Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 11:43   #2191
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

cz.II

9. Bluzeczka z Miki, Disney, r.0-3m
10. Spodnie jeans George, r.0-3m
11 i 12. 5x body z Miki, Disney, r.0-3m
13. i 14. Buciki, r.0-3m

(Cały komplecik upolowany za 20 zł już z przesyłką )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0061_Ubranka.jpg (94,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0062_Ubranka.jpg (115,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0063_Ubranka.jpg (86,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0064_Ubranka.jpg (87,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0068_Ubranka.jpg (53,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0069_Ubranka.jpg (58,3 KB, 4 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:44   #2192
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Justi-

Wjechałyście mi na ambicję pisząc o tych wszystkich kremach, zabiegach, peelingach....
Moja pielęgnacja wygląda tak:
jak mam suche usta to zastosuję balsam do ust
jak mam suche dłonie czy stopy to sporadycznie posmaruję kremem
włosów nie farbuję, do fryzjera prawie wcale nie chodzę. Podcinam tylko w domu końcówki. Ale za to nakładam odżywkę, maseczkę, czasem olejek
Lubię się malować więc do demakijażu stosuję tonik / mleczko/ płyn miceralny
nie używam praktycznie żadnych kremów
Lubię dbać o paznokcie, ale mam naturalne, nigdy nie robiłam tipsów czy innych wynalazków, ale mam setki lakierów i odżywek do paznokci
Oczywiście zdarzy mi się potraktować ciało jakimś balsamem do ciała, ale nie mam do tego zapału.
Jedynie teraz w ciąży regularnie smaruję brzuszek oliwką a na dniach zamierzam się przerzucić na krem z tołpy, który leży już jakieś 2 miesiące albo dłużej

chyba pora to zmienić i wziąć się za siebie
Loney niczym się nieprzejmuj co do pielegnacji uważam,że jeśli niemasz problemów np. z cera to poco ją maltretować nadmiarem kosmetyków i chemii w nich zawartej?? Ja pielgnuje ciało, twarz tak jak ty Czasem maseczka, peilling, jakiś tonik, krem do rak i na stopy jak mi się przypomi albo już musze, pazokcie naturalne, choć w ciązy kiepsakwo u nich z kondycją, włosy nigdy w żuciu niemalowane (na studiach tylko jaj jedna miałam w grupie niemalowane włosy i nierzałuje bo mam miłe w dotyku, niesianowate, żadnych odrostów, suchych włosów wyglądajacych jak u starej babki), do fryzjera chodze rzadko i tylko by je podciąć, i w sumie od jakiś 3 lat dopiero się maluje, a z uwagi jaką mam cerę i jej odcień nieużywałma nigdy i niużywam żadnych podkładów, pudrów, baz pod makijaż, korektorów- tylko cienie, róż, tusz....Moja mama ma tak samo, prawie wogóle niużywa kosmetyków kolorowych, niemaluje włosów, a ma śliczny blon kolor naturalny i cere na twarzy idealnie mieciutką i miłą w dotyku niedabjąc o nią w sumie wogóle, czasem jakiś krem odżywczy z Yesh rocher nałoży, bo jest alergikiem i poprostu nielubi eksperymentować z kosmetykami
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:45   #2193
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nasze nowe zdobycze
cz.I

1. Rampers z kameleonem , r. 68
2. Komplecik Miki z H&M, r.68/74
3. Bluzeczka Early Days, r.74 + białe spodenki, r.68
(1, 2 i 3 - zestaw upolowany za 30 zł już z wysyłką)

4. Bluzeczka Elmo, r.74
5. Ogrodniczki Elmo, r.74
( 4 i 5 - komplecik nowy, za 23 zł już z wysyłką)

6. Ręcznik żyrafka z kapturkiem (chyba 70x70) + grzebyk + szczoteczka
(Wszystko zamówione z Oriflame, wybrałam sobie z rabatu )

7. 2x czapeczka + 2x niedrapki
8. BabyOno, przytulanka Hipcio
(7 i 8 kupione na allegro u JustineX, za wszystko 38,30 zł już z wysyłką)
Cytat:
cz.II

13. i 14. Buciki, r.0-3m

śliczności
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:46   #2194
Aaś
Zakorzenienie

Jenny super zakupy! i za jaką cenę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:49   #2195
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja nie mam drugiego imienia i jak byłam młodsza to było mi przykro z tego powodu, że inne dzieci mają nawet mój rodzony brat ma a ja nie ponoć byłam tak niegrzeczna na chrzcinach, że ksiądz stwierdził, że nie da i tyle
u mnie tez rodzenstwo ma po dwa. ja z racji wczesniactwa pomieszalam mamie plany i ledwo jedno zdazyla wymyslic, (tata w delegacji) bo ksiadz upieral sie zeby chrzcic juz w kosciele zaraz po urodzeniu. pozniej byly 2 chrzciny dla rodziny. urzedowo mam jedno w sumie w klasie chyba tylko ja i moje przyjaciolki blizniaki mialysmy po jednym i czulysmy sie z tym wyjatkowo (ich mamie wcale sie nie dziwie, ciezko wymyslic 4 :P)

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bardziej to lubię kombinować jakby to brzmiało czytane od tyłu (np Jaruś mi się nie podoba bo od tyłu jest siuraj ), przestawianie literek trochę mniej
teraz rozumiem "back" w Twoim wielorybim nicku
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:54   #2196
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Atena ja też mam nadzieję że mąż mi wróci przed 20... bo ostatnio coś kiepsko u niego z punktualnym wracaniem z pracy
no ja już przywykłam do jego powrotów, i do tego ,że wraca np. o 20 do domu i mi mówi,że o 2 w nocy ma wyjazd np. nad morze i wróci jutro w nocy lub zaostanie na dwa dni....zastanawiam się tylko jak to bedzie po porodzie, bo teraz spoko, moge sama spedzać dużo czasu, ale późiej przeciez boje się ,że niedam rady psychnicznie i fizycznie być sam na sam z dzeickiem dzniami i nocami.....

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
cz.II

13. i 14. Buciki, r.0-3m

Jenny wszytskie zakupy super, ale te butki the best

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

dobra jest południe biore się za obiad i sprzatanie
do zobaczonka
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:54   #2197
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

ogladam i nie wiem co mi sie podoba najbardziej! swietne zakupy kolejny maly luzak (zapoluj jeszcze na mini okulary przeciwsloneczne ). smialismy sie z tz, bo kilka dni temu dziewczynka szla w centrum handlowym w takich wielkich z rozowymi szklami mala gwiazda, ledwo szla, ale okulary musiala miec na nosie. w koncu taaaaakie slonce swiecilo i te wszystkie jarzeniowki

a ponizej moj wielki bratanek jakies 11 lat temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PHOTO29.jpg (74,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-02-14, 11:54   #2198
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
no ja już przywykłam do jego powrotów, i do tego ,że wraca np. o 20 do domu i mi mówi,że o 2 w nocy ma wyjazd np. nad morze i wróci jutro w nocy lub zaostanie na dwa dni....zastanawiam się tylko jak to bedzie po porodzie, bo teraz spoko, moge sama spedzać dużo czasu, ale późiej przeciez boje się ,że niedam rady psychnicznie i fizycznie być sam na sam z dzeickiem dzniami i nocami.....

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

do zobaczonka
dasz sobie radę.
jesteś kobietą. matką.
dla nas nie ma rzeczy niemożliwych.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:58   #2199
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

do zobaczonka
no to twój ma pracę wyjazdową to jeszcze jako tako rozumiem... chociaż na pewno jest ci ciężko
mój pracuj w reklamie i niestety jak jest jakieś spotkanie na które trzeba zrobić strategię to siedzi i siedzi póki nie skończy. bo oczywiście wszystko jest na wczoraj. w zeszłym tygodniu po szkole rodzenia wróciliśmy do domu, wyjął komputer, zaczął robić, poszedł spać o 2 i wstał o 5 i pojechał do pracy to nie jest normalne. też się trochę boję co będzie po porodzie - on oczywiście obiecuje że już tak nie będzie i że będzie wracał o normalnych porach...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ogladam i nie wiem co mi sie podoba najbardziej! swietne zakupy kolejny maly luzak (zapoluj jeszcze na mini okulary przeciwsloneczne ). smialismy sie z tz, bo kilka dni temu dziewczynka szla w centrum handlowym w takich wielkich z rozowymi szklami mala gwiazda, ledwo szla, ale okulary musiala miec na nosie. w koncu taaaaakie slonce swiecilo i te wszystkie jarzeniowki

łooooo ale cfaniak
mj mąż chce dziewczynom kupić takie wielgachne. ja z siostra takie miałam jak byłyśmy małe
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:03   #2200
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

śliczne rzeczyja już jak kupuję to większe rozmiary, bo na początek mam mnóstwo ciuszków

Cytat:
Loney niczym się nieprzejmuj co do pielegnacji uważam,że jeśli niemasz problemów np. z cera to poco ją maltretować nadmiarem kosmetyków i chemii w nich zawartej?? Ja pielgnuje ciało, twarz tak jak ty Czasem maseczka, peilling, jakiś tonik, krem do rak i na stopy jak mi się przypomi albo już musze, pazokcie naturalne, choć w ciązy kiepsakwo u nich z kondycją, włosy nigdy w żuciu niemalowane (na studiach tylko jaj jedna miałam w grupie niemalowane włosy i nierzałuje bo mam miłe w dotyku, niesianowate, żadnych odrostów, suchych włosów wyglądajacych jak u starej babki), do fryzjera chodze rzadko i tylko by je podciąć, i w sumie od jakiś 3 lat dopiero się maluje, a z uwagi jaką mam cerę i jej odcień nieużywałma nigdy i niużywam żadnych podkładów, pudrów, baz pod makijaż, korektorów- tylko cienie, róż, tusz....Moja mama ma tak samo, prawie wogóle niużywa kosmetyków kolorowych, niemaluje włosów, a ma śliczny blon kolor naturalny i cere na twarzy idealnie mieciutką i miłą w dotyku niedabjąc o nią w sumie wogóle, czasem jakiś krem odżywczy z Yesh rocher nałoży, bo jest alergikiem i poprostu nielubi eksperymentować z kosmetykami
tylko, że kosmetyki wcale nie muszą być naszpikowane chemią. No i lepiej jest zapobiegać niż leczyć. Nie stosujesz nawet kremów z filtrem???
Ja zaczęłam się malowac dopiero na studiach, włosy farbuję henną juz prawie rok, olejuję je i to od wielu lat, jeszcze zanim nastała "moda", używam naturalnych kosmetyków i uważam, że sobie pomagam a nie szkodzęwiadomo geny robia swoje i ja mam bardzo dobre po mamie, ale i tak wolę o siebie dbać, żeby podtrzymywać stan skóry, bo nawet niewiadomo kiedy a człowiek zaczyna się starzeć a wtedy już za późno na profilaktykę.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:08   #2201
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj wymyślił, że mi spa zrobi z okazji walentynek, maseczka na stópki, dłonie, gębkę do tego masaż
ale kreatywny Mężuś
takich lubimy

Mój wpadł przed chwilką na moment i przyniósł mi bukiet róż

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no koleżanki śliczny stanik, ale ponieważ teraz wymieniam prawie co miesiąc to kupuje nudne jeden biały, jeden czarny byle tylko przechodzić i żeby był uniwersalny i wygodny, po porodzie sobie taki sprawie jak mi się cycki ustabilizują:P
pewnie, że tak. Ja też tak robię, po porodzie będziemy szaleć

Cytat:
Zaczynamy 25 tc !!!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jak nie wyjdzie Nela, to może Alan - prawie jak Nela od tyłu

Cytat:
Dziś mam ostre postanowienie posprzatania na błysk mieszkanka łacznie z wypolerowanie podłóg co by błyszczały, bo niecierpie smug na panelach , ale pewnie jak zaczne sprzatać podłogi, to stanie na odkurzaniu i zwykłym umyciu bez zwijania dywanu
A na obiadek kasza gryczana z sosikiem z miesno-warzywnym i z ogórkami kiszonymi produkcji mojej mamy (kwasiory takie że aż świeczki w oczach stają jak mówi moja koleżanka- poprostu z domowego ogródka z duża ilościa chrzanu, liści dębu i czarnej porzeczki i czosnku i dlatego takie mocne ) a wieczorem pewno zgaga bedzie jak niweim co, ale to dopiero wieczorem
niezłe postanowienie
zarówno ja jak i Tż uwielbiamy jak mieszkanko błyszczy więc często porządnie je sprzątam. Ale podłogi ostatnio zaniedbałam.. nie mam do nich sił będą musiały poczekać, bo wezmę się za nie porządnie dopiero jak brzuszek mi zniknie

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

Cytat:
cz.II

13. i 14. Buciki, r.0-3m

Ale łupy
i te ceny

zabieram przytulankę hipcia i buciki

Cytat:
Może i masz rację ale w jakiś kremik chyba będzie trzeba się zaopatrzyć.
Co do farbowania włosów to wiele razy mnie kusiło, ale zawsze zdrowy rozsądek wziął górę. Dalej bardzo mnie kusi żeby przyciemnić troszkę włoski ale jeśli już się zdecyduję, to będzie to jakiś szmpon koloryzujący, a nie farba.
A spotkanie kobiety/dziewczyny niefarbującej włosy to naprawdę teraz cud. Czasem czuję się wyjątkowo
już gimnazjalistki biegają z pofarbowanymi włosami.

Cytat:
ale Czadowy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:10   #2202
maarchewka
Zakorzenienie

przyszła mi sukienunia sexi mama!! będzie też na walentynki

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:13   #2203
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za kciuki przydadzą się w pon , bo... dziś nie poszłam Obudziłam się najpierw przed 5 a potem ok 7.30 , więc z ratowania honoru i randki wyszła jedna wielka

---
Cześć

Zaczynamy 25 tc !!!

za 25tc

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

Cytat:
cz.II

13. i 14. Buciki, r.0-3m

Wszytsko śliczne

Cytat:
u mnie tez rodzenstwo ma po dwa. ja z racji wczesniactwa pomieszalam mamie plany i ledwo jedno zdazyla wymyslic, (tata w delegacji) bo ksiadz upieral sie zeby chrzcic juz w kosciele zaraz po urodzeniu. pozniej byly 2 chrzciny dla rodziny. urzedowo mam jedno w sumie w klasie chyba tylko ja i moje przyjaciolki blizniaki mialysmy po jednym i czulysmy sie z tym wyjatkowo (ich mamie wcale sie nie dziwie, ciezko wymyslic 4 :P)
A ja mam dwa imiona ( 2 po babci ) i nigdy w życiu nie dałabym dziecku 2 iminon. Z tym zawsze miałam tylko problem. Posługiwałam się jednym, a później się okazało, że wszędzie powinnam dwoma. Jeszcze przy załatwianiu formalności ze ślubem okazało się, że ksiądz w księgach wpisał mi imię przez "tt", a powinno być "t" i musiałam pismo do kuri pisać żeby zmienili. Masakra normalnie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:16   #2204
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
łooooo ale cfaniak
mj mąż chce dziewczynom kupić takie wielgachne. ja z siostra takie miałam jak byłyśmy małe
oj to byl niesamowity cwaniak ledwo zaczal chodzic uparl sie na noszenie rak w kieszeni kurtki jak tatus...wysiadajac z auta stracil rownowage i przylozyl buzia o asfalt ubijajac zeba ale rece dalej nosil w kieszeni hehe. kolnierz w jeansowej kurtce zawsze musial byc postawiony, czapka zalozona daszkiem do tylu

juz widze Twoje laseczki w wozku w takich big okularach
Stary 2013-02-14, 12:17   #2205
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jaką zamawiałaś??

Laura

Stary 2013-02-14, 12:17   #2206
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
troszkę mi przykro... mąż był w sklepie i nawet czekolady nie kupił
mój sie z rana ze mną pokłócił... walenty walenty

Wojtek
Stary 2013-02-14, 12:18   #2207
karolina2121
siedzę i myślę

Witam Mamuśki

Stwierdziłam, że nie wychodzę z domu dalej niż do Biedronki do której mam jakieś 5 min... wczoraj byłam na zakupach trochę dalej, bo potrzebowałam czegoś z Lidla i niestety gdy wracałam znowu rozbolał mnie brzuch

Czeka mnie siedzenie w domu, ale dobrze, że nie muszę leżeć

Aaa wczoraj ustaliłam termin egzaminu praktycznego - 22.03.2013...
Mam nadzieję, że do tego czasu nie zapomnę jak się jeździ

Cytat:
należy unikać szamponów zawierających SLS (ma go jakieś 95% szamponów) to silny detergent, najlepiej zmywać oleje odżywką (tak, da się ) albo szamponami dla dzieci ja używam szamponu tylko na skalp, mam z rossmana który zamiast sls ma cls to trocszkę lepiej a resztę głowy myję tylko odżywką od lipca - ms. potters, raz na 2 tygodnie zmywam włosy jakimś slsem dlatego, że używam pianek i żeli więc to się nadbudowuje z czasem
Mysia, a jaki to szampon ten z cls ? Ja kiedyś używałam szamponów z Alterry, ale one mają w składzie alkohol i po nich mnie skóra głowy swędziała i piekła
Możesz polecić jakieś szampony, odżywki zgodne z CG?
Moje włosy to fale, ale z odpowiedniej pielęgnacji wyglądają marnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (124,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.04 (2).jpg (89,1 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-02-14, 12:21   #2208
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

śliczności zwłaszcza ręczniczek i przytulanka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:23   #2209
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj wymyślił, że mi spa zrobi z okazji walentynek, maseczka na stópki, dłonie, gębkę do tego masaż
No i super ma pomysł To przyjemnego SPA Ci życzę

Cytat:
Ash&Aaś, mnie sie wydaje, ze oni Wam tam znow beda robic krzywa. moze taka 3-godzinna? bo o takiej tez slyszalam. na pewno w piatke (!!!) bedzie Wam razniej
Właśnie chyba nie, bo kazali mi być po śniadaniu Tobie Aaś też tak powiedzieli?

Cytat:
Dzięki za kciuki przydadzą się w pon , bo... dziś nie poszłam Obudziłam się najpierw przed 5 a potem ok 7.30 , więc z ratowania honoru i randki wyszła jedna wielka
Oj to dziś nie jest jak widać dzień na glukozę. Obie z Diabli zrezygnowałyście

Cytat:
Co do spedzania dzisiejszego dnia, to my z Tż specjalnie go nigdy nieświetowaliśmy, bo uważamy,że to taka moda na to świeto przereklamowana, wiec nigdy niechodziliśmy do restauracji, do kina czy gdzie kolwiek, poprostu standardwo w domu przed tv ewentualnie z lampką wina i oglądanie komedii dziś pewnie tez obejrzymy coś w tv, o ile tż wróci z pracy o "normalnej" porze z pracy, czyli przed 20 bo to u niego ostatnio graniczy z cudem no ale cóż, zarabia na rodzinę wiec jak mus to mus
U nas to jest pretekst, żeby się z domu ruszyć Co prawda w sumie chodzimy przynajmniej raz w miesiącu na kolację (w naszych szkockich czasach chodziliśmy częściej , ale w walentynki też możemy

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja nie mam drugiego imienia i jak byłam młodsza to było mi przykro z tego powodu, że inne dzieci mają nawet mój rodzony brat ma a ja nie ponoć byłam tak niegrzeczna na chrzcinach, że ksiądz stwierdził, że nie da i tyle
Ja jako jedyna z mojego rodzeństwa mam 2 imiona, ale w sumie nie wiem czemu i nie jest mi to drugie do niczego potrzebne, więc Sofia też nie będzie miała 2

Cytat:
Nasze nowe zdobycze
cz.I

4. Bluzeczka Elmo, r.74

Wow! Ale super rzeczy! Gratullacje wielkie!

Cytat:
Dawaj fotę!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:31   #2210
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no to twój ma pracę wyjazdową to jeszcze jako tako rozumiem... chociaż na pewno jest ci ciężko
mój pracuj w reklamie i niestety jak jest jakieś spotkanie na które trzeba zrobić strategię to siedzi i siedzi póki nie skończy. bo oczywiście wszystko jest na wczoraj. w zeszłym tygodniu po szkole rodzenia wróciliśmy do domu, wyjął komputer, zaczął robić, poszedł spać o 2 i wstał o 5 i pojechał do pracy to nie jest normalne. też się trochę boję co będzie po porodzie - on oczywiście obiecuje że już tak nie będzie i że będzie wracał o normalnych porach...
o to u nas odwrotnie.. ja pracuje w reklamie i siedze po nocach (na szczęście teraz nie) w pracy, a męzu państwowa robota max. 8 godzin siedzi..

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jaką zamawiałaś??
jak na razie ta:
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...000444774.html

jeszcze myśle o tej co Ty kupiłaś, ale miała za długi czas przesylki, a muszę na sobotnią imprezę mieć

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dawaj fotę!
ide się zrobić na bóstwo, a potem się obfocę

Wojtek
Stary 2013-02-14, 12:33   #2211
antoinettee
Zadomowienie

Witam się dziewczyny w Walentynki
Ja dziś spędzam je tylko z Julcią w brzuszku. TŻ pracuje w Warszawie i będzie dopiero jutro wieczorem. Dzwonił dziś tylko z samego rana powiedzieć, że Nas kocha Mój kochany
Świętujemy dziś 22 TC Z tej okazji Julcia kopie od samego rana
Stary 2013-02-14, 12:33   #2212
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Mysia, a jaki to szampon ten z cls ? Ja kiedyś używałam szamponów z Alterry, ale one mają w składzie alkohol i po nich mnie skóra głowy swędziała i piekła
Możesz polecić jakieś szampony, odżywki zgodne z CG?
Moje włosy to fale, ale z odpowiedniej pielęgnacji wyglądają marnie

piękne włoski

ja używam alterry tej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html
ideał to nie jest ale ja też myje tylko skalp, całą głowę myje balsamem ms.potters z aloesem

co do odżywek i masek to uwielbiam:
-garnier avokado i akrite (chociaż teraz jest za ciężka wzimie)
- artiste różowa (chociaż osttanio w ciąży się puszą)
-marion diamentowy blask
- maska 5 alg bingo spa (rewelacja !!!)
-maska z proteinami mlecznymi biovax (rewelacja !!!)

bez spłukiwania joanna z miodem albo naturia

a i moim piankowym ideałem jest balea do kręconych czasem żel mrożący joanny

ja używam wszystkiego zamiennie bo różnie moje włosy reagują w różnym czasie

to jets link do bloga na którym znajdziesz kosmetyki zgodne z cg ( z prawej strony linki) musisz szukać metodą prób i błędów
Stary 2013-02-14, 12:37   #2213
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
o to u nas odwrotnie.. ja pracuje w reklamie i siedze po nocach (na szczęście teraz nie) w pracy, a męzu państwowa robota max. 8 godzin siedzi..

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

jak na razie ta:
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...000444774.html

jeszcze myśle o tej co Ty kupiłaś, ale miała za długi czas przesylki, a muszę na sobotnią imprezę mieć

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ide się zrobić na bóstwo, a potem się obfocę
czekam na fotyyyyy

co do Tż i Walentynek.. mój zadzwonił powiedzieć co w pracy
od rodziców dostałam za to giga pakę żelków walentynkowych.. czuję się jak dziecko.. urocze :P

potem musze poważnie z nimi pogadac o finansach.. średnio to widzę, bo sami jada na kredytach i "tych"tematów raczej nie poruszamy.. ale może znajdziemy jakieś rozwiązanie..
oby oby oby oby oby ooooobyyyy....

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:38   #2214
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry
jestem trochę przestraszona, cały wieczór i noc kłuło mnie przy szyjce ... nadal pokłuwa w sumie ale mniej boję się że zaś się mocniej skraca
już jest taka krótka że jak zaś krótsza będzie to chyba szpitalem się skończy jak się nie uspokoi to jutro pojadę do ginekolog rano ...

szczęśliwa, ja chcę znieczulenie - i podobno w moim szpitalu jest darmowe na życzenie - ale gdzieś czytałam że różnie z tym bywa, że ściemniają że anestezjolog jest przy cesarce, a potem już za późno ...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Peeling kawitacyjny jest najnowszą metodą oczyszczania zanieczyszczonej skóry. Pozwala na dokładne usunięcie nadmiaru sebum z porów oraz mieszków włosowych, jak również pozbyciu się zrogowaciałego naskórka, zaskórników i wągrów.

W efekcie oczyszczenia skóra robi się bardziej delikatna, jest wygładzona, a przede wszystkim pozbawiona wszelkich zanieczyszczeń i może swobodnie oddychać. Jest po prostu dobrze dotleniona. Staje się bardziej zaróżowiona, rozjaśniona, wygląda młodziej.
Zabieg kawitacyjny pozwala przygotować skórę do tego, aby mogła lepiej wchłaniać stosowane kremy i odżywki.
Z tym, że nie ujrzysz efektów po jednym, dwóch zabiegach (choć piszą, że tak ale to kłamstewko ). Musi być seria, koniecznie
ja zrobiłam sobie raz przed ślubem, i nie widziałam żadnych efektów - ale teraz mama kupiła urządzenie do tego peelingu do użytku domowego, i mówi że fajnie działa - po ciąży wypróbuje
ale bardzo lubię mikrodermabrazję, tylko fakt trzeba z trzy razy iść.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A próbowałaś firmę AA? Ja uzywam z tego płyn micelarny i praktycznie tylko tym myję twarz, no chyba, że mam makijaż to mam jeszcze płyny 2fazowe. Jak będziesz kupować taki płyn czy inny to powąchaj, ja tak robię bo wolę bezzapachowy albo delikatny zapach, a kiedyś trafiłam na taką serię mocno zapachową to komuś oddałam.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

xal firma AA mi nie odpowiada. Płyn micelarny miałam z ziaji i byłam zadowolona.
Ogólnie codziennie używam dwufazowy do zmycia makijażu (o ile się maluję), żel do twarzy z avonu, krem bambino.

ja też nie lubię z AA - zostawia taką tłustą warstwę na skórze. a właśnie spróbowałam ostatnio z ziaji, i był chyba najlepszym jakie używałam - a używałam ich już multum jeszcze z YR z trzech herbat jest fajny, ale drogi - kupowałam bo koleżanka tam pracowała i miałam wielką zniżkę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A i co do znieczulenia podczas porodu sn to tylko dodam, że przedłuża poród, bo nie wiesz kiedy masz przeć (podobno) i dziecko jest ogłupiałe (podobno).
Tak mi kiedyś lekarz tłumaczył.
No i jak się zdecydujecie to przed rozwarciem 7cm bo wtedy już nie dają.
Najlepiej na etapie 5cm maxymalnie
właśnie dlatego musi być małe rozwarcie, żeby na bóle parte już zeszło znieczulenie nie uniknie się bólu i tak, ale można go skrócić o tą pierwszą fazę porodu.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
troszkę mi przykro... mąż był w sklepie i nawet czekolady nie kupił
nie martw się, ja też nie liczę na nic
jakoś nie obchodzimy ostatnimi czasy takich okazji, nawet o rocznicy ślubu oboje zapomnieliśmy
chociaż czasem przytacha jakiegoś kwiatka - zobaczymy ale nie nastawiam się na nic.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:43   #2215
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
piękne włoski

ja używam alterry tej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-jojoba.html
ideał to nie jest ale ja też myje tylko skalp, całą głowę myje balsamem ms.potters z aloesem

co do odżywek i masek to uwielbiam:
-garnier avokado i akrite (chociaż teraz jest za ciężka wzimie)
- artiste różowa (chociaż osttanio w ciąży się puszą)
-marion diamentowy blask
- maska 5 alg bingo spa (rewelacja !!!)
-maska z proteinami mlecznymi biovax (rewelacja !!!)

bez spłukiwania joanna z miodem albo naturia

a i moim piankowym ideałem jest balea do kręconych czasem żel mrożący joanny

ja używam wszystkiego zamiennie bo różnie moje włosy reagują w różnym czasie

to jets link do bloga na którym znajdziesz kosmetyki zgodne z cg ( z prawej strony linki) musisz szukać metodą prób i błędów
Dzięki

U mnie ten szampon niestety się nie sprawdził
Odżywki z chęcią wypróbuję Zakupy zapewne przez internet, bo ostatnio dalsze eskapady kończą się bólem brzucha
Stary 2013-02-14, 12:44   #2216
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też nie lubię z AA - zostawia taką tłustą warstwę na skórze. a właśnie spróbowałam ostatnio z ziaji, i był chyba najlepszym jakie używałam - a używałam ich już multum jeszcze z YR z trzech herbat jest fajny, ale drogi - kupowałam bo koleżanka tam pracowała i miałam wielką zniżkę
Ja mam wrażenie, że tłustą skórę zostawia micelarny z daxa.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:45   #2217
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
I jak?? Też się zastanawiam nad nią ale ja potrzebuję na komunie jakąś sukienkę. Nie mam pojęcia jaki rozmiar bym musiała mieć. A jak materiał jakościowo??

Laura

Stary 2013-02-14, 12:49   #2218
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wjechałyście mi na ambicję pisząc o tych wszystkich kremach, zabiegach, peelingach....
Moja pielęgnacja wygląda tak:
jak mam suche usta to zastosuję balsam do ust
jak mam suche dłonie czy stopy to sporadycznie posmaruję kremem
włosów nie farbuję, do fryzjera prawie wcale nie chodzę. Podcinam tylko w domu końcówki. Ale za to nakładam odżywkę, maseczkę, czasem olejek
Lubię się malować więc do demakijażu stosuję tonik / mleczko/ płyn miceralny
nie używam praktycznie żadnych kremów
Lubię dbać o paznokcie, ale mam naturalne, nigdy nie robiłam tipsów czy innych wynalazków, ale mam setki lakierów i odżywek do paznokci
Oczywiście zdarzy mi się potraktować ciało jakimś balsamem do ciała, ale nie mam do tego zapału.
Jedynie teraz w ciąży regularnie smaruję brzuszek oliwką a na dniach zamierzam się przerzucić na krem z tołpy, który leży już jakieś 2 miesiące albo dłużej

chyba pora to zmienić i wziąć się za siebie
moja ogólna pielęgnacja wygląda podobnie jak mam suche usta to balsamuje, jak mam suchą skórę - wcieram balsam, ale zazwyczaj nie ma potrzeby i balsam starcza mi na jakiś rok, kremu do rąk używam tylko zimą, bo wtedy mi wysychają łapki. teraz staram się smarować brzuszek i okolice, ale powinnam z dwa razy dziennie, a robię to raz. ale do fryzjera staram się chodzić w miarę regularnie, bo szybko mi włosy rosną a mam półdługie, falujące i cieniowane - więc jak długo nie są podcinane końcówki to przestają mi się podobać - a grzywkę podcinam raz w miesiącu. no i jakiś rok temu zaczęłam używać odżywek do włosów i już nie wyobrażam sobie życia bez nich wcześniej nie potrzebowałam, a teraz jak nie użyje to od razu mam wrażenie suchych włosów. aktualnie mam 4 odżywki w łazience (w tym 3 w sprayu)+ jedną maskę

Jenny za ciuszki - piękności

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:53   #2219
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzięki

U mnie ten szampon niestety się nie sprawdził
Odżywki z chęcią wypróbuję Zakupy zapewne przez internet, bo ostatnio dalsze eskapady kończą się bólem brzucha
linka nie wkleiłam:/
http://cgpopolsku.blogspot.de/

ja próbowałam myć głowę babyderam dla dzieci - strasznie plącze, nie mogłam palców wsadzić przed odżywką i facelle - plynem do higieny intymnej, ale też mi sklejal, natomiast kumpela myje nim glowe i jest zachwycona
Stary 2013-02-14, 12:55   #2220
justyna_g4
Zakorzenienie

Ta mi się jeszcze podoba

http://allegro.pl/cudowna-sukienka-c...000445057.html

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości