Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 10:03   #3211
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

boshe ale mam lenia... A mam dzis zamiar robic pierogi ruskie wiec wypadaloby sie powoli brac do zycia....ehhhh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:17   #3212
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My tynków nie walimy, ale za to mamy dziś 2,5 roku małżeństwa
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ooo to ty tydzień przede mną musiałaś ślub brać bo my za tydzień mamy 2,5 roku małżeństwa
A ja też dzisiaj mam 2,5 roku małżeństwa
I 4 lata po zaręczynach
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:18   #3213
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a kiedy zrobisz im niespodzianke i powiesz o ciazy?
za tydzień mam gina i zobaczymy czy wszystko w porządku... jak będzie ok to się zastanowię kiedy im powiem... nie mam na szczęście obowiązku w 8 tygodniu już informowac pracodawcę tym bardziej że pracuję i nie marudzę

jejku jak ja się dzisiaj źle czuję...... ze 40 minut siedziałam i patrzyłam się w ścianę bo od kompa mi się kręci w głowie, jak zamkne oczy to też mi wszystko lata, rzygac mi się chce... no masakra
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:26   #3214
beatryszja4
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
kurczaczek juz plywa w kibelku....

w ogole dziewczyny to ja mam problem z piciem... ma tez ktoras?? jak przed ciaza bylam wielka "pijaczka herbaty" potrafilam nawet z 10 wypic w ciagu dnia tak teraz z ledwoscia przelykam herbate do sniadania... a potem przez caly dzien malo co pije... siorbam troche wody mineralnej, troche jakiegos soku... ale generalnie wiecej niz litr przez dzien nie wypijam a jak tylko wypije troche wiecej to lece do kibla i rzygam doslownie sama woda/sokiem/herbata.... masakra.... a powinno sie duzo pic i sie martwie...

Tez uwilebiałam herbatę słodką a teraz patzreć nie mogę na nia a łyżeczka cukru to juz taka słodyczdla mnie bleee
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:36   #3215
tancerka212
Zakorzenienie

ja testuję żelki jako pomoc na mdłości... zobaczymy czy będzie czy
Stary 2013-02-14, 10:42   #3216
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
nie dziekuje w takim razie

albo ja zwariowalam albo nie wiem co...bo jak mozna czuc ruchy w 8 tyg? przeciez to niedorzeczne a ja czuje cos dziwnego w brzuchu...jakby mi rybka plywala ma tez tak ktoras z was?
Na pewno nie ruchy Jeszcze musisz poczekać
Masz małe przemeblowanie teraz w środku. Wielkie przyszykowania na małego człowieczka.

Kurcze, ale ten czas leci. Jeszcze niedawno ja gadałam o mojej fasolce na watku wrzesień-październik a teraz ta fasolka to już kawał chłopa

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-14 o 10:45
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:47   #3217
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to ty tydzień przede mną musiałaś ślub brać bo my za tydzień mamy 2,5 roku małżeństwa

a ja dzisiaj czekam jak na szpilkach bo miała dyrektorka podpisać wczoraj moją umowę na stałe ale dzisiaj gdzieś wyjechała i leży ten papier zamknięty u niej na klucz a ja tu jajo znoszę bo dopóki nie pomacam to nie uwierzę że się udało
No to faktycznie tak musiało być

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
I 4 lata po zaręczynach
Ooo To sporo nas tu jest z 2010 roku z sierpnia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 10:53   #3218
tancerka212
Zakorzenienie

uroczyście ogłaszam że żelki działają pierwszą sztukę trzeba na chama wepchnąć do ust ale z każdą kolejną jest coraz lepiej
Stary 2013-02-14, 11:07   #3219
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale Wy dużo piszecie. Nie było mnie jeden dzień a tu tyle postów do nadrobienia .

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
tak się składa że tez mam 22.o2 usg genetyczne miałam zrezygnować ale mamy mnie tu namówiły
Mnie gin namawia, ale sam go nie wykona. Polecił mi lekarkę, która ma odpowiednie doświadczenie, certyfikaty i sprzęt do dokładnego wykonania badania. Poczytałam o niej troche na necie i opinie ma ok.

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość

witamy goraco i gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość

Witam i gratuluje Ależ nas dużo

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Witaj m.a.r.t.a., a jak ty liczysz, że masz połowę 10go tygodnia?jedenasty już ci leci tak jak się liczy to poprawnie chyba, dziesięć pełnych tygodni i kilka dni to już jedenasty tydzień, dziewczyny, dobrze piszę?bo może to ja już jestem w błędzie...no ale chyba nie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ginekolodzy liczą skończone, tj. jak masz 10 tyg 6 dni, to Ci 10 policzą.
No właśnie. Jak ostatnio byłam u gina i powiedział, że obraz usg pokazuje na 8 tydzień 5 dzień, to zapisał mi jako, że jestem w 8 tc. Wczoraj byłam u niego założyć kartę ciaży, byłam w 10 tyg 3 dniu to mi wpisał, że jestem 10/11 tc.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Gratulacje
Kojarze Cie z forum slubnego oczywista oczywistosc, ale chyba tez z jakiegos watku

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-14 o 11:08
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:08   #3220
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja własnie kupiłam nocne wkładki do pieluch, bo moja mała ostatnio długo śpi i nie chce jej budzić na zmianę pieluchy.
http://allegro.pl/wklady-na-noc-mega...009209407.html
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:08   #3221
Candy Doll
Raczkowanie

To chyba i ja skocze do sklepu po zelki Natychmiast ich potrzebuje!
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:15   #3222
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
No cześć dziewczyny.
Poszłam w sobotę do szpitala, zrobili mi pełną diagnostykę. Zarodek miał wadę rozwojową - wygląda na to, że zanikło serduszko. Bo wg. Dopplera płucka i zaczątek pępowiny były ukrwione, co więcej, do końca zarodek rósł, ale się nie ruszał w ogóle. W najbliższych dwóch, trzech tygodniach by sam obumarł. W 5/6tyg. ciąży przeszłam ciężką infekcję wirusową, miałam goraczkę nawet do 39 st., nie mogłam jej zbić i to jest najprawdopodobniej przyczyną. Bo na początku 6 tyg. miałam pierwsze USG, wszystko oki, jeszcze serduszko biło. Na trzy dni przed tą tragiczną wizytą w piątek robiłam wszystkie badania ciażowe, wszystkie idealne. Chyba, że jeszcze coś w histopatologii wyjdzie.

Ja już się trochę pozbierałam, mój TŻ też bardzo to przeżył, nie mógł uwierzyć, ale był dla mnie prawdziwym oparciem. Najgorzej miała moja siostra, jest w 8mc, nie wiedziała jak ze mną rozmawiać, omijała mnie szerokim łukiem.
Najbardziej mi pomogła znajoma, która sama ma upośledzone dziecko. Opowiedziała, że też miała na samym początku ciązy ciężką infekcję grypową, dostała antybiotyki, ciążę utrzymała, wyniki były świetne, a dopiero po porodzie się okazało że dziecko jest ciężko umysłowo upośledzone. Więc tak sobie to tłumaczę, że powinnam w tej sytuacji dziękować za mądrość natury.

Wracam więc na wątek staraków. Sam lekarz powiedział, że "zaleca się poczekać 3-6 miesięcy, ale oczywiście to Państwo podejmują decyzję".
Jeżeli nie będę mieć żadnych powikłań po zabiegu, to już zdecydowaliśmy, że po pierwszej naturalnej miesiączce, (o ile przyjdzie w terminie), zaczynamy od nowa.

Proszę o przesyłanie fluidków ciążowych i trzymanie kciuków.
Sama jestem po jednej stracie. Moja ciąża obumarła, miałam zabieg łyżeczkowania w 10 tyd i 3 dniu ciąży. o dziwo nie roztrząsałam tego, dostałam jakiś sił, kopniaka do dalszego działania. Po 3 miesiącach od zabiegu dostałam pierwszą @-miałam ją nawet wywoływaną duphastonem 5 dni po 2 tabletki i? I wtym właśnie cyklu okazało się, że znowu zaciążyłam. Życzę Wam wytrwałości, dużo cierpliwości i wiary, że szczęście się do Was znowu uśmiechnie .
Stary 2013-02-14, 11:17   #3223
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
uroczyście ogłaszam że żelki działają pierwszą sztukę trzeba na chama wepchnąć do ust ale z każdą kolejną jest coraz lepiej
W takim razie biegne do sklepu

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Oj my tacy alergicy, ze masakra. Mamy stwierdzone genetyczne azs+nietoleracja białka krowiego (alergolog ma nadzieję, ze do 14 roku życia małej przejdzie), powoli wprowadzamy znowu żółtko, ale tylko przepiórcze, bo po normalnym strasznie wymiotuje.
Mleka dla alergików nie ruszy. Za miesiąc będziemy próbować z serem kozim, może jakoś go zje. Oprócz tego uczulają nas cytrusy, banany (STRASZNIE-WYMIOTY+WYSYPKA).
Jak mała miała 5 miesiecy była uczulona na marchewkę, ale koło 8 miesiąca jej przeszło. Ogólnie to nie je wszystkiego, z kaszek tylko sinlac, pampersy też tylko premium care (drogie na maksa). Jak damy inne pampersy to azs od razu atakuje pośladki Liszaj +swędzenie więc możecie sobie wyobrazić co dziecko przechodzi... a najlepsze że i ja i tż bez alergii. TŻ ponoc alergiczny był jak był mały, ale mu potem przeszło. Też mam nadzieję, że przejdzie Martynce, bo już w przedszkolu będzie problem z jedzeniem. Będą musieli jej coś specjalnego gotować
O kurcze dość uciążliwe :/ Mój młodszy kuzyn ma uczulenie na koty, jak ma styczność to momentalnie zaczyna się dusić

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było, chociaż Was czytałam, ale nie mogłam się zdobyć, żeby napisać. U mnie ciągle jakieś przeboje, krwawienia, plamienia, skurcze, bóle miesiączkowe, już mam normalnie dosyć, a najgorsze że nikt nie wie, dlaczego. W weekend byłam w szpitalu, a teraz tylko zwiększam dawki duphastonu. W pracy ledwo żyję, ale dotrzymam może do 22.02, kiedy mam wizytę u swojej gin, bo ona teraz na urlopie... Ale ogólnie ciężko i martwię się

Ale trzeba myśleć pozytywnie, pocieszam się, że po prostu każdy inaczej przechodzi i jakoś się ułoży

Witam wszystkie nowe mamusie, Karolson - piękne zdjęcie. W ogóle jestem pod wrażeniem ile piszecie.

Miłego dzionka!
Trzymaj się dzielnie!
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:19   #3224
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
To chyba i ja skocze do sklepu po zelki Natychmiast ich potrzebuje!
Cytat:
W takim razie biegne do sklepu
biegnijcie biegnijcie... ja już dzisiaj o mało nie zasłabłam w pracy tak mi było źle... żelek wcale mi się nie chciało ale stwierdziłam że gorzej już być nie może więc spróbuję waszej porady i coś tam pomogło pewnie poziom cukru we krwi się podwyższył i przynajmniej mi nie jest już słabo
Stary 2013-02-14, 11:19   #3225
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
boshe ale mam lenia... A mam dzis zamiar robic pierogi ruskie wiec wypadaloby sie powoli brac do zycia....ehhhh
Ja robiłam w niedziele, męczarnia Ale dla tego pysznego smaku warto
Stary 2013-02-14, 11:21   #3226
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ehh dopiero co się chwaliłam że dzisiaj mam chyba dobry dzień bo mnie rano nie mdliło to za to teraz mam mdłe popołudnie
weźcie mi podrzućcie jakies rady na mdłości bo nawet nie chce mi się przekopywać stronek na necie bo mi się w głowie tylko kręci a dzisiaj w pracy aż do 18 siedzę
Mnie pomagały cukierki o których wcześniej wspominałam, ale zauważyłam, że w nadmiarze ręcę zaczęły mi się trząść

Cytat:
ja dodatkowo mam jeszcze zgagę oprócz mdłości... zgaga po bananie pierwszy raz w życiu się z czymś takim spotykam
Ja po 1 bananie dostałam na początku ciąży takiego wzdęcia, że myślałam, że pękne.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
No to czas żebym i ja się pochwaliła moją kruszynką. Wczoraj miałam wizytę. Z OM i z USG wychodzi, że jest to 9t2d i moje szczęście ma 2,33 cm, a serduszko bije 161 bpm. Ginek zaczepiał maleństwo, a ono wierzgało jak konik. Jestem zakochana!!!
Prześliczny. Ja już się nie mogę doczekać genetycznego na którym zobaczę z mężem ponownie nasze maleństwo. A widok brykającego malucha pewnie mnie dodatkowo rozczuli
Stary 2013-02-14, 11:23   #3227
Papuga69
Raczkowanie

Dziewczyny jakie macie plany walentynkowe?

Ja i tż nie odzywamy się do siebie od wczoraj więc wszelkie przyjemności związane z owym dniem mnie nie dotyczą;] Ciekawa jestem czy będzie w domu jak wrócę z pracy bo ponoć wielce się dziś wyprowadza..

Kurde od godziny mam dość silne kłucia w podbrzuszu

Edytowane przez Papuga69
Czas edycji: 2013-02-14 o 11:24
Stary 2013-02-14, 11:32   #3228
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mnie namówiłaś

Cytat:

Ja i tż nie odzywamy się do siebie od wczoraj więc wszelkie przyjemności związane z owym dniem mnie nie dotyczą;] Ciekawa jestem czy będzie w domu jak wrócę z pracy bo ponoć wielce się dziś wyprowadza..

Ja mam w planach to, co codziennie
Tż i tak nie świętuje walentynek, ja zresztą też nie My to nawet rocznic za bardzo nie obchodzimy, bo zawsze coś wypada...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:33   #3229
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
I 4 lata po zaręczynach
Ja 2 lutego miałam 4,5 roku po ślubie! A za dwa dni, tj. 16 lutego mija 5,5 roku od naszego poznania się.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:38   #3230
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Moje maleństwo ma 11 mm to jest 7 tyg i 4 dni. Mam torbiel, która się utworzyła z ciałka żółtego i ma ona 35 mm, przepisany mam duphaston. Za 2 tyg kontrola.
Ile masz brać dupka? ja biore od 5 tygodnia 2x1 zapobiegawczo. Gin już teraz chciał abym przestała, ale endokrynolog chce abym kontynuowała, bo leczę się dodatkowo na niedoczynność tarczycy i przy tamtej ciąży podczas zwiększenia dawki leku zaczęłam plamić. Aby tego teraz uniknąć biorę go nadal a jestem w 10/11 tc. Czytałam też, że jak się odstawia duphaston to lepiej stopniowo.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ono genetyczne czy nie.Chyba jest jakieś obowiązkowe w 11-12 tyg.
Jak genetyczne to robi się dokładnie między 11 tyg 0 dni a 13 tyg 6 dni.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.Jak to jest z tym USG w 11-12 tygodniu?Lekarz je wykonuje normalnie w gabinecie podczas wizyty?Czy daje skierowanie i się idzie gdzie indziej?bo to już normalne USG nie dopochwowe prawda?Trzeba za nie płacić?
W poprzedniej ciąży w 14 tyg dopiero miałam w szpitalu, bo wcześniej nie wiedziałam.Jak tera pomyślę i le mnie atrakcji ominęło...
Mój gin odsyła mnie do innej placówki- do dr, która się w tym specjalizuje, ma doświadczenie, dokładny sprzęt. Jak do niej dzwoniłam, w celu zarejestrowania zapytałam jak to badanie będzie wyglądało.. Powiedziała, że przez powłoki brzuszne, chyba że pacjentka jest otyła to dopochwowo.
Stary 2013-02-14, 11:38   #3231
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

O mnie też raczej nikt nie będzie pamiętał dziś, bo tak jak ty nie gadam z mężem od wczoraj. Mój - tak jak twój- wyprowadzał się już w sumie jakieś 20 razy . Dziś jheszcze nic nie mówił o wyprowadzce, ale pewnie wszystko przede mną . Faceci są okropni, ale myślałąm że tylko ja mam takie przeboje.

A wiesz że też mnie dziś brzuch boli, może to z nerwów... Wzięłąm no spę i leżę- bo ogólnie na zwolnieniu jestem zpowodu plamień.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:45   #3232
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

wyprowadza??? No to łądnie szalejecie:/ Ja rano byłam na badania i po południu wracam z powrotem do lekarza z moim małym ,chyba cos mu na krtań i oskrzela poszło;/ więc ciekawie się zapowiada najbliższy tydzień jeśli dostanie antybiotyk. Moje dziecko jest z tych ,które nie toleruje syropów pod żadną postacią i nawet po kropelce strzykawką nic nie daje bo i tak wypluje;/ Co do walentynek to mój tż już wczoraj sie zaopatrzył w różyczke( nie wiem kiedy i gdzie bo był na drugiej zmianie w pracy i wrócił o 11 do domu).Mały mi wręczył mówiąc kochamy cie i zaśpiewał m sto lat . A Ja kupiłam taki mały torcik w kształcie serduszka I na tym pewnie koniec. Ale miło jest coś dostac tak z rana
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:50   #3233
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ile masz brać dupka? ja biore od 5 tygodnia 2x1 zapobiegawczo. Gin już teraz chciał abym przestała, ale endokrynolog chce abym kontynuowała, bo leczę się dodatkowo na niedoczynność tarczycy i przy tamtej ciąży podczas zwiększenia dawki leku zaczęłam plamić. Aby tego teraz uniknąć biorę go nadal a jestem w 10/11 tc. Czytałam też, że jak się odstawia duphaston to lepiej stopniowo.
2x1
wczoraj byłam u bratowej i dała mi luteinę, ale nie brałam na razie nic i nie kupiłam jeszcze duphastonu. Dziś idę do innego lekarza i pokażę mu to usg, zobaczymy co powie. Słyszałam, że tych leków nie można odstawić nagle, tylko stopniowo i trzeba monitorować ilość progesteronu. Już jestem taka skołowana, że nie wiem nic, mam nadzieję, że umysł mi się trochę rozjaśni po wizycie.
Stary 2013-02-14, 11:50   #3234
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
rozumiem że ze ślubu bo z usg niemam
Bardzo ładnie wyglądacie .

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dlatego ja pije cole wiem wiem ze sie niepowinno ale chyba lepiej cole niz nic
Mój gin ciągle mi powtarza pić 2 litry wody mineralnej niegazowej bez dodatku soku. Kiedy ja tak nie potrafię, bo ten smak wody a raczej jego brak potęguje mi mdłości .

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja 2 lutego miałam 4,5 roku po ślubie! A za dwa dni, tj. 16 lutego mija 5,5 roku od naszego poznania się.
Ja 02.02 to miałam urodziny . W tym roku 5 lat po ślubie i 13 lat w związku .
Stary 2013-02-14, 11:53   #3235
ewacia85
Wtajemniczenie

to my razem od 2002roku czyli już 11 rok razem leci Po 3 latach zaręczyny a po 6latach razem ślub(chcieliśmy rok wcześniej ale nie wyszło). A rok po ślubie mały bąbel był w drodze jak ten czas leci...

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-02-14 o 11:54
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:55   #3236
201704210903
Konto usunięte

papuga69 gdzie w Krak jest najtańsze USG genetyczne??
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:57   #3237
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Z rana był buziak, wczoraj myślałam, że lekarz zrobi mi usg i mąż dostanie na walentynki zdjęcie maluszka, ale lekarz nie chciał go ruszać, bo za tydzień i tak mam usg genetyczne. Mamy w planie kupić sobie jakieś ciacho i wszamać.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-02-14 o 11:58
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:58   #3238
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
O mnie też raczej nikt nie będzie pamiętał dziś, bo tak jak ty nie gadam z mężem od wczoraj. Mój - tak jak twój- wyprowadzał się już w sumie jakieś 20 razy . Dziś jheszcze nic nie mówił o wyprowadzce, ale pewnie wszystko przede mną . Faceci są okropni, ale myślałąm że tylko ja mam takie przeboje.

A wiesz że też mnie dziś brzuch boli, może to z nerwów... Wzięłąm no spę i leżę- bo ogólnie na zwolnieniu jestem zpowodu plamień.
Więc wnioskuje że takie zachowania są głęboko zakorzenione w ich naturze -.- Najgorsze jest to że odkąd jestem w ciąży tratuje mnie jak przedmiot, chamskie odzywki, krzyki, zero szacunku.. Nie wiem co to będzie.

Odpoczywaj jak najwięcej i choć to trudne staraj się nie przejmować, najważniejsze jest zdrowie Maleństwa i również Twoje.
Stary 2013-02-14, 12:02   #3239
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jeżeli masz na myśli usg genetyczne to nie jest ono obowiązkowe, ale bardzo ważnym jest żeby je wykonać. Ja mieszkam w krakowie i u mnie w mieście nie ma placówki która wykonuje to badanie nie pobierając żadnych opłat-.- Koszt to mniej więcej 200zł za pierwsze usg genetyczne do 14 tygodnia ciąży, następne są droższe o średnio 50 zł, zaleca się wykonanie go 3 razy podczas ciąży. Jest ono nieodpłatne w szczególnych przypadkach, nie pamiętam jakich, pogrzeb w google na pewno znajdziesz.

A no i nie wiem jak wygląda to badanie bo sama mam pierwszy termin na 21.02, ale z tego co wiem to nie jest usg dopochwowe tylko normalne
ja robilam genetyczne za 70 zl widac przez 4 lata ceny poszybowaly ostro do gory, a robilam u jednego z najlepszych specow od usg.
no i ja je mialam robione dopochwowo ale nie dlatego ze bylam otyla lepiej widac poprostu.

co do rocznic to ja za 6 dni, mam 3 rocznice slubu nie wiem kiedy to zlecialo.

u nas chorob ciag dalszy, wczoraj odebralam mloda z goraczka ponad 39 st. brak mi juz sil bo to trzeci raz w ciagu miesiaca i to jeszcze po antybiotyku dzwonilam do zlobka, to nie ma 13 dzieci i siedza tylko z 4. masakra.
do tego jeszcze musialam dzisiaj glukoze powtarzac, bo mialam ponad norme, ale z glupoty bo jak szlam za pierwszym razem, to sie tabletek nazarlam z rana

pedzicie tak, a ja jakos nie mam weny na pisanie
brzucho mi wywalilo ze wygladam tak jak w poprzedniej ciazy w 21 tc

dzisiaj przede mna jeszcze wizyta u laryngologa z tymi moimi zatokami i z mloda u pediatry :/ oczywiscie prywatnie, bo w przychodni nikt nie odbieral, a jak pojechalam to juz nie bylo miejsc cyrk!
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-02-14 o 12:05
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:03   #3240
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądacie .

Mój gin ciągle mi powtarza pić 2 litry wody mineralnej niegazowej bez dodatku soku. Kiedy ja tak nie potrafię, bo ten smak wody a raczej jego brak potęguje mi mdłości .
Ja też czystą wodą rzygam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości