie ma sensu my też już myślimy o wakacjach i urlopach co roku uciekamy gdzieś hen daleko w tym chyba skusimy się na nasze morze nawet gdyby pogoda miała być be

Cytat:
A my nie odpuszczamy staranek. Wręcz przeciwnie, to pierwszy cykl z przymusowym seksem
ojoj to będzie się działo żeby nie było tak "przymusowo" to trzba jakoś urozmaicić powodzenia!
Stary 2013-02-14, 08:25   #1372
wadera4
Wtajemniczenie

Kobietki wszystkiego dobrego z okazji Walentynek
niech walentynkowy seks napełni Was mocą i doprowadzi do poczęcia

Ryba jak tam? Coś czuję, że dziś 2 krechy ujrzałaś

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:44   #1373
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

cześc dziewczyny, owocnych walentynek oby w listopadzie był wyż!

ktoś miał dzis testowac , po 5 dniach spóźnienia @ ? ryba? czekamy na wiadomośc.

1.09.2012 Nasz dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 09:31   #1374
ryba91
Zakorzenienie

Witam,

Dzokero - wiem co to znaczy, miałam jakiś miesiąc temu i średnio co 3-4 miesiące łapie jelitówke ;/ własnie chyba z powietrza :p

No testowalam.. i nic tam nie ujrzałam. Dosłownie nic. ani jednej ani drugiej kreski idę do apteki i pytam co mi za szajs sprzedała, a ona ze był w promocji bo kończy sie ważność, ale że jeszcze jest ważny i że źle zrobiłam test o.O ( a dziwiłam sie ze dałam za test ~7 zł, ale se myślę.. co tam :P jak ma wyjść to wyjdzie.. ) no i kupiłam bobo test i zrobie albo wieczorem jeszcze raz albo jak tylko zachce mi sie siusiu. Ale nie wiem kiedy najlepiej tak szczerze. Czy czekać do jutra :P
Stary 2013-02-14, 09:47   #1375
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam,

Dzokero - wiem co to znaczy, miałam jakiś miesiąc temu i średnio co 3-4 miesiące łapie jelitówke ;/ własnie chyba z powietrza :p

No testowalam.. i nic tam nie ujrzałam. Dosłownie nic. ani jednej ani drugiej kreski idę do apteki i pytam co mi za szajs sprzedała, a ona ze był w promocji bo kończy sie ważność, ale że jeszcze jest ważny i że źle zrobiłam test o.O ( a dziwiłam sie ze dałam za test ~7 zł, ale se myślę.. co tam :P jak ma wyjść to wyjdzie.. ) no i kupiłam bobo test i zrobie albo wieczorem jeszcze raz albo jak tylko zachce mi sie siusiu. Ale nie wiem kiedy najlepiej tak szczerze. Czy czekać do jutra :P
A zwróciła Ci pieniądze?
Rób od razu! trzeba było ze 3 kupić

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 09:53   #1376
ryba91
Zakorzenienie

nie zwróciła
bo jak już sie upomniałam to powiedziała, że N A P E W N O zrobiłam test źle i nie podlega "gwarancja" hah, gdybym wiedziała, że nie wyjdzie... no ale zrobie kupiłaam dwa teraz i mam nadzieje ze bedzie ok a co najważniejsze- że zobaczę II tłuste krechy albo chociaż jedną tłustą a drugą lekką :P bo to zawsze nadzieja

eh.. co za życie. Jeszcze 10 godzin w pracy
Stary 2013-02-14, 09:56   #1377
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
nie zwróciła
bo jak już sie upomniałam to powiedziała, że N A P E W N O zrobiłam test źle i nie podlega "gwarancja" hah, gdybym wiedziała, że nie wyjdzie... no ale zrobie kupiłaam dwa teraz i mam nadzieje ze bedzie ok a co najważniejsze- że zobaczę II tłuste krechy albo chociaż jedną tłustą a drugą lekką :P bo to zawsze nadzieja

Ryba zrób ten test teraz, bo ja już z ciekawości nie wytrzymam dłużej nie trzymaj nas w napięciu

OM: 21.01.2013, cykl starań: 3, wiek: 26 lat

Edytowane przez shamanka7
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:59
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:02   #1378
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
nie zwróciła

rób! jak ma wyjść to już wyjdzie . tym bardziej, że to kolejny dzień spóźnienia

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-02-14 o 10:05
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:11   #1379
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

ryba podbijam, rób test natychmiast, my chyba bardziej ciekawe jesteśmy niż Ty

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-14, 10:50   #1380
ryba91
Zakorzenienie

I krecha ;( ;(;(

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości