Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 11:43   #4621
nitka_88
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chce ktos 50 twarzy greya w pdf?
Poproszę wyślę Ci maila na priv
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, my od 7 na nogach.
Jestem coraz bardziej chora
Idę zmieniać Fabiemu pampka, bo zrobił kinder niespodziankę

Wszystkiego najlepszego z okazji walentynek
Zdrowia!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

I z tej Okazji Od Rozi dla oskarka prezencik
Oj, jak słodko
Cytat:
Własnie zobaczyłam na lodowce przypieta kartke z napisen kocham Was kartka A4 a ja jej wczesniej nie widizałam a otwierałam lodowke

Cytat:

Lusia
- od Fabisia

Cytat:
wczoraj mielismy uczcic wieczorem ale bylam taka poadnieta ze na nim zasypialam tyle nocy nieprzespanych w dzien tez drze jap[e ciagle bo musi nnie widziec nerwus jeden. Spac nie chce tzn chce ale sie przewraca nawet w wozku i zanim zasnie to minie godzina a pospi 10 minut
jestem zmeczona

dopiero? dlugo szlo.....
to trzeba było iść pod i dać mu "na kłodę"
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Hej!
Ja tylko na chwilkę wpadam powiedzieć że M. kończy dziś pół roczku

Zmykamy na rehabilitację
wszystkiego dobrego dla Was
Cytat:
W ogóle zapomniałam się pochwalić Fabiś sam siada przy raczkowaniu

Hej U Nas nocka nie za ciekawa, Alexowi się niezajechalność włączyła Budził się co chwilę i... chciał się bawić
Z okazji Walentynek, dostałam od męża bukiet czerwonych róż , specjalnie pojechał po nie wracając z pracy, żeby zrobić mi niespodziankę od samego rana Będę musiała mu ładnie podziękować wieczorem

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:50   #4622
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj mielismy uczcic wieczorem ale bylam taka poadnieta ze na nim zasypialam tyle nocy nieprzespanych w dzien tez drze jap[e ciagle bo musi nnie widziec nerwus jeden. Spac nie chce tzn chce ale sie przewraca nawet w wozku i zanim zasnie to minie godzina a pospi 10 minut
jestem zmeczona

dopiero? dlugo szlo.....
Trzeba było być na dole to mogłabyś pospać

Cytat:
nie mozliwe jak pisąłam to wyzej siedziala na kolanach odlozylam ja do wozka przed chwilą bo widze ze spiąca a ona zasnela od razu! chyba przeczytała na wizazu co o niej pisąłam
Pewnie chciała Cię zawstydzić

Cytat:
Hej!

Zmykamy na rehabilitację

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
to świetnie...

odkryłam jeszcze że mała ma napuchnięte obie jedynki na górze.. i do by się zgadzało bo aż mi się wierzyć nie chciało że tak mocno marudzi od tego jednego ząbka...
niech te zębiska wychodzą

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Poproszę wyślę Ci maila na priv

to trzeba było iść pod i dać mu "na kłodę"

wszystkiego dobrego dla Was

Hej U Nas nocka nie za ciekawa, Alexowi się niezajechalność włączyła Budził się co chwilę i... chciał się bawić
Z okazji Walentynek, dostałam od męża bukiet czerwonych róż , specjalnie pojechał po nie wracając z pracy, żeby zrobić mi niespodziankę od samego rana Będę musiała mu ładnie podziękować wieczorem
Ja mam jeszcze pozostałe dwie części (Nowe oblicze Greya i Ciemniejsza strona Greya) - ktoś reflektuje?

O tym samym pomyślałam

To chyba inaczej niż "na kłodę"

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:51   #4623
nadalka
Zakorzenienie

Sto latek dla Marcinka

Sąsiedzi mają psa. ☠☠☠.any cały czas szczeka już nie długo...
Stary 2013-02-14, 11:54   #4624
nel_a
Zakorzenienie

się da http://www.plotek.pl/plotek/56,11175...emiana,,3.html

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:56   #4625
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a Ty kiedy zaczęłaś? nic się nie chwalisz na blogu ;p
Stary 2013-02-14, 11:58   #4626
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pozostałe dwie części (Nowe oblicze Greya i Ciemniejsza strona Greya) - ktoś reflektuje?

O tym samym pomyślałam

To chyba inaczej niż "na kłodę"
Oooo, w takim razie je też poproszę

No niestety, będzie trzeba d.u.p.ę ruszyć

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 11:59   #4627
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Sto latek dla Marcinka

Sąsiedzi mają psa. ☠☠☠.any cały czas szczeka już nie długo...
a moje psy się ciągle gryzą i teraz siedzą osobno...jeden ze mną a drugi u rodziców
z uwagi na dobro psychiczne moje i Emila tak na razie musi być.
Ale chyba muszę się poradzić psiego psychologa co dalej

Cytat:

a Ty kiedy zaczęłaś? nic się nie chwalisz na blogu ;p
na tamtego bloga nie mam czasu więc go skasowałam.
A co mam się chwalić, jak ubędzie mi ze 20kg to wtedy będę głośno krzyczeć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:16   #4628
wanilllka82
Wtajemniczenie

kupiłam kulę - hulę i szału nie ma, 0 zainteresowania, jestem zawiedziona i chyba ją sprzedam, większy szał był z plastikową butelką bo łaził za nią po całym pokoju

Cytat:
No właśnie, Lu to kruszyna, a Fabi waży 10,200!
ile
mój Mały z przewijaka nie ucieka bo nadal mamy go na łóżeczku, przekręca się za to baaardzo często
Cytat:

A smarujesz mu dziąsełka w nocy jak się przebudza?
nie wpadałam na to ale wątpię że to coś pomorze bo jak już sie przebudzi to tylko o cycu "myśli" oczywiście spróbuję
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

U nas dziś znów pojawił się problem z jedzeniem z łyżeczki Mały pluł zarówno obiadkiem jak i deserkiem. W efekcie musiałam znów ściągać więcej mleka, bo oczywiście był głodny. Szczęśliwie kaszkę zdecydowałam się podać mu sama (obiadek dawała babcia, a deser tata), no i zjadł ładnie Moja taktyka jest taka: Daję małemu szybciutko łyżeczkę za łyżeczką i nie rozmawiam z nim w trakcie karmienia. I to działa Mąż i mama zabawiają Leosia i zdecydowanie wolniej podają jedzonko, a on się niecierpliwi i i ma czas na wymyślanie sobie rozrywki (ostatnio najbardziej lubi pluć).
widzę że nie najlepiej z jedzeniem, u nas znowu fatalnie, nie je NIC poza mlekiem, w akcie desperacji wprowadziłam BLW, dostaje coś codziennie ale tylko bawi się jedzeniem, więcej po tym sprzątania niż jedzenia

dla Marcinka

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-14 o 12:18
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:17   #4629
ewka5891
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego samozaparcia do ćwiczeń, ja sobie ciagle powtarzam 'od jutra', jakoś nie mogę sie zebrać, choć przydałoby sie poprawić kondycję a raczej jej brak

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:20   #4630
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego samozaparcia do ćwiczeń, ja sobie ciagle powtarzam 'od jutra', jakoś nie mogę sie zebrać, choć przydałoby sie poprawić kondycję a raczej jej brak
mam to samo, małżon już się ze mnie nabija ale nawet to mnie nie mobilizuje
Stary 2013-02-14, 12:40   #4631
phdwao
Zakorzenienie

Moje dziecko jeszze nie raczkuje, chyba pozniej osiagnie ten level, na azie postawiony na czworaka chwilke sie tak utrzyma, ale generalnie na brzuchu lezy i nie wyczynir nic cudownego
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:43   #4632
prince_polo
Zakorzenienie

O Wy zboczuchy

dziewczyny czy Wasze maluchy te 7 miesieczne juz same siedzą? bo moja pipa grochowa nie. Buja sie w kazde strony i siedzac pochyla by jesc stopy i w ogole nie chce nawet z oparciem bo sie zsuwa albo nogi prezy do stania i wcale nie da sie posadzic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:54   #4633
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Zmykamy na rehabilitację
Najlepsze życzenia!!!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Moje dziecko jeszze nie raczkuje, chyba pozniej osiagnie ten level, na azie postawiony na czworaka chwilke sie tak utrzyma, ale generalnie na brzuchu lezy i nie wyczynir nic cudownego
Moja Martynka też

Cytat:
O Wy zboczuchy

dziewczyny czy Wasze maluchy te 7 miesieczne juz same siedzą? bo moja pipa grochowa nie. Buja sie w kazde strony i siedzac pochyla by jesc stopy i w ogole nie chce nawet z oparciem bo sie zsuwa albo nogi prezy do stania i wcale nie da sie posadzic
Dopiero od kilku dni siedzi. Choć trzeba jeszcze na nią uważać, bo jak chce po coś sięgnąć i leci na bok, to się nie broni. Na szczęście czasem ląduje na brzuszku, a jak nie, to głowę trzyma w górze. R. ma czas. Twoja staje na czworakach, a moja nie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 12:58   #4634
katja_22
Zadomowienie

Cytat:

W aptece dała mi takie saszetki do rozpuszczania GRIPOVITA Ale nic nie pomaga...
Nie stosowałam nigdy, zresztą mój lekarz rodzinny to tylko metody naturalne uznaje w ciąży i przy karmieniu... Już mi niedobrze było od herbaty z miodem i cytryną I tak mi przeszło jak wstałam z łóżka i przerwałam tą "kurację"

No nic... Oby zadziałało w końcu i było lepiej

Cytat:

Cytat:

odkryłam jeszcze że mała ma napuchnięte obie jedynki na górze.. i do by się zgadzało bo aż mi się wierzyć nie chciało że tak mocno marudzi od tego jednego ząbka...
Oby szybko wyszły
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:01   #4635
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dopiero od kilku dni siedzi. Choć trzeba jeszcze na nią uważać, bo jak chce po coś sięgnąć i leci na bok, to się nie broni. Na szczęście czasem ląduje na brzuszku, a jak nie, to głowę trzyma w górze. R. ma czas. Twoja staje na czworakach, a moja nie
acha. No niby tak

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:54   #4636
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Luśka nam dzisiaj zarządziła pobudkę o 5.30... że ja funkcjonuję dzisiaj to sama się sobie dziwię. I myślałam, że w dzień odeśpi, ale gdzie tam, koło 9 poszła spać na 15 min i na spacerze pospała całe pół godziny...

A przed chwilą wstała przy oknie balkonowym i zaczęła go lizać skubana już nie potrzebuje niczego się łapać, żeby wstać, wystarczy, że jest się o co oprzeć

Cytat:
Wam też tak maluchy uciekają podczas przebierania pampka?

Lusia
- od Fabisia
w imieniu Lusi i przesyłamy buziaki dla F.

a próbuje się non stop przekręcać na przewijaku. Ja to jeszcze mam na nią jakiś sposób, jak małż ją przebiera to tylko się obydwoje denerwują i kończy się mega rykiem małej, że tatuś nie dał się na brzuch przekręcić

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Ciastek wspolczuje nocek wiem przez co przechodzisz u naspomogl spiworek i na spiworek kocyk z tym ze spiworek mam cienki jednak ogranicza on ruchy malej
u nas śpiworek nic nie dał

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Melduję, że wczoraj zaczęłyśmy BLW. Znaczy jedna próba była wcześniej, ale to trzymałam ją na kolanach, żeby tylko sprawdzić co zrobi. Wczoraj wsadziłam ją w krzesełko, dałam brokuła, kalafior, cukinię i patrzyłam. Rzeczywiście jest to dla ludzi o mocnych nerwach. Dwa razy nie znacznie musiała odkaszlnąć, a mi robiło się gorąco na widok ust wypchanych kawałkiem cukinii Musiałam bardzo powstrzymywać się, żeby nie wyciągać jej jedzenia z ust. Mam nadzieję, że z każdym podejściem będzie lepiej.

Podczytuję Was na bieżąco w telefonie, jednak nieco kuleję z pisaniem
będzie lepiej Lu na początku krztusiła się na potęgę, teraz już całkiem ładnie je

Cytat:
Hej!

Zmykamy na rehabilitację

Cytat:
no brawo Lu jeszcze tego nie potrafi

Cytat:
O Wy zboczuchy

Luśka zaczęła sama stabilnie siedzieć jak miała jakieś 7,5 miesiąca

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:19   #4637
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
hej
jestem padnieta.! moje koszmarne noce trwaja juz miesiac ponad!!!!! kiedy minie te jej przewracanie?>
Do tegojak sie przewroci to albpo płacze albo marudzi albo sie drze bo to wszystko na spiocha. Musze ją przewracac milion razy w nocy, trzymac reke kolo brzuszka zeby sie nie przewracała. Juz nawet ja zostawilam kilak razy niech spi ale ona nie chce spac na brzuchu!!!!!!!!! przewraca sie w snie chyba!
Skoro z Tobą i tak się budzi, to dlaczego nie odkładasz jej do łóżeczka? Moja często śpi na brzuchu, ale na płaskim materacu w łóżeczku i to jej pasuje.
Cytat:
Wam też tak maluchy uciekają podczas przebierania pampka?
Tak, ucieka odkąd nauczyła się przewracać na brzuszek. Jak ją trzymam, to płacze, jakby działa jej się wielka krzywda.
Cytat:

Z wagą dwucyfrową to już nie taki "Fabiś". Mam nadzieję, że do czasu osiągnięcia takiej masy moje dziecko nauczy się chodzić.

Zastanawiam się, do czego moja zmierza, bo o ile przechodzenie z pozycji do raczkowania na dłonie i stopy rozumiem (ale "chodzić" tak jeszcze nie umie i myślę, że nauka trochę potrwa), to przenoszenia w tym momencie ciężaru z rączek na głowę już nie, a od kilku dni czasem robi coś takiego.
Cytat:
Hej!

Zmykamy na rehabilitację
dla Marcinka. Tobie życzę, żebyś niedługo musiała za nim biegać.
Cytat:
Tak, usiadła sama kilka dni po wstawaniu i dreptaniu. To było zaledwie 16 dni temu, więc daj swojej jeszcze trochę czasu. Niech usiądzie sama z pozycji na czworaka.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wiecie ze moj malysie tak wycwanil ze codziennie je jogurt hippa? Poprostu mozna mu dawac obiad to zje odrobine, ale dasz jogurt muci caly!
Jogurty są słodkie i dobre.

Moje dziecko jogurt zjadło tylko trochę chętniej niż owoce.

No właśnie...nie zaszkodził jej ani jogurt, ani zupa pomidorowa Hipp! A w czasie karmienia nie mogłam jeść nabiału, ani pić soku pomidorowego.

W składzie słoiczków Hipp po 7 miesiącu widziałam sól jodowaną (czyli zwykłą sól kuchenną dostępną w sklepach) i pieprz. Ciastek, Nadalka, Katja - to chyba Wy interesowałyście się tym, czym można przyprawić dziecięce obiadki.

Ostatnio pisałyśmy o smoczkach - zabrałam jej wtedy wszystkie i od tego czasu dostała raz na chwilę, bo miałam do wyboru utulenie jej do snu obok siebie (do czego nie chcę jej przyzwyczajać, a po 3 dniach miałam wrażenie, że się tego domaga), albo zestaw smoczek, kocyk, maskotka i głaskanie. Wybrałam to drugie.
Drugi raz dojrzała któryś na komodzie i sobie ściągnęła jako gryzak, ale za chwilę posmarowałam jej dziąsła i go podmieniłam na gryzak. Na tej komodzie (niskiej) kładę rzeczy, którymi nie zrobi sobie krzywdy. Ona się cieszy, że mama czegoś nie zauważyła i cichutko się tym bawi.
Myślę, że czasem mogłabym ją tym smoczkiem uciszyć i na pewno wezmę, jak będziemy gdzieś jechać z tż, ale tak jak przypuszczałam nie jest jej potrzebny zbyt często. Tż przedtem dawał smoczek, a teraz jak gdzieś na mnie czeka, to raczej przesiada się do tyłu i bierze ją na kolana.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A przed chwilą wstała przy oknie balkonowym i zaczęła go lizać skubana już nie potrzebuje niczego się łapać, żeby wstać, wystarczy, że jest się o co oprzeć
To mnie zaskoczyło przedwczoraj. Tylko u nas to jeszcze nie była idealnie gładka powierzchnia.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-14 o 14:23
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:28   #4638
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tylko u nas to jeszcze nie była idealnie gładka powierzchnia.
Lu tak wstaje od kilku dni, ale przy idealnie gładkiej powierzchni od wczoraj. Wczoraj tak przy lustrze stanęła, tylko lustro zaczęło jechać w bok. Małż był niby obok, ale nie zwrócił uwagi na to, co robi, w ostatniej chwili ją złapał

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:31   #4639
Linka25
Zakorzenienie

Hej my po spacerku, nawet ciepło dziś

Wszystkiego najlepszego dla Marcinka Żeby rósł zdrowy, silny i bardzo radosny.

Prince moja sama (bez podparcia) nie siedzi a 7 miesięcy będzie miała jutro.

Sol mam do Ciebie prośbę. Jak znajdziesz chwile, to napisz mi jak wyglądał zabieg udrożnienia kanalika łzowego. Fabiś miał znieczulenie miejscowe w kroplach? Płakał bardzo przy zabiegu? Kto go trzymał? Dziecko płacząc zaciska oczy więc jak oni daja radę zrobić ten zabieg? Mam mnóstwo pytań a to dlatego że zdecydowaliśmy się na zabieg! Bo jedno oczko wciąż ropieje (z przerwami, ale to ciagle wraca). We wtorek mamy zabieg.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Wanillka dzięki za odpowiedź
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:46   #4640
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Zmykamy na rehabilitację
najlepszego dla Marcinka:c mok:
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:48   #4641
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
O Wy zboczuchy

jak miał 7 miesięcy to siedział stabilnie a teraz potrafi już łagodnie przejść z siedzenia do leżenia na brzuchu, etap pośredni to klęczenie, usiąść sam nie umie i nie zanosi się na to
Stary 2013-02-14, 14:54   #4642
Linka25
Zakorzenienie

A wiecie, ze słyszłam o teorii żeby nie sadzać jak nie potrafi usiąść samo, nie stawiać jak nie potrafi stanąć samo itp. - bo to opóźnia próby samodzielnego siadania, stawania itd. Nie wiem ile w tym prawdy.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:55   #4643
ewka5891
Zakorzenienie

Agunia, Maciejka ale macie zdolne cory

Linko za zabieg. Wszystko będzie dobrze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 14:56   #4644
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Sol mam do Ciebie prośbę. Jak znajdziesz chwile, to napisz mi jak wyglądał zabieg udrożnienia kanalika łzowego. Fabiś miał znieczulenie miejscowe w kroplach? Płakał bardzo przy zabiegu? Kto go trzymał? Dziecko płacząc zaciska oczy więc jak oni daja radę zrobić ten zabieg? Mam mnóstwo pytań a to dlatego że zdecydowaliśmy się na zabieg! Bo jedno oczko wciąż ropieje (z przerwami, ale to ciagle wraca). We wtorek mamy zabieg.
Stary 2013-02-14, 14:58   #4645
Kasik_12
Zadomowienie

Prince Nadia sama nie siada , jak ją posadzę to siedzi w miarę stabilnie , ale jak się przewróci nie potrafi się podnieść, a zaraz kończy 8 miesięcy. Też nie raczkuje owszem chodzi do tyłu i kręci się wokół własnej osi, buja i siada na nóżki czasem udaje jej się przesunąć do przodu . Do tego nie ma zębów więc nie martw się są większe leniuchy
Stary 2013-02-14, 14:59   #4646
Malwina_a
Rozeznanie

Hej!
Dzisiaj jedziemy oglądać foteliki oczywiście jak mała pozwoli.

A z nowych umiejętności mojej córki, to ściąga sobie ciągle skarpetke żeby jeść stópkęna chwilę obecną jej zabawki niepotrzebne, wystarczą nóżki.
]Nauczyła się robić "nie, nie, nie", łobuz jeden. No i siedzi chwilę bez podparcia, bo po co jej podparcie jak można bez?
Zauważyłam, że niebardzo jej smakują owoce, banana nie chciała wogóle, przy jabłku z morelą się krzywi i zje trochę, a jabłka potartego wogóle nie tknie jakby. Woli zupkę puki co.

Od którego miesiąca można brokuła wprowadzać? i szpinak?szpinak w słoiczku jest po 4 miesiącu, a wyczytałam na necie, że po 7 można wprowadzać?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:00   #4647
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A wiecie, ze słyszłam o teorii żeby nie sadzać jak nie potrafi usiąść samo, nie stawiać jak nie potrafi stanąć samo itp. - bo to opóźnia próby samodzielnego siadania, stawania itd. Nie wiem ile w tym prawdy.
Ciekawe kciuki za zabieg
Stary 2013-02-14, 15:03   #4648
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Linko za zabieg. Wszystko będzie dobrze
A jak jest dzisiaj u Was?
Stary 2013-02-14, 15:06   #4649
Malwina_a
Rozeznanie

Moje dziecko zasnęło właśnie, obstawiam 20min

Co ile śpią sierpniowe dzieciaki?moja spała do tej pory co 2 godz po 30-40 min, teraz już wydłuża się do 3 godzin czas czuwania i drzemka po 20 min. Wychodzi ok 1,5-2 godz drzemki w ciągu dnia. Śpi średnio od 21 do 7 rano. Czyli wychodzi 12 godzin spania
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 15:09   #4650
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A z nowych umiejętności mojej córki, to ściąga sobie ciągle skarpetke żeby jeść stópkęna chwilę obecną jej zabawki niepotrzebne, wystarczą nóżki.
*
Od którego miesiąca można brokuła wprowadzać? i szpinak?szpinak w słoiczku jest po 4 miesiącu, a wyczytałam na necie, że po 7 można wprowadzać?
za stópkę i siedzenie.
*
Brokuł z ziemniakiem dałam po czwartym, a szpinak z ziemniakiem po szóstym ze względu na śmietankę w składzie. Jadła chętnie.
Po słoiczku z bananem tak ulewała, że nawet nie próbuję jej podać drugi raz (może spróbuję dać jej zwykłego banana), na wszystko z jabłkiem się krzywi, ale malinę z jabłkiem (Owoce&Zboża Hipp) zjada. Samą morelę też.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości